ITC Grupa - Polski HR sp. z o.o.

Kraków

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 369 ocen.

Opinie o ITC Grupa - Polski HR sp. z o.o.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ITC Grupa - Polski HR sp. z o.o.

inwentaH&M

DNO! Dodzwonienie się graniczy z cudem,a jak już łaskawie się dodzwonisz/ odpiszą Ci na maila to non stop ta sama gadka, ze zaplaca, ze zleca przelew, blablablabla, a tymczasem za prace w H&M w pazdzierniku pieniedzy nie bylo i nie ma... Zglaszac gdzie tylko sie da, niech się nie wypłacą z odsetek (usunięte przez administratora)

Pracowałem w H&M

Nie płacą! Zgłaszajcie ich do zus i windykujcie!

anonymous

Zero kontaktu, telefony nie działają, wypłaty nie ma!!! Uważajcie! Jak już sie uda dobić to spławiają gadką... tylko windykować pozywać i zgłaszać do zus.

Niesprecyzowana

Odradzam jakiejkolwiek współpracy z tą firmą. Współpracowałam z tą firmą 2 miesiące temu na inwentaryzacji praca nie lekka bo fizyczna ale pieniądze wporzadku. Tyle że wcale tak fajnie nie było umowa którą podpisałam w każdym możliwym aspekcie chroniła firmę a na pracownika nakładała tylko obowiązki. Po przedstawieniu wszelkich dokumentów mialam wypłate otrzymac najpóźniej do 31 dni po ich przedstawieniu czyli ok 20 grudnia. Oczywiście tak się nie stało. Na każdorazowa próbę otrzymania informacji kiedy będzie przelew albo byłam zbywana a po jakimś czasie nie odpowiadano na moje zapytania. Kobieta która prowadziła rekrutację nie miała prawa podać żadnego numeru do osoby która by posiadała więcej informacji więc cały czas nie było wiadomo czy pensja dojdzie. Po wielu walkach dowiedziałam się że zgodnie z umową wypłata miała wpłynąć do 15 stycznia chociaż szczerze nie wiem skąd ten termin. Pieniądze wpłynęły 17 stycznia do połowy osób które brały udział w inwentaryzacji. Reszta? Musi czekać. Żeby nie było dzisiaj druga połowa dostała wypłatę. Czyli ponad 2 miesiące po wykonaniu zlecenia i 11 dni po terminie który sami ustalili.

.

Brałam udział w inwentura ch w grudniu, listę obecności wysłałam od razu dzień po ostatniej.wynagrodzenia brak.kontaktu z agencją brak..... czułam ze mam nie isc ale potrzeba zarobku była silniejsza.wierzyłam ze te wszystkie negatywne komentarze jednak są nie do końca prawda. Kochani jeśli ktoś chce wziąć zlecenie u nich-nie bierzcie nie dajcie się złapać na dobra stawkę bo prawdopodobnie pieniędzy nigdy nie zobaczycie

Rozczarowana

Witam. Czy otrzymał juz ktoś wynagrodzenie za inwentaryzacje wykonane w listopadzie?

kurzajek
@Rozczarowana 08.01.2018 11:36

JA MA TO SAMO INWENTARYZACJE W wARSZAWIE W LISTOPADZIE I GRUDNIU BRAK WYPŁATY WYNAGRODZENIA I KONTAKTU Z JAKIMKOLWIEK KOORDYNATOREM...

Waldi

Nie polewajcie wody. Jak jest podpisana umowa to muszą zapłacić, nie zrobili by takiego numeru.

anonymous

to sa oszusci i zlodzieje .Brat pracowal od polowy listopada do prawie konca grudnias i nie dostal pieniedzy .Pozbyli sie go jak smiecia z powrotem na wlasny koszt .Teraz nie odbieraja telefonow .Spanie po 4 godziny i dojazd do pracy tez tyle w jedna strone

Pokrzywdzona/y

Ta firma to jedno wielkie nieporozumienie! Byłam miesiąc na inwentaryzacji i nigdy więcej!!! Warunki mieszkalne jakie ogarniają wołają o pomstę do nieba, nie wspominając o kontakcie z koordynatorką która na 10 telefonów odbierze tylko raz(masakra). Jeśli chodzi o płacę to jeden wielki przekręt....podam przykład, koleś który przepracował 20 h bo to było tylko 4 dni pracy dostał tyle samo wypłaty ci osoba która przepracowała 41 h. Niewiem kto pracuje w tych kadrach i jakie ma wykształcenie przeliczając te godziny, ale po samym takim drobnym przykładzie to jest ewidentny przekręt!!! Odradzam wchodzić z nimi we współpracę bo szkoda Waszych nerwów i czasu!

Chmura Magda gruba

Rok temu też byłem w takiej sytuacji jak Wy uprzedzalem już kilka razy przed tą firmą ale jak to się mówi "cierp żeś ciało jakże chciało"

Ewwwwwwkkkkaa

30 wrzesnia inwentaryzacja w hm do tej pory brak kasy

marta11
@Ewwwwwwkkkkaa 16.11.2017 17:39

ja byłąm na inwentaryzacji 3 pazdziernika w hm i do tej pory brak kasy! żenada oszuści !!!!!

ania
@marta11 22.11.2017 09:24

Również brak... Iść na policję? Czy lepiej prosić o pomoc prawnika by wysyłał stosowne pismo?

anonymous

Brak pieniędzy za inwentaryzację w hm..

korni
@anonymous 26.11.2017 07:53

Ja nie dostałam ;/ Inwentaryzacja h&m Poznań . Jutro wysyłam stosowne pismo potem juz...

Ośmieszona

Czy ktoś jeszcze nie dostał pieniędzy za inwentaryzację w H&M ?

korni
@Ośmieszona 24.11.2017 17:32

Ja nie dostałam ;/ Inwentaryzacja h&m Poznań . Jutro wysyłam stosowne pismo potem juz...

Bachuś

Nigdy więcej do tej firmy ! jest to śmiech na sali a nie firma - spóźniają się z wypłatami nawet do 2tyg - brak wyrównań już od ponad miesiąca I ich śmieszne wypłaty od 2500 do 3500 ... nie polecam !

AlexKrk

Ta agencja jest do (usunięte przez administratora) oszuści nie płacący składek ubezpieczeń społecznych, wiec jeśli wam się coś stanie ta firma ma was szeroko gdzieś, bo nie dostaniecie żadnej pomocy w czasie choroby.

Nick

Witam Polski hr jest nie opłacalny . Zarobki 3.5 k na miesiąc . Dojazdy do pracy 4h a pracy 5 h wstyd . Po 1 miesiącu na czysto jestem 1.300 zł Żal Że nie polecam

Ona

Inwentaryzacja 2 października katowice hm .. pieniędzy brak ..

marta11
@Ona 13.11.2017 16:04

oszuści jakich mało!!!

AlexKrK

Pierwszy raz i ostatni niestety ta firma pseudo agencja jak wiecie sami kto pracował ten wie jak to tam naprawdę jest, to fakt wypłata nigdy na czas. Jak ci się coś stanie szybkie zwolnienie za porozumieniem dwóch stron, a na dodatek jak coś chcą dostać od ciebie jakikolwiek podpis to jest super, ale jak ty chcesz coś od nich to się nie doczekasz możesz dzwonić pisać e-maile i zero, normalnie zero szacunku, jak jeszcze pracujesz jest ok choć nie do końca ale jak już nie pracujesz i chcesz jakiś papier potwierdzenie z danego miesiąca bo np nie dostałeś go na email to cię mają w dupę, szczerze nie polecam Już nie wspomnę o miejscach pobytu zależy jak komu odpowiada, mieszkać np tydzień w domu z grzybem i prusaki jak wiecie jedna wielka choroba, choć powiem jak jest grupa zgrana w busie i zaprzeczy że nie wejdzie do takiego zakwaterowania to szukają innego lokum, często bywało że np kończyliśmy inwentaryzacje i w tym dniu było tak że musieliśmy się przeprowadzić np do innego zakwaterowania i czekaliśmy do 2-3 godzin zanim wyruszaliśmy w drogę bo pani z agencji była tak nie odpowiedzialna i nie potrafiła tego załatwić i czekaliśmy jak debile. Hostele i mieszkanie tam poraszka nawet nic sobie nie ugotujesz bo nie ma takich tam warunków na to no chyba że sobie wezmiesz grzałkę i się jakoś na wyjazd przygotujesz biorąc całą kuchnie z sobą. Kolejna sprawa odnośnie psełdo tłumaczy którzy nie mają zielonego pojęcia o języku ang czy niemieckim, wszystko co tam gwarantują to jedna wielka ściema. Za dojazdy też nie płacą, dostaje tylko kierowca jedziesz 800km na sklep na 2 godziny i pracy i w tygodniu może ci się uzbiera z 15 godzin, tak było latem śmiech na sali, to że firma zabiera sobie twój przepracowany dzień urlopu, pierwszy raz się spotykam z taka agencja gdzie ci zabierają twój dzień przepracowany po miesiącu pracy, na to nawet nie licz w tej firmie Polski HR możesz robić cały rok i nic ci się nie należy. Śmieciowa umowa jak i firma Zanim podpiszecie cokolwiek z nimi czytajcie uważnie ten kontrakt, żeby pózniej nie było Doświadczenia żadnego nie musicie mieć i języka to fakt ale lepiej mieć dla siebie Plus w tej firmie tylko taki że fakt dużo pozwiedzasz miast Zarabia w tej firmie tylko kierowca choć on ma też przejebane i łamie zasady kierowcy po nieprzespanej nocy wozić ludzi w takim stanie tyle czasem setek km i nie ma zmiennika, a nawet nie może odpocząć normalnie choć powiem tak że ostatnio dystansy zmienili im bo były wypadki O przerwach w pracy też nie wspomnę robisz jak bedujin 5,6godzin bez żadnej przerwy, a jak ci zrobią to tak że np 15min wracasz z przerwy pracujesz 15 może z godzinę i ci mówią że koniec, poraszka jak by nie mogli robić to standardowo jak to w Europejskich krajach co 3 godziny przerwa, no ale pewnie tak tylko w PHR jest. Z godzinami pracy trzeba się pilnować i notować w notatniku bo często bywało że się nie zgadzało z prawdą bo firma liczy na to że tego nie notujesz i nie zauważysz i że jesteś cieciem który tylko robi na nich a nie sprawdza tego.

Doris

Byłam na inwentaryzacji 3 październik. Nadal nie dostałam pieniędzy, nie mogę się z nimi skontaktować, nie odpowiadają na maile. A wy ile czekaliście?

Kora
@Doris 07.11.2017 11:29

praca 10 września - wypłata 6 listopada

Doris
@Natalia 07.11.2017 18:45

Ja byłam na inwentaryzacji w h&m w Ciechanowie

Oczekujacy

Czy ktos pracujacy przez ta agencje dostal na czas wynagrodzenie jestem ciekaw

Kora
@Oczekujaca 01.11.2017 19:08

dostałam po 2 miesiącach - ufffffffff. Traciłam nadzieję

AlexKrk
@Oczekujacy 21.07.2017 12:54

Zapomnij

Kuba

Ta firma to najgorsza agencja z ktora wspolpracowalem!! Wynagrodzenie wyplacone po terminie, w ogole nie wiedzialem czy i kiedy przelew dostane, bo nie mozna tam uzyskac konkretnej informacji!! Brak slow!!

Jaiek
@Kuba 29.08.2017 22:39

Napisz proszę jak długo czekałeś na wypłatę. Ja juz tracę nadzieję czy kiedykolwiek ja dostanę.

Jaiek
@Jaiek 31.10.2017 18:29

dostałem po 2 miesiącach

zły

Dziś 11.10.2017 godzina 20;00. Wypłaty nadal nie mam na koncie. Czyli może będzie jutro tj. 12.10.2017. To kolejny miesiąc w którym wypłata nie jest na czas. Trza to PIP-u zgłosić będzie. Choć niedługo nie wiem czy będzie sens, gdyż ta firma już nie będzie istnieć.

Kora
@zły 11.10.2017 20:28

Napisz proszę, czy wypłacono ci pieniążki. Ja pracowałam na początku września i do dnia dzisiejszego tj. 31.10 nie otrzymałam wypłaty

Joanna

Ta agencja to jakiś zart, muszę się z nimi szarpać o wypłatę paru groszy, gdzie pracowałam 9,10 września a aktualnie jest koniec października. Kontaktu z ich strony tez nie można oczekiwać, ponieważ albo maja wyłączone telefony albo nie odbierają. PORAŻKA

Kora
@Joanna 27.10.2017 13:06

U mnie sytuacja jest taka sama. Zastanawiam się, czy nie zgłosić tego w PIP. Napisz proszę, gdzie pracowałaś.

Kora

Pracowałam na początku września. Przesłałem rozliczenie godzin po kilku dniach. Jest 25 października półtorej miesiąca od zakończenia pracy. Nadal nie otrzymałam wypłaty. Nie mogę się dodzwonić do Polski HR Na maila nie uzyskałam odpowiedzi.

Zerówka

ITC Grupa - Polski HR nie ma zupełnie nowych ofert pracy?

Lidia

@Rozgoryczons a jak często zdarzają się te obsuwy czasowe? Jakiego rzędu to są liczby? 1-2 dni, a może dłużej? Krótszy okres takiego poślizgu nie jest oczywiście wytłumaczeniem, bo nadal może stanowić duże utrudnienie, ale jednak mino wszystko w pewien sposób pokazuje skalę zjawiska. Możesz napisać coś więcej?

Zyta

ITC Grupa - Polski HR dała pracę wielu ludziom. Myślę, że zawsze znajdzie się ktoś mniej zadowolony.

Rozgoryczons

Inne agencje w Polsce płacą wynagrodzenie na czas tylko w phr nigdy nie mogą zdążyć na czas bo nawet teraz niema jeszcze pieniędzy odradzam ta agencje bo im tylko chodzi o to żebyś podpisał umowę a później mają za przeproszeniem w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]

Lidia

@Irena @Michał forum służy do jasno określonego celu - wymiany informacji o pracodawcy i warunkach pracy w danej firmie. Nie można obrażać innych użytkowników forum, jak rownież pracowników firmy. Takie posty udeezaja w dobra osobiste tych osób i nie powinny się tu pojawiać. Jeżeli możecie napisać coś w temacie głównego wątku - zapraszamy do dyskusji.

Zerówka

Chyba ktoś wyleciał z roboty i teraz chce sie zemścić pisząc jakieś dyrdymały? Agencja ma pracę dla ludzi którzy chcą pracować i wtedy jest wszystko super.

Irena

(usunięte przez administratora) swoją drogą dobra oszustka, wyleciała z Ziko apteki za oszustwa pracowała w dziale kadr i płac, tyle się o niej dowiedziałem. W każdym razie jestem uczestniczką wyjazdu na inwentaryzacje w ubiegłym roku. Ludzie pisałam kilka razy opinie ze firma nas tak samo zwodziła jak Was w sprawie wypłat mi nie wypłacili w ogóle a znajomym jednym wypłacili drugi z opóznieniem 2-miesięcznym. A są bezkarni dlatego ze podpisują z nami umowę zlecenie pod którą nie łapie się ani inspekcja pracy ani sąd pracy. Trzeba zrobić porządek z tą firmą. Ludzie dogadajmy sie i nagłośmy to w telewizji czy coś. NIe jeźdźcie na inwentrayzcje do NIEMIEC bo to jest oszustwo nic nie zarobicie tylko się dacie wykorzystać no ale jak chcecie głupie polaczki to pracujcie :)

Lidia

@Kuba jak długo czekałeś na przelew? W żaden sposób nie mogłeś się skontaktować z firmą w tej sprawie? To bardzo ważny aspekt - jeżeli jest z nim problem, to wpływa na zniechęcenie do pracy na co dzień.

Kuba

Ta firma to najgorsza agencja z ktora wspolpracowalem!! Wynagrodzenie wyplacone po terminie, w ogole nie wiedzialem czy i kiedy przelew dostane, bo nie mozna tam uzyskac konkretnej informacji!! Brak slow!!

Lidia

@Stella w tej chwili faktycznie widać w sieci tylko oferty pracy w kraju. Jeżeli chodzi o wyjazdy za granice - znajomość języka jest zawsze przydatna w samej komunikacji w firmie, w której się pracuje. Warto go znać w stopniu komunikatywnym nawet dla własnej wygody. Pytanie - czy ITC Grupa - Polski HR weryfikuje te znajomość języka podczas procesu rekrutacyjnego?

Stella

Gdzie za granicą ma agencja prace? Nie mogę naleźć żadnej oferty, jedynie prace w kraju. Czy przy wyjeździe trzeba znać język kraju do którego wyjeżdżamy?

aaaka

firma spoko, oferty ok

Lidia

@Lili możesz opisać bardziej sytuacje, w której się znalazłaś? Jak rozumiem, wyjechałaś do pracy poza granice Polski? Czy firma wypłaciła wynagrodzenie?

Waldi

Czy może mi ktoś podpowiedzieć coś w temacie pracy dla konsultanta technicznego? Jaki zakres prac do wykonywania?

Max

Oni chyba najgorsza agencja

Kamyczek

ITC Grupa - Polski HR to normalna spokojna firma.!

Zonia

ITC to fajna firma, ale niestety czepialskich ludzi wszędzie jest dużo.

nie polecam
@kubek 27.06.2017 19:11

Popieram i rowniez nie polecam tej agencji...szkoda nerwow.

Lili
@kubek 27.06.2017 19:11

Dzis 21 a wyplaty nie widac mogliby byc terminowi chociaz z tym skoro nie potrafili zapewnic pracy na 3miesiace tylko po 2tyg byl raus do Pl :(

Daga

Jest ktoś może teraz na pracy przy sortowaniu truskawek? Oferta wydaję się super i zastanawiam się czy jechać.

Paula

Proszę napiszcie prawdę jak jest w Geeste przy pakowaniu ciastek , jakie są warunki mieszkaniowe i jak płacą pensję. Mam jechać we 7.06 , ale jeszcze nie podpisałam umowy. Proszą bym woziła swoim wozem do pracy też.

Angela
@Paula 04.06.2017 19:14

Paula chyba pomyliłaś firmy....ta ITC przecież załatwia prace w polsce a ty piszesz o jakimś mieście za granicą.

Darek

Zgadzam się w 100 % z opinia powyżej, OSZUŚCI!! Ale każdy może spróbować....

Zerówka

@parasol Gdyby opinie były zgodne to są przydatne ale niestety tak skrajnie różne że nie wiem które są prawdziwe? Trochę już w życiu widziałam i wiem jak ludzie postępują, często narozrabiają a później mają pretensje.

parasol

A jednak negatywne opinie na temat tej firmy to prawda. Jeżeli ktoś został oszukany, to opisanie sytuacji na forum może przestrzec innych. Więc pewnie stąd tyle negatywnych wpisów i bardzo dobrze!!

Zerówka

Trudno wyrobić sobie opinie o firmie jak czytam tak skrajnie różne oceny. To jest wprost niemożliwe żeby to była prawda.

HR DNO

Totalne dno szczegolnie Pani D( usunięte przez administratora )kto ciagle zwodzi z wyplatami i jedyna jej wymowka to ze zablokowali jej dojscie... moja wyplata juz od 5 dni nie moze dotrzec na moje konto. A gdy sie zadzwoni to albo nie odbiera albo zwodzi ze napewno w ciagu kilku godzin dojdzie... zaczynajac prace od stycznia pierwsza wyplate dostalem pod koniec lutego. DNO DNO DNO NIE POLECAM( usunięte przez administratora )

Paulina

@Aśka a gdzie pracujesz ? i od kiedy ? Ja sama mam zamiar jechac no ale nie moge się zdecydować właśnie ze wgledu na opinie .

Aśka

ja pracuje, kase dostaje, nie moge powiedzieć złego słowa. W innych agencjach jest to samo. Ta naprawde jest ok w porównaniu z innymi. Może mialam farta i do dobrej firmy mnie przydzielili.

Zerówka

@byly pracownik Prawo do wnoszenia swojej opinii na forum mają wszyscy pracownicy. Nikt nie zabrania pisania opinii negatywnych i nie wyobrażam sobie żeby zabronić wpisów pozytywnych. Jeśli jesteś byłym pracownikiem to pytam się po co jeszcze zajmujesz się tą złą firmą?

Zostaw opinię o ITC Grupa - Polski HR sp. z o.o. - Kraków

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ITC Grupa - Polski HR sp. z o.o.