Rankomat.Pl

3.4/5

• Zapewniamy bezpieczeństwo
  • Co warto wiedzieć o porównywarce rankomat.pl?
  • Rankomat.pl w liczbach
  • Nasi partnerzy

Zapewniamy bezpieczeństwo

Co warto wiedzieć o porównywarce rankomat.pl?

Rankomat.pl w liczbach

Nasi partnerzy

• Skierniewice
Warszawa - Rankomat.pl

5. Opinie o Rankomat.Pl

Opinie o Rankomat.Pl Warszawa

Nie przegap nowości o Rankomat.Pl!

Roger

01.11.2020 10:16

Kiepsko w firmie skoro zatrudniają osoby po gimnazjum
    Laxis

01.11.2020 12:11

Uważasz ze po gimnazjum nie można pracować? Nie trzeba mieć studiów a być managerem. W naszej firmie to możliwe.
    Rekin

06.01.2021 17:49

Tak brawo, udostępnianie danych wrażliwych osoba które nawet nie mieli chęci ukończenia żadnej szkoly
    Agent Romek

08.12.2020 11:44

Przykro mi że musze tu to napisać ale Państwo są bardzo nie odpowiedzialni za swoje czyny. Chciałem skorzystać jako agent z systemu lead i porozmawiać z managerem odpowiedzianym za ten temat. Po pierwsze to biuro wrocławskie jest zlikwidowane! Oczywiście brak info do agentów że nastąpiła taka zmiana. Kontakt z managerem zerowy. Pan Szymon nie pracuje Pani Magda i Pan Piotr tez już w firmie nie ma. Pani z Rankomatu która odebrała telefon nie była w stanie mi pomóc. Nie wiedziała nic o systemie lead i kto jest odpowiedzialny za ten dział. Nie poważnie traktujecie ludzi którzy chcą z wami współpracowac.

11.12.2020 13:09

Dzień dobry, wszelkie informacje dotyczące Systemu Lead można znaleźć na dedykowanej stronie dlaagenta.pl - jest tam wskazany numer do kontaktu (+48 22 270 00 44), pod którym można uzyskać wszelkie informacje co do funkcjonowania portalu oraz informacje o siedzibie i adresie e-mail. Informacja o zmianie managera była przesyłana do Towarzystw, z którymi współpracujemy, natomiast Agenci działający w Systemie otrzymali informację o aktualnym numerze do kontaktu - czyli tym widocznym na stronie, w poszczególnych mailach również widnieje aktualna siedziba firmy. Konsultant z innego działu, który odebrał telefon, mógł nie wiedzieć o systemie, ponieważ nie opiekuje się tym projektem. Dołożymy wszelkich starań, aby w przyszłości nasi konsultanci wiedzieli, gdzie w takiej sytuacji odesłać rozmówcę. Przepraszamy za niedogodności.
    Lax

22.10.2020 18:44

Czy pracownicy dostaja laptop i telefon do pracy zdalej w domu czy trzeba korzystac ze swojego sprzętu?
    Lax

24.10.2020 18:44

Dzieki za odp. A jak z netem? Zwrot kady czy mobilny daja? Sprzet w miare ok ? Pracowalam pol roku temu w firmie ktora laptop do domu dala taki ze ledwo zipial a telefon tylko dzialal na kablu....
    ...

25.10.2020 20:48

Internet musisz mieć swój. Dostajesz komputer stacjonarny, słuchawki, mysz, klawiaturę i monitor. Wszystko działa jak trzeba. Dzwonisz ze specjalnego programu. Jak masz dobry internet to wszystko będzie śmigać elegancko
    Anna

29.09.2020 22:40

Witam. Chcialabym pracowac jako doradca w Bielsku. Wyslalam Cv ale nie ma odzewu. Czy jest duza trudność dostania tej pracy?
    Cc

02.10.2020 21:27

Teraz w firmę szukają oszczędności na wszystkim i wszystkich. Do tego przez tego wirusa jest spory chaos i dezinformacja. Wysyłaj cv tylko na oferty pracy jak znajdziesz. Wierz mi ze nie tylko ty masz ten problem ze nikt się nie odzywa do ciebie.
    Anna

03.10.2020 18:55

Dziekuje za odp. Znalazlam oferte pracy dlatego wyslalam cv.
    MasterOfChaos

16.09.2020 09:49

W czasach pandemii ciężko o obiektywizm. Klienci szukają oszczędności, myślę z resztą jak każdy człowiek. Niestety plany obniżane są nieznacznie i w rezultacie wzrasta napięcie. Panuje również spory chaos organizacyjny - ciągle nowe promocje, na które łapie się określona grupa klientów, bądź są w ogóle niezainteresowani. Atmosfera robi się coraz bardziej napięta - plany, wynik, efektywny i wieczne pytania, dlaczego tak mało, a dodatkowo systemy które bardzo często zawodzą. Czy warto? Oceńcie sami.
    Zwolniony kocha chaos

16.09.2020 17:16

Bo firmie nie zależy na ludziach. Liczy się tylko wynik. Jak będziesz za dużo narzekać tu to albo cię zwolnią albo zrobią wszystko żebyś zrobiła to sama. Im nie zależy na ludziach z doświadczeniem. Teraz jest dużo bezrobotnych to wypełnią lukę po tobie. Że spadnie jakość to już mało kogo obchodzi.
    Lordoftherings

16.09.2020 18:48

Te akcje promocyjne nic nie daja tylko dłuższe rozmowy i meczenie klientów ae chociaz może by ktos zrobił akcje promocyjna dla pracowników

05.09.2020 14:02

Zgadzam sie z większością , od jakiegos pol roku wiele sie zmienilo to juz nie jest ta firma co była. Wynik wynik wynik nawet kosztem nieprzemyslanych pomyslow akcjw promocyjne moze i fajne ale nie wiem kto nad nimi praccuje po uruchomieni mnostwo niedopowiedzen wiele nieprzemyslanych sytuacji wychodza w trakcje pracy robi sie metlik wszystko wydaje sie na szybko gubia sie wszyscy . Caljowity brak mozliwosci wlasnwgo zdania tylko skrypty sztywne efektywny wynik potracenia plany . Nie narzekam na zarobki sa na tym poziomie co byly ale wiekszym nakladem pracy czesto niestty zmuszona jestem do pracy po godzinach inaczej planu nie da sie zrobic moze ewentualnie na styk mam wrazenie ze te plany wlasnie tak sa ustawiane zeby siedziec po godzinach. Firma powinna bardziej liczyc sie ze zdaniem pracownikow na sluchawkach warto zeby osoba ktora rozlicza mnie z wyniku czasami tez zobaczyla jak to wyglada w praktyce . Z dobrych rzeczy to nadal fajna atmosfera miedzy pracownikami a kierownictwem i trenerami wyplata o czasie i w koncu grafik dziala jak trzeba . Mozlieosc pracy z domu sprzet firmowy . Czasami fajne inicjatywy typu loterie wyroznienia zbiorki .
    Ona

05.09.2020 21:11

To prawda niestety. Decyzje o robieniu czegoś nowego są mało lub w ogóle nie przemyślane. Robione na siłe i spontanicznie. Tylko po to rzeby pokazać że w dobie koronakryzysu można pracować „normalnie”. Co do pensji to fakt jest na czas. Atmosfera miedzy pracownikami to różnie. Zależy od działu. Praca z domu tez fajna. Choć tęsknie już za biurem.
    Klient

29.08.2020 14:21

Zastanawiam się dalczego nie aktualizujecie sobie informacji od klientów? Ile razy w roku mam powtarzać że auto na które niby kończy mi się polisa oddałem na złom 3 lata temu! Śmieszne to jest. Przecież nie kupię polisy na auto którego nie mam. I jeszcze jedna sprawa. Niby mówienie ze polisa będzie o polowe tańsza. Hehehehe dobry żart nawet w PZU mam taniej za OC jak w waszej porownywarce.
    Migotka

27.07.2020 15:06

Pracuje w rankomacie juz dlugo,kilka lat ,praca ma plusy i minusy . Kiedys w porownaniu do tego co jest teraz bylo zupelnie inaczej. Nie bylo tyle cisnienia ludzie byli ludzmi a nie liczbami.. chyba kazdy rowniez kierownicy i trenerzy czuja presje ktora odbija sie w.kazdym obszarze. Kieroenicy sa super pilnują scigaja za spóźnienia ststusy ale przy tym zachowuja ludzka twarz niestety niektórym trenerom tego brakuje. Chociaz nie sa zli. Ogolnie kadra jest ok. U trenerów Powinny byc robione częściej ankiety tak jak u kierowników. To juz korporacja to i atmosfera sie zmienia . Szkoda ze Daria nie jest trenerem a Ania kierownikiem XD razem z Tomkiem z help desk.to najlepsze osoby w firmie.ale sa tez plusy , wyplata zawsze na czas zarobki.wcale nie sa gorsze tylko trzeba się bardziej wysilic, firma dostosowuje sie do aktualnej sytuacji dba o bezpieczenstwo.mozna pracowac z domu, w biurze kawa herbata itp , imprezy integracyjne i mimo ze gorsza to i tak ogolnie fajna atmosfera w porownaniu do innych firm . Ja polecam ale tylko osobom odpornym na stres i takim co ich praca w sprzedazy nie zraza
    BE EM

15.08.2020 11:09

Powoli ich ta firma psuje :) uciekajcie poki jest co ratowac ...
    Hmmmm....

31.07.2020 10:56

Jak tam czytam te zachwyty to się zaczełam jak bardzo to jest ustawione wszystko albo jakie mają "różowe okulary" po zakładane ludzie. W frimie jest kiepsko, ludzie któży zmieniają się na "wysze stanowiska" nagle są kimś innym. Rankoamt wysysa ludzi ile się da, cały czas zatrudniają nowych ludzi a starych mają w nosie. Plany które przeliczają na kolejny miesiąc to jest wgl jakiś hit, bez nadgodziny (za które nie zapłaci Ci nikt) nie ma opcji by zrobić te normy. Nie polcam pracy w tej firmi a nawet jak ktoś z znajomych pytal czy warto to odpowiedź była jasna i klarowna szukaj czegoś lepszego. Za pewno administrator usunie negatywną opinię bo prawda kole w oczy.
    Damian

09.08.2020 21:34

Jeśli już to popatrz ;) Jakie wykształcenie, takie oczekiwania. Współczuje.
    Ls

10.08.2020 09:26

Jak masz takie wyksztalcenie to co robisz na słuchawkach ?
    Old worker

06.08.2020 09:27

Ja tam widze ze sie zmienia powoli znów na lepsze , dobre akcje promocyjne i w tym miesiacu znów fajny pasek. Niech rankomat idzie w tym kierunku
    Dopłata

06.08.2020 18:29

Jeszcze dostaniesz kieszonkowe na fajki za neta. Żyć nie umierać. Firma nas widzę docenia jak.... szkoda gadać.
    konkrety

20.09.2019 16:14

Dla wszystkich, którzy zamiast g...burzy wolą konkrety;) Pracuje w Bielsku-Białej, zalety: - fajni ludzie, w żadnej innej firmie nie miałem takiego zespołu jak tutaj i powiem że dotyczy to 95% firmy - kasa zawsze na czas + jakieś drobne gifty od firmy na święta, do tego super imprezy integracyjne!!! - duuuuzo się dzieje, firma się nie obija jest dużo projektów, zwłaszcza od czasu nowego prezia;) lubi podziałać ;) - można pracować zdalnie i nikt nie stoi nad głową, w poniedziałek jesteś dłużej to w piątek fajrant wcześniej! Elastyczność tej firmy jest nie do pobicia! Dla mnie to jest w ogóle nr jeden w zaletach. - spoko biuro, kawa za free, owoce co kilka dni, pakiety sportowe itp. wszystko to jest, za rogiem siłownia - czasami mi się zdarza przejechać do innego oddziału czy warszawki w delegacje, ale nie wszyscy to mają. dla mnie duży plus, że nie siedzę cały czas w 1 miejscu - większość ludzi z awansów wewnętrznych, tylko też większość stanowisk obsadzona, więc też nie tak łatwo, ale na pewno na plus że awansują ludzi z wewnątrz Wady: - kasa taka jak gdzie indziej, ani grosza więcej - nie jest źle, ale (usunięte przez administratora) nie urywa - wymagają!, musisz się uczyć i dowozić, to nie jest miejsce dla kogoś kto chce odbebnic 8h. Chcesz pracę wykonawcza, że pokażą ci palcem to to nie jest miejsce dla ciebie, 0racy jest duzo - czasami trudno coś załatwić, nie da się, nie da się, aż usłyszy góra i wtedy da się w jeden dzień, ale niektórzy menedzeeowie to tak trochę niedecyzyjni bym powiedział - robi się trochę korpo, jakieś procedury, zmiany hasła co tydzień itp
    ?

20.09.2019 21:36

Napisz własną opinie, coś w stylu: nie ma szkoleń, beznadziejna płaca, ludzie do kitu, menedżerowie po znajomości i bez jakichkolwiek wiedzy, terror... a wciąż pracuje w tym miejscu bo?
    Lukas

05.07.2020 10:50

Tak zgadzam się z tą opinią. Firma jest super. Pracujesz i robisz swoje to nikt ci złego słowa nie powie. Firma nam jak mogła tak ułatwiła prace zdalna. Dostaliśmy kompy i internet mobilny. Praca z domu jest lepsza jak z biura. Mniej czasu traci się na dojazdy.
    Marc Anthony

12.04.2020 21:28

Rankomat to najlepszy pracodawca na śląsku! Super biuro, świetna atmosfera, najlepsza kadra!
    Jack

03.07.2020 11:00

Tak to prawda. Firma jest super, ekspresy, kawa, herbata za darmo dla wszystkich. Świetna lokalizacja biura. Wypłaty na czas. Możliwość awansu i rozwoju. Dobrały kontakt z przełożonymi i resztą teamu.
    Sen

03.07.2020 11:44

I wtedy się obudziłem z kredytem na 20 lat kasą mniejsza o połowę. Zacisne zęby, zjem jabłko, popije kawą z ekspresu i dzwonimy. Ktoś tam u góry powklada piłki do wazonow , ustawi sztuczne kwiatki i tak koloruje mi świat, ale tylko przed przyjazdem delegacji z Bauer.
    Prac.

03.07.2020 10:53

Ja to się cieszę ze pracuje w takiej firmie. Praca spoko, kasa na czas, mamy dobry sprzęt do pracy. Ludzie są spoko da się dogadać z każdym. Możliwość pracy zdalnej to tez dobre rozwiązanie na te czasy.
    Weronika

03.07.2020 08:30

Chciałam się zapytać co dzieje się w naszych kadrach? Od 3tygodni próbuje uzyskać informacje ile mam jeszcze urlopu i czy dotarły moje dokumenty. Cisza nikt nic nie odpisuje? Czy tam jeszcze ktoś pracuje?

02.07.2020 12:43

2 raklama cc

02.07.2020 15:35

Tez masz dość rosnących cen? No pewno ale co zrobić? Zmienić pracę bo na Rankomat.pl zarobisz mniej o połowę! O połowę! Masz pytania? Zadaj je Bauerowi może pomogą. I już ? Tylko tyle? Dokładnie i wszystko to bez ściemniania i wychodzenia z domu!

30.06.2020 20:32

Widzę ze sezon na hejt trwa w najlepsze. Ludzie co z wami? Naprawdę jest tak źle siedzieć w domu i pracować? Może warto pogadać o tym co nas boli w firmie a nie tutaj. Chyba ze boicie się rozmawiać face to face ale to nie daje prawa do tego co się tu dzieje. Gwarantuje wam ze jak zgłosicie się do Prezesa czy kogoś z działu prawnego to oni wam pomogą. Nawet do kadr bym pisał lub do Sylwii jak trzeba coś wyjaśnić lub załatwić.
    Karolina

01.07.2020 13:28

Oo to dlatego nic ostatnio nie można załatwić w kadrach. Widzę ze epidemia sukcesu powoli wygasa. Już nawet w kadrach ludzie lecą. Masakra one się już w tym bałaganie gubiły a teraz to zginą marnie.

02.07.2020 09:36

Co uważasz ze nikt ci nie pomoże w firmie ? Boje się jaki możesz mieć problem ze trzeba o tym pisać tu.

29.06.2020 16:41

Jan ko

30.06.2020 20:05

A niektórzy potracili przez kretyńskie procedury w szpitalach, gdzie nie przyjęli człowieka z widocznymi objawami udaru bo musieli mu testy na kurławirusa zrobić zamiast ratować. Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.. z całym szacunkiem oczywiście.
    Marketing

27.06.2020 12:33

Niedawno Pan Jakub z Rankomat dawał ogłoszenia na grupach na FB na specjalistę ds social media. Ktoś pracuje w marketingu w Rankomat? Polecacie? Prośba o opinię ludzi z marketingu, nie sprzedaż itp.
    Mark

27.06.2020 13:59

Zdecydowanie polecam, bardzo fajny zespół, zgrany, wyluzowany... Dużo pracy, ale też ciekawej moim zdaniem.
    Po fb

30.06.2020 18:38

Kolejna szeptanka. Jest tak super w firmie ze po paru miesiącach znów zmienia się osoba która prowadzi działania marketingowe na fb dla firmy.

30.06.2020 18:31

Skoro tak wszyscy dzielą się opiniami tu to ja tez napisze. Szkoda że w naszej firmie nie robi się nic z konkretnym przemyślanym podejściem tylko z jednej skrajności w drugą skrajność. Ludzie nie tak dawno narzekali w ankietach firmowych że nie ma szkoleń i ze nie dba się o pracownika. To widzę ze firma to przemyślała i i zrobiła nam jakiś system szkoleń. Tylko mało przemyślany ten pomysł. Miałam sobie poszukać szkolenie zewnętrzne za które firma płaci i które ma mi pomoc niby rozwijać się dalej. Wybrałam już kilka razy coś ale nic z tego albo za drogie albo zbędne albo coś innego. To może niech firma wybierze coś co uzna za stosowne i problemu nie będzie. Myśle że problem jest w tym żeby się nie okazało że zrobią nam szkolenia a my uciekniemy do konkurencji hehe.
    W skrócie sytuacja

22.06.2020 16:49

W Rankomat w tym roku zarobisz mniej nawet o połowę! o połowę !
    Emila

27.06.2020 14:56

Zamiast pracować i dzwonić to tu piszesz. Gdzie tu logika ? Jak masz czas pisać to nie dziw się ze masz ledwo 2k a nie 5k.

29.06.2020 10:52

A gdzie logika w tym, ze od komentowania na goworku zarobki spadają o 3 tysiące?

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Rankomat.Pl?

Kontakt - Rankomat.Pl

Wolska 88 01-141 Warszawa

Branża główna: Wsparcie ubezpieczeń

27.06.2020 04:44

Zastanawiam się nad aplikacją na stanowisko Doradcy w BB. Jak obecnie wygląda atmosfera w tym oddziale? Na czym polega sama praca, czy jest to dzwonienie cold calling czy dzwonimy np do leadów pozyskanych przez www? Czy jest możliwość pozyskiwania klientów we własnym zakresie (przez kilka lat sprzedawałam ubezpieczenia)?
    Doradca

28.06.2020 10:52

Hmm, to nie będzie łatwo wytłumaczyć, bo każda firma ma inny system wynagradzania. W Rankomat jest kilka składników wynagrodzenia, podstawa, prowizja (różna w zależności od tego jakie produkty sprzedajesz, jak dużo ridersow i od targetów, które robisz - generalnie wynagrodzenie rośnie jak robisz postawione cele i spada jak ich nie robisz) oraz są tzw. konkursy, które też mogą podnieść wynagrodzenie. Generalnie jak możesz zauważyć po komentarzach jak ktoś nie robi targetów to narzeka, a jak ktoś je przekracza to nawet tu nie wchodzi. Bo jak kolega pisał, że w PZU zarabia 5 tysięcy, to ja osobiście dziękuję za taką opcję, zostaje gdzie jestem;) ale jak już pisałem nie każdy robi te cele i może zupełnie inaczej to oceniać. Moja opinia jest taka że nie każdy ma dryg do rozmowy z klientem, jak się klientowi próbuje sprzedawać zamiast mu po prostu pomoc, to on to czuje i zawsze będzie mówił że jeszcze się zastanowi, że może proszę zadzwonić później, że gdzieś na taniej... Trzeba generalnie też nie zniechęcać się odmowa, bo po prostu to nierealne żeby każde klient kupił. Jeszcze co do wynagrodzeń, to są też karty za nie przestrzeganie procedur. Zdarzyło mi się raz, bo wbrew pozorom idzie się tego nauczyć szybko co wolno robi , czego nie... Nie ma też tak że nie przyjdą ci powiedzieć że coś robisz nie jak trzeba, tylko od razu walną karę. Jest trochę ludzi, którzy nie rozumieją że firma też ma kary za błędy i nie da się jechać zupełnie freestylem. 90% ludzi nie ma z tym problemu. Jeszcze dla porównania z Link4. Tam system też był właściwie podobny, przy czym nie robiąc planu dużo szybciej mówili ci bye bye. Rotacja była bez porównania wyższa. Słabe i dobre zarazem było to że można było klientowi dawać zniżkę specjalna, więc jak kręcił nosem to zawsze dawało to możliwość przekonania go. Słabe było to że wówczas twoja prowizja od takiej polisy była niższa. Mam nadzieję że pomogłem:)

28.06.2020 21:15

Bardzo pomogłeś, dziękuję
    M

24.06.2020 18:01

Chciałam powiedzieć ze nie mam już siły dalej tak pracować. Ile można mieć telekonferencji w tygodniu!? I za każdym razem omawiać to samo? Naprawdę w naszej firmie pracuje takie .... ze nie potrafią zrozumiec od razu ? Najlepsi gracze to są ci co wracaj do danego tematu po miesiącu i trzeba wałkować wszystko od nowa.
    Magda

25.06.2020 19:44

Nie wiesz czemu jest tak ze masz non stop telekonferencje? To proste w tej firmie żaden manager nie ma decyzyjności w sprawach swoich projektów. O wszystko trzeba się pytać Pana Prezesa. Wszystko w tej firmie jest zależne od decyzji wodza. Od zakupów kawy po projekt. Tu się każdy manager boi podjąć jaką kolwiek dezyzje bo potem będzie wojna o to. Wyzwiska i straszenie. Tą firmą rządzi strach nie szacunek!

12.05.2020 13:25

Śmieszne jest to, że firma nie napisze wprost, że ma np problemy finansowe, albo że jest jakiś problem i musi odciąć kasę pracownikom. ZAWSZE jest wymówka, że i tak jest super, że to dla nas, że to lepszy sposób i będziemy lepiej na tym wychodzić hahah. Obecnie firma obcięła premie za plany, tłumacząc, że konkursy dzienne będą super i wyjdziemy na swoje po czym właśnie obcięła premie za konkursy. Teraz pracownicy zamiast 5 tys zarobią 3 tys. Wiadomo pandemia i nikt się nie zwolni, ale myślę, że poleci dużo wypowiedzeń jak wszystko w miarę wróci do normy.
    Tak

21.06.2020 20:23

Czekam jak tylko się trochę poprawi i uciekam. Przykre ze koszta utrzymania firmy i biur są przenoszone na ludzi, którzy są podstawą działania i sprzedaży. Myślicie w ogóle ze gdyby nie CC to firma mogła by już złożyć wniosek o upadłość ? Przecież to my sprzedajemy te polisy. Bez naszej pracy nie ma firmy. A tylko my dostaliśmy po (usunięte przez administratora)i to bardzo.
    Bo

22.06.2020 22:02

A Wy tez zalatwiacie baze do ktorej dzwonicie, budujecie system,produkty,strone, itp chyba ciut waskie patrzenie. Bez Klientow,pracy wielu osob nie byloby sprzedazy,wiec piszac tutaj warto szerzej otworzyc oczy i nie umiejszac pracy innych.
    Normalny pracownik

14.05.2020 18:44

Ja pracuje od kilkunastu lat w różnych call centrach w BB i jest tak jak się spodziewalem . W każdej firmie jak sprzedajesz to zarabiasz jak masz wyniki, normalbme. Pracuje w spokoju z domu, przerwę mam kiedy chce, zarobię ile zrobię i jest w porządku. Jak nie chcecie zarabiać od wyniku to idźcie do innej branży i tyle
    Rozsadek

21.06.2020 18:40

mysli,ze moze nas wszystkich obrażać, a my będziemy przytakiwać. Każdy ma inne zdanie, ale najważniejsze coś z tym zrobić, a nie żale wypisywać obrażając jeszcze innych dookoła - kultura pelna geba
    Jagodopiotrek

22.06.2020 12:27

nie znam pakieciarza, który by powiedział, że zmiany w ostatnim roku poprawiły sytuację, są dobre i w pełni tłumaczą działania firmy. Również podejrzewam tutaj kadrę zarządzającą menadżerską jako wykonywany Twój zawód ;)
    Pracownik CC

18.06.2020 15:23

Hahaha nie ma to jak „anonimowa” ankieta firmowa. Ona jest tak anonimowa jak wybory korespondencyjne.

21.06.2020 15:44

Dlaczego tak myślisz. Warto chyba jednak ją wypełnić. To jedyny sposób na poprawienie czegoś w funkcjonowaniu firmy. Go work to raczej mało pomoże w tym.
    Prac.

21.06.2020 18:20

Jest anonimowa. To jedyna możliwość na zmiany w firmie.

03.06.2020 09:00

Gdyby nie brak pracy na rynku to dawno by mnie tu nie było.. o wszytsko się trzeba prosić, pilnować sobie wszystkiego czy h się zgadzają w systemie. Ludzie robią gruby hajs dla firmy za grosze.. plany są tak wysokie do zrobienia że gdyby się chciało je zrobić to na przerwę wypadało by iść na 10 min. Bo jak się pójdzie na dłużej to już planu dziennego się nie wyrobi. Nie polecam
    anonim1111

18.06.2020 20:29

Zgadzam się. My pracując na CC powinniśmy mieć płacone jeszcze za podliczanie wyników i całej reszty. Trzeba pilnować wszystkiego, od grafiku po wyniki i plany. Wszystko zawsze źle podliczone, trzeba wszystko zapisywać i sprawdzać, żeby się zgadzało. Zawsze jest jakiś błąd.

18.06.2020 22:46

Doskonale rozumiem..... widzicie jak wpisy regularnie usuwane !!!???
    Wrocław CC

04.06.2020 10:16

Jak mam pracować na dłuższą metę z domu? Mam słaby internet. Często mi przerywa jak rozmawiam z klientem. Do tego wynajmuje pokój w mieszkaniu gdzie są obcy ludzie. Jak mam odpowiadać za ochronę danych osobowych? Miałam wielką nadzieje na powrót do biura gdzie praca wyglada lepiej i sprawniej. Nie może być tak ze pracodawca w ramach koronowariactwa przerzuca wszystko na pracownika na umówię o prace. Mam sama sobie zapewnić dobry internet ? Przecież to są dodatkowe koszta! Sam najem Mieszkania to 1000zł :(. Oszczędności oszczędnościami ale z tego co widziałam to biuro we Wrocławiu miało naprawdę całkiem nowe wyposażenie. Gdzie jest logika tego rozwiązania ? Moja kolerzanka pracuje w firmie gdzie zmienili biuro na mniejsze i pracują rotacyjnie. I to jest dobre rozwiązanie. Nie można ludzi zmuszać do pracy z domu jak nie maja warunków!
    odp

12.06.2020 10:51

Serio, myslisz ze prezes wie czy pojedynczy pracownik robi plany?! Zyjesz w alternatywnej rzeczywistosci!!! Wypiszujesz farmazony jak stąd na kamczatkę. Osoby z CC we Wrocku nie robily planow i to nie jest tajemnica wielka kto robi, a kto nie robi. A o pani z administracji sie nie wypowiadałem.

16.06.2020 13:21

Drogi Pracowniku, jeśli podejmujemy decyzję o rozstaniu się z pracownikiem, to powód jest podawany mu podczas spotkania. W przypadku pracowników Call Center powodem rozstań mogą być wyniki lub nieprzestrzeganie procedur gwarantujących bezpieczeństwo informacji, zgodność działalności z prawem ubezpieczeniowym oraz interesem naszych Klientów. Tak jak wspominaliśmy, z powodu rezygnacji z najmu biur zakończyliśmy współpracę tylko z jedną osobą, która była odpowiedzialna za administrację tych obiektów (o której z resztą wspominasz). Ze wszystkimi pozostałymi pracownikami kontynuujemy współpracę. Jeśli masz wątpliwości lub pytania z tym związane, napisz proszę bezpośrednio do mnie.
    Wroc

08.06.2020 10:58

Zupełnie nie rozumiem żali z powodu zamknięcia biura we Wrocku, to biuro to może jest dobre dla kghm, ale nie firmy działającej przez internet. Warunki były zupełnie przeciętne, nie było to niestety biuro do którego każdego dnia chciałoby się przychodzić, więc mi osobiście dużo lepiej jest na zdalnej. Nie tracę czasu na dojazdy i nie spotykam nieciekawych osób, a były takie w tym biurze :P
    CC

07.06.2020 20:07

Zdecydowałam się odejść z Rankomatu nie tak dawno temu, bo po prostu dostalam lepiej platną ofertę... a inna rzecz, że nie za bardzo widziałam tez sens pracowć cale życie na CC, bo dla mnie to jest praca na poczatek, a nie żeby cale życie... Sama praca byla moim zdaniem po prostu spoko, jak na CC to myślę wręcz że Rankomat to jest jedno z lepszych miejsc do pracy na CC, bo po prostu nie wciska się ludziom chemii z niemiec, amuletów czy innego szmelcu OC potrzebuje kazdy... Atmosfera w firmie zupełnie ok, osoiście przez 2 lata nie mialam zadnych problemow z nikim. Trenerzy - jeden lepszy, drugi gorszy, ale też nei nie uważam że mają jakieś wielkie braki. Więc na początek mogę polecić ,a tak to trzeba z czasem szukać czegoś innego.
    R.I.P

04.06.2020 10:55

Spoczywaj w pokoju :( Wrocław i Ostrów :(
    Pracujący murzyn

03.06.2020 21:13

Dramat ostatnie rok w rankomat . Ciekawe jest to, że zwania się ludzi na słuchawkach a nie ludzi , którzy miesiąc w miesiąc nie potrafią policzyć wyników . Wciąż zatrudnia się nowych w kadrach , nowych dyrektorów.Ciekawi mnie czy tak naprawdę tam na górze wiedzą co tu się w Bielsku dzieje .Zatrudnia się ludzi, którzy ciągle używają słowa 'gadać"inne stanowiska bez sensu się mnoży . zarobki dramat z miesiąca na miesiąc ale ciągle ranokmat sukces. To gdzie ten sukces?
    Curk

21.05.2020 09:31

za czasów Michała to było nie do pomyślenia żeby tak traktować ludzi...Michał był osobą która budowała te firmę .....a teraz Rankomat w rękach obecnego prezesika to istny dramat!!! Tam wyżej od niego powinni się dowiedzieć co prezesik wyrabia!!!
    Pracuś

27.05.2020 10:43

To może warto zgłosić się z tym do działu prawnego w naszej firmie. To nie boli żeby napisać e-mail lub zadzwonić. Takie sprawy są poważnie traktowane u nas. Co do ataków hejtu na Pana Prezesa to trudno mi jest to zrozumieć. Z tego co się orientuje to właśnie Prezes podejmuje w firmie trudne decyzje, które nie zawsze są akceptowane przez całą załogę. Tak to już jest. To nie jest powód do hejtu! Przyznam że od tych kilku lat pracy jeszcze nikt mnie źle nie potraktował. Muszę też pochwalić firmę że udało się tak dobrze zorganizować prace zdalną. Nawet dostaliśmy nowe komputery :)
    Byly pracownik

29.05.2020 17:36

Sprawnie? Nowe komputery? Prawda jest taka, ze laptopy szybko sie rozeszly, a większość pracowników musi pracować na starych STACJONARNYCH komputerach. Oj tak, kilka osob powinno zrobic szum. Zwłaszcza osoby z dzialu hh, bo to co robi obecna kierowniczka to jest niepojęte.

06.05.2020 12:12

Czy Rankomat.Pl zatrudnia studentów?
    Xyz

06.05.2020 18:55

Tak ;)
    Dolar

19.06.2019 08:50

Ludzie ta praca to jest call center i nie ma za wiele wspólnego z poważną firmą ubezpieczeniową. Z podstawy dostajesz groszę a żeby wyrobić jakąś premię dziennue nusisz dziennie sprzedać 50 ubezpieczeń. Komedia. To jest nierealne.Pracowałem wcześniej w Generalli. Ludzie Rankomat to fabryka gdzie za każde pomylone słowo albo niedowiedzenie kwesti obcianają Ci premię. Najlepsze że jak wystawisz komuś polisę a ten nie zapłaci to obcinają Tobię bo klient nie uregulował. Zarobki nic z poważnymi toważystwami ubezpieczeniowymi nie mają wspólnego. Uważajcie!
    Pracownik na wypowiedzeniu.

30.04.2020 23:30

Niestety, dostałem wypowiedzenie za błędy które nie zostały wcześniej przeanalizowane ze mną przez kierownictwo i trenera, dlatego byłem bardzo zaskoczony, że nie poinformowano mnie o popełnianym przeze mnie nieświadomie błędzie który mógłbym za w czasu skorygować. Dowiedziałem się o nim dopiero dostając wypowiedzenie. Czy to przez sytuację z koranawirusem jest ta cała bieganina w firmie, wielki szał i chaos który sprawił, że zapomniano o poinformowaniu pracownika o poprawieniu jego błędów w pracy? Po prostu przełożeni nie zadbali o swoich podwładnych należycie i ktoś musiał stracić głowę.

04.05.2020 17:08

Drogi pracowniku, bardzo mi przykro, że otrzymałeś wypowiedzenie. Standardy pracy w naszej firmie są takie, że pracownik zawsze jest informowany np. o błędach w rozmowach i ma czas na ich poprawę. Nie przypominam sobie sytuacji, zwolnienia pracownika przez jednostkowy, nieświadomy błąd, który nie wynika z zaniedbania swoich obowiązków, czy nieprzestrzegania procedur. W ostatnim czasie faktycznie rozstaliśmy się z pracownikami, którzy łamali procedury w naszej firmie, narażając firmę na stratę, lub były to działania mające wpływ na negatywny wizerunek firmy. Pracownicy już na szkoleniach wstępnych są informowani, jakie działania są w firmie niedopuszczalne i niezgodne z zasadami, jakimi się kierujemy, min. jest to życzliwość.. Trudno jest mi odnieść się do Twojej indywidualnej sytuacji. Przed każdym rozstaniem się z pracownikiem, bez pośpiechu i wnikliwie analizujemy sytuację. Natomiast jeżeli nie otrzymałeś szczegółowej informacji, czym była podyktowana taka decyzja, skontaktuj się z naszym HR Business Partner – Patrycją.

30.04.2020 15:22

Każdemu odradzam. Wszyscy Ci, którzy pracują dłużej niż rok, wiedzą jak bardzo w firmie się pozmieniało. Kiedyś na prawdę można było fajnie zarobić, a teraz o wszystko ucinają kasę. Coraz więcej wymagań, a coraz mniej wyplaty. Z miesiąca na miesiąc podnoszone są plany, żebys tylko nie zarobił zbyt wiele. A poza kwestiami finansowymi. .. Kierownikami zostają osoby bez wiedzy, osoby które liczą konkursy i premie zawsze zrobią jakieś błędy. Ile będziesz musiał zrobić na nowy miesiąc dowiadujesz się ostatniego dnia. Na święta łaskawie 100zl dadzą. W kadrach coś załatwić to też cud. Pasek dostajesz dwa dni przed premia. Wszystko na wariackich papierach. Fakt biuro jest ok, ekspresy są, ale jeżeli chcesz zostać na dłużej to lepiej się zastanów, bo pracowników z dłuższym stażem traktują gorzej niż nowych.

04.05.2020 17:03

Były pracowniku, jeśli chodzi o wynagrodzenie nie odnotowaliśmy spadku a wręcz przeciwnie. Średnie wynagrodzenia są w dalszym ciągu na tym samych, lub wyższych poziomach z miesiąca na miesiąc. Temat pensji jest na bieżąco monitorowany. Jeśli chodzi o realizację planów. Zarówno firma jak i każdy pracownik z osobna, ma ustalony plan, gdzie wszystkim zależy, aby go zrealizować. Dzięki inwestycjom w reklamę, jaką emitujemy, coraz więcej klientów może skorzystać z naszej pomocy przy zakupie ubezpieczenia. Tak się też dzieje, a nasi agenci dzięki temu mają klientów. Emisja reklamy jest jednym z czynników wpływającym na możliwość realizacji planu , a zapewniam Cię, że firma podejmuje znacznie więcej działań abyśmy mogli sprzedawać ubezpieczenia większej liczbie Klientów. Co do kadry kierowniczej, to tak jak już wcześniej pisałam, kierownicy stale podnoszą swoje kompetencje, niejednokrotnie też sami rozmawiają z klientami, aby jak najlepiej zrozumieć zarówno potrzeby klienta, jak i pracownika. Są to tzw. „praktycy”. Każdy nasz kierownik sam przysłowiowo „ siedział na słuchawkach”. Nie ma ludzi nieomylnych i każdemu może się zdarzyć błąd czy pomyłka, nie mniej, zawsze staramy się je minimalizować. Między innymi, dlatego też pasek z premią otrzymujesz dwa dni przed wypłatą (standardowo powinieneś go otrzymać w dniu wypłaty), abyśmy mieli czas na sprawdzenie, czy wszystko jest poprawnie naliczanie i abyś w razie błędu uniknąć pomyłki. Cieszę się, że jest jednak element, jaki Ci się podoba. Biuro, dostrzegłeś pozytywy pracy w naszej firmie, to miłe. Pozostaje mi życzyć Ci powodzenia w dalszej karierze zawodowej i trzymam kciuki, żeby innemu pracodawcy udało się spełnić Wszystkie Twoje oczekiwania.
    Wikr

02.04.2020 15:22

Wyłudzacze danych osobowych. Po co im dane osobowe osób sprawdzających? Chyba na handel
    Abe

06.04.2020 09:02

No, CV do pracodawcy wysyła się raczej z danymi osobowymi ;) To strona dotycząca opinii pracowników, nie klientów ;)
    Pracownik2

12.04.2020 00:26

A skąd mamy wiedzieć jaką ma pan historię ubezpieczenia? Uwierzyć na słowo? Firmy i tak to sprawdzają. Zawyżanie lat i mówienie o braku szkód przy trzech dzwonach już nie przejdzie :) Wielce VIP incognito haha w dobie Internetu
    Agent Bartosz

08.02.2020 17:28

Moja opinia dotyczy kontaktu a raczej jego braku z managerem systemu lead. Był pan Szymon kontakt był zerowy. Jest Pani Magda kontakt jest taki sam. Odradzam współpracę. Od miesiąca próbuje dokonać zmian w mojej wizytówce. Zamiast to załatwić z Panią Magdą to jestem przekierowany gdzieś do jakiejś kobiety co zajmuje się zupełnie czymś innym chyba bo nie rozumie nawet co ja od niej chce i kaze mi pisać e-mail w tej sprawie. Druga sprawa dlaczego nie można załatwić procesu reklamacji przez telefon ??? To takie trudne porozmawiać ? I załatwić sprawę? Od 2 tyg. Próbuje się dodzwonić to albo nikt nie odbiera albo głupie tłumaczenia. Pani manager jest na spotkaniu. Pani manager jest poza biurem i tak w kółko. Ciężko się dogadać z tą firmą.
    Agent Bartosz

18.02.2020 07:37

Pani Agnieszko, Bardzo dziękuje za pomoc.

26.01.2020 10:47

Jakie wartości są cenione w Rankomat.Pl?

28.01.2020 11:00

Serio? Cenisz tylko pieniądz? Bo ludzie tworzący tą firmę pracują i ciężko i mądrze, pomagają klientom oszczędzić na ubezpieczeniu, więc co by nie było dbają o dobro tych klientów... zbierają też pieniądze a to na zwierzęta, a to na dom dziecka... więc jakoś nie wydaje mi się, że jedyne co ta firma ceni to pieniądz.
    Wtajemniczony

04.02.2020 09:31

@pracownik powinieneś mieć nick „pracownik od PR”. Oczywiście, że hajs. Zrzutki którymi chcesz pudrować wizerunek firmy były inicjatywą pracowniczą, do której firma dołożyła marne grosze. A to że firma pomaga klientom, no tak, ale to efekt uboczny. Raczej nikt tam się nie zachwyca „och, pomogłem temu klientowi” , a raczej „o, spoko może uda się zdobyć premie jak jeszcze dwóch kupi”
    Posejdon

13.01.2020 11:20

Byłem na rozmowie o pracę swego czasu, chyba się nie spodobałem Pani rekrutującej damie , no mieli niby zadzwonić na 100% ale do dnia dzisiejszego cisza...
    Ludwika

23.01.2020 12:48

wszystkich, że przyjmują to akurat nie sądzę, patrzą na "warunki" jakie ktoś ma tzn. wygląd ( ładne, szczupłe młode dziewczyny to są porządane do tej pracy , bez podtekstów oczywiście :-) ) a mężczyźni to chyba nie bardzo do tej pracy... To, że do Ciebie Posejdon nie zadzwonili ( nieładnie, mogli chociaż powiedzieć , że rekrutacja na NIE ) ale to akurat powinieneś się nawet cieszyć, ta praca to zwykle CallCenter ...
    CC

27.01.2020 16:31

Powinieneś się cieszyć ze cię nie przyjęli. Kasa jest tu słaba. Ja pracowałem na CC we Wrocławiu. Ciężko się utrzymać w mieście przy takich kosztach z pracy na słuchawce. Musiałbym mieszkać w biurze haha żeby było taniej i pracować ponad 300% normy żeby zadowolić szefostwo.
    Chce pracować

05.12.2019 11:19

Czy ktoś się orientuje jak dostac się do Rankomatu we Wrocławiu ? Bo widziałam ze jest tu biuro. Szukają kogoś do pracy ?

Zostaw merytoryczną opinię o Rankomat.Pl