Sherpa International Force

Opole

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 1000 ocen.

Sherpa International Force
3 1000 6 1

Opinie o Sherpa International Force

Cobelius

Przyjechałem do konkretnej pracy w WML Waalwijk. Płaca się zgadzała, godziny także, w terminie i w wysokości jaką mi zagwarantowano przed wyjazdem z Polski. Mieszkałem w dużym bungalowie sześcioosobowym za przyzwoitą opłatą. W parku Lage Mierde czułem się jak na wakacjach, nie mogę tego powiedzieć na przykład o tym koczowisku Jupitera w Baarlo, dwa różne światy. Raz na czas nie otrzymałem wypłaty ale po interwencji sytuacja się nie powtórzyła. Internet nie śmigał jak do tego przywykłem a miejsce zamieszkania wylosowałem daleko od miejsca pracy ale wspominam współpracę z Sherpą bardzo dobrze. Gdyby nie choroba w rodzinie zostałbym dłużej i prawdopodobnie miałbym do dodania jeszcze kilka pozytywów.

lili

Mnie niestety oszukali,nie wierzcie pani z biura In Person to co mi naobiecywała to zwykła ściema.Jest mnóstwo agencji rekrutujących do pracy w Holandii ja dokonałam złego wyboru .

Wojtek

Praca w Boni TRAGICZNA !Magazyn starego typu ,wózki do których się pakuje produkty trzeba pchać ręcznie a ważą po około 50kg -80kg ! w innych firmach jest wszystko zautomatyzowane i praca dużo spokojniejsza i lżejsza , atmosfera również tragiczna !zakwaterowanie na tym parku jest bardzo drogie ,mieszka się po 5 osób które nie zawsze są ok , czystość domków w skali 1-10 mocne 3 . Nie polecam ,pojedziecie wspomnicie moje słowa .

Asla
@Wojtek 09.07.2018 13:06

Pracowałam dłuższy czas na Boni jak dla mnie bardzo fajna praca, robisz swoje nikt się nie wtraca, atmosfera również spoko, jest czas pogadać między alejkami z kolegami. Czasami ciężko wiadomo, szczególnie jak ma się gorszy dzień, ale jak raz na jakiś czas nie ma się normy to nikt się nie czepia. A większe zamówienia można rozłożyć na dwa wózki wiec nie są ciężkie ;) Polecam

Piotrek
@Asla 17.07.2018 00:39

Byłem trz razy przez tą Agencję i powiem krótko pracy nie ma dla wszystkich. Pamiętam kiedyś taką nie miłą sytuacje, że przyjechał autokar z ludźmi a koordynator (usunięte przez administratora) po trzech dniach odesłał te osoby z powrotem do Polski. Dlatego z większością komentarzy na temat tej Agencji się zgadzam w 100%. Wszystko zależy gdzie się trafi a co do ludzi pracujących to różnie bywa. Co do wynagrodzenia nie liczcie na to, że będziecie mieć 40 godzin tygodniowo zapewnione, bo to nieprawda. Przede wszystkim nie słuchajcie tych pań w biurach w Rzeszowie i Opolu, ogólnie to co podpisujecie przed wyjazdem tzw niby tą śmieszną umowę, która nie zapewnia wam niczego. Jedyne co wam gwarantują dojazd do pracy i co tydzień wypłatę na konto. Czasami czułem się tam,tak jakbym zarabiał w Polsce 1500zł ,bo nie miałem pracy ani dodatkowych godzin pracy. Podsumowując nie polecam tej Agencji, bo tam nie zarobicie .Za każdym razem jak tam jechałem byłem pewien, że coś się zmieniło a to dalej to samo jakieś bungale dla odludziu,(usunięte przez administratora) i zero organizacji nic dać nic ująć.

Romero

Jest ktoś w Zeewolde na firme Bakker? Przez Sherpe?

HOOLLLY
@Romero 28.08.2018 14:10

Ja jestem pd 7 tygodni ;)

Hooolllyyy

Witajcie wybieram sie do pracy w Zeewolde na firme Bakker (zbiersnke zamówień chyba piekarnia) czy moze mi ktoś powiedzieć jak tam to wygląda i zakwaterowanie na parku na Bosruiterweg. Prozę o opinie.

VeniVidi
@Hooolllyyy 11.07.2018 16:45

Ostatnio ktoś się powiesił w lasku nieopodal parku, słyszałem także, że nie tak dawno obcięto jakiemuś człowiekowi rękę maczetą o.o oraz poderżnięto komuś gardło. Same ćpuny i najgorsze męty z Polski. Normalny człowiek popadnie tam w depresję, jest smutno, lokalizacja jest oddalona od cywilizacji, także jesteś skazany na towarzystwo ćpunów i kryminalistów. Welcome! hahahaha xD

DARO :D
@VeniVidi 18.07.2018 18:10

2 lata zylem na tym parku i stwierdzam e bylo bardzo fajnie podobno sie tam zmienilo pod wzgledem domkow rozbudowali ten park uchodcy tam zamieszkali wiec niewiem jak teraz to wyglada ale za moich czasow bylo tam SPOKO cpnow i krymiminals to na kazdym parku spotkasz normalna sprawa przeciez nikt ci niekaze sie zaprzyjazniac tworzysz sobie swoje grono i zyjesz PROSTE samobojstwa sa wszedzie to od psychiki czlowieka zalezy kazdy moze popasc w depresje chocby z tesknoty za rodzina dlamnie TEXAS to (usunięte przez administratora) park zajebisci ludzie polski sklep silka cisza spokoj zdala od miasta bynajmniej z czasow jak tam urzedowalem POLECAM i POZDRAWIAM!

Łobuz 1
@VeniVidi 18.07.2018 18:10

Brawo Ty może powinieneś zostać artystą bo kolorozyzowanie wychodzi Ci świetnie pajacu xd aż tak źle nie było :-P

Petra

Jeżeli zamierzacie jechać do pracy przez biuro SherpaForce (obecnie Inperson), musicie dowiedzieć się dokładnie na jakim rodzaju kontrakcie będziecie pracować. Posiadają dwa rodzaje kontraktu PL (packing and logistic) oraz Uitzen. Kontrakt Uizen: + pracujesz bezpośrednio dla klienta + zazwyczaj jest to lekka, manualna praca (ale może być w trudnych warunkach) + stabilny czas pracy + stawka brutto zaczyna się od 10€/godz. - wymagana znajomość angielskiego (nie zawsze) + wypłacane każde święta (jeżeli nie byłeś w pracy to dostajesz normalną dniówkę, a jeżeli byłeś dostajesz 200%) + chorobowe liczone od drugiego dnia choroby Kontrakt PL - stawka brutto zaczyna się od: pracownik - 9,11€/godz. brygadzista - 11,11€/godz. specjalista - 9,65€/godz. + obecność polskiego brygadzisty, który wyjaśni Tobie na czym polegać będzie Twoja praca - niektórzy z nich są nienormalni - ilość przepracowanych godzin zależna jest od ilości zamówień dla klienta (np. pracujesz na rozładunku kontenerów. Klient ma problemy z dostawą, bądź z zamówieniami, to siedzisz na dupsku w domu bo nie ma godzin) + możliwość dostania podwyżki: pracownik - 0,1€/godz.(zdarzają się wyjątki) specjalista - 0,1€/godz. (zdarzają się wyjątki) brygadzista - min 0,2€/godz. - święta niepłatne (no chyba, że byłeś w ten dzien w pracy to dostaniesz od 17% do 25% więcej do każdej godziny... możliwe nawet że 0% więcej) - chorobowe liczone od 3 dnia choroby + jeżeli jesteś brygadzistą to gwarancja godzin 36godz/tydz + możliwość dostania awansu Jeżeli chodzi o zakwaterowanie, to w wielu przypadkach pozostawia wiele do życzenia, ale posiadają również lokacje, które usatysfakcjonowały by nawet i wczasowicza. Tygodniowa opłata wynosi ponad 90€. Towarzystwo, które można spotkać również może być nieciekawe, chociaż to zależy od punktu widzenia. Standardowa pensja waha się od 220€ do 350€ (przy założeniu 40 godz pracy). Jeżeli jesteś miłośnikiem mocnych wrażeń polecam park Ooijen (przeróżna zbieranina z całej polski). obecnie tyle mogę napisać.

anonymous

witam zaproponowano mi wyjazd do pracy w magazynie wie ktoś może jak wygląda tam praca nie posiadam doświadczenia w tym kierunku. Proszę o odpowiedzi

olo
@anonymous 21.03.2018 15:18

anonymus pisze ze zaproponowano ci prace w magaz. ale miesiac wczesniej pisales ze podajesz ich do sadu za to ze ci nie zaplacili za prace to jak to jest z toba znowu do nich sie zglosiles chociaz mc wczesniej pisales o sadzie

olo
@olo 24.03.2018 09:56

to moga byc dwie rozne osoby nick za kazdym razem mozesz wpisac inny. Tak samo dwie rozne osoby moga miec ten sam nick

anonymous

Uwazajcie na tych oszustow bede sie sadzic z nimi juz zglosilem sprawe do inspekcji pracy niechca zaplacic za kilka tygodni pracy robia co chca ludzie uwazajcie na nich

aaa
@anonymous 24.02.2018 09:58

widzę, że o wielu agencjach wypowiadasz się negatywnie. jaki masz w tym interes? podejrzane....

Iza
@anonymous 24.02.2018 09:58

Witam, mam pytanie czy ktoś moze wie jak sytyłacja przedstawia się w firmie na pomidorach Firma Vereijken BV, była bym wdzieczna o jakies szczegóły czy praca jest i czy bardzo cięzko? wyjeżdżam z chłopakiem będziemy mieszkac Kaastel park Ooijen Blitterswijckseweg 2 Broekhuizenvorst 5871CE czy te bungale sa w miare do zycia za taka cene 92 euracze, i te pralnie te rzetony sa za darmo?, jak to tam wyglada z kosztami, czy koś cos wie ile mozna tygodniowo wyjść po odliczeniu domku i ubezpieczenia, bo mam nadzieje ze to jedyne koszty które biuro Sherpy odciaga? bardzo prosze odpowiedzi, z góry dziękuję i pozdrawiam :)

Wiktoria
@Iza 18.07.2018 21:34

Tez jadę z chłopakiem i nie wiemy czego się spodziewać ????

Wiktoria
@Iza 18.07.2018 21:34

Tez jadę z chłopakiem i nie wiemy czego się spodziewać :/

Aldonka
@Wiktoria 20.07.2018 15:48

Daj znać jak było! ja już z tym biurem kilka razy jechałam z mężem i mogę polecić śmiało, pozsdrawiam;)

Grzegorz

Witam na temat agencji Sherpa (obecnie In person) nie mogę powiedzieć złego słowa. Zaczynałem od szparagów z tego względu że sezon trwa krótko i będę mógł się przekonać jak jest naprawdę ponieważ opinie w internecie były tragiczne. Co do agencji, zapewniony transport z Pl do Nl, wypłata zawsze na czas i co do centa (tylko raz zdarzył się błąd jednak wszystko zostało wyrównane) zakwaterowanie w bungalu jednak trafiłem na bardzo fajny domek oraz przyjemnych ludzi, została mi zapewniona pomoc przy wyrobieniu nr BSN (nie znałem języka), zapewniony transport do pracy. Po zakończeniu sezonu szparagowego przez jakiś czas byłem skoczkiem następnie na stałe trafiłem do firmy Gipmans. Od siebie mogę powiedzieć tylko tyle że osoby które są zmotywowane do pracy, zaradne oraz posiadają kulturę osobistą mogą liczyć na stałą pracę. Czytając negatywne opinie domyślam się że są to osoby które raczej przyjechały na zielone wczasy ;) Gdyby ktoś potrzebował więcej szczegółów proszę pisać na pewno odpiszę. Pozdrawiam

przyszły pracownik
@Grzegorz 17.07.2018 14:51

Witam, mam pytanie czy wiesz może Panie Grzegorzu jak sytyłacja przedstawia się w firmie na pomidorach Firma Vereijken BV, była bym wdzieczna o jakies szczegóły czy praca jest i czy bardzo cięzko? wyjeżdżam z chłopakiem będziemy mieszkac Kaastel park Ooijen Blitterswijckseweg 2 Broekhuizenvorst 5871CE czy te bungale sa w miare do zycia za taka cene 92 euracze, i te pralnie te rzetony sa za darmo?, jak to tam wyglada z kosztami, czy koś cos wie ile mozna tygodniowo wyjść po odliczeniu domku i ubezpieczenia, bo mam nadzieje ze to jedyne koszty które biuro Sherpy odciaga? bardzo prosze odpowiedzi, z góry dziękuję i pozdrawiam :)

Czesław

Nie zgadzam się z niektórymi opiniami. Dla mnie Sherpa to dobra firma, Ezekiel nim miałem dobrą robotę, dobrze zarobiłem i cóż jeszcze szukać? Jeśli nawet ktoś miał kłopot to zawsze nawet najlepszym może coś się przydarzyć. Polecam

SpX
@Czesław 02.10.2017 23:09

Bezczelnie kpisz z ludzi, a z tekstem , że nawet najlepszym może się coś przydarzyć to już kompletnie odleciałeś. Ludzie nie dajcie się oszukać! Sherpa to banda złodziei i oszustów. Spróbujcie wszędzie gdzie tylko możecie, albo zostaniecie przeżuci i wypluci przez tą legalną mafię jaką jest Sherpa. Wszędzie jest lepiej np. w Otto, w Randstadt albo Pollux choć i one nie są święte ale na pewno duuuuużo lepsze.

Grzesiek
@Czesław 02.10.2017 23:09

Co oznacza sformułowanie: ,,Nawet najlepszym może coś się przydarzyć" :)

Hollllyyy

Firma bakker zakwaterowanie Zeewolde cxy ktoś pracował? Mieszkal? Jakieś opinie?? :)

Dominik

Podpowiedzcie jakie warunki pobytu organizuje firma?

Weronika

@daruu, proszę, aby swoje opinie oraz odpowiedzi na pytania użytkowników kierować bezpośrednio w wątku głównym forum opinii o pracy w firmie Sherpa International Force. Dlatego jeżeli możesz to proszę odpowiedz na pytanie użytkownika @Roma tutaj na forum, być może informacja, którą przekażesz będzie pomocna również i dla innych osób, które przeglądają wątek.

Roma

Praca sery w Almere opinie i bunfalo prak w Zeewolde był ktoś?

daruu
@Roma 14.06.2018 13:45

jak chcesz cos więcej wied zieć to pisz do mnie na priv mapet1-29@o2.pl..tam wymienimy sie tele ,zdzwonimy sie i pogadamy.. darek

Weronika

Obecnie firma Sherpa International Force poszukuje pracownika na stanowisko pracownika produkcji w miejscowości Holandia https://inperson.pl/oferty-pracy-w-holandii/pracownik-produkcji-przygotowywanie-zywnosci/ Czy ktoś z Was zamierza aplikować na powyższe stanowisko? Może są tutaj osoby, które miały okazję pracować za pośrednictwem tego pracodawcy na podobnym stanowisku i mogą podzielić się swoimi doświadczeniami z tego stanowiska? Zachęcam do dyskusji.

Zainteresowany

Praca sery w Almere jakie opinie? Zakwaterowanie w bungalo park w Zeewolde?

...ciekawa...

Jakieś opinie o pracy na serach w Almere? Dodatkowo interesują mnie info o bungalo park Bosruiterweg w Zeewolde

Zainteresowany

Produkcja serów w Almere, jakie opinie? Zakwaterowanie w bungalach na Bosruiterweg w Zeewolde - konkretne opinie .

Zainteresowany

Jak wygląda praca w Almere na produkcji serów? Zakwaterowanie w bungalach na Bosruiterweg ?

Weronika

@Hdhsbs, czy możesz rozwinąć swoją wypowiedź i w sposób bardziej szczegółowy przedstawić swoją opinię na temat pracy w firmie Sherpa International Force? Dlaczego tak uważasz? Opisz swoje doświadczenia związane z pracą w tej firmie. @Mirek, proszę o to, abyś w sposób bardziej merytoryczny wyraził swój komentarz na temat pracy w firmie Sherpa International Force. Twoja obecna opinia jest mało merytoryczna i mało mówi użytkownikom, którzy poszukują pewnych i uzasadnionych informacji na temat tego pracodawcy. Zachęcam do merytorycznej dyskusji.

Mirek

Wszystkie negatywne opinie mogę potwierdzić w 100% ! Z dala od tej firmy!

Woodi1992

Byłem w biurze mówili że na sery praca ale są 3zmiany i po 12godzib robi ktoś na serach proszę o opinię na tym dziale

Hdhsbs
@Woodi1992 04.05.2018 14:53

Nie polecam, szkoda gadać,marna stawka (usunięte przez administratora)bo mówią, ze idziesz do pracy na 4 h a wracasz po 12, niestabilne godziny pracy, najchętniej to by ludzi z zakładu nie wypuszczali. xD

Monika

Bardzo prosze o opinie przy pakowaniu ziół w venlo warto jechac?

Spawacz

Jest jakiś spawacz który pojechał z tej agencji do pracy? Bardzo proszę o poważne odpowiedzi.... Czy jest sens bo jak się czyta to forum,to nie wyobrażam sobie płacić za pranie za każdym razem z em czy siedzieć bez czynię 2 tygodnie

Sherpa International Force
pracodawca
@Spawacz 08.05.2018 19:50

Zakwaterowanie w przypadku spawaczy jest bezpłatne, pralki są na miejscu w mieszkania do dyspozycji bez ograniczeń. Mieszkania są wynajmowane bezpośrednio pod klienta. Proszę się nie obawiać.

Czescjestemmarek

Witam. Jakieś opinie na temat pracy w Boni Markten BV w Nijkerk ?

Wielki Shu
@Czescjestemmarek 15.01.2018 14:39

Warunki tragiczne, kasa marna, a to co ci obiecują możesz wstawić między bajki. Lepiej wybierz inną agencję, a na pewno nie pożałujesz. Pozdrawiam

Cześćjestemmarek
@Czescjestemmarek 15.01.2018 14:39

Pracuje już od tygodnia w Boni zobaczymy jak Solaris wyjdzie. W pierwszym tygodniu miałem 35godz. Dzięki za opinie.

olo
@Cześćjestemmarek 27.01.2018 19:38

35godz.* 8euro=280euro no chyba ze masz wieksza stawke godzinowa minus spanie i ubezpieczenie to zostaje 166 euro jeszcze dolicz miskę bo cos musisz jesc pranie to zostaje ile

Mania
@olo 24.03.2018 09:42

Nie powielaj informacji póki nie masz pewności jak jest. Na boni stawka to 11,50 brutto, przy 35 godzinach odliczając domek 90€ ubezpieczenie 22€ na tydzień, wyjdzie za te godziny nie mniej niż 350€ bo w Boni pracuje się także w sobotę. Stawka 9.14 jest na serach w almere, boni na pikowaniu ma znacznie wyższa.

TrueMan

(usunięte przez administratora) Ludzie ostrzegam Was przed Sherpą. Nic dobrego Was tam nie spotka chyba że jesteście w akcie desperacji to ryzykujcie na własne ryzyko.

tojaserek

Czy ktoś wie jak to jest z tymi serami w Almere? Gdzie sie mieszka gdy się tam pracuje,w Zeewolde?

Podróżniki

Siemka niedługo jade na produkcje serów ktoś wie jak tam jest i czego sie spodziewać

Ruda
@Podróżniki 07.03.2018 20:25

Witam, ja dostałam taką ofertę, może mi Pan napisać na meika, jak wrażenia? m.sokolowska1991@gmaio.com

Piotras

W Sherpaforce pracowałem rok z przerwami co do Agencji to powiem nie jest źle ,ale jedyny problem ,że na miejscu okazuje się ,że dużo osób czeka na pracę nawet 2 tygodnie. Nie wierzcie paniom w biurach w Rzeszowie i Opolu ,bo one muszą tak mówić ,bo tak naprawdę nikt by tam nie przyjechał do tej pracy. Jeżeli chodzi o warunki mieszkaniowe syfu nie ma ,tylko brak dla wszystkich pracy to jedyny problem tego pośrednika. Co płatności czasami się mylą w solarisach i trzeba pisać na hepdesk.Niestety ja już nie planuje wyjazdu przez tą Agencję ,bo się zawiodłem co do zarobków.

Mal.

Witam. Zaproponowano mi pracę w Vitacress w Vento. Ma ktoś może jakieś opinie. Z góry dziękuję.

młoda23
@Mal. 01.03.2018 16:25

zimno

OlaJ
@Mal. 01.03.2018 16:25

Jeśli jesteś odporna psychicznie na ponizanie to praca całkiem spoko

Zostaw opinię o Sherpa International Force - Opole

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Sherpa International Force