Medipe

Stuttgart - Medipe
Urbach - Medipe
Wadersloh - Medipe
Wiesbaden - Medipe

3. Opinie o pracodawcach Wrocław
  5. Opinie o Medipe

Opinie o Medipe Wrocław

Nie przegap nowości o Medipe!

gośka

18.12.2014 15:55

uczciwie ja nie polecam
    he

18.12.2014 16:17

a moze jakies szczegoly? czy tylko nie bo nie?
    majusia-maja

17.12.2014 22:18

Drogie mile Panie . Poniewaz firma ktoregos dnia zadzwonila do mnie z pytaniem czy chce podjąć u nich pracę ,pomyslalam że moze warto.Zupelnie przypadkowo natrafilam na tę firmę ot tak w internecie ,aplikowałam i oddzwoniono. Nie byłam jeszcze w Niemczech w pracy wiec to pierwszy raz ,tutaj w kraju pracuję zawodowo ale firma moja niestety nie wyplaca na czas (opożnienia ok.16 dni) wyplaty. Czytam i czytam te opinie i już ....sie boję ! Zdaję sobie sprawę ,że praca to ciężka ale przede wszystkim odpowiedzialna mój język niem . jest na poziomie hm....srednim ?(powiedzmy ). A zatem pytania :: jak to jest naprawdę ?czy moge zaufać ? czy tam na miejscu w razie "W'' pomoze ktoś ? jak to jest z wyplatą wynagrodzenia ? czy na czas wszelkie papiery ? i co jeszce powinnam wiedzieć ? Czy ktoras z pań zechce uczciwie odpowiedzieć ? tylko o to proszę /pozdrawiam
    Stefania

31.12.2014 14:19

Kończę teraz zlecenie. Jestem już drugi raz w Niemczech za pośrednictwem Medipe.Do tej pory nie mogę o tej firmie nic złego powiedzieć. Przed dwoma laty poprosiłam o udostępnienie mi umowy bez wpisywania żadnych danych. Nie było z tym problemu. Mogłam ją tak długo czytać jak długo potrzebowałam aby zapoznać się ze szczegółami.Uważam, że nie należy się ani bać, ani wstydzić pytać o szczegóły.Przesympatyczne panie mają dużo cierpliwości i wszystko wyjaśniają.Poza tym jeżeli komuś taka umowa nie odpowiada, nie musi jej podpisywać.Można również nie skorzystać z oferty, którą Firma akurat proponuje.Ja ,n.p. określam swoje oczekiwania,a więc: żadnego wstawania w nocy (już tak pracowałam i wiem, że to nie dla mnie, bo na drugi dzień byłam nieprzytomna, a pracować trzeba), dostęp do internetu, rodzina niepaląca ( mam alergię na dym tytoniowy). Poza tym koordynator reaguje natychmiast w razie problemów (miałam taką sytuację, załatwioną natychmiast, po mojej myśli).Poza tym dostajesz pisemną informację o podopiecznym i zakresie obowiązków i wyłączeń , n.p. niesprzątanie żadnych piwnic, strychów, garaży. To wbrew pozorom bardzo ważne.Rodzina nie może wymagać od ciebie tych czynności.Moja rada: zanim wyjedziesz z Medipe zadaj pracownicy, która Cię werbuje wszystkie pytania i wątpliwości, które ci się nasuną. Powodzenia. jak w każdej firmie może się coś wydarzyć,ale to nie może świadczyć generalnie o firmie. Nie ma ludzi nieomylnych.
    Iwona

31.12.2014 22:13

Byłam z Medipe dwa razy w Niemczech jako opiekunka i jestem mile zaskoczona, profesjonalizmem firmy. Nie zawiodłam się.
    Oferty Pracy

16.12.2014 13:33

Opiekunka osoby starszej- PREMIA DLA NOWYCH OSÓB medipe 2014-12-15 Żródło: Gowork.pl Kolonia ( ) ROZPOCZNIJ Z NAMI WSPÓŁPRACĘ JUŻ DZIŚ I ODBIERZ 50 EURO PREMII! Firma Medipe poszukuje osób chętnych do pracy w charakterze opieki w Niemczech. Nasza firma jest prężnie rozwijającą się firmą na polskim rynku z siedzibą we Wrocławiu, która specjalizuje się w świadczeniu usług w sektorze medycznym. Medipe wywodzi się ze spółki kapitałowej posiadającej ponad 10-letnie doświadczenie na rynku europejskim.   Gwarantuje

16.12.2014 13:33

No nie ,premia dla nowych osob ?? jak można wiedzieć z jakiego tytułu.Czy nowe opiekunki będą lepsze .Dlaczego nikt nie docenia w ten sposób starych pracownic.-jest mi przykro z tego powodu. Fajnie
    pielegn/opiekunka

15.12.2014 10:13

praca na Zachodzie tak ! ale tylöko na umowe o prace bo pozniej bedzie to sie liczylo do emerytury.Polskie pielegniarki sa bardzo mile widziane w Niemczech i mozna zatrudnic sie bezposrednio w niemieckiej firmie na korzystnych warunkach.Polskie firmy proponuja umowe-zlecenie ale to jest dobre tylko na krotka mete
    nusia1953

01.01.2015 15:11

a czy mozesz udzielic informacji od czego zacząc bo mam dosc polskich firm i umów zlecen jestem pielegniarka z dosc dobrym jezykiem niem i stazem
    opiek/

01.01.2015 16:27

a co sadzicie panie o tych nowych umowach?
    amatorka kwasnych jablek

12.12.2014 12:09

ciekawe,czy nam cos skapnie z tych podwyzek,co firmy szykuja niemcom od stycznia.

09.12.2014 14:14

pieniądze ,pieniądze nie wszystko. Warto czasem docenic piękno i jasna strone zycia.

09.12.2014 10:11

09.12.2014 13:55

jesli ta osoba uwaza ze ja jej zazdroszcze,bo nie daje sie nabrac na jej bajeczki to ma to co ma.Sama tego chce,bo nikt przy zdrowych zmyslach nie uwierzy jej.Po co pisze bzdury?
    ewka

11.12.2014 12:09

.i po co się rzucać jak g.. w betoniarce ,ciężko znależć robote za dobre wynagrodzenie ,ale mnie się też udało ,i to nie są głupoty,bajki,ani wirtualna firma,wymagam od siebie ,doceniam jasną stronę życia,dobrze zarabiam i nie narzekam

08.12.2014 19:43

co się tu dzieje :D ,miłej pracy wam życzę ;)

08.12.2014 18:28

To nie zazdrosca Ty glupoty piszesz,zastanow sie najpierw piyem pisz!!!
    ala

08.12.2014 18:59

ona wyleciala z firmy i zajmuje sie teraz pisaniem bajek

09.12.2014 08:25

Dokładnie tez wysle tak ze ja za CHLANIE wywalili i z braku zajecia głupoty tu wypisuje.

08.12.2014 18:21

przykre to do czego zazdrość prowadzi
    takaa

08.12.2014 18:31

zejdz na ziemie z oblokow,dla mojej przyjemnosci mozesz miec i 10000000tys,ja mam swoje pieniazki z ktorych bardzo sie ciesze.Ty zdaje sie ze cieszysz sie z macenia.jestes ta sama osoba ,, kasia,,,zadowolona,,;),a tak naprawde to wylecialas z firmy za picie,kradziez.Daj sobie juz spokoj,masz to masz to sobie miej i wejdz na strone swojej firmy i pisz tam listy dzienkczynne i trzymaj sie mocno swojej wirtualnej firmy bo drugiej takiej nie znajdziesz.Zalecam ci psychiatre,dobrze ci zrobi

08.12.2014 16:36

ja nie podam firmy bo nie mogę ,wiem ,że to boli ,ale niestety inni płacą więcej

08.12.2014 16:44

wez puknij sie w te twoja chora glowke bedzie najlepiej
    takasobie

08.12.2014 17:14

ta twoja firma to (usunięte przez administratora) sie nazywa,ale jak w burdelu to i tak malo zarabiasz.
    Jola

08.12.2014 12:22

Dziwię się dlaczego nie wierzycie opiekunce ,która lepiej zarabia ;) Coś mi się wydaje ,że to o większe dochody dla firmy chodzi ;)
    a mam wierzyc?

08.12.2014 13:14

nie wierze bo Niemiec napewno nie bedzie placil firmie 2500€ jak moze zaplacic 1800 badz 1900€ i dlatego nie wierze tej niby krocie zarabiajacej opiekunce.Widzialam duzo rachunkow z 3 roznych firm i wszystkie byly mniej wiecej takie same.prosze niech poda ta osoba nazwe firmy to mozna sprawdzic,a swoja droga przegladalam rozne firmy i ZADNA nie oferuje wiecej niz 1500 i to nie wiadomo czy za dwie osoby.NIE MA TAKIEJ FIRMY zeby tak placila bo jaki mialaby interes dokladac do interesu.Niemiec ma wybor i na pewno nie wezmie drozszej firmy bo niby i po co jak sa tansze

08.12.2014 07:51

Jak tak czytam co tu piszecie to smiac mi sie chce,tez miałam wglad do rachunków i nie było zadnde 2500 a 1800-1900 co rodzina firmie płaciła i tez miałam 1250 na reke,tyle sie w PL nie zarobi nigdzie wiec mi odpowiadało.Pozdrawiam te wszystkie szurniete kobiety co tu takie głupoty wypisuja.

08.12.2014 08:25

no wlasnie,tez zastanawiam sie po co to pisza,a jak tyle maja to PO CO zagladaja na strone MEDIPE ? Zadna ale to zadna Polska firma NIE DA tyle ( bo co by im zostalo? ) Po co takie bzdury wypisywac ? Moja rodzina dostala powiadomienie o podwyzce raptem 150 € od Nowego Roku i zastanawiaja sie co z tym zrobic? oddac babke do domu starcow,czy zatrudnic opiekunki na niemiecka umowe.

05.12.2014 10:09

czyzby?

07.12.2014 14:00

a dlaczego Ty nie masz tyle,tylko twoja kolezanka?

07.12.2014 16:41

bo ja mam więcej

28.11.2014 19:40

jak widać o dobrą opiekunkę trudno

28.11.2014 18:13

naprawdę nie chciałabym zostać twoją podopieczną

28.11.2014 19:02

zaluje bardzo ze dalam sie sprowokowac do takiej czczej dyskusji z takim czyms jak ty.Paaaa

28.11.2014 12:49

pracujesz dla pieniedzy to możesz również ,za 900 pracować,powodzenia ;)

28.11.2014 15:59

hm ,może zastanów się czy powinnaś być opiekunką
    opiekunka

28.11.2014 17:57

opiekunka powinnas zostac tylko ty,dowartosciowana finansowo,troche stuknieta ale to taka przypadlosc takich jak ty.Przyznaj sie za co wylecialas z firmy,ze wypisujesz takie brednie? Za picie? kradziez?
    zadowolona

28.11.2014 10:47

rodzina płaci 2500 e niestety,a ty opiekunko wykonujesz prace za pielęgniarkę
    taka

28.11.2014 12:32

co ty za bzdury piszesz !! jakie 2500 chyba u ciebie bo u mnie placa 1900 €.gdybym nie widziala rachunkow,umowy to napewno bym nie pisala bo i po coooo ?Juz ci kiedys to pisalam,mam wglad do rachunkow przychodzacych.Gdyby rodzina placila 2500 to ja na pewno nie pracowalabym za 1250.Badz tego pewna.A propos prosilam cie o namiary na te twoja firme co tak cie hojnie nagradza,sama chetnie z niej skorzystam.bo ja pracuje dla pieniedzy a nie dla idei
    ciebie kopia

28.11.2014 07:01

nie mam zamiaru walczyc z tym,z czego mam chleb.Ciagle narzekasz,jesli ci tak zle to zmien sobie na lepsze.najlepiej jakbys byla dla siebie i sterem i okretem,ale poki jedziesz z firmy to za wiele nie podskoczysz,Zobacz co dzieje sie w firmach na terenie polski,za ile ludzie pracuja sa niewolnikami we wlasnym kraju i nic nie moga zrobic.Wez szturmowke i chodz po ulicy moze cie zauwaza.Dlaczego mam pluc na to,ze sa firmy i daja mi mozliwosc zarobkowania.A ze firma ma z tego profity? Widzialas firme zeby gardzila profitami?
    pracodawca

28.11.2014 08:00

jeśli ty masz 3/4 z tych profitów to cię rozumiem,albo nawet 100%
    opiekunka

28.11.2014 08:38

mam te 3{4 mam 1250 na reke,babcia lezaca ale sytuacja opanowana,ma sonde do zoladka nie gotuje dla niej,mam duzo czasu.rodzina placi za nia 1900 wiec sobie policz.
    mirka

24.11.2014 15:47

Ja wyjeżdżałam przez wiele agencji do opieki i przed medipe też. Wiadomo czasem ta praca jest ciężka, ale to dobry sposób żeby sobie dorobić, bo w Polsce to już nie ma na co liczyć jak się ma ponad 50 lat...
    jedna z wielu

27.11.2014 17:06

nie czepiaj sie,jak zwal tak zwal,wazne ze sie pracuje i otrzymuje pieniazki.Tego w domu nie wysiedzialabys.Dobrze ze sa takie firmy i organizuja prace.
    kopią po tyłku a ona zadowolona

27.11.2014 19:16

bardzo dobrze ,że są takie firmy i organizują pracę ,ale bardzo niedobrze ,że niejedna z wielu godzi się na to i na poprawę całego systemu nie ma szans poprzez takie wypowiedzi

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Medipe?

Kontakt - Medipe

Strzegomska 236A 54-432 Wrocław

Branże: Pomoc społeczna

20.11.2014 16:10

nie daj się wykorzystać

20.11.2014 20:04

nigdzie nie ma miejsca dla leni ,ale jest miejsce dla tych co są bez wyboru ,i dla naciągaczy ,którzy za pracę ci godnie nie zapłacą choćbyś za trzech pracował na szczęście są firmy które doceniają pracownika bo wiedzą ,że inna droga może prowadzić do bankructwa
    pracus

22.11.2014 12:23

wszedzie jest dobrze,tam gdzie nas nie ma
    hahaha

10.11.2014 09:41

tak myślałam ,cieszę się ,że tylko ja tak mam oczywiście ,że na czysto,a wy skoro musicie za tyle pracować ,nie zazdroszcze, :D :D

10.11.2014 17:47

ciesz sie bo tylko to ci pozostalo
    hahaha

10.11.2014 19:48

płaci mi polska firma ,ale każdy sądzi wg siebie :D :D :D
    nie pracuj za darmo

01.11.2014 21:13

jeśli chcesz jechać do pracy do opieki nie daj się oszukać ! powinni ci zapłacić minimum 1500 euro na rękę plus minimum 170 e za dojazd !

09.11.2014 12:00

z firmy jezdzisz ß W zyciu nie uwierze.Moze jezdzisz na podstawie zarejestrowanej dzialalnosci i oplacasz sobie wszystko,ZUS,podatek i zostaje ci tyle co i wszystkim.Z firmy nikt Ci tyle nie da.Mozesz sie cenic jak chcesz ale dostaniesz najwyzej 1250 € nie nabiore sie na Ciebie

09.11.2014 12:00

katarzyna

31.10.2014 13:12

NIE POLECAM umowy są niekorzystne dla pracowników.Nie ma koordynatora na miejscu pracy a więc #RADŹ SOBIE SAM#
    Karola

30.10.2014 22:45

Ja właśnie wróciłam ze zlecenia i jestem zadowolona chociaż babcia trochę upierdliwa była.
    lola

30.10.2014 20:53

Medipe ładna nazwa taka medyczna ha ha

25.10.2014 14:56

Hej, ja też coś dodam od siebie, pamiętajcie o ubezpieczeniu prywatnym, to bardzo ważne, nigdy nie zdecydowałabym się wyjechać bez takiego takiego pakietu
    Stefa

23.10.2014 18:21

Dokładnie, najważniejsze jest ubezpieczenie prywatne, na szczęście nie musiałam do tej pory korzystać z takiego dodatkowego ubezpieczenia, ale czuje się zdecydowanie pewniej, że je mam.

22.10.2014 21:46

Asiek a dziś sikałeś ?? a cos boli?

22.10.2014 20:58

Mania ZADOWOLONY PRACOWNIK TO SUKCES FIRMY

22.10.2014 20:53

Mania jednym słowem jesteś szczesciara ,masz karte ekuz ,zabek nie boli. a ja karty nie mam
    asia23

20.10.2014 21:19

dziwię się tym wszystkim opiniom, ja pracuję z Medipe już drugi rok, i nie narzekam, na pewno mam lepiej od znajomych, którzy pracują z innymi firmami z tej branży. Mam wrażenie, że niektórzy sami są sobie winni, a teraz piszą takie, a nie inne opinie na forach.
    do lizuski

21.10.2014 09:07

to już zależy od człowieka ,niektórzy lubią pracować za półdarmo

18.10.2014 11:34

mania

21.10.2014 21:05

Ja dostaje karte ekuz, przychodzi dopiero w połowie wyjazdu ale jest. raz jej nie miałam, a strasznie bolał mnie ząb to wtedy z ubezpieczeniem prywatnym nie było problemu, szybko to załatwiłam. co do kasy to nie zgodze się, pieniadze mam szybciej na koncie przed 14 dniem miesiąca
    opiekunka47

13.10.2014 20:03

Ja akurat kartę EKUZ otrzymałam po ok. 3 tygodniach. Nie mogę rozumieć, dlaczego narzekacie na firmę, przecież te karty wydaje NFZ i to przez tą instytucję trzeba tyle czekać, a póki nie ma karty EKUZ obowiązuje prywatne ubezpieczenie firmy.
    Medipe

14.10.2014 09:37

Witam serdecznie, przelewy zostały zrealizowane w dniu 13.10.2014. W przypadku dodatkowych pytań proszę o kontakt z działem wynagrodzeń tel. 71-3778803. Pozdrawiam Medipe
    dada

13.10.2014 13:04

Ja mam pytanie do firmy Medipe ! W tym miesiącu kiedy przelewane są wynagrodzenia??
    Baśka

11.10.2014 20:52

Najlepiej jest ponarzekać i oczerniać wszystkie agencje. Dlaczego nie pracujecie na czarno? Nie rozumiem, przecież tam dostaniecie 900 euro na rękę a może 1000 euro bez ubezpieczenia i "ochrony" i do tego nie musicie zaglądać do faktur, bo ich nikt nie wystawia.
    prawda

10.10.2014 21:10

prawda ,a ty może sama na rękę dostajesz 1900 ??? ...że tak piszesz
    prawda

14.10.2014 09:03

nie naciągam ,to bardzo dziwne ,że ty jako zwykły pracownik masz dostęp do dokumentów
    ela

14.10.2014 09:36

mam dostep do przychodzacego rachunku z firmy i tam jest 1900 za moja prace nad lezaca babka po udarze.Mam dobre uklady z rodzina i zawsze otwieram rachunek ja pierwsza.tak sobie zyczy tez rodzina.dlatego jestem dobrze zorientowana w rachunkach przychodzacych do tej konkretnej rodziny w innych placowkach widzialam pojedyncze rachuinki i byly tak jak napisalam 1800,1850,dlatego jestem zaskoczona bo NIGDY nie spotkalam sie z takim rachunkiem,pytam tez odwiedzajace mnie kolezanki ile ich rodzina placi firmie i tez mniej iecej to samo 1800,Pisze tylko dlatego,zeby nie wprowadzac innych w blad,bo na firmie mi nie zalezy

10.10.2014 13:48

10.10.2014 17:47

Ja prawie po roku dostałam,w(usunięte przez administratora)
    Elka

22.10.2014 22:12

Dada - to co z tą wypłatą? Dostałaś???
    dla medipe

10.10.2014 07:34

przepraszam dla medipe pracowałam

01.10.2014 21:03

01.10.2014 21:13

Ooj nie zawsze jest dobrze mniej rozumiec wierz mi....mam to szczescie ze zmieniłam prace i firme...KOBIETY znacie troche jezyka szukajcie cos innego w opiece tylko zycie mija szybko.

Zostaw merytoryczną opinię o Medipe