3.7/5

Leipzig - Abacent Personalservice GmbH

3. Opinie o pracodawcach Leipzig
  5. Opinie o abacent personalservice GmbH

Opinie o abacent personalservice GmbH Leipzig

Nie przegap nowości o abacent personalservice GmbH!

Grregory

22.07.2025 11:16

Wlasnie bede wracac do Abacent, zmienilem agencje bo skusily mnie lepsze stawki, ale co chwile mam problem z wyplata na czas, w abacent tego nie bylo
    Kazik

22.07.2025 08:08

Pracowalem jako Malarz na Bawarii, dobrze wspominam prace z biurem nie bylo zadnego problemu. Na koniec wyplacili wszystkie godziny z Zeitkonta wiec moge bez wyrzutow sumienia polecic

22.07.2025 10:14

Mnie też wypłacili podatek też był wysoki Jak by nie mogli wypłacić w następnym miesiącu
    Lisa

21.07.2025 17:21

Super zufrieden!!
    Kizo

21.07.2025 12:27

Szukalem pracy przez kilka tygodni, zadzwonilem do nich w piatek i juz od poniedzialku pracuje w fajnej ekipie. Kwatera super, mamy 4-pokojowe mieszkanie na trzech!
    Bronek

21.07.2025 14:43

Dostałeś pracę fajnie Rzeczywistość będzie inna Zrobiłeś dobra reklamę
    Bartosz

21.07.2025 14:23

Spory plus za szybkie zatrudnienie i dobre zakwaterowanie!!
    Kris

21.07.2025 14:15

Pracowałem u nich długo i w szoku jestem co do niektórych opini. Pracowałem przez pół roku, wypłata na czas, Pani Angelika z biura mega miła i zabawna. Musiałem zjechać nagle i bez problemu, bez żadnych kar. Polecam szczerze, ja akurat pracowałem na magazynie w Berlinie.
    Elon

21.07.2025 14:14

Witam.polecam tą agencję i czynię to z pełną świadomością.super team w niej zatrudniają.dlatego nie mogę zgodzić się z osobami które mają krytyczny do niej osąd.jesli ktoś kto kieruje się uczciwością i uczciwie przyjechał pracować to uczciwie będzie traktowany.ja jestem przeogromnie zadowolony.pozdrawiam.

21.07.2025 14:12

Dzien dobry Ja bylem z tom agencja w jednej z sieci sklepów w Niemczech. Praca ogulnie OK, kwatera tez dobra. Bez rewelacji ale cicho, czysto i niedaleko od roboty. wypłata była pomiędzy 14-16 dniem miesiąca , zaliczki tez można brać. Ogulnie moja opinia jest dobra. Byłem 6 miesięcy.
    Endriu

21.07.2025 14:09

gorąco polecam. dzięki ich pomocy mam super pracę za granicą, polecam raz jeszcze
    Dobiesław

21.07.2025 12:16

Witam, pierwszy raz spotykam się z tak dobrym pośrednikiem pracy, wszystko jasno i wyraźnie zostało mi przedstawione, warunki pracy i wynagrodzenia, wszystko zgodnie z umową, miły personel, pełen energi i entuzjazmu, zawszę chętnie pomogą rozwiązać napotkany problem. tutaj serdeczne pozdrowienia dla Pani Magdaleny i Pana Piotra
    stefek

21.07.2025 12:13

Polecam prace w Lipsku na montazu maszyn, czysta robota, blisko granicy i zarobki jak na Bawarii
    Wiesław

21.07.2025 12:12

W firmie pracuję od ponad roku umowę podpisałem w biurze, jestem bardzo zadowolony nigdy nie zostawiono mnie bez potrzebnej pomocy. Wszystkie sprawy i zobowiązania zawsze na czas i na 100%. Polecam bardzo!!!
    Igi

21.07.2025 12:10

Pani Paulina to super osoba, ciesze sie ze jest moim koordynatorem,w zadnej agencji takeij nie mialem

Oferty pracy - abacent personalservice GmbH

Elektryk budowlany / Praca na halach przemysłowych

Lipsk

3500 - 4000 EUR / m

Operator maszyn CNC

Norymberga

3200 - 4000 EUR / m

Malarz budowlany/ malowanie fasad/ wykonczeniówka

Magdeburg

2800 - 3200 EUR / m

Spawacz MAG Leipzig

Lipsk

2500 - 3100 EUR / m

Joachim

21.07.2025 12:07

Pracowałem przez tą firmę i mogę szczerze polecić wszystko było dograne tak jak w umowie plus pieniądze były wypłacone na czas i zgodnie z umową
    Henry

21.07.2025 12:06

Trzeba wiedziec ze w abacent nie ma czegos takiego jak nadgodziny, stawki 14,00-15,00 max Jak masz dobra budowe to zarobisz te 2600€-2800€ ale stadanardem jest raczej 2400€ Mi odpowiada, przede wszytskim to ze mam swoj pokoj bez patologii i libacji
    Edmund

21.07.2025 12:04

Jestem zadowolony z dotychczasowej wspolpracy, Polecam!
    Tomasz

21.07.2025 11:58

Polecam! Pracowalem u nich jako elektryk w okresie wakacyjnymi na pewno wroce!
    Patryk K.

21.07.2025 11:56

Pracuje jako Elektryk od 3 lat, zakwaterowanie mam oplacone , nie jest ono odciagane z wyplaty, z Zeitkontem tez nie ma problemu, jak uzbieralem 70h to normlanie pozwolili mi 30 godzin wyplacic Pracowalem w roznych miejscach i wiekszosci z nich kwatery byly w calkiem przyzwoitym snadardzie Najwazniejszy dla mnie jest kontakt z biurem i tutaj nie ma zastrzezen
    Daro

21.07.2025 11:54

Pracuję jako operator CNC w Niemczech dzięki Abacentowi i muszę przyznać, że to jedna z najlepszych firm pośredniczących, z jakimi miałem do czynienia. Warunki zgodne z umową, dobre stawki i regularne wypłaty. Zawsze mogłem liczyć na wsparcie w każdej sytuacji.
    Cebo

21.07.2025 11:49

Parcuje jako Monter maszyn rolniczych w Lipsku od ponad 2 lat, bardzo polecam wspolprace z agencja i prace w tym zakladzie - dobre zarobki i czesto robimy nadgodziny

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w abacent personalservice GmbH?

Tomy

21.07.2025 11:46

Pracuje od roku, jestem bardzo zadowolony - Pani Magdalena to super koordyantor i wszystko super tlumaczy
    Kamil

21.07.2025 11:43

3 lata jako Malarz, z Pania Ilona mam super kontakt, zawsze odbierze albo oddzwoni i co roku do nich wracam
    Patryk

22.04.2025 11:18

Dziadostwo nie polecam . Mimo że pracowałem tylko 2 dni bo tak załatwili kwaterę że po 2 dniach musiałem się wyprowadzić nie miałem możliwości rozpakowania się bo właściciel odrazu powiedział że w piątek mam się wyprowadzić mimo że w środę przyjechałem pół jedzenia wyrzuciłem to na koniec stwierdzili że nie zapłacą mi bo ich klient. W Berlinie lotnisko poinformował że nic nie robiłem mimo że wysyłałem zgodnie z umową lokalizację na whats app ! Nic nie robiłem pojechałem poleźć na styropianie i pograć w karty ??!! Ludzie omijajcie tą firmę szerokim łukiem kwatery wynajmują co tydzień i nie wiesz czy będziesz pracował czy nie czy może cię zwolnią w piątek i będziesz musiał wracać do domu w moim przypadku naszczescie 200 km ale współczuję innym co mają po 800 !!! Dziadostwo do tej pory nie mam umowy o którą prosiłem listem poleconym podpisałem im umowę również e mailem ale widocznie zapomnieli że to oni są moim pracodawca i to w ich obowiązku jest zapłacić mi a nie w obowiązku klienta któremu wynajmuja ludzi ! Jedziesz na budowę jeden młotek i mieszadło ani miary ani ołówka nie ma nic (usunięte przez administratora) totalny !!! (usunięte przez administratora) I TYLE W TEMACIE ! Mimo że to tylko 2 dni pracy udowadnia wam że zapłacicie mi co do 1 centa

30.04.2025 10:57

Szanowny Panie Patryku, Zakwaterowanie zostało przez nas opłacone w terminie od czwartku do niedzieli, a w jego ramach miał Pan możliwość korzystania ze wszystkich udogodnień, w tym z lodówki, na równi z pozostałymi gośćmi pensjonatu. Zdarzają się sytuacje, w których konieczna jest zmiana zakwaterowania, szczególnie gdy właściciel obiektu nie jest w stanie kontynuować wynajmu. W związku z tym zapewniliśmy Panu nowe miejsce zakwaterowania, za które dokonaliśmy przedpłaty. Pomimo uprzedniego potwierdzenia z Pana strony chęci kontynuowania pracy oraz akceptacji nowego zakwaterowania, nie stawił się Pan w wyznaczonym miejscu pracy. Wszystkie niezbędne dokumenty zostały Panu przekazane zarówno drogą mailową, jak i dostarczone na adres zakwaterowania oraz dodatkowo na adres zamieszkania w Polsce. Jesteśmy do dyspozycji pod telefonem codziennie od 08:00 do 16:00 i serdecznie zapraszamy do kontaktu w celu dalszych wyjaśnień. Z poważaniem, Team Abacent
    Patryk

15.05.2025 23:23

Dzwoniłem do was i co mi powiedzieliście że nie dostanę wynagrodzenia bo wasz klient powiedział że nic nie robiłem … wysłałem mu lokalizację dzwonił do mnie i powiedział że wam zapłacił a co wy zrobiliście dalej do dnia dziesiątego nie wypłaciliście wynagrodzenia . Otrzymałem od was umowę e mailem podpisałem ja i odesłałem … o jakim adresie pani mówi o tym niemieckim na którym miałem zaszczyt spać 3 dni nawet w Niemczech poczta nie jest tak szybka jak metro w Chinach żeby ona do mnie zdążyła dotrzeć . O jakiej lodówce pani mowi o tej jednej na 12 osób … o jakiej umowie na polski adres … której nie otrzymałem chyba że wysłaliście jakim gołębiem pocztowym który się zgubił po drodze … PRZESTAŃCIE LUDZIA WCISKAĆ TE KITY O DARMOWYCH MIESZKANIACH Z ICH WŁASNYCH DIET … w Niemczech nie ma nic za darmo … chyba że robicie komuś prezenty jak święty Mikołaj 🧑‍🎄 ….zmiencie nazwę na firmę krzak ! Albo zacznijcie traktować ludzi poważnie i dajcie im stabilną prace a nie ganiacie z kwatery na kwaterę z miejsca miejsce jak baranów ….
    Hydraulik

08.05.2025 13:59

Pracowalem dwa lata w jednej firmie w Hamburgu, polecam, caly czas na jednym zakwaterowaniu

08.05.2025 18:40

Myłeś się dzisiej To się wyszoruj może rozum wróci Jak taka dobra firma to czemu szukają pracowników
    Wkurzony

22.04.2025 20:14

Nie polecam nikomu tej firmy straszne (usunięte przez administratora) na każdym kroku gdzie można z nadgodziny i z chorobowego.
    Staszek

12.08.2024 07:22

Ostatnia wypłata: Stawka 14 euro netto/h Ilość 212 godzin pracy Nadliczbowych 28 godzin Wynagrodzenie 2935 Stawka na godzinę 13.85 euro netto GDZIE TE NADGODZINY

15.08.2024 09:12

A czego się spodziewać. To jest normalne. Nadgodziny tylko na papierze. Robią z ludzi idiotów i wciskają kit że podatki itd. Ale wielu myślących inaczej im wierzy że tak ma być. A Abacent skubie ich struś trawę. Najgorszy to stary oddział w Lipsku. Te to kłamczuchy. Pozdro
    Maciek

11.02.2025 14:05

Jak ja pracowalem w DE, a pracowalem dla takich firma jak (Persona, Abacent, Adecco, von Caprivi) to ustalalem stawke netto za kazda przepracowana godzine. I to bylo ich obowiazkiem, aby mi sie wyplata zgadzala. W mojej ostatniej agencji ADU Personalservice powiedzieli zapytali czy chce miec strawke netto czy brutto. Z pytaniem jaka roznica, odpowiedzieli mi, ze dostaje sie brutto + faktyczne diety netto + Dodatki brutto. Dla mnie oznaczalo to, ze nigdy bym nie wiedzial ile zarobie i czy to sie zgadza. Wiec wolalem tak po polsku. Chce wiedziec ile netto. Wiec otrzymalem oferte na netto za kazda godzine. Nie wazne czy 150h czy 220. Kazda godzina stawka netto. I to jest Fair bo mi sie zawsze zgadzalo.

Kontakt - abacent personalservice GmbH

Brühl 52 04109 Leipzig

Leszek

19.08.2024 08:34

Pracuje dla Abacentu od 2018 roku, gdyby bylo tak zle jak piszecie nie pracowalbym tak dlugo... Pieniadze mam na koncie do 15, nie oszukuja chyba ze sie jest gamoniem nie czytajacym warunkow umowy

21.08.2024 11:56

A pracowałeś gdzieś indziej. Masz jakieś porównanie. 14 euro netto to i w Polsce zarobisz. Pozdrawiam.
    TOMEK

11.11.2024 22:46

O jakich warunkach umowy piszesz? Jak od nich odszedłem , to przysłali mi do podpisania stos papierów z trzech lat... Z tych papierów dowiedziałem się , że dostałem kilka podwyżek i nawet Fahrgeld mi dawali....Aaa.. I w tych papierach twierdzili , że dostawałem pieniądze na paliwo nawet jak nie jeździłem do pracy...
    J@roslaw

09.11.2024 10:22

Przepracowałem tam około 12 lat z przerwami, odeszłam od nich rok temu, moja rezygnacja była spowodowana brakiem zleceń w pobliżu granicy, wysyłali poprostu ludzi daleko od granicy, to mi nie pasowało i dlatego się nasze drogi rozeszły. Jeżeli chodzi o płatność itd to u mnie było ok, a jak ktoś nie czyta co podpisuje i na co godzi to ma ból głowy, oczywiście wiele widziałem, jaka (usunięte przez administratora) w ostatnim czasie tam pracuje to jakaś porażka, i często nie poważni ludzie generują poważne problemy. Jeżeli zmieni się koniunktura na lepsze to zawszę chętnie pomyśle o pracy u nich
    Robert Kulasek

18.08.2019 19:57

Pracowałem w Firmie Abacent ,naprawdę super firma .Pan Grzegorz.Pan Kamil ,super goście ,kasa sie zgadza,super mieszkanie,posłuchałem kolegę i przeszlem do innej firmy i teraz bardzo żałuje ,nie wykluczam powrotu,bo firma jest super.Pozdrawiam.
    @Marian

26.04.2024 22:33

Niema bo jeszcze byś się dowiedział że masz 18netto a dostajesz 13 reszta ginie diety czy kilometrówka. Oni mają inne Lony dla cb i inne wyrazie kontroli
    Misiek

23.10.2024 23:52

Ale mieli pecha. Z ich powodu dopadł mnie komornik na 400 ojro=brak składek na kościół... Do tego doszły przekręty z wypłatami - netto deklarowali jako brutto. Szykuję pismo do finanzamtu w tej sprawie, więc jest szansa , że zabiorą im lizenzję . wiszą mi ponad 5 tysięcy ojro z podatków ,więc odwołam zarzuty za łapówkę w kwocie...15 tysi...?
    Hydraulik

24.09.2024 18:26

Czy pracowal ktos w okolicy passau? Bo mam propozycje tam jechac z innej firmy a podobno byl tam ktos z aba'cent
    Kazik

13.09.2024 14:05

Dzis dzien wyplaty, a ja co? Dostalem ja na swoje konto jak co miesiac. Dzieki abacent za fuche z nadgodzinami! Oczy sie ciesza

05.09.2024 17:07

pracowałem w tej firmie dosyc długo początki były OK ale po paru latach pracy była zmiana rządzących i wtedy dużo sie zmieniło (usunięte przez administratora) na godzinach nie wypłacają zwolnienień chorobowych ,jak masz zwolnienie chorobowe od razu wysyłają wypowiedzenie argumentując niestawienia się do pracy. Tak że nie polecam tej firmy nikomu nawet najgorszemu wrogowi
    Michal

25.07.2024 15:42

Dzien dobry czy ktoś może pracowal w rhede przez abacent i może coś powiedzieć?
    @Mirek 43

26.04.2024 22:40

Tragedia niema kontaktu po podpisaniu umowy. Umowa wysłana częściowo na e-mail Na kwaterę przyszła inna w formie fizycznej. To co jest w tych umowach to śmiech wysłałem to do Adwokata. Pieniędzy za nadgodziny niewypłacaja wiem to od poprzednika. Omijajcie z Daleka

04.06.2024 21:22

Z nadgodzinami oczywiście kłamiecie. Podajecie je w rozliczeniu , oczywiście ale zabieracie diety żeby zawsze była umówiona stawka godzinowa. Nie ma tak że jest stawka 14 netto plus 25 procent diety. Prawda

05.06.2024 11:29

Panie Slawku, Jezeli liczy Pan 25% dodatku za nadgodziny od stawki netto (lacznie z dieta), to popelnia Pan blad. Dodatki za nadgodziny, prace nocna, prace w niedziele lub swieta, naliczane sa od stawki podstawowej czyli bez diety. Jesli chialby Pan wyjasnic te kwestie osobiscie, zapraszamy do kontaktu. Wszystkiego dobrego.

28.02.2024 15:59

18.03.2024 14:13

14 plus brutto dieta 3 euro

30.04.2024 09:18

Oni maja diety nie dzienne, tylko godzinowe wiec te 3€ to do godziny jest. Tak na reke mam okolo 14,00€ + oplacaja mi zakwaterowanie. Kwatery zdarzaja sie raz lepsze raz gorsze, czasami jest (usunięte przez administratora) ale to po innych lokatorach, generalnie warunki mieszkaniowe dobre no i pokoj mam zawsze dla siebie
    Adam 35

26.04.2024 18:06

Nie polecam cały czas jakieś problemy z pieniedzmi ciężki kontakt stawki niskie jakieś dziwne zasady niewolnicze. W innych agencjach niema czegoś takiego. Te nowe pozytywne opinie na 100% piszą sami pracownicy
    @Arek88

24.04.2024 14:01

Witam ja tylko bym chciał przestrzec ludzi zaczynających pracę u nich. Nie warto se głowy zawracać no chyba że ktoś chce być ich parobkiem na każde zawołanie. Robią później problemy z podjęciem pracy w innej Agencji. Stanowczo odradzam.
    Libe

25.02.2024 12:22

Dla mnie rozmowa z nimi weryfikuje wszystko brak jakiegokolwiek poziomu. Może ktoś się nabiera na współpracę z nimi ale nie ja. Już na wstępie chcą okazać swoją wyższość i pokazać kto tu zadzi zapominając o tym że Są tylko usługami personalnymi nie polecam nikomu kłamią!!!
    Robert S.

04.03.2024 07:45

tak. Ale to nie tylko abacent. KAzda agencja przeprowadza rozmowe kawlifikacyjna w 5 minut. W czasach gdzie brakuje rak do pracy i na 100 miejsc pracy jest 50 pracownikow nie przeprowadza sie tak jak kiedys konkursow. Wazne, ze masz dyplom badz doswiadzcenie i rece do pracy. Teraz tak wyglada wlasnie rynek pracy. !0 lat temu agencje pytaly mnie o swiadectwa pracy, doswiadczenie i wogole wiele innych zaawansowanych pytan. Czasy sie zmieniaja.
    Staszek

27.02.2024 12:09

Pracowalem dla Abacent prawie dwa lata w firmie Bachl, gdyby nie to, ze Bachl zrezygnowal z agencji na pewno pracowalbym u nich dalej. Agencja na poziomie, kontakt z biurem bardzo dobry, moja wyplata zawsze byla na czas, wiec czytajac te komentarze nizej mam wrazenie ze gosc albo cos przeskrobal, albo ma komornika na koncie, bo Abacent wyplaca pieniadze. W kazdym badz razue, jesli mieliby podobna oferte to chetnie bym do nich wrocil

20.02.2024 18:12

Dalej nie otrzymałem od Abacent wynagrodzenia. Ostrzegam wszystkich co by się dwa razy zastanowili przed podpisaniem z nimi umowy

Zostaw merytoryczną opinię o abacent personalservice GmbH