ERG

Dąbrowa Górnicza

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 214 ocen.

Opinie o ERG

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ERG

Maja

Poszukiwany jest pracownik produkcji w firmie ERG. Osoba na tym stanowisku będzie odpowiedzialna za obsługę maszyn do produkcji plandek. Ze swojej strony pracodawca zapewnia stabilne zatrudnienie w oparciu o umowę o pracę i m.in. możliwość awansu. Na jakie wyższe stanowisko można awansować w tej firmie? Czy ERG zapewnia swoim pracownikom szkolenia podnoszące kwalifikacje?

Zenon
@Maja 14.02.2018 20:39

tak można, jak umiesz uruchamiać masyzne lub na lidera na przyklad

Dorada
@Maja 14.02.2018 20:39

Zaraz po okresie próbnym zapisz się na kurs członków rad nadzorczych awans zapewniony.

Grmln

Dużo osób z kadry zarządzającej sprawia wrażenie jakby znalazło się tam przypadkiem. W ogóle dziwnie prowadzona jest tam rekrutacja - nie ważne, czy ktoś ma o czymkolwiek pojęcie. Przez to powstaje bajzel wewnętrzny i brak dobrej (przyzwoitej) organizacji. Pracownicy produkcji harują jak woły za grosze. Kierownicy zmian też nieźli z kolei w drugą stronę. Myślą, że jeśli nic nie robią po kilka godzin na zmianach popołudniowych (jak tylko "góra" pójdzie do domu) i nocnych, to nikt tego nie zauważy. Trudno później się dziwić, że nie ogarniają, co się dzieje/ nie funkcjonuje na ich zmianie. W końcu zajęcia własne (a może nawet i jakoś drzemka) to ważniejsze rzeczy... Cóż, w życiu tylko poważni ludzie wiedzą, co gdzie i kiedy wypada, a co nie... Podsumowując, dużo niewłaściwych ludzi na niewłaściwym miejscu. Warto mieć ambicje i jeśli nie podoba nam się praca, to sobie poszukać innej :-) Teraz mogę tylko ze śmiechem wspominać, jak to wszystko wyglądało "od środka".

mak
@Grmln 29.01.2018 21:38

firma bardzo dobra , ładnie kamufluja wyniki , w tym roku bedzie gruuubo

Mirek
@mak 04.02.2018 19:56

dobrze się czujesz? rok 2017 słabiutki

matejko revenge

Widzę, że komuś bardzo nie spodobało się to, co napisałem. Musiały być to więc wrażliwe słowa. Ale nic to. Poniżej przedstawiam wam moją opinię na temat tego zakładu. Co jakiś czas będę tu zaglądać i w razie czego zamieszczę mój manifest jeszcze raz. I tak do skutku, ponieważ opisuję ogólny punkt widzenia i nikt nie ma prawa tego kasować (teraz już po raz 2), tym bardziej jeśli otrzymuję słowa aprobaty. To jest śmieszne. Zamiast coś zmienić, wolicie ludziom zamknąć usta. To tylko potwierdza, kim jesteście. Zakład tragedia. Ludzie dalej pracują tam za 12 zł lub poniżej, mimo że mamy 2017 rok i płace powinny być inne! O podwyżkę trzeba się upominać i nie wiadomo czy ją dostaniesz (nowi pracownicy, ci mniej zorientowani, nawet nie wiedzą ile zarobią). W zakładzie jest wielka rotacja ludzi. Sporo osób się zwalnia, na ich miejsce przychodzą nowi i tak w kółko. Mogą też cię zwolnić za byle co, praca jest w głębokim stresie. Nie polecam najgorszemu wrogowi. Praca jest ciężka, maszyny stare, awaryjne, żadnych udogodnień, naprawy i ułatwienia (na własną odpowiedzialność) prowizoryczne, a przepisów bhp nie przestrzega się (zwłaszcza gdy działa to na korzyść zakładu, bo jeśli ty zawinisz, to oczywiście wszystko twoja wina). Premie mizerne, uznaniowe, a niby regulaminowe - tak to jest skonstruowane, że obiecują dużo a dostajesz g... Zależy jaki materiał idzie, czasem jest tak że bez względu na wszystko nie wyrobisz normy, maszyny psują się non stop i nie zobaczysz premii. Ogólnie kierownictwo robi wszystko, abyś jej nie dostał, a jak przyjdzie "behapowiec" i coś mu się nie spodoba, to możesz się z nią pożegnać na dobre. Na wszystko mają wymówkę, ale przy takim natężeniu obowiązków nie da się zrobić pewnych rzeczy inaczej jak niezgodnie z przepisami. Dziwię się ludziom, którzy długo tam pracują za grosze i nie raz obsługują po dwie maszyny lub więcej. Kobiety dźwigają duże ciężary, aż łzy ronią się z żalu. Szkoleń brak (kiedyś były), a jeśli są, to szczątkowe. Ostatnimi czasy zakład przebył małą przebudowę - są miejsca wyznaczone na palety, żyletki, kosze, stoliki, zrobili nawet wylewki (kto to widział, żeby w nowoczesnym zakładzie były kafle przemysłowe z wypukłościami, i jedź tu paleciakiem z dużym obciążeniem!) ale i tak nadal panuje [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i nierzadko trudno dokopać się do półwyrobu. Obecny kierownik to jakiś niedouczony buc. Ma pracę przez to, że improwizuje. To akurat dobrze mu wychodzi, choć było wiele sytuacji, gdy trudno było mi powstrzymać śmiech słuchając jego kazań. Ludzie na ogół nie są mili i można odnieść wrażenie, że "umysłowi" z pogardą traktują fizoli. Na spokojną przerwę nie ma co liczyć, jeśli produkcja schodzi co 15-20 minut, wtedy trzeba wszystkiego pilnować, dociąć tuleje, opakowania (których najczęściej brak), dosypywać surowca, mierzyć i modlić się, żeby maszyna się nie rozregulowała. Dodatkowo oprócz brygadzistów na każdej zmianie jest kierownik, żebyś jeszcze bardziej poczuł, że nic się nie liczysz. Ja już tutaj nie pracuję, na odchodne dostałem 0 zł premii, i choćbym miał mieszkać na ulicy - nie wrócę tam nigdy. Szkoda zdrowia i czasu. Kto przerobi tam parę miesięcy i ma coś w głowie, zrozumie mnie i przyzna mi rację. Prezes obiecał wzrost wydajności, ale jakim kosztem? Czy rzeczywiście jest się czym chwalić? W warsztacie spotkałem się z brakiem niektórych podstawowych narzędzi lub w bardzo ograniczonej ilości, a technologia jak z poprzedniej ery. Jak by tego było mało, pamiętam, gdy były zimne dni (w zimę poniżej -10 st. C na hali to norma), to ludzie dostawali gorące kubki za 2 zł w hurcie, ale bywały też normalne posiłki, o co trzeba było się wręcz upominać. Napoje chłodzące są, ale nie są chłodzące. Równie dobrze można za ich pomocą zaparzyć herbatę, ale coś pora niewłaściwa. Na hali nie ma absolutnie żadnej wentylacji i ogrzewania. Latem ledwo oddychasz, pocisz się jak murzyn na siłce, masz mroczki przed oczami, a w zimę masz nadzieję, że nie zamarzniesz (ostatnio docieplali halę, może to coś da, tylko co z okresem letnim?!). Czy nie brzmi to żałośnie? Ten zakład jest poważny? Kim dla niego jesteś? Jesteś wolny, więc radzę ci szybko zmienić chlebodawcę. Nie daj sobą pomiatać, rób pieniądze, ale nie kosztem samego siebie. Na starość możesz żałować zmarnowanych lat i zdrowia, którego nie kupisz.

Mak
@Reichard 27.08.2017 11:13

widzę że coś z główką nie tak rzucasz się jak padalec , jak to forum o warunkach pracy i płacach to poco piszesz głupoty , SPEKUŁA :))) nie oglądaj tyle TYPIS bo jeszcze kułaków odnajdziesz , gdyby nie inwestorzy którzy wykładają kasę na akcję takich firm jak Erg to już dawno na terenach tej waszej dziury rosły by chwasty więc całuj po rękach że masz ROBOTĘ :))) , zapraszam cię na forum dobrazmiana.pl , damyradę.pl i polskawruinie .pl

Tony
@matejko revenge 25.08.2017 16:24

To prawda co piszesz ten zaklad to PRL-owski skansen. Robiłem tam na 5tce na tej nowej na poczatku gdy powstala masakra totalna odszedlem z tego syfu po 7msc jeszcze byl ten Bartus wtedy totalny oszołom ale nie o to chodzi dziwię się tylko ze tam ludzie jeszcze chcą robic w takich warunkach i za takie pieniadze przeciez komuna juz padla czy ci ludzie tego nie widzą szok totalny ludzie klaso robotnicza wstancie z kolan to juz minęło Amen

foliowy

Spółka super zarzadzana na giełdzie wzrosła o 300 procent a tu takie opinie ? Nowe inwestycje , moce produkcyjne, eksport. Hejterzy dajcie spokój już z tymi kłamstwami !!!

Prawdziwek
@foliowy 01.02.2017 16:31

To nie hejty tylko realia. Na giełdzie to może i stoją całkiem całkiem ale pracownika traktują jak szmatę!

byłyjużprac
@Prawdziwek 09.12.2017 21:41

totalny skansen, notowania spółki a realna wartość to dwa różne odległe światy, spekuła opakuje wszystko, aby dobrze zarobić, od środka wygląda to bardzo nie wesoło, zero wizji, zero poszanowania dla ludka -ODRADZAM, ja już się od nich uwolniłem i znalazłem inne dla siebie lepsze rozwiązanie

bilec

podobno ktoś ich wykupi , informacja już w grudniu

bilec
@xxx 01.12.2017 14:08

Jak widzisz juz jest inwestor , czyli twój egon miał dobre informacje

xxx
@bilec 07.12.2017 13:45

Proponuje zajrzeć do słownika co znaczy słowo wykupi. ten inwestor ma tylko 5% więc do wykupienia daleka droga

MARI45

Erg to nie tylko filia proponuje zobaczyć wydział wtryskarek i wtedy dyskutować .Tym wydziałem nikt nie interesuje się,jest zostawiony sam sobie. GDZIE SĄ WŁAŚCICIELE.

zenek
@MARI45 17.11.2017 11:55

podobno w ogóle rezygnują z wtrysku , marne marże

Marek
@zenek 20.11.2017 23:14

Kiedyś tam pracowałem, chyba z 15 lat temu. Produkują tam jeszcze coś?

Maja

@KUBEŁEK chyba jednak firma nie bankrutuje, chociażby ze względu na sporą liczbę ofert pracy widniejących na stronie internetowej ERG, m.in. na stanowisko ustawiacza i magazyniera. A także zakup nowych maszyn w ramach wzrostu efektywności, wydajności i jakości produkcji w spółce ERG. Co sądzicie o tych krokach podejmowanych przez firmę?

zainteresowany pracą

Widzę tutaj bardzo sprzeczne opinie i ERGu. Jedni piszą, że to skansen, inni że inwestują... Jak jest naprawdę? Widzę tylko, że w tym roku zamontowano nowe włoskie maszyny, w przyszłym roku też będzie kolejna dostawa nowych maszyn z Włoch, ERG uzyskał duże dofinansowanie na rozwój parku maszynowego więc coś tu nie gra. Napiszcie jak to wygląda na chwilę obecną. Piszą też że były podwyżki płac. Jak to wygląda? Jakie są premie?

Zmęczona ergiem
@stefan 06.10.2017 16:22

I co z tego że 4 nowe maszyny skoro brak ludzi. Myślą, że wymiana dyrektorów, kierowników coś da. Tam potrzeba jednego mądrego menedżera szanującego ludzi. Ja osobiście pamiętam tylko jedną taką osobę i do dzisiaj jestem w szoku dlaczego Prezes go wymienił na chinskie podróbki. Teraz co jeden to lepszy a wyników brak. Warunki pracy katastrofalne, w lato piekarnik w zimę lodówka. Ciągłe obiecanki i wirtualne premie. Też szukam pracy bo mam już dość, kobieta nie może tak ciężko pracować i nosić takich ciężarów, to chore. Jest mnóstwo pracy i co z tego, że dają umowę jak i tak dlugo nie wytrzymasz .Jeśli sie szanujesz to szukaj innej pracy, tam dorobisz się jedynie garba i przeciążenia stawów.

Reichard
@zainteresowany pracą 06.10.2017 11:25

sam spróbuj to się przekonasz czy warto..;-)

fakty

Witam serdecznie, Biorąc pod uwagę poziom w jaki są organizowane spotkania rekrutacyjne nie wiem, czy można wiele pozytywnych słów wyrazić. (usunięte przez administratora) Drugie spostrzeżenie - atmosfera, widać nie zależy im kompletnie na potencjalnych kandydatach. Trzy pomimo ustaleń, że dadzą mi odpowiedź w tym i tym dniu, (usunięte przez administratora) Aktualnie jest otoczenie takie a nie inne. Rynek pracownika, ofert jest wiele. Spółki chcące wzmocnić swą pozycję starają się zrobić wiele w celu przyciągnięcia potencjalnego Kandydata/Kandydatki. Czy tu jest tak? Czy jak na początku tak jest, potem będzie lepiej, gorzej? Oczywiście wybierajcie, decydujcie sami.

KUBEŁEK

PODOBNO FIRMA BANKRUTUJE TAK PISZĄ NA FORUM BANKIERA TO PRAWDA ???

Marek

Słyszałem że nowy dyrektor ds. Produkcji zaczą od zwalniania jakaś masakra.

bóbr2

A kto jest teraz kierownikiem produkcji? Ktoś z pojęciem zarządza produkcją, czy jakiś inny oszołom po bartusiu?

Pracownik 1

Firma wydmuszka sprawozdanie finansowe spina się dzięki produkcji na magazyn ( da się tak jechać kilka miesięcy własciciele tego nie zobaczą - myk księgowy). Nowe linie - cena czyni cuda - mechanizmy są delikatne i konstrukcyjnie słabe na obciążenia( max 2 lata i się ............. Kolejne inwestycje trzeba wyrwać coś jeszcze z Unii Pieniądze dodatkowe pod stołem aby inni nie widzieli - ludzie myslący -nadgodziny dorabiają Ogólnie brak standardów Mimo że firma historyczna - wiele naruszeń - proszę o zastanowienie się Dyzma jest dobrym strategiem nie uznaję innego zdania niż swoje - metoda wypytywania ludzi zbierania informacji a później strzelanie po stopach twardy elektorat ( jakość i sprzedaż ) Wiele spraw w sądzie gdzie Dyzma - wystawia pełnomocnictwo - oczywiście chroniąc się za swoje OC Wiele pisać w dobie NGK ,Amzaona, wielu firm w strefach zastanówcie się czy praca w wydmuszce jest przystankiem wartym utraty czasu który można poświęcić na współprace i poszukanie godnego pracodawcy. Wystawiam tej firmie ocenę -2 w skali 1....10

pytajacy

Szanowni Państwo, Czy warto składać aplikację? Mam na myśli biuro

Nick
@pytajacy 29.09.2017 18:15

Zawsze warto spróbować.

rocannon

Obserwuję tą firmę i chętnie wystawię obiektywną opinię na jej temat. Ale na obecną chwilę z moich osobistych obserwacji wynika, że sprawa zakończy sie w PIP, co raczej dobrze na nią rzutuję. Z tego co zauważyłem nawet umowy nie są poprawnie spisane. Jedyny jej plus iż jest to umowa o pracę. W ciągu dwóch tygodni wypowiem się dokładnie i na temat polityki firmy oraz innych rzeczach wiążących się z sankcjami prawnymi. Pozdrawiam.

Radoslawiiw

a wiecie, że Dąbrowa Górnicza ma bardzo wysokie zarobki w stosunku do innych polskich miast? To przez górnictwo takie statystyki nam wychodzą, a przecież nie sami bogaci tu mieszkają. Na tej stronie http://slask-praca.pl/ ktoś ciekawie opisał lokalny rynek pracy..

Hans

Pozdrowienia dla byłego kierownika bartosza . Muszę przyznać że udało mu się '' rozwalić system''.

Maniek

A jak tam nowy dyrektor od produkcji ?;)

Hans
@pracownik 14.09.2017 19:17

Pan bartosz pozbył się doświadczonych pracowników i chyba sam nabrał zbyt dużego doświadczenia bo pan prezes pozbył się go jak tych "komunistów "byłych ustawiaczy.

mak

napiszcie jak tam produkcja bo nie podali wyników za półrocze jest tak dobrze czy tak żle? , tak ostro pracujecie ? dużo towaru idzie na eksport ? jak tam nowe maszyny ?

anonim

(usunięte przez administratora)

pipek

12 zł. na godzinę ? ciekawe, bardzo ciekawe.........

matejko reaktywacja
@pipek 21.08.2017 09:05

Na starych umowach sprzed podwyżki, którą dało prawo.

Hans

Czyżby cenzura dopadła to forum ? Usuwanie postów o spartańskich warunkach panujących w tej firmie nie pomoże. Opinia już wcześniej poszła w świat.

Kazik

Ciekawe kiedy zawita nowy kierownik produkcji i kto to będzie może w końcu zatrudnią kogoś z doświadczeniem w zarządzaniu ten ostatni to pozostawiam opinie dla siebie.......

Hugo
@Kazik 17.08.2017 11:29

już się boje kto to będzie w zakładzie wprowadzają nowe standardy i normy mam nadzieje ze będzie to w końcu osoba z wysokiej półki dotyczącej wiedzy w zarządzaniu produkcją przydałby się ktoś co ma jakieś doświadczenie z innej dużej firmy no ale los pokaże byle nie był gorszy od ostatniego i miał szacunek dla ludzi

anonim

(usunięte przez administratora)

bubu

Ja nadal tutaj pracuje i w 100% potwierdzam,że to wszystko prawda.Orają ludzmi jak mogą,ludzie zap.....ją na dwóch i trzech maszynach praktycznie za darmo-są braki w załodze,bo nowi nie wytrzymują,a starzy poodchodzili.Łamanie przepisów bhp na każdym kroku,kobiety dzwigają ciężary,których nie powinny dżwigać,praca na kilku maszynach,pot leje sie z czoła.Jeśli nic się nie zmieni na lepsze to czarno widzę przyszłość tego zakładu,załoga wykruszy się całkiem.

Darcia
@bubu 15.07.2017 12:59

Potwierdzam ...a dlugo w tym zakładzie za tego kierownika

Leśna babka

Jestem obserwatorką poczynań zarządu i kierownictwa szczególnie pod kątem traktowania pracowników produkcji i powoli stwierdzam, że obecne kierownictwo szybko doprowadzi takimi posunięciami kadrowymi do degradacji tej firmy. Jeżeli nie zmienią sposobu myślenia o pracownikach to zostaną sami ze swoimi planami, zamówieniami i maszynami.

Reichard

"drogi przyjacielu" pamiętaj, że Twoje IP nie jest anonimowe, a te forum to nie piaskownica dla dorosłych, a za pomówienia drogi Panie Pre-sie i oszczerstwa postaram się abyś poniósł konsekwencje, czym prawnie i formalnie jutro zajmie się mój pełnomocnik, o ile nie zamieścisz przeprosin pod moim nikiem na tym forum. PS może nick ten sam, ale czy IP na pewno ??? HM hm.........

Taka dygresja
@Reichard 11.06.2017 21:37

Tak jak napisalam nie znam Cię a ocena moja wynika z twoich postów. Forum jest od wyrażania swoich opinii nie tylko przez Ciebie.Jestem jedną z tych miernot i twoje IP tez nie jest anonimowe.Obrazasz ludzi a potem straszysz pełnomocnikiem kiedy ktoś poczuje się urazony i napisze co tym myśli. To śmieszne. Przeprosiny? Za co? Jesli kogoś obrazasz to licz się z tym ,że to może również spotkać Ciebie,chociaż nie sądzę abym Cię obrazila.To tylko wyrazenie wlasnej opinii.

Maja

@Normalny facet Dziękuję za odpowiedź. Chciałabym też podkreślić, że nie jestem związana z firmą ERG. Jestem pracownikiem gowork.pl i zależy mi na poznaniu tego jak wygląda praca w tej firmie między innymi dzięki Waszym komentarzom. Dużo osób zagląda na ten wątek szukając informacji, a nie zostawiając po sobie śladu w postaci wpisów. Dla takich właśnie osób, potencjalnych pracowników firmy cenne będą konkretne informacje na temat tego jakim pracodawcą jest ERG.

Maja

@Normalny facetrozumiem, że obecnie pracownicy nie czują się szanowani. Co na to wpływa? Co według Ciebie warto by w firmie zmienić tak, by pracowało się lepiej? @jacek wspominasz o uwagach jakie masz na temat pracy w ERG. Jakie zmiany należałoby prowadzić, by tą sytuację poprawić? A co wskazałbyś jako plusy pracy w firmie?

bobr1

Widzę co jakiś czas ogłoszenie o naborze na kierownika zmiany. Wie ktoś o co chodzi? Nikt dłużej nie wytrzymuje z kierownikiem produkcji? Sami się zwalniają, czy są zwalniani? Warto składać podanie?

kuki

A jak z kasą na 4 brygadówce? Słyszałem że były podwyżki. Zastanawiam się czy nie złożyć CV ale do tej pory pracowałem na wózku w magazynie i nie wiem czy dam rade.

Maja

@Rad zostawiłeś bardzo szczegółowy opis swoich doświadczeń w firmie. A co według Ciebie warto by w firmie zmienić, by pracowało się lepiej?

poznaniak

jestem inwestorem giełdowym , punktu widzenia giełdy firma się rozwija , nowe maszyny , linie wzrost produkcji , wygląda dobrze , może zaczną wam podnosić płacę , wg ,mnie największym problemem jest Purgał może ktoś coś o nim napisze /

anonim

(usunięte przez administratora)

Reichard
@Życzliwy 14.04.2017 12:25

Wszystkim życzę spokojnych i pogodnych świąt Z martwych Wstania Pańskiego ALELUJA !!!, nie nakręcajcie, wszyscy wiemy jak jest i jakim burakiem i bufonem jest wiadomy osobnik, skupmy się w tym okresie na rodzinach a nie na tym Panu, nie ma co narzekać musicie poszukać innego rozwiązania i tyle, rynek pracy w okolicy jest coraz bardziej chłonny - wszystkim życzę zwykłej odwagi w podjęciu odpowiedniej dla każdej z rodzin decyzji !!!

Hans
@Życzliwy 14.04.2017 12:25

A gdzie się podział ''inteligentny'' wpis pana prezesa?

ewa

Masakra ocena na 10pkt. Daje 001pkt pod każdym względem totalny bajzel

Hans

Czy pozbycie się doświadczonych pracowników nazywając ich komunistami dobrze świadczy o kierownictwie ergu ? Jeśli TAK to polecam tą firmę.

Seeev

Witam , jakie są tam zarobki na produkcji ? Na jak długo umowa? Firma ogłasza się na internecie

Włodek

Nie ma tragedii, zarobki podobne do nowo budowanych montowni. Najważniejsze, że firma się rozwija i nie ma zagrożenia utraty roboty z dnia na dzień

Hans
@robol 12.05.2017 11:18

Robol to pogardliwa nazywa pracownika wobec tego uważam cię za jednego z zarządzających. Powiem tak ciężka praca to jedno, a pogarda dla podwładnych to drugie.

ROBOL
@robol 12.05.2017 11:18

no i po co ta socjotechnika, chłopie to ty się lepiej ogarnij ludzie to nie idioci !

ewa

bardzo dobra firma polecam

pracownik
@ewa 20.01.2017 15:47

totalne dno omijać bardzo bardzo szerokim łukiem, zero wizji, bardzo bardzo marne zarobki, jeden wielki skansen

Piotr
@ewa 20.01.2017 15:47

chyba ewa jędurszko to napisała bo ta firma to dno i radzę unikać tego bagna

Mat

Erg hahaha szkoda ludzi którzy muszą tam pracować bo się boją odejść i musza pracować za grosze a nie odejdą bo mają umowę na czas nieokreślony. Wiadomo, każdy ma zobowiązania finansowe, jedni większe inni mniejsze ale Qrwa ludzie, trzeba się szanować. Ty masz ogarniać dwa stanowiska, sprzątać na końcu chali a jak coś Ci się zje..ie to jest Twoja wina bo Cię nie bylo przy maszynie (9.5 h.) + premia na początku miesiąca 1200zl a pod koniec jest 0. Porażka!!!!! Z DALA OD TEJ FIRMY, ZERO SZACUNKU DLA PRACOWNIKA PELEN SOCJAL (hahaha)

kolega

ogólnie to bieda w tym zakładzie , pracuje kilka msc. nic ciekawego, ani zadawalającego nie da się opisac , tak jak poprzednik napisał jak jest dobrze na maszynie to jest troche spokoju , mozna zjesć , zapalic, ajak sie zjebie to nie idzie sie obrobić, zarobki nędzne jak na 4- brygadówe,premie to kierownik daje, wystarczy ze 1-dzien L-4 i 0 premi czy na żdanie wezmiesz , stawki godzinowe jak za PRL-U przedział 9- 11 brutto ogólnie skansen PRL-OWSKI ten zakład moja premia na swięta Wielkanocne wynosiła 30 zł. ciekawe ile teraz dostane moze chociaż na karpia jakiegoś dadzą , ale tylko do wiosny zimę przezyje akurat bedzie rok , nie polecam tego zakładu jest ofert pracy sporo jest w czym wybierać ERG to ostateczność na przezycie , pozdrawiam

Fantom

A jak kierownictwo spoko?

Blank

Marne zarobki 4 brygadowóka pracując na maszynie gdzie dużo obowiązków trzeba pomagać na innych maszynach ogólnie zależy jaką folia idzie gdy małe walki to naprawdę jest harówka z tego co słyszę od znajomych którzy tam dalej pracują zwiększają rygor a zarobki w miejscu

maao

@oalal wiesz co nie widziałem powiem Ci szczerze takiej oferty pracy nawet tutaj na forum gowork..a powidz mi proszę bo naisales ze sa dobre zarobki czy moglbys przyblizyc ile one mniej więcej wynosza

anonim

(usunięte przez administratora)

pracownik

nie wiem czy tak wszystko jest dobrze i wspaniale ?, nasz zakład to raczej przypomina skansen, może faktycznie powinno się coś/KTOŚ zmienić, może osoba z zewnątrz spojrzy na naszą firmę INACZEJ ?

anonim

(usunięte przez administratora)

Reichard

Nie dawno byłem u nich na rozmowie kwalifikacyjnej na stanowisko Dyrektora Operacyjnego; w mojej ocenie obecny Pan Prezes Zarządu tego podmiotu, to osoba mocno zakompleksiona o bufoniastej konstrukcji. DŻENTELMEN mocno przeświadczony o swojej wszechwiedzy, drogi Pani Prezesie sposób Pana rekrutacji oraz kultury procesu rekrutacji nie najlepiej o Panu i tej firmie świadczą. Żaden sensowny i ceniący siebie fachowiec nie wejdzie do takiej struktury organizacyjnej, chyba tylko desperat. Boi się Pan osób myŚlących i posiadających większe doświadczenie niż Pan, bo być może mogli by Pana wygryźć?, Jeżeli dalej będzie Pan tak postępował to ten podmiot gospodarczy wymagający natychmiastowej restrukturyzacji nigdy nie BĘDZIE miał szans na jakikolwiek rozwój i przejście na wyższy poziom kultury zarządzania. Hamulcowym niestety W TEJ SYTUACJI jest Pan ! PS.; Panowie z RN proponuję sobie przemyśleć powyższe, gość sprawia wrażenie pracowitego, ale to tylko wrażenie, błyszczy wśród miernot. Potencjalnym kandydatom na to stanowisko, stanowczo odradzam - szkoda czasu na tą kulturę organizacyjną, Bardzo miła i elokwentna Pani z sekretariatu posiada większą wiedzę w zakresie zarządzania przedsiębiorstwem niż ten osobnik - smutne to, a załodze życzę powodzenia, będzie potrzebne aby ten zakład mógł się utrzymać na dłużej w obecnych realiach rynkowych pod takim kierownictwem

Nelcia

Dostałam od nich tel.z kadr mam iść na rozmowe ,powiem mi ktoś jak na prawde jest z kasą? I jakie warunki pracy?

szczery

Omijać szerokim łukiem zarobki jak w krajach trzeciego świata dostaniesz na maxa 11.50 brutto na godz.w systemie 4-ro brygadowym,a ręce urobisz po łokcie.Tutaj nigdy nie było nie ma i nie będzie perspektyw dla pracownika fizycznego.Rotacja nowo przyjętych przyprawia o zawrót głowy,ludzie zwalniają się po przepracowaniu jednej,dwóch dniówek.Znam osobę,która po przepracowaniu 30 lat w tej firmie zarabia najniższą krajową.Jeżeli lubisz sporty extremalne to jest to zakład dla ciebie.

Nabu
@szczery 26.07.2016 06:02

Szczery, kto to jest ta osoba lub jakie stanowisko zajmuje, która po przepracowaniu 30 lat zarabia najniższą krajową? Takich osób w ERGu jest niewielu, lub nawet kilka co przepracowali 30 lat. W chwili obecnej chyba żaden z pracowników nie zarabia najniższej krajowej...

Marian

Ile obecnie zarabia w ergu operator wytłaczarek?

młody

czy spółka Bioerg nadal prowadzi produkcje po zmianie właściciela? wie ktoś jak wygląda sytuacja?

zeus

Czy to prawda, że już nie ma kierownika?

lewis

Witam - konkretne pytanie napiszcie ile może wyciągnąć handlowiec w ERG ?, widziałem ich oferte ostatnio i zastanawiam się czy aplikować - będe wdzięczny za info.

anonim

(usunięte przez administratora)

grabarz

na przełomie maj/czerwiec będą zatrudniać w dziale handlowym....tak,że poczekaj:):)

anonim

(usunięte przez administratora)

amik

Ryzyk-fizyk, kto wie może Ty sie akurat odnajdziesz.

Zostaw opinię o ERG - Dąbrowa Górnicza

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ERG