Sherpa International Force

Opole

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 988 ocen.

Opinie o Sherpa International Force

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Sherpa International Force

Ania

Niedługo wyjeżdżam do Almere do A-Ware. Powiedzcie jak tam jest ze znajomością języka, czy jest ona konieczna? I jak jest z parami, czy pracują razem ? ;)

Weronika

@Longu, jesteś zadowolony z dotychczasowej współpracy z Sherpa International Force. Mógłbyś opisać miejsce, w którym byłeś zakwaterowany? W jakim wymiarze godzinowym wykonujesz swoje obowiązki?

Longu

Witam.Posiada ktoś jakieś doświadczenia w pracy Boni Markten BV w Nijkerk ? Jakieś opinie ?

Longu
@kamarama 31.01.2018 13:19

Potwierdzam.Pracuje drugi tydzień i poki co zle nie jest.Praca dzień w dzień od pn do soboty także godziny są.Tygodniowki powyżej 300 euro.

Perła
@Longu 08.02.2018 00:18

Witam ja również pracuje w sherpie ale mój Solaris nie przekracza 200 euro można wiedzieć w którym zakładzie robisz

kasia

Witam, mam chęć jechać na magazyny lub produkcję.Ale czytając wrażenia innych mam obawy. pozdrawiam

Czescjestemmarek

Witam. Jakieś opinie na temat pracy w Boni Markten BV w Nijkerk ?

Wielki Shu
@Czescjestemmarek 15.01.2018 14:39

Warunki tragiczne, kasa marna, a to co ci obiecują możesz wstawić między bajki. Lepiej wybierz inną agencję, a na pewno nie pożałujesz. Pozdrawiam

Cześćjestemmarek
@Czescjestemmarek 15.01.2018 14:39

Pracuje już od tygodnia w Boni zobaczymy jak Solaris wyjdzie. W pierwszym tygodniu miałem 35godz. Dzięki za opinie.

Jowita

Za tydzień razem z partnerem jedziemy do Holandia z ta agencja. Interesuje mnie to czy jest tak kolorowo jak nam powiedzieli ? Czy naprawdę pracuje się max 60godzin tygodniowo? Czy na miesiąc naprawdę wyjdzie się te 1000 euro?

maniek
@Jowita 15.01.2018 20:15

nie jedzcie tam tragedia odradzam

anonim

(usunięte przez administratora)

agewwy

90 euro za domek i 20 euro za ubezpieczenie to standard, w żadnym biurze nie będzie taniej.

1234

Nie polecam tej agencji. Bardzo mała liczba godzin. Jak tak dalej będzie to wyjdę na zero

Anonim

Pracuje przez firmę sherpa od tygodnia. Sorry raczej nie pracuje jest poprawnym sformułowaniem. Od tygodnia siedzę na domku i nie ma dla mnie pracy. A za coś trzeba żyć i opłacać ten domek. Co prawda domki ładne. Organizacja kiepska. Nie jestem jedyną co czeka na prace. Jesienią macie okazję jechać z innej firmy to lepiej z niej skorzystajcie. Nie polecam tej agencji

tfojastara

Osobiście ze strony sherpy nie spotkały mnie żadne nieprzyjemności, ale znam osoby, które mogłyby mieć odmienne zdanie od mojego. Nigdy nie oskubali mnie z wypłaty, godziny też zawsze miałam, choć to pewnie zależy od zakładu do jakiego się trafi. Jak im się zapomniało wakacyjnych mi wypłacić, to wszystko bez problemu załatwiłam przez topdesk. Pan Zenon, koordynator, typ trudny we współpracy, traktujący wszystkich z góry i jak potencjalne źródło problemu. Warunki mieszkaniowe na Lommel bez szału, ale biedy też nie było. Do szkoły też szło się przyzwyczaić, duży plus to sklepy blisko miejsca zamieszkania i rower. :p Żeby nie było tak kolorowo, były również osoby, które zawsze na dniówkach miały wolne, podczas gdy inne nie miały wolnego w ogóle. Nie wiem na czym to polegało i w jaki sposób układany był grafik, czy se upatrzyli z góry jakieś osoby czy to był zwykły przypadek. Osobiście narzekać nie mogłam. Pozdrawiam cieplutko wszystkich, którzy w zeszłym roku pracowali w scherpenhuizen i mieszkali na Lommel. :D

anonymous

witam jade jutro na pomidory broehuizenvorst wiem moze ktos cos na ten temat?

Tak

Zakłady które polecam to Banken pieczarki i someren szklarnia z pomidorami. Są to zakłady gdzie można coś zarobic.

Czesław

Jesteście pewni, że nie można napisać coś pozytywnego?

Sysysysy
@Czesław 15.10.2017 20:46

Jedyne co mozna napisac pozytywnego to ze daja zarobic takim wiesniakom bez angielskiego i z grupa inwalidzka jak ty czesiu

Czesław

Nie zgadzam się z niektórymi opiniami. Dla mnie Sherpa to dobra firma, Ezekiel nim miałem dobrą robotę, dobrze zarobiłem i cóż jeszcze szukać? Jeśli nawet ktoś miał kłopot to zawsze nawet najlepszym może coś się przydarzyć. Polecam

SpX
@Czesław 02.10.2017 23:09

Bezczelnie kpisz z ludzi, a z tekstem , że nawet najlepszym może się coś przydarzyć to już kompletnie odleciałeś. Ludzie nie dajcie się oszukać! Sherpa to banda złodziei i oszustów. Spróbujcie wszędzie gdzie tylko możecie, albo zostaniecie przeżuci i wypluci przez tą legalną mafię jaką jest Sherpa. Wszędzie jest lepiej np. w Otto, w Randstadt albo Pollux choć i one nie są święte ale na pewno duuuuużo lepsze.

Lola11

Hej mam pytanie ktoś ma informacje na temat pracy przez " sherpa " chodzi o prace przy sadzonkach kwiatów w okolicach wenlo ktoś coś może powiedzieć w tym temacie ? Jak tam z mieszkaniem ? Godzinami ? Dokładnie: Kasteel park Ooijen Blitterswijckseweg 2 Broekhuizenvorst

Weronika

17 listopada w Ostrowcu Świętokrzyskim Sherpa International Force organizuje Targi Edukacji i Pracy, na których będzie można zasięgnąć wskazówek o tym jak poprawnie pisać CV i przygotować się do rozmowy kwalifikacyjnej. Może byłaby to też dobra okazja, by osoby, które myślą o skorzystaniu z usług tego pośrednictwa pracy, mogły porozmawiać o ważnych dla nich kwestiach z przedstawicielami tej firmy? Co uważacie o takiego typu wydarzeniach?

As

Ktos wie ile na pieczarkach teraz mają godzintygodniowo ?

Malwina

Czy mógłby ktoś podpowiedzieć mi kilka informacji o pracy przy produkcji serów w Almere? Jakie mieszkania organizuje na miejscu agencja? Jak przedstawia się sprawa języka, czy obowiązkowa jest znajomość i na jakim poziomie? Będę bardzo wdzięczna za pomoc.

nikt

@Dobry hej teraz na serach jest całkiem spoko są godziny i nadgodziny, jesli chodzi o mieszkanie to tez jest ok (z tego co słysze to jedne z lepszych w Sherpie) . Atmosfera w firmie tez OK czasem trzeba się narobic ale to chyba jak wszedzie.

EL
@nikt 03.10.2017 08:56

WITAM POSZUKUJE PRACY HOLANDII I SKONTAKTOWALM SIE Z TYM BIUREM ALE PO PRZECZYTANIU twojego POSTU MAM WATPLIWOSCI FAKTYCZNIE TAM JEST TAK DO BANI, JAK MZOESZ PDPISZ

Dobry

Mam jechac tam z dziewczyna na pakowanie serów, jak mieszkanie i praca ? Uciekac czy spróbować ?

Dobry

Co sądzicie o tej firmie i o mieszkaniach ? Z dziewczyna mam niedlugo tam jechac na sery, mozna sróbowac czy uciekać ?

Mmm

Jak wyglada praca na serach "pakowanie" ? wraz z dziewczyna mamy tam jechac niedlugo

Nickelodeon

Pytanie o Ooijen gdzie dojezdzacie do pracy z tego bungalow?

Dorota
@Nickelodeon 22.09.2017 13:11

To zalezy,gdzie jest ktos zaplanowany do pracy ? Moze to byc np 10km od domku a moze byc i 60km zalezy,kto gdzie pracuje..

,,,

Najgorszemu wrogowi nie polecam tej firmy...(usunięte przez administratora)

ddd

Mi i mojemu chłopakowi zaproponowano pracę na serach w Alemer. Ktoś może udzielić jakichś obiektywnych informacji? ;) Najlepiej popartych konkretami a nie "jest spoko" albo "jest ..ujowo". Z góry dzięki. MArcin - piszesz ze kasa zadna. Nie rozumiem, skoro sa godziny to i salaris powinien być calkiem przyzwoity. Na wiekowce robisz czy jak?

Cezary

Generalnie praca fizyczna nie zawsze jest miła. Szczególnie jeśli pracujemy z konieczności bez upodobania.

Marcin

Praca na serach w Almere, jak jest w rzeczywistości? Już opowiem. Trafiłem na inpak, czyli na pakowanie, dwa lata przepracowałem w tej firmie, i mimo że naprawdę praca nie jest sama w sobie najgorsza, choć zdarzają się cięższe dnie gdzie wszędzie, to za Chiny ludowe bym tam nie wrócił. Kasa żadna!!! PO PROSTU ZAROBICIE OCHŁAPY. Sam sie sobie dziwie, ze tyle tam wytrzymałem. Za normalne godziny, czyli 40 godzin tyg na zmianach popołudniowych dostawałem 190€!!! Najwiecej było za zmiany nocne, bo około 250€ wychodziło. Stawka jest śmieszna, wymagają języka na poziomie komunikatywnym (śmiech na sali), a stawka to 9.14 albo i mniej bo niektórym ludziom nie aktualizowano umów Hahaha. Ja trafiłem na dobry team, wiec jeszcze miałem luz, robiłem swoja robotę to nikt sie mnie nie czepiał, ale jeden z teamów ma młodego team leadera ciapak, ktory poniża, szkaluje, wyzywa sie na pracownikach, typowa parówa jednym słowem. Mieszkanie? Osiedle domków kartonowych, połamane łóżka, stare materace, mnie sie trafiła na domku lodówka która nie była czyszczona chyba caly okres jej użytkowania, tak zasyfionej lodówki to nie widziałem w życiu. A i wspomnę ze ta lodówka to jest na 5 osob, taka mała z 2 półkami, sklep jest jeden na parku, oczywiście kolejny wyzysk Polaków bo marża na produktach to chyba 70%. 5 działających pralek na całym parku, bo oczywiście pralki w donku nie ma hahahah wiec tak musicie łazić i czatować kiedy zrobić pranie. Do miasta 8 km!!! Sherpa daje rowery... a raczej dawała, bo ma tylko kilka. Wiec ja misialem kupic sobie sam. nie mieszkałem w gorszym miejscu. Co jeszcze do roboty samej, sherpa ma problem z zrekrutowaniem pracowników do tego "serowego raju" wiec rabie sie po 12 godzin często dzien w dzien bez przerwy. Człowiek chodzi jak zombie a zarobi 300€ co jest po prostu kpina i jawnym wyzyskiem ludzi. Bo za 60 godzin w tyg moi drodzy to powinno byc minimum 400€!!! A nie ze nie widzisz na oczy w weekend i wypłata to tez jakas... niewidoczna ???????????? oczywiście po 12 godzinach pracy powiniscie dostać ciepły posiłek, o którym jest zapis wxholenderskim prawie i zawsze w innym firmach ten posiłek był, a tutaj... dostaniecie nadgodziny pół godziny przed końcem waszej zmiany i 4 godziny bez żarcia. Jednym słowem jak niewolnik na plantacji bawełny, masz rąbać i koniec. Co z tego ze jestes głodny. Także nie ma sensu. Podwyżek nie ma zadnych, sa tylko te przymusowe co roku po 10 centów a i tak to wtedy podwyższają opłatę za domek o uwaga.... 10 centrów ???????????? gdyby ta praca była normalnie płatna, to ta praca zła nie jest, ale za ta kwotę po 12 godzin czesto codziennie po kilka razy w tyg - nie nie nie i jeszcxe raz nie. Mozecie jechac przes sherpe ale omijajcie sery szerokim łukiem. Bo maja inne ciekawsze i o wiele lepiej płatne zakłady. A w tym zakładzie nie ma nic.

Czeremcha

Poczytałem sobie trochę wpisy na tym wątku i mam już wyrobione zdanie o agencji Sherpa International Force. Wiele osób traktuje niestety pracę za granicą jak wyjazd na urlop. Nic bardziej mylnego, i pewnie dlatego niektórzy piszą takie oczerniające pseudo opinie!!

Grzegorz

Co do agencji nie moge powiedziec zlego slowa. Przed przyjazdem naczytalem sie negatywnych opini jednak postanowilem przyjechac na sezon szparagowy i ocenic jak jest naprawde. Generalnie na Oojen da sie zyc wiadomo ze nie jest to osrodek rekreacyjno wypoczynkowy ale da sie przyjemnie spedzic czas po robocie. Wzgledem pracy po zakonczeniu sezonu szparagowego bylem lokowany po roznych zakladach na dzien dzisiejszy pracuje w firmie Gipmans. Co do zakladu moge powiedziec ze nie zamienil bym go na inny mimo ze na starcie nie bylo latwo ( ciezka praca i wysokie temperatury ) jednak na dzien dzisiejszy praca jest dosc lekka i przedewszystkim nie jest monotonna. Generalnie Sherpe moge polecic ludzia zmotywowanym do pracy chetnym zostac na dlugi czas stanowczo odradzam osoba ktore chca zajarac trawe imprezowac i liczyc na latwe pieniadze. Ps wzgledem godzin jesli nie jestescie planowani miejcie pretensje do siebie Holendrzy doskonale widza kto przyjechal pracowac a kto sciemniac

Grzegorz

Co do agencji nie moge powiedziec zlego slowa. Przed przyjazdem naczytalem sie negatywnych opini jednak postanowilem przyjechac na sezon szparagowy i ocenic jak jest naprawde. Generalnie na Oojen da sie zyc wiadomo ze nie jest to osrodek rekreacyjno wypoczynkowy ale da sie przyjemnie spedzic czas po robocie. Wzgledem pracy po zakonczeniu sezonu szparagowego bylem lokowany po roznych zakladach na dzien dzisiejszy pracuje w firmie Gipmans. Co do zakladu moge powiedziec ze nie zamienil bym go na inny mimo ze na starcie nie bylo latwo ( ciezka praca i wysokie temperatury ) jednak na dzien dzisiejszy praca jest dosc lekka i przedewszystkim nie jest monotonna. Generalnie Sherpe moge polecic ludzia zmotywowanym do pracy chetnym zostac na dlugi czas stanowczo odradzam osoba ktore chca zajarac trawe imprezowac i liczyc na latwe pieniadze. Ps wzgledem godzin jesli nie jestescie planowani miejcie pretensje do siebie Holendrzy doskonale widza kto przyjechal pracowac a kto sciemniac

Cezary

Sherpa International Force działa na rynku agencji już wystarczająco długo i w związku z tym ma sporo dobrych ofert.

Malwinka

Pracowałam w sherpie od stycznia. Pan R to burak i wogole nieatrakcyjny. Pan P również nie robi show wyglądem ale przynajmniej ogarnia ta prace i odnosi się do ludzi z szacunkiem, ciekawe co będzie jak odejdzie. Warunki na parku do najlepszych nie należą ale wystarczy poczekać tydzień lub dwa i zwalnia się zawsze coś lepszego. Praca jak praca zależy kto na co umowę podpisał. Jeśli chodzi o 5 min. Na ogarnięcie się to buraki z chorobowego chyba w pióra obrosły Pan Paweł zawsze powatarzal mnie i innym ze każdy ma minimum 30-40 min na ogarnięcie się wiec jak ktoś jest naiwny to wierzy byle czupiradlu co siedzi na tych kontrolach rano. Z chęcią wrócę ale jak ostatnio na edco. Super oferta na pikerce 40 godzin fajni ludzie i pieńiadze.

Czesław

Nikt nie mówił, że będzie lekko. Zawsze taki wyjazd to dodatkowy stres i tęsknota za najbliższymi. Ja słyszałem, że Sherpa do bardzo dobry pracodawca.

oszukana

pisze tu aby ostrzec innych, wytrzymalam tam nie cale 5 dni, mialam na tyle szczescia ze ktos po mnie przyjechal z Polski, niektórzy niestety go nie maja i musza zostac do pierwszej wyplaty, o ile w ogole jakas dostana. w biurze w Opolu obiecywali bog wie co, bylam swiadoma tego ze to nie do konca prawda, ale nie sadzilam ze wpakowalam sie w takie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Bungale w ktorych mieszkalam, to jakas tragedia, w lazience jakies brudne i zaplesniale rzeczy bylych mieszkancow, w lodowce byl taki syf ze nawet jej nie otwieralam, ogolnie duzo by opowiadac. jesli chodzi o prace mialam z chlopakiem pracowac w jednej szklarni, w tych samych godzinach, okazalo sie ze w pierwszy dzien mialam wolne, chlopak poszedl na pare godzin do pracy, na drugi dzien bylam w truskawkach w polu, chlopaka wyslali calkiem gdzie indziej, w trzeci dzien oboje mielismy miec wolne,rano natomiast przyszla po nas kobieta i oznajmila ze mamy 5 min zeby sie ogarnac i isc do pracy, oraganizacja pracy tragiczna. to tak w skrócie, jesli ktos chce jechac zeby pracowac i sie czegos dorobic to na pewno nie tam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Chrabia

Nie ma niestety idealnych agencji. Zdarzają się nieprzewidziane sytuacje ale nie powinniśmy z tego tytułu przekreślać agencji. Może trzeba lepiej się zabezpieczyć?

takbyło

Sherpa... dzięki tej agencji jestem na minusie ponad 200 euro, ponieważ panom z biura nie chciało się jechać do skrzynki aby odebrać mój numer sofi. Dzięki czemu za ostatnie 5 dni nie otrzymałam wypłaty. Pracowałam w A-Ware koło Zeewolde. Wypłaty to był śmiech na sali. Przeczekałam równo 3 tygodnie, żeby zobaczyć na jakich zmianach ile zarobie. No i zarobiłam. Za 5 dni/8h na nockach 150 euro. Mieszkanie na parku w bungalowie, ale lepsze określenie to karton. Jeden karton obok drugiego. Dwóch panów pracujących w biurze na parku to pomyłka. Bez samochodu ani rusz, oferują rowery dla każdej nowej przybyłej osoby, a prawda jest zupełnie inna, przez 3 tygodnie starałam się o rower, żeby móc chociaż podjechać do sklepu oddalonego od parku 8 km. W rezultacie musiałam prosić obcych ludzi, a roweru się nie doczekałam. Jedyny i to największy plus, że poznałam mnóstwo miłych i pomocnych ludzi. A odnośnie samej pracy. Jako inpaker na raspach nie było źle, trochę monotonnie, ale praca na produkcji przy lince raczej wszędzie tak wygląda. I tak miałam szczęście, bo przynajmniej było tempo, a nie zastój jak na dziale wyżej. Kierownictwo miłe i pomocne. Z tego miejsca pozdrawiam najlepszego na świecie operatora Gorana! Moja konkluzja na temat Sherpy jest jedna: Ściema, ściema, ściema. Pani w biurze pięknie opowiadała jak to miałam mieszkać w samym Almere, potem w Zeewolde, a potem wyszło jak napisałam. Nie wiem jak z pracą i mieszkaniem w innych miejscowościach, ale Bungalo Park Zeewolde- Texas ( fanpage do znalezienia na facebook'u). PRZESTRZEGAM I NIE POLECAM! P.S. ZDJĘCIE DOMKÓW JEST NIEAKTUALNE PONIEWAŻ OD ROKU MIESZKAJĄ W NICH UCHODŹCY, BUNGALOWY SHERPY SĄ OBOK I W NICZYM NIE PRZYPOMINAJĄ TYCH ZE ZDJĘCIA.

sic

Sherpa... dzięki tej agencji jestem na minusie ponad 200 euro, ponieważ panom z biura nie chciało się jechać do skrzynki aby odebrać mój numer sofi. Dzięki czemu za ostatnie 5 dni nie otrzymałam wypłaty. Pracowałam w A-Ware koło Zeewolde. Wypłaty to był śmiech na sali. Przeczekałam równo 3 tygodnie, żeby zobaczyć na jakich zmianach ile zarobie. No i zarobiłam. Za 5 dni/8h na nockach 150 euro. Mieszkanie na parku w bungalowie, ale lepsze określenie to karton. Jeden karton obok drugiego. Dwóch panów pracujących w biurze na parku to pomyłka. Bez samochodu ani rusz, oferują rowery dla każdej nowej przybyłej osoby, a prawda jest zupełnie inna, przez 3 tygodnie starałam się o rower, żeby móc chociaż podjechać do sklepu oddalonego od parku 8 km. W rezultacie musiałam prosić obcych ludzi, a roweru się nie doczekałam. Jedyny i to największy plus, że poznałam mnóstwo miłych i pomocnych ludzi. A odnośnie samej pracy. Jako inpaker na raspach nie było źle, trochę monotonnie, ale praca na produkcji przy lince raczej wszędzie tak wygląda. I tak miałam szczęście, bo przynajmniej było tempo, a nie zastój jak na dziale wyżej. Kierownictwo miłe i pomocne. Z tego miejsca pozdrawiam najlepszego na świecie operatora Gorana! Moja konkluzja na temat Sherpy jest jedna: Ściema, ściema, ściema. Pani w biurze pięknie opowiadała jak to miałam mieszkać w samym Almere, potem w Zeewolde, a potem wyszło jak napisałam. Nie wiem jak z pracą i mieszkaniem w innych miejscowościach, ale Bungalo Park Zeewolde- Texas ( fanpage do znalezienia na facebook'u) PRZESTRZEGAM I NIE POLECAM! P.S. Sherpa... dzięki tej agencji jestem na minusie ponad 200 euro, ponieważ panom z biura nie chciało się jechać do skrzynki aby odebrać mój numer sofi. Dzięki czemu za ostatnie 5 dni nie otrzymałam wypłaty. Pracowałam w A-Ware koło Zeewolde. Wypłaty to był śmiech na sali. Przeczekałam równo 3 tygodnie, żeby zobaczyć na jakich zmianach ile zarobie. No i zarobiłam. Za 5 dni/8h na nockach 150 euro. Mieszkanie na parku w bungalowie, ale lepsze określenie to karton. Jeden karton obok drugiego. Dwóch panów pracujących w biurze na parku to pomyłka. Bez samochodu ani rusz, oferują rowery dla każdej nowej przybyłej osoby, a prawda jest zupełnie inna, przez 3 tygodnie starałam się o rower, żeby móc chociaż podjechać do sklepu oddalonego od parku 8 km. W rezultacie musiałam prosić obcych ludzi, a roweru się nie doczekałam. Jedyny i to największy plus, że poznałam mnóstwo miłych i pomocnych ludzi. A odnośnie samej pracy. Jako inpaker na raspach nie było źle, trochę monotonnie, ale praca na produkcji przy lince raczej wszędzie tak wygląda. I tak miałam szczęście, bo przynajmniej było tempo, a nie zastój jak na dziale wyżej. Kierownictwo miłe i pomocne. Z tego miejsca pozdrawiam najlepszego na świecie operatora Gorana! Moja konkluzja na temat Sherpy jest jedna: Ściema, ściema, ściema. Pani w biurze pięknie opowiadała jak to miałam mieszkać w samym Almere, potem w Zeewolde, a potem wyszło jak napisałam. Nie wiem jak z pracą i mieszkaniem w innych miejscowościach, ale Bungalo Park Zeewolde- Texas ( fanpage do znalezienia na facebook'u) PRZESTRZEGAM I NIE POLECAM! P.S. ZDJĘCIE DOMKÓW JEST NIEAKTUALNE PONIEWAŻ OD ROKU MIESZKAJĄ W NICH UCHODŹCY, BUNGALOWY SHERPY SĄ OBOK I W NICZYM NIE PRZYPOMINAJĄ TYCH ZE ZDJĘCIA.

Czarek

Interesuje mnie wyjazd z agencją do Holandii i może ktoś wrzuci kilka info?

jagoda

Pracowałam w Sherpa 4 miesięcy z czego 2 miesiące mogę zaliczyć do udanych. Praca jak wszędzie trzeba zacisną zęby i za.........ać to usłyszałam w pierwszym dniu. Nie polecam ziółek- Vitakres zimno, ponizanie, ciągły stres, i nie wolno mieć własnego zdania. Do tego dochodzi nie przestrzeganie zasad BHP. Polskie biuro obiecywano mi ZŁOTE GÓRY cudowną prace i cudowny personel który pomoże w razie potrzeby. Było całkiem inaczej, personel wyżywający się na pracownicach, ciągle popędzanie, praca na czas, ( akord, każda praca do jakiej zostaniecie przydzieleni to praca na AKORD nie słuchajcie że jest inaczej, polskie biura tego nie mówią) jeżeli w 20 min nie spakowałaś 100 szalek np.: pietruszki z odpowiednia wagą to nie miałaś pracy albo wysłuchałaś że zostaniesz wymieniona, bo przez Ciebie firma ma straty, więc bież się do roboty , a jeżeli w końcu już nie miałaś siły wysłuchiwać i postawiłaś się , to dostawałaś bloka na prace. Koordynatorka ma Cię w du....e. nic nie pomoże jest holenderka nie zna polskiego nie możesz się pożalić no chyba ze znasz język, ale jeżeli dojdzie, a naj częściej dochodzi informacja ze się pożaliłaś to Baska tak zwana szefowa zgnoi Cię przy wszystkich. Personel Vitakresu to polki dziewczyny młode , ale z piekła rodem , nie szanują kobiet które tam pracują no chyba ze są to kobiety które donoszą o wszystkim, dosłownie . Takie donosicielki zawsze maja prace. Mieszkałam na Kasteel Ooijen, dobre warunki , ale wystrzegajcie się tak zwanej szkoły Fakeland brud smród i ubóstwo. Koordynatorem tej placówki jest Zenon, nic nie załatwicie u niego. Mieszkałam też na Loomel w Belgi warunki dobre jak na domki letniskowe, pracowałam wtedy w Scherpenhuizen pakowanie warzyw i owoców oczywiście akord. Z godzinami bywało różnie ja nie mogłam narzekać ale byli ludzie którzy pracowali po 3 dni w tygodniu i nie mieli jak zapłacić 89,90 euro( na tydzień ) za bungal. Mam 47 lat i nigdy, nikt tak mnie nie upokorzył jak pracownicy Sherpy. Jak macie jakies pytania, chętnie udziele informacji.

Aga500

Ktoś mi może szczerze opisać co sądzi o tej firmie i o sposobie zalatwiania pracy przez nich ? Czy dobrze kierują ludzi w odpowiednie miejsca bez zadnych problemow ? Jeśli ktoś ma jakieś doswiadczenia zwiazne z ta wlasnie firma bardzo prosze o kontakt bo wlasnie za ich pomoca chce sie wybrac z chłopakiem do Holandii.

Czerwień

Jestem zadowolony ze współpracy z agencją ale zawsze coś się może zdarzyć.

8sierpnia

Witam mam w ten weekend jechać na magazyn do venlo na etykietowanie pakowanie itp. Czy ktoś już był lub jest teraz mógłby się podzielić wrażeniami z góry dziękuję i pozdrawiam

Amator

Czy pracował ktoś przy zbieraniu zamówień w Venlo w Holandii? Jaka to robota, jaki język trzeba znać i na jakim poziomie? Na jak długo są wyjazdy? Z góry dzięki

Czesław

Żadna agencja nie będzie dobra jeśli nie mamy chęci do pracy. Tym bardziej, że to są roboty za granica a tam jest ciężko.

Agata

Gipmans Productie BV, Bultenvenweg 30, 5916 RW Venlo - praca przy sadzonkach w szklarni. Ktoś pracował? Opłaca się jechać?

Udo

Sherpa ma fajne oferty pracy, może to nie jest lekka robota ale zarobić można . Czasem czytam opinie na wątku i nie radzę się na nich opierać do końca.

MK

Przed wyjazdem czytałam opinie na temat Sherpy i miałam obawy. Podjęłam jednak decyzje ze jadę i nie żałuje. Pracuje przy pomidorach (pakowanie) nie narzekam na godziny. Mieszkam na parku Ooijen i warunki są w porządku. Internet mógłby być lepszy ale do normalnego użytkowania wystarczy. Biuro Sherpy jest na parku i w razie potrzeby pomagają. Szczególnie jeden z koordynatorów (pan R) dla informacji dziewczyn jest przystojny wiec aż miło tak chodzić :)

TomaszSobi
@MK 22.07.2017 00:28

Dobrze wiedzieć bo ja wraz z kumplem też jedziemy na pakiwanie/sortowanie z tym ze będziemy na Lommel Park. 18 :00 wyjazd . Mam nadzieję że tragedii nie będzie :P

MalaMi

Pracuje dla Sherpy od dwóch tygodni. Na driscoolsie praca ciężką ale da się wytrzymać. Wynagrodzenie za tydzie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Godziny pracy jak najbardziej pewne.. Co do niektórych ludzi którzy siedzą w biurze to tragedia. Sami nie wiedza na Czym stoją .. Ale ważne jest to ze są godziny i dobra kasa. Pozdrawiam. ;)

Animator

Opinie na forum maja prawo pisać wszyscy nie tylko osoby niezadowolone. Bardzo denerwują się niektórzy, że są opinie pozytywne. A może to konkurencja pisze źle?

Mosiek

Nie jestem pracownikiem agencji jedynie korzystam z ich ofert i jestem bardzo zadowolony!!!!! Opinie mogą pisać wszyscy!

Zostaw opinię o Sherpa International Force - Opole

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Sherpa International Force