ERG

Dąbrowa Górnicza

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 291 ocen.

ERG
3 291 6 1

Opinie o ERG

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Maja

@OskarżycielH czy pracujesz bądź pracowałeś w ERG? Możesz coś więcej powiedzieć na temat tego pracodawcy? Czy są tu przestrzegane zasady BHP? Daj znać jak układają się relacje pracownicze w Twoim dziale?

anonymous
@Maja 07.08.2018 12:25

Widzę Maju ,że nikt na Twoje pytania nie odpowiada. Pytasz osoby, które nie pracują na produkcji lub nie pracują w Ergu. Piszą tylko klakierskie hasła i na tym ich wiedza się kończy. Pracownicy na produkcji są niechętni do wypowiedzi na tym forum ze względu , że wpisy są usuwane. Pytasz czy jest system 4 brygadowy , na produkcji na wydziale folii jest od dawna. Nie dawno został wprowadzony w utrzymaniu ruchu w dziale mechanicznym. Na razie jest to porażka , z powodu braku obsady zmiany są nie zabezpieczone z powodu braku obsady. W Ergu są cały czas przyjęcia bo brakuje pracowników na produkcji jak i w utrzymaniu ruchu. Została zakupiona jedna nowa maszyna a druga będzie w planie bo jest podwójna wieża do zamontowania drugiej maszyny. Stworzy to nowe miejsca pracy i zwiększy ilość produkcji , na którą cały czas jest zapotrzebowanie. Co do zasad BHP to ogólnie są przestrzegane, diabeł tkwi w szczegółach. Ze względu na brak chętnych do pracy panów , na maszynach pracują panie. Dźwigają worki po 25 kg , zakładają pręty rozprężne przy których nie jeden młodzian ma problem z tą operacją. Przekładają i przetaczają rolki folii o dużej wadze. Wsparcie kierownicze jest w postaci dawaniu upomnień oraz nagan i zabieraniu premii, która czasami jest połową wynagrodzenia pracownika. Obecnie jest maksymalne obłożenie produkcji ze względu na sezonowość produkcji. Pracownicy z dłuższym stażem obsługują po 2 maszyny i jeszcze szkolą nowo przyjętych pracowników. Na hali panują wysokie temperatury i często dochodzą problemy z maszynami i brak utrzymania ruchu więc atmosfera nie jest rewelacyjna. Jeszcze za lipiec została zabrana prawie cała premia z różnych względów. Premia jest z trzech składników za frekwencje, za porządki i za ilość produkcji z maszyny. Może dochodzić do 1500 zł brutto. Jeżeli jest 1 dzień chorobowego , nieobecość nieusprawiedliwiona lub urlop na żądanie to ją się całą traci. Można też mieć ją zabraną za upomnienie lub z innych względów. Mam do Ciebie jedno pytanie , czy podjęła byś pracę za 11 zł na godzinę bo od takiej stawki w Ergu się zaczyna a kończy na 13 złotych.

Maja

@anonymous możesz rozwinąć swoją opinię i napisać z jakie powodu właśnie tak twierdzisz? Dzieje się coś istotnego w firmie ERG, co wpływa na jakość pracy? @baśka czy firma zakupiła nowe maszyny w celu usprawnienia produkcji czy może w celu rozbudowy i stworzenia nowych miejsc pracy?

OskarżycielH
@baśka 10.07.2018 11:03

Wiesz zwolnienie z pracy czy ktoś pali czy nie to ograniczenie swobud obywatelskich i prawdopodobnie gdybym był za to zwolniony sprawa zakończyła by się w sądzie pracy. Gdyby każdy zwolniony za to ich pozwał szybko by zmienili myślenie, gdyby przyjmowali do pracy tylko nie paloncych też można złożyć pozew do sądu o dyskryminację wiem co mówię bo sam tak kiedyś miałem i wygrałem. Co do spożywania alkoholu to zgadzam się bezapelacyjnie człowiek nie może normalnie funkcjonować po spożyciu trunków wysoko procentowych jak i innych środków odużających.

baśka

brawo dla erga za nowe zakupy maszyn , produkcja zap......dala

olo
@Aden 18.07.2018 23:49

co wyrzucili za picie w pracy ?

Maja

@baśka a czy w ERG jest wdrożony system 4-brygadowy czy może pracuje się na 2 lub 3 zmiany? Jest jakiś dodatek do pensji, premia, szkolenia? Czy na rozmowie pojawiają się testy manualne dla pracowników produkcji?

ziomek

PREZES MA KONCEPCJĘ WZROSTU PRODUKCJI , a pracownicy przyjdą z ukrainy , to jedna z lepszych firm w okolicy

anonymous
@ziomek 09.07.2018 08:53

Bo nikt inny nie chce tu już pracować.

Maja

@Pracownik czy możesz opisać obecną sytuację w ERG? Jak Ci się pracuje, czy w trakcie wykonywania swoich obowiązków możesz liczyć na wsparcie kierownictwa oraz współpracowników? @ergmaniek czy możesz rozwinąć temat nowych uruchomień oraz miejsc pracy? Pisząc opinie na forum pamiętaj, by była ona zgodna z prawdą i rzeczowa.

ergmaniek

wczoraj było jakieś ważne zebranie w ergu , prawdopodobnie z inwestorami , na parkingu fury po kilkaset tysięcy , z tego co mówia w biurze wchodzi nowy inwestor i kupuja kolejne linie produkcyhne a więc będą nowe miejsca pracy

X
@ergmaniek 28.06.2018 13:50

A gdzie je wsadza na mlyn?

stanisław

czytałem wpisy tego kubełka na forum , firma powinna mu założyć sprawę karną na gruba kasę to się gość nauczy , skąd się biorą tacy idioci

Dexter
@stanisław 22.06.2018 17:04

To TY jeszcze w życiu prawdziwych idiotów nie widziałeś.

Maja

@eryk jako pracownik w ERG możesz coś więcej napisać o systemie premii? Czy firma proponuje benefity i dodatki pozapłacowe do pensji? Jak wygląda system pracy? Jest wdrożony system 4 brygadowy? Odpowiedzi na te pytania mogą być dla kogoś interesujące.

prezes

trwa skoordynowana akcja psucia opinii o firmie , prawdopodobnie w celu jej wykupienia za marne grosze , dzieje się to na wszystkich portalach branżowych np bankier , parkiet , chemia , wynajęci spamerzy i opłacone trole takie jak KUBEŁEK , MAK , FAN , szkalują firmę , złożyliśmy w tej sprawie zawiadomienie do prokuratury i KNF , w celu ścigania z urzędu za szkalujące wpisy oraz zwrot za straty wizerunkowe poniesione przez Spółkę Erg

Czarek

Słyszałem, że firma opinię dobrego pracodawcy!

zabek

POLECAM FIRMĘ ALE CHYBA NA RAZIE NIE MA PRZYJĘĆ , CHYBA JAK BĘDA NOWE LINIE

eryk

tak , jak napisał Wiedzmin jest super atmosfera , aż chce się przychodzić do pracy Pan Prezes zawsze pochwali jak produkcja dobrze idzie i premie są coraz częściej , więc nie piszcie bzdur wyssanych z brudnych paluchów , nieroby 500+ i zasiłkowcy tylko do pracy , nikt na was nie będzie robił , firma się rozwija co widać po nowych maszynach i ilości produkowanej folii , będzie tylko lepiej maja być nowe produkty

Wiedźmin

Nikt nie pisze merytorycznie albo jest wzajemne obrażanie albo czarodzieje z giełdy rozsiewają gwiezdny pył. To merytorycznie - warunki pracy : na maszynie pracuje się pojedynczo ale trzeba pomagać pracownikom obok wyjmować pręt rozprężny i zakładać go na nawijarkę. Waga pręta zależy od od szerokości nawijarki od 40 do 70 kg. Na niektórych maszynach są wciągarki więc jest łatwiej , na niektórych trzeba całą operację zrobić ręcznie. Wałki mogą ważyć od 25 do 500 kg , z mniejszą wagą układa się ręcznie z większą przy pomocy paleciaka elektrycznego. Mniejsze rolki - większa częstotliwość operacji wyciągania i zakładania pręta rozprężnego. Surowiec jest podawany z zasypu centralnego ale często przychodzi w 25 kg workach. Zależy od wydajności czasami trzeba wsypać około 1500 kg na 8 godzin pracy. Tworzywo , które wychodzi jest gorące i emituje ciepło , latem jest na hali 40 stopni na plusie a wyżej nawet 50. Maszyny mają wieże , które służą do wychłodzenia tworzywa od 11 do 13 metrów wysokości. Jak się urwie produkowany rękaw i ucieknie trzeba przełożyć taśmę przez wszystkie wałki prowadzące na maszynie, czyli wejść na górę i przełożyć taśmę w dół. Zimą nie ma na hali ogrzewania , jest tylko takie jakie dają maszyny czyli przy dużych mrozach na hali jest od 5 do 10 stopni na plusie. Przy każdej maszynie jest urządzenie do zawracania ścinki. Trzeba je obsługiwać i często usuwać gorący zlep na wlocie lub na nożach. Maszyny te najnowsze produkują folię z prędkością 150 m/min trzeba uważać przy przekładaniu , ścinaniu i innych operacjach aby nie przeciąć ręki lub aby nie wciągnęło ręki między wałki. Na halę nie można wnosić telefonów, jedzenia, biżuterii i obowiązuje ubranie robocze i buty. Przerwy na stołówce gdzie można wypić tanią kawę z automatu , kupić w automacie napoje chłodzące lub batonika. Jest lodówka , mikrofala, czajnik oraz szafki na jedzenie bo na halę nie można wnosić jedzenia i innego picia niż woda mineralna, którą w okresie upałów zapewnia firma. Palący tytoń muszą wychodzić na zewnątrz koło budki ochrony i przy każdym zapaleniu papierosa wpisać się do zeszytu ochrony. Bez ważnej przepustki , nawet jeżeli się jej zapomni ochrona nie wpuści na zakład. Warunki płacy opiszę następnym razem. Zaczyna się od 11 zł na godzinę , setek za niedziele i święta oraz dopłaty za pracę w nocy , generalnie jest troszkę powyżej najniższej krajowej ale czym się dłużej pracuje dochodzą premie i podwyżki. Zapraszam

antyerg

Ile jeszcze fake kont zrobicie, żeby polepszyć opinie o tym obozie ?

Ryszard
@antyerg 17.06.2018 15:22

To pisze jedna osoba, która najprawdopodobniej umoczyła na akcjach erga i stąd tyle wpisów nie na temat o jakichś fikcyjnych funduszach, inwestorach, przejęciach itp. Problem w tym, że to nie jest forum inwestorskie więc lepiej idź człowieku na bakier albo money czy parkiet

ergmaniak

zapowiedziano podwyżki od następnego miesiąca nie jest zle :)

sekretarkaprezesa

Prawdopodobnie jakiś fundusz wchodzi do firmy , rozmowy trwają

czaplin

polecam bardzo dobra praca , trzeba się napracować ale można zarobic to nie firma dla leni , tylko spółka giełdowa która ma akcjonariuszy

czaplin
@Ralf 11.06.2018 17:23

szukaja inwestora aby zwiększyć rynki zbytu

kazek

POLECAM FIRMĘ można dobrze zarobić jak się chce uczciwie pracować

ptys

w zakładzie od miesiąca po halach krążą zagraniczni przedstawiciele i oglądają zakład , na parkingu rejestracje z niemiec i włoch więc chyba ktos kupuje firmę , prezes pod krawatem pokazuje im nowe maszyny

Maja

@Pracownik ERGu czy możesz wypowiedzieć się odnośnie obecnie panującej atmosfery w ERG w sposób bardziej merytoryczny? Przypominam, że forum służy do przekazywania rzetelnych, merytorycznych informacji o firmie jaką jest ERG. Rozmowy poboczne, obrażanie innych osób jest zakazane i będzie usuwane na mocy obowiązującego regulaminu:https://www.gowork.pl/regulamin

Humulubus
@Maja 24.05.2018 13:51

Da się wypowiedzieć bardziej dosadnie? Ponoć zarząd ERGU nie ma możliwosci usuwania komentarzy? To dlaczego tamten komentarz PracownikaERGu zostął usunięty? nikt w nim nie był bezpośrednio obrażany, zostały tylko wspomniane zdolności pewnych osób. Śmieszne jest to forum, produkujcie się dalej, powodzenia.

ergmaniek

firma z bardzo dużymi perspektywami , teraz głównie nastawia się na eksport , posiada kilka nowych linii produkcyjnych niespotykanych w Polsce , na pracownikach wiadomo każdy chce zaoszczędzić taki jest sens prowadzenia działalności , , pewnie te informacje o przejęciu wkrótce się potwierdzą , firma ma kilka produktów niszowych i dalej rozwija się w kierunku zwiększenia marż

Marek
@ergmaniek 08.04.2018 10:38

jak widzisz, informacja o przejęciu się nie potwierdziła. nie wiem skąd masz takie info

anonim

(usunięte przez administratora)

Hans

Widzę ,że prawda w oczy kole. Niewygodne wpisy dla pana prezesa są usuwane. To całe oblicze tego zarządu.

Oszukany

Witam, Słabo, zakład z ubiegłego wieku. Obiecują gruszki na wierzbie. Na wypłacie nie ma nic więcej niż na umowie. Standard to obiecywanie jakiś premii nagród itp, które są fikcją. MEGA inwestycje w nowe maszyny i pozbywanie się wartościowych ludzi w celu zwiększenia kosztów produkcji(większy odpad). Wygląda to jakby ktoś chciał położyć ten zakład i przejąć urządzenia. Pozdrawiam

Stolec
@bolec 22.04.2018 20:15

Weź nie bądź śmieszny boleć...

Mirek W.

Firme zwijają, a wy się kłócicie czy tam jest dobrze czy bardzo dobrze. Jak czytam te posty to mam wrażeni, że jedna i ta sama osoba pisze, która nie ma bladego pojęcia o tym zakładzie

-
@Mirek W. 25.04.2018 16:29

Niestety z forum zrobił się śmietnik. Zamiast informacji jest tylko obrzucanie błotem.

Maja

@Hans, moją rolą nie jest usuwanie wpisów. Taką możliwość ma wyłącznie administrator forum i podejmuje tę decyzję tylko wtedy kiedy opinie dodane przez użytkowników łamią postanowienia regulaminu forum.

Maja

Przypominam Wam, że forum na którym jesteście bardzo aktywni zostało stworzone po to, żeby było rzetelnym źródłem informacji o ERG jako pracodawcy dla osób, które rozważają w tej firmie zatrudnienie. Większość Waszych opinii jest obraźliwa, przez co łamią postanowienia regulaminu tego forum. https://www.gowork.pl/regulamin Zachęcam Was do zapoznania się z regulaminem i bardzo proszę o powrót do merytorycznej dyskusji o tej firmie.

Hans
@Maja 21.04.2018 08:44

Maju usuwasz wiele wpisów bez epitetów a ten chamski ''bala'' widnieje od kilku dni.

Rufiikki

Zwiedziłem w swoim życiu różne firmy, ale w Ergu utrzymałem się najkrócej...żenada... nie polecam, tak h... zakładu jeszcze nie widziałem. Najbardziej skuteczna forma niewolnictwa erg-system który pozwala na tyle autonomii, aby dać iluzję wolności. Szkoda waszego czasu na taką pracę.

nick
@zyga 19.04.2018 09:04

TO NIE PRACA DLA CIEBIE PO TWOIM POŚCIE WIDAĆ ŻE JESTEŚ SŁABY UMYSŁOWO

zibi

nie jest żle pierwszy raz od kilku lat 600 zł na święta dali

Giermek
@zibi 01.04.2018 14:03

Premie świąteczne są nieistotne i nie zatuszują niskich wynagrodzeń.

PHH

Jak wygląda praca PH w ERG?

Ralf
@elo 09.04.2018 20:16

No i tą kasę masz potem na psychiatrę

Zostaw opinię o ERG - Dąbrowa Górnicza

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ERG