Medipe

Stuttgart - Medipe
Urbach - Medipe
Wadersloh - Medipe
Wiesbaden - Medipe

3. Opinie o pracodawcach Wrocław
  5. Opinie o Medipe

Opinie o Medipe Wrocław

Nie przegap nowości o Medipe!

19.06.2015 14:10

Chcesz pracować jako opiekunka w MEDIPE? Wyślij SMS o treści "KUBEK" oraz Twoje imię i nazwisko na numer 600 020 315. W nagrodę otrzymasz kubek MEDIPE w prezencie od naszej firmy. Koszt SMS-a jest zgodny z taryfa Twojego operatora. Każda osoba może otrzymać tylko jeden kubek. Promocja skierowane jest tylko do osób zainteresowanych pracą opiekunki osoby starszej w Niemczech.

24.06.2015 09:31

Każda z naszych opiekunek otrzymuje dokładne informacje na temat zlecenia, dotyczące stanu pacjenta oraz stawki za zlecenie. Kandydatki same decydują czy dane zlecenie jest dla nich odpowiednie czy nie i czy stawka jest odpowiednia.

24.06.2015 17:14

Szanowna Pani, Nie wiemy skąd u Pani takie podejście do pracy i złe doświadczenia. W naszej firmie wszystkie opiekunki otrzymują dokładny opis zlecenia przedstawiający stan pacjenta oraz sytuację na miejscu. Niedopuszczalnym jest, żeby opiekunka dostała pod opiekę kolejnego pacjenta lub całą jego rodzinę. Opis taki jest przekazywany w formie pisemnej każdej z naszych opiekunek.

19.06.2015 14:09

Wszystkie Panie z Warszawy i okolic zapraszamy na spotkanie informacyjne 7 LIPCA 2015, które odbędzie się przy ulicy Złotej 61. Zaczynamy o godzinie 10:00. Na spotkaniu będzie można uzyskać informacje na temat pracy Opiekuna osób starszych w Niemczech. Dla wszystkich gości mamy ciekawe upominki! Prosimy o potwierdzenie obecności telefonicznie 668 018 027 lub mailowo na: [email protected]
    Kinga

19.06.2015 11:53

miałam okazję być do tej pory na dwóch wyjazdach z medipe i śmiało polecam - warunki są przyzwoite, współpraca układa się pomyślnie, nie miałam żadnych nie przyjemnych sytuacji
    Ola

02.06.2015 09:07

Medipe to świetna firma, Pani Magda która naucza niemieckiego to profesjonalistka w 100% Wyjechałam z nimi pierwszy raz. Babcia nie wymaga duzo atencji, więc mam czas dla siebie. Stawka tez jest ok w porównaniu do tego co miałam w pl/ Pozdrwaiam Medipe

01.06.2015 15:43

Do: rewr Wszystko zależy od podejścia do pracy i życia. Staramy się działać tak, żeby nasze opiekunki miały jak najmniej powodów do rozczarowań.

02.06.2015 12:02

słabo się staracie ........dla siebie lepiej się staracie

28.05.2015 15:09

Firma MEDIPE http://medipe.com wprowadza nowy rodzaj umów, od których składka na ZUS odprowadzana będzie od minimalnej krajowej. Nasze opiekunki nadal jednak będą miały możliwość wyboru. Ponadto firma oferuje najwyższe na rynku premie za pracę w Wakacje 2015 do kwoty 180 euro!!!

27.05.2015 13:16

Zapraszamy na kolejne spotkanie w MEDIPE 1 czerwca 2015. Na spotkaniu będzie można dowiedzieć się więcej na temat pracy Opiekunka osób starszych w Niemczech. Na naszych gości czekają niespodzianki! SERDECZNIE ZAPRASZAMY do naszej siedziby przy ul. Gajowickiej 195 we Wrocławiu. Spotkanie rozpocznie sie o godzinie 9:00. Prosimy o potwierdzenie obecności telefonicznie 71/75 07 813 lub mailowo [email protected]

28.05.2015 17:35

wystarczy niespodzianek ,tak czy siak po powrocie z Niemiec rozczarowanie jest pewne

21.05.2015 11:08

Firma MEDIPE http://medipe.com wprowadza nowy rodzaj umów, od których składka na ZUS odprowadzana będzie od minimalnej krajowej. Nasze opiekunki nadal jednak będą miały możliwość wyboru. Ponadto firma oferuje najwyższe na rynku premie za pracę w Wakacje 2015 do kwoty 183 euro!!! (usunięte przez administratora)
    Kotek

06.08.2015 23:07

A ta premia za wakacje to tylko dla nowych na zachete? czy generalnie dla wszystkich opiekunek u Was zatrudnionych?

07.08.2015 07:16

Premia wakacyjna oraz premia za polecenie nowych opiekunek przeznaczona jest dla wszystkich naszych opiekunek. Więcej szczegółów dotyczących tychże promocji pod numerem telefonu (usunięte przez administratora)

20.05.2015 13:17

Firma MEDIPE serdecznie zaprasza do nowego oddziału w Krakowie przy ul. Librowszczyzna 1. Zaprasazamy na oficjalne otwarcie, które nastąpi 8 czerwca 2015 roku. Kontakt telefoniczny do oddziału krakowskiego MEDIPE to 12/ 356 14 00 oraz mailowy krakó[email protected]

18.05.2015 12:33

Firma MEDIPE daje szansę zarobków powyżej 4000€. Oferta dotyczy pracy w okresie od 01/06/2015 do 30/09/2015. Kwota 4000€ została obliczona za pracę przez okres 90 dni w podanym okresie czasu. Więcej informacji pod numerem telefonu 71 / 377 88 88 www.medipe.com
    Krystyna

18.05.2015 12:25

Ja wyjechałam z Medipe. Oni jako jedyna agencja płaca mi składki ZUS od najniższej krajowej. W innych agencjach to od jakiś groszy płacą ZUS.
    Krystyna

27.05.2015 13:07

Ja mam umowe ze składkami od minimalnej krajowej.
    Halina

11.07.2015 00:17

A potrącali ci coś z wynagrodzenia?

11.05.2015 08:53

W związku z intensywnym rozwojem firma MEDIPE poszukuje do nowego biura w Krakowie osoby ze znajomością języka niemieckiego. Proponujemy odbycie płatnych praktyk w naszej firmie z możliwością stałego zatrudnienia po odbyciu praktyk. Kontakt email: [email protected] Więcej info o firmie: www.medipe.com
    Beata

06.05.2015 09:37

Wszystkim polecam "Medipe". Byłam z nimi na 1 zleceniu, wszystko było ok. Jestem bardzo zadowolona. dobrze płacą i przedewszystkim na czas. Bardzo profesjonalna firma. Skontaktowac sie można przez strone www.medipe.com Trzeba zostawic dane i one oddzwaniają. Super firma!

05.05.2015 17:51

witam ,jak wygląda płaca minimalna w tej firmie ? zgodnie z prawem za czas czuwania również powinno być zapłacone 8,5 e za godzinę ,i jak finansowo różni opieka nad jedną osobą,a nad dwoma ?? a jak płacicie za małżeństwa ??
    ciekawa

12.05.2015 15:26

to znaczy ? Prosze jasniej,ile za godzine ?i jak rozliczacie z godzin pracy ?

13.05.2015 14:01

...a kto zapłaci za całodobowe czuwanie ???..to jest tzw.gotowość do pracy i za to należy się wynagrodzenie,kto za to zapłaci ????

08.04.2015 09:18

Byłam na wyjezdzie z Medipe pierwszy raz. Firma super, wielka, nowoczesna. Panie rekruterki bardzo miłe i pomocne. byłam na comiesięcznym spotkaniu na którym podpisałam umowę. Transport załatwił mi Pan Sebastian w jedna i druga stronę. Na miejscu w Bielefeld babcia była średnio wymagajaca, ale miła. Byłam 2 miesiące. Jestem zadowolona. W maju jadę jeszcze raz. A i firma płaci bez problemu. W 100% wszystkim polecam.

08.04.2015 08:24

Ostatnia szansa zapisania się na BEZPŁATNY KURS J.NIEMIECKIEGO we Wrocławiu. Kurs rusza 18 kwietnia 2015. Kontakt: https://www.facebook.com/MedipeSpZoo?fref=ts tel. 71/75 07 813

07.04.2015 14:40

Firma MEDIPE organizuje majowe spotkanie osób zainteresowanych pracą opiekuna/ki osób starszych w Niemczech. W programie m.in: - prezentacja oferty firmy - lekcja języka niemieckiego dla osób chcących wyjechać do pracy w Niemczech - zajęcia Nordic Walking z profesjonalnym instruktorem (dla osób chętnych) - losowanie atrakcyjnych nagród Zapraszamy 4 maja 2015 o godz. 9:00 do siedziby firmy przy ul. Gajowckiej 195 we Wrocławiu! Udział w spotkaniu jest bezpłatny Prosimy o potwierdzenie obecności telefonicznie 71/75 07 813 lub mailowo na [email protected] Serdecznie zapraszamy!

01.04.2015 10:39

Firma MEDIPE organizuje wielkanocne spotkanie osób zainteresowanych pracą opiekuna/ki osób starszych w Niemczech. W programie m.in: - prezentacja oferty firmy - lekcja języka niemieckiego dla osób chcących wyjechać do pracy w Niemczech - zajęcia Nordic Walking z profesjonalnym instruktorem (dla osób chętnych) - losowanie atrakcyjnych nagród Zapraszamy 3 kwietnia 2015 o godz. 9:00 do siedziby firmy przy ul. Gajowckiej 195 we Wrocławiu! Udział w spotkaniu jest bezpłatny Prosimy o potwierdzenie obecności telefonicznie 71/75 07 813 lub mailowo na [email protected] Serdecznie zapraszamy!

16.03.2015 09:28

Pani Ireno, Oczywiście zapraszamy z koleżanką:) Spotkania są bezpłatne i będą odbywać się cyklicznie. Proszę jedynie o potwierdzenie obecności telefonicznie 71/75 07 813 lub mailowo na [email protected] Serdecznie zapraszamy!
    Maryska

27.02.2015 18:56

swego czasu wyjechałam do pracy w okresie Swiat Bozego Narodzenia i podopieczny dostal kartke swiateczna z zyczeniami od firmy Medipe. Natomiast ja opiekunka polka nie. Maly gest a czasem znaczy wiele

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Medipe?

Kontakt - Medipe

Strzegomska 236A 54-432 Wrocław

Branże: Pomoc społeczna

27.02.2015 14:47

16.03.2015 09:04

Firma MEDIPE organizuje wielkanocne spotkanie osób zainteresowanych pracą opiekuna/ki osób starszych w Niemczech. W programie m.in: – prezentacja oferty firmy – lekcja języka niemieckiego dla osób chcących wyjechać do pracy w Niemczech – zajęcia Nordic Walking z profesjonalnym instruktorem (dla osób chętnych) – losowanie atrakcyjnych nagród Zapraszamy 3 kwietnia marca 2015 o godz. 9:00 do siedziby firmy przy ul. Gajowckiej 195 we Wrocławiu! Udział w spotkaniu jest bezpłatny Prosimy o potwierdzenie obecności telefonicznie 71/75 07 813 lub mailowo na [email protected] Serdecznie zapraszamy!

16.03.2015 09:24

Jestem chetna. Czy bedzie mozna zabrac moja kolezanke na to spotkanie. Ona tez zainteresowana praca jest w niemczech.
    Medipe

27.02.2015 11:18

Czy są Panie z Wrocławia i okolic chętne na odwiedzenie nas 9 marca 2015? Tego dnia organizujemy spotkanie z okazji Dnia Kobiet na, którym będzie można zapoznać się bliżej z działalnością naszej firmy. Dla każdej Pani oprócz kwiatów mamy bardzo ciekawy upominek z okazji Dnia Kobiet!
    kium

27.02.2015 15:34

nie ma
    Emmi

17.02.2015 09:59

Wyjeżdżam z Medipe już półtora roku i jestem bardzo zadowolona. Wypłata jest zawsze na czas i w takiej wysokości, jaka jest w umowie. Do tej pory nie miałam żadnych problemów. Pozdrawiam.

16.02.2015 14:07

lku

17.02.2015 19:27

Hmmm...Niemcy gwarantują swoim rodakom dobrą pracę za godziwe pieniądze ,dopiero kiedy brakuje rąk do pracy,rekrutują z innych krajów ,a u nas jak zwykle na odwrót
    fds

11.01.2015 19:16

niemcy ustalili 8,5 euro minimalne wynagrodzenie dla wszystkich pracowników zatrudnionych w Niemczech ,za nieprzestrzeganie przepisów grożą karami do pół miliona.Wychodzi ,że opiekunka powinna zarobić 6324 euro na miesiąc . No zobaczymy

12.02.2015 08:29

Dzień dobry. Odpowiadając na pomysł użytkowniczki „MARYŚKA” firma MEDIPE od lutego 2015 roku, zamierza aktywnie włączyć się w informowanie oraz dialog z naszymi obecnymi i przyszłymi opiekunkami osób starszych. Mamy zamiar i chcemy odpowiadać na Państwa pytania i wątpliwości.

10.02.2015 08:51

Podajcie numer do księgowości - medipe.PILNE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

12.02.2015 08:49

Dzień dobry, Rozsyłanie PIT-ów rozpoczynamy 16/02/2015. Uprzejmie proszę o cierpliwość i oczekiwanie na korespondencję do końca lutego 2015.
    migdałka

05.02.2015 23:54

witam . chcę jechać ..to pierwszy raz ...więc o co tak naprawdę mam pytać ??
    dewq

07.02.2015 21:12

nie pytaj ,jedź ale tylko za 1800 e na rękę

05.02.2015 18:43

Znacie numer telefonu do księgowości firmy medipe . Chciałabym aby przesłali mi pit.Czekam na szybką odpowiedź

05.02.2015 18:42

Joanna

02.02.2015 18:33

A ja chciałam pochwalic swoja koordynatorke Pania Beatę B. zawsze słuzy pomoca, na moje telefoniczne pytania zawsze otrzymuje wyczerpujaca odpowiedz. Chociaz własnie konczy sie moj drugi wyjazd to z przyjemnoscia wyjade ponownie pod opieka Pani Beaty. Pani Beato jest Pani super.
    ho ho

03.02.2015 19:02

premie masz zapewniona
    Ala

24.03.2015 13:20

Pani Beata jest bardzo pomocna:) Można zawsze na nią liczyć!
    Hiszpanka

31.01.2015 22:18

Dziewczyny przeanalizowalam wiele firm i wszystkie działają tak samo po wprowadzeniu 8,5 euro za godzinę,to wasz wybór gdzie i z kim pracujecie ale nikt wam nie zaplaci za 24h pracy bo wtedy bardziej opłaca się zatrudnić niemieckiego pracownika. Każda firma w Polsce i nie tylko w Polsce, bo wyjeżdżalam tez z czeska firma, działa na rynku tak samo. W czeskich umowach jest 20 godzin pracy i co wy na to...zawsze możecie poprosić rodzinę żeby was zatrudnila ale która rodzina się na to zgodzi. Nikt wam nie każe pracować w Niemczech przecież możecie pracować w Polsce i zarabiać 1500 zł
    holahola

03.02.2015 09:12

a tobie kto kaze pracowac u niemcow,jak widac obrotna jestes,oblecialas wszystkie firmy a nawet czeska.Ale zawsze mozesz wrocic do Polski i pracowac za 1500 zl.
    holahola

03.02.2015 09:13

30.01.2015 18:57

byla

31.01.2015 19:29

z tego powodu zrezygnowalam z firmy,te umowy to porazka.Wszystko jest na niby a ja zadam konkretow,jasnej,klarownej umowy.
    Mirka

20.01.2015 19:49

Byłam z Medipe na zleceniu już kilka razy. Nie będę słodzić, że za każdym razem było łatwo i przyjemnie, bo wiadomo jak wygląda ta praca. Raz trafia się fajny, spokojny dziadek, innym razem marudna, złośliwa babcia. Ale jedno co muszę przyznać, to to, że firma zawsze dokładnie informowała mnie do jakiej rodziny jadę. Nikt nie ukrywał, że przy pacjencie trzeba się narobić, że ma trudny charakter, krzyczy w nocy, albo że oprócz mieszkańców w domu są np. 3 psy. Jasne, bywało że po 2 m-cach wracałam wykończona, ale to była moja świadoma decyzja, nigdy nie było żadnych niespodzianek na miejscu. Nie chcę tu nikogo na siłę przekonywać do tej czy innej firmy, każdy ma prawo wyboru. A nowe umowy są chyba w tej branży wszędzie. Ja jeśli mam jakiekolwiek wątpliwości, nieważne czy dotyczące papierów, zarobków czy ubezpieczenia, to po prostu dzwonię i pytam. Panie z rekrutacji żartują, że mogłabym być dziennikarką, bo tyle informacji od nich wyciągam, ale cierpliwie i jasno mi odpowiadają. Wiedzą, że ja już tak po prostu mam. Im więcej wiem, tym bardziej jestem pewna na co się piszę. Kobitki, zadawanie pytań nie boli, można drążyć temat tak długo, ile potrzeba żeby rozwiać wszystkie niejasności.
    Karola

17.01.2015 20:05

Witam!Właśnie wróciłam ze zlecenia i chciałam się podzielić moją opinią na temat firmy. Przede wszystkim zacznę od samego zlecenia, które było bardzo trudne i wymagające ale nie mam zamiaru się nad sobą użalać bo od początku byłam poinformowana. Miałam niezwykle trudny przypadek ponieważ babcia, którą się opiekowałam strasznie źle mnie traktowała i ogólnie była wymagająca opiekuńczo (wstawałam do niej w nocy po 3 nieraz 4 razy). Przed wyjazdem byłam przekonana, że moje pokłady empatii są niewyczerpywalne jednak na miejscu pod koniec zlecenia były już na granicy wyczerpalności. Jedyną osobą, dzięki której dałam radę wytrzymać do końca zlecenia była moja koordynatorka za co jej z całego serca bardzo dziękuję. Dziękuję przede wszystkim za to, że zawsze mogłam liczyć na jej wsparcie co jak pewnie same wiecie na wyjeździe jest niezwykle ważne. A czytając wasze obawy w sprawie nowej umowy to tak jak niektórzy już pisali najlepiej jest zdobywać informację u źródła więc warto przedzwonić wypytać o wszystko co przysparza nawet odrobinę wątpliwości. Pozdrawiam K.
    haha

13.02.2015 12:24

to powiem ci lepsza prawde.chcielismy skorzystac z uslug niemieckiej firmy ktora wspolpracuje z polskimi firmami posredniczacymi.miedzy innymi z medipe Otoz ta niemiecka firma wyliczyla nam za nasza babcie ( i tu usiadz ) 2900 € slownie dwa tysiace dziwiecset euro na miesiac.Oczywiscie odrzucilismy te oferte i dlatego ja tez pracuje na innych warunkach.Napisalam to co widzialam osobiscie

14.02.2015 08:32

Hahahahaha, A Ty myslisz, że Medipe to jakaś fundacja charytatywna jest. Jeżdze z MEDIPE i wiem dobrze, że zarabiaja na tym. Ja wolę zarobić te 1100 euro nawet wiedząc ze firma bierze od tego prowizję.
    fr42

11.01.2015 18:47

04.01.2015 11:45

12.02.2015 09:14

Dzień dobry, Faktycznie, rozpoczęliśmy rekrutacje opiekunek z krajów Unii Europejskiej. Nieprawdą jest to, że rekrutujemy personel z Ukrainy.

16.02.2015 09:21

To jest ogłoszenie rekrutacyjne w języku bułgarskim. Tak jak było powiedziane wcześniej rekrutujemy pracowników z terenu Unii Europejskiej.
    hahaha

01.01.2015 16:17

te wszystkie piękne opinie o firmie to chyba sama firma sobie wystawia
    niezadowolona

30.12.2014 17:04

kolezanki !!!bojkotujmy ta firme.Analizujac te nowe umowy,bardzo nie korzystne dla nas,bedziemy stratne na pensji.Szukajmy sobie innych firm bardziej przyjaznych.Nasza pensja jest brutto a po odliczeniu z tego 19% podatku oraz skladki na ubezpieczenie zdrowotne nie wiadomo w jakiej kwocie nasze wynagrodzenie bedzie mniejsze.Nie dajmy sie kolezanki,olejmy ta firme

26.12.2014 14:32

NN

26.12.2014 15:34

szczerze i dobitnie,ale tez tak bywa.Homo homini lupus est
    gabi

25.12.2014 19:15

witam mam wyjechac z firma MEDIPE do pracy pani z ktora rozmawialam tel. mowila ze zarobki od 900-1200 euro . mam jechac pierwszy raz i chcialabym sie dowiedziec jak to jest z tymi zarobkami faktycznie . jak widze wiekszosc z was pisze ze to 1250 na reke czy moge liczyc na takie zarobki na poczatku?i jak ta praca wyglada w praktyce czy mam jakies wolne dni czy dyspozycja przez okres wykonywanej pracy 24h/na dobe. bardzo prosze o odpowiedz.
    Stefania

31.12.2014 14:27

Gabi, zadaj te wszystkie pytania osobie, która Cię werbuje.Zarobki są zależne od wielu czynników: doświadczenia, znajomości języka, stanu zdrowia podopiecznego, zakresu obowiązków. To zawsze są indywidualne ustalenia.
    nicto

31.12.2014 20:18

do tej pory firma byla w porzadku,ale z tymi nowymi umowami to przegiela

Zostaw merytoryczną opinię o Medipe