Rankomat.Pl

3.4/5

• Zapewniamy bezpieczeństwo
  • Co warto wiedzieć o porównywarce rankomat.pl?
  • Rankomat.pl w liczbach
  • Nasi partnerzy

Zapewniamy bezpieczeństwo

Co warto wiedzieć o porównywarce rankomat.pl?

Rankomat.pl w liczbach

Nasi partnerzy

• Skierniewice
Warszawa - Rankomat.pl

5. Opinie o Rankomat.Pl

Opinie o Rankomat.Pl Warszawa

Nie przegap nowości o Rankomat.Pl!

Emka

19.11.2019 17:20

Widziałam, pracowałam, doświadczyłam. Pracowałam i nie raz widziałam jak ta pani robi g. Burze z byle czego. Najmniejszy problem wyrasta do ogromnych rozmiarów. Jak przez jakiś czas był spokój to ona potrafiła wymyślić jakiś problem żeby tylko coś się w firmie działo. Szkoda ze ludzie musza się zwalniać z pracy przez to ze ktoś w biurze nie umie się zachowywać. Sama doświadczyłam tego i dziwie się jak to możliwe ze po tylu latach nic się nie zmieniło?

21.11.2019 16:37

Nie pomyliły ci się firmy czasem ? Nie wiem czego i kogo dotyczy to co tu napisałaś.
    Emka

25.11.2019 19:08

Ludzie ze starego ubona wiedza o co chodzi.
    GOSC

12.11.2019 13:55

Bardzo niskie zarobki, odradzam!

19.11.2019 17:01

Jak szukasz na jakiś czas dorywczo to ok ale więcej płacą w McDonalds. Przykre ale prawdziwe.
    Pracownik2

24.11.2019 23:56

Jak nie ogarniacie rozmów z klientami i jesteście zwykłymi leserami to i pieniądze małe. Współczuję przyszłym pracodawcą, jak dostaną takich leniwych nierobów.
    Aga B.

11.09.2019 13:38

Każdy ma swoją opinię, pozytywną lub negatywną (trzeba to uszanować) i nawet Ci zadowoleni pracownicy muszą sobie czasem ponarzekać (nawet ja). Warto spróbować swoich sił w tym zawodzie, ja zaryzykowałam i pracuję tutaj już kilka lat. Poznałam fajnych ludzi, z którymi do dziś mam kontakt (mimo, że już nie pracują), potrzebowałam coś załatwić, na następny dzień było gotowe, wypłaty (u mnie) są na bardzo dobrym poziomie, jedyny mały minus to godziny pracy ale w większości firm jest z tym problem ..... Jeżeli szukasz pracy to spróbuj, może Ci spasuje jak tym, którzy już tu trochę pracują :)
    Aga B.

21.11.2019 13:28

Zarobki miałam na dobrym poziomie
    Ęą

21.11.2019 16:21

Ciekawe kto ci kazał to napisać ?

07.11.2019 12:27

Znalazłem w internecie ofertę pracy na stanowisku Specjalista ds. Social Media. Proszę powiedzcie jak wyglada sytuacja w firmie i jaka jest atmosfera pracy? Warto składać CV ? Jak wyglada proces rekrutacji ?
    CC Klaudia

07.11.2019 13:46

Byłam wczoraj na rekrutacji na słuchawkę we Wrocławiu. Nawet ok. Rekruterka jest miła i wie kogo potrzebuje do tej pracy. Ja mam pozytywne wrażenia po tym spotkaniu.
    Mac

23.12.2018 15:45

Jeśli ktoś szuka pracy w której bardzo dużo mówi, nie boi się przemęczenia psychicznego, a zarazem nie będzie rozpaczał jak nie zarobi wiele więcej niż podstawa to praca dla niego. To tak w skrócie a teraz konkrety, a będzie ich sporo bo taki tez jest staż pracy w tej firmie. Z plusów na pewno kuchnie, łazienki wszystko to co potrzeba to jest, papier, kawa, herbata, cukier, woda. Nie ma w firmie a przynajmniej w oddziale w BB jakiś nadętych pracowników. Co do kierowników i trenerów to większość super, natomiast niestety są tacy którzy mają zdecydowanie zbyt wysokie ego, na szczęście ja do nich nie trafiłem (do ich grup). Kierownicy niestety nie wszyscy mają wystarczającą wiedzę czy kompetencje. Aczkolwiek w dużej mierze jest ok. Dyrekcja i ,,Ci wyżej" bardzo w porządku, da się z nimi normalnie porozmawiać na luzie. Bardzo fajna atmosfera w firmie i chyba nie ma znaczenia gdzie siedzisz, zawsze jesteś dobrze przyjęty i nikt nie będzie rzucał surowych spojrzeń w Twoją stronę. Jeśli trafisz na dobrego trenera to będzie ok, jeśli nie...hmm trudno, firma ma to gdzieś i nic z tym nie zrobi. Było wiele skarg na różne osoby i nie za wiele i tak uda się z tym zrobić zapewne co jest nieco zatrważające. Minusów jest wiele, od strasznej monotonii aż do wielkiej niewiadomej jesli chodzi o wypłaty w nastepnym mies. Monotonia - siedzisz 8h dzownisz cały czas do klientów, jedni będą po Tobie krzyczeć inni normalni będą dla Ciebie mili. Nie da się robić nic więcej na słuchawce, dopiero jak awansujesz wyżej w etapach rekrutacji to monotonia przynajmniej na jakiś czas jest zażegnana. O wypłatach i kasie na końcu. W firmie jest coraz wiecej procedur które firma narzuca na ludzi którzy robią oferty jak i na ludzi którzy sprzedają. Za ich nieprzestrzeganie są kary, które się nie kasują na nastepny miesiąc. Po kilkudziesięciu telefonach czasem jest nierealnym zachować trzeźwy umysł i zapamiętać to wszystko. Firma narzuca coraz większe plany lub też wymaga coraz więcej (m.in te procedury, które zabierają sporo czasu) i nierealnym jest wyrobienie planów nieraz. Większość ludzi BEZ NADGODZIN NIE JEST W STANIE WYROBIĆ PLANU. Było to zgłaszane do trenerów, kierowników, dyrekcji - ma sie zgadzać sprzedaż reszta ich nie obchodzi. Firma wie, że każdy chce zarobić i każdy chce wyrobić te 100% planu bo inaczej nici z premii więc siłą rzeczy bardzo wielu pracowników będzie przychodziło na nadgodziny czy dodatkowe soboty tylko żeby wyrobić target. Nie robisz planu? Nie dostajesz premii albo dostajesz jej baaaardzo mało. Robisz plan i robisz nadgodziny to premie dostaniesz. Bardzo mało=max kilkaset złotych wiec sumarycznie z podstawą nie dotaniesz wiecej niż 2000 na reke. Na plus jest to, że wypłaty zawsze na czas. Co do wypłat i kasy ogólnie, podstawa to minimalna. Razem z premiami większość firmy zarabia 2 z przodu. Żeby ujrzeć łącznie 4 z przodu to już rzadkość o 5 nie wspominam. Od kilku lat nie było tu jeszcze nigdy tak źle jak jest teraz. Wiele osób mówi, że to przez zmianę zarządu. Szczerze? Nie mnie to oceniać. Widzę jak jest na moim koncie i widzę jakie podejście firma ma do pracownika ostatnimi czasy. Aczkolwiek ogólnie praca nie jest zła jeśli ktoś nie chce mieć pracy fizycznej, mieć w miarę spokój i nie oczekuje zarobków stałych na poziomie 3000/3500+ to praca dobra dla niego. I mogę to szczerze polecić. Jeśli ktoś ma pytania to w miarę możliwości chętnie odpowiem.

23.12.2018 23:39

Bardzo trafna opinia. Ja ze swojej strony jako pracownika byłego ale też ze spooorym stażem dodam coś o zarobkach. Na sprzedaży średnia roczna mi wyszła ok 2900/m-c na rękę. Powiedzmy 9 -10 razy zrobiony plan, 1 raz ok 30% planu. Są oczywiście osoby, które średnio miesięcznie mają 3,5 - 4,5k (osobiście znam 3 takie osoby na sprzedaży) ale to są wyjątki. Jak się nie opie.... tylko pracujesz i poświęcisz jakąś sobotę na nadgodziny to 3k zarobisz. Jak pracujesz 8h na dobę bez nadgodzin i będziesz w okolicach planu zarobisz ok 2300-2500. Dużo? Mało? Mnie to nie oceniać. Myślę, że adekwatnie do poświęconego czasu. Widziałem kiedyś tutaj opinię, że jest to praca "dla każdego". Największa głupota o jakiej słyszałem. Musisz się liczyć z tym, że jest to sprzedaż a wynagrodzenie w sprzedaży zależy od wyników. Jak Ci jakiś miesiac nie pójdzie, pójdziesz na L4 lub po prostu go olejesz zarobisz 1600zł. Ja zawszę będę wspominał miło pracę w ranko. Pozrdowienia!

27.09.2019 18:57

Zgadzam się z Tobą, ale co do nadętych pracowników nie byłabym taką optymistką

24.05.2018 10:15

Rekrutacja trwa i trwa... trenerom płacą za szkolenia nowej rekrutacji także zatrudnicie się, wyszkolą Was i za 3 miesiące nie dadzą wam żyć , żebyście się zwolnili a oni znów będą szkolić odpłatnie nową rekrutacje. Bo o to nierobom rankomatowym chodzi.

24.05.2019 15:16

Zastanawiam się gdzie logika w tej wypowiedzi? Dlaczego jakaś firma miałaby przeprowadzać ciągłą rekrutację, płacić za ogłoszenia na portalach pracy, później szkolić nowo zatrudnione osoby i płacić im pensje w tym czasie, a później zwalniać?! Gdzie tu jakaś logika?

27.09.2019 18:52

Zapraszam na produkcję w takim razie

19.09.2019 11:15

Rankomat jest jak PiS dzieli ludzi na gorszych i lepszych. Na każdym kroku to widać. Aktualnie widzę że firma chyba zaczyna się trochę budzić ze swojego samozachwytu i wieszcznych sukcesów. Ostatnio wprowadzają oszczędności na wszystkich i optymalizacje kosztów. Co powoduje zwolnienia i przekazywanie obowiązków na i tak zawalonych robotą ludzi. Firmą rządzi strach a nie szacunek wzajemny. Ludzie na urlopach piszą wiadomości i pracują bo boją się zwolnienia. Licz się z tym że jak chcesz tu pracować to twoja praca nie będzie trwać od 8-16 tylko po godzinach jak będziesz chciał się wyrobić że wszystkim. Na szkolenia specjalnie nie licz. Chyba że do call center startujesz to oni tam rzeczywistoście mają szkolenia. Reszta ma G.
    Paweł Leszczyński

24.09.2019 17:21

W sytuacji, gdy pracownik widzi, że w firmie dzieje się coś niezgodnego z przyjętymi standardami lub tym bardziej niezgodnego z prawem, powinien takie przypadki zgłaszać. Nie tylko na forum internetowym, ale przede wszystkim wewnętrznie. W firmie są prawnicy, od początku września funkcjonuje dział compliance (wiem, bo sam go tworzę ), więc jeżeli ktoś uważa, że dzieje się coś niedobrego, to warto do mnie napisać lub zadzwonić. Dotyczy to przede wszystkim sytuacji, gdy ktoś zauważy przejawy mobbingu lub dyskryminacji. Każdy pracodawca zgodnie z prawem zobowiązany jest przeciwdziałać mobbingowi i dyskryminacji, ale żeby to przeciwdziałanie było skuteczne, to musi mieć informacje o wszystkich nieprawidłowościach i nie powinien o nich się dowiadywać z Internetu. Pamiętajcie też, że sygnaliści podlegają ochronie! Jeżeli ktoś nie chce wszczynać od razu prawnych procedur albo sprawa jest mniejszej wagi, to może również podnieść swoje wątpliwości w anonimowych ankietach pracowniczych. Ankieta jest realizowana przez zewnętrzną firmę, aby uniknąć jakichkolwiek potencjalnych konfliktów interesów i zapewnić anonimowość. Niedawno zakończyliśmy taką ankietę, a kolejne będą przeprowadzane w regularnych odstępach czasu. Zapewniam, że jeżeli z tych ankiet wynikałoby, że sytuacja jest nieciekawa, to firma podjęłaby odpowiednie kroki. Niezależnie od tych formalnych kwestii zawsze można też zwyczajnie po ludzku pogadać.

25.09.2019 18:14

Pracuję w Rankomat już jakiś czas. Powiem całkiem szczerze, że to najlepsze miejsce, w jakim miałem okazję do tej pory pracować - zwłaszcza po wcześniejszym niemiłym doświadczeniu pracy w korporacji, gdzie panowała wszechobecna kontrola, rozliczanie wszystkich ze wszystkiego, brak wsparcia, ostra rywalizacja, brak możliwości wewnętrznego awansu. W Rankomat panuje atmosfera otwartości, wzajemnej życzliwości, pracownicy nie mają oporów, by pomagać sobie nawzajem. Jeżeli ktoś ma jakikolwiek problem, to zawsze może otwarcie porozmawiać ze swoim przełożonym i na pewno zostaje wysłuchany. Wiem, bo sam tego doświadczyłem. Nikt nikogo nie zmusza do pracy podczas urlopu. A wręcz przeciwnie. Kiedy zdarzyło mi się odebrać telefon lub napisać maila podczas urlopu, to za każdym razem dostawałem upomnienie, że na urlopie powinienem odpoczywać, a nie myśleć o pracy. Istnieje możliwość pracy zdalnej, co jest bardzo dużym atutem w dzisiejszych czasach. Wypłata na koncie pojawia się zawsze na czas. Jak ktoś chce się rozwijać, jest ambitny i dobrze pracuje to ma możliwość zmiany stanowiska. Takie osoby się zauważa i docenia. Pracy owszem, jest dużo, jak wszędzie. Firma prowadzi wiele projektów, wciąż się rozwija. Pytany o to, czy lubię pracę w Rankomat odpowiadam, że bardzo. Wszystkim szczerze polecam Rankomat, jako świetnego pracodawcę.
    Julian Alfred

24.09.2019 08:52

Za kilka miesięcy minie 5 lat mojej pracy w rankomat.pl. Przez ten czas miałem możliwość pracy na różnych stanowiskach i od samego początku nie mogłem uwierzyć w to, czego doznałem. Zanim rozpocząłem pracę w rankomat.pl miałem za sobą kilka lat pracy w różnych firmach i w żadnej z nich od progu nie otrzymałem tyle życzliwości co właśnie tu. Pomijając świetną atmosferę w pracy, warunki są ponad przeciętne (jeżeli ktoś przed zatrudnieniem się w firmie "pracował" gdzieś indziej) i świadomie może powiedzieć, że jest naprawdę dobrze. Wszyscy dużo tu piszą o zarobkach. Również mogę powiedzieć, że są dobre oraz bardzo indywidualne. Pomimo tego, że trzeba pracować, to cieszę się, że mogę tu być ☺
    Nowa

11.01.2019 10:48

Witam, czy jest możliwość pracy zdalnej w firmie Rankomat?
    Calineczka

11.01.2019 14:59

Całkiem sporo osób w rankomacie pracuje zdalnie, myślę że to kwestia uczestniczenia w szkoleniach na miejscu w firmie i dogadania się ;)
    Tak

23.09.2019 20:23

To jest fajne w tej firmie ze można pracować zdalnie.
    Anna

23.08.2019 13:58

Bardzo duża rotacja pracowników, niskie wynagrodzenia. Stresująca praca. Ogłoszenia o naborze do tej firmy są cały czas na portalach internetowych
    Kaśk

31.08.2019 14:45

Stresująca praca? Chyba nie piszemy o Rankomacie! Mega spokojna praca w miłej atmosferze. Wynagrodzenia nie są niskie, no chyba że pracując nic nie robiłaś!
    KRZYSIEK

17.07.2019 20:45

DRAMAT NIE DAJCIE SWOICH NUMERÓW TELEFONÓW I DANYCH TO HANDEL DANYMI W BIAŁY DZIEŃ LEPIEJ WYPEŁNIĆ FOLMULARZE NA STRONACH I JAKIES PAJACE NIE BEDA ZARABIALI ZA KONTAKT KRZYCZA SOBIE OD 20 ZŁ DO 80 ZŁ !!!!!!!!!!!!!!!!!! HANDEL DANYMI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Ariwederci

21.07.2019 15:42

Ale przecież kontakt z rankomat jest darmowy i nic się za to nie płaci :D I dzownią tylko dlatego, że zostawiłeś Krzychu swój numer telefonu tam który nie jest obowiazkowy :D tyś widzioł handel
    Aga

27.06.2019 00:01

Jestem byłym pracownikiem Rankomat. Pracowałam ponad 8- miesięcy, zwolniłam się ponieważ znalazłam lepsza dla mnie prace.( zupełnie nie odpowiadały mi godziny pracy) W rankomacie atmosferę wspominam dobrze, fajni i pozytywni ludzie. Finanse - małe premie, wypłata na czas ale niestety nieco ponad najniższa krajowa. Szkolenia praktycznie cały czas, do ogarnięcia sporo. Czy polecam? - miło wspominam ten okres, do dzisiaj mam kontakt z ludźmi. Rada dla Rankomat? Solidnie podejdzccie do systemu premiowania i wyznaczcie jasne zasady. Szereg niezgodności i niezadowolenie pracowników zamyka się właściwie tylko w tym temacie. Powodzenia!

05.07.2019 15:22

Cześć Aga, dziękuję za Twoją opinię. Zgodnie z tym co napisałaś Rankomat wziął sobie do serca radę????. Od 1.07 system premiowy został zmieniony. Mamy nadzieję, że jest on znacznie prostszy i atrakcyjniejszy dla naszych pracowników. Świadczyć o tym może choćby podstawa, która obecnie jest wyższa.

24.05.2019 15:06

Firma ma swoje wady i zalety, tak jak każda. Niektóre rzeczy mogą być nawet wadą i zaletą jednocześnie - np. to że firma ma kilka biur w Polsce z jednej strony jest fajne, a z drugiej utrudnia komunikację między pracownikami w różnych oddziałach. Bez wątpienia jest to miejsce dla ludzi ambitnych, dużo osób na stanowiskach kierowniczych wcześniej zaczynała dosyć nisko w firmie. Żeby nie być gołosłownym - product manager od travelki przyszedł z call center, product manager od nieruchomości z marketingu itp. Tylko oczywiście trzeba się wykazać i przede wszystkim mówić że chce się próbować nowych rzeczy. Firma rośnie szybko, jest więc dużo zmian, zwłaszcza ostatnio, ale kto się nie rozwija ten ginie i wyprzedza go konkurencja. Nie jest idealnie, ale jak się przychodzi z pomysłem czy uwagami to po jakimś czasie widać, że coś z tym ktoś zrobił. Nie puszcza się uwag mimo uszu, a to że nie wszystko jest idealne od razu, sorry, ale nic nie jest idealne, zwłaszcza gdy dopiero trzeba to zrobić idealnym.
    Instafellow

15.05.2019 18:56

Ale beka ten Rankomat haha. Większość ludzi tam nie ma pojęcia o ubezpieczeniach. Ale muszę wam pogratulować z całego serca. Foty na insta tak zwanych „managerów” są zajefajne. Marnujecie się normalnie w tej firmie. Co wy robicie w ubezpieczeniach ???

23.05.2019 13:13

Nie dziw się ze jest chaos skoro ci co mieli jakąś wiedzę uciekli do Mubi

24.05.2019 14:56

Przepraszam, ale chyba żyjesz w alternatywnej rzeczywistości. Projekt HH, o którym mówisz że nikt nie potrafi go ogarnąć jest od kilkunastu tygodni udostępniony klientom, każdy może porównać oferty i kupić polisę. Piszesz, że 3 managerów zrezygnowało z prowadzenia projektu - ostatnia managerka pracująca nad projektem poszła na urlop macierzyński - to jest rezygnacja z prowadzenia projektu?! W turystyce czy coś się dzieje? Porównywarka ubezpieczeń travelkowych Rankomatu wymiata na rynku, jest głównym miejscem gdzie w sieci można kupić ubezpieczenie, a klienci wracają do niej przy każdym kolejnym wyjeździe. Wypisujesz rzeczy, których nie wypada pisać w takim samym stopniu, jak wrzucać fotek w negliżu :P Twierdzisz, że ludzie nie mają pojęcia o ubezpieczeniach - to dlaczego firma świetnie rośnie, zdobywa mnóstwo klientów, dlaczego firmę stać na reklamę w TV, nowe biura o lepszym standardzie? Jaka to magia sprawiła? Pewnie przypadek :) Jeśli nie ceni się współpracowników i miejsca pracy, jeśli ma się szkolenia, ale mówi się "a co to za szkolenia?!" to świat jest pełen miejsc
    hugo

24.04.2019 20:26

takie piękne reklamy ze tak tanio, a zawsze w moim przypadku proponują około 100 zł więcej niż dostane bezpośrednio od ubezpieczyciela. i gdzie tu połowe taniej? już kilka razy próbowali nabić mnie w butelke ale byłem czujny i sie nie dałem. nie polecam.
    lotdefak

25.04.2019 13:31

A gdzie tutaj opinia o pracodawcy? Od tego jest ta strona. Opinie o obsłudze cenach itd. można zostać na facebooku bądź google a nie tutaj. Poza tym niektórzy klienci maja taniej inni drozej. Mi na jeden samochód udało się wyliczyć jakieś 40% taniej a na inny znowu miałem o 200zł drożej. Wszystko zależy od wielu czynników.
    Gonzo

05.02.2019 06:22

Moja opinia dotyczy obsługi klienta. Po zakupionym ubezpieczeniu, zorientowałem się, iż w nazwie ulicy brakuje jednej litery. Najpierw napisałem e-maila. Następnie próba dodzwonienia się do człowieka na linii, gdy w końcu się udało, Pani powiedziała, iż w przeciągu 2 godzin adres zostanie poprawiony i zostaną przesłane poprawione "papiery". Niestety ani po 2 godzinach ani nawet 24h nic poprawionego nie otrzymałem. Natomiast dostałem po ok. 2,5 dnia e-maila z poprawionymi danym. A w kolejnym, iż rzekomo informowano mnie że zgadzam się na Rodo i jeszcze jakieś inne smęty. Nie wiem z kim Pani jeszcze rozmawiała, może z Duchem Św. w mojej sprawie.

11.02.2019 11:38

Dzień dobry, dziękuję za podzielenie się opinią. Przykro mi, że tak długo oczekiwał Pan na przesłanie poprawionych dokumentów i nie otrzymał ich Pan zgodnie z obietnicą złożoną przez naszego pracownika. W związku z tym, że współpracujemy z kilkunastoma Towarzystwami, niejednokrotnie prośbę o korektę dokumentów wysyłamy bezpośrednio do danego Towarzystwa i wówczas już dany ubezpieczyciel nanosi poprawki na zawartej polisie. Staramy się aby proces obsługi był jak najszybszy natomiast nie zawsze mamy na to realny wpływ. Jeśli chodzi o kwestie przesłania informacji o Rodo, ciężko jest mi się ustosunkować, gdyż nie mam wglądu do Pana polisy. W celu wyjaśnienia proszę o napisanie wiadomości bezpośrednio do mnie na adres [email protected] , wówczas będę mogła sprawdzić o jaką polisę dokładnie chodziło i dlaczego otrzymał Pan powyższe informacje.
    Loky

24.01.2019 21:18

Co trzeba zrobić aby wykonać plan i załapać się na jakąś premię? Jakie są szanse na premie i ile osób je realnie dostaje?
    Loky

26.01.2019 22:58

Ile polis muszę sprzedać aby załapać się na premie i ile trzeba wykonać telefonów?
    Mactwo

31.01.2019 23:13

Nie słuchaj tej wyżej. Ktoś kto pracuje w rankomacie 3 mies nie ma zielonego pojecia o pracy tam. Pracuje na najniższych stanowiskach gdzie banalnie wyrobić premie, ale ta premia to grosze i premia bym tego nie nazwał. Nie bede pisał o dokładnych planach czy liczbie telefonów bo wchodzi w to i tak za dużo zmiennych. Ale teraz jest coraz gorzej z wyrobieniem planów. Więszkość sprzedawców ma bardzo duże problemy żeby plan wyrobić a spora ich cześć tego planu nie wyrabia bądź też robią nadgodziny żeby go zrobić i dostać za to jakąś kasę. Chyba że kogoś zadowoli premia w okolicy 200/300zł na reke to spoko ale przy podstawie to wyjdzie łącznie około 1700zł :) Dla mnie premia zaczyna się od 1500 na rękę i taką premię w obecnych czasach z planami itd. jest cięzko wyrobić...
    Czarna mamba

12.12.2018 17:46

Witam czy można zatrudnić się w rankomacie dodatkowo? Pracowac na pełny etat w innej firmie a dorabiać w rankomacie ? Pozdrawiam

13.12.2018 10:30

Dzień dobry, jest możliwość zatrudnienia w mniejszym wymiarze czasu pracy. Szczegóły co do formy zatrudnienia oraz warunków pracy zawsze są omawiane indywidualnie na rozmowie. Zachęcam do przesłania CV, wówczas szczegółowo będziemy mogły omówić wszystkie kwestie.
    brodaty łotr

13.12.2018 02:56

Pracowałem tam równo rok i jeśli szukacie pracy na słuchawce to moim zdaniem ciężko lepiej trafić. Ludzie są na prawdę spoko i mam tu na myśli nie tylko szeregowych dzwoniących ale również kierowników i trenerów. Zaplecze socjalne bardzo fajne(kawa na miejscu :D ), regularne rekrutacje wewnętrzne na wyższe stanowiska. Jedyny problem, przez który zresztą się zwolniłem to, że na prawdę ciężko uciułać coś poza podstawą(czyli minimalna krajowa). Baza czasem trafi się taka że nic tylko gadać, czasem przez tydzień nie idzie zrobić nawet planu, do tego sporo formułek których jeśli zapomnisz lub pomylisz(a wykonujac taką ilość telefonów dziennie może się zdarzyć) tną po premii choć nie są to duże potrącenia. Ogółem polecam, choć z góry ostrzegam że nie każdemu podejdzie taka praca i bardzo łatwo się do niej zniechęcić.

25.11.2018 09:17

Pracowałem w tej firmie bardzo długo. Z plusów, które mogę wymienić to: -bardzo dobra atmosfera w pracy -trener zespołu zawsze był dyspozycyjny i nie było nigdy żadnego problemu żeby podejść i porozmawiać, oczywiście w miarę możliwości czasu -wypłata zawsze była na czas A i nawet zdążyła się parę dni wcześniej -szkolenie wprowadzające, za czasów kiedy pracowałem, kompleksowe od A do Z, niestety nie wiem jak jest teraz. Co do minusów: -jest to ciężka psychicznie praca, nie każdy nadaje się do pracy na call -ciężko zdobyć premię, zależy ona od wyników, ale wiadomo im bardziej się starasz tym jest ona wyższa -największy minus w tej firmie to niestety tzw. "Kolesiostwo". Jeżeli nie podlizujesz się tym co siedzą najwyżej, nie licz na nic, idąc na rekrutacje na wyższe stanowisko, po prostu bezczelnie Cię ośmieszą, żebyś poczuł, że nie jesteś nic warty. Tym oto sposobem pewna osoba w firmie otrzymała stanowisko zaraz obok Pani dyrektor, które wcześniej w ogóle nie istniało. Dział powstał specjalnie dla niej, kompletnie niczego nie wznoszący do firmy.

03.12.2018 13:15

Drogi Były Pracowniku, Postaram się bardziej szczegółowo wyjaśnić nurtujące Cię kwestie. Faktem jest, że zarówno kadra kierownicza jak i trenerska została wyłoniona z pracowników Call Center. Zwracamy uwagę na różne talenty i pracownicy z Call Center rozwijają się także w innych działach , takich jak: IT, redakcja czy kadry. Co do stwierdzenia, że osoby, które zgłaszają się na rekrutację są „obrażane” jest to dla mnie insynuacją, nie napisałeś żadnych faktów. Atutem rekrutacji jest u nas informacja zwrotna. Kandydat otrzymuje informację jakie ma mocne strony oraz nad czym powinien pracować, aby w kolejnych procesach rekrutacyjnych mieć większe szanse zdobycia danego stanowiska. Przykre jest to, że w taki sposób piszesz o swoich współpracownikach, zarzucając im „lizusostwo” i brak kompetencji, co jest Twoim odczuciem a nie faktem. Często jest tak, że praca poszczególnych osób jest trudna do obiektywnej oceny przez postronnego obserwatora. Niemniej zapewniam Cię, że każdy z nas ma swój zakres obowiązków, z którego jest rozliczany. Każde stanowisko, ma swoje biznesowe uzasadnienie. Tak jak pisałam wcześniej, proces rekrutacji jest kilkuetapowy, gdzie są sprawdzane kompetencje wymagane na dane stanowisko i tym kierujemy się przy wyborze danej osoby na konkretne stanowisko. Mam nadzieję, że firma w której teraz pracujesz spełni Twoje oczekiwania i będziesz mógł się realizować zawodowo, zgodnie z Twoimi oczekiwaniami.
    LACK_of_SOUL

03.12.2018 16:54

Hmmmm. No powiem Ci drogi były pracowniku, że głupoty piszesz. Robię w tej firmie 3 lata. Brałam udział w kilku rekrutacjach i chyba miałam więcej farta, niż Ty. Przebrnęłam przez kilka stresujących etapów, poczułam gorycz porażki, gdy wybrali kogoś innego. Ale dziś jestem na stanowisku, do którego dążyłam. Dostałam feedback motywujący, by się nie poddawać i to wystarczyło. Nie wiem co Tobie nagadali, ale raczej są szczerzy w przekazie. I dobrze.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Rankomat.Pl?

Kontakt - Rankomat.Pl

Wolska 88 01-141 Warszawa

Branża główna: Wsparcie ubezpieczeń

Nie polecam

12.11.2018 22:54

Co do samego serwisu to brakuje kilku dodatkow a co do wyliczania skladku to bajka ze nawet -50% tansza skladka :), to mozna miedzy baji wcisnac. Wyliczylo mi na 1050zl a place teraz 550. Moje sugestie dla Rankomat.Pl: Brak brania pod uwage Karty Duzej Rodziny, ktora uprawnia do znizek OC. Nawet 300zl.
    Lusia

19.10.2018 20:27

Witam. Na jakie realne wynagrodzenia netto można liczyc? Pozdrawiam
    TM

18.10.2018 10:06

Dawno nie spotkałem lepszego pracodawcy, który tak dba i szanuje pracownika. Warunki bardzo dobre, czyste i przyjemne biuro do pracy. Atmosfera rewelacyjna, aż chce się przychodzić do pracy. Bardzo duża perspektywa rozwoju i awansu na różne stanowiska. Jeżeli chcesz się rozwijać i podnosić swoje kwalifikację to musisz tu przyjść :)
    Bielski

16.10.2018 21:52

Nie polecam pracy w tej firmie Zastanówcie się 100 razy zanim popelnicie taki błąd

27.09.2018 19:53

Socjal fajny, atmosfera super. Trenerzy - zależy do kogo się trafi. Moja trenerka była bardzo w porządku. Firma przychylna pracownikowi, jesli chodzi o urlopy to loteria. Musisz szybciej wyjść z pracy - niema problemu, odrobisz kiedy indziej. Gdyby była możliwość wrócić i być pod skrzydłami tej trenerki - bardzo chętnie. Co do wyrobienia planów - jedni mają super bazę, inni do (usunięte przez administratora) Niewiem od czego to zależy. Pozdrawiam pracujacych
    Regina

27.07.2018 15:04

Podpowiedzcie jaka jest atmosfera w pracy? Na jaką umowę na początek można liczyć?

27.07.2018 23:54

Atmosfera na początku spoko, umowa o prace na min krajową + premia, ale na początek jak premii wyrobisz 300zł to wszystko. Dwa razy się zastanów zanim tam pójdziesz. Pozdrawiam były pracownik
    abcABC

05.09.2018 21:52

Firma bardzo przyjazna i życzliwa dla pracownika - nietypowe jak na korporacje. Pracodawcy zależy na tym, abyśmy sie dobrze czuli w pracy. Bardzo staranny dobór kadry, wyłanianej niemal wyłącznie wewnętrznie. Wiele możliwosci awansu i rozwoju. Nie spotkałam sie z żadnymi przejawami dyskryminacji, złośliwości czy niesprawiedliwości. Jeśli lubisz ludzi, jesteś pracowity, ambitny i umiesz realizować cele to idealna praca dla Ciebie. Pracuje tu niemal dwa lata - złego słowa nie powiem: zarobki bardzo dobre, socjal ok, nikt sie nie czepia. Lubie tu pracować! Polecam te firme wszystkim fajnym ludziom.
    Jacek

22.08.2018 19:19

Czy trudno jest się dostać tu do pracy? Jakie mają wymagania na starcie?
    Stu

29.08.2018 10:14

Biorą każdego kto umie czytać pisać i zna podstawowa obsługę komputera.
    Molekin

24.05.2018 18:25

mózgoburza! Nie rozumiem, jeżeli komuś praca się nie podoba, to nikogo na siłę trzymać nie można, jeżeli nie pasuje wygodna praca w dwuzmianowym trybie to proszę przerzucić się na produkcję, gdzie zarobicie podobnie- minimalna krajowa i tam nie ma żadnego wyścigu, kto jest lepszy. Jeżeli komuś zapewni się zbyt dogodne warunki pracy to i tak znajdą się osoby, które będą narzekać. Baza? Normalne, raz lepsza raz gorsza, można rownie dobrze sprzedawać garnki przez telefon wybierając numer z książki telefonicznej. Pracowałem w tej firmie ponad rok i złego słowa nie powiem, trenerzy, kierownicy zawsze byli wsparciem. Prace zmieniłem że względu na inny kierunek studiów, a nawet po studiach nie mogę zarobić takich pieniędzy jak w niektóre miesiące w rankomacie. Opinie negatywne biorą się chyba z tego, że nie każdy nadaje się do pracy na słuchawkach. Jeżeli nie jesteś problemowym człowiekiem i nie próbujesz być najmadrzejsza osoba w firmie, Twoje relacje z kierownikami, trenerami i reszta załogi napewno będą super. Ta firma czasami jest za dobra dla swoich pracowników, którzy nie potrafią tego uszanować
    Pejoł

18.04.2018 22:24

Przecież to śmieszne. Pracowałem tam przez prawie rok. Nie mówię ludzie spoko. Wcisnęli mi jakąś lojalkę odnośnie sprzedaży i wyrobieniu planu. Paranoja. A bazy danych dla ludzi zwykłych z ulicy jest inna oczywiście niż dla osób pracujących z polecenia. Nie szanują pracowników którzy chcą coś osiągnąć, którzy przyszli popracować dłużej. Za chwilę będą zatrudniać meneli z ulicy. Cóż więcej mam powiedzieć. Pozdrawiam kierowników operacyjnych, tych nierobów:)

27.04.2018 17:34

Baza jest jedna. Ale priorytety można już sobie ustawić. I tym sposobem najlepsi dostają coraz lepsze przez co stają się jeszcze lepsi, a słabsi dostają najgorsze możliwe i nie mają szans się wybić. Tak to działa niestety. A osoby które mają mega wyniki to robią je nie do końca uczciwie. Wiadomo o kim mówię, z kim się rankomat pożegnał ostatnio.
    Jezus

21.05.2018 19:08

@bb Żal.pl zapraszam na stronę by się tam wyżalić.

24.04.2018 16:35

Większość pracowników tak to widzi tylko wiadome ze Wam o tym nie powiedza. Więc może po prostu weźcie się do roboty bo coraz większy sie w tej firmie robi (usunięte przez administratora)
    Gone Girl

26.04.2018 17:43

Kajetan, weź może pisz za siebie, co? :) Siedzę w tej firmie ponad pół roku i dobra są rzeczy do których można się przyczepić,ale bez przesady. Atmosfera jest spoko, ludzie się ze sobą dogadują, jest ciśnienie na wynik, ale bez przesady. Trzeba robić swoje i tyle. A jak komuś nie pasuje, to szuka nowej roboty, nikt nikogo na siłę nie trzyma..

23.04.2018 16:59

To dziwne że kierownicy maja różna wiedzę na wiele tematow;) co do grafiku to kompletnie się nie zgodzę. Pracownik ktory jest za to odpowiedzielny ani trochę nie przychyla się do urlopow. Nie ogarnia systemów swoich.

24.04.2018 12:40

Kajetanie, przykro mi, że nie jestem w stanie zmienić Twojego punku widzenia i opinii na nasz temat. Jeżeli nie czułeś się u nas dobrze, to gratuluję podjęcia słusznej decyzji i rozstania się z naszą firmą. Życzę Ci powodzenia i mam nadzieję, że znajdziesz firmę, która spełni Twoje oczekiwania. Pozdrawiam

20.04.2018 16:04

Jakich faktów? Mam wymienić z imienia i nazwiska kto nigdy nic nie wie? Albo pytasz 5 kierownikow i każdy mówi co innego. A nie wspomnę o urlopach. Jedyna firma gdzie osoba która za to odpowiada nie ogarnia Nie nadaje się kompletnie do tej pracy;)

23.04.2018 16:56

Bardzo mi przykro, że masz takie odczucia. Natomiast fakty są następujące: kierownicy regularnie biorą udział w szkoleniach oraz testach weryfikujących wiedzę. Może się jednak zdarzyć sytuacja, kiedy od razu nie znają odpowiedzi na pytanie (zakres działania firmy jest bardzo szeroki), ale zawsze starają się pomóc. Ponadto nasi kierownicy są oceniani przez pracowników w anonimowych ankietach. Ku naszemu zadowoleniu, wyniki ankiet są zawsze wysokie. Odnosząc się do spraw grafikowych, Rankomat jako jedna z nielicznych firm, przy planowaniu godzin pracy bierze pod uwagę preferencje pracownika i w miarę możliwości stara się je uwzględnić. Staramy się, aby system planowania urlopów był przejrzysty i sprawiedliwy dla każdego pracownika. Ze względu na to, jak dużą firmą jesteśmy, nie zawsze jesteśmy w stanie sprostać wszystkim życzeniom.

19.04.2018 11:51

Nie polecam tej firmy. Tam jest jeden wielki (usunięte przez administratora) na kółkach. Każdy mówi co innego. Nie szanują pracowników. Porazka

20.04.2018 12:50

Kajetan Przykro nam, że masz taką opinię. Niestety nie podajesz w swoim wpisie żadnych faktów, więc trudno nam się odnieść.

19.04.2018 14:42

Nie wiem dlaczego usuwacie komentarze które mówią cala prawdę o tej firmie. Tam nikt nic nie ogarnia... nikt nic nie wie. Żadnego szacunku dla pracowników wiec może zamiast usuwać komentarze trzeba popatrzec prawdzie w oczy.

20.04.2018 12:50

Drogi Kajetanie, zgodnie z regulaminem portalu gowork wpisy, które naruszają regulamin są moderowane przez administratora. Twój wpis zawierał wulgarne słowo, które zostało usunięte, dlatego czasowo zniknął. Po moderacji został przywrócony. My jako firma nie usuwamy wpisów, nawet tych które są negatywne, gdyż byłoby to niezgodne z regulaminem: „Należy pamiętać, że negatywna opinia, która nie narusza naszego regulaminu, nie zostanie przez nas usunięta, nawet na wyraźne żądanie pracodawcy. Byłoby to bowiem naruszenie konstytucyjnej swobody wolności wypowiedzi”.
    Piotrek

03.04.2018 15:52

Nie polecam tej firmy!!!! Traktrują ludzi jak smieci. Pracowalem rok i umieli sie tylko czepiac

04.04.2018 15:54

Drogi Piotrze, jestem zaskoczona Twoim postem, gdyż atmosfera oraz komfort pracy jest dla nas bardzo ważny i staramy się, aby każdy czuł się dobrze. W ostatnim czasie nikt o takim imieniu od nas nie odszedł ani my z nikim się nie rozstaliśmy, dlatego zastanawiam się, czy sam wpis nie jest pomyłką. Otwarte relacje, współpraca oraz życzliwość względem siebie i Klienta są naszymi korowymi zasadami.
    zainteresowany

27.03.2018 14:27

Witam, Czy ktoś z tu obecnych wie może na czym polega praca Specjalisty ds. Obsługi Klientów Kluczowych w tej firmie? ???? Czy również jest to praca typu Call Center?
    Gacek

14.03.2018 10:26

Witam do kiedy trwa rekrutacja na Doradce Klilienta

20.03.2018 09:21

Witam, proces rekrutacji obecnie trwa, zapraszam do złożenia CV
    Mateusz

03.03.2018 14:02

Witam chciałem się zapytać czy jest może prowadzona rekrutacja na stanowisko Doradca Klienta? . Pozdrawiam
    Joanna Pikuła

09.03.2018 11:01

Mateusz, aktualnie trwa proces rekrutacyjny. Jeśli spełniasz oczekiwania dotyczące stanowiska Doradcy Klienta (oferta pracy dostępna pod adresem: https://rankomat.pl/files/oferty_pracy/doradca-klienta-rankomat.pl.pdf), prześlij swoje CV na adres: [email protected].
    N.

01.03.2018 21:05

Ogólnie jeśli chodzi o warunki pracy w firmie Rankomat, zaplecze socjalne, atmosferę i ogólne wrażenie to są lepsze niż w większości podobnych firm. Problem zaczyna się kiedy pracownik zaczyna chorować. Firma szuka ludzi, a w zasadzie robotów do pracy, którzy nigdy nie chorują, nie biorą dni wolnych, urlopów na żądanie. Pracowałam w tej firmie 10 miesięcy i w ostatnich 2-3 miesięcy praktycznie każdy kto wziął L4 plus dzień wolny w jednym miesiącu już w tej firmie nie pracuje. To co się dzieje w tej firmie dokładnie obrazują nieprzerwane rekrutacje. Przyjmują ludzi na okrągło i na okrągło zwalniają byłych pracowników, nie ważne czy pracują 3 lata, rok czy 3 miesiące, bo zdarzyło im się zachorować. W tej firmie przetrwają tylko roboty, które nie chorują. Call Center nie jest z gumy i nie rozciąga się na tyle osób ile ciągle przyjmują do pracy, więc pracownik któremu zdarzy się zachorować rozstaje się z firmą, bo po co mają płacić pracownikowi w momencie kiedy nie robi w jednym miesiącu planów? Ogólnie nie polecam pracy w tym miejscu jeżeli ktoś szuka pracy stałej, na kilka lat.
    Joanna Pikuła

09.03.2018 10:58

Dziękuję za Twoją opinię. Dzięki niej możemy poruszyć na forum ważną kwestię, którą jest obecność w pracy. Podejmując decyzje o przedłużeniu umowy pracownika po okresie próbnym, ważnym aspektem, który podlega ocenie jest frekwencja w pracy. To jest fakt. Natomiast informacja o tym, iż osoby, które w ciągu ostatnich miesięcy korzystały ze zwolnienia lekarskiego, była przyczyną rozwiązania umowy o pracę - nim nie jest - takie wrażenie jest mylne. Nie ma w naszej historii sytuacji, kiedy zwolniliśmy kogoś dlatego, że zachorował. Z dużą wyrozumiałością podchodzimy do wielu sytuacji, które przedstawiają nam pracownicy. Natomiast następstwem ciągłego przebywania na zwolnieniach lekarskich u większości pracodawców jest rozwiązanie umowy o pracę. Odnosząc się do Twojej opinii dotyczącej rotacji, chciałabym podkreślić, że przyjmujemy nowych pracowników ze względu na duże zainteresowanie Klientów zakupem ubezpieczeń za pośrednictwem naszej porównywarki. Nie zaprzeczamy, że jest pewna pula stanowisk, które rotują, co jest naturalne. Jednak wielu członków naszego zespołu stanowią osoby z dużym stażem w naszej firmie.
    mike

08.02.2018 06:42

Witam Czy jest możliwość pracy w firmie rankomat na pół etatu tzn od godz 15-16 przez 4h tylko na umowe zlecenie jako dodatkowa praca?

15.02.2018 08:56

Zostaw merytoryczną opinię o Rankomat.Pl