ERG

Dąbrowa Górnicza

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 276 ocen.

ERG
3276

Opinie o ERG

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ERG

Maja

@Pracownik ERGu czy możesz wypowiedzieć się odnośnie obecnie panującej atmosfery w ERG w sposób bardziej merytoryczny? Przypominam, że forum służy do przekazywania rzetelnych, merytorycznych informacji o firmie jaką jest ERG. Rozmowy poboczne, obrażanie innych osób jest zakazane i będzie usuwane na mocy obowiązującego regulaminu:https://www.gowork.pl/regulamin

anonim

(usunięte przez administratora)

Hans

Widzę ,że prawda w oczy kole. Niewygodne wpisy dla pana prezesa są usuwane. To całe oblicze tego zarządu.

Oszukany

Witam, Słabo, zakład z ubiegłego wieku. Obiecują gruszki na wierzbie. Na wypłacie nie ma nic więcej niż na umowie. Standard to obiecywanie jakiś premii nagród itp, które są fikcją. MEGA inwestycje w nowe maszyny i pozbywanie się wartościowych ludzi w celu zwiększenia kosztów produkcji(większy odpad). Wygląda to jakby ktoś chciał położyć ten zakład i przejąć urządzenia. Pozdrawiam

Stolec
@bolec 22.04.2018 20:15

Weź nie bądź śmieszny boleć...

Mirek W.

Firme zwijają, a wy się kłócicie czy tam jest dobrze czy bardzo dobrze. Jak czytam te posty to mam wrażeni, że jedna i ta sama osoba pisze, która nie ma bladego pojęcia o tym zakładzie

-
@Mirek W. 25.04.2018 16:29

Niestety z forum zrobił się śmietnik. Zamiast informacji jest tylko obrzucanie błotem.

Maja

@Hans, moją rolą nie jest usuwanie wpisów. Taką możliwość ma wyłącznie administrator forum i podejmuje tę decyzję tylko wtedy kiedy opinie dodane przez użytkowników łamią postanowienia regulaminu forum.

Maja

Przypominam Wam, że forum na którym jesteście bardzo aktywni zostało stworzone po to, żeby było rzetelnym źródłem informacji o ERG jako pracodawcy dla osób, które rozważają w tej firmie zatrudnienie. Większość Waszych opinii jest obraźliwa, przez co łamią postanowienia regulaminu tego forum. https://www.gowork.pl/regulamin Zachęcam Was do zapoznania się z regulaminem i bardzo proszę o powrót do merytorycznej dyskusji o tej firmie.

Hans
@Maja 21.04.2018 08:44

Maju usuwasz wiele wpisów bez epitetów a ten chamski ''bala'' widnieje od kilku dni.

Rufiikki

Zwiedziłem w swoim życiu różne firmy, ale w Ergu utrzymałem się najkrócej...żenada... nie polecam, tak h... zakładu jeszcze nie widziałem. Najbardziej skuteczna forma niewolnictwa erg-system który pozwala na tyle autonomii, aby dać iluzję wolności. Szkoda waszego czasu na taką pracę.

nick
@zyga 19.04.2018 09:04

TO NIE PRACA DLA CIEBIE PO TWOIM POŚCIE WIDAĆ ŻE JESTEŚ SŁABY UMYSŁOWO

zibi

nie jest żle pierwszy raz od kilku lat 600 zł na święta dali

Giermek
@zibi 01.04.2018 14:03

Premie świąteczne są nieistotne i nie zatuszują niskich wynagrodzeń.

ergmaniek

firma z bardzo dużymi perspektywami , teraz głównie nastawia się na eksport , posiada kilka nowych linii produkcyjnych niespotykanych w Polsce , na pracownikach wiadomo każdy chce zaoszczędzić taki jest sens prowadzenia działalności , , pewnie te informacje o przejęciu wkrótce się potwierdzą , firma ma kilka produktów niszowych i dalej rozwija się w kierunku zwiększenia marż

Marek
@ergmaniek 08.04.2018 10:38

jak widzisz, informacja o przejęciu się nie potwierdziła. nie wiem skąd masz takie info

PHH

Jak wygląda praca PH w ERG?

Ralf
@elo 09.04.2018 20:16

No i tą kasę masz potem na psychiatrę

anonymous

Jak wygląda praca PH w ERG? Jaka płaca? Jaki samochód?

mak
@anonymous 06.04.2018 22:35

młodszy PH ferrari starszy PH lamborgini

fan

HA HA czytałem posty tych dwóch (usunięte przez administratora) kubełka i mak , to opłacone świnie przez właściciela erga aby skupić jak najtaniej akcje spółki , juz podobno mają kupca z Włoch , drugi raz jest delegacja w ergu , a te szmaty piszące na forum bankiera pewnie odpowiedzą karnie za swoje posty

mak
@fan 06.04.2018 10:01

fan sam jesteś ciotą czytałem twoje gejowskie posty na forum bankiera , kto ci płaci (usunięte przez administratora) za rozpowszechnianie tych bredni o spólce

Ergowiak

Byłem tam na rozmowie kwalifikacyjnej i wystarczyło przejść się przez halę, żeby stwierdzić, że nie ma co się pchać do takiego syfu i (usunięte przez administratora). Kierownik wyglądał na pacjenta szpitala psychiatrycznego - psychoza w oczach. Trzymać się z daleka.

Ralf
@prezes 03.04.2018 10:27

Prezes on jest największym cieciem bo tylko na tym się zna. Zero kompetencji na tak ważnym stanowisku.

aga

na prawdę od 400-600 zł

Dobry Ziom

Jak tam pracujecie w święta?

Witek
@Dobry Ziom 29.03.2018 00:34

Nikt nie pracuje bo nie ma co robić

Rafcio

Paskudne miejsce. Byłem tam niespełna tydzień, gorszej roboty nie widziałem w życiu. Pył, wyzysk, nie mówiąc o ludziach (zwierzętach) którzy tam pracują. Omijać szerokim łukiem tą firmę, tym bardziej że za te pieniądze co tam dają to roboty jest pod dostatkiem na śląsku. Pozdrawiam:)

Maja

@fan, odnosząc się do Twojego wpisu i ostatnich na tym forum, rozumiem, że w ERG następują korzystne z perspektywy pracownika zmiany. Czy w Twojej ocenie są one już w tym momencie odczuwalne? Jeżeli tak, to proszę Cię o wypowiedź w tej kwestii.

-
@Maja 25.03.2018 20:41

Poprawiła się atmosfera. Choć jest to falowe - kilka miesięcy jest coraz lepiej. W kolejnym miesiącu następuje załamanie i wszyscy patrzą na siebie wilkiem. Ale atmosfera to ludzie. A jak ma być zbudowana jak nowi ciągle odchodzą lub zostają zwalniani. Z drugiej strony widać, że firma się rozwija. Nowa maszyna z dnia na dzień rośnie. Pytanie tylko czy będzie osoba do obsługi. Czy znowu tak jak w zeszłym roku będzie praca na kilku maszynach na raz.

DejF

Panowie ile teraz zarabia sie na produkcji? Ile na reke i na ile mozna liczyc jakiejs premi na tej 4 brygadowce? Czekam na powazne odpowiedzi

zimbo
@anonymous 16.03.2018 08:30

z kąt analfabeto :)))) juz wiadomo dlaczego ci nie płacili bo nie umiałbyś policzyć wypłaty

memories00

te ogloszenie ktore umiescili w powiatowym urzedzie pracy w D.G. to klamstwo odnosnie tego ze nowy pracownik bedzie zarabial od 2600 -do bog wie co jeszcze dadza na starcie 1700 pln oczywiscie jezeli sie przepracuje caly miesiac jak narazie zatrudniaja sie nowi i odchodza po trzech dniach

Jurek
@memories00 10.03.2018 08:56

2600 brutto to około 1800 netto. Nadal mają problem z pracownikami?

Maja

Poszukiwany jest pracownik produkcji w firmie ERG. Osoba na tym stanowisku będzie odpowiedzialna za obsługę maszyn do produkcji plandek. Ze swojej strony pracodawca zapewnia stabilne zatrudnienie w oparciu o umowę o pracę i m.in. możliwość awansu. Na jakie wyższe stanowisko można awansować w tej firmie? Czy ERG zapewnia swoim pracownikom szkolenia podnoszące kwalifikacje?

Dorada
@Maja 14.02.2018 20:39

Zaraz po okresie próbnym zapisz się na kurs członków rad nadzorczych awans zapewniony.

Grmln

Dużo osób z kadry zarządzającej sprawia wrażenie jakby znalazło się tam przypadkiem. W ogóle dziwnie prowadzona jest tam rekrutacja - nie ważne, czy ktoś ma o czymkolwiek pojęcie. Przez to powstaje bajzel wewnętrzny i brak dobrej (przyzwoitej) organizacji. Pracownicy produkcji harują jak woły za grosze. Kierownicy zmian też nieźli z kolei w drugą stronę. Myślą, że jeśli nic nie robią po kilka godzin na zmianach popołudniowych (jak tylko "góra" pójdzie do domu) i nocnych, to nikt tego nie zauważy. Trudno później się dziwić, że nie ogarniają, co się dzieje/ nie funkcjonuje na ich zmianie. W końcu zajęcia własne (a może nawet i jakoś drzemka) to ważniejsze rzeczy... Cóż, w życiu tylko poważni ludzie wiedzą, co gdzie i kiedy wypada, a co nie... Podsumowując, dużo niewłaściwych ludzi na niewłaściwym miejscu. Warto mieć ambicje i jeśli nie podoba nam się praca, to sobie poszukać innej :-) Teraz mogę tylko ze śmiechem wspominać, jak to wszystko wyglądało "od środka".

Mirek
@mak 04.02.2018 19:56

dobrze się czujesz? rok 2017 słabiutki

matejko revenge

Widzę, że komuś bardzo nie spodobało się to, co napisałem. Musiały być to więc wrażliwe słowa. Ale nic to. Poniżej przedstawiam wam moją opinię na temat tego zakładu. Co jakiś czas będę tu zaglądać i w razie czego zamieszczę mój manifest jeszcze raz. I tak do skutku, ponieważ opisuję ogólny punkt widzenia i nikt nie ma prawa tego kasować (teraz już po raz 2), tym bardziej jeśli otrzymuję słowa aprobaty. To jest śmieszne. Zamiast coś zmienić, wolicie ludziom zamknąć usta. To tylko potwierdza, kim jesteście. Zakład tragedia. Ludzie dalej pracują tam za 12 zł lub poniżej, mimo że mamy 2017 rok i płace powinny być inne! O podwyżkę trzeba się upominać i nie wiadomo czy ją dostaniesz (nowi pracownicy, ci mniej zorientowani, nawet nie wiedzą ile zarobią). W zakładzie jest wielka rotacja ludzi. Sporo osób się zwalnia, na ich miejsce przychodzą nowi i tak w kółko. Mogą też cię zwolnić za byle co, praca jest w głębokim stresie. Nie polecam najgorszemu wrogowi. Praca jest ciężka, maszyny stare, awaryjne, żadnych udogodnień, naprawy i ułatwienia (na własną odpowiedzialność) prowizoryczne, a przepisów bhp nie przestrzega się (zwłaszcza gdy działa to na korzyść zakładu, bo jeśli ty zawinisz, to oczywiście wszystko twoja wina). Premie mizerne, uznaniowe, a niby regulaminowe - tak to jest skonstruowane, że obiecują dużo a dostajesz g... Zależy jaki materiał idzie, czasem jest tak że bez względu na wszystko nie wyrobisz normy, maszyny psują się non stop i nie zobaczysz premii. Ogólnie kierownictwo robi wszystko, abyś jej nie dostał, a jak przyjdzie "behapowiec" i coś mu się nie spodoba, to możesz się z nią pożegnać na dobre. Na wszystko mają wymówkę, ale przy takim natężeniu obowiązków nie da się zrobić pewnych rzeczy inaczej jak niezgodnie z przepisami. Dziwię się ludziom, którzy długo tam pracują za grosze i nie raz obsługują po dwie maszyny lub więcej. Kobiety dźwigają duże ciężary, aż łzy ronią się z żalu. Szkoleń brak (kiedyś były), a jeśli są, to szczątkowe. Ostatnimi czasy zakład przebył małą przebudowę - są miejsca wyznaczone na palety, żyletki, kosze, stoliki, zrobili nawet wylewki (kto to widział, żeby w nowoczesnym zakładzie były kafle przemysłowe z wypukłościami, i jedź tu paleciakiem z dużym obciążeniem!) ale i tak nadal panuje [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i nierzadko trudno dokopać się do półwyrobu. Obecny kierownik to jakiś niedouczony buc. Ma pracę przez to, że improwizuje. To akurat dobrze mu wychodzi, choć było wiele sytuacji, gdy trudno było mi powstrzymać śmiech słuchając jego kazań. Ludzie na ogół nie są mili i można odnieść wrażenie, że "umysłowi" z pogardą traktują fizoli. Na spokojną przerwę nie ma co liczyć, jeśli produkcja schodzi co 15-20 minut, wtedy trzeba wszystkiego pilnować, dociąć tuleje, opakowania (których najczęściej brak), dosypywać surowca, mierzyć i modlić się, żeby maszyna się nie rozregulowała. Dodatkowo oprócz brygadzistów na każdej zmianie jest kierownik, żebyś jeszcze bardziej poczuł, że nic się nie liczysz. Ja już tutaj nie pracuję, na odchodne dostałem 0 zł premii, i choćbym miał mieszkać na ulicy - nie wrócę tam nigdy. Szkoda zdrowia i czasu. Kto przerobi tam parę miesięcy i ma coś w głowie, zrozumie mnie i przyzna mi rację. Prezes obiecał wzrost wydajności, ale jakim kosztem? Czy rzeczywiście jest się czym chwalić? W warsztacie spotkałem się z brakiem niektórych podstawowych narzędzi lub w bardzo ograniczonej ilości, a technologia jak z poprzedniej ery. Jak by tego było mało, pamiętam, gdy były zimne dni (w zimę poniżej -10 st. C na hali to norma), to ludzie dostawali gorące kubki za 2 zł w hurcie, ale bywały też normalne posiłki, o co trzeba było się wręcz upominać. Napoje chłodzące są, ale nie są chłodzące. Równie dobrze można za ich pomocą zaparzyć herbatę, ale coś pora niewłaściwa. Na hali nie ma absolutnie żadnej wentylacji i ogrzewania. Latem ledwo oddychasz, pocisz się jak murzyn na siłce, masz mroczki przed oczami, a w zimę masz nadzieję, że nie zamarzniesz (ostatnio docieplali halę, może to coś da, tylko co z okresem letnim?!). Czy nie brzmi to żałośnie? Ten zakład jest poważny? Kim dla niego jesteś? Jesteś wolny, więc radzę ci szybko zmienić chlebodawcę. Nie daj sobą pomiatać, rób pieniądze, ale nie kosztem samego siebie. Na starość możesz żałować zmarnowanych lat i zdrowia, którego nie kupisz.

Tony
@matejko revenge 25.08.2017 16:24

To prawda co piszesz ten zaklad to PRL-owski skansen. Robiłem tam na 5tce na tej nowej na poczatku gdy powstala masakra totalna odszedlem z tego syfu po 7msc jeszcze byl ten Bartus wtedy totalny oszołom ale nie o to chodzi dziwię się tylko ze tam ludzie jeszcze chcą robic w takich warunkach i za takie pieniadze przeciez komuna juz padla czy ci ludzie tego nie widzą szok totalny ludzie klaso robotnicza wstancie z kolan to juz minęło Amen

foliowy

Spółka super zarzadzana na giełdzie wzrosła o 300 procent a tu takie opinie ? Nowe inwestycje , moce produkcyjne, eksport. Hejterzy dajcie spokój już z tymi kłamstwami !!!

byłyjużprac
@Prawdziwek 09.12.2017 21:41

totalny skansen, notowania spółki a realna wartość to dwa różne odległe światy, spekuła opakuje wszystko, aby dobrze zarobić, od środka wygląda to bardzo nie wesoło, zero wizji, zero poszanowania dla ludka -ODRADZAM, ja już się od nich uwolniłem i znalazłem inne dla siebie lepsze rozwiązanie

bilec

podobno ktoś ich wykupi , informacja już w grudniu

xxx
@bilec 07.12.2017 13:45

Proponuje zajrzeć do słownika co znaczy słowo wykupi. ten inwestor ma tylko 5% więc do wykupienia daleka droga

MARI45

Erg to nie tylko filia proponuje zobaczyć wydział wtryskarek i wtedy dyskutować .Tym wydziałem nikt nie interesuje się,jest zostawiony sam sobie. GDZIE SĄ WŁAŚCICIELE.

Marek
@zenek 20.11.2017 23:14

Kiedyś tam pracowałem, chyba z 15 lat temu. Produkują tam jeszcze coś?

Maja

@KUBEŁEK chyba jednak firma nie bankrutuje, chociażby ze względu na sporą liczbę ofert pracy widniejących na stronie internetowej ERG, m.in. na stanowisko ustawiacza i magazyniera. A także zakup nowych maszyn w ramach wzrostu efektywności, wydajności i jakości produkcji w spółce ERG. Co sądzicie o tych krokach podejmowanych przez firmę?

zainteresowany pracą

Widzę tutaj bardzo sprzeczne opinie i ERGu. Jedni piszą, że to skansen, inni że inwestują... Jak jest naprawdę? Widzę tylko, że w tym roku zamontowano nowe włoskie maszyny, w przyszłym roku też będzie kolejna dostawa nowych maszyn z Włoch, ERG uzyskał duże dofinansowanie na rozwój parku maszynowego więc coś tu nie gra. Napiszcie jak to wygląda na chwilę obecną. Piszą też że były podwyżki płac. Jak to wygląda? Jakie są premie?

Reichard
@zainteresowany pracą 06.10.2017 11:25

sam spróbuj to się przekonasz czy warto..;-)

fakty

Witam serdecznie, Biorąc pod uwagę poziom w jaki są organizowane spotkania rekrutacyjne nie wiem, czy można wiele pozytywnych słów wyrazić. (usunięte przez administratora) Drugie spostrzeżenie - atmosfera, widać nie zależy im kompletnie na potencjalnych kandydatach. Trzy pomimo ustaleń, że dadzą mi odpowiedź w tym i tym dniu, (usunięte przez administratora) Aktualnie jest otoczenie takie a nie inne. Rynek pracownika, ofert jest wiele. Spółki chcące wzmocnić swą pozycję starają się zrobić wiele w celu przyciągnięcia potencjalnego Kandydata/Kandydatki. Czy tu jest tak? Czy jak na początku tak jest, potem będzie lepiej, gorzej? Oczywiście wybierajcie, decydujcie sami.

KUBEŁEK

PODOBNO FIRMA BANKRUTUJE TAK PISZĄ NA FORUM BANKIERA TO PRAWDA ???

Marek

Słyszałem że nowy dyrektor ds. Produkcji zaczą od zwalniania jakaś masakra.

Zostaw opinię o ERG - Dąbrowa Górnicza

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ERG