Abacent Personalservice GmbH

3 Dodaj opinię
Abacent Personalservice GmbH
3 145 5 1

Opinie o Abacent Personalservice GmbH

Filtruj opinie po kryteriach:

Kamil
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Pracowałem w agencji abacent. Nie polecam nikomu. (usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak1Nie
Dorota
 Opinia
@Kamil 08.04.2019 10:24

Fantastycznie, że postanowiłeś podzielić się z nami swoim zdaniem - doceniamy to. Jednak byłoby jeszcze lepiej, jakbyś trochę wzbogacił swoją poprzednia wypowiedź o jakieś konkrety związane z tym pracodawcą. W powyższej postaci Twój post nie mówi nic osobom, które są zainteresowane pracą w Abacent Personalservice GmbH. Powiesz nam chociażby, czy podejmując prace za ich pośrednictwem pracownik ma później dostęp do bezpłatnej opieki lekarskiej?

Pomocna?
TakNie
Byly pracownik
 Opinia

pracowalem nie polecam, rzucaja po calych Niemczech, a za paliwo nie placa. Zmienilem i jestem zadowolony. (usunięte przez administratora)

Pomocna?
TakNie
Daro Płock
 Opinia

Witam mam zamiar wybrać się do pracy w Niemczech za pośrednictwem firmy Abacent .Dostałem ofertę pracy pod Kóln,montaż konstrukcji stalowych. Ale po przeczytaniu tych wszystkich opinii mam mieszane odczucia . A może ktoś z Płocka pracował lub pracuje za pośrednictwem tej firmy niech wyrazi swoją opinię na temat Abacent ? Pozdrawiam .

Pomocna?
TakNie
Daro Płock
 Opinia

Witam mam zamiar wybrać się do pracy w Niemczech za pośrednictwem firmy Abacent .Dostałem ofertę pracy pod Kóln,montaż konstrukcji stalowych. Ale po przeczytaniu tych wszystkich opinii mam mieszane odczucia . A może ktoś z Płocka pracował lub pracuje za pośrednictwem tej firmy niech wyrazi swoją opinię na temat Abacent ? Pozdrawiam

Pomocna?
TakNie
Boguś
Nazwa działu: Elektryka
 Opinia

Pracowałem pod Agencja ABACENT. (usunięte przez administratora) Tylko liczą centy.

Pomocna?
Tak1Nie3
Gregor
 Opinia

Pracowałem rok w firmie Abacent oceniam jako jedna z lepszych agencji oczywiscie zdarzały sie potkniecia np. mieszkania ale zawsze wszystkie problemy byly rozwiazywane. Kontakt z biurem wzorowy koordynator pan Maciej rozwiazywal na bieżąco wszystkie sprawy, panie w biurze pani Ola i pani Monika zawsze pod telefonem. Nigdy nie zdarzyło sie zeby pieniadze sie nie zgadzaly zawsze wyplata w terminie.Dziekuje za współpracę polecam firmę

Pomocna?
Tak2Nie
Marek
 Opinia

a ja tam bylem zadowolony. Juz pracowalem w wielu agencjach i w sumie kazda ma podobne zasady. Zeitkonto itd. Jakos tak mi sie podobalo w abacencie. Przynajmniej mialem dobry kontakt z biurem, nie zbywali mnie tak jak w innych agencjach jak mialem jakis problem. Pracowalem tam ponad rok. Zawsze wyplata na czas, zaliczki wyplacaja... urodzilo mi sie dziecko i musialem sie zwolnic. ale napewno jak maly podrosnie, wroce do abacentu. Ze swojej strony polecam

Pomocna?
Tak1Nie
Elektriko_85
 Opinia

Pracuje w Abacent dopiero drugi miesiac, ale jestem zadowolony. Pierwsza wyplata na czas i wszystko sie zgadzalo. Polecam

Pomocna?
Tak1Nie
pracownik
 Opinia

Ja chcialbym poruszyc tylko informacje dot. amortyzacji samochodu. Karol przeciez to normalna ze masz amortyzajce samochodu. jedziesz na wakacje tez masz amortyzacje. Mnie smieszy podejscie i mentalnosc polakow, ktorzy za wszystko chca kase. Niedlugo juz beda zadac butow bo im sie scieraja podeszwy. Jak jedziecie na wakacje to moze zarzadzcie od Skarbu Panstwa ryczaltowy zwrot amortyzacji samochodu bo jedziecie po polskich drogach. W polsce u polskiego pracodawcy nikt na taki pomysl wogole ni ewpadnie zeby zadac zwrotu za amortyzacje bo ktos dojezdza do pracy po 20km codziennie a takich osob w Polsce sa miliony. Wszystkie grzechy polacy wylewaja jak jada za granice. Juz wiecie dlaczego mamy taka a nie inna opinie. niestety ale kazda inwestycja wiaze sie z wydatkiem. inwestycja sie wkoncu zwroci ale trzeba najpierw zainwestowac. Polacy tego nie rozumieja! zachlanni na kase i byle szybko niskim kosztem sie wzbogacic. dlatego jestesmy takim gburowatym narodem w oczach innych krajow Uni Europejskiej.

Pomocna?
Tak13Nie
Piter
 Opinia
@pracownik 20.08.2015 11:27

Jakiś. Ty ułomności w swojej wypowiedzi w niemczech pracownik pow 10km amortyzację może odliczyć w podatku. A u nas nie ma zadnych zwrotów pozatym są kilometrówki każde biuro powinno płacić są specjalne listy ale mało ludzi o tym wie

Pomocna?
Tak2Nie
Marian
 Opinia
@pracownik 20.08.2015 11:27

Czy słyszałeś może co to Fahrgeld?to zobacz.0.30 centa w mojej firmie

Pomocna?
Tak2Nie
tomek
 Opinia
@Marian 24.04.2018 20:16

sory ze sie wetne, ale i jedna strona ma racje i druga. OWszem przysluguje 0,30 € za kilometr ale z tego co wiem to w agencjach niemieckich to jest juz wliczone w diety. JA tak mam rozpisane na rozliczeniach wyplat.

Pomocna?
Tak1Nie
Nowy
 Opinia
@Piter 11.03.2018 12:21

Jak szkoda Ci auta to rowerem jeździj i po problemie,

Pomocna?
TakNie
Nowy
 Opinia
@tomek 24.05.2018 08:17

Na groma się kochacie za granice zostańcie w kraju i tu łączcie o super zarobki i amortyzację

Pomocna?
TakNie
zwyżkawiesztycoto
 Opinia
@pracownik 20.08.2015 11:27

Ty to mocher czy jak? użyję tego bo nie znam tego znaczenia a to jest adekwatne do twojego postu. Być może nigdy nie pracowałeś w pewnych branżach gdzie szczególnie zważa się na bezpieczeństwo i to stoi na pierwszym planie, tak jak: obuwie okulary maski urządzenia i wiele inn. (Ppoż. i BHP się Panu kłania, jeśli Pan nie rozumie tego znaczenia to już zagraża Pan samą nieznajomością tego sobie i innym) otóż Firma dane Przedsiębiorstwo wie jakie w niej obowiązują normy jakości i w co musi wyposażyć aby sprawnie szło wszystko tu nie rozwinę tematu w szkołach nauczali ale jak kto był na wagarach, pracownik co ma dostać to dostanie a co nie to ma informację że musi zakupić a to już wtedy po prostu biedna firma musi być lub nie było dawno kontroli lub większość ludzi woli sobie w klapkach chodzić po g! Amortyzacja sam. pryw. koszty zwrotu są w Polsce pardą też w Unii, jak wiem to w Polsce około 2005r winno się dostać proszek do prania na łachy robocze ale kto to widział na oczy ale po PIP interwencji to nagle się znalazł proszek do prania kasa na to to już ogromna ulga co niektórym. Ja inwestuję w wiele, większość prywatnie załatwiam wyrabiam opłacam. Zgadzam się do twojego wpisu: ,,Polacy tego nie rozumieja! zachlanni na kase i byle szybko niskim kosztem sie wzbogacic. dlatego jestesmy takim gburowatym narodem w oczach innych krajow Uni Europejskiej" trzeba wiedzieć o co komu chodzi czy pierdzieli słusznie czy nie czy się bawi a to nie zabawa, są przypadki gdzie jest bałagan, komunikacja to odburknięcie co to ma być się pytam?

Pomocna?
TakNie4
lubisztygalileo
 Opinia
@Nowy 05.10.2018 20:41

Na rower też można dostać zwrot za użytkowanie ale to w Firmie takiej gdzie tylko nieliczni mogą być ze względu na specyfikę pracy też się doczepisz?

Pomocna?
TakNie1
Daniel
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@lubisztygalileo 28.02.2019 14:19

Firma agencja ABACENT. TO (usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak1Nie1
Zenek ze Stargadu
 Opinia

Lubię atmosferę w Abacent Personalservice GmbH za: Ja pracuje juz rok. Wyplata na czas, praca jest, z kwatera nigdy nie bylo problemu pokoje jednoosobowe z do kuchnai i internetem. Babeczki w biurze pomocne, staraja sie jak moga. a Ci co tylko narzekac potrafia to pewnei sezonowi pracownicy, co masx miesiac u 1 pracodawcy wytrzymuja i pamietajcie dobrego elektryka prad nie tyka hehe

Pomocna?
TakNie1
adaś
 Opinia

Jak to jest, że na forum pochlebna opinia o firmie(z sierpnia 2018 r) jest wyżej a opinie z listopada 2018 są niżej? Firma nie oferuje ubrań roboczych, narzędzi, a obiecuje nowym pracownikom 12 euro netto, a starzy pracują za 11 netto. Z tym 12 euro jest haczyk - podstawa jest na poziomie ok. 9 euro brutto i ok. 3-4,5 euro diety. Jeśli komuś nie zależy na wyższej emeryturze niemieckiej w przyszłości, to OK. Na pasku wypłaty w listopadzie potracają Ci 600 euro za kwaterę a w grudniu gdzie mieszkałem 2 tyg. potrącili mi 400 euro!!! Jakie jest tłumaczenie konsultantów: "niech się tym nie przejmuje kosztem kwatery reguluje ksiegowa sobie kwoty brutto" a ogólnie kwatery rezerwowane przez tą firmę są w opłakanym stanie, często z pijaczkami za współlokatorów. Kolejną kwestią jest wyliczanie podatku i płacenie go do niemieckiego finanzamtu jest tak, że Abacent odprowadza minimalny podatek stosuje maxymalne ulgi tak, że najlepiej wychodzi na tym Abacent... Czy jest jakiś pracownik abecentu, który dostał zwrot podatku wyższy niż 100 euro ??? Czy to jest na pewno uczciwa, niemiecka agencja pracy tymczasowej godna polecenia???

Pomocna?
Tak6Nie
Blady
 Opinia
@adaś 23.01.2019 22:24

Zgadza sie 9.4 brutto to jest nieporozumie do łapy po 1 klasie podatkowej wychodzi 6.5 x150=990+- i rzekoma dieta 3.5 do godz lepiej szukać konkretu

Pomocna?
Tak4Nie
Henryk
 Opinia

Witam Pisałem już nie raz na temat pracy w ABACENT nigdy źle zawsze tak jak było.Zacznę od początku wraz z synem pracowaliśmy ponad 3,5 roku w tej firmie zadaniem firmy jest zdobywanie nowych zleceń od pracodawców Niemieckich i posyłanie tam na zlecenia Polskich pracowników.Ja jak i syn jesteśmy z zawodu i z wykształcenia elektromonterami.Pracowaliśmy w różnych firmach w całych Niemczech co się wiąże ze stałymi zmianami placów budów hoteli i tym samym setki przejechanych km swym samochodem.Ale to nam nie przeszkadzało .Nieraz było tak ze jechaliśmy na nowe zlecenie gdzie już kiedyś firma wysłała pracowników albo tez jako pionierzy na nowe zlecenia.Co do zakwaterowania to firma zawsze się starała o najlepsze warunki dla pracownika ale dużo kłamstwa było ze strony ludzi którzy to wynajmowali mieszkania inne niż były w konspekcie na przykład był internet ale zapomniała napisać ze 10e na miesiąc. łózko piętrowe 2 garnki w kuchni a pralka płatna za jedno pranie 3,50e.Po zawiadomieniu pani Patrycji albo Ewy takie ogłoszenie trafiało na czarną list we firmie a panie szukały mieszkania które to było na poziomie i oczekiwaniu pracownika.Co do pracy na zleceniach to było różnie gdyż pracowałem z Niemcami Chorwatami.Grekami .Ruskimi .Ukraińcami .Turkami.Murzynami i pozostałymi narodami tak zwanymi bido ludy.Zlecenia były na szkoły przedszkola.mieszkaniówka sklepy markety centra handlowe .To jak nam sie pracowało zależało od nas samych jak się pokazaliśmy na początku u mnie plusem było to ze syn zna język Niemiecki i nie było problemów komunikacyjnych co nie denerwowało pracodawców Niemieckich i nie powodowało stresu w pracy .Nigdy to a nigdy nie stwierdziłem żadnej wrogości ze strony Niemieckiej.Przez te lata pracowaliśmy z Polakami z całej Polski o rożnych charakterach nawykach i przyzwyczajeniach co nie raz było powodem zgrzytów na budowie .Komunikatywny język to 90% miłej pracy na zleceniu i poszanowania ciebie.Dla przykładu prowadzisz firmę malarską i przy chodzi do ciebie na przykład Turek a ty mu karzesz żeby do farby dolał 0,5 l wody i 2 pigmenty no i już mamy nerwy .Byli Niemcy co uważali ze jak przyjechałeś do pracy to musisz znać język i mieć wszystkie zawody gdyż oni za ciebie płaca i wymagają ale syn ich sprowadzał na ziemię i mówił ze jak by spełniał wszystkie oczekiwania szefa to by nie robił u niego za te pieniądze i było po dyskusji. Dużo ludzi z tego forum oczernia firmę nie mówiąc prawdy co było przyczyną ze mu się nie podobała .Piszą to starałem się być obiektywny a zrezygnowałem ze względu zdrowotnych nie wykluczone ze tam wrócę ponownie.Jak macie pytania to piszcie chętnie odpowiem na pytania o firmie i pracy na zleceniach w całych Niemczech Pozdrawiam H.P F

Pomocna?
Tak2Nie1
Gang albani
 Opinia
@Henryk 25.08.2018 21:34

Dobrze ze twoj syn zna dobrze niemiecki i wie jak auf deutche jest wlac pol litra do wiadra . Historia twa mnie urzekla .. a tak na serio ile ci daja za pisanie tych glupot na ich korzysc?????????

Pomocna?
Tak1Nie
Witold
 Opinia
@Gang albani 30.01.2019 20:27

Wasza dyskusja kieruje się w złym kierunku. Chciałbym, abyśmy wrócili do istotnych kwestii z punktu widzenia osoby zainteresowanej pracą za pośrednictwem firmy Abacent Personalservice GmbH. Chciałbym dowiedzieć się jednej dosyć istotnej kwestii. Mianowicie, czy osoby, które nie potrafią porozumiewać się w języku niemieckim, także mają szanse na zdobycie zatrudnienia za ich pośrednictwem? Na miejscu bariera językowa nie będzie przeszkodą do właściwego wykonywania powierzonych obowiązków? Mam nadzieję, że będziesz umieć odpowiedzieć na moje pytania.

Pomocna?
TakNie
bik
 Opinia

Dziwne że na tym forum sasame pozytywne opinie.

Pomocna?
Tak1Nie
Witold
 Opinia
@bik 20.01.2019 17:37

Nikt nie ma wpływu na to, jakie opinie dodawane są w danym wątku. To od byłych bądź obecnych pracowników zależy, jak postrzegają pracę za pośrednictwem firmy Abacent Personalservice GmbH. Może Ty miałeś okazję pracować przez to biuro pośrednictwa pracy i podzielisz się z nami swoimi doświadczeniami? Zachęcam, ponieważ każda nowa opinia jest cenna dla osób odwiedzających ten wątek.

Pomocna?
TakNie
Sebastian77

Zweryfikowany użytkownik

 Rekomendacja

Wypłata na czas, kontakt z biurem ok - nawet po zakończeniu współpracy. Pracowałem ponad rok i polecam.

Pomocna?
Tak1Nie
Andrzej
 Opinia

Ile zarobie jako malarz?Stawka 10.60brutto to ile to na reke plus 40 euro diety z czego 25 na mieszkanie i 10 na paliwo.Ogolnie ile godzin sie pracuje i czy sa przestoje?

Pomocna?
Tak2Nie
Agnieszka
 Opinia
@Andrzej 20.11.2018 11:32

Widziałam, że dwa miesiące temu byłeś zainteresowany podjęciem pracy w Abacent Personalservice GmbH jako malarz. I jak obecnie wygląda Twoja sytuacja? Zdecydowałeś się aplikować, a może pracujesz już w tym miejscu? Jeśli tak, to może napiszesz coś więcej chociażby na temat wynagrodzenia, o które sam pytałeś.

Pomocna?
TakNie
4rcz1
 Opinia

Firma głównie bazuje na niewiedzy ludzi z zagranicy, nie wypłaca należnych diet za pracę w delegacji. Pamiętam że umowa o pracę jest tylko w języku niemieckim, bez tłumaczenia. Wynajmowane przez firmę miejsca noclegowe bywają różne. Moje sugestie dla Abacent Personalservice GmbH: Dla abacent żadnych, dla ludzi poszukujących pracy w Niemczech, radzę szukać zatrudnienia w niemieckich firmach, w których pracują Niemcy. Firmy, takie jak ta, płacą po polsku oraz traktują pracowników po polsku.

Pomocna?
Tak3Nie

Pracodawca

 Opinia
@4rcz1 23.10.2018 12:25

Szanowyn Panie pracowniku, przykro nam, ze jest Pan w jakis nieznany nam sposob niezadowolony. Dolozymy wszelkich staran, aby w ramach mozliwosci zaistniala sytuacje zmienic. Na poczatek postarajmy sie wyjasnic diety, wg. ktorych firma abacent nie wyplaca?. Szanowny pracowniku - Pan jak i rowniez 472 innych pracownikow firmy abacent otrzymuje dodatek w postaci diety do podstawowej stawki godzinowej, ktora ma Pan wyszczegolniona w umowie o prace na stronie 3. Dodatek w postaci diety jest rozny. JEdni maja go wiekszy , inni mniejszy. Zalezne jest to od stanowiska, na ktore zostal Pan zatrudniony. Rowniez duza role gra tutaj posiadanie prawa jazdy, auta, doswiadczenia zawodowego czy z wkoncu znajomosci jezyka niemieckiego. Kazda dieta jest wyszczegolniona na pasku wynagrodzeniowym. Prosze zauwazyc, ze na diety skladaja sie takie dodatki jak: Fahrgeld, Fahrzeit, Verpflegungsmehraufwand. Czyli koszta przejazdu, koszta podrozy oraz rozlakowe. Te informacje ma Pan bardzo dobrze wyszczegolnione na pasku wynagrodzeniowym. Problelem jest nie rzekomy pracodawca, ktory niby juz przy podaniu reki "klamie" a brak zrozumienia wyliczenia wyplaty na pasku wynagrodzeniowym przez pracownika co jest dosc zrozumiale, gdy nie zawsze sie jest z jezykiem niemieckin za pan brat. Wlasnie dlatego my, jako Pana pracodawca - zapraszamy do kontaktu z naszym biurem w celu wyjasnienia kazdego podpunktu na pasku wynagrodzeniowym. Jestesmy pewni, ze po rozmowie z nami - bedzie Panu to bardzo dobrze zrozumiale na tyle, ze juz nigdy nie bedzie miec Pan watpliwosci. Co do niemieckiej umowy o prace to TAK, potwierdzamy w 100% Pana wersje. W firmie abacent podpisuje sie umowe o prace tylko i wylacznie w jezyku niemieckim. Dlaczego? - bo mamy do tego prawo i nie jestesmy zobowiazani wg. niemieckich przepisow tejze umowy tlumaczyc. Wiemy, ze pracownicy z Polski na sile proboja wprowadzil lad i przepisy, ktore w Polsce obowiazuja wykrzykujac przy tym, ze takie mamy prawo wg. przepisow europejskich. Na Pana zapewne duze zaskoczenie - Nie ma takich przepisow, jest tylko sugestia. Oznacza to, ze firma moze ale nie musi tlumaczyc umowy w rodzimym jezyku zatrudnianej osoby. I w zwiazku z tym, iz firma abacent opiera sie na umowach BAP DGB (porozumienie niemieckich pracodawcow z federacja niemieckich zwiazkow zawodowych). Oznacza to, ze my podpisaujac z pracownikiem taka umowe o prace, wpisujemy tam tylko i wylacznie dane osobowe pracownika i stawke wynagrodzeniowa przewidziana wlasnie w taryfikatorze BAP dla danego wykonywanego zawodu. - Wiecej nic!. Nam nie wolno ani modyfikowac tych umow ani zadnych dodatkowych podpunktow dopisywac. Mam nadzieje, ze Panu jak i potencjalnym innym przyszlym pracownikom firmy abacent wszystkie niejasnosci w tym poscie postaralismy sie wyjasnic. Tak jak juz wspomnielismy - bardzo zapraszamy do kontaktu z naszym biurem. Bo jak wiemy, najlepszym lekarstwem na niewiedze jest rozmowa. dziekujemy i serdecznie pozdrawiamy abacent TEAM

Pomocna?
Tak6Nie1
Elektro
 Opinia
@Abacent Personalservice GmbH 23.10.2018 13:03

skoro jest Sugestia to może pójść na rękę tych osób któr o to proszą a które Was utrzymują pozdrawiam

Pomocna?
Tak3Nie
Adaś
 Opinia

Witam, pracuję ponad rok w tej firmie. To co polscy konsultanci i rekruterzy powiedzą nie zgadza się potem wszystko za wyjątkiem wypłatą i jej terminem. Ściemniają w tej firmie: np. mówisz im, że nie chce pracować czy mieszkać z alkoholikiem-polakiem a dostajesz wysłany na jedną budowę z gościem, który tankuje od rana i chwieje się na nogach przed niemieckim pracodawcą - po tygodniu jesteśmy wywalani z budowy. Dzwonisz do firmy, że mieli nie dawać Ci do zespołu pijaka, a od konsultanta z Abacentu słyszysz, że oni nie wiedzieli o tym, że "Grześ" czy "Jaś" to alkoholik. Mimo, że inni pracownicy już wcześniej zgłaszali, że z gościem nie da się pracować przez jego pijaństwo. Inna sprawa, że ciągle się zastawiają tym, że w wielkich miastach jest problem z dobrymi kwaterami, jest problem jak sobie sam nie poszukasz. A najbardziej irytujące jest to, ze Abacent dzwoni do Ciebie i pyta na ile jest na budowie roboty bo oni nie wiedzą... To od czego jest Abacent, skoro pracownik najlepiej aby sam znalazł sobie kwaterę, zadbał o długie zlecenie i dopytywał kierownika ile czasu bedzie pracował na danej budowie? Abacent chce tylko zbierać za pracownika prowizję nie dbając o swoich pracowników. A inną kwestią jest brak ubrań roboczych, podstawowych narzędzi itp. Inne agencje to wszystko zapewniają.

Pomocna?
Tak7Nie
Nowy
 Opinia

Pracuje pierwszy tydzień,Jak tak dalej będzie to już nie będę musiał zmieniać więcej pracy ,aby nie zapraszać ale super Moje sugestie dla Abacent Personalservice GmbH: Żadnych Lubię atmosferę w Abacent Personalservice GmbH za: Życzliwość i dobry kontakt z firmą

Pomocna?
TakNie1
anonim
 Opinia

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
TakNie
Henryk z Pabianic
 Opinia

Witam Każdy dużo krzyczy ale żaden nie ma odwagi napisać w czym go oszukali to jest moja opinia a nie firmy ABACENT. Wielu pracowników firma zwolniła za pijaństwo za złodziejstwo albo za brak podstawowej wiedzy w zawodzie. Jak tak jesteście oszukani to napiszcie w czym .Nie piszcie głupot bo ludzie którzy to czytają opierają się na tak głupich postach i są w te brednie uwierzyć

Pomocna?
Tak2Nie
anonim
 Opinia

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
TakNie
Maciek
 Opinia

Pracuję w tej agencji od lutego i nie spotkałem się z żadnym problemem . Pieniądze zawsze się zgadzają i są na czas. Co do kwater jeśli są jakieś problemy Pani Ewa i Patrycja reagują od razu. Co do zjazdów też nie ma większych problemów gdy się wcześniej o nich poinformuje. Jest to agencja dla ludzi chcących pracować a nie tych którzy chcą się wyrwać z domu by imprezować. Z czystym sumieniem mogę polecić ją znajomym i przyjaciołom. Pozdrawiam

Pomocna?
Tak1Nie1
Dariusz
 Opinia

Coś nie pasuje w mojej ocenie, że nie widzę jej na stronie?

Pomocna?
TakNie
Michał
 Opinia

Witam. Nie polecam.(usunięte przez administratora)Brak ubrania roboczego. Kiepskie warunki mieszkaniowe. (usunięte przez administratora) Ostrzegam przed współpracą.(usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak2Nie
Martin
 Opinia

(usunięte przez administratora) Mogę Ci powiedzieć że agencja na duże tak,jest w porzadku.

Pomocna?
Tak2Nie
Norbert
 Opinia

Podpowiedzcie jakie warunki bytowe zapewnia firma za granicą?

Pomocna?
TakNie
Stach
 Opinia

Niezadowolone osoby przeważnie były idealnymi pracownikami a zła firma ich nie docenia?

Pomocna?
TakNie
Chętny do pracy
 Opinia

Podpowiedzcie jak dostać się do firmy?

Pomocna?
TakNie
Erwin
 Opinia

Zastanawiam się czy jest tak dobrze?

Pomocna?
Tak5Nie
Wiktor
 Opinia

Tak rzadko zaglądacie na forum. Czy mógłby ktoś napisać jak się pracuje?

Pomocna?
TakNie
Wiktor
 Opinia

Abacent Personalservice GmbH ma opinię bardzo dobrego pracodawcy.

Pomocna?
Tak1Nie
Kubas
 Opinia

Abacent Personalservice GmbH to spoko agencja ale dla pracowitych!!

Pomocna?
Tak4Nie
ABAALEX
 Opinia
@Kubas 06.10.2017 17:46

co masz na myśli pracowitych ??? myślę, że dla wolontariuszy !!

Pomocna?
Tak4Nie

Zostaw opinię o Abacent Personalservice GmbH - Leipzig

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Abacent Personalservice GmbH