3.7/5

Leipzig - Abacent Personalservice GmbH

3. Opinie o pracodawcach Leipzig
  5. Opinie o abacent personalservice GmbH

Opinie o abacent personalservice GmbH Leipzig

Nie przegap nowości o abacent personalservice GmbH!

bruno

10.11.2020 21:38

Czy pracując w abacencie ,jest mozliwość wyjechania na weekend do domu do Polski bez informowania koordynatora.

07.12.2020 18:26

domyslam sie ze w czasie wolnym mozesz nawet leciec w kosmos, tutaj nie ma obozu prscy, mega fajne warunki a biuro wyrozumiale.polecam!
    Jurek

26.11.2020 10:28

Pracowałem z Abacentem ostatni raz rok temu. Nie mam im nic do zarzucenia. Wynajmowane pokoje są w dobrym stanie blisko budowy. Pieniądze zgadzaja się z podanymi stawkami . Kontakt z biurem jest bardzo dobry. Nawet jak nie odebrała dziewczyna telef. to oddzwaniała. Za pozostałe utrzymanie się w pracy odpowiadamy również sami. Pracując w Zeit Firmie, nie mamy gwarancji, że będziemy na jednej budowie do końca. Z różnych względów nie podam dlaczego nie odpowiadamy Firmie na budowie/ temat jest delikatny/. Pracuję w Niemczech 14 lat. Po 10 latach wyprowadziłem się do Polski..Zyczę wszystkim samych sukcesów i pozdrowienia dla ' dziewczyn " z abacentu.
    Isma57

02.11.2020 22:30

Pracuje w tej firmie od pewnego czasu i następujące doznania. Pięknie jest do momentu jak wszystko się kręci w moim przypadku to tak pięknie nie jest. Firma podpisuje umowy z zleceniodawca i wszystkie koszty ponoszę ja. To znaczy że jeżeli klientowi coś się nie wyjdzie i wyrzuci cię z pracy bez powodu to za przepracowania godziny nie otrzymasz wynagrodzenia. Firma Abacent stoi po stronie zleceniodawcy a nie pracownika straciłem kilkaset Euro. Pracownik o imieniu Maciek ma zajęty telefony zawsze w tedy gdy sprawy idą nie po jego myśli, tłumacze nie jest następujące. Jest tak dużo pracowników że nie ogarniam. Nie piszecie ze firma jest w porządku bo płaci wynagrodzenie. Każdy z nas daje na czysto około 10 euro z przepracowanej godziny a my mamy 10.2 brutto. Czyli na 1 klasie 7.89 To kto komu robi łaskę żadna z tych firm nie szanuję pracownika bo nas jest na pęczki i mają z czego wybierać. Wnioski każdy musi wyciągnąć sam. Jest jedna firma dla której ma szacunek ale mało płaci i to jest ból. Pozdrawiam.

03.10.2020 10:35

mam wolny weekend i tak sobie czytam te wszystkie opinie, nie jednego pueca chleb jadlem, nie jedna firme 'zaliczylem' bylo raz lepiej a raz gorzej, po tym co czytam tu a czego sam doswiadczam ze strony firmy, chcialbym napisac ze Panie z firmy mnie mile zaskakuja tym jak dbaja o pracownika, byla sprawa malo istotna o ktorej zapomnialem i w kazdej innej firmie tez by zapomnieli, nagle dostaje telefon od Pani z cudownym glosem ze wszystko zalatwione. w szoku jestem do dzis. kontakt z biurem wzorowy, nie ma czegos takiego jak w innych firmach ze biuro naskakuje na Ciebie i staje przeciwko Tobie, tu w Abacent ktos wie ze gramy razem do jednej bramki i bardzo ladnie to praktykuje.pracuje dopiero 3 tyg i juz jestem przemile zaskoczony ta sytuacja czy tez atmosfera. Narzekacie na kase? Ja sie pytam czemu? wiedzieliscie za ile jedziecie, zmusil Was Abacent do wyjazdu czy moze Wasza sytuacja zyciowa?;) nie ma idealnych pracownikow i jako ze walcze z hipokryzja, pierwszy sie przyznam z sam nie raz bylem tym ktory przeciaga szale na swoja korzysc i jako szczery czlowiek potrafie sie do tego przyznac ale widze ze inni tylko narzekaja, moze pora zrobic rachunek sumienia? Wiesz ile masz na godzine. Wiesz ze pracowac trzeba, wiesz ze niemcy nie lubia jak cos sie partaczy, wiedz tez ze nie mozna klamac i jak cos piszesz to pisz szczerze albo dzwon do biura bo gleboko jestem pezekonany ze tam zalatwisz wszystkie swoje 'problemy'. zbyt duzo jezdze po swiecie aby wierzyc ze pracownicy sa krystalicznie czysci ;)) pozdrawiam szczegolnie tych ktorzy zaraz zaczna mi tu jechac, tylko pamietajcie, zalozcie pampersy zanim cos napiszecie ;)
    Wyga

13.10.2020 20:07

Napisz, proszę, ponownie opinię po ok. 1 roku pracy. Objaśnij też o co się rozchodzi z tym pampersem, bo nie zajarzyłem a odpowiadam Ci bez takowego...

14.10.2020 20:04

mialem na mysli 'rachunek sumienia' na mojej budowie w innych firmach sa inni Polacy z innych czasowych firm, sami niemcy komentuja ich podejscie do pracy i pytaja 'dlaczego Ty normalnie pracujesz a koledzy nie?' jak juz wspominalem, nie ma krystalicznych ludzi, dzis dostalem na maila info dotyczace mojej wyplaty, wszystko aie zgadza, nie mam zamiaru byc adwokatem mojej firmy i pisze fakty, mam tez kilku znajomych w firmie abacent i nie narzekaja a pracuja dlugo, owszem, moze ktos w Was ma tu racje, ja sie wypowiadam za siebie i to jest moje prywatne zdanie na temat tej firmy. jestem mega zadowolony
    Znawca_tematu

13.10.2020 20:02

Firma Abacent ma swoje plusy, które zostały na tym forum zauważone. Ma też minusy. Jak powiedział "klasyk", ważne żeby te plusy nie przesłoniły nam minusów :) Jak dla mnie sporym minusem jest konstrukcja wynagrodzenia, tj. max dieta i min stawka godzinowa. Ma to niestety przełożenie na dodatek za nadgodziny; urlopowe; chorobowe; zwrot podatku jak i przyszłą emeryturę, o ile ktoś rozważa.
    Spawacz

02.10.2020 20:49

Pracował ktoś lub pracuje w tej firmie jako spawacz?? Jakieś sensowne komentarze?? Praca na dłuższy okres w jednym miejscu czy co kilka miesięcy zmiana miasta?? Czekam na inteligentne komentarze. Pozdrawiam.
    Zenek z Sosnowca

24.07.2020 13:41

Ja tam robie swoje... Jest zlecenie, jade gdzie karza, kasa na czas, kwaterki czasem leprze czasem gorsze, jak cos nie tak to dzwonie do biura i mi zmienia. Gemeralnie firma jedna z leprzych na rynku. Pozdrawiam dziewczyny z biura na nikolai!
    Zenek z Sosnowca

05.08.2020 13:38

Drogi kumplu (nie wiem czyj bo na pewno nie muj), tu masz racje jestem mistrzem hydrauliki, a nie ortografii :-) . Swoja droga "Złapałeś gwiazdkę z nieba i ją nie puszczaj" tu tez mi cos nie pasi, dlatego dobrze przemysl zanim kogos poprawisz hehehe. Przykro mi troche, bo Ty chyba nie zlapales rzadnej "gwiazdki" skoro siedzisz w internetach i sprawdzasz ludziom ortografje, smiejemy sie z takich jak Ty z kolegami, zajadamy takich na sniadanie hehehe. Czekam na korekte tego komentarza i powodzenia w dalszym poprawianiu, pozdrawiam goraco i sloczenie ;-)
    jola

30.09.2020 09:45

Bledy zrobil, ale tez litrowke taka jak Ty... Jako kontrola cienki jestes!!
    Pracownik Abacentu

28.07.2020 16:12

Generalnie moge polecic firme abacent kolegom po fachu. Jak to w kazdej Firmie zdazaja sie lepsze i gorsze sytuacje, ale tutaj koledzy z biura zawsze staraja sie sprawy zalatwic tak, by obie strony byly zadowolone. Mam tu na mysli pracownik i pracodawca. Raz mialem syuacje ze kwatera byla tragiczna, wyslalem zdjecia, jednym telefonem do biura zalatwilem sobie jeszcze tego samego dnia jej zmiane. Wyplata, jest zawsze do 15go i zawsze na czas (przychodzi zwykle nawet juz wczesniej) Zlecenia sa rozne, raz trafilem na klienta gdzie bylem tylko niecaly miesiac, co mi sie nie dokonca podobalo... Jednak nastepne zlecenie trwa juz prawie pol roku i konca nie widac. DZiwia mnie negatywne komentarze na temat firmy...

30.07.2020 12:26

Jak telefonu nie zblokują do dzis moja sprawa nie wyjaśniona pozdrawiam
    Paweł

24.07.2020 11:45

Bardzo mnie dziwią te opinie... Żadna agencja nie jest idealna, ale abacent to jedna z lepszych firm w jakich pracowałem a pracuje już tutaj dwa lata.. Zlecenia są w większości ok, nie ma problemów z urlopem, mieszkania tez okej.. czasami zdarzaja sie slabe kwatery, ale wtedy panie w biurze zmieniaja mieszkanie w ciagu tygodnia i jest ok.. Polecilem tutaj prace juz kilku kolegom i tez sa zadowoleni, abacent nie obiecuje gruszek na wierzbie jak inne agencje a potem jest zdziwienie...
    Elektriko

21.07.2020 13:45

Ja jestem zadowolony z Abacentu, wyplata na czas, dobry kontakt z koordynatorami w biurze, czesto ida pracownikowi na reke.

22.07.2020 13:56

Dziękujemy za pozytywną opinię - pozdrawiamy i mamy nadzieję na dalszą owocną współpracę!

10.07.2020 19:16

13.07.2020 10:33

Dzień dobry. Tą sytuację meldował Pan już u nas wcześniej i choć zawsze jest to zdanie pracownika kontra zdanie zleceniodawcy, który upierał się, że nic takiego nie miało miejsca, zawsze wychodzimy naprzeciw oczekiwań pracownika i dlatego od tego tygodnia pracuje już Pan na innym zleceniu. Mam nadzieję, że nie będzie już Pan tam miał takich problemów. Prosimy na następny raz również nie podawać danych osobowych naszych zleceniodawców. Serdecznie pozdrawiamy!

16.06.2020 12:30

Witam pracowałem nie za długo do czasu wypadku dostałem wypowiedzenie treść nie zgodna z sytuacją chce się dowiedzieć kiedy można liczyć za rozliczenie za poprzedni miesiąc ale Pani opiekunka unika kontaktu nie odpowiada na wiadomości no ja nie mogą wypowiedzieć się pozytywnie na temat firmy
    Ck

01.07.2020 10:09

Tak wiem w ktorym oddziale pracowałem lecz tak jak juz inni pisali , mojego numeru telefonu nikt nie odbiera. Swiadczy to jak są traktowani ludzie którzy.chca wyjaśnień i się upominaja o swoje pieniądze. Brak kultury osobistej i żenada.

02.07.2020 11:10

Proszę o informację w jakim oddziale Pan pracował, a osobiście skontaktuję się z koordynatorem, aby dowiedzieć się więcej o sprawie.

22.06.2020 16:21

Firma katastrofa mówią że Polskie firmy to oszusty ale tak już pobija wszelkie rekordy do księgi Ginesa mogą się zgłosić przykład 87hx11=608 eu ???? Pani kierownik mistrzyni jak miała wytłumaczyć zakończyła rozmowę i mój telefon zablokowała tak jak Pani koordynator ???? to musi być presja na pracownikach pozdrawiam i unikać jak ognia sprawa została zgłoszona będę informował na bieżąco dobry kalkulator w swoją strone

30.06.2020 15:39

Wstyd kierowniczka kazała zablokować mój numer na maile nie odpowiada zwolnienia nie ma ochoty poprawić tą sprawą się odpowiednie instytucje jakie wyżywienie co firma pisze w tych rozliczeniach z rękawa wyciągnięte normalnie jaja numer zablokowany pozdrawiam macie telefon możecie dzwonić

30.06.2020 15:42

Macie numer macie rozliczenia to ja mam wysyłać? Chęca robocie już rozliczenie zniknęło numer mój zblokowaliscie

Oferty pracy - abacent personalservice GmbH

Elektryk budowlany / Praca na halach przemysłowych

Lipsk

3500 - 4000 EUR / m

Operator maszyn CNC

Norymberga

3200 - 4000 EUR / m

Malarz budowlany/ malowanie fasad/ wykonczeniówka

Magdeburg

2800 - 3200 EUR / m

Spawacz MAG Leipzig

Lipsk

2500 - 3100 EUR / m

Leszek

23.06.2020 09:11

Moj kolega pracowal kilka miesiecy przed pandemią. skonczyla sie praca i zostal zwolniony przez Abacent. Firma nie zdecydowala sie lub nie miala na to czasu by wypelnic mu dokumenty na tzw przestojowe. Tymczasem inny kumpel, ktory pracowal w Manpower pare tygodni , gdy skonczyla sie robota zostal skierowany na Kurtzarbeit, i dostaje przestojowe juz 3 miesiac. 67 procent penscji netto za... siedzenie w domu.

23.06.2020 14:55

Witam ja zostałem zwolniony w trakcie chorobowego treść zwolnienia nie zgodna z faktem i po otrzymaniu rozliczenia padłem jakie cuda tu wypisują i na ile mnie oszukali co najlepsze jedzenie zapłacone szkoda że jadłem za swoje firma katastrofa ale sprawa została skierowana do sądu jakieś przejazdy itp.
    Krzysztof

04.06.2020 10:14

Firam rzetelna i godna polecenia(w moim odczuciu), premie uznaniowe sie pojawiaja, firma zapewnia ubrania robocze, zawsze mam dobry kontak z biurem. ja nie jestem w stanie nic zlego napisac o tej firmie. Zlecenia oferowane przez firme sa dobrze przygotowane i wyplata sie tez zgadza

18.06.2020 10:24

Na ogólnym nie chcą rozmawiać ????mi to mój numer zblokowali???? i Pani pyta kapnoł pan że zblokowalismy i z innego pan dzwoni

18.06.2020 19:09

Proszę firmę żeby się nie błazniła A koordynatorów żeby nie wprowadzali ludzi w błąd pisałem wyżej o rozliczeniu A gdzie o premi wspominacie tak jak jesteście o naszej dyspozycji Pani koordynator zablokowała mój numer proszę odpowiedzieć czy to jest porządnej firmy zachowanie Pani kierownik sądzę że zastrasza ludzi ale mam nadzieję że nie długo tak dzban wode długo nosi aż się ucho urwie zapraszam do rozmowy pod tel 516005514 pozdrawiam jeśli Pani kierownik zezwoli ???? wypowiedzenie nie zgodna z sytuacją kłamstwa e mówię nie raz jest tak że kosa na kamień trafi sądzę że będziemy wojowac
    Zbigniew

18.06.2020 18:32

Witam wszystkich zainteresowanych współpraca z tą firmą wyjaśnię jak wygląda rozliczenie z 87hx11=608 eu na kalkulatorze firmy każdy ładnie tu pisze ze wszystko wyjaśni mój numer został przez panią koordynator zablokowany dodzwoniłem się z innego Pani pyta kapnoł pan że zblokowalismy Pana numer ???? na maile nikt nie odpowiada tak tu wszyscy ładnie piszą że wyjaśnimy tylko telefony blokujemy ale mam nadzieję że rusze z tą sprawą szybko do sądu żeby dalej moich kolegów Polaków nie okradano wypowiedzenie nie zgodna z sytuacją wypadek w pracy poinformowana firma zwolnienie na czas treść wypowiedzenia złe zachowanie w pracy nie wstawienie się w pracy firma profesjonalnie (usunięte przez administratora) brak kultury z strony Pani kierownik życzę dalszego jej sukcesu Pozdrawiam
    Marek K

10.06.2020 20:16

Witam dostałem ofertę pracy z Abacent mam mieś hełm okulary i buty. Fajnie mam wystąpić nago .Nie wiem co powie pracodawca na mój ubiór roboczy haha ha

17.06.2020 15:05

Odzieżą ochronną jest ta, która chroni przed wypadkami w pracy i spełnia wymogi BHP. Nie należy do nich koszulka lub spodnie, choć jeśli ich Pan potrzebuje, prosimy o kontakt pod numer +49 341 9899290, a być może będziemy w stanie Panu pomóc.

18.06.2020 09:15

Raczej Abacent powinien zapewnić każdemu pracownikowi odzież nie tylko wybranym ?
    MP

15.05.2020 13:33

Trafione w punkt poza jedna sprawa: Wysyłają pracownika na zlecenie do Frankfurtu am Main 588 km, praca na tydzień 35,5godzin przeciągania kabli po 500m w cztery osoby, nadmienie ze zleceniodawca kazal wpisać tylko 30 godzin 5,5 godz za free po czym wysyłają na kolejne zlecenie do Hamburga 497 km, lub do domu. Takie są obecne realia pracy w tej firmie. Do tej pory nie miałem zastrzeżeń co do firmy a pracuje ponad 6 lat. Co innego mówią przez telefon a co innego wy chodzi.
    hugo

16.06.2020 19:49

Ale samo omawianie kasy nie przywraca i nic nie daje. Nawet jak sami przyznajecie przez telefon że faktycznie za mało wypłaciliście nie robicie nic w kierunku uregulowania zaległości tylko kończycie temat na słynnym waszym omawianiu....

17.06.2020 14:46

Chociaż błędy nie zdarzają się często, byłem osobiście świadkiem kilku z nich. Pracownik otrzymywał wtedy wyrównanie na następny miesiąc.
    Elektriko

09.06.2020 15:43

Polecam prace w tej Firmie, juz od polroku jestem na jednym zleceniu ta sama kwatera, nie moge nazekac. Mam nadzieje ze zostane tu jak najdlurzej....
    Janek

19.05.2020 21:58

Pracowałem w firmie abacent jakiś czas. Rozliczenia wypłat na początku były dla mnie niejasne ale zadzwoniłem do biura i Panie koordynatorki mi krok po kroku wszytsko wytłumaczyły . Wypłata sie zgadzała i stawka była taka na jaka się umawiałem . mieszkania czasami było Ok a czasami jak mieszkania pracownicze ale w końcu jechałem do pracy wiec ważne bylo gdzie się przespać umyć i coś zrobić do jedzenia . Kontakt z biurem był tez Ok . Zrezygnowałem z pracy w abacencie bo chciałem wrócić do Polski jednak praca z dała od rodziny nie jest dla mnie
    Andi

02.06.2020 18:28

Dobre machloje robicie jak od początku roku mam 150 podatku zapłaconego

04.06.2020 23:30

Ile godzin Pan pracował? Proszę zauważyć, że opodatkowana jest jedynie stawka podstawowa i (jeśli Pan posiada) dodatek funkcyjny. Dieta płacona jest netto. Identycznie wygląda to w innych firmach, różnica polega na tym, że tam najczęściej podawana jest stawka brutto + x € dziennie diety netto, a my podajemy przybliżoną stawkę netto za godzinę, ze względu na łatwość obliczenia pensji.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w abacent personalservice GmbH?

Pan Zenon

04.06.2020 21:52

Pracuje w abacencie od jakiś 2 lat. Wszytko się układa dobrze kontakt z firma jest zawsze wtedy kiedy go potrzebuje. Stawka jest Ok. Klienci u których pracuje sa różni ale ogółem mówiąc wszytsko jest w porządku. Oczywiście jak się komuś nie chce pracować to zawsze będzie szukać jakiś problemów. Ja jestem zadowolony

04.06.2020 23:17

Dziękujemy za pozytywną opinię!
    Marmurowy

04.06.2020 21:58

Firma ma kilka oddzialow..kazdy oddzial ma inne zasady..Ja pracowalem w dwoch Bez zadnych problemow. Wspominam dobrze ten okres moze kiedys jeszcze tam wroce. Wyplata byla zawsze na czas i ogolem pracowalem w mieszkaniowce czyli zlecenie bylo dopasowane do moich kwalifikacji

04.06.2020 23:16

Serdecznie zapraszamy z powrotem!
    Mario

28.05.2020 21:45

Firma w porządku nie (usunięte przez administratora) mnie nigdy w żadnej sprawie. Zawsze chętnie pomagają dla mnie jest ważny dobry kontakt z biurem mnie się dobrze w tej firmie pracuje. Budowy som w porządku .. pomagają w załatwieniu różnych spraw . Polecam ja jestem zadowolony
    Robi

26.05.2020 22:39

Abacent został mi polecony przez innego pracownika który pracował w tym samym czasie ze mną na jeden budowie. Po rozmowie z nim samym jak i po rozmowę z biurem postanowiłem zmienić firmę. Jestem zadowolony i oby tak dalej . Sa możliwe częste zjazdy do domu. Można pobierać cotygodniowe zaliczki. Kwota na pasku wypłaty się zgadza z przelewem. Wypłata die zgadza z tym co byli umówione przy zatrudnieniu

27.05.2020 09:42

Dziękujemy za pozytywną opinię w tych ciężkich dla każdego z nas czasach. Serdecznie pozdrawiamy!
    Łysy

28.05.2020 19:25

Jak czas to do domu bo coś mi tu nie pasuje weekend jak ma się 1200km do przejechania bo mi jakoś nie wolno było zjeżdżać
    bezimienny

26.05.2020 19:06

pracuje w tej firmie od jakiegos czasu. Kontakt z biurem zawsze jest raz lepiej a raz gozej. Pomagaja zarowno w kwesti pracy ale tez jak mam jakies inne pytania to chetnie odpowiedza i jak sa w stanie to pomogom. Wyplata sie zgadza i jest zawsze na czas. Premie tez sa trzeba sie jedynie troche wysilic. Ja sobie jak narazie cenie ta wspolprace. Zlecenia sa rozne niektore trwaja krocej a niektore dluzej

27.05.2020 09:58

Miło nam, że jest pan zadowolony z usług naszej firmy. Postaramy się zrobić wszystko, aby zechciał Pan u nas zostać jak najdłużej!
    Kalasznikow

19.05.2020 22:31

Wszytsko spoko , bez problemowo kasa na czas zlecenia bywają różne ale bez zastrzeżeń . Jedno zlecenie się kończy na drugie jedziesz

Kontakt - abacent personalservice GmbH

Brühl 52 04109 Leipzig

Leon

04.03.2020 19:40

Ludzie kto pisze te opinie same dobre chyba (usunięte przez administratora) z abacentu . Firma dziad malo placi problemy ze wszystkim mieszkaniem kasa (usunięte przez administratora),mowią ze pomyłka ,jak nie znasz niemieckiego to cię okradną ,mala stawka w porownaniu z innymi firmami, ubezpieczenie male ,zwrot podatku marny, hotele slamsy, Robiłem tam 8 miesięcy jako elektryk ,Wlascicielka Claudia Pechman to (usunięte przez administratora)na polakach ,oszczędza na czym sie da.Nawet jeden pracownik biura to potwierdził w rozmowie ze mna. Taka jest PRAWDZIWA PRAWDA w skrócie. Wybór należy do ciebie

19.05.2020 10:13

Płacimy zawsze tyle na ile się umawiamy - jeśli jest to 12€ netto, będzie to 12 € netto. Dodatkowo oferujemy darmowe zakwaterowanie. Może się oczywiście zdarzyć, że nie będzie ono spełniało określonych stanadardów - często właściciele kwater umieszczają w sieci inne informacje, niż w rzeczywistości - wtedy można do nas zadzwonić i mieszkanie zmieniamy. Ubezpieczenie jest w Niemczech obowiązkowe i mamy standardowy pakiet ubezpieczeń, jak każda inna niemiecka firma. Jeśli chodzi o zwrot podatku - tym się nie zajmujemy - możliwe że gdyby zmienił Pan księgowego, dostałby Pan więcej zwrotu.

19.05.2020 05:49

19.05.2020 10:08

Proszę o opisanie Pańskiego problemu, lub o kontakt z nami. Chętnie odpowiemy na wszystkie pytania.

17.03.2020 20:11

Bardzo dziwna firma z 20 letnik stażem na rynku . Tak ze panowie szukajcie innej Firmy nie polecam pracy w Abacent Personal

18.05.2020 22:22

Witam czy pan nie umie czytać ha ha ha ,to co wszystkim , Rozliczenia kilometry stawka Pierw nie płacicie za kilometry teraz płacicie Tylko tego nie widać w kieszeni To nie te czasy żeby robić ludzi ?????? Umiemy pisać czytać znamy język niemiecki
    CK

18.05.2020 23:05

Tak w miesiącu wrześniu stawka wzrosła z 9,73 na 9,90 przy czym dodatek z godzinę który jest nie opodatkowany zmienił się z 1,67 na 1,50. To znaczy e przy wypłacie jesteś w plecy. HA HA HA
    Szczery

18.03.2020 18:12

Nie wierzcie w stawki obiecywane przez pracowników biurowych na słowo. Podpisujecie w tej firmie umowę gdzie stawka to najniższa krajowa i płacą jak im się zechce. Na początku na zachętę dostaniecie uczciwie np.12 euro za godzinę a potem będą Wam obniżać wypłaty wierząc że nie potraficie liczyć i zjadą do 10 euro. Odwołania nic nie dają, jakbyście do pustaków gadali na budowie(usunięte przez administratora)
    Szczery

14.04.2020 20:26

Kłamstwo kolejne. Nikt z pracowników, których znam z firmy Abacent nie ma podpisanej umowy na faktyczną stawkę którą ustalacie słownie. Najpierw obiecujecie godzinową stawkę przez telefon ale wysyłacie wszystkim umowy do podpisania na najniższą krajową i w trakcie pracy nie dotrzymujecie danego słowa przez telefon obniżając wypłaty.

18.05.2020 22:16

Niema takiego zapisu czemu pan ?????? Każdy wymaga szczerości gdy go nie dotyczy ,Jak zaczynamy mówić co go dotyczy zaraz się obraża
    Darek B

18.03.2020 21:41

Non stop zachęca do pracy nic w zamian nie dając ,.Dziękuję za Info mail .Każdy dostał tylko za dziękuję nic się nie kupi
    Hose

17.03.2020 17:41

Słuchajcie, miałem ustaloną stawkę z firmą Abacent 12 euro na godzinę, niestety po prostym przemnożeniu przepracowanych godzin wyszła mi wypłata poniżej 10 euro. Napisałem zażalenie i dostałem odpowiedź że wszystko jest zgodne z umową, nie ma winnych i do błędu nigdy się nie przyznają. Podpisujecie umowy o pracę za najniższą niemiecką krajową i mogą płacić co łaska. Ich słowne obietnice nic nie znaczą, równie dobrze mogą Wam obiecywać 15 euro na godzinę do ręki żebyście tylko pracowali a na wypłatę będziecie w wielkim szoku. Z tego co słyszę od innych pracowników do połowy 2019 roku ta firma była w porządku i wszyscy otrzymywali większe i uczciwe wypłaty. Od połowy zeszłego roku ta firma to już tylko kabaret i coraz bardziej obniża loty. Nie polecam
    emigrant

14.01.2020 08:29

Dobra, szybko znaleziona praca, wypłata na czas, taka na jaką się umówiliśmy. Polecam firmę ABACENT.
    Mike elektryk

13.01.2020 02:29

Firma naprawdę rzetelna , a to rzadkość na rynku , nie ma sciemy , jest jak piszą , gorąco polecam!!!!

30.12.2019 10:14

Czym abacent personalservice GmbH zachęcają? Jakie mają dodatki?

02.01.2020 21:18

Można liczyć raczej na cud jak dodatek ,prędzej na początku będą potrącenia godzin na szajs konto 160 godzin miesiać bedzesz pracował za friii ,24 euro na buty ochronne raczej na sandały wystarczy śmiech na sali panie w biurze noszą droższe buty ,brak odzieży ochronnej 6 euro na hełm i okulary
    tomek

08.01.2020 16:56

Coś chłopie kręcisz , albo nie masz pojęcia o czym piszesz. Dostałem ofertę i tam jest napisane ,że na Zeitkonto leci wsio ponad 151 godzin , czyli jak wszędzie. Ty twierdzisz , że każda godzina , aż do 150 h idzie od razu ... Jesteś pewien tego co piszesz ? Ja jakoś Ci nie wierzę...

16.07.2019 17:26

Henri

28.11.2019 17:05

Mogę powodzie. Jedno żeby panie i panowie z firmy Abacent podczas pierwszej rozmowy mówiły prawdę ze miesiąc czasu będzie się pracować na szajs konto które myśle ze normalnemu człowiekowi jest do niczego nie potrzebne .

30.11.2019 20:18

Rozliczenie jest nie czytelne prawdę mówiąc nie wiadomo z czym je porównywać
    Henryk

17.11.2019 18:16

Witam Pracowałem w firmie ABACENT jako elektryk około 3 lat ,Jest to firma jakich wiele w Niemczech która zatrudnia pracowników a następnie ich deleguje do innych firm na terenie Niemiec.Przeważnie wszystkie zlecenia są daleko od granicy w głąb Niemiec .Tak jak każda firma ma swe wady oraz zalety.Postaram sie opisać bezstronnie Zalety 1.Wynagrodzenie na czas 2.Umowa o pracę Niemiecka od ręki już w Polsce 3.Ubezpieczenie AOK 4.Przyzwoite zakwaterowanie 5.Brak problemów ze zjazdami do Polski przeważnie 1 miesiąc w Niemczech i na tydzień do Polski.jaka się zgodzi firma dla której zostałeś wysłany 6.Pracownicy firmy mówią po Polsku Wady 1.Niskie odprowadzane podatki co się wiąże z małym zwrotem podatku 2.Samochód swój do jazdy do pracy 3.Nigdy nie wiesz jak długo będziesz na zleceniu bywało ze z dnia na dzień dowiadywałeś się o zakończeniu zlecenia 4.Brak premij świątecznej chociaż w Niemczech to tradycja 5.Bardzo częste przenoszenie się z kwatery na kwatery bywało ze nieraz w ciągu miesiąca 4-5 razy 6.Brak wynagrodzenia za godziny nadliczbowe jednakowa stawka godzinowa 7.Cześć wynagrodzenia pobierana na Zeitkonto stron która wyjaśnia działanie(usunięte przez administratora) 8.Umowa o pracę w języku Niemieckim tak jak wiec nie znasz języka podpisujesz to co im pasował wpisać w umowę 9.Na początek swoją odzież obuwie oraz narzędzia . Bywały zlecenia ze wspominam miło ale były tez ze sie mówić nie chce bruzdownica otwornica i naprzód tak prze całe zlecenie masakra Starałem się napisać obiektywnie jak ktoś ma jakieś pytania niech piszę w miarę czasu odpowiem Pozdrawiam

16.11.2019 09:21

Dziwne pytania o opiekę lekarska ,czy ktoś zada pytanie kiedy można skorzystać z tej opieki ,jak pracujemy całe dnie .Pozdrawiam
    Jureq

12.11.2019 09:10

Pracowalem w firmie okolo 9 miesiecy. Bylo to moje pierwsze i ostatnie zlecenie. Firma wywiazala sie ze wszystkich zobowiazan. Mieszkanie bylo ok, dojazd do pracy okolo 11 km. Wyplaty ZAWSZE PUNKTUALNIE. Nigdy mi nic nie brakowalo itp. Zapwene sporo osob zastanawia sie dlaczego piewsze i ostatnie zlecenie? Otoz przez EquayPal firma, w ktorej wykonywalem zlecenie nie chciala zaplacic equalpay a ja nie chcialem pracowac w innym miejscu. Tam sie z ludzmi zzylem i ciezko bylo mi opuszczac cih...... coz takie zycie. Wrocilem do PL. NA wiosne znowu wyjazd do Niemiec na bank poprzez abacent.
    Abacent Personalservice GmbH

05.08.2019 15:34

pracowalem w abacencie przez 3 miesiace (wakacyjnie w 2018 roku pojniewaz jestem studentem Mechatroniki. pojechalem, popracowalem i bylo wszystko wporzadku. Mimo, iz moj jezyk nie nalezy do najlepszych wrecz przeciwnie to zaufali mi i dali prace w okolicach Fuldy. Pracowalem przy instalacjach w nowo wybudowanych mieszkaniach. Prace proste. Mieszkanie mialem 6km od budowy i dzielilem pokoj z innym pracownikiem. Warunki byly calkiem przyzwoite. Po zakonczeniu wspolpracy (pracowalem do 14.09.) normalnie sie rozstalismy. Wyplata byla punktualnie 15.10. na koncie. Michal

07.10.2019 11:28

Dziękujemy za pozytywny komentarz oraz zapraszamy do ponownej współpracy, kiedykolwiek będzie Pan się chciał podjąć pracy w Niemczech!

Zostaw merytoryczną opinię o abacent personalservice GmbH