3.7/5

Leipzig - Abacent Personalservice GmbH

3. Opinie o pracodawcach Leipzig
  5. Opinie o abacent personalservice GmbH

Opinie o abacent personalservice GmbH Leipzig

Nie przegap nowości o abacent personalservice GmbH!

ania

13.08.2013 22:39

witam, mój mąż zaczął pracę 6 sierpnia koło regensburga, dziś został poinformowany o zmianie pracy w innym miejscu, jutro będzie wiedział gdzie. Niewiadomo ile kilometrów i zo z dojazdami jeżeli co tydzień będzie zmieniał miejscowość. Szef był z niego zadowolony, powiedział, żeby się uczył języka i będzie go brał na większe budowy. dziś się dowiedział, że szef wyjeżdza na 2 tyg a agencja zadzwoniła, że zmienia pracę.

13.08.2013 20:00

Karol,na razie wszystko jest dobrze,kwatera;kuchnia,łazienka,mieszkają w dwóch,praca w porządku,a jak z wypłatami to się dopiero okaże.Czytałam dużo o innych firmach pośrednictwa pracy,nawet firmy polecane mają swoich zwolenników i przeciwników.Wyciągnęłam z tego taki wniosek,że to jak jest nie zależy tylko od firmy pośredniczącej,ale też od firmy która nas bierze.Jedni trafiają dobrze drudzy przeciwnie,stąd te różne opinie.Najważniejsze,żeby naprawdę chcieć pracować i trzeba sobie zdawać sprawę z tego,że za granicą nie jest łatwo i przyjemnie jak to się niektórym wydaje,są takie czasy,że kokosów nigdzie nie ma,ale wiadomo,że w Polsce jest tragedia z pracą i lepiej chyba nie będzie.Niedawno spotkałam znajomego, ma siostrę,która na stałe mieszka w Niemczech , powiedziała,że u nich żadnego kryzysu nie ma,wręcz przeciwnie gospodarka rośnie.

12.08.2013 16:25

Napisze,może jutro.
    Piotrek

26.01.2014 11:34

Firma raczej dobra wypłata jest na czas za dojazdy płacisz sam

12.08.2013 13:54

Dzwoniłam,na umowie ma 9euro/h netto,jedzie do pracy,więcej jeszcze nie wiem.

11.08.2013 21:13

Jutro mój mą podpisuje umowę z Abacentem,obiecują 9 euro/h netto,wkrótce napiszę jak jest naprawdę.Jedzie jako pracownik budowlany.Po tym co tu przeczytałam mam pewne obawy,chociaż wydaje mi się ,że wszystko zależy też od tego do jakiego niemieckiego pracodawcy się trafi.
    derek

19.07.2013 11:52

Niech zgadne, Pozew chca zalozyc byli pracownicy AMAZONU? Bo tylko ten margines spoleczenstwa byl niezadowolony z pracy w abacencie. Zreszta ta banda nierobow bo tak mozna nazwac smialo osoby ktore pracowaly w amazonie, ktore zadymy robili codziennie na osrodku, ktore pily i nastepnego dnia do roboty sie nie chcialo isc i narzekaly na male wyplaty - smaruja takie firmy jak abacent, trenkwalder itp. Cale szczescie sam AMAZON sie tym zainteresowal i po licznych kontrolach AMAZON powiedzial STOP POLAKOM!!!! sami sobie bigosu nagotowaliscie waszym podejsciem do pracy. Amazon zamiast was, woli teraz Hiszpanow, Szwedow. Koniec z pracownikami z Polski. Panorama-Hotel w Oberhofie tez ma dosc polakow. (gdzies to wyczytalem na stronie) http://www.treff-hotel-panorama.de/frame2.html. Bylo napisane ze tymczasowi pracownicy z Polski ktorzy pracowali w Amazonie pokradli wiele rzeczy z pokoji i hotel doslownie do gory nogami wywrocili. Codzienne libacje po pokojach nie zwracajac uwagi na to ze znajduja sie tam rowniez turysci z dziecmi. Ja ciezko zapracowalem na swoj kontrakt i otrzymalem 3 letnia umowe z Amazonem, bo pracowalem, nie pilem i sumiennie wykonywalem swoje obowiazki. Ale 85% polakow ktorzy tam przyjechali woleli sobie taki "urlop" zrobic. Przeciez wszystko mieli za darmo, dojazd, hotele a nawet wyzywienie. Jak sie "urlop" skonczyl to sie zaczelo napierdalanie na necie o niemieckich agencjach ze ich oszukali bo male wyplaty podostawali. Moje Pytanie Kiedy wkoncu zaczna pisac o tych oszolomach, pseudopracownikach z Polski, ktorzy gdzie sie nie pojawia, ciagle zadymy, policja, pijanstwo i lenistwo.
    rodak

01.07.2013 22:15

Jezuuu, jakim ty [usunięte przez moderatora] jestes!!! Czlowieku zejdz na ziemie i zastanow sie co ty piszesz. Oczywiscie ze agencja wysyla pracownika(wypozycza) firmie za np 20eur bruutto/h. Pracowniik otrzymuje polowe tej stawki czyli 10eur brutto. Od roznicy czyli 10eur brutto ktore pozostaly odchodza koszta zwiazane z dzialaniem biura (pracownicy biurowi, czynsz, prad, poczta, oplaty itd itd) Zostaje agencji powiedzmy 5 eur brutto. I teraz idioto te 5eur brutto jest po to zeby Tobie cymbale zaplacic za urlop ktory wedlog prawa ci przysluguje i to platny z(a ktory klient agencji nie placi, a Tobie jako pracownikowi agencja zaplacic musi). Za Weihnachtsgeld ktore co roku otrzymujesz nie wspominajac o dietach!! ktore agencja Tobie placi (zakwaterowanie w pensjonatach, koszta podrozy itp) reszta czyli powiedzmy 2 eur to tzw "Gewin" czyli czysty zarobek. I teraz matole wyobraz sobie gdyby tych 2 eur bylo 0eur. Powiedz mi ktora Firma na swiecie tak pracuje aby nie wypracowac sobie zysku??? Chyba ty na swojej gewerbie tak robisz i dlatego nic nie masz. Brak slow jak Ciebie opisac. Bo to zenada i absolutny brak wiedzy o zarzadzaniu czy ekonomice. A teraz podam ci przyklad ktory do twojego rozumowania bardzo dobrze pasuje. Otoz jestes szefem firmy np. budowlanej i masz jednego pracownika. Teraz klient dzwoni i pyta za ile wykafelkujesz mu lazienke. Kazdy normalny policzy material + pracownik + zysk. Ty policzysz pracownik + material. Oczywiscie bedziesz super atrakcyjny ale zapomniales o zysku, ktory zawsze zostaje w Twojej kieszeni. Jaki tego moral? Jesli masz pracowac w systemie 1 do 1 to wez daj sobie spokoj i idz na social. Pozdrawiam normalnie myslacy rodak
    Student Prawa

26.06.2013 10:23

abacent personalservice - 2012-06-19 15:02:26 Pomawianie na forum internetowym jest przestępstwem z art. 212 par. 2 kodeksu karnego. Osoba, „która za pomocą środków masowego komunikowania pomawia inną osobę, grupę osób, instytucję, osobę prawną o takie postępowanie lub właściwości, które mogą poniżyć ją w opinii publicznej lub narazić na utratę zaufania, popełnia przestępstwo”. Pomawianie jest zagrożone karą grzywny, ograniczenia, albo pozbawienia wolności do 2 lat W zwiazku z zaistniala sytuacja do Webmastera zostanie sporzadzony wniosek o uzyskanie danych IP, uzytkownikow wpisujacych obelgi uzywajac nazwisk badz nazwy. Sprawa zostanie skierowana do wydziału karnego sądu rejonowego. do abacent personalservice/Abacent Leipzig Art. 213. KK § 1. Nie ma przestępstwa określonego w art. 212 § 1, jeżeli zarzut uczyniony niepublicznie jest prawdziwy. § 2. Nie popełnia przestępstwa określonego w art. 212 § 1 lub 2, kto publicznie podnosi lub rozgłasza prawdziwy zarzut: dotyczący postępowania osoby pełniącej funkcję publiczną lub służący obronie społecznie uzasadnionego interesu. ------------------------- Art. 101. § 1. Karalność przestępstwa ustaje, jeżeli od czasu jego popełnienia upłynęło lat: 1) 30 - gdy czyn stanowi zbrodnię zabójstwa, 2) 20 - gdy czyn stanowi inną zbrodnię, 3) 10 - gdy czyn stanowi występek zagrożony karą pozbawienia wolności przekraczającą 3 lata, 4) 5 - gdy czyn jest zagrożony karą pozbawienia wolności nie przekraczającą 3 lat, 5) 3 - gdy czyn jest zagrożony karą ograniczenia wolności lub grzywną. § 2. Karalność przestępstwa ściganego z oskarżenia prywatnego ustaje z upływem roku od czasu, gdy pokrzywdzony dowiedział się o osobie sprawcy przestępstwa, nie później jednak niż z upływem 3 lat od czasu jego popełnienia. § 3. W wypadkach przewidzianych w § 1 lub 2, jeżeli dokonanie przestępstwa zależy od nastąpienia określonego w ustawie skutku, bieg przedawnienia rozpoczyna się od czasu, gdy skutek nastąpił. -------------- Polacy brońcie siebie wzajemnie i ujawniajcie prawdę o nieuczciwościach w zatrudnianiu Was za granicą przez pośredników.
    Apsztyfikant

26.06.2013 09:40

kredka - 2012-01-26 13:40:49 Ludzie jestescie zenujacy!!!! Jakby was legalna firma, ktora sie rozlicza z finansamtem i innymi instytucjami oszukiwala, to byloby to rownoznaczne z rzucaniem sobie klod pod nogi. Jesli by cie oszukali na iles tam euro, to oznaczaloby ze ta ilosc euro jakims cudem jest nielegalnym wplywem pieniedzy na konto firmy. Pomysl glupku zanim cos napiszesz! Legalna firma musi byc czysta i zawsze wyplacac naleznossci, co innego gdy poracujesz na czarno. Byc moze jestes czarnym trolem, ktory pierwszy raz pracuje na legalu, robi sie chory nie chodzi do pracy a potem jeczy i placzee ze go tu i tam oszukali. Z informacji wiem, ze Amazon juz nie chce polakow brac, poniewaz polacy gdzie sie tylko pojawiaja, jest syf i awantury. Owszem nie kazdy taki jest. Pozdrawiam normalnych polakow. " zobacz jak zarabiają agencje pracy tymczasowej i dlaczego trzeba szukać bezpośredniego pracodawcę ! Wypożyczenie pracownika Od 1971 roku firmy posiadające niemieckie zezwolenia, które uprawniają do wypożyczania pracowników, mogą innej firmie wypożyczyć u siebie zatrudnionego pracownika. Termin ten określa się w prawie niemieckim jako Zeitarbeit (praca czasowa), a o pracownikach mówi się Leiharbeiter (pracownik wypożyczony). Powstaje w takiej sytuacji stosunek prawny pomiędzy trzema stronami: pracodawcą formalnym, pracownikiem wypożyczanym i zakładem, w którym pracownik wykonuje pracę. Pracownik jest formalnie zatrudniony w firmie, która wypożycza pracowników i to ona płaci pracownikowi wynagrodzenie. Z kolei praca jest świadczona na rzecz zupełnie innej firmy, do której pracownik jest wypożyczany. Umowa o pracę jest zawierana pomiędzy firmą wypożyczającą (Zeitarbeit), a pracownikiem wypożyczanym (Leiharbeiter). Prawa i obowiązki wynikające z tej umowy są podobne do standardowych umów o pracę z tą różnicą, że taka umowa zawiera klauzulę o wypożyczeniu pracownika zgodnie z § 613 ustęp 2 BGB. Wynagrodzenie ustala się najczęściej w formie stawki godzinowej. Stawka godzinowa pracownika jest zawsze mniejsza niż kwota, którą otrzymuje pracodawca za wypożyczenie. Poniżej znajduje się przykładowy wzór na podstawie obliczeń IFO, który obrazuje, ile zarabia pracodawca na wypożyczaniu pracowników. Opłata za wypożyczenie pracownika niewykwalifikowanego wynosi przykładowo 13,00 Euro za jedną godzinę pracy, a zarobek pracownika 6,50 Euro brutto. Opłata za wypożyczenie 13,00 Euro - zarobek brutto pracownika 6,50 Euro - składki obowiązkowego ubezpieczenia 1,34 Euro - pozostałe koszty pośrednika 1,63 Euro = zysk pośrednika z jednej godziny roboczej 3,53 Euro !!! Reasumując – jeżeli pośrednik pobiera opłatę za godzinę wypożyczenia 13 Euro, to zarabia na czysto 3,53 Euro. Oczywiście stawka godziny wypożyczenia pracownika wykwalifikowanego rośnie w górę i wynosi z reguły ponad 20 Euro za godzinę, więc i zysk pośrednika jest dużo większy. Jeżeli wypożycza się np. inżynierów, informatyków i pracowników, których generalnie brakuje na niemieckim rynku, to pośrednicy kalkulują często miesięczny ryczałt za wypożyczenie pracownika i szacują go na ponad 10.000 Euro miesięcznie. Pośrednik z reguły nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakość pracy pracownika wypożyczonego, ani żadnej odpowiedzialności za wypadki podczas pracy. Zadaniem pośrednika jest wyszukanie pracowników o określonych kwalifikacjach zawodowych. Wynagrodzenie pracownika wypożyczonego jest zdecydowanie małe. Pośrednik ma duże profity z wypożyczania pracowników i małe ryzyko poniesienia strat, gdyż płaci pracownikowi tylko za przepracowane godziny. Przestoje w pracy nie są opłacane. Pośrednicy pracy muszą mieć zezwolenie na wypożyczanie pracowników, co reguluje Arbeitnehmerüberlassungsgesetz w paragrafie 1 ustęp 1 zdanie pierwsze. Zezwolenia wydaje Bundesagentur für Arbeit. Na początku działalności firmy wypożyczającej pracowników wydaje się zezwolenia na czas określony i co pół roku kontroluje się działania firmy. Firma musi sporządzać półroczne sprawozdania ze swojej działalności. Warunkiem otrzymania zezwolenia jest profil działalności firmy. Większość zatrudnionych w firmie pracowników musi być wypożyczonych, a nie zatrudnionych na stałe. Po trzech kolejnych przedłużeniach zezwolenia wydaje się zezwolenie na czas nieokreślony. W Niemczech jest ok. 7.000 firm, które mają takie zezwolenia. Liczbę pracowników wypożyczonych określa się w Niemczech na ok. 800.000. Od 01.01.2004 można wypożyczać pracowników bez ograniczeń czasowych. !!!!!!!! Zgodnie z § 1b AÜG nie można jednak wypożyczać pracowników budowlanych firmom budowlanym. Podstawa prawna: Arbeitnehmerüber
    slawek

10.06.2013 10:08

Gosciu, glupi to jestes ty i pewnie dlatego z Toba w (usunięte przez administratora) ta "inna" agencja poleciala. Pracowalem tam i nie narzekalem. Jak chcesz zobaczyc jak sie w (usunięte przez administratora) agencji pracuje to polecam takie jak "Work In Time". PEwnie i do dzisiaj bym pracowal w abacencie gdyby nie oferta w Szwajcari gdzie jednak mozna sporo wiecej zarobic. Pozdrawiam normalnych rodakow....
    gośc

02.06.2013 14:27

To co piszesz to same bzdury jesteś głupi jak but jeszcze nie widziałem głupszych ludzi co takie bzdety pisza chyba jesteś szefem w tej pośredniczącej firmie ja pracowalem w takowej i wiem że potrafią nieżle oszukiwać na godzinach i na dietach a w umowach jest wpisane że możesz dociekac swoich praw do 2 miesięcy a wyplate dostajesz po 1,5 miesiąca jak się niema pojęcia to takich gupot się nie pisze
    slawek

28.05.2013 14:23

pracowalem w abacencie od sierpnia 2011 do wrzesnia 2012. Wszystko ok. Nie pojmowalem na poczatku tego konta czasu godzin, ale juz jasne jest ze wszedzie jest to prowadzone. Roboty byly rozne, domowka, przemyslowka, generalnie prawi to co u nas. Nauczyc sie mozna przy szafach. bo jednak niemcy maja troszke inaczej to. Ja nie narzekalem, mam znajomego ktory nadal tam pracuje i jest ok.

Kontakt - abacent personalservice GmbH

Brühl 52 04109 Leipzig

Maciej

17.01.2013 16:02

No wlasnie, skonczy sie tylko na szczeaniu i straszeniu ze pojdzie sie do sadu. Niestety taka mamy jako narod ambicje. Ostro w gebie a nic w rekach. Sami sobie winni jestesmy. A z wypisywaniem obelzg na firmy proponuje naprawde zasiegnac informacji co moze grozic. z tego co wiem to przestepstwo i jest scigane z urzedu. Wystarczy IP. A przedmoca wyzej moze miec racje. Sam znam taki przypadek w polskim sadownictwie. Ogarnijmy sie ludzie, nie warto.
    uczciwy

08.01.2013 10:46

Kolega straszy w obronie czego? Takie firmy jak abacent trzeba piętnować. Po to są takie fora . Nieuczciwość i krętactwo trzeba piętnować ku przestrodze innym. Oni wiedzą że większość polaków ze względu na odległość, brak znajomości prawa niemieckiego i bariery językowe sobie odpuści. To niestety błąd bo prawo niemiecki potrafi dowalić takiemu pracodawcy. Ale to trzeba załatwiać właśnie drogą prawną . Więc sąd jak najbardziej.
    uczciwy

08.01.2013 10:35

darioo5 - 2012-07-23 22:39:24 HA! HA! HA! Jestem tu pierwszy raz i od razu w szoku! Dziwi mnie że ten pracodawca nie wpadł na taki genialny pomysł na jaki wpadła firma niemiecka w której ja pracowałem.Też wyraziłem swoją opinię na ich temat, a że była \\\\\\\"trochę\\\\\\\" nieprzychylna dowalili mi karę i to bardzo szybko i też myślałem że nigdy nie dojdą do tego kto to napisał, niestety kosztowało mnie to 5000 ale nie zł tylko EURO!.To chyba najniższa kara na terenie niemiec za znieważenie.Ich prawnik napisał do admina strony internetowej na której umieściłem swoją opinię, a że nikt du.. za was nie będzie nastawiał podali mu adres IP! A później to już z górki, pismo od prawnika, nakaz zapłatyzresztą szybko doszli że byłem ich pracownikiem, w Niemczech to działa bardzo szybko i taką karę moga wam dowalić za byle co. Do tego groziła mi jeszce sprawa cywilna bo podałem tam osobę z imienia i nazwiska czyli kolejne zasr... Euro do zapłaty! Musiałem się płaszczyć, pisać przeprosiny, oficjalnie przeprosic pracownika i wybłagałem zjechali do 2500 euro (tylko dlatego że wiedzieli że mam drugie dziecko w drodze i żona nie pracuje). Nie ma zlituj się . Do tego musiałem podpisać zobowiązanie że jeśli kiedykolwiek wyraże niepochlebna opinię na ich temat zapłacę 25000 Euro kary, bo jak stwierdzili zła opinia wpływa na renome ich firmy co naraża ich na koszty.I nie myslcie sobie że jesteście bezkarni, prędzej czy później zabulicie i to nieźle. \\\\\\\" Każdy sprawca podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo karze pozbawienia wolności do 1 roku, jeżeli znieważa inną osobę za pomocą środków masowego przekazu jak np. internet\\\\\\\"...itd itd pozdrowienia dla wszystkich odważnych, a może raczej głupich ....Pierdoły piszesz. Pewnie jesteś jednym z tych polaczków pracujących w biurach abacentu. Nie polecam tej firmy. Wszystko co obiecują to stek kłamstw. Wszystko to co piszą negatywnego moi przedmówcy to niestety szczera prawda o firmie. Mogę stanąć przed sądem bo mam kopie pełnej korespondencji listownej. elektronicznej i nagrania na telefonie! Z takim podejściem do pracownika jeszcze się nie spotkałem a pracuję zawodowo 30 lat.
    darioo5

23.07.2012 22:39

HA! HA! HA! Jestem tu pierwszy raz i od razu w szoku! Dziwi mnie że ten pracodawca nie wpadł na taki genialny pomysł na jaki wpadła firma niemiecka w której ja pracowałem.Też wyraziłem swoją opinię na ich temat, a że była \\\\\\\"trochę\\\\\\\" nieprzychylna dowalili mi karę i to bardzo szybko i też myślałem że nigdy nie dojdą do tego kto to napisał, niestety kosztowało mnie to 5000 ale nie zł tylko EURO!.To chyba najniższa kara na terenie niemiec za znieważenie.Ich prawnik napisał do admina strony internetowej na której umieściłem swoją opinię, a że nikt [usunięte przez moderatora] za was nie będzie nastawiał podali mu adres IP! A później to już z górki, pismo od prawnika, nakaz zapłatyzresztą szybko doszli że byłem ich pracownikiem, w Niemczech to działa bardzo szybko i taką karę moga wam dowalić za byle co. Do tego groziła mi jeszce sprawa cywilna bo podałem tam osobę z imienia i nazwiska czyli kolejne zasr... Euro do zapłaty! Musiałem się płaszczyć, pisać przeprosiny, oficjalnie przeprosic pracownika i wybłagałem zjechali do 2500 euro (tylko dlatego że wiedzieli że mam drugie dziecko w drodze i żona nie pracuje). Nie ma zlituj się . Do tego musiałem podpisać zobowiązanie że jeśli kiedykolwiek wyraże niepochlebna opinię na ich temat zapłacę 25000 Euro kary, bo jak stwierdzili zła opinia wpływa na renome ich firmy co naraża ich na koszty.I nie myslcie sobie że jesteście bezkarni, prędzej czy później zabulicie i to nieźle. \\\\\\\" Każdy sprawca podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo karze pozbawienia wolności do 1 roku, jeżeli znieważa inną osobę za pomocą środków masowego przekazu jak np. internet\\\\\\\"...itd itd pozdrowienia dla wszystkich odważnych, a może raczej głupich ....
    abacent personalservice

19.06.2012 15:02

abacent

16.06.2012 01:16

Wspaniała firma. Cu (usunięte przez administratora) a. Praca lekka i przyjemna 9eurro netto a w niedziele to nawet 9.2euro za godzine. Polecam Abacent Leipzig Poprostu super
    rafi

05.06.2012 12:01

rafi - 2012-06-05 10:07:21 Allllee JAja!! normalnie czytam pierwszy raz te forum. Musze do abacentu zadzwonic i powiedziec im o tych opiniach. Hahah dobre Trole tutaj siedza. JEstem pracownikiem abacentu od 18.07.2011 i nadal pracuje! dziwne co? A no tak, pracuje bo abacent mi placi i nie mam zadnych problemow z firma. Tutaj to moglbym pisac o wszystkich Trolach elektrykach z ktorymi zdarzylo mi sie pracowac na zleceniach przez ostatnie 10 miesiecy. [usunięte przez moderatora]. ktore mysla o piciu, poprawianu po nich fuszerek i ciaglego sluchania o narzekaniu!. Umowa w abacencie jest taka ze 9eur netto i bezplatne zakwaterowanie! i wy przed podpisanieum umowy wiecie o tym, to dlaczego ja podpisujecie jesli potem wam to nie pasuje? Ludzie nie sluchajcie tutaj tych negatywnych opini o abacencie bo wiele mija sie z prawda. A pewnie i trole pomysla teraz, ze ktos kto tak ladnie pisze o abacencie to nikt inny jak [usunięte przez moderatora] badz [usunięte przez moderatora]. Kto chce wiedziec prawde jak sie tutaj pracuje zapraszam do kontaktu... [email protected] namiary na te forum przekaze innym normalnych pracownikom abacentu, niech sie rowniez sami wypowiedza.Poprawka maila - [email protected]
    rafi

05.06.2012 10:07

Allllee JAja!! normalnie czytam pierwszy raz te forum. Musze do abacentu zadzwonic i powiedziec im o tych opiniach. Hahah dobre Trole tutaj siedza. JEstem pracownikiem abacentu od 18.07.2011 i nadal pracuje! dziwne co? A no tak, pracuje bo abacent mi placi i nie mam zadnych problemow z firma. Tutaj to moglbym pisac o wszystkich Trolach elektrykach z ktorymi zdarzylo mi sie pracowac na zleceniach przez ostatnie 10 miesiecy[usunięte przez moderatora]. ktore mysla o piciu, poprawianu po nich fuszerek i ciaglego sluchania o narzekaniu!. Umowa w abacencie jest taka ze 9eur netto i bezplatne zakwaterowanie! i wy przed podpisanieum umowy wiecie o tym, to dlaczego ja podpisujecie jesli potem wam to nie pasuje? Ludzie nie sluchajcie tutaj tych negatywnych opini o abacencie bo wiele mija sie z prawda. A pewnie i trole pomysla teraz, ze ktos kto tak ladnie pisze o abacencie to nikt inny jak [usunięte przez moderatora] badz [usunięte przez moderatora] Kto chce wiedziec prawde jak sie tutaj pracuje zapraszam do kontaktu... [email protected] namiary na te forum przekaze innym normalnych pracownikom abacentu, niech sie rowniez sami wypowiedza.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w abacent personalservice GmbH?

Zostaw merytoryczną opinię o abacent personalservice GmbH

Oferty pracy - abacent personalservice GmbH

Elektryk budowlany / Praca na halach przemysłowych

Lipsk

3500 - 4000 EUR / m

Operator maszyn CNC

Norymberga

3200 - 4000 EUR / m

Malarz budowlany/ malowanie fasad/ wykonczeniówka

Magdeburg

2800 - 3200 EUR / m