Capgemini

Kraków

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 200 ocen.

Capgemini
3 200 6 1

Opinie o Capgemini

ciekawy

Ja mam pytanie i proszę o odpowiedz. Jak wygląda standardowy dzień pracy w Capgemini? Od kandydatów wymaga się dobrej znajomości języków obcych ok, ale co dokładnie robi się w pracy? Odpowiada na jakieś maile? Dokonuje obliczeń z zakresu księgowości? Wszystko zależy wiadomo od stanowiska. Czy mógłby ktoś opisać zadania jakiś najprostszych stanowisk z dolnej półki?

ulka
@ciekawy 17.08.2018 19:23

Odpowiadm. Standardowo przyjezdzam jak mi autobus przyjedzie ale tak niedzy 8-830. luzik, wlaczam kompa, potem outlook, zwykle nie mam syfu w mailach wiec ide na kawe.potem stos plotek i gadanie o (usunięte przez administratora) Maryny z kolegami/kolezankami z zespolu.potem robie te procesy ktore mam wykonac rano zwykle po godzinie mam luz.potem kolejna kawa.pozniej robie cos co zajmie mi troche wiecej czasu ale zwykle po dwoch jestem wyrobiony. miedzy 13-14 przerwa (niby pol godziny ale jak jestem ciut dluzej to nikt mnie nie sciga) Dzien do dnia jest niepodobny bo zdarza sie ze musze zostac po godzinach (mam takie 2-3 dni w miesiacu, jak jest zamkniecie), w zaleznosci od dnia tygodnia mam rozne rocesy z roznym poziomem trudnosci do wykonania ale ogolnie to nie ma presji, nikt nie krzyczy, wszyscy sie usmiechaja, czuc ze mila atmosfera, przynajmniej u mnie w zespole. Praca od pon-pt 8.5 godziny w zaleznosci kiedy zaczynasz ale nie pozniej niz 9 (akurat u mnie, znajomy pracuje w innym zespole i mowi ze moze przychodzic miedzy 7 a 10)

Nick

Czyli ze słaby angielskim żadnych szans na zatrudnienie? Słaby to jest A2. Proszę o odpowiedz kogoś.

dfgdfg
@Nick 21.10.2018 03:09

zalezy od stanowiska jak masz być konsultantem dla klientów z angielskim to bez B2/C1 nie podchodź, jak nie masz być konsultantem z angielskim tylko kimś kto ma po prostu mówić po ang ale np nie codziennie to B1 starczy

Kandydat

Hej, czy ktoś ma opinie o dziale Clud & Infrastructure services? Czy technicznie mozna sie czegoś nauczyć (AWS, Azure, Linux?) tak jak to obiecują rekruterzy? Czy nie ma pracy w godzinach nocny (nikt z CC nie zaprzeczył..) I jak ludzie? Czy lepiej jak się ma doświadczenie, wykształcenie, i ang na C1 to nawet sobie Capgemini głowy nie zaprzątać? Z góry dziękuję za odpowiedź! :)

Doswiadczony
@Kandydat 04.10.2018 18:01

Moglbym napisac na ten temat cale wypracowanie... Krotko mowiac, nie polecam.

Kandydat
@Doswiadczony 05.10.2018 21:48

Dzięki za komentarz, proszę odezwij się do mnie: saleta16 @ o2 . pl

Zmieszany
@Kandydat 04.10.2018 18:01

Pracuje w tym dziale, na tym samym stanowisku o którym piszesz od.... paru dni. I jak wspomniał "Doswiadczony" coś jest nie tak. Mam mieszane uczucia... bardzo mieszane.

Kandydat
@Zmieszany 07.10.2018 11:30

Dzięki, co mas na myśli? Praca inaczej wygląda niż obiecywali?

Doswiadczony
@Kandydat 07.10.2018 17:29

Ja tam pracowalem lata cale (odkad ten dzial zostaw stworzony wlasciwie) jak chcesz szczegoly zostaw jakis mail, to Ci sprobuje odpowiedziec na pytania.

Kandydat
@Doswiadczony 08.10.2018 14:47

Hej, super dzięki za odpowiedź, odezwij się proszę na saleta16@o2.pl (nie chcę podawać maila z nazwiskiem:) ) bo wątpliwości jest parę patrząc na opinię a z drugiej strony PR jest dobry... I bądź tu mądry:)

Marek35
@Kandydat 04.10.2018 18:01

Za niedługo mam tam rozmowę. Czy mogę poprosić o info na temat pracy w tym dziale. Mój mail marek-2135@wp.pl

Doswiadczony.
@Marek35 09.10.2018 17:00

Napisalem do Was obu.

Zmieszany
@Doswiadczony. 09.10.2018 17:09

@Doswiadczony Czy mógłbyś podzielić się wiedzą? mój adres thief7@poczta.onet.pl Będę miał świadomość co mnie ewentualnie czeka, w co się zaangażowałem... i jak szybko będę musiał opuścić statek ;) Z góry wielkie dzieki

Karo
@Doswiadczony. 09.10.2018 17:09

hej, ja również proszę o informację karopuchpuch@gmail.com

Niemiecki-Angielski

Niemiecki-Angielski: Czy ktoś ma jakieś doświadczenie w P2P SERVICE DESK ADVISOR. Finance and Accounting Process Junior Specialist with German. Jakie są wymagania ? I ile płacą za godzinę ? Byłabym bardzo wdzięczna za jakieś informację.

Enz

Witam. Mam do was pytanie dotyczace dodatku jezykowego w Cap. Jak to w ogole wyglada z dodatkiem jezykowym w tej firmie? Czy to jest wyngarodzenie laczne, podwyzszone jedynie o wysokosc dodatku jezykowego? Czy bedac np na L4 przysluguje dodatek jezykowy? Czy liczymy 80% od podstawy a dodatku nie dostaje/dostaje sie w calosci? Pytanie rowniez przyszlosciowe, jak to wyglada z dodatkiem jezykowym w kwestii urlopu macierzynskiego? Jest wyplacany na macierzynskim, czy tylko podstawa?

Kandydat do finansow

Czy są w Capgemini projekty związane z finansami, księgowością, zakupami gdzie używa się SAPa? Jeżeli możecie doradzić będę wdzięczny.

Pracownik
@Kandydat do finansow 03.10.2018 17:38

Tak ????

Kandydat do finansow
@Pracownik 06.10.2018 12:24

Jestem poczatkujacym kandydatem na stanowiska juniorskie. Mam pytanie czy sa projekty zwiazane z SAPem ktore sa zwiazane z ksiegowoscia finansami? Chodzi mi o to czy o takak prace moze sie ubiegac absolwent ekonomii/finansow? Mam na mysli stanowiska typowo zwiazane z SAPem. Czy raczej jest to praca dla programistow? Jakie umiejetnosci sa pozadane? Bede wdzieczny za porade.

Kandydat do finansow
@Kandydat do finansow 11.10.2018 23:45

Mialem na mysli tez wdrozenia systemow. Jesli cos takiego istnieje albo mlodszy konsultant.

Grzegorz1998

Ile się zarabia Capgemini? Na początku, po 2-4 latach?

rozczarowany

Niska pensja. Traktują Polaków jak niewolników. Kpina żeby dostosowywać się z językiem pod klienta. I znosić takie traktowanie. Dotyczy to zespołów z innymi językami aniżeli angielski. Niech obywatele Francji, Włoch, Hiszpanii nauczą się angielskiego. Nikt im nie będzie służył.

fsdfsd
@rozczarowany 22.09.2018 21:24

będziesz im służył bo za to ci płacą. Pewnie cie (usunięte przez administratora) bo nie umiałeś się dogadać w innym języku w którym miałeś gadać i dobrze

rozczarowany
@fsdfsd 23.09.2018 17:03

Zmieniłem pracę. A w Capgemini pracowałem w zespole anglojęzycznym. Nauka innego języka obcego nie byłaby dla mnie problemem. Miałem na myśli to że ta firma wykorzystuje pracowników za niskie pieniądze. Dlaczego Polacy zawsze muszą akceptować wszystko co im każą obcokrajowcy? Godziny pracy w tej firmie w niektórych zespołach są chore do 2.30. Dlaczego Polacy mają się uniżać przed Niemcami i mówić w ich języku? Mam być z tego dumny?

fsdfsd
@rozczarowany 23.09.2018 23:44

polazłeś na stanowisko jako konsultant językowy więc wymagają od ciebie gadania z klientem w jego języku. Poza tym za znajomość angielskiego (którego zna każdy) ile byś chciał dostawać? 10 000? Trzeba było się uczyć i mieć jakieś umiejętności bo znajomość angielskiego to śmiech a nie umiejętność.

Zosia
@rozczarowany 22.09.2018 21:24

pragne nadmienic ze to Twoja odpowiedz jest kpina. Przepraszam ale kim Ty jestes albo kim jest Polska zeby mogla stawiac warunki zeby to KLIENT sie dostosowywal. Co za absurd. Klient nie po to wynajmuje czy korzysta z uslug CapgeminiPolska zeby musial sie uczyc polskiego.Ja pracuje w zespole z jezykiem francuskim. Czuje sie bardzo dobrze, bardzo mila atmosfera, zero presji, ludzie mili. Zarobki moze nie sa najwyzsze ale na pewno nie najnizesz, wiem bo mam znajomych po innych korpo i wcale za klepanie gdzie indziej nie placa kokosow. Nigdy nie czulam sie wykorzystana czy ponizona. Polecam kazdemu kto chce rozpoczac swoja sciezke kariery w korporoacji. Aha dodam ze Capgemini ma najwyzszy wspolczynnik powrotow czyli ludzie ida za 500 zl wiecej a potem maja kolowrot i tragiczna atmosfere z nierealna presja i stwierdzaja ze lepiej mniej troche zarobic ale miec spokoj.

rozczarowany
@Zosia 03.10.2018 21:50

Miałem na myśli fakt, że my Polacy musimy dostosowywać się z językiem do konkretnego kraju. Nie wystarczy znajomość języka angielskiego. Te kraje stawiają warunki. Wiadomo, że angielski to język używany w biznesie międzynarodowym. Tak po prostu Nas traktują i tyle. A wszystko za 1/4 lub 1/3 stawki w porównaniu z krajami Europy Zachodniej.

Szczerze o Capie

Moim zdaniem jest to jedna z lepszych korporacji w Krakowie. Patrząc po komentarzach poniżej - wiele osób się z tym nie zgadza - ale prawda i rzeczywistość są takie, że wszystkie korporacje działają w ten sam sposób - żadna nie chce dawać podwyżek, awansów, więc narzekanie tego typu znajdziecie wszędzie. Dodatkowo trzeba zdawać sobie również sprawę z faktu, że wszystkie te firmy korzystają z tych samych matryc płacowych! Więc zamiast narzekać, że nowi pracownicy zarabiają więcej (tak jak nowi klienci sieci telefonicznych czy innych telewizji mają niższe abonamenty), to trzeba mieć jaja i złożyć wypowiedzenie albo przynajmniej zasugerować to przelozonemu dając mu szansę na przemyślenie sprawy. Dodam tylko do tego, że osoby z doświadczeniem z kilku miejsc mają zupełnie inna wiedzę i doświadczenie, niż ktoś kto siedzi w jednym miejscu i umie robić tylko to - dużo szersze spojrzenie na proces i głęboko polecam wszystkim poszerzać swoje horyzonty, jeśli zależy im na podwyzkach i awansach. Z mojego doświadczenia wynika, że Capgemini jest firmą najchętniej dającą awanse i podwyżki! Do tego jest bardzo duża, dzięki czemu są tu duże możliwości rozwoju - zarówno poziomego jak i pionowego. Pracowałam w firmach o płaskich strukturach, gdzie na stanowisku specjalisty ludzie siedzieli po 10 lat za stawkę ustalona również wtedy i marzyli o tym, że w dwunasta rocznicę zostaną seniorem. Natomiast w Capgemini stanowiska specjalistyczne to tylko początek drogi i wszyscy moi znajomi, którym się chce są za to wynagradzani - w tym osoba, która przeszła od juniora do team lidera w niecałe 4 lata. I sama jak przyszłam do tego projektu jako specjalista - ona też była tam wtedy specjalista - to od razu było widać, że jest to bardzo pracowita osoba o wielkich predyspozycjach do zarządzania. Dziś ona jest tam team liderem, a ja jestem seniorem w innym projekcie. A to, że projekty są różne, ludzie są różni, można trafić lepiej lub gorzej - tak, jak wszędzie. Zdarza się, że trafi się super - dostanie się atmosferę, szkolenia, wsparcie. A zdarza się, że trafi się tragicznie - atmosfera grobowa, brak szkoleń, chore oczekiwania. Pensje nie odbiegają od standardów rynkowych, zależą po prostu od stanowiska i kompetencji, które się na nich wycenia. Zauważcie że jak gdzieś aplikujecie i nagle wszystko z twojego cv pasuje idealnie do oczekiwań potencjalnego pracodawcy to on zaraz składa ofertę przewyzszajaca twoje oczekiwania finansowe, a jak nie to rekruter nawet nie oddzwoni z feedbackiem. Podsumowując: polecam tę firmę na pierwsze doświadczenie w korpo, również na drugie i na dalsze także. Niestety w tej firmie trzeba pracować, więc jeśli ktoś szuka oferty "place za nicnierobienie" to tu będzie rozczarowany. Ktoś wcześniej wspomniał, że jest to firma z najwyższym wskaźnikiem powrotów. Ja jestem jedną z tych powracających osób i nie byłam jedyna na onboardingu. Bo Capgemini to naprawdę fajna firma i należy to troszkę oddzielić od oceny poszczególnych projektów.

Marcelina K

Ja pracowałam 1 rok w Capgemini i nie polecam - szczerze. Traktują ludzi jak maszynki do robienia pieniędzy. Kilku ludziom w projekcie płacą a reszta zarabia słabo i awans to nawet po 2 latach dla dobrego pracownika niepewny. U mnie w zespole byly 3 osoby które miały ponad 2 lata daświadczenia w Capie i były dobre w tym co robiły a ani podwyżki ani awansu nie dostały bo tak oszczędza ta firma na pracowniku. U mnie z zespołu 14 osobowego odeszło 9 osób w 3 miesiące bo już mieli dość ;( Ja też odeszłam bo za 2300 netto w krakowie z kilkuletnim stażem pracy to nie ma co w tej pazernej firmie siedzieć:)

Nowy
@Marcelina K 04.07.2018 19:06

No coz... Ja na poczatek dostalem 4600zl na reke...

Maggie
@Nowy 05.07.2018 18:44

a na jakim stanowisku? :)

Lol
@Nowy 05.07.2018 18:44

4600 na rękę na juniora? W jakim projekcie? Chętnie zaaplikuję, na seniora w takim razie pewnie dadzą z 10000 :-D

Lol
@Lol 22.07.2018 15:38

A jakie znasz dodatkowe jezyki obce poza angielskim?

Elle
@Marcelina K 04.07.2018 19:06

U mnie niestety podobna sytuacja, co z tego ze znam angielski, włoski i francuski. Na awans po 2 latach i wielu nadgodzinach i staraniach nie mam co liczyć, bo dostają go inne osoby... za co, niestety ciężko stwierdzić. Chyba po „znajomości” bo na pewno nie przez kompetencje i nakład pracy.

Elle
@Marcelina K 04.07.2018 19:06

Mogę jeszcze dodać demotywacje, ciągła negatywna krytykę, brak perspektyw do rozwoju i sugestie do odejścia z pracy.

Tadzio
@Elle 26.07.2018 17:22

Marcelina i Elle, dokladnie sto procent racji. Po co sie stresowac i znosic pretensje od przełożonych ktorzy nawet nie skonczyli studiow, albo menadzerow ktorzy skonczyli studia na jakiejs prywatnej uczelni... Lepiej odejsc do innej firmy ktora przyjmuje pracowników ze wzgledu na posiadane umiejetnosci i oferuje rozwój. Gdzie nie trzeba codziennie upominac sie i swoje bo kazdy w sumie ma gdzies czy pracujesz czy nie... Choc jedynym plusem byla atmosfera w moim zespole, wiadomo ze ludzie łączą sie wspólnym narzekaniem czy we wspólnej tragedii. Ale atmosfera nie zaplacisz za zakupy czy mieszkanie wiec coz, w pewnym momencie przebierze sie miarka i jak cos spadnie to po calosci

Lol
@Lol 25.07.2018 11:25

A jakie Ty znasz?

Cybear

Dostałem ofertę pracy w dziale IT, stanowisko to Identity and Access Management. Jestem ciekawy jakie stawki firma jest w stanie maksymalnie zaoferować? Jaka jest atmosfera w dziale IT? Mam już kilkuletnie doświadczenie w branży IT, a na podobnym stanowisku pracuje rok. Czy jest ktoś, kto może powiedzieć coś więcej o pracy w CG jako osoba z doświadczeniem? Czego mogę się spodziewać? Czy fakt braku studiów ma znaczenie, skoro znam się na tym co robię i mam wiedzę ktora jest konieczna do pracy w szeroko pojętym IT? Oczywiście, mówię biegle w języku angielskim. Będę wdzięczny za odpowiedź.

dfdsfsd
@Cybear 04.09.2018 09:42

jeżeli dostałeś ofertę pracy to raczej im brak wyższego nie przeszkadzał prawda?

Ja
@dfdsfsd 05.09.2018 17:38

Wszystkich dzbanow przyjmuja bo rotacja duza a co lepszy znajdzie sobie inna, duza lepsza, prace. Wiec nie mozna wybrzydac.

haha
@Ja 22.09.2018 18:12

@JA idź tam do filipiaka on dzbanów nie przyjmuje XDD

Ja
@haha 23.09.2018 17:04

Nie chcialem nikogo urazic, po prostu taka prawda. Dzban to dzban.

Cybear
@Ja 27.09.2018 22:25

@JA fajnie że nam się już przedstawiłeś że jesteś dzbanem. pozdrawiam!

Ja
@Cybear 28.09.2018 18:55

Dziekuje, przedstawilem sie tutaj, sluchaczom, przed milionami sluchaczy. Na prawde nie chcialem nikogo urazic. Rotacja duza, pensja marna, biora wiec kazdego dzbana z ulicy. Prosze zauwazyc, ze przebywajac z dzbanami ciezko potem odroznic kto jest dzbanem a kto nie, poniewaz poziom jest rownany do poziom pelnego dzbanu.

Oleg
@Ja 02.10.2018 19:51

Mnie nie przyjęli to ja jestem chyba wyjątkowy dzban :D

Ja
@Oleg 03.10.2018 22:25

Jeden tanszy drugi drozszy, to glowne ich kryterium...

Maja

@Ja, czemu uważasz, że przyjmują wszystkich kandydatów? Wymagania pracodawcy są dosyć wyśrubowane, szczególnie w zakresie znajomości branży IT i posługiwania się językiem angielskim. Wszystkie oferty pracy są właśnie w tym języku. Napisz więcej na temat warunków pracy u tego pracodawcy. Czy poleciłbyś tę firmę innym osobom szukającym zatrudnienia?

Marek

Jaką macie atmosferę w firmie? Tak rzadko piszecie a ponieważ interesuje mnie praca w firmie dlatego pytam.

Nick

Dzien dobry czy moge pracowac w capgemini i prowadzic jednoczesnie jednoosobowa dzialalnosc gospodarcza ktora nie kolidowala by z moja praca oraz jest w innym sektorze niz moje obowiazki ? Pozdrawiam

Ksiegowa
@Nick 20.06.2018 16:32

Niestety nie.

Przemek
@Ksiegowa 20.06.2018 21:32

bzdura, oczywiście, że można, natomiast trzeba, albo poinformować na rekrutacji, albo uzyskać czysto formalną zgodę od spółki.

janek
@Przemek 21.06.2018 22:33

Poza pracą na umowę w firmie możesz sobie robić co chcesz. Czyli mieć działalność na przykład.

No Comments

Czytam te komentarze i wydaje mi sie, ze pracuje w jakims innym Capgemini. A moze jest jakis inny Capgemini w Krakowie? o.O Ja zostalem zatrudniony ok. 2 miesiecy temu. Praca na stanowisku juniorskim (A3) i dostalem na poczatek ok. 4350zl netto (angielski + inny jezyk obcy)... Jezeli ludzie z samym marnym angielskim chca tyle na poczatek, to niech wezma jakis mlotek i uderza sie nim mocno w glowe.

Kaja
@No Comments 10.07.2018 17:33

dostałeś tyle netto czy brutto?

Tadzio
@Kaja 19.07.2018 20:55

Marna proba ze strony HR do zachecenia kandydatów do aplikowania. Ale skoro przyjmują takich dzbanow ktorzy myla pensje netto z brutto to nie mam pytan. W skrocie za inny jezyk ktory wykorzystujesz w pracy doatajesz dodatek w wysokosci 300zl brutto teraz przyjmują za 3800 na start wiec 4100 moze masz brutto. Naprawdę lepiej zaczac przygodę z praca w innej firmie niz Capgemini. Bo w większości przypadków gdy odrzuca was z lepszych zawsze zostaje Capgemini które przyjmie wszystkich z otwartymi rękami (rotacja na poziomie 60% w pierwszych 2 latach)

Nowy
@Tadzio 22.07.2018 13:41

Za jezyki skandynawskie daja dodatek grubo ponad 2000zl brutto

Włodzio
@Tadzio 22.07.2018 13:41

Tadzio, rotacja w pierwszych 2 latach? Kiedy? O czym piszesz?

No Comments
@Kaja 19.07.2018 20:55

Netto

bezrobotny
@No Comments 10.07.2018 17:33

Nie opowiadaj głupot, z dobrym angielskim, kilkuletnim stażem pracy w wlk Brytanii, przeszedłem rozmowę, w tym po angielsku i nie dostałem pracy bo powiedziałem zgodnie z prosbą bym podał, na ile wyceniam swoją pracę. To powiedziałem, z zastrzeżeniem, że za mniej to moge pracować z Biedrze na kasie. Babka się zmieszała bo pewnie chciała tłuka, co będzie dukał za 1500 na rękę.

Prawda
@bezrobotny 02.08.2018 23:55

Sam byłem kiedyś swiadkiem rozmowy w kuchni, przed rozmową z kandydatem o pracę. Osoba, która miała prowadzić rekrutację bardzo negatywnie wypowiadała sie na temat wymagań kandydatów, w szczególności zarobków. Chodziło o prace z językami jak Skandynawskie, bardziej egzotyczne niż angielski. Szanowna Pani była zdruzgotana tym, że ktoś ma czelność wymagać pieniędzy, jej opinia typowo, płacić jak najmniej bo niby za co? Śmieszne to jest, bo w tej firmie bardzo dużo osób ma właśnie takie zdanie, szczególnie te tłuki od zarządzania ludźmi. Jeszcze bardziej zabawne jest, że jak oni nie dostaną podwyżki to gryzą tynk ze ściany kiedy myślą, że inni nie widzą. Polecam to miejsce.

NoComments
@bezrobotny 02.08.2018 23:55

Ok, ja dostalem tyle ile napisalem. Więcej nie zamierzam dyskutowac :)

Gacu
@Kaja 19.07.2018 20:55

moze ze szwedzkim

Marcin

Witam, Krótko i zwięźle.... Jakie pieniążki na chwilę obecną z szwedzkim..c2 + angielski naturalnie?

Cap
@Marcin 21.08.2018 01:26

5k

Aj
@Cap 21.08.2018 19:02

Brutto.

Cap
@Aj 23.08.2018 16:21

Ja mam netto

Aśka

W jakich godzinach pracuje sie w CG?

Harey

Pracujęcw CG 1.5 roku. Mam za sobą pierwszy awans (po roku i 3 miesiącach), zarobki 4000 na rękę + bonusy kwartalne i spora kasa za delegacje. Atmosfera jest bardzo w porządku, jestem bardzo zadowolona. Pracowałam wcześniej poza korporacją i wiem, co znaczy praca w stresie. Tu mam wakacje od życia. Polecam ;)

ulka
@Harey 13.08.2018 15:03

na jaki stopień dostałaś awans? a3 na a4 czy moze wiecej?

Maja

Na stronie firmy Capgemini jest szeroka oferta pracy skierowana do studentów i absolwentów zainteresowanych marketingiem, IT i PR. Oferują zatrudnienie na okres dziesięciu miesięcy w oparciu o umowę zlecenie oraz możliwość zdobycia praktycznego doświadczenia. Poszukiwani są także pracownicy z doświadczeniem na stanowiska z zakresu finansów i księgowości, IT, HR, zarządzania kadrami. Dokładne informacje o stanowiskach na stronie firmy w zakładce kariera. Jeśli ktoś z Was zechce aplikować niech podzieli się swoim doświadczeniem z rozmowy o pracę na forum. Czekam na Wasze opinie.

Maja

@Rybka, niestety nie mogę Ci pomóc. Jestem moderatorem tego wątku i nie mam żadnych powiązań z firmą którego on dotyczy. Może inni pracownicy firmy mogliby podpowiedzieć @Rybce w kwestii dotyczącej zatrudnienia? Czekam na Wasze informacje.

Maja

@No Comments, dziękuję za Twoja opinię. Czy znajomość języka na Twoim stanowisku musi być poparta ukończonymi kursami i certyfikatami, czy wystarczy, że mówisz komunikatywnie na dobrym poziomie? Uważasz, że firma jest rozwojowa i otwarta na pracownika i za jakich czas będziesz mógł liczyć na awans i podwyżkę? Jaka według Ciebie jest atmosfera w pracy i relacje z przełożonym? Czy poleciłbyś tego pracodawcę osobom poszukującym zatrudnienia?

Rybka
@Maja 17.07.2018 17:24

Maju a orientujesz się może czy są jakieś oferty dla osób z angielskim na poziomie B2? Bez doświadczenia szukam

ola

CLIC’kaj po niemiecku! Program rozwojowy dla osób ze znajomością języka niemieckiego - Czy ktoś jest po rekrutacji i pracuje w tym programie? jak wyglądają obowiązki i co należy do zadań pracownika? miłe będą jakieś opinie :)

Noname

Jeżeli jesteś na początku swojej kariery to Capgemini jest dobrą korporacją do tego aby wyrobić sobie doświadczenie korporacyjne. Atmosfera pracy jest dobra i myślę, że to tyle pozytywnych cech pracy w Capgemini. Jeżeli chodzi o minusy to po pierwsze niskie zarobki, brak mozliwości rozwoju (awansu), odbijanie piłeczki z przełożonymi jeżeli chodzi o podwyżki. Ja akurat zaczynałem kariere w Capgemini od umowy zlecenie ze stawką 14zł/brutto(ze wzgledu na status studenta i zerowy poziom doświadczenia poza praktykami studenckimi), minęły 2 lata zdążyłem skończyć studia, obronić się a firma jedyne co mi zaproponowała (chciałem już normalną umowę o prace) to podwyżkę 16zł/brutto i to nie ze względu na to,że chciała mi dać podwyżkę a po prostu podwyższyła stawki praktykantom, którzy do Nas przychodzili. Krótko podsumowując prace zmieniłem - w nowej korporacji byli w stanie zaproponować umowę o prace i lepszą stawkę. Przykro, bo z chęcią zostałbym w Capgemini (ze względu na atmosferę) ale niestety brak możliwości rozwoju i niskie stawki nie zachęcają.

rick
@Noname 06.07.2018 08:41

Jakbyś nie pracowal wcześniej w Capgemini, to też byś miał stawkę dla poczatkujących w obecnej firmie :)))) Napisz o swoich dokonaniach. Czy po prostu podwyżka się należala przez zasiedzenie?

xxx

jesli chcecie pracowac to unikajcie teamów gdzie są kobiety ewentualnie waszym przełożonym jest kobieta :)

hehe
@xxx 07.04.2018 12:27

Dlaczego? Jaki jest powód?

xxx
@hehe 08.04.2018 16:39

Kobiety z natury mają gdzieś innych a w takim korpo zrobią z ciebie niewolnika bo żeś facet to masz robić co one chcą no i zamiast pracować ważniejsze są plotki i obgadywanie lub rywalizacja

Magda
@xxx 07.04.2018 12:27

Płeć to niezbyt wiarygodny wyznacznik kompetencji. Firma dba o równowagę zatrudnienia mężczyzn i kobiet. Są rekrutowani na podstawie umiejętności i kwalifikacji. Nawet jeśli masz złe doświadczenia, to nie oczerniaj przez nie połowy gatunku ludzkiego proszę.

jan
@Magda 10.04.2018 11:57

Ale to prawda, lepiej pracować z facetami no ale kobiety mają w życiu łatwiej, więc więcej się je zatrudnia "bo tak"

Magda
@jan 10.04.2018 12:16

Jestem daleka od generalizacji i kierowania się w życiu stereotypami, albo dociekaniem kto ma w życiu lepiej. A już na pewno łatwość współpracy nie zależy od płci, tylko od tego jakim kto jest człowiekiem. Kultura pracy zależy od ludzi. To czy ktoś jest kulturalny, umie współpracować, dzielić się wiedzą, jest koleżeński i pomocny, kompetentny, nie ma żadnego związku z płcią. Najwyższy czas zrewidować uprzedzenia, będzie nam się wszystkim lepiej żyło, także w pracy.

odp
@Magda 10.04.2018 11:57

tylko dziwne, ze same kobiety, zwłaszcza te młode wola męzczyzn jako swoich przęłozonych, zreszta w wyborach tez głosuja częsciej na mezczyzn :) Boli nie???

Zula
@odp 16.07.2018 20:04

Tak się składa, że też jestem młodą kobietą, ale nigdy nie oceniałam ludzi w pracy, czy przyjaciół, czy ludzi na ulicy, czy sprzedawców w sklepie, na podstawie płci. Nigdy też nie oceniałam przełożonych przez pryzmat gender. Płeć nie wpływa na profesjonalizm menadżera. A boli raczej płytka stereotypizacja. Mamy XXI wiek. Czas dołączyć do niego mentalnie.

Mike

Co myślisz, ile powinienem zapytać, czy ubiegam się o tę pracę i nie mam doświadczenia? Mój polski jest trochę zły. Przepraszam. Procurement Process Junior Specialist with Swedish https://www.capgemini.com/jobs/procurement-process-junior-specialist-with-swedish/

Magda
@Mike 18.07.2018 14:03

Hi, here is Magda from communication team. This job offer is designated for juniors - students or graduates who do not have previous working experience. The most desired skill is Swedish language fluency and a good command of English. Apply please! In case of any questions contact me on: komunikacja.pl@capgemini.com. Regards!

Ewa

Witajcie Ja chciałam aplikować do tej firmy , ale zniechęcił mnie fakt braku szacunku brak odpowiedzi ze strony Rekruterów na temat jak wypadła rekrutacja, lub czekanie tygodniami na taką odpowiedz. Skoro Rekruterzy nie wykonują swojej pracy do końca to jak mogą wymagać tego od pracowników ? Totalny brak szacunku na szczęście rynek pracy jest coraz większy i teraz jest czas pracownika, bo nie ma dobrych ludzi do pracy... Kolega aplikował i mówił ,że Pani która ledwo dukała po angielsku stawiała wysokie wymagania na stanowisko na którym niby mieli szkolić. Wymaganie biegłości w dwóch językach za taką pensję to można pracować gdzieś indziej spokojnie i bez stresu gdzie ktoś ma szacunek i i czas odpowiedzieć kandydatowi tak lub nie. Nie dziwi Was ,że ciągle szukają pracowników i ,że jest taka rotacja...

anonymous

Kompletnie nie wiem co sądzić o tej firmie. Na początku września 2017 złożyłem tam podanie (tylko tam!) , po kilku dniach odezwała się Pani , rozmowa krótka i bardzo nieprzyjemna. Pani stwierdziła ,że albo przyjmuje ich ofertę (praca 12h dziennie 7 dni w tygodniu –pierwsze słyszę ,żeby korporacje były otwarte w soboty , tym bardziej w niedziele) za 1500zł jak nie to ,żebym spadał na drzewo bo oni na moje miejsce znajda sobie 3 Ukraińców-żeby nie było nic do nich nie mam , ja tylko cytuje co powiedziała mnie Pani. Po tym jak odmówiłem nastąpiła cisza ( ja nie składałem już tam podań bo uznałem ,że to jest jakaś chora firma) do początku maja, kiedy to bardzo miła pani do mnie zadzwoniła i zapytała czy nadal jestem chętny u nich pracować .Ogólnie skracając przeprowadziła dwa testy językowe (pisemny przez Internet i ustny przez telefon ) + rozmowę telefoniczną i stwierdziła ,ze coś na pewno znajdzie dla mnie i do 5 dni zadzwoni by powiedzieć kiedy będzie rozmowa u nich w biurze bezpośrednio z menagerem .Z tego wszystkiego zrozumiałem ,że zależy im na szybkim zapełnieniu wolnych miejsc .Ogólnie poziom tych rozmów i testów był profesjonalny ale pytania najbanalniejsze jakie tylko można wymyśleć . Stwierdziła ,że ona mnie zaproponuje pewną sumę na spotkaniu , tylko żebym pamiętał ,że to jest dolna granica widełek i żebym na rozmowie się upierał ,ze chce 500zł więcej i je dostanę. Dodatkowo zaczęła mnie dyktować pytania jakie mam zadać by dobrze wypaść i jakie pytania dostanę najprawdopodobniej od menagera . Zasugerowała bym zezwolił na szukanie etatu w dziale księgowości i pracującego popołudniami bo przez to znajdzie mnie coś znacznie fajniejszego +lepsze wynagrodzenie. W pierwszej rozmowie też dawała mnie rady jak poprawić moje CV by było atrakcyjniejsze i bardziej przyciągało rekruterów. Ogólnie jestem lekko zszokowany tym wszystkim. Jednak od tej rozmowy minął już ponad miesiąc i żadnej odpowiedzi a pracę maiłem rozpocząć najpóźniej w drugiej połowie maja , bo strasznie im zależało by mnie zatrudnić . Nie wiem co o tym sądzić wszystkim…

M.
@anonymous 21.06.2018 20:15

...a później się obudziłem i stwierdziłem, że chyba zacznę opisywać swoje sny w internecie, bo moje własne życie jest niewystarczająco ciekawe, by komukolwiek o nim opowiadać ;)

Eva

Aplikowałam do Capa i na początku wszystko fajnie. Pierwsza rozmowa ok, potem kolejne, testy zaliczone, rozmowa z lektorem też. Mam czekać na informację zwrotną i co? Nic! Nikt z HR nie pofatygował się, żeby dać jakakolwiek informację zwrotną. Niepoważne podejście i tylko strata czasu.

Kura

Dziwnie. Przechodzisz etapy i robisz testy na jedno stanowisko, a potem zapraszaja na rozmowe w siedzibie na zupelnie cos innego. I nawet nie dadza feedbacku dlaczego tak a nie inaczej

Monika

Cześć! Czy ktoś z was mógłby się wypowiedzieć na temat zarobków w firmie Capgemini. Na jaką pensje można liczyć mając język angielski na poziomie C2 (biegły ) i język francuski na poziomie B2? Dziękuję z góry

Cheers
@Monika 19.06.2018 16:48

Biegły to sie powinno mieć na B2/C1... C2, takie prawdziwe, to sobie Native speaker może wpisac. Ludzie zejdzcie na ziemie z ta wasza ''znajomoscia'' jezykow.

Tadzio
@Cheers 20.06.2018 21:35

3.6k brutto na start, plus dodatek jezykowy 300zl brutto

Zostaw opinię o Capgemini - Kraków

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Capgemini