Sherpa International Force

Opole

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 977 ocen.

Opinie o Sherpa International Force

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Sherpa International Force

milena

Dziekuje Weronika za odpowiedz na luksusy sie nie nastawia a to są bungalo czy domki murowane? bo on już mieszkał w bungalo w Arcen także wie czego sie może spodziewać.

milena

mam pytanie mój mąż ma jechać przyszłym tygodniu do pracy z firmy sherpa ma mieszlać w Kasteell Ooijen w Venlo czy wie ktos jakie tam są warunki mieszkalne? bardzo prosze o pomoc

taktak
@milena 11.08.2016 15:39
mam pytanie mój mąż ma jechać przyszłym tygodniu do pracy z firmy sherpa ma mieszlać w Kasteell Ooijen w Venlo czy wie ktos ja...

w jakim miejscu sie mieszka (adres) przy pracy na serach??

Kazik
@taktak 26.10.2016 17:35
w jakim miejscu sie mieszka (adres) przy pracy na serach??

Bosruiterweg 14 w Zeewolde 'park domkow letniskowych... Sporo ludzi z polski w domu nie mialo tak wygodnie... Ale kwestia indywidualna.... Agencyjne mieszkania to nie szczyt luksusu... 5os na 35m2 z jednym salonem i 2 os pokojami to standard.... do pracy ne na wakacje... Wzgledem samej agencji jako dosc pracowita i solidna osoba nie moglem narzekac za wiele... Okresowe podwyzki to bajka rozlozona na sumy 0,10€ na godzine w skali roku :) jadac tam, pracujac w miare solidnie mozna liczyc na 3500-4500 zl w miesiacu po odtraceniu podatkow,mieszkania,ubezpienia itd.... jezeli zarabiasz w granicach 3 tys w polsce to zdecydowania praca na holenderskiej produkcji szalu nie zrobi... Nie chlejesz i nie cpasz za wiele to masz raczej zawsze prace... jak kilka razy dasz dupe to ladujesz na liscie rezerwowych bo nikomu sie nie chce ryzykowac ze na ostatnia chwile bedzie musial łapanke robic bo ty masz kaca albo jeszcze pijany...

Sharim

Ja z kolei nie polecam. Gdyby rekrutacja była przez Pracuj.pl to rozumiem ale jest przez ich stronę gdzie można śledzić postęp w sprawdzaniu twojej kandydatury. Złożyłem na trzy oferty i jedna doczekała się statusu "sprawdzania". Istnieją jeszcze takie statusy jak Zaakceptowane czy Odrzucone. Jeśli ktoś ma tyle czasu by czekać miesiąc na zmianę statusu o ile nastąpi to pozdrawiam.

marcin

Warunki mieszkalne zalezy na jakim parku. Ale z robotą jest lipa. (usunięte przez administratora) Bo praca jest 3-4 dni w tygodniu. Do pracy idziesz na 8h (usunięte przez administratora) Na szklarniach tak samo, jak sie skonczy robota to nara, siedzisz w domku i czekasz az ci cos nowego znajda. A za domek i ubezpieczenie trzeba placic.

anonim

(usunięte przez administratora)

Jataka

Chyba nie wiesz co piszesz. Robisz w temperaturach 50 60 stopni po 10 h z czego przerwy nie sa płatne. Powodzenia

anonim

(usunięte przez administratora)

Łukasz

Na szklarni to więcej niz pewne że teraz mozna zarobić . Wiadomo ze duzo zalezy od pogody, ale to np. gdy sie jest na zbiorze i owoce muszą dojrzeć.

Yanosh

Witam, mam wyjazd przez Sherpę w sobotę 30 lipca. Zakwaterowanie w Kasteel park Ooijen, a praca w Edco. Dokumenty podpisane, wpłaciłem zaliczkę na bilet na busa, ale jeszcze się waham. Z tego co można wyczytać na innym forum, to kiepsko to wygląda. Z drugiej strony zadowoleni ludzie nie piszą raczej komentarzy, a jedynie osoby którym coś nie poszło. Warto tam jechać, jest szansa wyrobić te 40 godzin? Nie wspominając już czy kasa ok i czy nie robią wałków...?

vgvtayvhg
@Yanosh 28.07.2016 00:48
Witam, mam wyjazd przez Sherpę w sobotę 30 lipca. Zakwaterowanie w Kasteel park Ooijen, a praca w Edco. Dokumenty podpisane, w...

Mając 28 lat (czyli nie na wiekówce), za ponad 40h pracy w Scherpenhuizen w Eindhoven dostałem wypłatę aż 191 euro ! Za 3 dni pracy dostałem nieco ponad 30e. Dziadostwo i tyle, niekiedy osoby na "wiekówce" muszą dopłacać im do mieszkania.

Kolo
@vgvtayvhg 05.01.2017 19:58
Mając 28 lat (czyli nie na wiekówce), za ponad 40h pracy w Scherpenhuizen w Eindhoven dostałem wypłatę aż 191 euro ! Za 3 dni...

Takich nieszczęśników trzeba omijać szerokim łukiem. Dostałeś pracę za pośrednictwem dobrej firmy więc się miarkuj. Szukaj wrażeń pod innym niebem i tam Ci dadzą wszystko i to za leżenie do góry brzuchem.

aga

jedzie ktoś jutro do Holandii na pielęgnacje sadzonek truskawek z sherpy?

agaaa
@aga 22.07.2016 20:35
jedzie ktoś jutro do Holandii na pielęgnacje sadzonek truskawek z sherpy?

Daj znać jak jest :)

anonim

(usunięte przez administratora)

Tomek

Wynagrodzenie jest w euro , co tydzień, przelewem na konto. Mieszkanie ubezpieczenie , transport do pracy organizuje pracodawca. Za ubezpieczenie i koszty mieszkania odliczane są od wypłaty.

Ktos

Wy tez dostaliscie jedna umowe w polsce elektroniczna a droga na miejscu ? bo mi tak mowia jak przyjade w sobote do holandii. ta elektroniczna jest jakas dziwna i ma wiele niejasnosci

tomek

jak chcecie pracowac u nich jako pracownik pakujący to wydaje mi się, że praca jest na plus, bo oferują bezpieczeństwo zarobków dopasowanych do Twoich oczekiwań no i też stabilizację zatrudnienia popartą 10-letnim doświadczeniem i programem lojalnościowym.

basia

Witam, czy wybiera się ktoś do pracy przy pielęgnacji sadzonek truskawek na polu? Czy ktoś posiada opinie na temat miejsca pracy Helenaveen?

basia
@Agaa 14.07.2016 19:49
Ja chciałabym pojechać, wysłałam zgłoszenie i na razie czekam...

samo zgłoszenie może nie wystarczyć, powinnaś zadzwonić bezpośrednio do biura

agaaa
@basia 16.07.2016 10:57
samo zgłoszenie może nie wystarczyć, powinnaś zadzwonić bezpośrednio do biura

Basia, zdecydowałaś się? Jedziesz?

URSZULKA1987

CZEŚĆ MAM TAKIE PYTANKO WCZORAJ BYŁAM NA PODPISANIU UMOWY W FIRMIE W VENLO I POPROSZONO MNIE O WYRAŻENIE PISEMNEJ ZGODY NA POBRANIE W MOIM IMIENIU ZAŚWIADCZENIA O NIE KARALNOŚCI WYRAZIŁAM ZGODĘ CHOCIAŻ DO KOŃCA NIE JESTEM PEWNA CZY MÓJ WYROK ULEGŁ ZATARCIU.CZY KTOŚ SIE ORIENTUJE CZY FIRMA NAPRAWDE SPRAWDZA TĄ KWESTIĘ.Z GÓRY DZIĘKUJE ZA POMOC.

Erni
@URSZULKA1987 14.07.2016 11:33
OGÓLNIE PROBLEM POLEGA NA TYM ŻE OBOJE Z CHŁOPAKIEM PODPISALIŚMY TEN PAPIER A MAMY ŚWIADOMOSC ŻE JESTEŚMY PRAWIE NAPEWNO KARANI...

przyznaj się

jan
@URSZULKA1987 14.07.2016 11:33
OGÓLNIE PROBLEM POLEGA NA TYM ŻE OBOJE Z CHŁOPAKIEM PODPISALIŚMY TEN PAPIER A MAMY ŚWIADOMOSC ŻE JESTEŚMY PRAWIE NAPEWNO KARANI...

sroga patologia

tomek

Ja jestem już w sherpie zarejestrowany od czerwca, czekam i czeeeekam na oferty w parze (bo chce z dziewczyną wyjechać) i nic. Pani z biura zbywa mnie ze nie ma pracy i wgl ciezko teraz i tak od 2 tygodni bo miałem mieć wyjazd już 2 lipca.

kinga

Hej mam pytanko jestem na miejscu w Grubbenvorst (mieszkanie prywatne ) , zadzwonili do mnie na sadzonki truskawki na ulicy Bultenvenweg i teraz pytanie do was czy jest tu ktoś swoim autem kto będzie tam dojeżdżał i mógłby mnie przygarnąć ? Ewentualnie jeżeli ktoś będzie jechał rowerem to też się nie obrażę , wstawić mam się w środę w pracy a ni [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] chu nie mam pojęcia jak tam dojechać . Za wszelką pomoc bardzo dziękuje ! :)

sherpowianka

Powiem tak, pracowałam przez tą firmę lekko ponad miesiąc czasu i nie mogę powiedzieć, że było zle, fakt faktem, prawda jest to iz rzucaja Cie gdzie w danym momencie potrzeba pracownika, nawet jezeli jedziesz docelowo na np. pomidorki, ja pojechalam do sadzonek truskawek, ale wyszlo, ze bylam tez na malinach, pomidorkach, na magazynach przy piwie, borowkach, czy przy przepakowywaniu roznych [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Najbardziej oplaca sie wyjechac na szklarnie, wiadomo ze za 9,26 czlowiekowi pracuje sie lepiej niz za stawke 8,8 czy nizej jak ja na wiekowce :) oczywiscie na szklarni takowej wiekowki nie ma jak na magazynach, poniewaz ja przy 21l na szklarni mialam 9,26 a na magazynie 7,57 wiec lekka roznica jest, ale w tym wieku jest najkorzystniejsza opcja bo za domek placi sie zaledwie 56e :P nadgodziny sa ladnie platne, z wyplatami problemu nie mialam, zarobilam ponad 1tys e ktore zawiozlam do domu i jeszcze mialam nakupowane w cholere rzeczy i nie odmawialam sobie wypadow na imprezy :) jezeli ktos jedzie do pracy i nie narzeka na to ze jest tempo, czy tez ze go nogi bola, ze go plecy bola ze on nie da rady, albo mysli ze dostanie za nic pieniadze to ok, nie ma po co sie tam wybierac, ale dopoki robisz i nie stekasz, praca jest i wyplaty ladne sa :) jedynie w momencie zlozenia wypowiedzenia 2tygodniowego sherpa robi pod gorke :) i wtedy zaczynaja sie spadki godzin i duzo dni wolnych by zrobic na zlosc pracownikowi! :) tak czy siak, nie bylo zle ;)

OiOi

Niestety do nl wyjezdza banda debili...8/10 osob nie potrafi mowic po angielsku i jeszcze im 8 euro na reke malo...Ludzie jak wymagacie to dajcie tez cos od siebie.

anonim

(usunięte przez administratora)

Kamil

przykładowy film firmy zajmującej sie sadzonkami https://www [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] com/watch?v=Z05fuNAcSwI

anonim

(usunięte przez administratora)

Kasia

Mieszkania to zalezy gdzie, ale standard to pokoje dwu osobowe czasem mega ciasne, ale jak sie trafi na fajna ekipe to i tak cay czas spedza sie w salonie przeciez. Czasem jest tak choć nie powinno tak byc ze trzeba sobie wysprzątac i jest juz spoko. Ja w sumie zawsze jak jade obojętnie do jakiej firmy to biore wiadro chloru posprzatam sobie po swojemu i mozna mieszkać.

.

Hej ;) Czy jedzie ktoś może z Rzeszowa, w tym tygodniu lub następnym? na co i kiedy ?

.

Hej ;) Czy jedzie ktoś może z Rzeszowa, w tym tygodniu lub następnym? na co i kiedy ?

Sherpak

Witam . Jestem tutaj od miesiaca chcialem sie podzielic opinią bo kiedys bylem sam w takiej sytuacji jak Ci dzis chcacy wyjechac w ciemno. Biuro w PL wyslalo mnie do pracy przy kwiatach, praca miala byc na powietrzu przy duzych kwiatach ogrodowych.Posiadam doswiadczenie przy kwiatach wiec taka oferte mi dopasowali. W Polsce wiadomo jak to w biurach wszystko jest pieknie , ladnie Pani bardzo mila , pomocna .W koncu ma nie mały zysk z tego ze ktos wyjedzie. Z tego co opowiada potem z 60% ma pokrycie na miejscu wiec Ci co licza na jakies eldorado moga sie zawiezc. Od miesiaca jak tutaj jestem ani razu przy kwiatach nie bylem( praca przy pomidorach, na pakowaniu papryki, rozladunek kontenerow) wszystkie te prace sa w porzadu wiec nie przezywam ze przy kwiatach nie pracuje. Rzeczywista stawka za prace wynosi na szklarniach: wiek powyzej 23 lata 9.33 brutto euro (od 1 lipca podwyzka stawki minimalnej, w Holandii dokonuje sie 2 razy do roku ) a na produkcji 8.80 brutto. Ogolnie prace sa w Eindhoven, Venlo i okolicach. W pierwszym tyg mialem 45 godz, w drugim 41 i w trzecim tez 41 godz. Wyplaty na poziomie 250 euro. warunki mieszkaniowe w porzadku nie ma mieszkania po 3 osoby i wiecej na pokoj , 2 to max z czym sie spotkalem, na domkach bungalach na wyposazeniu jest wszystko . Jedynie pierwszy raz jak sie przyjezdza lokuja na park Oijen gdzie jest jedna wspolna pralnia na zetony( 2 zetony dla ludzi pracujacych na produkcji, 3 zetony dla ludzi ze szklarnii na miesiac ) czyli nie za duzo , trzeba sie przygotowac rowniez na pranie reczne. Ja mieszkalem na Parku przez 2 tyg potem mnie przeniesli ze wzgledu na to ze mialem daleko do pracy . Teraz mieszkam w takim duzym bungalowcu , gdzie standard jest ok ,pralka jest na wyposazeniu i internet dzialajacy bo na Parku ze wzgledu na ogrom ludzi tam mieszkajacych niestety chodzi jak by nie mogl, ciezko jest sprawdzic poczte , jedynie przed praca 4-5 rano i ewentualnie probowac po 23 . Pozdrawiam , mam nadzieje ze troche pomoglem tym ktorzy zastanawiaja sie nad wyjazdem.

anonim

(usunięte przez administratora)

Gosia

hej jedziesz na pielegnacje sadzonek przy truskawkach ?? kiedy wyjezdzasz ??

Karolina

Jedzie ktoś w ta sobotę do pracy na szklarnie do obcinania róż

Gosiek

czesc, czy wyjezdza ktos teraz na dniacg z firmy sherpa , na co i kiedy ////////

Kana

Witam:) ja chcę wyjechać z sherepa w tą sobotę do pracy. Jak tam wogl jest?. Po ile godzin się tygodniowo pracuje? Co ile wypadają wypłaty?.

Elza

Mieszkanie przez firmę ma swoje plusy: - koszt teoretycznie wiekszy niz jakby sie wynajeło mieszkanie, ale nie płaci się gdy jest sie na urlopie, nie ma dodatkowych rachunków bo wszystko jest w cenie - dojazd do pracy musi zapewnic pracodawca - brak formalności związanych z wynajęciem mieszkania - nie trzeba szukac wsółlokatorów (ale Ci przydzieleni przez firmę nie zawsze są normalni) Minusy: - współlokatorzy - zależy jak się trafi - róznie jest z dostepem do pralek - ogólnie rozumiany komfort i prywatność

anonim

(usunięte przez administratora)

Mati

Skontaktuj sie bezpośrednio z firmą to przedstawią ci konkretne oferty

Mati

z zakwaterowania może skorzystać każdy, jeśli Ci się nie będzie podobac (kazdy ma inne oczekiwania) mozesz wynając cos swojego

Kasia45

Witam! Szukam pilnie dobrej pracy dla maturzysty 19 lat. Chetnie aby nie w zywnosci,zamieszkanie:) Prosze o uczciwe oferty:) Pozdrawiam!

wojtek

Teraz dużo potrezbuja osób do pracy w szklarniach i pakowaniu warzyw wiec godzin powinno byc od groma, ale jak to zawsze jest z ogrodnictwem wszystko zalezy od pogody. Słyszałem ze teraz wskoczyła im nowa oferta podobno fajny zakłąd pracy oczywiscie stawka standard 8,80, ale jest to zbieranie zamówień nie mają wiekszych wymagan typu doswiadczenie czy jakas super znajomość języka. Wystarczy być ogarniętym

kaka66

Pracowałem w tej firmie 2 razy w ubiegłym roku , powiem tak - praca dla młodych i wytrwałych - jesteś dla nich tylko numerem personalnym , nie myśl, że jak jedziesz na pomodory czy do archiwizacji to będziesz robił to na co wyjechałeś , mają zlecenia od pracodawców holenderskich to wysyłają ludzi gdzie się da, podziwiam ludzi którzy pracują u nich już kilka lat , poznałem sporo takich osób- zastanawiałem się jak oni to wytrzymują - większość to samotni lub ludzie którzy w kraju nigdy nie mieli normalnej i uczciwie zapłaconej pracy. Jak dojedzisz na miejsce i zobaczysz piękny Park Oijen w niedzielę o 4 rano , gdzie dokonuję podziału pracowników oraz wydają odzież , zobaczysz ludzi , którzy od tygodnia czekają na pralkę , lub naćpanych i skacowanych mieszkańców to załamka - obyś trafił/ła na inny park - powodzenia wszystkim życzę , no i uważjcie na Team Leaderów - polaczków którzy wcale nie muszą Cię gonić do pracy , ale robią to , większość z nich ma kompleksy i w kraju ich goniono do roboty więc tam się wyżywają

Andrzej
@kaka66 20.06.2016 08:14
Pracowałem w tej firmie 2 razy w ubiegłym roku , powiem tak - praca dla młodych i wytrwałych - jesteś dla nich tylko numerem pe...

Chcesz powiedzieć, że wyjeżdżając na archiwizację możliwe jest, że na miejscu przydzielą cię do innej pracy ? Możesz coś więcej powiedzieć na temat pracy przy archiwizowaniu dokumentów ?

yyyyy

Czy wybiera się ktoś na zbiór pomidorów koktajlowych? Jak z wynagrodzeniem, ile godzin tygodniowo? Wypłacają na czas pieniądze?

Max

Witam, czeka mnie 2 letnie noszenie aparatu ortodontycznego, czy pracodawcy pozwalają bez problemu na przyjazdy do polski na piątki i weekendy co 6-8 tygodni? Pozdrawiam

siema

witam. prosze o szczerą opinie na temat sherpy w venlo na maila kamilzenek@o2.pl

anonim

(usunięte przez administratora)

D&S

Popieram

anonim

(usunięte przez administratora)

tomaszek

Ja dzis dostalem propozycje pracy przy sadzonkach w Venlo i wyjazd w najblizsza sobote . Ktos sie wybiera albo tam juz pracował?

ekler

Karolina - jadę dzisiaj do Kastel Ooijen. Będziesz tam też mieszkała?

Karolina

Jedzie ktoś w tą sobote? 6 czerwca na pomidorki? :)

ekler
@Karolina 01.06.2016 15:34
Jedzie ktoś w tą sobote? 6 czerwca na pomidorki? :)

Karolina, a gdzie jedziesz? Kasteel Ooijen? Mam tam przyjazd na niedzielę.

magda

Kaja kiedy jedziesz na pomidorki? Byłaś na rozmowie w biurze ?

mariusz

Witam. Czy ktoś mógłby podzielić się informacjami o tej agencji oraz o samej pracy (transport, zakwaterowanie itp) na email : ariess24@wp.pl Z góry dziękuję

Maniaskarbek21

Oczywiście,że warto jechać i spróbować. A jeśli chodzi o wypowiedzi,które tu są te,bardzo negatywne to proszę pamiętać,że żadna z agencji nie jest bez skazy..

anonim

(usunięte przez administratora)

mario

Ola kiedy chcesz wyjeżdżać? bo ja chcę w lipcu (do 30.06) muszę być w PL. moje gg: 954490 wczoraj dzwonili do mnie z ofertą, ale odmówiłem, gdyż nie mogę jechać z dnia na dzień :/

mario

warto jechać z tą agencja jako pierwszą na pierwszy wyjazd za granice? (wizja zamieszkania na stałe) jestem grafikiem komputerowym (mgr) bez doświadczenia i z podstawową znajomoscią jezyka ang.

mario

rozwazam złożenie aplikacji na archiwizację dokumentow, możecie napisać coś o tej pracy? po co wymagają prawo jazdy do tego typu pracy?

elzu
@mario 27.04.2016 23:47
rozwazam złożenie aplikacji na archiwizację dokumentow, możecie napisać coś o tej pracy? po co wymagają prawo jazdy do tego typ...

pewnie zeby dojezdzac do pracy samochodem słuzbowym

anna

Witam pracował ktoś prze biuro Sherpa ?czy biuro jest wypłacalne proszę napisać na mój e-mail kieltyka.anna@gmail.com z góry dziękuje

ona
@anna 25.04.2016 20:03
Witam pracował ktoś prze biuro Sherpa ?czy biuro jest wypłacalne proszę napisać na mój e-mail kieltyka.anna@gmail.com z góry d...

tez jestem własnie ciekawa jakie warunki mieszkalne

kaja
@ona 15.05.2016 18:45
tez jestem własnie ciekawa jakie warunki mieszkalne

hej warunki mieszkalne sa dobre nawet fajneja tez jade na pomidorki

Krisu

przestrzegam przed ta agencja (usunięte przez administratora)

Tomasz

Ma ktoś jakieś info o pracy jako pakowacz ser? Albo opinie, spostrzeżenia?

tomi
@Tomasz 06.04.2016 16:24
Ma ktoś jakieś info o pracy jako pakowacz ser? Albo opinie, spostrzeżenia?

Fajna oferta pracy. Spoko zakwaterowanie, wracam tam na drugi sezon

IB
@Tomasz 06.04.2016 16:24
Ma ktoś jakieś info o pracy jako pakowacz ser? Albo opinie, spostrzeżenia?

witam jak wyglądają testy do tej firmy w jezyku angielskim moze ktoś przechodził??

Kris

pracuje ktos w venlo jako operator-maszyny-pakujacej ? jak tam z pracą ?

Kris

jak z pracą jako operator-maszyny-pakujacej w venlo ?

Michał

Czy ktoś może coś więcej powiedzieć na na temat pracy przy skanowaniu dokumentów w szpitalu w Reuver w Holandii ?

Aga
@Michał 23.03.2016 19:06
Czy ktoś może coś więcej powiedzieć na na temat pracy przy skanowaniu dokumentów w szpitalu w Reuver w Holandii ?...

Hej Michał ja również się wybieram na te dokumenty, jedziesz teraz w niedzielę?

Michał
@Aga 24.03.2016 21:26
Hej Michał ja również się wybieram na te dokumenty, jedziesz teraz w niedzielę?

Niestety nie jadę teraz, bo mi trochę terminy nie pasują. Napisz do mnie jak będziesz na miejscu co i jak wygląda na mmm@uk.pl Pozdrawiam

Zostaw opinię o Sherpa International Force - Opole

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Sherpa International Force