Wpadła mi w oko oferta na cukiernika która wisi na stronie firmy. Możecie mi powiedziec jakich stawek mogę się spodziewać na tym stanowisku? Jest tam info o systemie premiowym, jak on wygląda w rzeczywistości? Duzo się trzeba narobić żeby uzyskac premie?
Jak wygląda praca w siedzibie? Jest nowe stanowisko przy produkcji pierogów, jak to wygląda?
Czy organizowane są wyjazdy, imprezy, spotkania integracyjne w Piekarnia Ciastkarnia KŁOS?
Tak, są pod warunkiem za pracujesz 6 -my nie wliczając okresu próbnego to masz premię a na wyjazd musisz przepracować rok i najważniejszy z warunków nie mozesz być na L4, w tym roku przez covida ani wyjazdu ani imprezy na 30 lat firmy dali śmiesznej kwoty bony na święta.
To nie bony tylko karty podarunkowe, a jak takie śmieszne te kwoty, to oddaj. Pozdrawiam ????
A to jestem ciekawa w jaki sposób były przyznawane..Chyba tylko dobra wola KR. W zeszłym roku wszyscy dostali zabawne winko i płytę kolędami
Drogie Panie, Nie nudzi Wam się już to pisanie? Jak Wam tak źle, to zmieńcie pracę. A jeśli macie pytania odnośnie przyznania kart podarunkowych to zapytajcie swojego KR. Pozdrawiam Iwona
Pani Iwono nie każdy może sobie pozwolić na zmianę pracy w tych czasach!!!! I menagerowie dobrze o tym wiedzą wykorzystuja to i dokładają obowiązków a zero wsparcia żeby ludzi dołożyć czy do wypłaty, przynajmniej u nas tak jest. Kto też ma dziecko ten wie ile potrzeba na wychowanie na miesiąc a pomocy z góry żadnej taka prawda. Pozdrawiam dziewczyny
W samo sedno-ciężko w tych czasach o pracę, ale jak się ją ma to trzeba ją szanować. Niestety z Waszych wpisów nie można wywnioskować, że zależy Wam na pracy. Każda z Was zna system premowania i zatrudniając się akceptowałyście te warunki. Piszecie, że pracujecie Święta (oczywiście wybrane) i niedziele, ale nie piszecie, że są dodatkowo płatne. Niech każda z Was przeczyta dokładnie zakres obowiązków a uświadomi on Wam, że KR nie dokłada nic nadzwyczajnego tylko wymaga, by ten zakres był spełniony. I jeszcze jedno jak już jesteście takie wylewne, to podpiszcie się imieniem i nazwiskiem a nie piszcie anonimowo. Pozdrawiam KR Iwona Gonsior
Tak jak się ją ma to trzeba uszanować zgadzam się,ale to nie znaczy że mamy dać się wykorzystywać i robić za kogos.... Na to nikt się nie godził a jak kto pewniejszy to od razu się wysługuje niestety..... i skąd Pani wie jak jest na innych sklepach między kierownikami i sprzedawcami, nie może Pani tego wiedzieć bo tam Pani nie ma,a kto mądrzejszy to się nie podpisze bo swój rozum ma i tak jak Pani pisze na pracy mu zależy a tak od razu by człowiek stracił a dziecko ubrac trzeba i stara się polepszyć jak może chwytając się tak wstrętnych środków jak anonimowo w internecie bo inaczej sIE NIE DA..... A wszyscy wiedza ze szefowie czytaja opinie więc jak się nic nie zmieni to będą ciągle pisać Pani Iwono. Życzę miłego wieczoru co chciałam napisalan
Tylko jak zasłużyłaś hehe tylko dla pracowników którzy ostatnie 12 miesięcy nie brali żadnych zwolnień ...reszta musi się obejść smakiem
Te kolędy to mojego męża rozwaliły do nieprzytomności, mąż myślał że CD już jest w muzeum :D, a tak do kiewrownictwa bo wiem że czytacie,ogarnijcie się bo niedługo będziecie sami stać za ladą. Pozdrawiam i życzę lepszego 2021.
Wiem że osoby które miały l4 dostały te karty podarunkowe, nie każdego jednak to dotyczy.
Nie polecam tej firmy (usunięte przez administratora) na kazdym kroku mysla ze płaca najlepiej ale soboty ani niedziele nie są wypłacone tyle co powinno tylko ochłapy sie dostaje a pracowników traktoja jak (usunięte przez administratora) choc sami w głowie maja pustke
I to ma być zachęta dla nowych pracowników,którzy się starają o pracę.Szef chyba powinień przeczytać pani komentarz i podjąć odpowiednie środki ewentualnie zwolnić za takie wpisy. Cieplutko pozdrawiam ;)
To jest idealna odpowiedz naszych kochanych regionalnych,tak, wlasnie tak to wygląda zresztą P.Iwona to regionalna...
W czasie pandemii? Nie chyba ze miedzy swoimi pracownikami zrobisz zrzutke i się gdzies w niedziele wybierzecie badz w sobotę wieczorem xd
Z całego serca odradzam pracę w Firmie Kłos a mianowicie chodzi o punkt ,który znajduje się przy ulicy Paderewskiego. Od kad zmieniło się tam kierownictwo atmosfera w tym miejscu jest napięta.Nowa Pani kierownik (usunięte przez administratora)jest niekompetentna osoba ,bez żadnego przeszkolenia na to stanowisko.Niestety nikt w góry nie widzi tego lub nie chce zauważyć że jej zachowanie w stosunku do pracowników można nazwać (usunięte przez administratora)o którym pani (usunięte przez administratora)mogła by rozmawiać godzina .Praca na tym punkcie pod jej okiem wygląda tak że chodźby się waliło paliło ja mam pracuje najlepiej 4 dni w tygodniu bez weekendów ,na ranne zmiany ,oczywiście trzeba zrozumieć panią kierownik kiedy nie pojawi się w pracy ,ale kiedy któryś z pracowników nie przyjdzie do pracy z powodu L4 działa na niekorzyść firmy.Pani (usunięte przez administratora)oczywiście nie stroni od obgadywania swoich podwładnych jak i krytykowania przy innych pracownikach ,obrażania ich itp. Oczywiście gdy przychodzi do konfrontacji odwraca kota ogonem i manipuluje ludźmi na swoją korzyść .Jeśli jakąś praca to nie w kłosie .a jeśli już kłos nie Paderewskiego .
Zgadzam się z każdą negatywna opinia na temat tego punku ,może nie chodzi o samą pracę ale o kierownictwo.Potrzeba tam zmian ❤️
A rozmawialiście z kimś wyżej? Może to kwestia niewiedzy o działaniach kierownictwa? To co piszecie to mocne oskarżenia, na pewno można coś z tym zrobić.
Rekrutacja na stanowisko sprzedawca trwała 1.5 godz. totalna żenada panu kierownikowi regionalnemu chyba się coś pomyliło. Brak szacunku do osoby starającej się o pracę .Nie polecam tej firmy.
Zero szacunku.
-
Poziom rozmowy:
- Rezultat: Dostałem pracę, ale nie przyjąłem
Czy ktoś może powiedzieć jaka jest atmosfera w firmie? Jak się pracuje w piekarni?
Atmosfera jest bardzo zła o czym świadczą co rusz zwalniająca się dziewczyny nawet takie z wieloletnim stażem. Wszystko ma swoje granice
Zalezy jaki rejon. Jezeli potrafisz pracowac zespolowo to jest git ja na swój zespol nie narzekam:) Przedewszystkim sluchac poleceń kierowniczych,regionalnej:)
witam jak wyglada praca na stanowisku racownik Gospodarczy ( Myjnia zakładowa ) w centrali w zabrzu ? te ogloszenie ciagle sie pojawia ale nie wiadomo jaka stawka itp atmosfera i ile pracy ma ktos jakies informacje z gory dziekuje
Powiem tak, jeśli nie chcecie doświadczyć mobbingu,to trzymajcie się od tej piekarni z daleka. Zwłaszcza od Gliwic. Pierwszy dzień szkoleń i pracy niby spoko wprowadzimy cię. Guzik prawda! Od następnego dnia zaczyna się dyktatura, piekarnia kłos ma gdzieś dobro pracownika. Kierowniczka jeżeli kogoś nie polubi od tak wtedy ma ta osoba w pracy istne piekło,jest piętnowana na każdym kroku,nieważne co zrobi. Każe Ci robić jedną rzecz potem po tobie kierowniczka krzyczy że nie, jednak miałaś tego nie robić , stoisz i nie wiesz czego możesz się spodziewać bury czy czego. Pracownice też nie lepsze, niektóre z nich mają przywileja, są miłe ale przychodzi co do czego obrabiają cztery litery za twoimi plecami, i wychodzisz na tego złego pracownika,mimo że żyły wypruważ, myślisz że dostanie to docenione? To się przeliczyż. Standardy standardami,ale szacunek do pracownika też powinien być standardem. Regionalne też mają gdzieś co się dzieje z nowymi pracownikami,jeżeli powiesz że nie podoba Ci się jak kierownik Cię traktuje, bo nie jesteś jego przydupasem. Zostaniesz nazwanym od bezczelnych osób. Serio jest wiele piekarń, ale w żadnej, z takim traktowaniem jak śmiecia pracownika jeszcze się nie spotkałam. To nie jest praca dla ludzi z ambicjami oraz które mają nadzieję że w tym zawodzie się rozwiną. Chyba że będą przydupasami kierowniczki.
No tak, regionalna na Gliwicach to tez ta sama co w Rybniku Wodzisławiu i Żorach,ta ktora ma swoich pupilkow a reszta nie ma słowa...przykre ale prawdziwe.
Chodzi o regionalną Renatę, no tak to ona ma tych swoich.... Z nią niestety nie pracuje się dobrze, patrzy tylko pod siebie i manipuluje. Komentarze typu " gwiazda" też nie jest na miejscu, szkoda, że firma nie pilnuje swoich regionalnych...
W samo sedno, ambitne osoby, które chcą sie wykazać sa niestety wykorzystywane i po czasie wyeliminowane w kazdy możliwy sposób...
Moim zdaniem to także Pani Renata, to jej rejon. To podaj, który regionalny/regionalna. Nie polecam z tą regionalną pracy, szkoda że firma nie zwraca na to uwagi, bo traci pracowników. Zadowolony pracownik to wydajny pracownik!
Mam zapytanie do pracownic na sklepie ..Po co nam te cele ? Może ktoś racjonalnie odpowiedzieć?
To chyba oczywiste, ze kazda firma planuje jakis cel obrotu, utrzymanie klienta, pozyskanie nowego klienta i wiele innych. Taka strategia pozwala kontrolowac sytuacje i daje informacje zwrotna w np. Czy w stosunku do roku poprzedniego firma/sklep zwiekszyl wyniki. Wzrost roku do roku to normalne oczekiwanie w handlu. Na tym to polega. To daje jakas spojnosc w funkcjonowaniu firmy.
Oczywiscie, ze tak. Takie informacje sa wywieszone zwykle w biurze kierownika. Jesli czegos Pani nie rozumie to kierownik punktu, czy kierownik regionalny wytlumaczy, zachecam do zadawania pytan i dazenia do bycia swiadomym pracownikiem????
Odradzamy pracę w tej firmie. Nie ma co w szczegóły wchodzić, bo już i tak ta praca zjadła zbyt wiele nerwów jedyne co jeszcze mamy siłę powiedzieć to to, że szczerze odradzamy pracę w tej firmie.
Rozmowa kwalifikacyjna porażka, nie wiedzą samo co chcą, umowa na 3/4 etatu a wymagania jakby przyjmowali za pensje co najmniej 5000, 00 zł, regionalna porazka
Często pojawia się ogłoszenie do księgowości , jakieś są warunki finansowe?
Witam ile wynosi miesieczne wynagrodzenie na 3/4 etatu . I po ile godzin sie pracuje ? Jak to wyglada ?? prosze o odpowiedzi
NIE POLECAM pracy w piekarni KŁOS w Czeladzi na Grodzieckiej. Kierownictwo oraz pracownice nie szanują nowych pracowników jak i również tych starszych. Kierowniczka jest niekompetentna.
Od pewnego czasu w Knurowie chleb a zwłaszcza pełnoziarnisty nie do zjedzenia następnego dnia.Reorganizacja pracy już nie jest przywożony z Zabrza lecz pieczony na miejscu,czyli jak zwykle jak coś jest dobre to trzeba (usunięte przez administratora).Rozumiem transport itp.ale powoli klijent pójdzie do konkurencji ,a pojawił się obok dobry chleb.
Dziewczyny kiedy firma wyplaca za niewykorzystany urlop jezeli umowa oprace sie skonczyła?
Chciałbym podzielić się z Wami okolicznościami rozmowy Pracownicy z Kierownikiem, której byłem niefortunnym świadkiem. Sposób w jaki osoba zajmująca kierownicze stanowisko odzywa się do pracownika już nie mówię, że było niewłaściwe i niekulturalne, lecz poniżej jakichkolwiek moich wyobrażeń. Sam jestem osobą, która buduje zespół i się nim opiekuje i nie wyobrażam sobie, abym w taki sposób rozmawiał ze swoimi współpracownikami, a w zasadzie nie rozmawiał tylko cały czas "nawijał" i "przekrzykiwał" nie pozwalając dojść do słowa pracownikowi. SZACUNEK to podstawa w budowaniu jakiegokolwiek zaufania wśród pracowników!!!! W mojej Firmie za takie zachowanie byłbym natychmiastowo zwolniony za (usunięte przez administratora) Z Kłosa rezygnuję i chociaż wiem, że te moje parę złotych wydawane raz na jakiś czas nie zrobi Państwu różnicy, aczkolwiek wizerunkowo nie odpowiada to moim wyobrażeniom jako dobrej firmie. Z wyrazami SZACUNKU, M.
Święta prawda. To co dzieje się na punktach w Kłosie to jest straszne. Kierowniczki i menagerki do zwolnienia.
Coś mi to przypomina, albo to zbieg okoliczności, albo Kłos Rybnik Raciborska
Tak dokładnie takie zachowanie idzie z samej góry. Dyrektorzy maja 0 zaufanie do swoich podwładnych. A w sytuacjach konfliktowych wychodzi sporo słomy z butow. Jezeli chcesz byc traktowany na partnerskich warunkach to pracuj w inne firmie.
No to słabo. Bo wychodzi na to, że jest sporo kontroli i trudności ze zleceniem, a to negatywnie przekłada się na rozwój firmy. Może warto temat przegadać i wtedy coś się zmieni?
A jaka to słoma z butów wychodzi w chwilach konfliktów? Daj jakiś przykład, bo nie wiem jak to rozumieć. Chodzi o zachowania czy odzywki?
Dość mocne słowa. Czemu aż taki negatyw, bo niczego nie wyjaśniłeś. Pracujesz tu i są jakieś problemy z kasą?
-Firma która stawia zysk nad pracowników. -Piekarze robią miesięcznie po 230h a na pasku i kartach godzin jest wypisywane że po 175/165 - pasek nie zgadza się z tym co jest na umowie i na " stawkach " nieudokumentowanych - pracownik jest szanowany dopóki jest na każde zawołanie przełożonego - o wolne się trzeba prosić bo wiecznie nie ma kto robić ( przynajmniej w moim regionie ) -kazde święta państwowe typu majówki 11 listopada czy też kościelne boże ciało siedzisz w pracy za śmieszne pieniądze - grafik nie zgadza się z kartami godzin które daje do podpisania kierownik ( robisz 9 a teraz nawet 10 h a na kartach godzin jest 8 h ) i są zupełnie inne dni niż w grafiku - zabrania się włączać klimatyzację bo firma musi oszczędzać Jesli ktoś nie wierzy niech przyjdzie i popracuje . Ogólnie rzecz biorąc sama robota zła nie jest , ale zasady w tej firmie to jeden wielki chaos .
(usunięte przez administratora) prowda że do rączki do ręki dostają osoby które się zgodziły dostawać trochę na konto trochę tu. A wypłaty są marne i ciulają piekarzy.
Nic żadnych dodatków za święta nic żadnych paczek dla dzieci, robi się w każde święto bo dla nich liczy się kasa a pracownikom nic nie dają,tylko robić robić a problem o wszystko.
Soboty za normalną stawkę a niedziele 30 zł więcej tylko do wypłaty taka prawda i robi się po 9h albo i więcej piekarze.
Witam, Jestem stałym klientem Piekarni Kłos w Jastrzębiu Zdroju przy ul. Piłsudskiego 25. Dokonanie tam zakupu pieczywa do południa jest bardzo stresującym zajęciem. Piekarnia zamienia się w lokal gastronomiczny, w którym spożywane są ciastka, kanapki, zupy, kawy itp. Odbywa się yo kosztem klientów chcących zakupić tylko pieczywo. Bez względu na ilość klientów, każda ze sprzedawczyń ochoczo zmierza do punktu kuchennego, gdzie przygotowuje kanapki , ciasteczka i oczekuje w kolejce do ekspresu do kawy. Ten czas umilają sobie rozmowami. Potem następuje obsługa przy stolikach i zbieranie brudnych naczyń. Pozostali klienci cierpliwie wyczekują na możliwość zakupu pieczywa. skoro firma podjęła się procederu skarmiania , to można chyba wyznaczyć w godzinach szczytu jedną pań z personelu do obsługi głodnych. W lokalach gastronomicznych trzeba trochę poczekać na obsługę. W dniu 8 czerwca br, byłem czwarty w kolejce do obsługi, a musiałem odczekać 12 minut przy trzech osobach personelu. Zaznaczam, że wszystkie panie są bardzo miłe i grzeczne, ale organizacja pracy koszmarna.
Serio? 12 minut w kolejce to dla Ciebie jakaś tragedia? ???? Skoro ktoś przed Tobą zamówił ciastko, kawę czy zupę to chyba wiadomo, że zostanie obsłużony prędzej, bo Pani musi Mu to przygotować a Ty musisz chwilę poczekać gdy reszta Pań na pewno też jest zajęta czymś innym... Miłego dnia, mimo wszystko...
Cześć wszystkim ja właśnie też bym chciała wiedzieć jak to jest z umowami w Kłosie pierwsze okres próbny, potem umowa na rok a potem kolejna znowu na rok czy już na dłużej?
Odradzam firme. Pracowalam 3 lata w tej firmie... Zwolnilam sie bo mój organizm juz nie wyrabiał. Nonstop masa ludzi... Nawet jak jest sie w domu to czesto kierownik dzwoni ze trzeba przyjść do pracy. Co chwila zmiany grafiku nic nie mozna sobie zaplanować. W tym momencie na bezrobotnym żeby ogarnąć zdrowie i kontuzje kostki przez prace dowiaduje sie ze przez etat nie dostanę zasilku dla bezrobotnych. Firma nawet wstydzi sie tego ile zarabiają pracownicy ze nie wpisala wynagrodzenia na swiadectwie pracy
Zakupiłam dzisiaj chleb w godzinach 14:00 14:30 na Dalekiej 33 Bytom Miechowice niestety po zrobieniu mężowi kanapek do pracy w środku była pleśń nie polecam kupowania tam pieczywa w tej piekarni przy ulicy Daleka 33. Pozdrawiam serdecznie :)
Skoro byla plesn itp to mogla pani zrobic zdjecie pojsc do punktu wymienic na świeży a nie psuć punkt na glownej stronie. Byc moze otrzymali pieczywo ktore mialo pojsc na zwrot ludzie jesteśmy tylko ludzmì
A dlaczego miała tego nie opisywać. Każdy powinien dokładnie wiedzieć gdzie się zatrudnia...a skoro firma wdraża do obrotu spleśniale pieczywo to zaczyna robić się wątpliwe charowanie w takiej firmie... Bo firmę tworzą ludzie i właśnie produkt który jest przez nią wprowadzany na rynek.
Bo jakoś nie bardzo wierzę, by chleb w ciągu doby czy dwóch spleśniał. Kupuje od lat pieczywo, czasem lepsze a czasem mniej smaczne ale problemu z pleśnią czy ogólnie jakością nie miałem nigdy. Smak to kwestia osobistych preferencji. Bardziej na co narzekać mogę to ceny ale... chyba wszędzie pieczywo potwornie drożeje. Tym bardziej, szanujemy w domu każdą kromkę.
O psinco, zacznij czytać ze zrozumieniem to będziesz wtedy mógł sam sobie odpowiedzieć na pytanie. Skoro chleb był spleśniały to zawinili pracownicy bo to oni wprowadzają do obiegu pieczywo. A skoro tak się zachowują i mają pretensje że ktoś coś pisze na temat kłosa na forum ta niech zmieni robotę bo najwidoczniej ta im nie służy.
Często zadawane pytania
-
Jak się pracuje w Kłos Piekarnia Braci Kurzyca Sp.k.?
Zobacz opinie na temat firmy Kłos Piekarnia Braci Kurzyca Sp.k. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 82.
-
Jakie są opinie pracowników o pracy w Kłos Piekarnia Braci Kurzyca Sp.k.?
Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 64, z czego 5 to opinie pozytywne, 36 to opinie negatywne, a 23 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!
-
Jak wygląda rekrutacja do firmy Kłos Piekarnia Braci Kurzyca Sp.k.?
Kandydaci do pracy w Kłos Piekarnia Braci Kurzyca Sp.k. napisali 3 opinii na temat procesu rekrutacyjnego. Zobacz szczegóły tutaj.