2.9/5

Opole - Carrière

3. Opinie o pracodawcach Gliwice
  5. Opinie o Carrière

Opinie o Carrière Gliwice

Nie przegap nowości o Carrière!

Marta

19.07.2019 06:38

A jak jest na Rainbow teraz?
    Xd

28.07.2019 21:52

Zależy gdzie trafisz . Na ompaku ponoć lajt flovpak porażka. Sortownia też lipa teraz dużo nowych osób które wg nie ogarniaja musisz się nadzwigac nadenerwowac musisz robić za 2 lub nawet 3 osoby bo nikt nie raczy ci pomóc i tylko się dra że masz się ruszyć. Byłam miesiąc temu na sortowni i przeciazylam se kręgosłup teraz tylko po lekarzach chodzę i do fizjoterapełty dziewczyny muszą sztaplowac palety ..
    Kamil

10.07.2019 08:59

A więc tak zacznę od plusów bo szybciej mi zejdzie... Jedynym plusem jest dom który zachęca, teraz już minusy i zacznę od tego który się wiąże właśnie z tym domem, kontrola czystości rzekomo co wtorku nawet jeśli dbacie to nic z tego, po pewnym czasie raz wcześniej raz później dowalą wam karę zdjęcia zrobią innego dnia, sami coś podrzuca NIESTETY TO PRAWDA... Jeśli chodzi o pracę na szklarni bardzo ok dobry kontakt z Holendrem i koordynatorem owej szklarni natomiast jeśli chodzi o kontakt z koordynatorem z agencji HC... To jest jakiś dramat, jakbyś został/została sam w domu i miał silna potrzebę wizyty u lekarza to zapomnij o kontakcie z koordynatorem, ma Twój numer zablokowany (hmm... bo po co robole będą mi zawracać glowe) tak samo z kontaktem z osobą z działu zgłoszeń chorób nawet nie staraj się być dla niej miły bo i tak wyklnie Ciebie i twoich bliskich (chyba dlatego że musiała wstać rano) pieniądze to porażka od 48-56 godzin miałem jak byłem tam 3 miesiące i nigdy więcej 327 euro, no to sami sobie policzcie.... tak jest w Stenbergen, kolega jest w Hadze.... jest o procent lepiej
    Elo

12.06.2019 14:57

Hej czy ktoś byl przy pracy na jajkach w holandi szczeze jak tam jest przez agencje HC
    Martin867

14.06.2019 05:34

Co chcesz wiedzieć ok pracy na jajkach?
    Daa

15.05.2019 12:44

Polecam pojedziesz i sam sie przekonasz, zgadza sie kasa, jest obsluga i opieka, wszystko masz na internecie, maja prace, mozez traic fajna ekipe. Mieszkanie jak trafisz i czasem kontrole dokladne ale jak dbasz tak masz.
    Rozczarowana

09.01.2019 16:02

Przez HC pracowałam jakieś dwa lata. Agencję znalazłam sama w internecie. Do pierwszej pracy pojechałam na szklarnię. Praca była w porządku. Jak już ktoś tu na forum napisał ludzie po 60tce spokojnie sobie radzą. Warunki mieszkaniowe- zależy gdzie się trafią- ja mieszkałam na słynnym Capelle aan den IJssel. Mieszkania 6 os. zdarzają się 7 os. gdyż jest w nich pokój z łóżkiem piętrowym. Jak trafisz do takiego pokoju HC , śmieje Ci się w twarz . Biorą po 90 euro za tydzień od os. i uważają że masz tak mieszkać, a jak Ci się nie podoba to odjazd. W tym pokoju nie ma jak usiąść , nie mówiąc o rozpakowaniu się z walizek, czy jakimkolwiek poruszaniu się, bo nie ma żadnej przestrzeni. Ciebie szlak trafia bo w tym samym mieszkaniu na przeciwko ktoś ma tej samej wielkości pokoik czyli 2,5 m2 na 2, za te same pieniądze i mieszka jak lord w M1. Żeby nie było ... Mieszkałam również w innych domach, gdzie warunki były fantastyczne. Po 4, 6 os w domku. Zupełnie inna bajka.. Do czasu aż HC zaproponował mi pracę w Firmie DAMSIGT . Niestety... Warunki mieszkaniowe tragedia!!! 15 osób w domu, 1 pralka , 1 łazienka i 1 kuchenka. Do najbliższego sklepu 5 km. Wypłata tygodniowa 240 euro. Jeśli chcesz jechać przez HC dobrze upewnij się że nie znajdziesz się w takich warunkach. Na ten moment jestem z inną agencją i jest super. Nie ma żadnego "czyścika", który grzebie w prywatnych rzeczach i pisze kary za byle g...o choć nie ma do tego najmniejszego prawa. Holland Contracting nie ma żadnych zabezpieczeń w postaci zamykanych szafek na klucz by schować prywatne rzeczy . Nigdy nie wiesz z kim mieszkasz i możesz być okradziony . Wspomnę jeszcze że w tym domu mieszkały różne narodowości Polacy, Rumuni, Bułgarzy.. Na wszelkie prośby Holland nie reaguje. najważniejsze że kasa im się zgadza.
    Kasia

04.04.2019 09:16

Hey powiedz mi z jakies agencji jestes teraz. Pozdrawiam, bo ja chce wyjechac i szukam cos.
    Były pracownik HC.

01.05.2019 10:12

Może wszystkiego nie wiesz o HC. Ja również pracowałem przez tą agencję. Oszukują wszystkich na dodatku wakacyjnym, który obliczają nie wiadomo skąd, bo na pewno nie z przepracowanych godzin. Nie mówiąc już, że o dodatku urlopowym to możesz zapomnieć, bo ta agencja takiego nie wypłaca.
    Dariusz

15.04.2019 13:15

Czy mogę prosić o krótkie podsumowanie ? Które prace w Holland Contracting są godne polecenia a których lepiej unikać ?
    Sonia

20.02.2019 16:07

Mieszka sie na bungalo i nie mowicir ze nie bo ja mieszkalam 3 lata pracujac na pomidorach pote. Rzucili na na herkingen czy na nieuw vossemer. Maja domy po 15 osob lub w blokach w rotterdamie gdzie mieszkaja marokancy i strach tam zyc plu zarzygane dywany a komoda ma 4 polki i masz na pol sie podzielic. Materace obszczane u dadza wam kary plus macie na tym spac. Karty ubezpieczeniowe jak nie wywalczysz nie chca dawac ! Za auta sa kary a daja wam zlomy ! Mega mnie ta firma (usunięte przez administratora)i opinie pozytwyne mnie dziwa . pokaze wam wyplaty i kary za nic i jak to uneiszczaja . zglosilan te biuro i maja cos z tym robic !
    piotr

06.01.2019 09:40

jadę na jajka do pracy tam pierwszy raz i prosił bym o aktualną opinię
    Iwona

18.01.2019 11:12

słabo, jajka to krótka akcja potem rzucają na inne zakłady albo do Polski, praca w smrodzie
    V

19.02.2019 20:01

Hejka...i co pracujesz tam na tych jajkach??możesz coś więcej napisać o tej pracy?
    monia

11.02.2019 09:05

Firma wypłaca kasę na czas ,biuro ogólnie w porządku ,koordynatorzy też w porządeczku zakwaterowanie ok. w większości na domkach ,tak więc kto chce ten odłoży trochę kasy
    Kiki

05.02.2019 20:45

Firma HC ogółem spoko jestem tu 2 lata i narzekać nie mogę póki co ALE!!!!!Reimbow porażka wszystko to prawda byłam tam raz pierwszy i ostatni...I jeszcze jedno Pani od przyjmowania zgłoszeń chorobowych od 6_15 do 6-45zadzwonilam wieczorem jak wróciłam z.pracy dopadło mnie grypsko i musiała zostać w domu szanowna pani oświadczyła mi że zgłoszenia są przyjmowane rano więc ja muszę nastawić budzik tylko po to żeby wstać o 6 I zadzwonić bezsensu jakby nie mogła przyjąć zgłoszenia wieczorem porażka jakas ciekawe czym była zajęta ogółem Panie z alarmowki są cholernie nie miłe natomiast sama firma HC ok
    Zenon

21.01.2019 19:08

Witam serdecznie, Czy ktoś tutaj pracował w samej firmie Holland Contracting na pozycji rekrutera? A jeśli tak jakie są wrażenia? Byłbym niebywale wdzięczny za wszelkie opinie. Pozdrawiam uprzejmie. Zenek
    ahoy

05.02.2019 10:10

Sama agencja jak dla mnie jest niezła pracowałem w niej kilka lat ,wypłaty na czas,zakwaterowanie na domkach i blokach(nie bungale i jakieś tam śmieszne hotele),co tydzień pojawia się osoba z biura kontrolująca czystość na mieszkaniach,można też pójść na prywatne mieszkanie,zapewniaja dojazdy do pracy,kontakt z biurem raczej ok.,jedyny minus to to ,że możesz trafić na nieciekawych ludzi typu brudas lub lubiących sobie wypić lub inne takie tam , nie wymagają zaświadczeń o niekaralności jak i doświadczenia
    aaa

22.01.2019 16:51

Firma raczej ok.pieniążki na czas ja osobiście trafiłem na ciekawą pracę
    xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

21.01.2019 20:59

co raz więcej pracowników z Rumunii warunki w zależności gdzie trafisz

Oferty pracy - Carrière

OPERATOR MASZYN WYPIEKAJĄCYCH (M/K)- Snack Connection - Produkcja przekąsek

Giessen

18.55 - 21 EUR / h

Order Picker (M/K) - artykuły spożywcze. SZYBKI TERMIN WYJAZDU - MAGAZYN JUMBO OMNICHANNEL

Hertogenbosch

Tilburg

17.64 - 18.03 EUR / h

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

21.01.2019 20:56

co raz więcej pracowników z Rumunii ,warunki w zależności gdzie trafisz
    Grucha

11.12.2018 05:20

Świetna lojalna agencja,pieniadze zawsze na czas, koordynatorzy zawsze pomogą, warunki mieszkalne spoko
    Adi 136

09.01.2019 11:23

No spoko jest
    Adi 136

09.01.2019 11:26

Grucha tez jest spoko heheh

27.12.2018 22:01

Witam. Jedzie ktoś na jaja koło 4.01.2019? Wybieram się samochodem, mogę kogoś zabrać.
    R

28.12.2018 10:44

A skąd wyjeżdzasz?
    Aaa

04.01.2019 13:56

Nie polecam na jajka. (usunięte przez administratora) okropnie niskie zarobki jak 4 lata jeżdżę do Holandii tak nigdy nie byłam w takiej firmie która tak wykorzystuje. Jedynie co spoko to lokacja nic więcej a jaka naprawdę odradzam !

30.12.2018 11:12

Startuje z warszawy

28.12.2018 11:22

Poprawka, wyjeżdżam 02.01.2019
    MałaCzarna89

13.10.2018 11:32

Witam, jakiś czas temu pracowałam na Rainbow na dziale Ompack. To, co tam się dzieje to jest parodia.. Zastanawiam się jakim sposobem fioletowe fartuchy dostały awans. Pani W. angielski - poziom przedszkolaka, plotkara nr 1 wraz z Panią K., nie interesuje je praca tylko życie innych ludzi. Zamiast pomagać, motywować, chodzą, rządzą się oraz podrywają zajętych mężczyzn przez co jego partnerka wyleciała z pracy co już w ogóle jest dla mnie karygodne. Poniekąd szkoda mi Pana T., który nie wie tak naprawdę co się na hali dzieje, ale jest tak omamiony swoją partnerką, że niestety tańczy on tak, jak ona mu zagra. Mam nadzieje, że w końcu otworzy oczy. Nie spotkałam się z taką firmą, a pracuje w Holandii już dobre kilka lat. To przez te dwie kobiety ludzie stamtąd wręcz uciekają. Mogłabym pisać do wieczora to co tam się wyrabia, ale kto pracował, ten wie :) tak więc w skrócie opisuje tą komedie i mam nadzieje, że wreszcie ktoś z góry coś z tym zrobi bo praca na ogół nie jest zła, tylko atmosfera panująca tam... bez komentarza. "Nie patrzeć się na siebie, nie rozmawiać" - przepraszam czy my jesteśmy w przedszkolu? Nikt rozmawiać nie może, ale Pani W., i Pani K., to nie obowiązuje? Mogą pier... pół dnia o głupotach nie robiąc nic? Krytykują innych, a postawione na taśmie ze względu na brak ludzi same nie wyrabiają tempa więc gdzie tu sprawiedliwość? Ktoś nie nadąża i wielke ale, a one to co, księżniczki? Jeśli tak to do zamku, a nie na paprykę. Ogólnie rzecz biorąc, nie polubią Cię, masz przeje... Pozdrawiam natomiast Panią Asię., która jest najbardziej kompetentą osobą na tym stanowisku :) Do Hollandu nic nie mam, Pani Anetka super koordynatorka, wypłaty na czas, warunki mieszkaniowe bez zastrzeżeń, ale jeśli chodzi o Rainbow, dział Ompack - odradzam no chyba, że wreszcie dadzą tam kogoś kto na to stanowisko się nadaje, a Pani W., i Pani K., życzę powrotu na stanowisko "robaka" i traktowania Was tak, jak wy traktujecie innych, a pamiętajcie - KARMA WRACA :) :)
    Jan Kowalski

17.10.2018 15:02

Witam. Pracowałem tez kilka lat na Rainbow. Szefostwo(Holendrzy) nie potrafia docenic pracownika. Praca na Rainbow ogólnie ok ale fakty sa takie ze jak kogoś sie nie lubi to idzie na wrzucanie kist na rolki???? i to jest prawda. Co do Pani K. to moge powiedziec ze pracowala za dwoch czasami, jest bardzo pracowita i wyrobila sobie pozycje ciężka praca. Kazdy placze i marudzi ze jest zle, a czy Ona tego nie doswiadczyla, tez Miala presje przez Holendrów zeby szybko pracowac. Dlatego, nie dziwcie sie ze teraz wymaga tego od Was ludzie. Jak sie komus nie podoba to Grot czeka ????????????
    DE!

09.11.2018 12:27

KISSEN TO PO SZWABSKU SKRZYNKI ,CZYLI WRZUCAC SKRZYNKI NA TAŚMĘ
    Takaja

09.11.2018 10:35

Czy ktoś jest na fazie B z tego biura?

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Carrière?

Takaja

09.11.2018 10:32

Czy ktoś dostał od tego biura faze B?
    MJH

30.10.2018 15:30

nie polecam pracy przez to biuro! nie brać najlepiej rowerów i aut firmowych bo oni później na tym miedzy innymi oszukują . za 3 lekkie rysy na rowerze nie oddali mi kaucji 100 euro!!! NIE POLECAM!
    Marek Mostowiak

14.10.2018 18:54

Karolina z ompaku ma ciekawe sny... Hahaha
    Emigranci

11.10.2018 23:19

Witam, wraz ze swoją kobietą pracowaliśmy przez agencję pośrednictwa Holland Contracting na papryce na dziale Ompak. Chętnie podzielę się swoją opinią na temat tej pracy i warunków jakie panują na hali. Ogólnie rzecz biorąc praca nam się podobała jest lekka, dziewczyny przebieraja lub pakują paprykę, chłopaki narzucają papryke na taśmę sztapluja palety, zamykaja worki maszynkami, jest także praca na maszynach z puntami lub tzw.maszyna "krowa".Praca jest prosta, dzień w dzień robi się to samo. Niestety atmosfera która panuje na tej hali pozostawia wiele do życzenia. Panuje tam totalny chaos codziennie, ludzie od samego rana nie wiedzą na jaki nr mają się nawet wbić bo "szefostwo" nie raczy ich o tym poinformować łaskawie. O jakichkolwiek zmianach w zamowieniach lub zmianie pracy informuja krzykiem z jednego końca hali na drugi, robi się ciągle przez to wszystko straszny chaos bo jak 3 osoby zaczną w jednym czasie krzyczeć nie wiadomo tak naprawdę do kogo i po co, poprostu brak umiejętności wydawania komunikatów do konkretnej osoby. Ciągle jest głośno i wołanie za logistykami paprykaaaaaa, kistyyyyy....zmianaa.... na już ! Najbardziej irytujące jest zachowanie "szefowej" W która codziennie od samego rana chowa się za paletami i kuka co niby ludzie robią i jak pracują. To zachowanie jest wręcz śmieszne bo czuliśmy się jak niedorozwinieci umysłowo których trzeba pilnować bo sami pracować nie potrafimy. Kolejnym jej zadaniem jest podpieranie bandy i patrzenie ludziom na rece, od samego rana jej to najlepiej wychodzi. Jak sie jej już to znudzi to różowa landryna próbuje powkladac trochę worow do kist, w tym czasie musi mieć jednak dobre towarzystwo swojej koleżanki po fachu.. czyli szefowej K... można wtedy poprzewracac trochę oczami otworzyć buzie i zrobic niezła zawieche I złapać kilka much przy okazji choć i na to sezon się już kończy tak jak I na papryke ???????????? he he . Wtedy też jest sporo czasu żeby podyskutować wspolnie o tym co się na obiad uwarzy oraz o "M jak miłość ". Maślane oczy też można zrobić do facetów bo jest na to czas i pora. Cały czas tempo trzeba trzymać bo przecież zamowienia na już... na wczoraj.... na huraaaa nie ważne że palety nawet nie ma przygotowanej... że stanowistko nieprzygotowane do pracy, jedziemy, byle do przodu tempo kto nie wyrabia to aut przyjda nowi będą lepsi przecież już spakowani i czekają na busa do Holandii, jak się maszyna zepsuje albo papryki zabraknie to wszystkie na raz się zleca i Ręce rozkładają co się dzieje?????co to jest????? Takiego cyrku jak tutaj to dawno w pracy nie mieliśmy, chce zaznaczyć że niejednokrotnie pracownicy przychodzili z wyższym wykształceniem niż tzw "szefostwo ", nie wspomne tutaj już o umiejętnościach językowych które dzieci w przedszkolu mają większe, zero języka, nawet z liczebnikami mają problemy po angielsku, o holenderskim nawet nie wspomne, z czym do ludzi... jak tylko ojczystym operuja... A z pracownikami z Rumunii lub Węgier to jezykiem migowym świetnie operuja ???????????? zero szacunku do pracowników mają... Ciągle tylko wiooooo.... Wiooooo... podsumowując mogę powiedzieć słynne słowa na tej hali " ludzieee ludzieee cudaaaaa w budzie...."???????????? szkoda mi tylko że ta opinia odbija się naszej agencji Holland Contracting która zapewnia dobre warunki mieszkaniowe, dojazd do pracy, wypłaty na czas, nie mieliśmy nigdy żadnych problemów z ta agencja jak najbardziej ja polecamy, świetna kordynatorka P. ANETA zawsze wszystko można z nią załatwić. Na pewno wrocimy jeszcze przez Holland Ale nie do tej pracy , zrezygnowaliśmy z samego szacunku do siebie samych. Dziękuję i pozdrawiam rodacy
    Malutka

11.10.2018 21:17

Witam chce się podzielić swoją opinią A temat firmy
    Jedna z wielu

11.10.2018 15:57

To wszystko co piszą ludzie o dziale ompak to czysta prawda, można było darować sobie szczegóły dotyczące wielkości końca pleców tamtejszego szefa ale to już nie mnie oceniać. Imion wymieniać nie będę bo wszyscy zapewne wiedzą o kogo chodzi. Takie zachowanie kierownictwa jest niedopuszczalne, na każdym kroku (usunięte przez administratora) popędzanie ludzi jak bydło. Na bandzie same nie dawały sobie rady z wkładaniem papryki a co dopiero z jej oglądaniem, ale ty masz nadążyć wziąć dwie w garść, oglądnąć z każdej strony i wepchać do tego wora co zanim go otworzysz ( bo leci wyobracany jakby stado psów się nim rzucało) to ci przed nosem przeleci i musisz się naciągać bo banda leci szybko bo kierowniczki chcą iść szybciej do domu. Ale najlepsza z nich to jest pani, która nie wiem co musiała zrobić, żeby to stanowisko zdobyć (ale z tego co wiem to jakieś dobre ciasto) bo za swoją wiedzę to na pewno nie.. Czego byś człowieku nie zrobił to i tak będzie za mało, za wolno.. a i jeszcze nie wolno się uśmiechać, bo w tym czasie, gdy się uśmiechasz to mógłbyś wykonać swoją pracę dwa razy szybciej. Nawet gdy praca nie idzie nie Twojej winy, bo coś się zawsze musi zepsuć, to też dostaniesz ochrzan dla zasady. Idąc na ten dział nie wolno wyrażać Ci swojego zdania, bo przyjdzie pan T.. i wybije Ci te głupie pomysły.. kto to w ogóle widział, żeby myśleć coś:" ODDAJ CZIPA, nie podoba się to tam są drzwi ! ". Pani W za to niech nauczy się czegoś najpierw, najlepiej podstawowych czynności, które wykonują zwykli śmiertelnicy, a nie łazi jak smród po gaciach, i przeszkadza. Holland Contracting bardzo polecam, bardzo miłe panie konsultantki, pani Aneta jedna z najlepszych koordynatorów na świecie, warunki mieszkaniowe 8/10, transport 9/10, wszystkie wypłaty, cetle zawsze się zgadzają. Za to jednej z pań, które przyjmują zgłoszenia o chorobie proszę przepisać coś na menopauzę.

Kontakt - Carrière

Partyzancka 2C 46-060 Gliwice

Branża główna: Rekrutacja i HR

FacebookIconInstagramIcon
    Calineczka

10.10.2018 21:42

Ja pracowałam z chłopakiem na ompaku i powiem ze nie smacznie sie pracowało...brak kultury osobistej ze strony szefostwa -jak sie tytułują .wiolka jest popychadłem Karoliny i grubego Tomka .a jest zwykłym robolem jak kazdy a wielka szefowa udaje...ma męża a lata za obcymi facetami .....umie tylko drzeć sie a do roboty leser....Karolina jest hamaka i arogancka ...w pracy nie mozna sie odezwać bo juz sie drą a im wolno ..zasrane szefowe...Tomasz klocuś to jakieś nieporozumienie zwalnia dobrych pracowników za to ze cos do jego Karoliny powiedział a jej sie to nie spodobało...zero poszanowania pracowników...szefostwo powinno krowy paść bo do pracy w zespole to nie maja pojęcia...jest jedna zasada która powinno wiedziec szefostwo ompaku ....doceniony i szanowany pracownik tu dobry pracownik .....pozdrawiania dla szefostwa ompaku

07.10.2018 00:51

KatrinaW

08.10.2018 18:47

Holland Contracting jest jedną z lepszych agencji pracy. Jeśli chodzi o pracę w Rainbov na dziale flowpak to główny problem jest na rannej zmianie z największą kierowniczka Magda O. Tyle dobrych i pracowitych ludzi albo straciło przez nią pracę jak ja straciłam bo przecież płaszczyc się przed tak mało ambitna niewyksztalcona debilka napewno nie miałam zamiarów. Firma nie wie kogo trzyma w pracy a kogo traci przez tak debilnych ludzi którzy niestety ale zawsze się na jakiejś firmie zdarzają. Życzę pracownikom którzy chcą pracować kolejny sezon żeby nie mieli już doczynienia z Madzia O
    TakiJa

02.10.2018 13:28

Witam jakie macie opinie o firmie Rainbow? Ja bylem i osobiście twierdzę ze praca nie jest najgorsza tylko "kierownictwo"ktore nazwywa się" szefostwem"na ompaku... Zwłaszcza część kobiet które ciągle wpieprzaja sie w życie innych i obgaduja każdemu (usunięte przez administratora) za plecami, nie doceniają starszych dobrych pracowników..a i nie wspomnę o współchwalaniu ich z pracownikami zwłaszcza z chłopakami... I to one niszczą tak naprawdę swoim zachowaniem chęci do pracy także ja ze swojej strony akurat nie polecam działu Ompak, aczkolwiek słyszałem że na innych działach jest spoko kierownictwo więc zalowalem że się nie przeniosłem, jeżeli chodzi o firmę Holland contracting to polecam jak najbardziej, bardzo fajna konrdynatorka p. ANETA która zawsze służy pomocą i można na nią liczyć, co rzadko się zdarza w innych firmach... Warunki mieszkalne sa naprawdę spoko, kasa na czas, co środę kontrola tzn czyścikowa ale może i dobrze bo nie które domki zaroslyby brudem... Moze skorzystam jeszcze oferty HC tyle że proszę was o opinię gdzie najlepiej? Pozdrawiam
    Takisam

05.10.2018 15:16

Takija dokładnie odpisałeś tam panujące warunki. Dział ompak to porażka. Niedowiary że dobrzy ludzie się zwalniaja przez te (usunięte przez administratora)
    Alicja

05.10.2018 13:18

Szukam opini na temat pracy przy pakowaniu jajek, polecacie?
    Weronika

05.09.2018 11:32

@Stan, na jaki kontrakt dokładnie wyjeżdżasz i na jak długo? Czy to twój pierwszy wyjazd z firmą Holland Contracting? W jaki sposób dowiedziałeś się o tej firmie? Twoje dotychczasowe wrażenia ze współpracy z tą firmą mogą być wskazówką dla potencjalnych kandydatów do pracy. Warto podzielić się z nimi z innymi osobami.
    anonymous

05.09.2018 13:45

To mój pierwszy wyjazd
    Stan

04.09.2018 14:50

Cześć czy ktoś wyjeżdża w niedzielę Do Ochten?
    anonymous

25.08.2018 15:50

Wybiera się ktoś od początku września ?
    jerry

24.08.2018 09:55

A nas HC oskarżyła o kradzież materaca podczas przeprowadzki chociaż przeprowadzał nas ich pracownik i żadnego materaca nie widział.Kazali sobie za niego zapłacić.Podczas kontroli czystości (w piątki) gdy ktoś jest w domku to nie sprawdzają bo domownik ich pilnuje.Gdy nikogo nie ma to sypią się ostrzeżenia a potem kary.
    PamPam

20.08.2018 16:12

Z doświadczenia wiem ze dobieranie oferty jest przeciez indywidualne. /nie zawsze da sie pojechac gdzie chcesz bo oni wiedza czego wymaga praca. Ja sie nie zawiodla a firme tez polecili mi znajomi.

24.08.2018 09:33

Naucz się (usunięte przez administratora) tego że to nie jest przywilej że hajs na czas dostajesz.Jak czytam takich osobników to się odechciewa.
    lulek

24.08.2018 09:44

Bredzisz.Wielokrotnie spotkałem się z sytuacją że koleś który się sprawdził w robocie pojechał na urlop i po urlopie nie wracał już na ten zakład pracy.To częsta praktyka.
    Agi K

23.08.2018 10:16

Jestem zadowolona z Contrakting Holland , wyplaty regularne ibex przekrętőw.Tylko zbyt częste przeprowadzki.

24.08.2018 09:27

Jeżeli dla Ciebie to że wypłacają wypłaty to sukces to gratuluję.Ja twierdzę że jest to ich psim obowiązkiem.
    Marysia

09.05.2018 18:09

Pracuje ktoś przy pakowaniu papryki w de lier? Prosiłabym o opinie czy zarobki tam są dobre? Tzn tysiaka euro da rade zarobić?
    p

25.06.2018 12:53

Nie polecam!!
    aleksandra123

23.08.2018 09:43

hej pracowalam tam na papryce przez dwa tygodnie. Nie zafajnie tam jest acz kolwiek musisz nad rabiac tempo jakie tam jest. Ludzie sa nawet spoko ale najgorsze jest to, ze jesli nie nadrobisz formy to przezucaja Cie ze stolu na maszyne albo z maszyny na stol i tak caly czas dostajesz czipa przez, ktorego musisz sie brzybic na ktory numer stolu idziesz a po skonczinej pracy musisz sie odbic inaczej nie bedziesz miala gidzin w tym dniu przepracowanych tak to jest zle przerwy masz 3 dwie sa po 20min a najdluzsza przerwa trwa 30min
    Daria

18.08.2018 11:20

Kompletnie nie Polecam tego biura w Opolu ! Zarejstrowalam sie na stronie ok panie zadzwonili ze moge przyjsc do biura zrobia sobie skan dokumentow itd ok wiec pojechalam i rozmawialysmy i powiedzialam czy moze byc niedaleko okolic Den Haag poniewaz mam tam siostre ale jesli nie bedzie zadnych ofert z okolic den haag to rozumiem to ta..powiedziala ze jesli bedzie tak to jak najbardziej wiec zadzwonili za tydzien ze maja tylko jedna oferte 100km od den haag na szklarni na pomidory wiec zapytalam nie ma blizej den Haag zadnej oferty ? Powiedzialy ze nie , wiec sie zgodzilam ,wieczorem przegladam prace na 'niedziela.nl' patrze sie prac pewlno gloszen dodanych w tym samym czasie co moje pomidory . Wiec zadzwonilam na nastepny dzien ze widze inna ofety niedaleko den haag a one ze nie ze nie mozna juz zmienic niech same wypierdalaja na najgorsza robote w pomidory ! Nie polecam !

09.08.2018 13:11

A więc tak.Po przybyciu do biura HC w Gliwicach pani która zajmuje się rekrutacją przedstawiła mi ofertę bardzo dobrą ofertę pracy na szklarni pokazowej.Stawka 11.77 E na godzinę.Przystałem na tą propozycję i zrezygnowałem z innej oferty z innego biura gdzie stawka była 10.60.To chyba logiczne.Po przybyciu na miejsce wszystko wyglądało świetnie.Mieszkańcy ok zakwaterowanie ok ( no może tylko jedna lodówka na 8 osób to troszkę mało).I do pracy raptem 25 minut rowerkiem który dostaliśmy od HC za który potrącili nam 100 E kaucji.Zwrotnej kaucji.Po ok tygodniu pracy dowiedziałem się przypadkiem od pracowników tejże szklarni iż te stanowisko było tylko na zastępstwo gdyż jeden z ich pracowników był na chorobowym.Zadzwoniłem z zapytaniem do pseudo koordynatorki aby udzieliła mi stosownych informacji.Usłyszałem że wszystko będzie ok i że jest to nieprawda.W drugim tygodniu pracy w piątek dowiedziałem się że pracownik wraca i że już tu nie pracuję.Zadzwoniłem więc znowu do pseudo koordynatorki aby udzieliła mi stosownych wyjaśnień.Stwierdziła że nic o tym nie wie.Po godzinie dostałem telefon że jednak to jest prawda i że znajdą mi inną ofertę.Więc czekałem na tą "inną" ofertę.I ją dostałem.Gdy pytałem co to za praca i gdzie nie raczyły udzielić mi informacji.Dowiedziałem się tylko że mam się spakować bo będę miał przeprowadzkę.Po przybyciu na nowe lokum ręce opadły.Opłaty za mieszkanie pobierają takie same nieważne od standardu.Lokatorzy nie powiem byli spoko i co do tego zastrzeżeń nie mam.Najbliższy sklep miałem ok 6 km od miejsca zamieszkania ale pomyślałem "co mi tam na zdrowie mi to wyjdzie".Po przybyciu do pracy (pierwszy dzień) totalny szok.Była to mała szklarnia z kwiatami doniczkowymi.Szefem był młody holender.Po zakończonej pracy podeszłem do niego i zapytałem gdzie mogę wpisać swoje godziny pracy.Gdzie jest jakiś rejestr do wpisywania godzin pracy.Zrobił dziwną minę i stwierdził że "to potem"Po skończonej pracy zadzwoniłem do pseudo koordynatorki z informacją że tu nie ma żadnego rejestru godzin.Odpowiedziała żebym się tym nie martwił.Zapytałem ją jaką w końcu stawkę mam to po długim ociąganiu się z odpowiedzią powiedziała że 9.50 E brutto na godzinę.I tu już dostałem kurwicy.Na następny dzień pytałem ile godzin tygodniowo pracują i się okazało że to maks 40h.I tylko z trzema nadgodzinami gdyż nadgodziny są od 38 godziny.Zadzwoniłem do pseudo koordynatorki z informacją iż mają mi znaleźć inną pracę .Stwierdziła że innej pracy nie ma.To poinformowałem ją że w takim bądź razie rezygnuję.I tak też zrobiłem.Przelewy w HC są w piątki ale oczywiście w ramach zemsty za moją rezygnację mój przelew dotarł w poniedziałek.Kaucje za rower dostałem w kwocie 30 E gdzie wcześniej wspomniałem za rower potrącili mi 100 E.Rower był w takim stanie jaki go dostałem.Ot i to jest cała firm HC. Zastanawiałem się dlaczego nie piszą w swoich ogłoszeniach staawki godzinowej.Większość firm tak robi.I to jest chyba wyjaśnienie.
    Baboyla

16.08.2018 00:36

Potwierdzam jak wyżej . HC to porażka .
    Weronika

13.08.2018 13:38

@Rick, na jaki kontrakt aplikowałeś? Czy wcześniej współpracowałeś już z firmą Holland Contracting? Czy tę firmę Ci ktoś polecił czy postanowiłeś spróbować swoich sił samodzielnie? Każdego dnia osoby poszukujące pracy, odwiedzają forum GoWork.pl, by zdobyć informacje o przyszłym pracodawcy.
    Rick

13.08.2018 14:49

Normalnie złożyłam formularz na ich stronie i sie odezwali od kiedy jestem dyspozycyjna itd więc jadę teraz w sobotę :) ale jeszcze mają mi dokładnie przedstawić oferty :) tak mój znajomy pracuje przez Holland Contracting i nie narzeka poleca tą firmę :) jedziesz też Weronika ?
    Rick

13.08.2018 17:06

A jedziesz za tydzieńw sobotę tj.18.08 ? Aplikowałem przez formularz zgłoszeniowy na ich stronie i się odezwali , tak są spoko mam znajomego mówił że nie ma na co narzekać :)

Zostaw merytoryczną opinię o Carrière