Timing

Hengelo

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 63 ocen.

Timing
3 63 6 1

Opinie o Timing

Zarazara

Witam jedzie ktoś na sałatki przez ta firmę? Wyjazd 29 listopada

Kelvin
@Zarazara 13.11.2018 13:48

Witam Ja jade do tej pracy 29 listopad

Igor
Zweryfikowany użytkownik

Ja tej agencji nie polecam, co tydzien są problemy z wypłatami, auta służbowe tankujesz za swoje pieniądze, po czym powinno dostać się zwrot pieniędzy a tego i tak możesz nie dostac

Edyta

To co piszecie o wypłatach wynagrodzenia w firmie jest dość niepokojąco. Napiszcie, proszę, trochę więcej, jaki jest system wynagrodzenia i jak dokładnie wygląda ta procedura podatków i kar, o których piszecie? Czy pracownik wie ile i za co ma potrącane z wynagrodzenia?

anonim

(usunięte przez administratora)

Anonimowa

Ja sie z nimi zgadzam w 100% . Zero pozytywow,tez pracowalam w firmie nedis teco i nie chcialam juz dluzej tam pracowac wiec zwrocilam sie do biura o przeniesienie do innej firmy,mimo ze potrzebowali ludzi w innych miejscach odmowili mi przeniesienia i oczywiscie poinformowali wszystkich w nedisie jaki byl moj plan,potem sie na mnie wyrzywali i sama odeszlam. To oni krzywdza nas,te wpisy to nic w porownaniu do tego jak nas traktuja.

Sandra

Pracowalam przez timing w Den Bosch dokladnie firma Teco czy jak kto woli Nedis. Co tydzien byly problemy z wyplatami,brakowalo godzin a pseudo koordynatorzy mieli wszysyko w D. Poza tym samej pracy w firmie nedis nue polecam, traktuja ludzi jam smieci... robisz dla nich wszystko,chwala cie ale placic wiecej nie chca,kiedy sie odezwiedz w slusznej sprawie wylatujesz :) na poczatku myslalam ze to super firma,po czasie wszysyko wychodzi ...

Tomi
@Sandra 09.08.2018 15:38

Też tam pracowałem od stycznia do maja. A jak złamałem rękę , to pytali przez pierwszy tydzień co dzień czy przyjdę jutro do pracy. Nadal nie wypłacili mi jednej tygodniówki i godzin wakacyjnych.

Olala
@Tomi 23.08.2018 21:57

I nie wypłaca. Jeśli była to twoja ostatnia wypłata to spodziewaj się tego, że nie zobaczysz tych pienędzy juz nigdy. Jenny zabiera wypłaty wszystkim, na tym się dorabia

Sandra
@Tomi 23.08.2018 21:57

U mnie bylo podobnie,w czasie choroby dzwonili codziennie zeby sciagnac mnie jak najszybciej do pracy,a ja glupia wrocilam chora i potem zalowalam ... zeby bylo malo to w czasie mojej choroby pseudo menager rozpowiadal ze nie jestem chora tylko pewnie szukam nowej pracy- profesjonalizm pierwsza klasa :) teraz zaluje ze serio tej nowej pracy nie szukalam.

Gutek

Jesteście pewni, że nic pozytywnego o firmie nie można napisać? Może to są jakieś szczątkowe rozliczenia a nie za cały miesiąc?

Zniesmaczony

Nie wyjeżdżajcie do tej firmy bo będziecie żałować,zabierają zbyt duży podatek ,oszukują a z szefową nie da się dogadać

Gość

A ja za cały dzień pracy dostałam 30 eu proszę się zastanowić przed przyjazdem do Timingu bo zabiorą wam prawie wszystkie pieniądze stawkami podatkowymi i karami,wszystko co tu jest napisane to prawda to się nadaje do inspekcji pracy i konsulatu i tv.Ta Jenny to jakiś dziwolag i nic nie ogarnia

Szczery

Pracowalismy z partnerka 3 miesiace przez Timing EU services. Jenny (szefowa) jest zlym, pazernym i bardzo wrednym typem czlowieka. Prezes jednego z zakladow, ktory wspolpracuje z Timing zdradzil, ze na pierwszym spotkaniu z klientem szefowa oznajmila ze bedzie TĘPIĆ chorujace osoby. Nawet dutche czuja niesmak do niej, inna mentalnosc zobowiazuje jednak do tolerancji niestety... Posiadam trzy nagrania rozmow telefonicznych z dziewczynami z biura, oraz sama szefowa. W odpowiedzi na zapytania o MOJE pieniadze dostawalem kazania nt. tego jaki jestem zly i niedobry bo nie chodze do pracy chory, tylko lecze sie pare dni w domu.. (Zachorowalem przez caly okres wspolpracy raz, wbity w lozko na pare dni). A propos, karty ubezpieczeniowe nie sa wydawane nigdy. Za lekarza trzeba placic samemu, pieniadze NIE ZAWSZE sa ludziom oddawane. Podobna sytuacja tyczy sie pieniedzy za paliwo. Empatia dziewczynom z biura zdecydowanie obca. Ukonczone odpowiednie kierunki pod katem wspolpracy z ludzmi pozwalaja skutecznie sprawiac wrazenie solidnej firmy, gratuluje. Plusem sa fajne domki. :) Wysoki standard. Niemniej, na dzien dzisiejszy EU services sa mi krewni ponad 300 euro. Na ich niekorzysc przywlaszczenie czarno na bialym udokumentowane. Osobiscie przestrzegam ludzi, ktorzy chca po prostu spokojnie przez agencje pracowac i mieszkac. Szkoda nerwow, serio. Pozdrawiam serdecznie.

Leszek

Czy wiecie coś o nowych ofertach pracy w firmie?

Anna

Byłam z partnerem w tym roku przed wielką oca na akcji salates w Losser wszystko było ok potem wrucilismy pod koniec kwietnia byliśmy ponad 6 tygodni niestety musieliśmy koniecznie zjechać do pl bo musieliśmy się stawić w skarbówce w Polsce nic to nikogo w biorze nieobchodzilo dostaliśmy zakaz powrotu do pracy A JESZCZE BESZCZELNIE NIEWYPLACILI NAM JEDNEJ TYGODNIOWKI ANI WAKACYJNEGO więc jak widać wszystko pięknie ładnie na początku

Taktoja
@Anna 11.07.2018 17:09

Jenny to złodziejka, ja też nie dostałam ostatniej wypłaty, bo skończyłam prace z nimi. Nie można się z nią dogadać, jest uparta i wredna. Neitkore dziewczyny z biura są bardzo ok, szkoda,ze trafiły na prace z ta kobieta, stać je na wiele więcej. Pozdrawiam Timing bo wiem,ze czytają opinie na tej stronie ✌

Witold

Ja słyszałem, że firma ma opinię dobrego pracodawcy!!

Administrator

Co powiecie na temat wynagrodzenia w Timing? Czy od dodania ostatniej opinii uległo ono zmianie?

Igor

Bardzo różne opinie wystawiacie agencji. Trudno jest wyrobić sobie zdanie.

Ciekawa

Moze sie ktoś wypowiedzieć na temat pracy w tej agencji?

Groesbeek
@Ciekawa 17.04.2018 12:42

Ja pracuje w teym biurze i jest wszystko ok. Oczywiście jeśli przyjedziesz tu pracować a nie pić czy ćpac. Wypłaty na czas, samochody firmowe, i co najważniejsze bardzo dobre warunki mieszkaniowe

Zainteresowany

Słyszałem sporo dobrego o firmie. Trochę zaskoczyliście niektórymi wpisami?

Jaca

Witam Części samochodowe Ja miałem ta propozycje pracy ale odmówiłem. Miałem zaczać od poniedziałku. We wtorek (chociaż zostałem w Polsce) dostałem sms po Holendersku we wtorek(czyli poniedziałek i wtorek bez pracy) czy może Pan pracować jako production worker wogóle w innej firmie w środę i czwartek po 9 godzin. Totalny bałagan w tej agencji. Żerują na ludziach i ich nadziei na zarobek.. Tyle na temat. Lepiej w Polsce zostać i tutaj szukać pracy ok zrobić sobie fach. Bez fachu to się nie zarobi a tylko narobi. Angielskie agencje pracy mówią jak jest bo byłem i wiem holenderskie to jakieś kpiny. Powodzenia. Jacek M

Groesbeek
@Jaca 24.03.2018 10:46

Teraz tu jest zupełnie inaczej. Bajki Tomka i tyle

Groesbeek
@Groesbeek 26.03.2018 18:41

Język niepotrzebny. Obecnie pracuję tu około 25 Polaków. Praca to segregacja części samochodowych lub praca na Lini. Ogólnie luz

Tomasz
@Jaca 24.03.2018 10:46

Jacek nie pisz, że ja piszę bajki bo doskonale wiesz jak było. Jeżeli jest inaczej i do tego jak rozumiem lepiej to dobrze ale nie zarzucaj mi kłamstwa.

Jacek
@Tomasz 27.03.2018 18:58

Napisałem Tak jak bylo. rezygnowałem i we wtorek SMS dostaje po Holendersku. To co mam napisać , że mają wszystko ok. W (usunięte przez administratora) mają i tyle . Bałagan nic więcej nic tylko żebyś za domek zapłacił. A jak to mam inaczej rozumieć?.

HeadHunter

to zadzwoncie po belasting by się nimi zajęli a zaraz będą mieli kłopoty i po problemie.

Jacek
@HeadHunter 05.01.2015 21:29

Jesteś debilem Belasting to urzad skarbowy (usunięte przez administratora)

atraw

Nie polecam. Zwyczajnie kłamią na rozmowie kwalifikacyjnej.

Pedzel

Pracowalem jakis czas na segregacji paczek wszystko bylo w porzadku , wyplaty na czas , dobre warunki mieszkalne a praca jak praca czasem trzeba sie natyrac kazdy dzien jest inny. Ja bylem zadowolony zjechalem z powodow osobistych, mysle zeby wrocic.pzdr

ziomek..

Tomku a powiedz mi jakie sa czynności w tej pracy przy częściach samochodowych. Czy jezyk angielski tam jest potrzebny w tej pracy?

Tomasz
@ziomek.. 20.03.2018 16:14

Praca dzieli się na kilka etapów przy czym nie każdy robił to samo. Głównie potrzebna jest siła fizyczna bo jak wspominałem wcześniej paczki są różnej wielkości i o różnej wadze. Do tego dochodzą części samochodowe czyli maski, drzwi, haki holownicze. Sortuje się także rowery, które przyjeżdżają w dużych partiach (szczególnie wiosna lato). Przy rowerach trzeba się sporo odźwigać bo układa się je zapakowane w kartonach na palety jeden na drugi. Ponadto sortuje się opony samochodowe. Praca nie jest skomplikowana, jednak działa się pod presją czasu a to nie pomaga. Język angielski jest niezbędny w stopniu komunikatywnym bo trzeba rozumieć co mówi majster choć kiedy pracuje się z Polakami to wiadomo, że rozmawia się po polsku. Jeżeli zostaniesz zakwaterowany w Groesbeek ( koło Nijmegen) to do pracy w Geldermalsen będziesz dojeżdżał około 60 km co zabiera Ci dodatkowe 2h z życia, za które nikt Ci nie zapłaci. Kierowcą nie bardzo opłaca się być bo nie ma za to żadnych dodatkowych pieniędzy a jest jedynie kłopot jeżeli zdarzy Ci się złapać mandat bo będziesz go musiał zapłacić z własnych pieniędzy (odtrącą Ci z wypłaty). poza tym kiedy wracasz po 12h pracy to fajnie jest wtulić głowę w siedzenie i spać w samochodzie a nie kierować :) Zaznaczam jeszcze raz, że opisuję tutaj warunki jakie były około 4-5 lat temu.

Tomasz

Jeżeli dobrze kojarzę Jacku to prawdopodobnie chodzi o firmę Van den Haak w Geldermalsen. Nie polecam. Pracowałem tam przez 3 lata i zakończyłem pracę w jakoś 4 lata temu. Rozstaliśmy się w niezgodzie. Co prawda napisałeś, że chodzi o części samochodowe ale jak to z Timingiem bywa niektóre ich informacje są na zasadzie słynnego radia "Erewań"czyli, że coś tam jest na rzeczy ale nie mają pojęcia o czym piszą. Zaznaczam, że moja opinia dotyczy firmy Van den Haak. Otóż praca w tej firmie odbywała się w godzinach popołudniowo nocnych. Zaczynaliśmy o 17.00 o kończyliśmy o 5.00 ale czasem i później. Asortyment, który był przerabiany to głownie części do samochodów ale też rowery i różne inne dziwne przesyłki. Niektóre ważyły 200g a niektóre 50 kg. Stawka była tak ustalona, żeby nie płacić za nadgodziny i godziny nocne. Ja miałem 11.50 ale z informacji od kolegów, którzy tam zostali wiem, że osoby przychodzące później miały już stawkę niższą. Jeżeli chodzi o traktowanie nas przez większość koordynatorek Timing jak również ich szefową Jenny to wychodziły z założenia, że w większości jesteśmy ćpunami i alkoholikami. Zasada bardzo ważna: Jeżeli chcesz pracować poprzez firmę Timing to nie próbuj dyskutować, zawsze się uśmiechaj i pod żadnym pozorem nie upominaj się o swoje prawa wynikające z holenderskich przepisów pracy. Tego typu zachowania są traktowane jako atak na Timing. Ja po 3 latach pracy, kiedy odmówiłem pracy w nadgodzinach (więcej niż 12h) i zażądałem stawek takich jak mają Holendrzy za nadgodziny, dowiedziałem się, że jestem "nieefektywny" i nie przedłużą mi kontraktu. Stałą praktyką było tam to, że jeżeli np. miałeś zaplanowany dzień pracy w godzinach 17.00-23.00 (chodziło o ominięcie przepisów prawa pracy zabraniających pracy w godzinach nocnych i po 12h w zbyt dużym wymiarze) to kiedy o 23.00 kończyłeś pracę i chciałeś iść do domu to musiałeś zapytać o zgodę zmianowego. De facto - kiedy przychodziłeś do pracy to w ich mniemaniu mogłeś wyjść dopiero jak zezwolił Ci majster. Praca w Van den Haak nie była lekka i przyjemna. Bardzo ważnym czynnikiem było właśnie zachowanie koordynatorów biura Timing. Z wyjątkiem Oliwii (nie wiem czy jeszcze pracuje) koordynatorzy ślepo wykonywali polecenia Jenny, która"trzęsła" wszystkimi. Od jej widzimisię zależało czy będziesz pracował, gdzie i ile godzin. Przypadki karania opłatami za nieporządek zdarzały się jednak z uwagi na prawo holenderskie, które takie praktyki uznaje za nielegalne wymyślono inny sposób. Jeżeli Jenny stwierdziła, że w domku jest brudno to zamawiała ekipę sprzątająca, która wystawiała słony rachunek a rachunkiem tym obciążani byli lokatorzy "brudnego" domku. Jeżeli chodzi o lokacje Timing to skłamałbym gdybym powiedział, że były złe. W Groesbeek było naprawdę super. Pod Eindhoven campingi ale też spoko. Wkurzające było to, że za camping o nieporównywalnie gorszym standardzie niż domek opłata była taka sama. Zaznaczam,że opisuję sytuację sprzed 4 lat. Jeżeli nic się nie zmieniło to będzie to świadczyło tylko o tym, że nic nie uległo zmianie i Timing ma się dobrze. Co do informacji udzielanych przez osoby werbujące do pracy to zalecam daleko posunięta ostrożność. Niestety nader często dalekie one były od rzeczywistości.

Jacek
@Tomasz 17.03.2018 12:18

Dzięki Tomasz Zostaje w Polsce dobrze, że tam nie pojechałem. Mi opowiadały, że dodatki za pracę w nocy i za nadgodziny. Faktycznie oszustki. Dzięki.

Jacek

Się ma. Mam propozycję pracy na nocną zmiane w magazynie przy taśmie z częściami samochodowymi (dojazd 50 minut w jedną stronę)).Pracuje tam 3 Polaków. Możecie odpisać czy warto tam jechać?. Jak zarobki itd?. Jacek. Proszę odpiszcie teraz bo nie wiem czy jechać czy nie?.

Daniel

Miałem zamiar skorzystać z ich pośrednictwa ale opinie mnie zaskoczyły.

xxy

OSZUŚCI !!! Nie polecam tego biura. Oferują pracę , zapewniają , że do niej pójdziesz , zwodzą przez dwa tygodnie , żeby łaskawie po dwóch tygodniach czekania powiedzieć , że jednak Cię nie przyjmą .

Kabumba
@xxy 09.02.2017 12:48

OSZUŚCI !!!!!!! Kazali jechać do Holandia potem 5 dni zanim człowiek pójdzie do pacy a potem sie okazuje ze agencja za duzo ludzi im wysłała i tylu nie potrzebuja. W takiej sytuacji agencja powinna zoferowac inna prace a nie jak mnie i kolege 1 dnia wyslac do polski. Nie licza sie z człowiekiem wo gole. Domek bez pralki(4e pralnia)i i tv. Pieniędzy nie wypłacili, juz nie mówiąc o tym, ze "Panie" zachowały się jak frajerki bo jak każdy wie pojechać i wrócić + 5 dni w holandi tez trzeba miec za co. W dodatku samochód tankują pracownicy i dostają zwrot przy następnej wypłacie, a blisko do pracy nie bylo A my nawet nie dostaliśmy śmiesznych 50 e za dzień pracy Praca była w Tilburgu na butelkach , dojazd 50 km od domu warunki slabe. Wszystko to za pomoca : Elli i Magdy z timingu Nie pozdrawiam

ReachMan

Pracuje ktoś w Den Bosch przez timing w TeCo CDC BV , Tweeling 28 ? Praca przy etykietach, taśmie, pickingu?? Jakie wrażenia ?

Timing Eu Services
@ReachMan 17.01.2018 13:12

Drogi Panie. Zapytaj o Jenny szefowa Polek z Timingu. Zapytaj czy opłaca Ci się zaczynać moja opinia to NIE

Marta

Czy ktos orieientuje sie jak wyglada praca w magazynie z odzieza w Velno?? Jak wygladaja zarobki, zakwaterowanie itd?

Bleckmann
@Marta 12.07.2017 19:47

Bleckmann--?? szkoda kasy na wyjazd. serio

rozczarowani
@Marta 12.07.2017 19:47

pracowaliśmy w blackmanie bergen op zoom. timing nie wypłacał pieniedzy jak trzeba i źle liczył godziny! nie polecam - (usunięte przez administratora) i oszuci!

Timing Eu services
@rozczarowani 17.01.2018 22:13

Nke wyplacaja urlopu a polki z biura Timming mowia ze nic nie mogą. Najgorsza praca od 7 lat jaka mieliśmy w Bleckmanie i Timingu. Jest dużo ofert warto poczekać i poszukać bo wspolpraca z Timing to czas stracony szczerze i od serca A bleckmann to (usunięte przez administratora)

ReachMan

Oto link dzięki któremu szybko staniesz się posiadaczem jednego tysiąca action coins ! (usunięte przez administratora) Jest to nowa wirtualna waluta i może tokazać się że za pare miesięcy będzie sporo warta a Ty będziesz miał już conajmniej 1000!!! Conajmniej ponieważ możesz zapraszać nowych użytkowników , otrzymasz 10 ac za każdą osobę która kliknie w Twój link i aż 1000 gdy się zarejestruje. Masz palce, klawiaturę i internet, do dzieła :) Założenie konta jest proste , zajmuje nie dłużej niż 5 minut! Powodzenia. (usunięte przez administratora)

Edyta

@marczela rozumiem, że jesteś zainteresowana wyjazdem do pracy w Holandii? A może udało się już zarekrutować? Obecnie widziałam, że poszukiwani są pracownicy do pracy fizycznej w Amsterdamie, jednak sama agencja Timing zaznacza, że praca ta jest naprawdę ciężka fizycznie. Czy zarobki są więc adekwatne?

Edyta

@Czarna i skorzystałaś z oferty? Jak wrażenia? Opowiedz coś więcej forumowiczom na temat współpracy z Timing. Każda bardziej rozbudowana opinia jest nieoceniona dla osób poszukujących pracy.

Zostaw opinię o Timing - Hengelo

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Timing