ERG

Dąbrowa Górnicza

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 297 ocen.

ERG
3 297 6 1

Opinie o ERG

Może nowy

Jak tam praca wygląda na magazynie? Szukają ludzi więc coś musi być na rzeczy. Jaka kasa? Jakie dodatki. Tylko tak po ludzku napiszcie

Wierzaca w cud

Dyrektor M. nic nie wniósł do firmy. Jesteśmy zasypani odpadem. Nie wystarczy podlizywac się Prezesowi. Czy ktoś tu przejrzy na oczy? Ta firma potrzebuje doswiadczonego i zaprawionego w ratowaniu produkcji dyrektora specjalisty a nie papierowego dyrektora .

Kolaborant z ZZ

Dyrektor M. stosuje mobbing. Jest to o tyle niebezpieczne, że nikt z pracowników nie protestuje. To po prostu stało się normą. Mobbing - normą, tego nie ma już nawet w Chinach. Pora by zajęły się tym sądy, zajmę się tym. Moje sugestie dla ERG: Jak uprzednio: zero to zero. I nic tu nie zmienimy poza swoim odejściem z tej ściemy ................

Kolaborant z ZZ.

Uwaga: odpowiedzialność zbiorowa to główna NIESPRAWIEDLIWA KAPITALISTYCZNA zasada tej firemki ( oczywiście z małej litery: firemki, Firma to brzmi naprawdę zbyt dumnie). Jeśli zastanawiasz się nad pracą w tej "firemce" to sobie daruj - chyba , że świadomie chcesz pracować za miskę ryżu ( tak w XXI wieku w Polsce : za miskę ryżu). Dyrektor M. uświadomi Ci to bardzo szybko. Z daleka - tylko dla desperatów , Z daleka - tylko dla desperatów , Z daleka - tylko dla desperatów. Z regulaminem zaj.......ą Cię na 1 metrze kwadratowym. Teoretycznie zgodnie z prawem .............ERGu. Pozdrawiam serdecznie nowo zatrudnionych ( choć tak szybko odchodzą ...). Moje sugestie dla ERG: Zero to zero. I nic tu nie zmienimy poza odejściem.............................................

mike
@Kolaborant z ZZ. 10.10.2018 19:16

duża rotacja w firmie? jest szansa popracować dużej czy raczej ciężko? powiem szczerze, że nie tak kasa, jak stabilizacja bardziej mnie interesuje.

Młody

Witam. Dostałem ofertę pracy na wózkach widłowych w tej firmie. Czy może mi ktoś powiedzieć jak wygląda tam praca, jakie zmiany są, i jaka płaca? Proszę o odpowiedź

anonymous
@Młody 21.09.2018 13:00

Przychodź, przychodź jak najszybciej : zarobki - stop , premia - stop , praca non-stop. Przyprowadź ze dwóch, trzech ........ co ja gadam pięciu , sześciu i tak 90 % odejdzie , czyli zostanie z sześciu 0,6 - czyli niecały JEDEN ( cokolwiek to znaczy).

Maja

@OskarżycielH czy pracujesz bądź pracowałeś w ERG? Możesz coś więcej powiedzieć na temat tego pracodawcy? Czy są tu przestrzegane zasady BHP? Daj znać jak układają się relacje pracownicze w Twoim dziale?

anonymous
@Maja 07.08.2018 12:25

Widzę Maju ,że nikt na Twoje pytania nie odpowiada. Pytasz osoby, które nie pracują na produkcji lub nie pracują w Ergu. Piszą tylko klakierskie hasła i na tym ich wiedza się kończy. Pracownicy na produkcji są niechętni do wypowiedzi na tym forum ze względu , że wpisy są usuwane. Pytasz czy jest system 4 brygadowy , na produkcji na wydziale folii jest od dawna. Nie dawno został wprowadzony w utrzymaniu ruchu w dziale mechanicznym. Na razie jest to porażka , z powodu braku obsady zmiany są nie zabezpieczone z powodu braku obsady. W Ergu są cały czas przyjęcia bo brakuje pracowników na produkcji jak i w utrzymaniu ruchu. Została zakupiona jedna nowa maszyna a druga będzie w planie bo jest podwójna wieża do zamontowania drugiej maszyny. Stworzy to nowe miejsca pracy i zwiększy ilość produkcji , na którą cały czas jest zapotrzebowanie. Co do zasad BHP to ogólnie są przestrzegane, diabeł tkwi w szczegółach. Ze względu na brak chętnych do pracy panów , na maszynach pracują panie. Dźwigają worki po 25 kg , zakładają pręty rozprężne przy których nie jeden młodzian ma problem z tą operacją. Przekładają i przetaczają rolki folii o dużej wadze. Wsparcie kierownicze jest w postaci dawaniu upomnień oraz nagan i zabieraniu premii, która czasami jest połową wynagrodzenia pracownika. Obecnie jest maksymalne obłożenie produkcji ze względu na sezonowość produkcji. Pracownicy z dłuższym stażem obsługują po 2 maszyny i jeszcze szkolą nowo przyjętych pracowników. Na hali panują wysokie temperatury i często dochodzą problemy z maszynami i brak utrzymania ruchu więc atmosfera nie jest rewelacyjna. Jeszcze za lipiec została zabrana prawie cała premia z różnych względów. Premia jest z trzech składników za frekwencje, za porządki i za ilość produkcji z maszyny. Może dochodzić do 1500 zł brutto. Jeżeli jest 1 dzień chorobowego , nieobecość nieusprawiedliwiona lub urlop na żądanie to ją się całą traci. Można też mieć ją zabraną za upomnienie lub z innych względów. Mam do Ciebie jedno pytanie , czy podjęła byś pracę za 11 zł na godzinę bo od takiej stawki w Ergu się zaczyna a kończy na 13 złotych.

Kolaborant z ZZ
@Maja 07.08.2018 12:25

Co to jest BHP ? Ważne żeby z PIPem się dogadać............................... .......................................................zawsze i wszędzie.

Kolaborant z ZZ

Szanowni Państwo zaglądający w to miejsce: Maja to podpuszczka, więc nie nakręcajcie się.

anonim

(usunięte przez administratora)

Nowyyyy

Również czekam na wiadomość aktualne.

ergomaniak

Wyzysk na każdym kroku ,przerost pracowników nieprodukcyjnych ,bałagan chaos ,brak porozumienia między wydziałami, kablownie jeden na drugiego,obcinanie premii lub zabieranie całkowite to szara codzienność ergu

Maja

@anonymous wpisy, które naruszają regulamin forum: https://www.gowork.pl/regulamin są poddawane moderacji. Opinie merytorycznie poprawne pozostają na forum. Czy premia, o której piszesz jest realna do osiągnięcia i przydzielana każdej osobie czy może to o czym piszesz tyczy się działu?

anonymous
@Maja 23.08.2018 12:18

(usunięte przez administratora)o czym ty gadasz ? Jaka premia ? Chyba że .......................Ty ją dostajesz za obecność na tym forum. i tak Cię pozdrawiam - szacun za podpuszczanie.

stanisław

czytałem wpisy tego kubełka na forum , firma powinna mu założyć sprawę karną na gruba kasę to się gość nauczy , skąd się biorą tacy idioci

Dexter
@stanisław 22.06.2018 17:04

To TY jeszcze w życiu prawdziwych idiotów nie widziałeś.

Maja

@anonymous możesz rozwinąć swoją opinię i napisać z jakie powodu właśnie tak twierdzisz? Dzieje się coś istotnego w firmie ERG, co wpływa na jakość pracy? @baśka czy firma zakupiła nowe maszyny w celu usprawnienia produkcji czy może w celu rozbudowy i stworzenia nowych miejsc pracy?

baśka
@Maja 10.07.2018 09:38

firma dostaje dofinansowania , oraz kupuje nowe linie produkcyjne z Włoch , produkcja ,w coraz większej części idzie na eksport , austria , włochy , niemcy , zwiększane też będzie zatrudnienie , i nie piszcie że nikt tu nie chce pracować jak nie umie wytrzymać bez wódki i papierosów to rzeczywiści , bo za to jest wypad z roboty ale to chyba normalne

OskarżycielH
@baśka 10.07.2018 11:03

Wiesz zwolnienie z pracy czy ktoś pali czy nie to ograniczenie swobud obywatelskich i prawdopodobnie gdybym był za to zwolniony sprawa zakończyła by się w sądzie pracy. Gdyby każdy zwolniony za to ich pozwał szybko by zmienili myślenie, gdyby przyjmowali do pracy tylko nie paloncych też można złożyć pozew do sądu o dyskryminację wiem co mówię bo sam tak kiedyś miałem i wygrałem. Co do spożywania alkoholu to zgadzam się bezapelacyjnie człowiek nie może normalnie funkcjonować po spożyciu trunków wysoko procentowych jak i innych środków odużających.

baśka

brawo dla erga za nowe zakupy maszyn , produkcja zap......dala

Aden
@baśka 06.07.2018 08:54

Chyba kogos (usunięte przez administratora) w tym zakladzie robic to chyba wyrok na siebie ze nic wiecej sie nie potrafi robic to jest dzban a nie praca tylko (usunięte przez administratora) opisuje ta pracę pozytywnie i ja chwali.

olo
@Aden 18.07.2018 23:49

co wyrzucili za picie w pracy ?

Maja

@baśka a czy w ERG jest wdrożony system 4-brygadowy czy może pracuje się na 2 lub 3 zmiany? Jest jakiś dodatek do pensji, premia, szkolenia? Czy na rozmowie pojawiają się testy manualne dla pracowników produkcji?

ziomek

PREZES MA KONCEPCJĘ WZROSTU PRODUKCJI , a pracownicy przyjdą z ukrainy , to jedna z lepszych firm w okolicy

anonymous
@ziomek 09.07.2018 08:53

Bo nikt inny nie chce tu już pracować.

Maja

@Pracownik czy możesz opisać obecną sytuację w ERG? Jak Ci się pracuje, czy w trakcie wykonywania swoich obowiązków możesz liczyć na wsparcie kierownictwa oraz współpracowników? @ergmaniek czy możesz rozwinąć temat nowych uruchomień oraz miejsc pracy? Pisząc opinie na forum pamiętaj, by była ona zgodna z prawdą i rzeczowa.

ergmaniek

wczoraj było jakieś ważne zebranie w ergu , prawdopodobnie z inwestorami , na parkingu fury po kilkaset tysięcy , z tego co mówia w biurze wchodzi nowy inwestor i kupuja kolejne linie produkcyhne a więc będą nowe miejsca pracy

Pracownik
@ergmaniek 28.06.2018 13:50

Piszesz o tym od miesięcy i nic z tego nie wynika. Nic nie słyszałem o tym co piszesz

X
@ergmaniek 28.06.2018 13:50

A gdzie je wsadza na mlyn?

Maja

@eryk jako pracownik w ERG możesz coś więcej napisać o systemie premii? Czy firma proponuje benefity i dodatki pozapłacowe do pensji? Jak wygląda system pracy? Jest wdrożony system 4 brygadowy? Odpowiedzi na te pytania mogą być dla kogoś interesujące.

prezes

trwa skoordynowana akcja psucia opinii o firmie , prawdopodobnie w celu jej wykupienia za marne grosze , dzieje się to na wszystkich portalach branżowych np bankier , parkiet , chemia , wynajęci spamerzy i opłacone trole takie jak KUBEŁEK , MAK , FAN , szkalują firmę , złożyliśmy w tej sprawie zawiadomienie do prokuratury i KNF , w celu ścigania z urzędu za szkalujące wpisy oraz zwrot za straty wizerunkowe poniesione przez Spółkę Erg

Czarek

Słyszałem, że firma opinię dobrego pracodawcy!

zabek

POLECAM FIRMĘ ALE CHYBA NA RAZIE NIE MA PRZYJĘĆ , CHYBA JAK BĘDA NOWE LINIE

eryk

tak , jak napisał Wiedzmin jest super atmosfera , aż chce się przychodzić do pracy Pan Prezes zawsze pochwali jak produkcja dobrze idzie i premie są coraz częściej , więc nie piszcie bzdur wyssanych z brudnych paluchów , nieroby 500+ i zasiłkowcy tylko do pracy , nikt na was nie będzie robił , firma się rozwija co widać po nowych maszynach i ilości produkowanej folii , będzie tylko lepiej maja być nowe produkty

Wiedźmin

Nikt nie pisze merytorycznie albo jest wzajemne obrażanie albo czarodzieje z giełdy rozsiewają gwiezdny pył. To merytorycznie - warunki pracy : na maszynie pracuje się pojedynczo ale trzeba pomagać pracownikom obok wyjmować pręt rozprężny i zakładać go na nawijarkę. Waga pręta zależy od od szerokości nawijarki od 40 do 70 kg. Na niektórych maszynach są wciągarki więc jest łatwiej , na niektórych trzeba całą operację zrobić ręcznie. Wałki mogą ważyć od 25 do 500 kg , z mniejszą wagą układa się ręcznie z większą przy pomocy paleciaka elektrycznego. Mniejsze rolki - większa częstotliwość operacji wyciągania i zakładania pręta rozprężnego. Surowiec jest podawany z zasypu centralnego ale często przychodzi w 25 kg workach. Zależy od wydajności czasami trzeba wsypać około 1500 kg na 8 godzin pracy. Tworzywo , które wychodzi jest gorące i emituje ciepło , latem jest na hali 40 stopni na plusie a wyżej nawet 50. Maszyny mają wieże , które służą do wychłodzenia tworzywa od 11 do 13 metrów wysokości. Jak się urwie produkowany rękaw i ucieknie trzeba przełożyć taśmę przez wszystkie wałki prowadzące na maszynie, czyli wejść na górę i przełożyć taśmę w dół. Zimą nie ma na hali ogrzewania , jest tylko takie jakie dają maszyny czyli przy dużych mrozach na hali jest od 5 do 10 stopni na plusie. Przy każdej maszynie jest urządzenie do zawracania ścinki. Trzeba je obsługiwać i często usuwać gorący zlep na wlocie lub na nożach. Maszyny te najnowsze produkują folię z prędkością 150 m/min trzeba uważać przy przekładaniu , ścinaniu i innych operacjach aby nie przeciąć ręki lub aby nie wciągnęło ręki między wałki. Na halę nie można wnosić telefonów, jedzenia, biżuterii i obowiązuje ubranie robocze i buty. Przerwy na stołówce gdzie można wypić tanią kawę z automatu , kupić w automacie napoje chłodzące lub batonika. Jest lodówka , mikrofala, czajnik oraz szafki na jedzenie bo na halę nie można wnosić jedzenia i innego picia niż woda mineralna, którą w okresie upałów zapewnia firma. Palący tytoń muszą wychodzić na zewnątrz koło budki ochrony i przy każdym zapaleniu papierosa wpisać się do zeszytu ochrony. Bez ważnej przepustki , nawet jeżeli się jej zapomni ochrona nie wpuści na zakład. Warunki płacy opiszę następnym razem. Zaczyna się od 11 zł na godzinę , setek za niedziele i święta oraz dopłaty za pracę w nocy , generalnie jest troszkę powyżej najniższej krajowej ale czym się dłużej pracuje dochodzą premie i podwyżki. Zapraszam

antyerg

Ile jeszcze fake kont zrobicie, żeby polepszyć opinie o tym obozie ?

bolec
@antyerg 17.06.2018 15:22

fejk you (usunięte przez administratora) :)

Ryszard
@antyerg 17.06.2018 15:22

To pisze jedna osoba, która najprawdopodobniej umoczyła na akcjach erga i stąd tyle wpisów nie na temat o jakichś fikcyjnych funduszach, inwestorach, przejęciach itp. Problem w tym, że to nie jest forum inwestorskie więc lepiej idź człowieku na bakier albo money czy parkiet

ergmaniak

zapowiedziano podwyżki od następnego miesiąca nie jest zle :)

sekretarkaprezesa

Prawdopodobnie jakiś fundusz wchodzi do firmy , rozmowy trwają

czaplin

polecam bardzo dobra praca , trzeba się napracować ale można zarobic to nie firma dla leni , tylko spółka giełdowa która ma akcjonariuszy

Ralf
@czaplin 09.06.2018 14:56

Tylko jak by przynosiła konkretne zyski to by jej nie sprzedawali

czaplin
@Ralf 11.06.2018 17:23

szukaja inwestora aby zwiększyć rynki zbytu

kazek

POLECAM FIRMĘ można dobrze zarobić jak się chce uczciwie pracować

ptys

w zakładzie od miesiąca po halach krążą zagraniczni przedstawiciele i oglądają zakład , na parkingu rejestracje z niemiec i włoch więc chyba ktos kupuje firmę , prezes pod krawatem pokazuje im nowe maszyny

Maja

@Pracownik ERGu czy możesz wypowiedzieć się odnośnie obecnie panującej atmosfery w ERG w sposób bardziej merytoryczny? Przypominam, że forum służy do przekazywania rzetelnych, merytorycznych informacji o firmie jaką jest ERG. Rozmowy poboczne, obrażanie innych osób jest zakazane i będzie usuwane na mocy obowiązującego regulaminu:https://www.gowork.pl/regulamin

Humulubus
@Maja 24.05.2018 13:51

Da się wypowiedzieć bardziej dosadnie? Ponoć zarząd ERGU nie ma możliwosci usuwania komentarzy? To dlaczego tamten komentarz PracownikaERGu zostął usunięty? nikt w nim nie był bezpośrednio obrażany, zostały tylko wspomniane zdolności pewnych osób. Śmieszne jest to forum, produkujcie się dalej, powodzenia.

ergmaniek

firma z bardzo dużymi perspektywami , teraz głównie nastawia się na eksport , posiada kilka nowych linii produkcyjnych niespotykanych w Polsce , na pracownikach wiadomo każdy chce zaoszczędzić taki jest sens prowadzenia działalności , , pewnie te informacje o przejęciu wkrótce się potwierdzą , firma ma kilka produktów niszowych i dalej rozwija się w kierunku zwiększenia marż

zenek
@ergmaniek 08.04.2018 10:38

czytałem te łajzy co piszą na bankierze :))) to opłacone trole , kto pracuje w ergu ten wie jak jest , ze jest dobrze , a jak nie to niech się podpisze z imienia i nazwiska , bo chyba się nieboi zwolnienia jak tak taki (usunięte przez administratora) ?

Giermek
@zenek 09.04.2018 08:37

Może sam się podpiszesz? Sporo osób narzeka na ERG i nie można powiedzieć, że jest dobrze jeśli chodzi o zwykłego pracownika.

Marek
@ergmaniek 08.04.2018 10:38

jak widzisz, informacja o przejęciu się nie potwierdziła. nie wiem skąd masz takie info

Zostaw opinię o ERG - Dąbrowa Górnicza

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ERG