ginger2
07.10.2015 14:53
Z przykrością się z tobą zgadzam,ja zaczynałam za czasów ery, zmiany zmiany zmiany z miesiąca na miesiąc coraz gorsze nie tylko dla pracowników ale również dla klientów. Zespół HR robi co może podstawa teraz wynosi 2500 brutto jak na łódź zachęcające. Jednak praca bardzo ciężka cele nie do zrealizowania a więc i premii brak. duży plus firmy to socjal i wynagrodzenia na czas w sierpniu pierwszy raz od 5 lat nie dostałam wypłaty w oczekiwanym terminie. Dodatkowo jako były pracownik musiałam się zaopatrzyć w nowy nr dzwonie do koleżanki mówię jakie mam oczekiwania a ona że że nawet z rabatami nie może mi zaproponować takich warunków jak konkurencja.Jak realizować cele? Cóż współczuję wszystkim którzy jeszcze walczą. I ściskam mój już nieistniejący team.
t-
03.10.2015 16:43
Co za bzdury, nie slyszalem o opoznieniu z wyplata. Przeciwnie wyplata jest na koncie przed koncem danego miesiaca. Czyli dostajesz kase zanim ja zarobisz. W dodatku robiac plan mozna na prawde zarobic superkase. Zachecam wsztstkich.
Anka
02.10.2015 17:37
Witam, pracuje jako konsultant w T-Mobile już 2 lata, i wszystko co pisane jest wyżej, to prawda. Jakiegoś dnia chętnie odpisze warunki w T-Mobile. Ale ja pytanie z innej beczki, był ktoś z was Kierownikiem Salonu Firmowego T-mobile? Mam propozycje pracy i się zastanawiam nad tym, ale jeśli moje obowiązki to ma byc normalnie siedzenie na obsłudze i wyrabianie planów + cała reszta, plany innych itd. to nie jest ciekawa opcja. Interesuje mnie głównie czy przez bite 8h trzeba obsługiwać klientów, czy jest to zadanie konsultantów, nie kierownika.
samozlo
25.11.2015 18:01
Kierownik sklepu firmowego teoretycznie nie musi obsługiwać -wystarczy że zarządza zespołem. Ma to zastosowanie w większych sklepach. W małych sklepach pracuje równo z konsultantami. Kultura zarządzania jest taka, że kierownik jest odpowiedzialny absolutnie za wszystko i jest pierwszym a często jedynym do zjebki. W pewnym dużym mieście do rekrutacji wewnętrznej na kierownika największego sklepu dawniej zwanego salonem nie zgłosił się nikt chętny -było to postrzegane jako misja samobójcza.
Jeżeli potrzebujesz dobrego punktu do CV to polecam, ale satysfakcji z pracy raczej bym się nie spodziewał.Kasa (podstawa) dla nowego kierownika -na początek ok. 2800 brutto, potem można dociągnąć do 3500. W przypadku starych kasa nie schodziła poniżej 4000. Do tego premie -jak bóg da a plan pozwoli. Powodzenia
Ja się tylko zastanawiam jak ta firma wygrywa nagrody dla najlepszego pracodawcy??Generalnie teraz już wiem żeby na takie rankingi nie patrzeć, bo one są najwyraźniej opłacane. Piekło (usunięte przez administratora) dramat itd. Tylko w ten sposób trzeba patrzeć na to co się dzieje na Żeligo i na Wersalskiej. I nie słuchajcie barana jednego z drugim który poleca tę pracę, tyle w temacie żenującego T-Mobile
prac
29.08.2015 16:49
Fatalną atmosferę wprowadzają dyrektorzy .Miedzy konsultantami atmosfera zajebista zajebiści ludzie tylko chore cele nie do zrealizowania. T-MOBILE nie płaci na czas opóźnienia w wypłacaniu pensji
27.08.2015 07:12
Pracowałem tam wiele lat, do 2005 to była dobra firma, pózniej zaczęły sie pomysły jak wyrżnąć kasę.
Po 2010 było już nieakceptowalnie.
Tam nikt wartościowy już nie pracuje, ci którzy maja jaja odeszli sami, drogich, wieloletnich wiernych wy... I zatrudnili w ich miejsce nowych w mniejszej ilości.
Przykład, szumny kierownik regionu od sklepów, wielki,manager w wielkim TM dostał ofertę xxx brutto.
Tyle dostaje szeregowy pH w każdej firemce kogucik który robi swoją robotę a nie musi przy okazji stać na baczność prEd jakaś ....... która niby jest managerem i jak małpa przełączać przycisk w samochodzie jazda priv jazda służbowa , żenada :)
op34
17.08.2015 22:20
Winna jest kiepska oferta telekomunikacyjna. Wyższe abonamenty średnio o 10-20 zł więcej od konkurencji a czasem więcej, mniejsze pakiety internetowe itp. Internet zasięg nienajlepszy Lte tylko w większych miastach brak możliwości testowania przez np 7 dni podpisujesz- nie działa brak możliwości zwrotu. A Zasięg np w Plus / CP jest najlepszy. Proponowanie takiego Internetu jest wbrew siebie. I takie właśnie oferty muszą sprzedawać konsultanci młodsi czy starsi.... . Czasami próba przekonania do "najlepszej opcji dla klienta" przypomina wciskanie czegoś zupełnie niepotrzebnego klientowi. A jak ktoś pracuje w salonie o niskim ruchu -
niewielka miejscowość lub punkt zlokalizowany na obrzeżach miasta.... to często klientów będzie niewielu przyjdą najwyżej ci by zrobić doładowanie - osoby starsze lub z zagranicy, oddać tel do serwisu, lub najzwyczajnej pomarudzić i nic więcej. Po dwóch trzech miesiącach pracy w takim punkcie pracownik zaczyna na poważnie szukać czegoś lepszego, bo praca za minimalną krajową bez premii za podpisane umowy (niezrealizowany plan miesięczny) opcją ciekawą nie jest.
A miało być tak pięknie...
Rks-i z T mobile są bardzo w porządku, koordynatorzy także często pomocni ale to nie ich wina, że taka jest polityka TM
Nie dla T !
31.07.2015 18:24
Pozytywne opinie o pracy w Obsłudze Kl (Call Center) chyba napisał dział HR,który roni wszystko aby ktokolwiek się zgłosił (ulotki do faktur itd)Prawda jest taka ,że zrobiło się fatalnie! Połowa ludzi na L4 bo na zwolnieniu więcej się zarabia ( średnia) przychodząc do pracy marna kasa :( Limity nieosiągalne ! a brak limitów -brak kasy !Sama podstawa ,która od września jeszcze zostaje zmniejszona(więcej osób na L4).Celów nikt nie zrealizował !-przynajmniej ja nikogo takiego nie znam.Przykre.Kiedyś byłem mega dumny z pracy w T ! polecałem,zachwalałem jak to u Nas jest pięknie.Teraz za nic w świecie nie polecę ani pracy ani usług !
Noł
02.08.2015 12:56
To niestety prawda !
klient
02.12.2015 00:29
Klienci roszczeniowi? A dla czego mają dzwonić jak nie z problemami z tą firmą? Z podziękowaniami? Przecież od tego są kall-center by załatwiać różne trudne sprawy!!
Andy
27.07.2015 08:56
Przepracowałem w Call Center (jescze ERY) kilka lat, nie polecam pracy na słuchawce nikomu, jesteś traktowany jak maszyny, rozliczany z każdej sekundy. Klienci głównie są roszczeniowi i agresywni. KAŻDEMU ODRADZAM TEN RODZAJ PRACY Przepracowałem tam kilka lat i uważam ten czas za stracony. Pracodawca był dobry, ale praca zła.
Joanna
23.07.2015 22:51
Pracowałam jako konsultantka w firmie T-mobile i muszę przyznać, że pracę z tą siecią wspominam bardzo dobrze. Chyba najważniejszym aspektem pracy, jak dla mnie, było to, że nie musiałam "świecić oczami" i okłamywać potencjalnych klientów, tylko mogłam szczerze zaproponować korzystne warunki dla zainteresowanych tą siecią. Do tej pory jestem w T-mobile i jestem zadowolona z usług :D
Jerry
20.07.2015 13:55
Wiesz chcesz to próbuj na stanowisko konsultanta. Zarobków wielkich nie oczekuj jako podstawy. Jak będziesz zatrudniony u jakiegoś agenta to min krajowa w firmówkach trochę więcej. Dotego dochodzi premia za podpisane umowy jjeżeli oczywiście zrealizujecie plan miesięczny nie wiem jak teraz ale kilka mięs temu ok 80 procent planu to jakieś połowę wypracowanej premii. Plany dziwne pro firmy konta bankowe ilość podwyższonych abonamentów przy przedłużeniu umowy w stosunku przed przedłużeniem kiedy to ludzie chcą obniżać rachunki w stylu za 40 zl z telefonem i wszystko bez limitu. Po wysłuchaniu oferty czym szybciej do Play bo tam oferta dużo lepsza jest A Ty świeć oczami..... Tak to się w większości przypadków kończyło lub przedluzali umowy przez Internet bo T mobile chcę zmniejszyć ruch w punktach by zlikwidować te najsłabsze. Jeśli ruchu tam nie na lub jest słaby zastanów się 5 razy czy warto. Regulaminy. Systemy dość skomplikowane sporo osób na początku przez to rezygnowalo mając na początku segregatory regulaminów się uczyć pisane niemal praw niczym jezykiem za min krajową. To już w biedronce na Kasie 2k zarabiają ja pracowałem niecałe 6 m-cy bo ruch zerowy min krajowa cały dzień pusty salon. Na szczęście znalazłem lepiej płatna pracę gdzie klientów jest znacznie więcej. Na przeczekanie może i ok ale szukaj czegoś lepszego. Jednakjeśli wgryziesz się z zapałem i zaangażowaniem to dasz radę powodzenia
szczęśliwy były pracownik
06.07.2015 13:11
Nie wiem jakim trzeba być debilem żeby polecać komukolwiek tę pracę. Komunikat do zwykłego Kowalskiego szukającego pracy powinien być taki żeby szukał dalej, bo ta firma to piekło!!
Apeska
14.10.2015 21:53
Wszystko co zostało napisane jest prawdą. Negatywne opinie pewnie biorą się z APS-ów, które poza swoim Agentem mają właściciela bo wtedy to ten decyduje o ewentualnych premiach. Sklepy własne działają na innych zasadach. Ja pracuję prawie rok w APS bezpośrednio dla Agenta i szczerze polecam... Zarobki faajne. Regulaminy się często zmieniają i ciągle trzeba być na bieżąco...ale nikt nikomu za darmo nie zapłaci.
04.07.2015 00:15
Jak ktoś dostanie pracę w T mobile jako konsultant u jakiegoś agenta lub w sklepie firmowym....
Na początku praca polega na czytaniu sporej ilości regulaminów, weryfikacji klienta, dokumentów do aktywacji, ofert, cenników itp. Po dwóch trzech tygodniach jest pretest przed szkoleniem autoryzacyjnym za łatwy on nie jest by go zdać nowy pracownik powinien wynieść trochę wiedzy z regulaminów, oferty, podstaw obsługi systemów używanych w codziennej pracy. Jak delikwent zda taki test jedzie do Warszawy na 4 dni na szkolenie. Część szkolenia w centrali T mobile, część w jakiejś sali szkoleniowej w hotelu Szkolenie niestety czysto teoretyczne bez jakichś warsztatów obsługi systemów, symulowania zawarcia umowy. Jeżeli szkoliło się na punkcie z dużym ruchem to ok natomiast ktoś salonu, gdzie jest niewielu klientów to na szkoleniu takich braków nie nadrobi a szkoda. Na koniec jest test autoryzacyjny. Pytania niezbyt trudne nie wiem czy ktoś mógł nie zdać.. ale ponoć zdarzali się tacy. testy sprawdzali inne osoby z grupy a nie szkolący..:)
Po otrzymaniu autoryzacji może już samodzielnie pracować w punkcie czasem jest i tak, że już pierwszego dnia jest się sam:) Jak braki w wiedzy to informator lub telefon do znajomych... :) Na początku chodzi się w białej koszuli i marynarce, po kilku miesiącach dostaje się różową koszulkę.... :)
Szybkość i skuteczność wdrożenia nowej osoby zależy także od ruchu w punkcie. Bo jak są pustki to ciężko pokazać nowej osobie jak spisać umowę czy też co pozaznaczać przy przeniesieniu numeru by klient po miesiącu nie przyszedł z reklamacją. Część konsultantów zwalnia się ze względu na małą ilość klientów - mało umów niewielkie zarobki, dość skomplikowane systemy, procedury sprawiły, że niejedna osoba także zrezygnowała. Natomiast jak ktoś chce zaangażuje się w naukę a potem w pracy z klientem to spokojnie da radę.
Lila
23.07.2015 09:18
W biurze obsługi nie ma zadowolonych pracowników, co do zasiedzenie to na pewno jest takich wielu, ludzie brali kredyty w firmie jakich mało na polskim rynku (stabilnej prorodzinnej uczciwej) teraz cele nie do zrealizowania ,co razie wypłaty i system wynagrodzeń ,który nawet ostatniego dnia miesiąca pozwala na spadek wyrobiojej premii
Pracownik T-Mobile
03.07.2015 13:57
mam wrażenie że na forum wypowiadają się tylko sfrustrowani pracownicy, którzy nic nie dając w zamian firmie oczekują wysokiej pensji. Celów jest fakt dużo, na początku trudno je spełnić. Należy skoncentrować się np. na sprzedaży i na jakości prowadzonych rozmów i nikt Was nie zwolni, a reszta przyjdzie z czasem. Firma płaci regularnie, jest prywatna opieka medyczna, telefon słuzoby z limitem jak dla mnie nie do wydzwonienia, płatne nadgodziny, wszystko zgodnie z kodeksem pracy. Gdzie znajdziecie innego pracodawcę, który pilnuje tak tych spraw?
25.06.2015 15:37
Kilka lat temu tam pracowałem i narzekałem - ale teraz bym wrócił z pocałowaniem ręki: nigdy nie dopłaciłem do tej pracy, nigdy nie czekałem pół roku na wypłatę i zawsze miałem umowę i składki opłacone. Myślisz że to oczywistość w Polsce? Nic nie wiesz... ale się dowiesz.
Wywiadu udzielił/aMagdalena Gera Pikulska
24.06.2015 16:13
16 milionów klientów wybrało właśnie T-Mobile. Czy na początku drogi, zakładali Państwo taki sukces?
Ogromnym sukcesem T-Mobile jest to, że dzisiaj każdy może mieć cały świat w zasięgu ręki dzięki usługom mobilnym i korzystać z najnowszych rozwiązań technologicznych. Od rozpoczęcia działalności blisko dwadzieścia lat temu i uruchomienia pierwszej sieci komórkowej w Polsce nasza firma jest liderem innowacji. Mamy na swoim koncie liczne wdrożenia, które wytyczały i nadal wyznaczają kierunki rozwoju polskiego rynku telekomunikacyjnego. Jako pierwszy polski operator, wprowadziliśmy na rynek m.in. pakietową transmisję danych GPRS, zademonstrowaliśmy technologię UMTS i wideorozmowy przy użyciu telefonu komórkowego, udostępniliśmy technologię HSDPA i HSPA+ umożliwiającą bezprzewodową szerokopasmową transmisję danych. Uruchomiliśmy usługę MyWallet, obejmującą płatności zbliżeniowe i inne usługi w technologii NFC. Jest to pierwsze w Polsce, jedno z pierwszych w Europie wdrożonych komercyjnie tak zaawansowanych rozwiązań integrujących funkcjonalności kart debetowych, kredytowych i innych usług dostępnych przez telefon.
Od początku postawili Państwo na innowacje. Można przewidzieć, czy dane rozwiązanie się przyjmie?
Nowoczesne technologie zmieniają świat – jeszcze kilka lat temu nikt nie przewidywał, że smartfony zdominują rynek i otworzą ogromny potencjał przed innowacyjnymi rozwiązaniami. Każdego dnia na świecie pojawiają się nowe pomysły, które prezentują ogromny potencjał, jednak bez właściwego zaplecza finansowego i technologicznego są skazane na porażkę. Dlatego T-Mobile postanowił wspierać młodych przedsiębiorców i oferuje im ogromne wsparcie w postaci inkubatora innowacji - hub:raum Kraków. Polska to drugi europejski kraj, w którym Deutsche Telekom, do którego należy sieć T-Mobile nawiązuje współpracę ze startupami, czyli firmami na wstępnym etapie rozwoju zajmującymi się głównie nowoczesnymi technologiami. Hub:raum Kraków oferuje im kompleksowe wsparcie w czterech obszarach: finansowania, zapewnienia przestrzeni do pracy - możliwość co-workingu, doradztwa mentorów i ekspertów oraz dostępu do zasobów Deutsche Telekom, takich jak baza klientów, usługi techniczne, dostęp do infrastruktury.
Wiele od siebie wymagacie. A jakim oczekiwaniom musi sprostać osoba, która chciałaby zacząć u Państwa pracę?
T-Mobile oferuje swoim pracownikom nowoczesne środowisko pracy z możliwością dynamicznego rozwoju swoich kompetencji. Oczekujemy, że nasi nowi pracownicy będą przede wszystkim zaangażowani i samodzielni z pełną pasji determinacją będą dążyć do realizacji celów. Szukamy osób innowacyjnych i dynamicznych, których kompetencje będą miały istotny wkład w realizację strategii naszej firmy. Zwracamy uwagę na skuteczność i mistrzostwo w danym obszarze, ale zawsze w odniesieniu do pracy zespołowej i umiejętności poruszania się w środowisku międzynarodowym.
Jakie wartości w takim razie Państwu przyświecają?
W T-Mobile kierujemy się wartościami, które doceniają różnorodność pomysłów, współpracę i wykraczanie poza oczekiwania naszych klientów. Są one kluczowe dla efektów naszej pracy oraz wizerunku firmy. Zależy nam, aby kandydaci aplikujący do T-Mobile Polska identyfikowali się z tymi wartościami. A dodatkowo byli otwarci na rozwój, samodoskonalenie i poszukiwanie nowych rozwiązań. Aktualnie np. poszukujemy kandydatów z potencjałem do naszych struktur sprzedażowych. Niezmiennie istotne są dla nas kompetencje z obszaru ICT (Information and Communication Technologies). Zainteresowanych zapraszamy na naszą stronę kariery T-Mobile (http://firma.t-mobile.pl/pl/kariera). Znajdują się tam informacje dotyczące aktualnie prowadzonych rekrutacji, naszych wartości, kultury organizacyjnej oraz możliwości jakie daje praca w T-Mobile Polska.
Oferujecie także programy praktyk. Co można dzięki nim zyskać?
Chętnie wykorzystujemy potencjał młodych ludzi, chcemy aktywnie wspierać ich w kształtowaniu kariery i świadomych wyborach drogi zawodowej. Program praktyk studenckich realizujemy przez cały rok, we wszystkich działach naszej spółki. Dla studentów i absolwentów jest to możliwość rozwoju w interesujących ich dziedzinach i poznania sposobu funkcjonowania dużej, międzynarodowej i nowoczesnej firmy, jaką jest T-Mobile Polska. W czasie praktyk studenci/absolwenci stają się częścią zespołu specjalistów i ekspertów. Otrzymując konkretne zadania mają możliwość pracy nad realnymi projektami, dzięki czemu zdobywają bezcenne doświadczenie i widzą efekt swojej pracy. Wielu z naszych praktykantów związało się z T-Mobile na dłużej osiągając wiele sukcesów. Ich satysfakcja jest dla nas potwierdzeniem, że proponujemy wysokiej jakości programy praktyk. Tym samym zysk jest skierowany w dwie strony. T-Mobile dzieląc się swoim know-how pozyskuje świetnych, zaangażowanych pracowników!
Co dla Państwa oznaczają optymalne warunki pracy i wzorowe praktyki zarządzania personelem? M.in. za spełnienie tych warunków otrzymali Państwo tytuł Top Employers.
Top Employers to coroczny, międzynarodowy proces certyfikacji, prowadzony wśród czołowych pracodawców: tworzących najlepsze warunki pracy, dbających o talenty i ich rozwój na wszystkich szczeblach organizacji oraz dążących do ciągłego doskonalenia praktyk związanych z zatrudnieniem. Przyznanie T-Mobile Polska tego certyfikatu to dowód na to, że niezmiennie realizujemy najwyższe standardy w obszarze polityki personalnej.Szczególnie cieszy mnie fakt, że w gronie najlepszych pracodawców w Polsce znaleźliśmy się już po raz szósty z rzędu. Polityka personalna w T-Mobile Polska stanowi punkt odniesienia dla całej branży w wielu aspektach, np. w zakresie strategii rozwoju talentów, narzędzi wspierających ocenę pracowników czy programów szkoleniowych. W ramach programu „Firma Przyjazna Pracownikom”, nasi pracownicy mają możliwość udziału w otwartych warsztatach poświęconych aspektom work-life balance m.in. godzeniu roli rodzica z rolą zawodową. Wśród realizowanych projektów ważne miejsce zajmuje również zarządzanie różnorodnością oraz wspieranie kobiet w rozwoju ich kariery zawodowej, realizowane m.in. poprzez organizację dedykowanych programów dla kobiet-menedżerek. W firmie funkcjonuje rozbudowany i innowacyjny program wolontariatu kompetencji, w ramach którego pracownicy przy wsparciu firmy podejmują działania na rzecz lokalnych społeczności i dzielą się swoją wiedzą i umiejętnościami. Pracownicy T-Mobile Polska dostarczyli też inspiracji dla flagowego projektu z zakresu odpowiedzialnego biznesu – Pomocy Mierzonej Kilometrami, w który teraz z pasją się angażują. To, co rozumiemy pod pojęciami optymalnych warunków pracy i wzorowych praktyk zarządzania personelem nie jest odgórnie wyznaczonym i niezmiennym standardem. Nasza branża jest jedną z najbardziej dynamicznych i zmiennych. Ma to również przełożenie na naszą politykę personalną. Tylko ciągłe podejmowanie działań mających na celu ulepszanie środowiska pracy, wyznaczanie sobie nowych celów w zakresie HR i podejmowanie wyzwań zapewnić nam może miejsce w gronie najlepszych pracodawców w kolejnej edycji tego konkursu.
Wspomniała Pani o Pomocy Mierzonej Kilometrami. Jak takie działania przekładają się na kulturę organizacyjną? Pracownicy czują potrzebę angażowania się w te akcje?
Takie działania budują i scalają naszą organizację od wewnątrz. Ze względu na specyfikę branży telekomunikacyjnej i IT nasi pracownicy nastawieni są na ciągły rozwój kompetencji w najróżniejszych aspektach – począwszy od nowych wyzwań w codziennej pracy, poprzez pracę w międzynarodowych projektach, a skończywszy na wolontariacie kompetencji. Chętnie korzystają z wszelkich możliwości rozwijania i pozyskania nowych umiejętności. Coraz chętniej i w sposób bardzo naturalny dzielą się wiedzą. W naszej firmie stało się już tradycją, że każdego roku w grudniu organizujemy Świąteczną Aukcję Charytatywną. Jej przeprowadzenie wymaga ogromnego zaangażowania ze strony pracowników. Mimo iż od pierwszej Aukcji minęło już 13 lat, zainteresowanie pracowników działaniami charytatywnymi nie słabnie, a ich chęci angażowania się przybierają coraz to nowe formy i skutkują rozpoczęciem kolejnych projektów. Podczas ostatniej Aukcji udało nam się zebrać prawie 140 000 złotych. Pieniądze te przekazane zostaną na realizację 15 projektów wolontariackich, w ramach których pracownicy dzielić się będą swoją wiedzą, kompetencjami i pasją. Program Wolontariatu Pracowniczego, organizowany pod hasłem „Radość Pomagania”, ma różnorodne cele, takie jak: edukacja, zdrowie, bezpieczeństwo i kultura. Podejście to jest również powiązane ze strategią HR, która ma na celu wspieranie pracowników w rozwijaniu ich umiejętności liderskich, budowaniu relacji w zespole i rozwoju nowych kompetencji.
Pomoc Mierzona Kilometrami, zaangażowanie ekologiczne - działania charytatywne są dla Państwa istotne? Macie poczucie misji?
Nasz biznes i markę rozwijamy w oparciu o nowoczesne zasady zarządzania, które składają się na odpowiedzialny biznes. Chcemy, by nasza firma miała silne fundamenty. Możemy to zrobić dzięki pasji i zaangażowaniu naszych pracowników, zaufaniu dostawców i partnerów biznesowych, jakości usług dostarczanych klientom oraz przychylności społecznego otoczenia. Dlatego podejmujemy wiele inicjatyw, bo pomaganie i działania społeczne czy ekologiczne mamy już w naszym DNA. 20 czerwca rozpoczęliśmy III edycję akcji Pomoc Mierzona Kilometrami, którą kilka lat temu stworzyli właśnie nasi pracownicy. W ubiegłej edycji wzięło w niej aktywnie udział ponad 500 tysięcy uczestników, w tym ponad 600 pracowników. W efekcie Polacy wspólnie pokonali ponad 80 milionów kilometrów – dwa razy więcej, niż w pierwszej edycji akcji. My dowiedliśmy, że pomoc mamy w naturze, a akcja CSR może być wyjątkowym, cyklicznym wydarzeniem, a nie jednorazową inicjatywą.
W raporcie Forum Odpowiedzialnego Biznesu „Odpowiedzialny biznes w Polsce 2014. Dobre praktyki” firma T-Mobile Polska pojawia się jako organizacja, która posiada aż 24 dobre praktyki. Jedna z nich to Dni Wiedzy. Na czym polega?
Tak. To faktycznie imponujący wynik, który wyróżnia nas na tle innych firm i jest przykładem działań firmy odpowiedzialnej biznesowo. Wspomniana inicjatywa jest wyjątkowa, gdyż powstała dzięki zaangażowaniu pracowników ze wszystkich obszarów naszej firmy. Mamy świadomość, że w każdym zespole, są eksperci gotowi dzielić się swoją wiedzą i doświadczeniem. Dni Wiedzy dają przestrzeń właśnie takim osobom, aby podczas krótkich wystąpień i warsztatów mogli opowiedzieć kolegom o swojej pracy, podzielić się najlepszymi praktykami, zainspirować innych swoimi pasjami. Jako firma innowacyjna dla pracowników lubiących nowinki technologiczne proponujemy webinaria, pigułki wiedzy a także platformę e-learningową. Z zaproponowanych aktywności w każdej edycji Dni Wiedzy korzysta kilkuset naszych pracowników.
Czy jest nagroda, tytuł, cel, który chcieliby Państwo osiągnąć?
Tytuły, statuetki są miłe, ważne. Są formą docenienia, na pewno. Ale najważniejszą dla nas nagrodą jest zaufanie – naszych klientów, partnerów biznesowych oraz pracowników. To dzięki nim nadal możemy rozwijać swój biznes. Jeśli mamy ich po swojej stronie, możemy jeszcze wiele razem osiągnąć.
Dziękuję za rozmowę.
panna_anna
23.06.2015 09:17
Mam rozumieć, że bez znajomości w t-mobile pracy nie dostanę? ;(
Nie T
22.06.2015 11:19
Santos zaryzykuj , tylko pamiętaj , ze Cię ostrzegaliśmy ! Młodszy Kons dostaje ok 1400 zł ( i powiedzą Ci , ze prowizje za realizacje celów , zatem 1400 zł to finał :-/)
panna_anna
19.06.2015 18:00
Jak mogę dostać pracę w t-mobile? Pytać bezpośrednio w salonie? Odpowiadać na ogłoszenia online? Która metoda jest najskuteczniejsza jak nie znam RTM ;-)
QWE
16.06.2015 14:31
Jeżeli mówicie o pracy na słuchawkach lub konsultanta w salonie, to nie oszukujmy się w każdej inne pracy na podobnym stanowisku będziecie mieć tak samo. Takie są realia pracy w obsłudze klienta.
Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w T-Mobile Polska?
Nie dla T
16.06.2015 13:11
no właśnie raczej nie wielu chce tu zostać ! Jest zle a trzeba zmienić nastawienie i się oszukiwać , ze jest wspaniale ? Komu zwolnić to miejsce ? Jak na ogłoszenie na słuchawki zgłosiło się 5 osób ?warto wyrażać opinie aby ustrzec innych przed ta praca , zrobić dobry uczynek
QWE
11.06.2015 18:54
Wszyscy narzekacie, że w T-mobile jest tak źle to dlaczego się nie zwolnicie i nie zrobicie miejsca innym chętnym? Bo nie ma pracy? Otóż jest, ale wygodniej zagrzać stołek, a potem wylewać w internecie żale jaka to zła firma i jak się nad wami tam pastwią. Ludzie, zmieńcie nastawienie, bo z takim narzekaniem nigdzie wam dobrze nie będzie. Pozdrawiam wszystkich tych, którzy chcieliby pracować w T-mobile, a nie jest im to dane ;-)
wolneMiejsca
20.07.2015 21:28
Wolne miejsca są. W sklepach ok. 30 % na infolini ponad 50 się zwolniła. Więc powodzenia. HEHE
aisa123
01.06.2015 16:58
Czy ktoś z was pracuje w salonie firmowym? Potrzebuje informacji ile można prowizji wyciągnąć i czy plany są realne?
Prawownik
11.06.2015 14:10
prowizji możesz zarobić od ok 300 zł na początek gdy masz połowę planu do nawet 3000 i więcej. Wszystko zależy od tego jak u ciebie z realizacją planów i w którym sklepie pracujesz. Niestety w mniejszych miejscowościach nie jest tak różowo i o ile wcześniej nie było problemu ze zrobieniem planu na 100% i więcej, tak teraz przekroczenie 90% stanowi nie lada wyzwanie. Do tego konieczność spędzenia 8 h aby wykonać 40 połączeń dziennie przez CTI. Jak nie wykonasz to konferencja z regionalnym albo i wyżej dlaczego tak mało dzwonisz i dlaczego te połączenia są nieefektywne.
Pracę w timoteju zacząłem nie dawno, ale jak bym miał jeszcze raz składać papierów ty uwierz mi: nie złożył bym. Nie dlatego, że nie udaje się zrobić planów, bo jakoś do tej pory się realizowało, ale ze względu na atmosferę panującą w kortpo
prac
20.07.2015 21:26
Kilka miesięcy temu-kilkukrotność średniej krajowej, jeśli ktoś pracę traktował poważnie i ciężko pracował. TERAZ-tyle co w biedronce za pracę jak w obozie.DNO DNO DNO od prawie roku. Odkąd pieniądze nowe prezesy wyciągają do BONN.
19.05.2015 13:45
zzzzz
02.06.2015 23:30
Za paliwo płacisz sama. Nie ma podstawy. Tylko przez pierwsze 3 m-ce dotajesz 2000zł pod warunkiem odpowieniej liczby spotkań, prawidłowych testow wiedzy. To idzie zrobić. Atmosfera - ludzie fajni zwykle ci z najbliższego otoczenia. Dla przełożonych jestes nikim. Dla przełożonych przełozonych kodem. Liczą się słupki, exele, plany. Klieci są fajni, jak nie maja pretensji i kupują. Inni nie są mile widzini. Jesli nie potrafisz spzedać g...nej uslugi, to znaczy, że jetes g...nianym handlowcem. Generalnie t-mobile na dzien dzisiejszy do sukcesu stoja dwie rzeczy - beznadziejni handlowcy i beznadzieni kliencie. Reszta jest super.
rocki
19.05.2015 11:35
T-mobile, to już historia...
SAJGON
06.05.2015 11:38
Praca w T-mobile, pracą bym tego nie nazwał bo jest to typowa orka, pracuje na umowie zlecenie i wiem coś o tym. ODRADZAM pracę w T-mobile zwłaszcza na tej śmieciowej umowie, na innej nie byłem więc się nie wypowiadam. Co do zlecenia i warunków pracy to przede wszystkim nie ma osoby kompetentnej do której można się zwrócić o pomoc, jest stosowana spychologia między opiekunami których jest około siedmiu to i tak w razie problemu nikt z nich ci nie pomoże tylko odeśle do innego i tak w koło Macieju. Na początku sa mili wydają się sympatyczni lecz myślą tylko o swoich celach i wypłatach pracownika mają w dupie ponieważ bardzo łatwo go zastąpić nowym. Pieniądze są śmieszne zwłaszcza jeśli spojrzymy przez pryzmat tego ile zarabiamy dla firmy T-mobile w ciągu miesiąca. Jeszcze żeby było śmieszniej wypłatę za marzec dostałem w maju do tego przelali jeszcze mniej niż było na rachunku który podpisałem. Tak rachunku, bo t-mobile to bardzo nowoczesna firma gdzie pracownicy muszą co miesiąc (niema konkretnego dnia) podpisać rachunek a pani Grażyna z księgowości musi łaskawie zrobić przelewy co najśmieszniejsze w całej tej sytuacji to to że jak jej niema to nie dostajemy przelewów, po prostu trzeba czekać aż Grażyna wróci z urlopu np :D. Więc tak to wygląda pracownicy nie pracują bo nie dostają wypłat, opiekunowie mają wywalone na pracowników, kierownicy są już w zupełnie innym matrixie zwłaszcza "fat joe". Taka moja rada dla was tych którzy się zastanawiają nad podjęciem pracy u Niemca , lepiej jechać na ogórki do Niemiec w wakacje bo zarobicie więcej niż przez resztę roku w śmiesznym T-mobile !! p.s ich oferty też są do dupy, uważajcie jeśli teraz przedłużacie umowy odradzam !!!
jowit
05.05.2015 00:46
pracuje w salonie …. mobbing , nadgodziny , 3 razy dziennie tlumacz sie ile sprzedales a jesli nie to zastraszanie, prowizje obcinane z miesiaca na miesiac, wieczne pretensje klientow … pieniadze nieadekwatne do obowiazkow piatki swiatki i niedziele nic nie mozna zaplanowac, rotacje pracownikow … ogolnie totalny (usunięte przez administratora)
eLa
21.05.2015 12:27
Dostałam ofertę pracy jako przedstawiciel handlowy dla kl. biznesowego czy jako samotna mama podołam w tej pracy? Chodzi o to jak duzo czasu dziennie trzeba poswięcić tej pracy aby zarobić?
cweletmobile
21.04.2015 22:45
Nie idź tam!!!!!zwolnienia,mobbing i cele nie do wyrobienia.z reszta zaraz będzie głośno na ten temat. Zwolnili dzisiaj wszystkie osoby,które się do tej pracy nadawały
17.04.2015 01:09
PH
22.04.2015 18:15
Spróbuję wyjaśnić jak to jest w przypadku pracy na stanowisku Przedstawiciela Handlowego Rynku Biznesowego w T-Mobile.
Praca na stanowisku PH jest możliwa tylko na podstawie prowadzenia działalności gospodarczej.
Przez pierwsze 3 miesiące możesz otrzymać wsparcie ok 2000 zł brutto pod warunkiem wyrobienia celu min 30-40 spotkań(nie znam dokładnej liczby) oraz zdania testów ze znajomości systemów i oferty + system prowizyjny, premiowy jeżeli w tym czasie uda ci się coś sprzedać.
Po 3 miesiącach zostaje system prowizyjny i premiowy, uzależniony od specjalizacji.
Dostępne są specjalizacje:
Hunter - pozyskiwanie klientów, brak bazy, wysokie stawki prowizyjne, stosunkowo niski plan ale i tak 1/3 wyrabia a 1/10 utrzymuje tę tendencje miesiąc w miesiąc, przez co rotacja jest wśród Hunterów jest duża.
Farmer - praca na bazie klientów (głównie utrzymanie i dosprzedaż). Dużo niższe stawki prowizyjne, plan uzależniony od bazy klientów zwykle 2-3 razy wyższy niż u Huntera. Dodatkowa premia za utrzymanie bazy klientów, uzależniona od bazy i pomniejszana o każdą rozwiązaną umowę przez klienta z bazy (pod warunkiem wyrobienia planu minimum który wynosi mniej więcej tyle co plan podstawowy u Huntera).
Ta specjalizacja obsadzona jest przez ludzi z doświadczeniem więc masz marne szanse żebyś na start dostał się na Farmera.
W obu przypadkach bardzo stresująca praca tylko dla ludzi z mocnymi nerwami.
Wynagrodzenie jest adekwatne do umiejętności i poświęconego czasu, jeżeli jesteś dobry i robisz plany zgarniasz dodatkowe premie itd. i zarabiasz na poziomie 2-3 krotność średniej krajowej brutto (Nie ma limitu wynagrodzenia jednak z doświadczenia wiem że takie kwoty są realne). Jeżeli jesteś słaby możesz nie zarobić nawet na ZUS.
Czy warto? Osobiście posiadając wiedzę na temat sytuacji panującej w firmie nie podjąłbym się pracy na tym stanowisku jako Świeżak. Sam jednak pracuję nadal, pomimo stresu i wszystkich tych niedogodności jakie opisują ludzie w tym wątku (z którymi niestety w większości przypadków muszę się zgodzić).
Dlaczego? Może dlatego że Świeżakiem nie jestem i póki co wyrabiam plany i premie ;)
Chcesz spróbować? Masz wspomniane 3 miesiące wsparcia, w tym czasie sam ocenisz czy warto dalej pracować.
Zorka
30.03.2015 08:14
Niebawem szykują się WIELKIE ZMIANY, czyli zwolnienia grupowe, i to wcale nie na najwyższym szczeblu... Więc jeśli ktoś chce tam podjąć pracę, to stanowczo odradzam..
Pracownik T
29.03.2015 17:23
Czesc - ja pracuje okolo 10 lat - powiem tak - kiedys sie wiele wybaczalo za to co dzieje sie w firmie - jak cie traktuja itp. poniewaz dostawalo sie dobra pensje -w tym momencie jak ucieli pensje - niestety ale sie nie da tego wytrzymac - ja przez ta prace wpadlem tylko w alkoholizm - nie dala mi nic - nie ma mozliwosci rozwoju w tej firmie - masz swoje zdanie to jestes gnebiony, nie masz zycia - bo pracujesz w takich godzinach ze nie ma szans na rozwoj osobissty - GRAFIKI UKŁADANE NA 3 MIESIĄCE - nie zaplanujecie sobie nic !!! kompletnie NIC - ciągłe problemy z wolnym ! przymusowe zebrania za które nie chcą oddawać wolnego - PLANY - to wiele sprzecznych celów - wyrobisz jeden to przez to nie wyrobisz innego, wiele ankiet pracowniczych odnosnie zadowolenia z pracy - niby ANONIMOWE a wszyscy jakoś dziwnie WYPELNIAJA ZE CUD MIOD I MALINY poniewaz na zestawieniach pokazuja ze jest wszystko git !!! Stanowczo - stanowczo odradzam - chyba ze chcesz przyjsc na chwilę i isc na L4.
Ewa
25.03.2015 20:02
a jak wygląda praca w punktach stacjonarnych ?
jeszcze pracownik
25.03.2015 07:05
Dokładnie tak teraz jest straszny wyzysk , wszystkiego coraz więcej, a stawki coraz mniejsze i cały czas zastraszanie ze będą zwolnienia podobno kilkadziesiąt osób ma stracić pracę na początku maja.
ex-worker: 10lat na galerze
24.03.2015 22:29
Święta prawda. Kiedyś matka ERA to była firma w której było można powiedzieć, że się pracuje z dumą, było się kimś i otrzymywało się pieniądze za konkretna robotę. Dziś ta różowa zaraza co albo czeski film lub obecnie grecka komedia, nie ma nic wspólnego z dawną matka erą. Teraz jest wyzysk, wyzysk i jeszcze raz wyzysk.
Angela
23.03.2015 13:43
To jak tak naprawdę jest , warto się starać o prace ? bo z tego co widzę to przeważają negatywne opinie
Jakieś plusy i minusy pracy w tej firmie ?
Ktoś ko jeszcze tam pracuje
12.06.2015 11:00
witam pensje lecą na łeb na szyję niestety, podstaw nie zmieniają bo żeby zabrać pieniadze nie musza tego robić podwyższają cele które powoli nie są do zrealizowania. A tak naprawdę tu było można zarobić bo od realizacji planu zależał szereg premii dodatkowych których teraz praktycznie nie ma.
Ktoś ko jeszcze tam pracuje
12.06.2015 11:12
Zapraszamy serdecznie tylu ludzi się samych zwalnia że bez problemu Cię zatrudnia
Ponadto firma motywuje pracowników do tego żeby się sami zwalniali bo nie mają pieniędzy na odprawy ( w ten sosób chcą uniknąć zwolnień grupowych na najniższych szczeblach)a z nowo zatrudnionymi podpisują umowy śmieciowe więć nie licz na cuda wianki.
Ps to ciężka praca kiedyś za dobre pieniądze teraz już nie, ponadto jak dostaniesz grafik i okaże się ze np w swieta bożego narodzenia masz przyjść do pracy na 15 do 23 to Ci zachwyt przjedzie
Anka
22.03.2015 17:56
Jak zmniejsza się pensje ?
Jak ponowna rekrutacja ?
Jak zastraszanie i mobbing ?
Z tego co gdzieś tam czytałam to rok w rok wygrywają jakieś nagrody firma przyjazna pracownikowi jakieś złote bażanty jelenie i inne wynalazki
ozon
21.03.2015 06:59
Firma odkad zmienil sie wlasciciel przestala szanowac kogokolwiek, klientow, a glownie pracownikow ! Praca tam to zwykly (usunięte przez administratora) ludzie sa od kilku ladnych lat straszeni, mobbingowani, zmniejsza im sie pensje, kaze przechodzic ponowna rekrutacje na swoje wlasne stanowiska a jak komus sie nie podoba to wyp.. przepracowalem w niej troche lat i powiem ze nigdy w zyciu nie chce wiecej o niej slyszec...jest to zwykly niemiecki (usunięte przez administratora) i to 70 lat po II Wojnie Sw....po prostu nie warto
sylwester
20.03.2015 06:10
Hugon daj sobie spokoj , chyba ze chcesz pracować za 1600-1800 brutto to wejdź na strone t-mobile.p zakladka kariera i tam możesz wyslac cv
Powodzenia w tyraniu i zarabianiu ciut więcej od najniższej krajowej
marzena
10.03.2015 19:51
nie polecam jesli chodzi o prace na umowe zlecenie w godzinach 17-20 obiecywali co innego wyszlo co innego
aga
05.03.2015 23:55
Mi się podoba jest to moja pierwsza praca jest ok
Zostaw merytoryczną opinię o T-Mobile Polska S.A.