Fabryka Grzejników „Purmo”

Rybnik

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 81 ocen.

Opinie o Fabryka Grzejników „Purmo”

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Fabryka Grzejników „Purmo”

Kamyk

Mistrzowie na osłonkach są super. Piszecie bzdury. Jak lenie i nieroby przychodzą to narzekają. A ci, którzy uczciwie pracują i nie chodzą na chorobowe bo ich paluszek boli to są doceniani.

Hehe
@Kamyk 27.09.2017 19:39
Mistrzowie na osłonkach są super. Piszecie bzdury. Jak lenie i nieroby przychodzą to narzekają. A ci, którzy uczciwie pracują i...

Doceniani czyli mogą pracować w soboty i niedziele, jak dla kogoś liczy się tylko kasa to spoko ale jak znaleźć czas dla rodziny na odpoczynek ? Ogólnie praca spoko, jak się dobrze trafi i nie podpadniesz majstrowi

Flat
@Kamyk 27.09.2017 19:39
Mistrzowie na osłonkach są super. Piszecie bzdury. Jak lenie i nieroby przychodzą to narzekają. A ci, którzy uczciwie pracują i...

Wiem przecież że na ojca nie będziesz narzekał więc się nie wypowiadaj. Jak by nie tatuś to dalej zawiesza te OSŁONKI.

zainteresowana

Jakie zarobki są na produkcji dla kobiet? 1900 netto jest możliwe?

Nigga
@zainteresowana 25.10.2017 08:27
Jakie zarobki są na produkcji dla kobiet? 1900 netto jest możliwe?

Zdecydowanie nie, na linii niekiedy nie da się robić bo słyszysz tylko: nie chce mi się, zwalniam się, mam wyje... i motywacja do pracy leci na łeb na szyję w całej grupie. Mają rację bo mało zarabiają ale w takim towarzystwie zwyczajnie nie da się pracować.

ten co stoi???

Ty obserwujesz i oceniasz ale ciebie terz obserwują i oceniają jak chodzisz kibel???robota???robota???kibel???itp...patsz na siebie a nie na innych,oceń najpierw siebie a jak jesteś idealna to potem innych,troche pokory i szacunku to tak niewiele pozdrawiam.

Kala

Na malarni też super , robole robia a leń wiecznie stoi

Cichy

Na dziale zawieszania osłon to totalna porażka w dodatku jest tam dwóch mistrzów jeden chandluje w czasie pracy swoimi wyrobami (wędzonka) drugi zaś wysluguje się ludźmi w celach prywatnych (gładzie.,kafelki,kopanie studni Itp) za to że dostaną większą podwyżki.

Harakiri sepuku
@Cichy 20.09.2017 05:28
Na dziale zawieszania osłon to totalna porażka w dodatku jest tam dwóch mistrzów jeden chandluje w czasie pracy swoimi wyrobam...

To akurat jest jeszcze najmniejszy problem związany z malarnią osłonek. Ludzie się zwalniają a norma zostaje ta sama i 12h byłoby fajniusio i milusio jakbyś został(a). Za rok pewnie jeszcze zwiększą. Na hasło "malarnia osłonek" najmądrzejsza decyzja to zabrać cv i zawrócić w stronę wyjścia.

kala

to że za bardzo sie nie napracujesz

:)
@kala 13.09.2017 12:50
to że za bardzo sie nie napracujesz

a jaka stawka mniej wiecej?

kala

super

Mlody
@kala 12.09.2017 09:18
super

co masz na mysli mowiac super praca w jakosci?

Kala

Znowu podwyżki , ale do młodych my starzy pracownicy zarabiamy mniej od nich a musimy ich uczyc . kobiety maja jeszcze gorzej

Mlody
@Kala 11.09.2017 04:53
Znowu podwyżki , ale do młodych my starzy pracownicy zarabiamy mniej od nich a musimy ich uczyc . kobiety maja jeszcze gorzej...

a jak wyglada praca w kontroli jakosci i zarobki? bo widze ogloszenia, ze szukaja do jakosci.

Be bo

Ludzie wy myślicie w ogóle ? Pracowałam tam pare lat temu mój chlopak pracuje dalej i jest mega zadowolony zarabia ok 4na miesiac praca jak praca trzeba cos zrobic zeby zarobić

w
@Be bo 09.09.2017 22:28
Ludzie wy myślicie w ogóle ? Pracowałam tam pare lat temu mój chlopak pracuje dalej i jest mega zadowolony zarabia ok 4na miesi...

jesli zarabia okolo 4tys to na jakim jest stanowisku? pozdrawiam

praca kj

mam takie pytanko: ktos orientuje sie jakie sa zarobki w dziale kontroli jakosci? jesli ktos cos wie, bardzo prosze o odpowiedz, pozdrawiam

kula

Jak myślisz tylko o sobie, a reszta cię nie interesuje,czyli ego,ego,ego ,byle ja,to polecam,zrobisz tam karjerem napewno,życzę powodzenia.

Ka

Da się wytrzymać

jan ooooo

Witam czy warto się tam zatrudnić na produkcję??wiem że zarobki kijowe ale to jak wszędzie ale czy robota jest w miarę normalna czy nie?bo wszyscy tylko narzekają i oczekuję szczerej odpowiedzi

kala

Będa premie , ale dla kogo ???????????

Sasha

Wszystkich stanowisk nie wyliczę ani gdzie są braki, aż tak dobra nie jestem ;) na pewno na wielu z nich kobieta by sobie też poradziła tylko szefostwo woli facetów. Wynagrodzenie jest wypłacane zawsze na czas. Praca w systemie 3-zmianowym ale nie jest powiedziane że musisz na wszystkie trzy po kolei chodzić. Może się zdarzyć że pójdziesz np. dwa tygodnie na rano, tydzień na drugą i potem znów na rano. Jeśli palisz to i na papierosa bez problemu znajdzie się czas. Nie musisz dźwigać żadnych dużych ciężarów tylko mieć szybkie ręce i być odporną na monotonną pracę na linii. Spróbuj kiedyś mieszać herbatę przez pół godziny bez przerwy, mniej więcej tak fascynująca jest to praca ;)

OEE

O baja bongo o bongo baja

Karolina

@Sasha - a czy wiesz coś o aktualnych ofertach pracy w Fabryka Grzejników „Purmo”? Czy firma przyjmuje nowych pracowników?

Sasha
@Karolina 24.07.2017 11:13
@Sasha - a czy wiesz coś o aktualnych ofertach pracy w Fabryka Grzejników „Purmo”? Czy firma przyjmuje nowych pracowników?...

Firma szuka głównie mężczyzn bo to robota czysto fizyczna, a tych coraz więcej się zwalnia z powodu zarobków. Obawiam się że nie zechcą przyjmować kobiet w miejsce mężczyzn tylko zwolnił się facet=przyjmują faceta, zwolniła się kobieta=przyjmują kobietę.

Surowa

Dobrze że zaczynają się postoje , będzie można na spokojnie poszukać nowej roboty

PANI

jakie umowy dajecie na start po ilu miesiącach umowa na czas nieokreślony pozdrawiam

Syam
@PANI 04.07.2017 18:12
jakie umowy dajecie na start po ilu miesiącach umowa na czas nieokreślony pozdrawiam

Umowa na czas nieokreślony po około 4 latach, najpjerw 2 razy przedłużają na rok, potem 2 lata i jak do tej pory człowiek nie wyjdzie z tego błędnego koła to cyrograf w postaci umowy na czas nieokreślony. Pozdrawiam i zapraszam

PANI

jakie umowy dajecie na start po ilu miesiącach umowa na czas nieokreślony pozdrawiam

Sasha
@PANI 04.07.2017 18:11
jakie umowy dajecie na start po ilu miesiącach umowa na czas nieokreślony pozdrawiam

Z kobietami w purmo jest taki problem że nie ma zbyt wielu stanowisk stworzonych z myślą o kobietach. Umowa na stałe to jedno, ale o awansie na poganiacza czy szkoleniach innych niż bhp mogą narazie zapomnieć.

Hugo

cały mokry cały mokry plecy , czoło , za uszami , rzić ...

iga

może mi ktoś napisać czym zajmują sie kobiety u was w firmie oraz czy macie jakieś postojowe letnie pozdrawiam Iga

Brunhilda
@iga 24.05.2017 21:56
może mi ktoś napisać czym zajmują sie kobiety u was w firmie oraz czy macie jakieś postojowe letnie pozdrawiam Iga...

Kobiety dzielą się na dwie grupy, jedna grupa zakłada plastikowe ochronki na rogi grzejników i sobie siedzi przy tym a druga grupa ściąga osłonki do grzejników na linii. Linia dzieli się na 100 odcinków po 3 metry każdy, a na jednym takim odcinku potrafi wisieć 64 osłonki naraz i to wszystko ciągle jedzie w przód i trzeba zagęszczać ruchy lekko. Lepiej być w tej pierwszej grupie.

Gracjanek

Ludzie zaczynają odchodzić Panie Dyrektorze

Mephisto

Umowa o pracę a stawka zaczyna się bodajże od 10,30zł i 1450-1500 pewnie będzie. Żeby dostać 2000 trzeba wszystkie soboty chodzić albo nadgodziny tyrać.

Aga

Hej ile zarabia na czysto nowy pracownik jakie dają umowy pozdrawiam

pracownik

Tak, są premie, bileciki do teatru, wyjazdy integracyjne i obiadki służbowe.... ale tylko dla wybranego kierownictwa. Reszta no cóż.....

Ajax

Dzień dobry, czytałem wyżej, że raczej ciężko w tej chwili dostać się na produkcje, czy to prawda? Nie ma w ogóle przyjęć? Jaką stawkę na rekę Purmo oferuje nowym pracownikom? Czy do wypłaty są jakieś dodatki typu premia, bony, karnety itp? Jak atmosfera na hali? Pozdrawiam

pracownik na wagę złota :)

yyy, a to ja dziękuję jednak, Oddzwonię, oczywiście jak się tu coś zmieni zarobkowo.

d

jaka stawke oferują nowemu pracownikowi na produkcji?

Kapitan bomba
@d 16.01.2017 14:04
jaka stawke oferują nowemu pracownikowi na produkcji?

Wątpię żeby teraz tak łatwo było się dostać do purmo, ludzi z doświadczeniem na produkcji mają dość a połowa z nich to rodziny brat-siostra, mąż-żona, ojciec-córka itp.

Juk

Nie od dziś wiadomo, ze Fabryka Grzejników „Purmo” to nie jest prosta branża, bo jednak jest to rzecz dość fizyczna, ale z drugiej strony to też nie róbmy wielkiego zamieszania, wiadomo przecież, że bywa czasami różnie, niektórzy lubią pracować i tyle.

anonim

(usunięte przez administratora)

Freeman

Jak masz mentalność niewolnika to Purmo jest dla ciebie.

anonim

(usunięte przez administratora)

gonzo

Przejżyj poprzednie posty i łapki w górze i wszystko w temacie !

co się dzieje?

Witam, UWAGA!!! tam wszyscy wszystkich OCENIAJOM tylko nie siebie,Sory to jesr żałosne.

chudy

Tez nie narzekam,nie jest zle ale mogło by być lepiej,w każdej pracy stawke trzeba sobie wyrobić,chyba ze masz plecy i startujesz z górnej pułki

chudy

Młodzi by chcieli zaraz ze 3 tys. zarabiać i najlepiej nic nie robic,w soboty nikt wam nie każe pracować sami jesteśmy sobie to winni,tak już nauczyliśmy pracodawców ze chodzimy w soboty, polska to drugie chiny,wiecej , szybciej , taniej liczy się ilość a nie jakosc

anonim

(usunięte przez administratora)

Lol85

W latach 70-tych to była godność pracownika warunek!!!TYLKO NIE POLITYKA,teraz jest żałość i dno,ciekawy będzie twuj szacunek jak cię zastąpi Nadia z ukrainy powodzenia.

Lol85

Tam kiedyś było ok np 5 lat temu na malarni prowadzący ok dobra atmosfera aż chciało się robić i było pozytywne nastawienie,teraz wszystko włeb wzieło ci sami prowadzący w szoku do głowy dostają niewiem czy te oei czy oco tu chodzi ,dno totalne dno,mam nadzieje że to się zmieni bo jak nie to chyba tylko ukraińcy tam będą chcieli robić bo nierozumieją co do nich mówią a my polacy zawsze rozumiemy innych ale nie siebie.

Ktoś

Po kilku latach pracy w purmo płaca niewiele wyższa od płacy minimalnej. Trzeba chodzić w soboty żeby dostać normalną wypłatę ~2000

swój chłop

Aha jaszcze zapomniałem.Panowie czapeczki na głowę bo wydalamy z zakładu (zarządzenie dyrekcji)

swój chłop

Przyjęli 9 z ukrainy po 12h a 50 w drodze(plotka ale plotki się tam sprawdzają raczej)Ani be,ani me,ani kukuryku.A tempi niesamowicie ale chyba udają.Po prostu w purmo zaczynają oszczędzać na ludziach a resztę dopowiec sobie sam.Lepiej już było.Powodzenia w innej pracy.

Pracownik

Trzymają starych, grubych pracowników którym brzuch wystaje spod koszuli, a zwalniają młodych którzy na wstępie rzucani są na najtrudniejsze stanowiska. Norma jest ustalana chyba na widzimisię. Taki grubas po 5 minutach by dostał zadyszki a młody nie daje rady i idzie do zwolnienia. Lepiej nie pokazywać że się potrafi pracować więcej czy szybciej bo będą chcieli żebyś robił tak już codziennie.

mimopozytywny

układy układziki ,grupy trzymające władze.beton i beznadzieja,dobrze to już było i mineło,wyścig szczurów,egoizm i płycizna ,dno człowiek dno POZDRAWIAM.

Pracownik

Nadchodzi lato i związane z tym upały. Jeśli ktoś lubi się spocić pracując obok ogromnego pieca w upale to nie mógł lepiej trafić.

johan

MAJA "Do 3000" no tak 1700-1800 to jest DO TRZY TYSIĄCE - SPOKOJNIE.Tu racja.Zejdź na ziemię 10.30 Zł brutto po roku.A moim zdaniem po skromnych obserwacjach panuje tam typowo nasze polskie kumoterstwo.

czeresm

Jedna wielka tragedia..Syn pracował rok na umowę zlecenie 8.50 na godzinę.. Po roku był u nowego dyrektora po stałą umowę to mu powiedział ze mu da od 1.9 do końca listopada a potem ma iść na bezrobotne do stycznia...Dyrektorek dał podwyżki więcej o 30gr na godzinę....W sumie miesięcznie zarabiał 1.200zł Jak było mało roboty to wszyscy Ci co na zlecenie mieli wolne...Jednym słowem Retting to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] br />

andzia

wiem gdyby ten [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] szczyl dyrektor zakręcony kretyn to by szło jakoś wytrzymać ,zasrany smarkacz dyrektora udaje zwolnić go na zbyty pysk .po co on nam?

olo

Ludzie jeszcze w 2013roku było normalnie ale przyszła nowa władza nowy dyrektorek produkcji ,tylko wycieczki umie oprowadzać a na gównie sie zna ,ludzi ma za jeleni których może gnoić i premie zbierać ,jednym słowem TENNECO2 w Rybniku .Teraz czy pójdziesz do tanneco czy do pórmo t jeden ciul i tak cie będą cie za ciula robić ,a zarobki szkoda gadać ,to wszystko przez jednego chopka który gdyby nie ojciec go nie zrobił dyrektorkiem to by było normalnie .SZKODA

Werty

Zapraszamy do Tenneco.

W.....

Socjal całkiem w porządku, mało który pracodawca tyle daje, ale to dobrze, póki tego nie zabiorą to jest to spory dodatek motywacyjny. Soboty i niedziele masz płacone 100% czyli podwójna stawka. Zarobki zależą od tego na jakim dziale pracujesz i na jakiej maszynie, jak ktoś jest robotny to idzie zarobić nie ma co narzekać. Jak niektórym nie chce się podnosić kwalifikacji, a mają taką szansę to będą robić za 1500zł

pracownik

Z tego co mi wiadomo przyjęć puki co nie ma, stawka na początek to 9.50 brutto + 30% premii. ok 1700 zł/miesiąc bez nadgodzin

Zostaw opinię o Fabryka Grzejników „Purmo” - Rybnik

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Fabryka Grzejników „Purmo”