Timing

Hengelo

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 58 ocen.

Timing
358

Opinie o Timing

Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Timing

Igor

Bardzo różne opinie wystawiacie agencji. Trudno jest wyrobić sobie zdanie.

Ciekawa

Moze sie ktoś wypowiedzieć na temat pracy w tej agencji?

Groesbeek
@Ciekawa 17.04.2018 12:42

Ja pracuje w teym biurze i jest wszystko ok. Oczywiście jeśli przyjedziesz tu pracować a nie pić czy ćpac. Wypłaty na czas, samochody firmowe, i co najważniejsze bardzo dobre warunki mieszkaniowe

Zainteresowany

Słyszałem sporo dobrego o firmie. Trochę zaskoczyliście niektórymi wpisami?

Jaca

Witam Części samochodowe Ja miałem ta propozycje pracy ale odmówiłem. Miałem zaczać od poniedziałku. We wtorek (chociaż zostałem w Polsce) dostałem sms po Holendersku we wtorek(czyli poniedziałek i wtorek bez pracy) czy może Pan pracować jako production worker wogóle w innej firmie w środę i czwartek po 9 godzin. Totalny bałagan w tej agencji. Żerują na ludziach i ich nadziei na zarobek.. Tyle na temat. Lepiej w Polsce zostać i tutaj szukać pracy ok zrobić sobie fach. Bez fachu to się nie zarobi a tylko narobi. Angielskie agencje pracy mówią jak jest bo byłem i wiem holenderskie to jakieś kpiny. Powodzenia. Jacek M

Jacek
@Tomasz 27.03.2018 18:58

Napisałem Tak jak bylo. rezygnowałem i we wtorek SMS dostaje po Holendersku. To co mam napisać , że mają wszystko ok. W (usunięte przez administratora) mają i tyle . Bałagan nic więcej nic tylko żebyś za domek zapłacił. A jak to mam inaczej rozumieć?.

HeadHunter

to zadzwoncie po belasting by się nimi zajęli a zaraz będą mieli kłopoty i po problemie.

Jacek
@HeadHunter 05.01.2015 21:29

Jesteś debilem Belasting to urzad skarbowy (usunięte przez administratora)

atraw

Nie polecam. Zwyczajnie kłamią na rozmowie kwalifikacyjnej.

Pedzel

Pracowalem jakis czas na segregacji paczek wszystko bylo w porzadku , wyplaty na czas , dobre warunki mieszkalne a praca jak praca czasem trzeba sie natyrac kazdy dzien jest inny. Ja bylem zadowolony zjechalem z powodow osobistych, mysle zeby wrocic.pzdr

ziomek..

Tomku a powiedz mi jakie sa czynności w tej pracy przy częściach samochodowych. Czy jezyk angielski tam jest potrzebny w tej pracy?

Tomasz
@ziomek.. 20.03.2018 16:14

Praca dzieli się na kilka etapów przy czym nie każdy robił to samo. Głównie potrzebna jest siła fizyczna bo jak wspominałem wcześniej paczki są różnej wielkości i o różnej wadze. Do tego dochodzą części samochodowe czyli maski, drzwi, haki holownicze. Sortuje się także rowery, które przyjeżdżają w dużych partiach (szczególnie wiosna lato). Przy rowerach trzeba się sporo odźwigać bo układa się je zapakowane w kartonach na palety jeden na drugi. Ponadto sortuje się opony samochodowe. Praca nie jest skomplikowana, jednak działa się pod presją czasu a to nie pomaga. Język angielski jest niezbędny w stopniu komunikatywnym bo trzeba rozumieć co mówi majster choć kiedy pracuje się z Polakami to wiadomo, że rozmawia się po polsku. Jeżeli zostaniesz zakwaterowany w Groesbeek ( koło Nijmegen) to do pracy w Geldermalsen będziesz dojeżdżał około 60 km co zabiera Ci dodatkowe 2h z życia, za które nikt Ci nie zapłaci. Kierowcą nie bardzo opłaca się być bo nie ma za to żadnych dodatkowych pieniędzy a jest jedynie kłopot jeżeli zdarzy Ci się złapać mandat bo będziesz go musiał zapłacić z własnych pieniędzy (odtrącą Ci z wypłaty). poza tym kiedy wracasz po 12h pracy to fajnie jest wtulić głowę w siedzenie i spać w samochodzie a nie kierować :) Zaznaczam jeszcze raz, że opisuję tutaj warunki jakie były około 4-5 lat temu.

Tomasz

Jeżeli dobrze kojarzę Jacku to prawdopodobnie chodzi o firmę Van den Haak w Geldermalsen. Nie polecam. Pracowałem tam przez 3 lata i zakończyłem pracę w jakoś 4 lata temu. Rozstaliśmy się w niezgodzie. Co prawda napisałeś, że chodzi o części samochodowe ale jak to z Timingiem bywa niektóre ich informacje są na zasadzie słynnego radia "Erewań"czyli, że coś tam jest na rzeczy ale nie mają pojęcia o czym piszą. Zaznaczam, że moja opinia dotyczy firmy Van den Haak. Otóż praca w tej firmie odbywała się w godzinach popołudniowo nocnych. Zaczynaliśmy o 17.00 o kończyliśmy o 5.00 ale czasem i później. Asortyment, który był przerabiany to głownie części do samochodów ale też rowery i różne inne dziwne przesyłki. Niektóre ważyły 200g a niektóre 50 kg. Stawka była tak ustalona, żeby nie płacić za nadgodziny i godziny nocne. Ja miałem 11.50 ale z informacji od kolegów, którzy tam zostali wiem, że osoby przychodzące później miały już stawkę niższą. Jeżeli chodzi o traktowanie nas przez większość koordynatorek Timing jak również ich szefową Jenny to wychodziły z założenia, że w większości jesteśmy ćpunami i alkoholikami. Zasada bardzo ważna: Jeżeli chcesz pracować poprzez firmę Timing to nie próbuj dyskutować, zawsze się uśmiechaj i pod żadnym pozorem nie upominaj się o swoje prawa wynikające z holenderskich przepisów pracy. Tego typu zachowania są traktowane jako atak na Timing. Ja po 3 latach pracy, kiedy odmówiłem pracy w nadgodzinach (więcej niż 12h) i zażądałem stawek takich jak mają Holendrzy za nadgodziny, dowiedziałem się, że jestem "nieefektywny" i nie przedłużą mi kontraktu. Stałą praktyką było tam to, że jeżeli np. miałeś zaplanowany dzień pracy w godzinach 17.00-23.00 (chodziło o ominięcie przepisów prawa pracy zabraniających pracy w godzinach nocnych i po 12h w zbyt dużym wymiarze) to kiedy o 23.00 kończyłeś pracę i chciałeś iść do domu to musiałeś zapytać o zgodę zmianowego. De facto - kiedy przychodziłeś do pracy to w ich mniemaniu mogłeś wyjść dopiero jak zezwolił Ci majster. Praca w Van den Haak nie była lekka i przyjemna. Bardzo ważnym czynnikiem było właśnie zachowanie koordynatorów biura Timing. Z wyjątkiem Oliwii (nie wiem czy jeszcze pracuje) koordynatorzy ślepo wykonywali polecenia Jenny, która"trzęsła" wszystkimi. Od jej widzimisię zależało czy będziesz pracował, gdzie i ile godzin. Przypadki karania opłatami za nieporządek zdarzały się jednak z uwagi na prawo holenderskie, które takie praktyki uznaje za nielegalne wymyślono inny sposób. Jeżeli Jenny stwierdziła, że w domku jest brudno to zamawiała ekipę sprzątająca, która wystawiała słony rachunek a rachunkiem tym obciążani byli lokatorzy "brudnego" domku. Jeżeli chodzi o lokacje Timing to skłamałbym gdybym powiedział, że były złe. W Groesbeek było naprawdę super. Pod Eindhoven campingi ale też spoko. Wkurzające było to, że za camping o nieporównywalnie gorszym standardzie niż domek opłata była taka sama. Zaznaczam,że opisuję sytuację sprzed 4 lat. Jeżeli nic się nie zmieniło to będzie to świadczyło tylko o tym, że nic nie uległo zmianie i Timing ma się dobrze. Co do informacji udzielanych przez osoby werbujące do pracy to zalecam daleko posunięta ostrożność. Niestety nader często dalekie one były od rzeczywistości.

Jacek
@Tomasz 17.03.2018 12:18

Dzięki Tomasz Zostaje w Polsce dobrze, że tam nie pojechałem. Mi opowiadały, że dodatki za pracę w nocy i za nadgodziny. Faktycznie oszustki. Dzięki.

Jacek

Się ma. Mam propozycję pracy na nocną zmiane w magazynie przy taśmie z częściami samochodowymi (dojazd 50 minut w jedną stronę)).Pracuje tam 3 Polaków. Możecie odpisać czy warto tam jechać?. Jak zarobki itd?. Jacek. Proszę odpiszcie teraz bo nie wiem czy jechać czy nie?.

Daniel

Miałem zamiar skorzystać z ich pośrednictwa ale opinie mnie zaskoczyły.

xxy

OSZUŚCI !!! Nie polecam tego biura. Oferują pracę , zapewniają , że do niej pójdziesz , zwodzą przez dwa tygodnie , żeby łaskawie po dwóch tygodniach czekania powiedzieć , że jednak Cię nie przyjmą .

Kabumba
@xxy 09.02.2017 12:48

OSZUŚCI !!!!!!! Kazali jechać do Holandia potem 5 dni zanim człowiek pójdzie do pacy a potem sie okazuje ze agencja za duzo ludzi im wysłała i tylu nie potrzebuja. W takiej sytuacji agencja powinna zoferowac inna prace a nie jak mnie i kolege 1 dnia wyslac do polski. Nie licza sie z człowiekiem wo gole. Domek bez pralki(4e pralnia)i i tv. Pieniędzy nie wypłacili, juz nie mówiąc o tym, ze "Panie" zachowały się jak frajerki bo jak każdy wie pojechać i wrócić + 5 dni w holandi tez trzeba miec za co. W dodatku samochód tankują pracownicy i dostają zwrot przy następnej wypłacie, a blisko do pracy nie bylo A my nawet nie dostaliśmy śmiesznych 50 e za dzień pracy Praca była w Tilburgu na butelkach , dojazd 50 km od domu warunki slabe. Wszystko to za pomoca : Elli i Magdy z timingu Nie pozdrawiam

ReachMan

Pracuje ktoś w Den Bosch przez timing w TeCo CDC BV , Tweeling 28 ? Praca przy etykietach, taśmie, pickingu?? Jakie wrażenia ?

Timing Eu Services
@ReachMan 17.01.2018 13:12

Drogi Panie. Zapytaj o Jenny szefowa Polek z Timingu. Zapytaj czy opłaca Ci się zaczynać moja opinia to NIE

Marta

Czy ktos orieientuje sie jak wyglada praca w magazynie z odzieza w Velno?? Jak wygladaja zarobki, zakwaterowanie itd?

Timing Eu services
@rozczarowani 17.01.2018 22:13

Nke wyplacaja urlopu a polki z biura Timming mowia ze nic nie mogą. Najgorsza praca od 7 lat jaka mieliśmy w Bleckmanie i Timingu. Jest dużo ofert warto poczekać i poszukać bo wspolpraca z Timing to czas stracony szczerze i od serca A bleckmann to (usunięte przez administratora)

ReachMan

Oto link dzięki któremu szybko staniesz się posiadaczem jednego tysiąca action coins ! (usunięte przez administratora) Jest to nowa wirtualna waluta i może tokazać się że za pare miesięcy będzie sporo warta a Ty będziesz miał już conajmniej 1000!!! Conajmniej ponieważ możesz zapraszać nowych użytkowników , otrzymasz 10 ac za każdą osobę która kliknie w Twój link i aż 1000 gdy się zarejestruje. Masz palce, klawiaturę i internet, do dzieła :) Założenie konta jest proste , zajmuje nie dłużej niż 5 minut! Powodzenia. (usunięte przez administratora)

Edyta

@marczela rozumiem, że jesteś zainteresowana wyjazdem do pracy w Holandii? A może udało się już zarekrutować? Obecnie widziałam, że poszukiwani są pracownicy do pracy fizycznej w Amsterdamie, jednak sama agencja Timing zaznacza, że praca ta jest naprawdę ciężka fizycznie. Czy zarobki są więc adekwatne?

Edyta

@Czarna i skorzystałaś z oferty? Jak wrażenia? Opowiedz coś więcej forumowiczom na temat współpracy z Timing. Każda bardziej rozbudowana opinia jest nieoceniona dla osób poszukujących pracy.

Czarna

Dostałam ofertę w Bergen op zoom Orderpick czy ktoś ma jakieś informacje

Karol

Wszystko u nich spoko , wypłaty na czas , praca jak praca... pracować musisz. Pozostało jedno ważne małe ALE. Osoby na domku z którymi mieszkasz - kapusie... dzwonią do biura o byle co , byle tylko sie podlizać Jenny i Timingowi. DLatego kochani, uważajcie co i do kogo mówicie ponieważ , nawet najmniejsza drobnostka może przerodzić sie w poważny problem ;) Pozdrawiaaam wszystkich dzwoniących z byle gównem do Timingu ;)

kordian
@Karol 07.01.2017 18:52

z byle gównem-niezłe

Monia

Czesc, czy wie ktos moze jak skontaktowac sie z koordynatorem polakiem z Timing ?? Czy Timing pomaga w zaøatwianiu pracy na lotnisku schiphol? Jak wyglada test jezykowy ? Pozdrawiam, Monika

Szymek

Ktoś pytał o pracę na butelkach .Dwa oddziały firmy KUhne&Nagel w Tilburgu.Jeden oddział szklane butelki,w kratach po piwie,drugie w workach po napojach-plastikowe.Timming wysyła tutaj i tutaj.Miałem okazje pracować-praca na plastikowych mega ciężka,szklane lżejsza lecz także ciężka.Jest dużo więcej lepszych prac,za dużo lepsze stawki,a mianowicie wypłacalnośc biura Timing Hengelo-tzw.euroservices timing Hengelo-gdzie koordynatorki polki,jest katastrofalna,pomimo niskich stawek,nawet nie jest wypłacane to co się zarobiło według godzin-podpisało na umowie,straszne oszustwa na ilościach przepracowanych godzin,i wypłatach.Warunki pracy dno,szybko,ciężko i bez szacunku-uwaga mówię to z perspektywy człowieka,który pracował w HOlandii i na polu,na szklarni i na produkcji metali,co z samych słów może wydawać się cięższe,lecz to tylko słowa. Zakwaterowanie katastrof,park pod Tilburgiem,brak internetu,20 osobowy domek,średnia ludzi 12-14,pozostałe pokoje zamknięte ażebyś nie pomyślał że możesz w komforcie pożyć,na większej powierzchni,grzyb,w 90% dni brak nawet zasięgu w telefonie,w końcu park w lesie. Rotacje mega ogromne-co wiąże się z kradżieżami .Duża liczba ćpunów ,alkoholizm obecny każdego dnia. Koordynatorki-brak jakiejkolwiek słowności,zastraszone przez swoją holenderską szefowa-baronkę,robią z nas Polaków śmieci,w każdym tego słowa znaczeniu. Wakacyjne niby wliczone w wypłate-hahaha nie odczujesz,oszustwo.Naprawdę przestrzegam,nie ma słowności -polki koordynatorki ,nie ma zarobku obiecanego,nie ma szacunku,nie ma nawet wypłacania urlopowego,obiecują wypłacenie po max 6 tygodniach od zakończenia współpracy,wypłacają kiedy chca-żadne 6 tyg,i kroją również na tym ps.wytrzymałem 7 tygodni,aby zebrać cokolwiek i ruszyć dalej. Nie polecam!!!!!!!!!!!nie wiem jak w innych pracach oferowanych prze to biuro,ale butelki,sortowanie krat,czy jak kolwiek to nazwą -praca w KUHNe-Nagel Tilburg ,omijać szerokim łukiem. Nie wierzysz??Sprawdź ile ogłoszeń na tą prace pojawiło się w ostatnim półroczu,po kilka razy w tygodniu. Powtarzam omijać!!!!!!!!!!!!!!

greg89

Proszę powiedzieć ktoś wie o pracy przy odzieży prawdopodobnie magazyny "BLack Man" ?

Marcin

Sortowanie butelek , Tilburg.Ktoś coś?

ostrzegacz

Niech nie zmyli nikogo wysoka stawka jaką oferują za pracę, dla mnie kompletnie niekompetentni ludzie. Gdy pytam się o miejsce zakwaterowania to dostaje odpowiedz że nie mogę go poznać ponieważ taka jest filozofia firmy, tzn że mają do ukrycia coś skoro nie chcą udzielić odpowiedzi odnośnie zakwaterowania. Zapewne jak i miejsce pracy jak i zakwaterowania to dno. Przemyślcie zanim się zdecydujecie !

hades

Zlodzieje i tyle ! nie wyplacili mi za tydzien pracy ! mam wszystkie godziny na stronie a i tak zlodziejska firma nie wyplacila mi ani grosza - do likwidacji z nimi ;p

Irek1975

I jeszcze polroczny karnet do burdelu na czerwonej....litosci

aneczka

ja pracowałam na pralni przez TIMING 2 lata warunki zajebiste domek ladny nie kurnik panie miłe i mówiące po polsku dobra wypłata a sie nir narobisz

MIKO

firma TIMING EU SERVICES ;pracuję ponad rok, jest ok, mieszkania w porządku, nie tolerują ćpunow, pijaków, firma dla ludzi jadących do Holandii zarobić a nie posiedzieć, wypłaty na czas, co tydzień zgodne z holenderską umową o pracę, w porównaniu z innymi znanymi mi firmami(agencjami pracy) jest dobrze

marczela
@MIKO 26.10.2015 09:47

czy jeszcze tam pracujesz dla tej agencji

ona

Pytanie do pracowników Timing Eu Services. W jaki sposób sprawdzają język?

Oferty Pracy

Elektryk, Hydraulik, Spawacz Work In Time 2015-06-11 Żródło: Gowork.pl Całe Niemcy ( ) Niemiecka firma zatrudni  pilnie fachowców! Work InTime GmbH jest działającym od wielu lat na niemieckim rynku pracy  przedsiebiorstwem. Zatrudniamy ponad 1500 fachowców i posiadamy liczne oddziały na terenie całych Niemiec. Wszyscy nasi  pracownicy zatrudnieni są na umowę o prace i mają dostęp do  świadczeń socjalnych. Elektryk, Hydraulik, Spawacz Zatrudnimy

Janus
@Oferty Pracy 12.06.2015 14:00

Spawacz MIG MAG z długoletnim doświadczeniem poszukuje pracy . Mieszkam w Holandii.

Zostaw opinię o Timing - Hengelo

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Timing