Rankomat.Pl

3.4/5

• Zapewniamy bezpieczeństwo
  • Co warto wiedzieć o porównywarce rankomat.pl?
  • Rankomat.pl w liczbach
  • Nasi partnerzy

Zapewniamy bezpieczeństwo

Co warto wiedzieć o porównywarce rankomat.pl?

Rankomat.pl w liczbach

Nasi partnerzy

• Skierniewice
Warszawa - Rankomat.pl

5. Opinie o Rankomat.Pl

Opinie o Rankomat.Pl Warszawa

Nie przegap nowości o Rankomat.Pl!

Lok

06.02.2018 20:57

Słyszałam, że szukają ludzi do call Center. Czy warto? Jakie zarobki? Jakie wymagania?
    Dry

08.02.2018 10:27

Z tego co słyszałam na początek najniższa plus ewentualne premie o ile je dostaniesz. Wymagań chyba jako tako specjalnych nie ma z tego co znajomi mówili, bo sama zamierzałam tam iść

08.02.2018 06:41

Witam Czy jest możliwość pracy w firmie rankomat na pół etatu tzn od godz 15-16 przez 4h tylko na umowe zlecenie jako dodatkowa praca?

08.02.2018 06:40

08.02.2018 06:40

K....

29.01.2018 20:41

hej, Jestem pracownica Rankomatu od niespełna roku. Przyszłam do tej pracy pełna obaw, ze złymi doswiadczeniami z pracy w call center. Dzisiaj moge powiedziec jedno: nie znajdziecie lepszego pracodawcy w tej branzy. Na poczatku bardzo sie stresowałam, sadziłam, ze nie dam rady. Na szczescie miałam realnne wsparcie i ZYCZLIWYCH przelożonych i trenera. Szybko zaczełam osiagac swietne wyniki, co przełozyło sie na moja pensje-znacznie wyzsza niz srednia krajowa. Praca dla osob wytrwałych, nastawionych na osiaganie celow... nie nazbyt stresujaca, w bardzo przyjemnej atmosferze. Swietne warunki socjalne, wspaniali ludzie i adekwatne do wynikow, przejrzyste wynagrodzenia. Jesli ktos twierdzi, ze jest inaczej zwyczajnie kłamie.
    Nie

21.01.2018 10:51

Ten system motywacyjny to ściema bo cały czas robią co mogą żeby pracownicy premi nie dostali. Jak wyrobisz cel ponad norme to ci cel podniosą żebyś czasem więcej nie zarobił niż najniszsza krajową.
    Sylwia Krawiecka

24.01.2018 13:07

System wynagrodzeń w naszej firmie składa się z podstawy i systemu prowizyjnego. Na jego wysokość ma wpływ nie tylko realizacja planu sprzedażowego ale również inne czynniki. Chętnie wyjaśniłabym Ci, jakie elementy wpływają na wysokość premii, ale jest to informacja poufna. Zachęcam Cię do bezpośredniej rozmowy z Twoim przełożonym, który szczegółowo wszystko wyjaśni. Dowiesz się jakie czynniki wpływają na to, aby premia była wyższa oraz w jaki sposób obliczane są plany.
    Piotr

06.01.2018 19:06

Czy ta cisza na forum to znak, że praca w firmie jest bardzo dobra?
    Daaw

07.01.2018 12:24

Też się zastanawiam, nie wiem czy składać CV czy sobie odpuścić. Minimalna krajowa nie brzmi zachęcająco, ale moze firma ma coś wiecej do zaoferowania :(
    Sylwia Krawiecka

10.01.2018 15:36

Witam, Wynagrodzenie naszych pracowników składa się zarówno z podstawy jak i systemu prowizyjnego. W Rankomacie możesz zarobić znacznie więcej niż podstawowe wynagrodzenie. Proponuję abyś przesłał CV, wówczas będziemy mogli szczegółowo omówić system wynagrodzenia i możliwości zarobkowania.

22.10.2017 10:25

Pracuję w Rankomacie od pewnego czasu więc mogę już napisać o moich odczuciach. Od razu zaznaczam że nie jestem jakimś kierownikiem tylko zwykłym szeregowym pracownikiem. Na początku jak większość z was patrzyła na negatywne komentarze dot. Rankomatu jednak w dużej mierze to zwyczaje bajki. Serio nie ma się czego bać i jest na prawdę super pomimo złych opinii o pracy w call center. Sam nigdy nie pracowałem na słuchawce a teraz żałuje że nie zacząłem 2 lata temu :) Niewątpliwym plusem jest atmosfera w pracy, prędkość z jaką rozwija się firma i możliwości rozwoju a jest ich naprawdę sporo. Jeżeli chodzi o zarobki to nie jestem wstanie napisać ile bo właściwie nie ma górnej granicy zarobków więc wszystko zależy tylko i wyłącznie od TWOJEGO zaangażowania. Przekrój pracowników naprawdę spory, są osoby młode po szkole, ambitni sprzedawcy którzy chcą zawojować świat i starzy wyjadacze którzy zjedli zęby na słuchawce. Jeżeli boisz się że sobie nie dasz rady to mam dla Ciebie dobrą nowinę. Zanim usiądziesz na słuchawki minie ok 2 tygodni szkoleń na których wchłoniesz wiedzę teoretyczną i praktyczną. Dopiero jak poczujesz się pewniej pójdziesz pracować na Call Center ale i tam będzie ciągłe wsparcie. Jeżeli chodzi o minusy to wiadomo praca z ludźmi. Ale i tak jest o wiele łatwiej niż w sklepie bo jak Cię zdenerwuje klient to po rozmowie po prostu wstajesz idziesz na kawę/papierosa/na spacer, schodzą emocje i wracasz z nowymi siłami. No i gardło boli po tygodniu ale przejdzie nie martw się :) Jeżeli szukasz pracy a rozmowa przez telefon nie przyprawia Cię o zawał serca to serdecznie zapraszam do Rankomatu :)
    Koralgol

18.10.2017 20:28

Jak ktoś bardzo chce oskarżać firmę to powód zawsze znajdzie. Osoby , które nie potrafią współpracować z innymi zawsze narzekają. Bez względu na firmę!!!
    Józek

03.10.2017 16:14

Pracuję w firmie Rankomat i powiem krótko, że to bardzo dobra firma. Nieudacznicy zawsze znajdą pretekst żeby oczernić firmę!! Młodzi ludzie mają bardzo dużą wiedzę i najnormalniej w świecie awansują i tyle w temacie!!
    Oc...plus dodatkowa szyba gratis!

17.10.2017 14:31

Mam pytanie czy słowo nieudacznik powiesz do klienta? bo to niekoniecznie świadczy o profesjonalizmie...Będąc osobą która chciałaby zakupić odpowiednie szkolenie raczej ominę firmę gdzie marketing robi Ktoś kto obraża osoby np. nie nadające się na doradcę..Czy ty Józef na pewno dobrze wybrałeś?..
    Ubezpieczenie

17.10.2017 14:36

Oczywiście ubezpieczenie. samochodu mam na myśli małe przejęzyczenie...może dołączę do grona nieudaczników?

27.09.2017 17:18

W Ostrowie wybrano nowego menedżera. Został nim brat poprzedniej menedżerki. Chłopak 22 lata, największy obibok w zespole, ma tylko maturę, studiów rzadnych nawet nie zaczoł bo jak twierdzi to nie dla niego. Inne osoby z większym doświadczeniem i wyższym wykształceniem nie miały szans w rekrutacji. Najważniejsze że kasa w rodzinie się zgadza.

28.09.2017 12:28

Drogi Pracowniku, rekrutacja miała charakter otwarty, każdy z pracowników miał możliwość wzięcia w niej udziału. Wszyscy, którzy zgłosili chęć uczestnictwa otrzymali informacje, że rekrutacja będzie kilku etapowa i w poszczególnych etapach będą sprawdzane odpowiednie kompetencje. Każdy z uczestników procesu rekrutacyjnego otrzymał informację zwrotną, dlaczego nie został wybrany na stanowisko, nad jakimi obszarami powinien popracować i czym się kierowaliśmy podejmując decyzje. Komisja rekrutacyjna składała się z trzech osób, decyzje podejmowane były wspólnie przez wszystkich członków komisji. Stanowisko menadżerskie wymaga odpowiednich predyspozycji, umiejętności i wiedzy, co też w cztero-etapowym procesie wnikliwie zweryfikowaliśmy. Wybrany kandydat, który obejmie stanowisko menadżerskie, odznaczał się wiedzą i kompetencjami, których poszukiwaliśmy. Wiek, wykształcenie, staż pracy czy płeć nie miała dla nas znaczenia, gdyż nie świadczą o kompetencjach i predyspozycjach a wręcz mogą być dyskryminacją pracownika, na co nie dajemy przyzwolenia. Drogi Pracowniku, jeżeli chciałbyś bardziej szczegółowo porozmawiać o procesie rekrutacji lub potrzebujesz dodatkowego wyjaśnienia zapraszam do bezpośredniego kontaktu ze mną ( [email protected]), wówczas odpowiem na wszystkie nurtujące Cię pytania.
    Justyna

23.08.2017 22:30

Fajna firma, tak polecają mi znajomi. Na jaka umowę można liczyć?

24.08.2017 10:51

Miło nam słyszeć te słowa :) Obecnie mamy oferty pracy na kilka stanowisk i w zależności od stanowiska i wykonywanych obowiązków oferujemy różne umowy. Zachęcam do zapoznania się z ofertami pracy na stronie rankomat.pl/praca Jeżeli chodzi o stanowisko Doradcy Klienta oferujemy umowę o pracę, na inne stanowisko możemy zaproponować umowę zlecenie. Zachęcam do przesłania CV, wówczas na indywidualnej rozmowie będziemy mogli szczegółowo porozmawiać o warunkach pracy.
    Dyzio

21.08.2017 06:21

Cecyclka, z tego co wiem jest taka możliwość jednak najpierw musisz nabyć doświadczenia
    Cecylka

20.08.2017 17:51

Czy Rankomat ma jakieś nowe oferty pracy? Bardzo odpowiadałaby mi praca zdalna. Czy w ogóle taka zdarza sie w agencji? Z góry dziękuje za informacje.
    NowyTu

17.08.2017 11:40

Witam Na jakie zarobki na początek może liczyć osoba bez doświadczenia w CC (jaka podstawa i jaka premia), proszę także o informację jak wyglądają realne zarobki, na umowę zlecenie (praca dodatkowa).
    Sylwia Krawiecka Recruitment Manager

18.08.2017 10:52

Witam, warunki wynagrodzenia przekazujemy zawsze szczegółowo podczas rozmowy kwalifikacyjnej. Informacje na temat wynagrodzenia są poufne dlatego nie możemy ich ujawniać na forum. Zapraszam do przesłania CV na adres [email protected], wówczas będziemy mogli umówić się na rozmowę i będę mogła odpowiedzieć na wszystkie pytania dotyczące warunkach pracy i wynagrodzenia.
    Mira

17.08.2017 10:49

Czy mógłby mi ktoś wyjaśnić na czym polega praca "Redaktor Internetowy – ubezpieczenia turystyczne"
    Sylwia Krawiecka Recruitment Manager

18.08.2017 10:49

Najprościej mówiąc praca na powyższym stanowisku polega na pisaniu artykułów na temat ubezpieczeń turystycznych. Ponadto osoba zatrudniona na tym stanowisku jest odpowiedzialna za redagowanie i aktualizację treści publikacji zamieszczonych na serwisach Rankomatu. Rekrutacja na powyższe stanowisko na ten moment została zakończona.
    Ochotnik

13.08.2017 16:43

Wszyscy wyjechali na wakacje , że tak mało piszecie na forum? Ludzie chcieliby coś wiedzieć o pracy w firmie, zawsze bezpośrednio od pracowników jest pewniej.
    Rojek

01.08.2017 12:49

Fajna firma i fajne miejsce do pracy.! Dla znających tematy Rankomat to miejsce gdzie można dobrze zarobić.!
    Koli

28.07.2017 21:14

Pracowałam w tej firmie, dba o pracowników, dobra atmosfera, wiadomo praca na słuchawkach jest specyficzna, ale nie ma wciskania na siłę produktu, co jest w takiej pracy dużym plusem.
    Wichura

18.06.2017 15:44

Rankomat z cała pewnością jest dobrym pracodawcą i w dalszym ciągu stara się nim być. Można sie rozwijać i to kolejny plus dla firmy. Tu jest super praca.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Rankomat.Pl?

Kontakt - Rankomat.Pl

Wolska 88 01-141 Warszawa

Branża główna: Wsparcie ubezpieczeń

Miruno

11.06.2017 14:19

Po lekturze opinii widać, że to dobra firma. To, że są aktywni na forum tylko dobrze o nich świadczy bo czasami szybko udzielą informacji . Jakie firma stawia wymagania na wstępie? Czy poza pensją są jakieś premie?
    Danielson

08.06.2017 16:34

Skoro wszyscy to i ja! :) Jeśli chcesz się rozwijać i zarabiać (nie przesadzę) świetne pieniądze to aplikuj! Atmosfera wspaniała - ciekawi ludzie, miłe szefostwo i doskonałe warunki sanitarne (nowoczesne biuro z wszystkimi możliwymi udogodnieniami). Początki zawsze są trudne, ale w Rankomacie nikt nie rzuci Cię na głęboką wodę - przez dwa tygodnie szkolisz się od podstaw, by żadne pytanie klienta Cię nie zaskoczyło ;) Pierwszego dnia szkolenia podpisujesz umowę O PRACĘ więc tutaj też in plus. Później pozostaje Ci korzystać ze wszystkich swoich atutów i piąć się wyżej co w tej firmie przy odrobinie chęci wcale nie jest trudne. Co do wszelkich negatywów - nie każdy się do tego nadaje. Szkoda tylko, że niektórzy własne niepowodzenia oraz często nieudolność bądź nieuczciwość zrzucają na firmę - bo przecież tak najłatwiej. Pracowałem w kilku firmach, prowadziłem własną działalność i krótko stwierdzę na koniec - lepszego pracodawcy raczej nie znajdziesz :)
    Patryk W

08.06.2017 14:02

POLECAM TĄ FIRMĘ W 1000% Pracuję od 4 lat w tej firmie i uważam, że warunki są co raz lepsze, Polecam każdej osobie która chce się rozwijać i chce osiągnąć sukces.
    Mirka

06.06.2017 20:32

Mam zamiar aplikować do firmy i po lekturze wpisów widzę że to będzie dobra decyzja. Interesuje mnie atmosfera w firmie? Jakie wymagania stawiają na starcie?
    Mys

11.08.2017 11:50

Czy aktualnie można aplikować?

14.08.2017 12:34

Tak, aktualnie trwa proces rekrutacji. Zachęcam do składania CV na adres [email protected]
    KiWi

04.06.2017 09:03

czy w rankomacie istnieje możliwość pracy na 1/2 lub 3/4 etatu?

07.06.2017 15:03

Istnieje możliwość ustalenia innego wymiaru czasu pracy niż pełny etat. Szczegóły omawiamy indywidualnie podczas procesu rekrutacji. Zapraszam do przesłania CV.
    Martin

26.05.2017 12:55

Witam czy osoby bez doświadczenia są w stanie "ogarnąć" taką pracę? pozdrawiam.
    Jakaś

27.05.2017 19:08

Jeśli tylko będzie Ci się chciało i poważnie podejdziesz do tematu, zaczynając już od szkoleń a kończąc na samodzielnej pracy, to jak najbardziej tak! Sama jestem tego przykładem. Poszłam do Ranko bez żadnego doświadczenia na CC i uwierz, jest fajnie :)
    PK

19.05.2017 19:34

Dla mnie praca w rankomacie, to pierwsza praca na CC. Trafiłam tu przypadkiem, z myślą że będzie to praca na chwilę, zanim nie znajdę czegoś konkretnego. Nie wiadomo kiedy, minęło 3 lata jak tu pracuję i nie dlatego że nic nie znalazłam, ale dlatego że nie myślę o żadnych zmianach. No bo po co zmieniać coś, co jest dobre? Fajni ludzie, super atmosfera, umowa o pracę i zarobki na czas. A tak jak wspomnieli poprzednicy, nie można na zarobki narzekać. Jeśli przychodzisz do pracy po pieniądze to je zarobisz, jeśli przychodzisz pogadać ze znajomymi to nie licz na fortunę na koncie. Twoje zaangażowanie to Twoja pensja, PROSTE. I co bardzo ważne (a przy tym bardzo rzadkie u pracodawców) ta firma naprawdę dba o komfort i zadowolenie z pracy. Rankomat jest nowoczesną firmą, ze sprzętem wysokiej jakości. Dodatkowo stale stara się podnosić kwalifikacje pracowników, umożliwiając różne ścieżki rozwoju. Wystarczy po to sięgnąć. A DO TYCH CO PISZĄ HEJTY: CHWYĆCIE SIĘ ROBOTY, TO NIE BĘDZIECIE NARZEKAĆ - ALBO NIE BĘDZIECIE MIEĆ NA TO CZASU, ALBO POWODU.
    Mimoza

18.05.2017 21:32

Rankomat.pl zdobył dobrą opinie wśród swoich pracowników.
    ilona

16.05.2017 22:16

Jeśli ktoś pracowal w wielu call center jak ja to będzie zachwycony . Warunki pracy komputery sprzęt zaplecze gastronomiczne celujace . Pracując w call center na obrzeżach bielska kilka lat ( w innym call center ) nie wyobrazalam sobie ze w rankomacie mogą być tak fajne warunki do pracy ! Każdy z wieloletnim doawiadczenie.m do ceni tu dbalosc o sprzęt o ciszę na sali nikt się nie wydziera :-) wszystkie kable itp zabezpieczone BHP poziom ekspert :-) polecam każdemu kto lubi taki kontakt z klientem .zaluje ze tak późno zmienilam pracodawcę bo może bym uniknela utraty glosu :-) polecam :-) :-)
    Józek

03.05.2017 10:18

Rankomat.pl jest normalna firmą, będzie dobrą dla pracowitych ludzi.
    Grzegorz W

27.04.2017 22:34

Te śmieszne, negatywne komentarze anonimów można schować między bajki. Frustraty którym w życiu nic nie wychodzi i sądzą że życie ich poprowadzi za rączkę, proponuję wziąć się za siebie i poświęcać czas na rozwój i dążenie do swoich wyznaczonych celów a nie wylewaniu na forum steku bzdur. W rankomacie pracuje ponad 4 lata, pensje są wypłacane zawsze na czas, czasem zdarza się nawet, że kilka dni wcześniej. Dla narzekaczy udzielających się tutaj, pensje niektórych pracowników rankomatu mogą być dla was jedynie marzeniem. Ciężką pracą i swoim zaangażowaniem osiągnąć można bardzo dużo. Jeśli chodzi o moich przedmówców, również bardzo cenię sobie tę pracę, a to ile dasz z siebie tyle do Ciebie wróci. ;)
    Ciekawski George

27.04.2017 10:03

Hej :) Czy ktoś może napisać szczerze o REALNYCH zarobkach? Bo widzę tutaj w tej kwestii różne opinie... Jestem ciekawy jak to naprawdę wygląda i czy faktycznie jest tak jak obiecują czy to po prostu przysłowiowa marchewka na kiju.
    MS

27.04.2017 11:37

Zarobki zależą tylko i wyłącznie od Ciebie. Jak nie będziesz pracował to nie zarobisz więcej niż minimalna i długo nie popracujesz. Jak będziesz pracował to zarobisz. Ja tak samo jak kolega Mateusz T jestem zadowolony i z zarobków i pracy. Konkretnych kwot nie mogę wypisać z wiadomych względów.
    Mateusz T

26.04.2017 21:11

Ja napisze w ten sposób,jak widzę te opinię negatywne to mnie śmieszy normalnie,ja pracuje w tej firmie prawie 5 lat i bardzo cenię tą pracę! A osoby które wypisują bzdury, przychodzą posiedzieć,poplotkować,odbębnić 8h i wziąść najniższą krajową i są zadowoleni, żenada! Mateusz T.
    Kasia Pelasia

26.04.2017 09:55

Witam, jestem osoba z doswiadczeniem w call center. Dzisiaj mam rozmowe kwalifikacyjna. Czego moge sie spodziewac? Firma robi bardzo dobre wrazenie i chcialabym dostac te prace.
    Mateusz

23.04.2017 19:35

Pracuję w firmie od niedawna i chcę powiedzieć, że to jest fajna firma ale dla ludzi którzy lubią ten rodzaj pracy.
    Zojka

26.04.2017 10:52

Możesz napisać dokładniej co masz na myśli?
    Luiza

10.04.2017 18:42

A mnie podoba się, że firma jest bardzo aktywna na forum!. Jeśli ludzie piszą co im się tylko chce to firma może reagować natychmiast . Może taka metoda ograniczy ten potworny hejt i ludzie broniąc się nie będą pisać rzeczy niezgodnych z rzeczywistością.
    Mam

23.02.2017 11:06

Pracuję w firmie i mogę powiedzieć, że to jest spokojna dobra firma.
    Majka

15.02.2017 16:55

Czy firma ma aktualnie jakieś oferty pracy? Interesuj mnie stanowisko doradcy- głównie ubezpieczenia samochodowe? Jakie zarobki są możliwe do wyciagnięcia?

16.02.2017 12:56

Tak, obecnie prowadzimy proces rekrutacji na stanowisko Doradca Klienta​ (doradztwo w zakresie ​ubezpieczeń samochodowych​)​.​ Zapraszam do przesłania CV na adres rekrutacja@rankomat​.pl​,​ ​wówczas będziemy mogły porozmawiać bardziej szczegółowo o warunkach pracy i wynagrodzeniu.
    x

13.02.2017 13:45

Pani Manager Recrutingu. Proponuję wdrożyć sposób zachowania nie tylko na goworku . Komunikacja z każdym potencjalnym kandydatem w procesie rekrutacji jest Państwa wizytówką . Piszę o tym ponieważ również zostałąm potraktowana właśnie na kolejnym etapie procesu nieprofesonalnie chociaż ja zachowałam się wzgledem Państaw firmy uczciwie . Wszystko można poprawić życzę powodzenia !.

13.02.2017 15:59

Dziękuję bardzo za informację. Każda sugestia pozytywna czy negatywna jest dla nas bardzo ważna. Byłabym wdzięczna, za udzielenie bardziej szczegółowej informacji, na którym etapie procesu rekrutacji została Pani potraktowana nieprofesjonalnie. Zależy nam na wyeliminowaniu wszelkich nieprawidłowości, tak aby wszyscy potencjalni kandydaci czuli się dobrze.
    gg

08.02.2017 18:17

Firma nierzetelna, nieprofesjonalna. Najpierw zapraszają na rozmowę, następnie nie otwierają nawet drzwi, kiedy dzwoni się na domofon. Jeśli podczas rozmowy telefonicznej nie spodobała się łaskawej pani dykcja lub coś innego, trzeba było powiedzieć to od razu, bądź powiadomić później, że spotkanie jest już nieważne. Jeśli tak zbywa się rekrutujące osoby to gratuluje podejścia. Tak na pewno nie zachowuje się poważna firma. A jak podejście do osób pracujących mają podobne, to im współczuje. Nie pozdrawiam. Ciekawe czy wypłaty też płacą, czy udają, że ich nie ma.

31.03.2017 11:15

Każda informacja na Goworku jest dla mnie ważna, natomiast w tej sytuacji poczułam się zaatakowana. Proszę o informację co spowodowało, że w taki sposób wypowiada się Pani na mój temat? Jeżeli chciałaby Pani ze mną otwarcie porozmawiać, proponuję kontakt telefoniczny lub mailowy, z chęcią wyjaśnię wszystkie nurtujące Panią kwestie.
    foggy

13.06.2017 22:12

...dla mnie przerażający jest sam atak oczywiście ale i to, w jakim się on dokonał... jak nie ma argumentu merytorycznego, gdy nie ma się czym podeprzeć, żeby uzasadnić frustrację, to najłatwiej obrazić... szczyt tchórzostwa...

Zostaw merytoryczną opinię o Rankomat.Pl