Jula Poland Sp. z o.o.

Lublin

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 419 ocen.

Jula Poland Sp. z o.o.
3 419

Opinie o Jula Poland Sp. z o.o.

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Jula Poland Sp. z o.o.

Zuzanna

@Xxxx, dlaczego uważasz, że wypowiadanie się o warunkach to strata czasu? Inni kandydaci na pewno będą Ci wdzięczni za napisanie kilku słów więcej. Czy miałeś umowę o prace w tej firmie? Czy podczas rozmowy kwalifikacyjnej miałeś możliwość negocjacji warunków umowy z firmą Jula? Przyszli kandydaci na pewno będą wdzięczni za nowe informacje.

   
Zuzanna

@anonymous, czy praca jest zmianowa? W jakim trybie się pracuje? @Xxxx, rozumiem, że pracujesz w Jula Poland w Lublinie. Co możesz powiedzieć o pracy w tym miejscu? Jak warunki oferowane przez tego pracodawcę? @Zainteresowany, a jakie stanowisko Cię interesuje? Zdecydowałeś się aplikować?

   
Xxxx
@Zuzanna 13.05.2018 21:00

Nie. Pracuje w innym mieście. Ale wypowiadam się o czymś co tyczylo sie każdej juli w polsce. O warunkach nie bede sie wypowiadac bo mi szkoda czasu

   
anonymous

Miał być super grafik po glosowaniu. A tu trzeba chodzić z popołudniówek na rano. Wcześniej dało radę robić normalny ale ta zmiana jest niby taka super. Bo zapisane prawnie. Do 18-19 w pracy a następnego dnia trzeba wstać o 4:15 żeby do pracy dojechać. Mam rodzinę a wracam do domu żeby iść spać.

   
Xxxx
@anonymous 11.05.2018 23:36

Jakim głosowaniu? ?? Na przedstawicieli? Moimi przedstawicielami były osoby które nie rozmawiały z nami jakie my mamy zdanie na ten temat. U nas w sklepie każdy był przeciwny zmianom. Głosowanie to by było gdybysmy glosowali za lub przeciw a nie na osoby które mają mówić w moim imieniu a w życiu mnie na oczy nie widziały. To było zrobienie nas w c..... i to jeszcze zgodnie z prawem

   

Szukasz pracy w Lublinie?

Zainteresowany

Czy warto szukać w firmie pracy? Wprawdzie opinie są różne ale to tylko internet!

   
Były pracownik
@Zawiedziony. 23.04.2018 12:52

Zgadzam się w pełni. Dodatkowo dodam, że za własne zdanie, uczciwość, świadomość praw i obowiązków, nie prawienie komplementów kierownikowi z kompleksem boga, opinie poparte ciężką pracą, za zszargane przez kierownictwo nerwy i zdrowie, za poświęcenie, za strach pracodawcy przed urlopem macierzyńskim, za zbytnie zaangażowanie, za pewność siebie, za sprzeciwianie się zbyt wielu obowiązkom ( ponad siły i czas), pochwały od kierownika, za niewytrzymywanie atmosfery mobingu i zwracanie uwagi, w tej firmie zwalnia się pracownika za byle pierdołę, a gdy nie można znaleźć na niego haka (bo jest uczciwszy od kierownika), nie przedłuża się mu umowy. Ci co tyrają 200% normy są nazywani fizolami od dostawy, cwaniaki co nie robią niczego oprócz klepania kart jula club i wchodzenia w tyłek kierownika, dostają podwyżki i protekcję. Rozżalony były pracownik ? Może. Zawiedziony i zniesmaczony? Napewno. Smutne to wszystko. Jest potencjał w firmie, ale z każdej strony zażynany przez słabych, egoistycznych ludzi.

   
PotencjalnyNowy

Witam Za kilka dni mam rozmowę o pracę w Jula Gdańsk. Mogę prosić o jakieś opinie? Ile godzin? Jaki rodzaj umowy? Ile zarobię miesięcznie? Nie lubię tracić czasu i bardzo go sobie cenię więc wasze opinie pozwolą mi stwierdzić czy warto iść na te rozmowę. Pozdrawiam

   
załogowy
@Zadowolony 21.03.2018 17:40

"Załoga" ? a co to, czasy komuny? wiadomo kto to pisze te piękne komentarze. Niby smiesznie ale aż żal czytać.

   
Zuzanna

@Grzegorz, dziękuję za Twoją opinię, przypominam jednak, że wątek dotyczy Jula Poland Sp. z o.o. w Lublinie. Co do Twojej wypowiedzi - nie nam klientom chyba wnikać w zakres obowiązków pracowników, prawda? @jeż, na forum szanujmy się wzajemnie - komentarze obraźliwe nie będą tolerowane, są niezgodne z naszym regulaminem - https://www.gowork.pl/regulamin Czy wiadomo coś o aktualnych ofertach pracy w Jula Poland Sp. z o.o. w Lublinie? Nie udało mi się znaleźć żadnych ogłoszeń w sieci.

   
Anatol
@Zuzanna 16.03.2018 12:32

Zuzanna nir zgodze sie z toba. Skoro dla firmy niby klient jest najwazniejszy to obsluga powinna spelniac misje nie sadzisz? Mamy oceniac firme nie oceniajac pracownikow? Gowork to ocena pracodawcy, skoro pracodawca nie ogarnia chaosu wokol pracownikow to jest chyba slabym pracodawca. Takie jest moje zdanie. Jula obecnie to brak obslugi tylko masowe wykladanie towaru. Slaba firma.

   
mechanik

reklama podnosnika mozna wumienic kola a nie opony hehe

   
Lok i kok

Hej! Jak tam w Słupsku z nowym kierownikiem ?? Ponoć ostro zmienia po poprzednim nieudaczniku :)

   
Julek
@julianka 26.02.2018 16:03

Potwierdzam że tylko interesowało jego ile wypije a nie wyniki .

   
Grzegorz

KIELCE. Jestem stałym klientem Jula Kielce. Niedawno miałem reklamację małego sprzętu AGD, był mały problem, więc poproszono kierowniczkę. Jakież było moje zdziwienie, ponieważ znam pracowników z widzenia, natomiast Panią kierowniczkę ujrzałem pierwszy raz. Moje pytanie brzmi. Dlaczego kierowniczka zupełnie nie istnieje na sklepie?? Byłem również na stanowisku w markecie , zawsze pracowałem i byłem dla ludzi i klientów. Nie uwierzę, że tyle pracy na zapleczu ma kierownictwo. Przez 8 h nikt nie siedzi w dokumentach. Byłem kilkakrotnie jeszcze w Jula Kielce, zapytałem personel z ciekawości, czy jest kierowniczka. Była, ale na zapleczu. Co dziwne, nikt nie zwraca uwagi na chodzący w grupie trzech panów z personelu. Stały element Jula Kielce. I zaszokowal mnie Pan z magazynu chyba, który strasznymi przeklenstwami komunikowal wszystkim ze jest w pracy. Na sklepie słychać było każde niecenzuralne słowo. Po obiekcie chodziła klientka z dzieckiem...... To jest skandal. Dlaczego nikt nie reaguje z pracodawców!!!! Myślę o napisanie do głównej centrali, bo takich rzeczy nie powinno być. Jula Kielce jest chyba bezpanska. Pozdrawiam.

   
Grzegorz
@Mariusz 22.02.2018 13:55

Ewidentnie widać z Twojego opisu kolego, że tam pracujesz. Przypuszczam, iż w moim opisie znalazła się Twoja osoba, dlatego taka reakcja -co mnie nie dziwi. Najprościej negatywną opinię podsumować złym, byłym pracownikiem. Tak jak wspomniałem. Nie zostawię tej sprawy. Być może pracodawca zainteresuje się. Są przecież monitoringi i wiele innych technicznych udoskonalen. Więc nie potykajmy się słownie, ponieważ wiem co widzę i słyszę.

   
Staszek

Witam jestem częstym klientem w Jula- Kielce i od dłuższego czasu widzę 3 panów spacerujacych razem. To chyba taki standard tej firmy, w kupie raźniej,

   
Faura

Jak jest w Jula w Szczecinie?

   
Faraon
@Faura 21.01.2018 02:27

Nie polecam. Pracujesz za trzech, dostając za to najniższą krajową.

   
Zuzanna

@Kostra i @Astra, forum to nie miejsce na przepychanki słowne. Sami piszecie, że forum powinno dotyczyć samej pracy w Jula Poland Sp. z o.o. Wcześniej pytałam, np. o weryfikację języków obcych, czy szanowanie pracowników ale nikt się do tego nie odniósł. Więc może zmieniając temat, udzielicie odpowiedzi?

   
P.O
@Nick 23.01.2018 09:14

Nie zaprzecze

   
p

ile zarabia doradca klienta w warszawie? podajcie kwotę netto i czy są jakieś premie.

   
były pracownik
@p 12.11.2017 17:44

2 tys netto i nie ma premii

   
Olek

Dobrze, że czasami ludzie pokazują swoje prawdziwe oblicze. Jeśli pracownik firmy Jula prowadzącej działalność handlową obraża klientów to nie dziwi mnie, że takie zachowanie jest na porządku dziennym między pracownikami. Taka osoba nie powinna tu pracować nawet minuty!

   
anonim

(usunięte przez administratora)

   
Korsa
@Astra 18.09.2017 11:55

A jednak zniżę się do twojego poziomu, aby ci odpowiedzieć. Podatnik prowadzący ewidencję sprzedaży przy użyciu kas fiskalnych obowiązany jest wydać tzn. dostarczyć paragon nadawcy. Uwzględniając charakter sprzedaży prowadzonej przez internet, (co oczywiście wiąże się z brakiem osobistego kontaktu z nabywcą) nie zdejmuje z firm obowiązku dostarczenia konsumentowi oryginału dowodu zakupu. Elektroniczny dowód zakupu nie jest dokumentem fiskalnym. Być może rok 2018 przyniesie zmiany w obowiązujących obecnie przepisach. Póki co prawo jest prawem i spółka ma psi OBOWIĄZEK dostarczyć klientowi paragon fiskalny. Może w twojej julii tłuką ci do głowy takie głupoty albo wypowiadasz się na tematy o których nie masz bladego pojęcia. - jedna i druga opcja równorzędnie prawdopodobna. Dla opornych na wiedzę polecam stronę google.

   
Zuzanna

@wawa ogłoszenie o pracę jest co prawa w dość nie typowej formie (co może stanowić dla niektórych osób duży atut) natomiast jasno z niego wynika, że tak. Pytanie - czy firma weryfikuję tę znajomość podczas rekrutacji?

   
wawa

czy język angielski faktycznie jest potrzebny na stanowisku kierownik zespołu? dzięki za odpowiedź

   
Zuzanna

@Justyna wiele osob twierdzi, że odpowiednie szkolenia i treningi sprzedażowe mogą zaskutkować naprawdę dobrymi umiejętnościami sprzedażowymi. Trzeba jednak włożyć w ten proces dużo czasu i zaangażowania. @Kartofel dlaczego uważasz, że Jula nie szanuje swoich pracowników? Co dokładnie powoduje takie nastawienie?

   
Justyna

Każdy oceni swoją pracę jak najlepiej, to normalne. Niestety osoby kontrolujące często widzą to zupełnie inaczej. Generalnie pracy w handlu nie można się nauczyć!

   
Hary

Po co w takim razie niektórzy pracują w firmie? Z całą pewnością przy takim nastawieniu są niewydajni i nie można na nich liczyć. To jest bardzo poważny zarzut! Poza tym po tak się przemęczać, lepiej poleżeć.

   
Kartofel
@Hary 15.08.2017 14:59

Nie wiem czy doczytales. Juz tam nie pracuje. I nie lubie lezec w pracy. W pracy pracuje. Uwazam ze jestem wydajny. Ale ile mozna znosic brak poszanowania ze strony firmy? Brak doceniania pracownikow i lokowanie studentow w miejsca wykwalifikowanych pracownikow z doswiadczeniem to porazka. Agencje wychodza taniej niz dobry pracownik, ok. Tylko jak to sie przeklada na wyniki kazdy widzi.

   
Zuzanna

@Pracownica a czy firma oferuje swoim pracownikom jakieś szkolenia sprzedażowe? Na takich właśnie stanowiskach to jest jedna z najlepszych i najbardziej efektywnych dróg rozwoju. Przynosi zysk i pracownikowi i firmie.

   
pracownik
@Zuzanna 11.08.2017 07:43

Przez rok pracy w jula nie miałem żadnych szkoleń

   
Pracownica

Firma taka jak Jula to handel, a kto nie lubi pracy w handlu nie wiem po co się tu zatrudnia.? Może inna firma będzie lepsza?

   
Kartofel
@Pracownica 10.08.2017 09:57

Handel? Chyba handel ludzmi. Procz tego ze klient placi za towar to jula z handlem nie ma nic wspolnego. Za rok ta firma bedzie opierala sie na pracownikach pracy tymczasowej czyli z agencji. Otworz sklep. Skasuj na kasie. Ewentualnie pokaz w ktorym kierunku jest kibel. Jula to dno. Najgorsze diy w ktorym pracowalem. Wspominam zle i nie polecam. Stracone 2 lata zycia. Rotacja taka ze leb urywa.

   
PotencjalnyNowy

Zaproponowano mi pensję 1800 netto na rękę + 100 zł brutto za niebranie wolnego + 100 brutto jakoś za pracę w weekendy. Ogólnie jeden weekend wolny reszta pracująca. Więcej wolnego w tygodniu. 3 Zmiany. Jako osoba chcąca usamodzielnić się w Gdańsku nie satysfakcjonuje mnie ta pensja bo nie wyżyję za to. Również kieruję się opinią waszą. Lubię przyjemną atmosferę w pracy a z tego co piszecie tam jej nie ma. Zaproponowano mi w innej firmie 2000 netto w sklepie z odzieżą. Zmiany po 12h i zero nadgodzin co nam daje sporo wolnego w miesiącu na dodatkową pracę.

   
gdunsk
@PotencjalnyNowy 03.08.2017 02:50

gdańsk masakra

   
Była

Pracowałam w Jula i wiem jak ludzie potrafią się obijać w trakcie pracy. Inni muszą później nadrabiać za nich. Nie dziwię się, że dokręcają śrubę, bardzo dobrze. O pensje upominają się najbardziej ci mniej pracowici! Może solidność weźmie wreszcie górę nad........

   
Kitchen porter
@Zwyklypracownik 01.08.2017 00:09

Dlatego jesteś zwykłym pracownikiem który nic w tej firmie nie osiągnie jak pewnie w innej również z takim podejściem :) w życiu też pewnie jesteś na garnuszku rodziców ;)

   
Blabla

Cóż można dodać do tych opinii​, źle się dzieje coraz bardziej śrubka jest przykręcana. W centrali obowiązki byłych pracowników przejmują obecni jako dodatkowy obowiązek, chociaż nie bardzo mają pojęcia o tym, sklepy zamiast skupić się na obsłudze klienta to pracownicy muszą wywozić towar, chyba coś jest nie tak. Czas na zmiany.

   
Ktoś
@Blabla 28.07.2017 22:48

a co ? ktos znowu odszedl albo nieprzedluzyli umow albo zwolnili ?

   
tentamtencozaróżnica

A w Słupsku niby nowy kierownik a i tak ruda pomiata wszystkimi razem ze swoją przygłupaską ha ha. Facet weź się za to albo zwolnij etat bo szkoda tyle czasu i żeby porządku nie zrobić ?

   
Nickt
@tentamtencozaróżnica 28.07.2017 22:12

W Kielcach to samo Sodoma i Gomora!

   
Obecna

Jula to przyjazne miejsce do pracy, pewnie nie dla wszystkich.

   
Pracownica

Wszędzie są ludzie i ludziska i tak jest z opiniami. Ktoś kto traktuje pracę bardzo poważnie i sumiennie ma dobrze i wszędzie będzie umiał porozumieć się. Natomiast dla obiboków wszędzie praca będzie złem koniecznym. Jula to spoko firma i mam nadzieję, że poradzi sobie z handlem.

   
pracownik
@Pracownica 24.07.2017 09:53

może i tak , ale w Juli "dziękuję " się dobrym pracownikom a obibokom i donosicieli się trzyma....

   
Krzysiek

Zdaje sobie sprawę z tego że wszędzie są pracownicy i 'pracownicy', ale nie wierzę, że jak 'smaruja' to od razu maja lepiej. A jak atmosfera? Bo z boku wyglada to fajnie, sklep w Słupsku i Gdańsku zawsze czysty, pracownicy uśmiechnięci (w Slupskiej JULA bywam bardzo często a w Gdańskiej byłem 2 razy), obiektywnie fajniej dla mnie wygląda to w Słupsku. Opinię typu 'ciepły pijak i ruda żmija' omijam, bo jestem pewny że piszą to byli pracownicy, którzy mają jakieś żale i boją się powiedzieć tego w oczy. Proszę o obiektywne opisanie tych dwóch sklepów. Z góry dziękuję i pozdrawiam :)

   
BOBO
@jaaaaa 28.07.2017 22:05

Widzi widzi to tak dla upewnienia a jednak zareagowałaś

   
Krzysiek

Witam, a mógłby mi ktoś powiedzieć jak wygląda sprawa 'grafikowa'? Chciałbym mimo waszych niekoniecznie dobrych opinie spróbować swoich sił w JULA. Najbardziej interesuje mnie Słupsk, ew. lubię wyzwania i Gdańsk też by me interesował. Jak z weekendami? Czy można się jakoś dogadywać i mieć choć mały wpływ na ten grafik?

   
Szu
@Krzysiek 20.07.2017 18:43

W gdansku musisz umiec dobrze posmarowac wiadomo komu to i grafik jak spod lady

   

Zostaw opinię o Jula Poland Sp. z o.o. - Lublin

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Jula Poland Sp. z o.o.