Medipe

Adres: Strzegomska 236A, 54-432 Wrocław

NIP: 5242772921 KRS: 0000517441

Medipe
3 370 856 5 1

Opinie o Medipe

Filtruj opinie po kryteriach:

Kasia
 Opinia

Dołączyłam do zespołu Medipe miesiąc temu. Ludzie i atmosfera super, warunki umowy wszystkie spełnione. Generalnie odnoszę wrażenie, że bardzo dobrze trafiłam z tą pracą, na razie nie widzę żadnych negatywów

Pomocna?
TakNie1
nie polecam
 Opinia

Agencja nie rzetelna , do likwidacji. Zalegają mi w wynagrodzeniem za pracę . Nie odbierają telefonów jak jest problem. agencja do likwidacji .

Pomocna?
Tak1Nie2
Julia
 Opinia
@nie polecam 15.06.2019 10:13

Jeśli agencja Medipe faktycznie zalega z wypłaceniem Ci należnego wynagrodzenia, to oczywiście - jest to już bardzo poważny problem. Skoro jednak nie odbierają tam telefonów, to wypadałoby po prostu złożyć im osobistą wizytę, w siedzibie firmy. Wówczas nie uniknęliby wyjaśnień. Czy zatem skorzystasz z mojej rady?

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Isia
 Opinia
@nie polecam 15.06.2019 10:13

Dobrze że dziś nie podpisałam umowy

Pomocna?
Tak1Nie1
likwidacja Medipy
 Opinia
@Julia 19.06.2019 17:18

Z pewnością bym skorzystał z Twojej rady i osobiście bym się w siedzibie firmy pojawił ,ale są to dwa dni stracone , koszt podróży i pobytu we Wrocławiu . Spotkałem się z osobą z Medipy która rekrutuje w Krakowie . Pracownik Medipy dał mi do odsłuchania przez słuchawki nagraną rozmowę w której mój głos został zastąpiony głosem innej osoby . Z nagrania wynika iż koordynator telefonicznie zmienił mi warunki pobytu na zleceniu . Bez znaczenia dla firmy jest fakt iż przed wyjazdem na zlecenie dostałem na piśmie z firmy warunki pobytu i wynagrodzenia . Posiłkując się sfałszowanym nagraniem nie chcą mi wypłacić tego co zostało na piśmie ustalone . Oczywiście napisałem w tej sprawie dwa pisma do firmy . Nie mam od nich żadnej odpowiedzi. Omijać tą agencje wielkim łukiem . Nie polecam Medipy.

Pomocna?
TakNie
Alicja
 Rekomendacja

Nie zgadzam się z negatywnymi opiniami o firmie Medipe. Wyjechałam na zlecenie z tej firmy na 6 tygodni i byłam w okresie świątecznym. Wszystko odbyło się tak jak uzgodnione było przed wyjazdem. Zarówno koordynatorka w Polsce jak i w Niemczech kontaktowały się ze mną bardzo często. I mimo że nie jestem nowicjuszką w wyjazdach to czułam, że mam stałą opiekę tych pań . Wszystko było zgodne z opisem, czyli sytuacja rodzinna, zdrowotna podopiecznej itp. Pani koordynatorka dzwoniła do mnie i starała się ciągle uaktualniać sytuację podopiecznej dla przyszłej zmienniczki. Bardzo mi się to podobało, bo stan zdrowia podopiecznych potrafi stale się zmieniać i to nie jest zależne od nas. Negatywne opinie są krzywdzące nie tylko dla tej konkretnej firmy. Opiekunki wracają ze zlecenia , nie są czasami zadowolone , ale to nie z firmy tylko konkretnego przypadku i obrywa się firmie. Wynagrodzenie otrzymywałam nawet przed terminami i zgodnie z ustaleniami. Ja od siebie bardzo polecam tę firmę. Teraz jestem na dłuższym urlopie i to też nie jest problem w tej firmie. Tak pozytywna opinia może sugerować ,że jestem pracownikiem Medipe. Wszystkich oponentów informuję że nie jestem , byłam na jednym zleceniu koniec marca-kwiecień i jestem zadowolona ze współpracy. Jest wiele firm i jeżeli komuś nie pasuje konkretna firma to trzeba zmienić i nie szkalować tej u której się pracowało. To bardzo nieprofesjonalne i krzywdzące daną firmę. Pani rekrutująca mnie z Lublina , przesłałą mi mail-em treść umowy i dosłownie zdanie po zdaniu razem omawiałyśmy, więc nie wiem jak można pisać że coś się nie zgadza , skoro można zadać tysiąc pytań przed podpisaniem umowy , mając tę umowę przed sobą. Mój wielki pozytyw dla firmy i pań tam pracujących, w Lublinie i we Wrocławiu.

Pomocna?
Tak2Nie2
Julia
 Opinia
@Alicja 12.06.2019 12:46

Alicjo, Twoja opinia jest bardzo wyczerpująca i wydaje mi się, że podeszłam do tematu w sposób bardzo rzetelny co zapewne skłoni wiele osób by aplikować do firmy Medipe z Wrocławia. Kwestia umowy i jej zgodności z rzeczywistością jest niezwykle ważna. Czy podczas odczytywania Twojej umowy z panią rekrutującą miałaś wiele zastrzeżeń do jej treści? Pytam gdyż sama napisałaś, iż nie zgadzasz się z opiniami osób, które narzekają na treść umowy.

Pomocna?
TakNie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Alicja
 Rekomendacja
@Julia 12.06.2019 15:06

Julio, szczerze przyznam że moje nie tyle zastrzeżenia co pytania dotyczyły spraw marketingowych , kiedy jestem w Polsce, bo to są w sumie trzy różne dokumenty, ale firma nic nie potrąci z wypłaty jeżeli nie masz potencjalnej kandydatki jako opiekunki a rozmawiając ze swoimi znajomymi możesz jednocześnie wypełnić ankietę i raport, bez żadnych polecających danych osobowych. Poza tym w umowie masz czarno na białym podaną dniówkę ile zarobisz na swoim zleceniu, czyli mnożysz przez ilość dni pobytu. I to wszystko się zgadza. Sądzę że treść umowy może przestraszyć osobę która wyjeżdża po raz pierwszy i jeżeli nie traktuje swojej pracy rzetelnie. Umowy tych firm bardzo są podobne i naprawdę nie ma czego się bać podpisując ją. Gdziekolwiek zatrudniając się, umowy są tak skonstuowane żeby pracodawca był chroniony ale i osoba przyjmowana do pracy również, ma swoje prawa ale i obowiązki, zarówno pracodawca jak i pracownik. Poza tym jest podany okres wypowiedzenia i jeżeli ktoś rezygnuje z pracy z tą firmą, to przesyła swoje wypowiedzenie a kary za pracę u konkurencji ( bo wiem że to sieje postrach) nie będą dotyczyły osoby , która odczeka ten króciutki czas i może dowolnie wybierać w innych firmach. Wrócę jeszcze do pracy marketingowej, nie jesteś pozostawiona sama sobie, ja umówiłam sie że zadzwonię i poproszę o pomoc jeżeli coś będzie dla mnie niejasne i tak było. Otrzymałam rzetelną pomoc od pań z Medipe.

Pomocna?
Tak1Nie1
Timmy
 Opinia
@Alicja 12.06.2019 12:46

U mnie opis miejsca był niezgodny ze stanem faktycznym! Dałam natychmiastowe wypowiedzenie, przysłali nową zmienniczke i opis szteli był identyczny jak u mnie!!..

Pomocna?
Tak1Nie
Monika
 Opinia

Czytam te wszystkie opinie i oczom nie wierze. Ja juz rok pracuje w Medipe i jestem zadowolna. Pieniądze na czas, tyle ile ma być. Co do miejsca pracy ok. Opieka konsultanta na najwyższym poziomie - zawsze odbiera i pomaga rozmową. Myśle że to konkurencja wypisuje te bzdury !

Pomocna?
Tak1Nie1
Polecam Medipe
 Opinia

Pracuje dla Medipe od roku. Polecam ich jako agencję,. Jak dla mnie są jedną z najlepszych na rynku pod względem warunków i współpracy. Pozdrawiam wszystkie Opiekunki pracujące dla tej agencji i życzę tylko miłych histori związanych z pobytami na zleceniu :)

Pomocna?
Tak3Nie1
Julia
 Opinia
@Polecam Medipe 27.05.2019 08:45

Piszesz, iż w Twojej opinii firma Medipe z Wrocławia gwarantuje najlepsze warunki zatrudnienia na rynku oraz dobrą współpracę. Będziesz tak miła i rozwiniesz nieco bardziej ten temat? Na jakie warunki konkretnie można liczyć zatrudniając się w tej firmie? Będę wdzięczna za wszelkie odpowiedzi.

Pomocna?
TakNie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Rumunia
 Opinia
@Julia 29.05.2019 12:00

Ze strony agencji można liczyć na wypłatę w terminie , na wyjazd i powrót również w terminie i na bardzo słaby ZUS. Z pozostałymi sprawami bywa różnie , zależy od szczęścia .Agencja wam tu w niczym nie pomoże . Wypłata bywa że nie zgadza się z tym co powinno być , opis zlecenia to fikcja i totalna ściema , w razie kłopotów nie odbierają telefonów . To wszystko o tej firmie . Krótko i na temat .NIE POLECAM.

Pomocna?
TakNie2
Ukrainka
 Opinia

Płacą słaby ZUS. Polecam założenie konta z ZUS i monitorowanie składek. Teraz wysyłają Ukrainki które nie znają się na przepisach i dają się (usunięte przez administratora). Dziewczyny uważajcie na siebie.

Pomocna?
Tak1Nie
Medipe
 Opinia
@Ukrainka 28.05.2019 20:06

Dziwne ja mam wszystko na czas :)

Pomocna?
Tak1Nie1
Ukrainka
 Opinia
@Medipe 29.05.2019 14:29

Na czas ale w jakiej wysokości i co ile miesięcy? Obudzisz się jak będziesz się starać o rentę. A chorobowe masz? Pewnie nie bo to tylko dobrowolne....

Pomocna?
Tak1Nie
Rumunia
 Opinia
@Ukrainka 28.05.2019 20:06

Wysyłają nie tylko opiekunki z ukrainy ale również opiekunów z rumuni na sztlele , próbują obiecankami finansowymi ściągnąć ludzi do siebie. Nie polecam jednak tej firmy bo faktycznie płacą raz na trzy miesiące marny ZUS . Składki odprowadzane są średnio od kwoty 1400 zł. za jeden miesiąc. W praktyce nie ma co liczyć w przyszłości na świadczenia z ZUS. Składka chorobowa nie jest odprowadzana , nie należy się również zasiłek dla bezrobotnych. Ponadto nie sprawdzają sytuacji na zleceniu przed wysłaniem opiekunki i nie odbierają telefonów jak sytuacja na zleceniu jest trudna. Tłumaczą się później że nie mają ludzi do pracy bo są na urlopach. Może to wszystko jest mało istotne dla niektórych opiekunek , ale zapewniam iż w perspektywie czasu bardzo ważne. Jest jeszcze jeden problem z tą firmą a konkretnie z nagraniami rozmów i wypłatą za pracę . Zalegają z wypłatą , a konkretnie nie wypłacili mi tyle ile powinni , a treść nagranych rozmów zmieniają pod siebie , podstawiając w miejsce opiekuna głos innej osoby . Ktoś może powiedzieć " no to trzeba iść z tym do Sądu " ale kto pójdzie się sądzić z MEDIPĄ przez parę lat o kilkaset euro. Szkoda nerwów i czasu . MEDIPIE nie zależy ani na dobrej opinii ani na opiekunkach , wszystko co robią to ściema dla własnych korzyści . Mnie w tej agencji już nie ma . Pozdrawiam wszystkich opiekunów i opiekunki .

Pomocna?
Tak1Nie1
Medipe
 Opinia

Czy ktoś może się podzielić opiniami na temat kursów językowych oragizowanych przez tę firmę we Wrocławiu. Znam niemiecki na poziomie podstawowym i chiałam się dodadkowo podszkolić. Pozdrawiam :)

Pomocna?
Tak1Nie1
Magda
 Opinia

Poszukują rekrutów czy ktoś umie powiedzieć jaka jest rotacja, bo mi zależy na stałym, stabilnym zatrudnieniu.

Pomocna?
TakNie9

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
MEDIPE
 Opinia
@Magda 30.09.2018 09:42

Pani Magdo, Medipe Sp. z o.o. to nie tylko dynamicznie rozwijająca się spółka, zajmująca się rekrutacją osób starszych w Niemczech, ale także atrakcyjne miejsce pracy. Nasz zespół tworzą zarówno osoby dopiero rozpoczynające swoją karierę zawodową, jak i specjaliści czy menadżerowie z wieloletnim doświadczeniem. Gwarantujemy wysokie standardy pracy, stabilne zatrudnienie w oparciu o umowę o pracę, stałe wynagrodzenie i atrakcyjny system premiowy oraz szkolenia przygotowujące do pracy i podnoszące kwalifikacje. Zachęcamy do dołączenia do naszego zespołu!

Pomocna?
Tak2Nie21
Magda
 Opinia
@MEDIPE 01.10.2018 15:36

A jaka jest rotacja?

Pomocna?
Tak11Nie
MEDIPE
 Opinia
@Magda 02.10.2018 18:45

Pani Magdo, niska. Ogłoszenia o pracę w naszej firmie wynikają z intensywnego rozwoju firmy, a nie z rotacji pracowników. Nasz zespół się stale powiększa. Jeśli jest Pani zainteresowana pracą u nas, ponownie zachęcamy do kontaktu.

Pomocna?
Tak3Nie13
Ania
 Opinia
@MEDIPE 05.10.2018 13:58

Niska??? Chyba nie pracujemy w tej samej firmie!

Pomocna?
Tak15Nie1
rotacja
 Opinia
@Magda 30.09.2018 09:42

Rotacja duża . Mnie w Medipie dawno nie ma, moje koleżanki też poszły gdzie indziej jak się zorientowały w sprawach ZUS ,i nie tylko . Z tego co wiem 6 moich koleżanek w ostatnim czasie podziękowało Medipie . Roznoszenie broszur i raporty za każdy miesiąc w PL są denerwujące , zwłaszcza że nic za to nie płacą.

Pomocna?
Tak10Nie
Nowa
 Opinia
@MEDIPE 01.10.2018 15:36

PYTANIE DO MEDIPY. Jak wygląda kwestia przerw w opiece dla opiekunki na szteli ? Czy firma negocjuje przerwy ze stroną niemiecką , jeżeli tak , to w jakim wymiarze ? jeżeli takich przerw nie ma, to czy za nie opiekunowi Medipa płaci ? Jeżeli przerwy się nie należą to dlaczego ? Jaką defincję przerwy w opiece ma Medipa ? Czy jest to możliwość opuszczenia miejsca zamieszkania podopiecznego przez opiekunkę na określony czas ,czy też Medipa ma inne podejście do tej kwestii ? Proszę MEDIPEo jednoznaczną odpowiedź na forum.

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
nie polecam Medipy
 Opinia
@MEDIPE 01.10.2018 15:36

Medipe nie ma ludzi do pracy i zatrudnia rumuńskich opiekunów

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
jasia
 Opinia
@Magda 30.09.2018 09:42

Pani Magdo , zdecydowanie nie polecam tej firmy . Są niewiarygodni . (usunięte przez administratora)Koordynatorzy nie odbierają telefonów , opis zlecenia to totalna ściema .

Pomocna?
Tak2Nie
Polecam
 Opinia

Pytacie o opinie na temat tej firmy, dlatego podziele się z Wami moją... Do tej pory zaliczyłam kilka nieciekawych przygód z innymi firmami i nie chodzi tutaj o same rodziny do których trafiałam ale o sam kontakt z firmą już po przyjeździe, który pozostawiał wiele do życzenia... W przypadku MEDIPE jest inaczej, są dostępni i zainteresowani losem Opiekunki na wyjeździe, człwowiek wie że nie jest sam i może na kogoś liczyć a to bardzo cenne...

Pomocna?
Tak8Nie4
nie polecam Medipy
 Opinia
@Polecam 07.05.2019 12:39

Kto z biura Medipy pisze te bzdury o dobrym kontakcie . Kontakt z koordynatorami na poziomie żenującym. Byłam nie dawno na zleceniu z tej firmy . W jednym dniu pięć telefonów do koordynatora zero odpowiedzi / rozłąnczają się / w drugi dzień również pięć , w końcu zadzwoniłam do Katowic do oddziału Medipy i do księgowości i prosiłam o kontakt . Na trzeci dzień oddzwonili. Sprawa była ważna bo podopieczna cały czas tj. 24 godziny na dobę musiała mieć opiekuna w domu . O przerwach nie było mowy i o zakupach . Jak funkcjonować ? Medipa ma taką sytuację i inne w poważaniu . Radź sobie opiekunie sam. Odradzam wyjazdy z tą agencją .

Pomocna?
Tak1Nie
Polecam Medipe
 Opinia

Pracuję z nimi od kilku miesięcy.W razie potrzeby można liczyć na pomoc biura będąc za granicą. Do tej pory wszystko przebiega bardzo dobrze Pozdrawiam Bogusia

Pomocna?
Tak3Nie3
Julia
 Opinia
@Polecam Medipe 20.05.2019 11:14

Takie opinie użytkowników naprawdę nas cieszą. Dlatego super, że podzieliłaś się z nami swoimi spostrzeżeniami odnośnie tego pracodawcy. Nadmieniłaś, iż w Medipe pracujesz od kilku miesięcy - a jaki rodzaj umowy podpisałaś? Czytałam, iż Medipe zapewnia swoim pracownikom sprawdzone miejsca pracy oraz codzienne wsparcie. A w jakim stopniu trzeba znać język obcy, by dostać tam pracę? Wystarczy w stopniu komunikatywnym?

Pomocna?
TakNie2

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
nie polecam Medipy
 Opinia
@Julia 21.05.2019 14:24

Medipe w znikomym stopniu sprawdza sytuację jaka jest na zleceniu , aby mieć opiekuna nie informuje o wszystkim obiecując gruszki na wierzbie np. darmowe telefony do PL. internet , laptopa na zleceniu ,przerwy 2 godziny dziennie itd. na miejscu okazuje się że laptop który tam miał być to szrot, przerwy są ale tylko w czasie kiedy podopieczny śpi/ oczywiście nie można wyjść w tym czasie z domu bo może czegoś potrzebować / , a za telefony jakie wykonacie do PLw tym również do Medipy zostaniecie obciążeni w 100 procentach. Mi są dłużni 300 euro za wykonaną pracę na zleceniu i nie chcą zapłacić . Będę musiała skierować sprawę do sądu . Ostrzegam wszystkich przed nagraniami rozmów telefonicznych jakie robi Medipe . W przypadku sytuacji obciążających Medipe podkładają głos innej osoby i nagrywają co chcą . Ostrzegam wszystkich przed tą firmą .

Pomocna?
Tak2Nie
Ew
 Opinia

Polecam tę firmę, wszystko działa tak jak powinno . Przerabialam juz różne i z tej jestem naprawdę zadowolona ! Wynagrodzenie jest zawsze na czas i jest dobry kontakt , przy ostatnich 2 wyjazdach w obu dostałam premię . Mam prawo jazdy to też jest wyższa stawka super

Pomocna?
Tak5Nie13

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
moja opinia
 Opinia
@Ew 19.10.2018 07:06

Nie polecam agencji Medipe. Koordynatorzy nie odbierają telefonów .Nie informują rzetelnie o stanie zdrowia podopiecznego . Nie pomagają w rozwiązywaniu problemów na zleceniu . Opiekun jest w praktyce sam na zleceniu . Jeżeli do tego dołożymy słabą znajomość języka niemieckiego po stronie opiekuna ( co często niestety ma miejsce ) to tworzy się trudna sytuację . Pozostaje zjazd do PL i jego koszty , które Medipe zgodnie z umową może w całości przeżcić na opiekuna. Zważyć należy również składki na ZUS które są odprowadzane za jeden miesiąc z trzech miesięcy pracy w DE i roznoszenie reklam firmy w okresie pobytu w PL za które nikt nie zapłaci to mamy mniej więcej obraz Medipy.

Pomocna?
Tak8Nie
Polecam Medipe
 Opinia
@moja opinia 23.04.2019 13:07

Dziwne mój kontakt z nimi był bez zarzutów... :)

Pomocna?
Tak3Nie2
Polecam Medipe
 Opinia

Polecam kursy językowe organizowane przez te firmę. Dużo z nich wyniosłam i dzięki nim zdobyłam dobrze płatną pracę :)

Pomocna?
Tak5Nie2
Madzia
 Opinia
@Polecam Medipe 20.05.2019 11:19

właśnie jestem po takim kursie, za tydzień wyjeżdżam. było super :D

Pomocna?
TakNie
1
 Opinia

Cześć, czy ktoś z Was brał udział w kursach językowych organizowanych we Wrocławiu. Jak wrażenia? Chce się na nie wybrać, nie wiem tylko czy warto . Proszę o opinie :)

Pomocna?
Tak5Nie6

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
maja
 Opinia
@1 10.04.2019 15:39

Nie warto. Ani językowy ani "specjalistyczny". Pani poczytała z kartki i to wszystko. A jesli z nimi nie pojedziesz w ciagu 6 miesiecy to nie dostaniesz zwrotu pieniędzy. O wiele lepsze sa kursy w necie, te dla opiekunek. Wiecej sie nauczysz tu sama niz na tym "kursie".

Pomocna?
TakNie5
Polecam
 Opinia
@maja 06.05.2019 14:05

Skąd taka opinia, na moi kursie we Wrocłwiu nic nie wygladało w taki sposób... To chybaopinia jakiegoś wrednego trola

Pomocna?
Tak5Nie4
Olka
 Opinia
@1 10.04.2019 15:39

ja byłam i polecam :)

Pomocna?
Tak4Nie3
polecam kurs
 Opinia
@Olka 14.05.2019 09:23

ja też !!!

Pomocna?
Tak4Nie2
Justyna
 Opinia

Współpracuję z firmą Medipe już jakiś czas i jestem zadowolona. Są profesjonalni, bardzo pomocni... Ponadto nie mam zastrzeżeń do opieki koordynatora już na terenie Niemiec

Pomocna?
Tak8Nie5
nie polecam
 Opinia
@Justyna 02.05.2019 08:21

Ja również pracowałam w Medipe . Kontakt z koordynatorami fatalny . Pomoc przy rozwiązywaniu drobnych spraw na zleceniu żadna . Składki na ZUS symboliczne . Opis zlecenia nie zgodny ze stanem faktycznym . Są niewiarygodni . Odeszłam z tej firmy i na pewno nie żałuje .

Pomocna?
Tak7Nie
Dorota
 Opinia

Mija już drugi rok odkąd jeżdżę z tą firmą i jestem zadowolona. Wszystkiego się można dowiedzieć przed wyjazdem, wypłata się zgadza i jest na czas. Następnym razem wracam na to samo zlecenie Lubię atmosferę w Medipe za: Dobry kontakt, bez problemu można się dogadać w każdej sprawie

Pomocna?
Tak7Nie13
moja opinia
 Opinia
@Dorota 24.10.2018 22:42

To dziwne i nie zrozumiałe . Ty piszesz że masz dobry kontakt z koordynatorami, a w moim przypadku nie odbierają telefonów . Wczoraj dzwoniłam 5 razy ciągle się rozłączali dzisiaj 4 razy . Chyba czekają aż problem na zleceniu sam się rozwiąże . Kiedyś jak miałam dobre zlecenie to telefony odbierali .

Pomocna?
Tak4Nie
Ja
 Opinia

Można się dogadać

Pomocna?
Tak6Nie6
Zofia
 Opinia

wróciłam niedawno z pierwszego zlecenia z tą firmą, miałam szczęście trafić na fajną sztele. wszystko przebiegało bez zarzutu i dojazd i kontakt z firmą Pozdrawiam

Pomocna?
Tak8Nie7
firma koszmar!
 Opinia

Masakryczna jest ta firma. (usunięte przez administratora)SWIETNIE!!!! Nie dość, że trzeba lazic po zusach z ich powodu, tlumaczyc się z pracy sprzed kilku lat, to jeszcze takie informacje cudowne sie tam slyszy. Zdecydowanie "polecam" ich jako pracodawcow. KOSZMAR!!!!!

Pomocna?
Tak13Nie1
Janek
 Opinia

Pracowałem u nich. Każdy stara się zeby było ok. Ale nie polecam bo kręcą na składkach. Polecam założyć sobie konto w ZUS i monitorować każda wypłatę, bo oszukują.

Pomocna?
Tak43Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Lilii
 Opinia
@Janek 06.09.2018 10:46

Janek, też pracowałam, ale przed podpisaniem umowy zapytałam o składki ZUS. Raz na 3 miesiące od średniej krajowej odpowiedzieli. Więc pytaj zawsze!! Jedyne co to opis miejsca był niezgodny z prawdą jaką zastalam:( a więc zjechalam natychmiastowo. Nigdy więcej nie podejmę u nich pracy!!

Pomocna?
Tak43Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Janek
 Opinia
@Lilii 07.09.2018 16:23

Lepiej poszukać innej agencji ktora płaci składki za każdy przepracowany miesiąc i opłaca chorobowe.

Pomocna?
Tak34Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Hakata
 Opinia
@Lilii 07.09.2018 16:23

ZUS nie dopuszcza w ogóle płacenia składek co 3 m-ce - to jak to jest ?

Pomocna?
Tak12Nie
Ala
 Opinia
@Hakata 14.09.2018 12:34

Witam, nie wiem co na to ZUS, ale w biurze Medipe usłyszałam, ze składki ZUS zostaną odprowadzone po trzech miesiącach, ze tez tak można, wiec myślałam, ze za każdy miesiąc od średniej krajowej, tylko termin rozliczenia późniejszy, niestety byłam w błędzie, źle zrozumiałam.

Pomocna?
Tak20Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
K.
 Opinia
@Ala 09.11.2018 21:21

Są inne agencję które opłacają składki od średniej krajowej za każdy przepracowany miesiąc i opłaca chorobowe

Pomocna?
Tak32Nie
Lilii
 Opinia
@Hakata 14.09.2018 12:34

nie pracowałam trzy miesiące tylko klika dni /pisałam wcześniej, że zjechałam .. / może się wypowiedzą Ci co tak zachwalają Agencję. A najlepiej samemu zadzwonić i popytać.

Pomocna?
Tak16Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Lilii
 Opinia
@Janek 08.09.2018 08:44

Chorobowe jest dobrowolne i samemu trzeba dopilnować przy podpisywaniu umowy.

Pomocna?
Tak4Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
sprawdzać
 Opinia
@Hakata 14.09.2018 12:34

Dlaczego nie płacą ZUS-u ? bo to jest umowa Cywilno Prawna i obowiązują inne zasady. Zapytaj w ZUS-ie-ie . Medipa Ci prawdy nie powie , wszystko sprawdzaj a rozmowy z nimi nagrywaj tak jak oni to robią. Powodzenia .

Pomocna?
Tak17Nie
nowa
 Opinia
@Janek 06.09.2018 10:46

Dziękuję wszystkim za opinie o Medipe . Wiem gdzie na pewno nie pójdę .Pozdrawiam .

Pomocna?
Tak9Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Iwona
 Opinia

Jak tam Madzia i Grażynka? Rotacja duża? Większa w bierze czy w opiekunkach?

Pomocna?
Tak18Nie
Łucja
 Opinia
@Iwona 30.01.2019 15:08

Nie wiem, do kogo konkretnie skierowałaś swój wpis. Może zechcesz nam to zatem wyjaśnić? Na oficjalnej stronie Medipe widnieje informacja, że od ponad 4 lat z powodzeniem organizują stacjonarne kursy języka niemieckiego i szkolenia dla opiekunek i opiekunów osób starszych. Zapewniają wartościowe materiały do nauki, w pełni wyposażone sale szkoleniowe, a przede wszystkim spotkania z profesjonalnymi lektorami i trenerami, którzy służą swoim wsparciem i doświadczeniem. Czy faktycznie można z ich strony liczyć na tak cenne wsparcie? Jak oceniasz to ze swojej strony?

Pomocna?
TakNie27

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Grażyna
 Opinia
@Łucja 31.01.2019 11:19

Liczyć zawsze można ....

Pomocna?
Tak20Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Zofia
 Opinia
@Łucja 31.01.2019 11:19

Jaka ładna reklama kursu niemieckiego i innych .... A czy przed kursem musisz podpisać umowę na wyjazd i jak wyjedziesz to wtedy zwracają Ci za kurs w postaci dodatku do wypłaty? Czy jak?

Pomocna?
Tak19Nie
Witold
 Opinia
@Zofia 06.02.2019 09:26

Też ciekawi mnie, jak to wygląda, dlatego mam nadzieję, że odpowie na to osoba, która ma doświadczenia związane z pracą za pośrednictwem firmy Medipe. Interesuje Cię praca jako opiekunka? Masz doświadczenie zawodowe na podobnym stanowisku, czy może byłaby to Twoja pierwsza tego typu praca? Zastanawia mnie, dlaczego akurat za pośrednictwem tej firmy chciałabyś pracować? Opisz nam, jak to wygląda w Twoim przypadku.

Pomocna?
TakNie
Janina Nowacka
 Opinia
@Iwona 30.01.2019 15:08

Kochani! Osoby zainteresowane pozwem zbiorowym PRZECIWKO Pani MARTYNIE LISOWSKIEJ proszę o kontakt na adres: pozewmartynalisowska@gmail.com. Prawnik już zajmuje się tą Panią. To konto jest stworzone po to, by hejtować wszystkie agencje, różne firmy i osoby, które się z nią nie zgadzają. Ta osoba posiada jeszcze inne konta, które do tego wykorzystuje. Znalazła ona łatwy sposób na zarobek, by hejtować firmy i później szantażować. W znajomych tego profilu znajduje się bardzo dużo osób wyznania ISLAMSKIEGO - to też sprawa bardzo podejrzana dla prokuratury. Słowa nienawiści w Internecie muszą zostać ukarane. Pani Lisowska jest z Gdańska, powinna przemyśleć swoje zachowania, bo nienawiść prowadzi do tragedii. Jeśli ktoś powiela słowa nienawiści, przekazuje i udostępnia - będzie również przez prokuraturę pociągnięty do odpowiedzialności takiej jak PANI LISOWSKA. NIE WOLNO DAĆ SIĘ MANIPULOWAĆ TAKIM OSOBOM. W końcu zmiany w prawie są na korzyść osób, które są w internecie szkalowane, a osoby które dokonują tego przestępstwa - surowo karane!! Zgłoszenia do pozwu przeciwko Pani Martynie proszę słać na mail: pozewmartynalisowska@gmail.com. Proszę słać wszystkie słowa obelg, jakich używa Pani Lisowska, zrzuty z ekranu, kopiować treść - to wszystko ważne dla policji. PROSZĘ SIĘ ZGŁASZAĆ - STOP HEJTEROM. Normalny człowiek dochodzi spraw w sądzie, a nie jest manipulowany przez profil: MARTYNA LISOWSKA.

Pomocna?
Tak1Nie3

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
sprawdzać
 Opinia
@Łucja 31.01.2019 11:19

Pisać różności można , a jak jest w praktyce???? Nie wierzyć na słowo , wszystko osobiście sprawdzić . (usunięte przez administratora) !!!!!!!!!!!

Pomocna?
Tak11Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Gosiaa
 Opinia

Moim mili, zastanawiam się czy by nie wyjechać z mężem na zlecenie z tej firmy a widziałam na ich stronie, ze mają takie oferty. Czy ktoś z Was ma jakieś doświadczenia ? Z góry dziękuję za informacje i pozdrawiam :)

Pomocna?
Tak5Nie19

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
bogdan
 Opinia
@Gosiaa 22.03.2019 15:31

Odradzam współpracę z tą firmą . Pracuję z nimi od 8 miesięcy i w najbliższym czasie rozwiązuje z nimi umowę . Podają błędny opis zlecenia . nie pomagają w razie kłopotów na miejscu , często przez cały dzień nie odbiorą telefonu , nie odprowadzają składek na za cały okres zlecenia ( jedna składka za 3 miesiące ). Ta firma to kpiny z ludzi i fikcja. Umowa to przede wszystkim ochrona firmy przed pozwami sądowymi . Pracownik ma tylko obciążenia . Przeczytać uważnie umowę i skonsultować z prawnikiem.

Pomocna?
Tak23Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Ewka
 Opinia
@bogdan 23.03.2019 11:26

No nie wiem dziwnie mi się to czyta. Pracuje tam i się z takimi rzeczami nie spotkałam. Od czego to może zależeć... Pozdrawiam

Pomocna?
Tak3Nie18

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
prawdziwa
 Opinia
@Ewka 25.03.2019 09:45

Ewuniu współpraca z Medipą układa się zawsze wspaniale jak trafisz na dobrą sztelę , radzisz sobie sama , nie pytasz o składki na ZUS ,( emerytalną, chorobową) , o prawo do zasiłku dla bezrobotnych , o przerwy na szteli ,nie oczekujesz pomocy w rozwiązaniu jakiegokolwiek problemu .Życzę szczęścia .

Pomocna?
Tak12Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
moja opinia
 Opinia
@Gosiaa 22.03.2019 15:31

Pracowałam w Medipe około 1 roku. Firma nie odprowadza składek na ZUS za każdy miesiąc . Rozlicza się z ZUS raz na trzy miesiące od kwoty 4443, 00 zł co daje miesięcznie składkę 1481 zł. a więc nie ma nawet najniższej krajowej . Przy rekrutacji udzielają błędnych informacji w tym temacie . Nie informują zgodnie ze stanem faktycznym o sytuacji na zleceniu . Nagrywanie rozmów które prowadzi firma służy wyłącznie ochronie pracowników firmy na etatach .W przypadku jakichkolwiek niejasności czy sporu pomiędzy opiekunem a koordynatorem treść nagrywanych rozmów jest zmieniana tak aby ten ostatni nie poniósł żadnych konsekwencji .Obciążany jest opiekun. W przypadku jakichkolwiek problemów na zleceniu nie odbierają telefonów tłumacząc później że koordynatorzy mają urlopy , chorobowe itd. Przed podpisaniem umowy zapoznać się dokładnie z jej treścią , szczególnie z zapisem dotyczącym kar finansowych . Pracowałam około roku z Medipe wyłącznie dlatego że miałam dobrą rodzinę, w innym przypadku natychmiast złożyła bym wypowiedzenie .Radzę wszystkim zainteresowanym aby w celu zapewnienia sobie bezpieczeństwa nagrywać wszystkie rozmowy z Medipe w przeciwnym wypadku współpraca z tą firmą może okazać się stresująca i kosztowna .

Pomocna?
Tak3Nie
Janka
 Opinia

Jak dla mnie ta agencja jest jedną z lepszych, mają na prawdę dobre warunki i świetną płacę. Zapewniają ubezpieczenie a także przejazd między Polską a Niemcami. Na pewno dłużej mam zamiar z nimi pracować.

Pomocna?
Tak7Nie25
opiekunka
 Opinia
@Janka 31.07.2018 10:25

Może i tak, ale kiedy pojawia się problem między opiekunką a rodziną podopiecznej/go to za bardzo w tym konflikcie nie pomagaja. Krótko mówiąc bardziej dbbają o swoje miejsce pracy i orodzinę niemiecką jako opiekunkę. Ja po takiej akcji zmieniam agenturę.

Pomocna?
Tak43Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Lilii
 Opinia
@opiekunka 01.08.2018 07:49

Też to przeszłam, ale sęk w tym że nową zmienniczke nie informują o problemach!!!

Pomocna?
Tak35Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Beata
 Opinia
@Lilii 01.08.2018 12:54

Potwierdzam koordynatorzy nie są uczciwi w informacji o stanie podopiecznego, czy problemach które miała z nim poprzednia opiekunka. Na miejscu jest zdziwienie i opiekunko radź sobie sama! Wszystko dla dobra seniora bo klient nasz Pan. Mówiąc wprost koordynatorzy nie chcą pomagać w rozwiązaniu konfliktu , nie znają się na mediacji lub nie chcą się znać, nie reagują na uwagi i prośby opiekuna.

Pomocna?
Tak38Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Grażyna
 Opinia
@Janka 31.07.2018 10:25

każda firma to robi! Nic nowego! Zarobek się liczy i składki ZUS a Medipe nistety tu nie zabłysnie. Pozdrawiam marketing - wasze komentarze powtarzają się

Pomocna?
Tak22Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Hakata1956
 Opinia
@Janka 31.07.2018 10:25

A cóż to za świetna płaca; 1150 czy 1250 euro m-cznie i ubezpieczenie ZUS naliczane wprawdzie od średniej krajowej, ale płacone co 3 m-ce . To ileż wynosi ta m-czna podstawa do ubezpieczeń. No ok. 1450zł...…? Tak właśnie nabierają się opiekunki . Ponadto Firma nie płaci diety za czas podróży / nawet powyżej doby/ i za I-szy i ostatni dzień zlecenia płaci- tylko 50% dniówki, jeśli nawet jesteś i pracujesz cały dzień u Pdp. Ostatni dzień to zazwyczaj najwięcej pracy , bo zmienniczka musi wypocząć po podróży , a Tobie pozostaje wszystko do zrobienia jak co dzień- plus pozostawienie po sobie porządku i przekazanie zmienniczce wszystkiego jak należy. Umowa jest zawierana od …….do i tak powinna być zapłacona , a nie jakieś tam "pół diety".

Pomocna?
Tak35Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Olks
 Opinia
@opiekunka 01.08.2018 07:49

Prawda

Pomocna?
Tak18Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Gruba Zośka
 Opinia
@Janka 31.07.2018 10:25

Pracuj do końca życia i jeden dzień dłużej , tylko nie zachoruj bo po trzech dniach mogą cię zwolnić i nie dostaniesz od nikogo zasiłku chorobowego ani zasiłku z Urzędu Pracy . Nie będziesz miała nic. Dużo zdrówka . Przeczytaj dokładnie umowę którą podpisałaś, idź do ZUS zapytaj, idź do Urzędu Pracy zapytaj . Nie pytaj o to Medipy bo nie usłyszysz prawdy.

Pomocna?
Tak10Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Teresa
 Opinia

(usunięte przez administratora)Przyjechałam na miejsce gdzie osoba była w tragicznym stanie, zero kontaktu z koordynatorami, paranoja i brak jakiejkolwiek pomocy.

Pomocna?
Tak20Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
jolka 2
 Opinia
@Teresa 28.03.2019 19:42

Zgadzam się w całości z Teresą. Dołożę ze swej strony że sami o o sobie piszą wspaniałe opinie aby nagonić kolejnych naiwnych. Przeczytać dokładnie umowę , skonsultować z prawnikiem i wtedy zdecydować . Nie podpisywać umowy na zasadzie " jakoś to będzie".

Pomocna?
Tak17Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Adela
 Opinia

Niedawno wróciłam z mojego pierwszego zlecenia w Hamburgu muszę przyznać że wszystko przebiegło bez problemów. Dużo dał mi ich kurs językowy. Nie mam w sumie do czego się przyczepić...może jedynie do zarobków ale z tego co widzę stawki są porównywalne do innych agencji Pozdrawiam Adela

Pomocna?
Tak1Nie21

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Monia
 Opinia

Polecam. Nie spotkały mnie żadne nieprzyjemności z ich strony. Wszystko raczej na czas :)

Pomocna?
Tak1Nie22

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Karolina
 Opinia

Dzień dobry, czy ktoś był w oddziale Medipe w poznaniu? Czy tam takie same oferty proponują co przez telefon? będe wdzięczna za odpwiedź, pozdrawiam!

Pomocna?
Tak4Nie18

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
D.
 Opinia

Jestem dumna, że mogę pracować z tą firmą!! Dbają o Nas -Opiekunki, cieszę się że TO MOJA FIRMA!! Pozdrawiam wszystkich pracowników i inne opiekunki z DRUŻYNY!!!

Pomocna?
Tak5Nie24

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
witek
 Opinia

Pracuje w Medipie od około 8 miesięcy i na podstawie moich doświadczeń nie mogę niczego pozytywnego o tej firmie napisać. Potwierdzam iż oszukuję na składkach do ZUS . Co innego mówią , co innego jest w praktyce. Oszukuję w opisach zlecenia , co innego jest w opisie a co innego w praktyce. Nie pomagają w rozwiązywaniu problemów na zleceniu . W najbliższym czasie rozwiąże z nimi umowę i szukam innej firmy . Nie polecam Medipy. Totalna ignorancja i bałagan. nikt za nic nie odpowiada.

Pomocna?
Tak30Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Janka
 Opinia

Jeżdżę z nimi od roku i jak do tej pory to najlepsza firma z pięciu, w których pracowałam. Mogę jeszcze polecić Jenova Gregros ze Strzelina. Wiadomo, że każdy ma swoje oczekiwania i potem swoje zdanie. Moje zdanie o nich jest pozytywne.

Pomocna?
Tak8Nie27

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Renia
 Opinia

Chwalę sobie współpracę z firmą Medipe, wybieram się właśnie na swój 4 pobyt. Kontakt z nimi działa bez zarzutów. Polecam :)

Pomocna?
Tak5Nie25

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Lola
 Opinia
@Renia 07.03.2019 14:49

Czy to aby jestes opiekunka? Albo sami o sobie pisza szok co za bzdety kobieto piszesz firmie musi zajzec PIP

Pomocna?
Tak26Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Aga
 Opinia
@Lola 08.03.2019 23:58

Co człowiek, to opinia, są rózne sytuacje... Ja pracowałam dla kilku agencji.Nie powiem Medipe nie jest idealne ale na tle pozostałych najgorsze nie jest...

Pomocna?
Tak5Nie23

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna

Zostaw opinię o Medipe - Wrocław

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej

×
Zero tolerancji dla mobbingu w firmie!

Byłeś świadkiem?
Dodaj opinie na www.gowork.pl/opinie
Potrzebujesz wsparcia?
Skontaktuj się z Panią Joanną Koczaj-Dyrda zgloszenie@gowork.pl

Joanna Koczaj-Dyrda
Joanna Koczaj-Dyrda Ofiara mobbingu - Radca prawny