Press-Glas S.A.

Radomsko

Ocena pracodawcy 4/6

na podstawie 9 ocen.

Press-Glas S.A.
4 9 6 1

Opinie o Press-Glas S.A.

Jarosław

@Beduin, Twój komentarz jest zdecydowanie nie na miejscu. Forum nie służy do rozmów o pracownikach firmy. Wpisy powinny być rzeczowe i dotyczyć kwestii zatrudnienia w danym miejscu. Tylko dzięki takim komentarzom, użytkownicy mogą wyrobić sobie opinię i zdecydować czy wysłać w dane miejsce cv. Ponadto regulamin zabrania publikowania treści o charakterze wulgarnym. W przypadku wątpliwości, pozostawiam link do obowiązujących tu zasad: https://www.gowork.pl/regulamin

Qwert

Omijać z daleka...brak premii za jedną nieobecność np.dzien chorobowego i pracownik ma po premii,śmiech na sali.brak wolnego mimo informowaniu o urlopie miesiąc wcześniej,wyzysk i tyle,kto mądry to ucieka bo śmierdzi z daleka

anonim

(usunięte przez administratora)

wszystkowiedzący

wiemy i ciśniemy bekę z niego bo w drzwi wchodzi bokiem inaczej nie da rady bo poroże go blokuje ????

pracownik

pracuje tutaj prawie 3 lata szczerze nie polecam praca cieżka na 3 zmiany nocki najgorsze wymagająca myślenia cały czas a pieniądze małe praca w dużym hałasie wszystko szybko szybko biegiem trzeba robić najlepiej jeszcze te soboty i nieraz niedziele latem gorąc jak w Egipcie sauna szkoda czasu i zdrowia na ten zakład ludzie sami stąd uciekają jak trochę porobią nie polecam!!!!!

anonymous
@pracownik 23.12.2017 17:56

Jakie to są Twoim zdaniem małe pieniądze ? Pytam, ponieważ rozważam podjęcie pracy właśnie w Radomsku i chciałbym uzyskać jak najwięcej informacji, możesz pisać na maila kuku05@wp.pl

pressglasowiec
@pracownik 23.12.2017 17:56

Święta prawda kolego szkoda życia na ten zakład kołchoz normalny ludzie się zwalniają sami jak zobaczą co tutaj jest zarobek mały jak na taką prace nawet nie 3 tys na reke bez sobót co to jest? odradzam wszystkim tą firme

Buahaha
@pracownik 23.12.2017 17:56

Spoko 3 lata pracuje a nie poleca roboty bo źle, dobre haha. Jak by tak zle bylo to 3 miesiecy bys nie przerobil. Chyba ze kredycik trzyma i komornik zawsze po robocie wita Cie z radoscia w drzwiach

Niepolecamy
@Buahaha 17.02.2018 12:12

Zarobki się wyrównały na strefie itp wiec juz szału nie ma w PressGlass ludzie szukaja mniej odpowiedzialnej i stresujacej pracy w tych samych zarobkach a firmy nowe się otwierają starszym pracownika się nie chce ale tacy do 30 lat to odchodzą

Jula
@anonymous 02.01.2018 19:14

Znajomy pracuje tam i razem z każdą sobota wychodzi 4700

verit

No cóż, ambicja jest tym rodzajem głupoty ludzkiej, która czyni człowieka w wysokim stopniu manipulowalnym. Ambicje pracowników to marzenie każdego przedsiębiorcy. Pozwalają mu zrobić z pracownika miazgę, wycisnąć go jak cytrynę i wypić sok samemu. Ambitny nawet się nie zorientuje, że jest wyżęta cytryną. Można ją wycisnąć tylko raz. Dlatego potrzeba ciągle nowych ambitnych po studiach, ze świeżą głupotą w głowie. Świeże naiwne cytrynki pełne zapału w autodestrukcji służącej spełnianiu cudzych marzeń.

Memento

Bo przecież jest niejeden szlak, gdzie trudniej iść, lecz idąc tak, nie musisz brnąć w pochlebstwa dym. I karku giąć przed byle kim … To takie motto dla zwolnionego właśnie wiceprezesa. Zginałeś kark przed byle kim, żeby ścigać się z przyzwoitymi ludźmi, pokazując swoją życiową naiwność, chciwość i chorą ambicję. W twoim wyścigu szczurów zapomniałeś, że nawet jeśli go wygrasz, to na koniec jesteś tylko szczurem. A potem dostajesz kopniaka jako nagrodę za to, że sam naplułeś na dwadzieścia najlepszych lat swojego życia. I musisz sobie teraz spojrzeć w lustro w swoją twarz i odpowiedzieć sobie na pytanie, dlaczego zbrukałeś swoje życie dla ludzi bez zasad i jakiejkolwiek moralności kopiąc po drodze ludzi prawdziwych i uczciwych. Niech to będzie też dedykacja dla pozostałych wiceprezesów pozbawionych inteligentnej refleksji. Poświęcajcie nadal najlepsze lata swojego życia dla najgorszych z możliwych ludzi. Jaką dostaniecie zapłatę, to już teraz wiecie. Życzymy powodzenia w poświęcaniu się dla firmy.

Aaaad

Witam. Ile zarabia na czysto z premia nowy pracownik w press glass? Na czym polega praca ? Proszę o odpowiedź.

Sowa

Pracowałem w Press Glass niecałe dwa miesiące praca przy szkle trzeba uważać lecz nowi pracownicy często ulegają wypadkom przecinają palce,dłonie i tak było ze mną.Rościołem przedramie w okolicach łokcia dość głeboko poprosiłem brygadziste o zawiezienie mnie do szpitala na szycie odpowiedział że jest sam i nie zawiezie mnie,dziewczyna z jego biura zrobiła opatrunek i powruciłem do pracy.Rana okazała się głęboka i opatrunek przemiekał uudałem się ponownie do brygadzisty i powiedziałem że kolega mnie zawiezie w szpitalu założono mi pięć szwów i wruciłem do pracy.Po zakończeniu leczenia udałem się do ubezpieczyciela z dokumentami od lekarza w celu ustalenia i wypłaty odszkodowania okazało się że nie ma mnie w systemie.W firmie poszedłem do działu personalnego aby wyjaśnić tą sytuacje szukano moich dokumentów czy zgadzam się lub nie zgadzan się na ubezpieczenie a ja wypełniłem wszystkie otrzymane dokumenty podczas przyjmowania mnie do pracy i wyraziłem zgodę na wszystko zagineły moje zgody ba ubezpieczenie karta multisport,ubezpieczenie.Personalna chcia mi wręczyć kolejny formularz do wypełnienia mówiąc że przyda mi się na przyszłość podziękowałem i nie usłyszawszy tak prostego słowa przepraszam za tą sytuacje złożyłem wymówienie.Poinformowałem kierownika o mojej decyzji i po rozmowie z nim uzgoliśmy iż przepracuje jeszcze trzy dni w tym czsie nikt nie zapytał czy reka zagoiła się czy sprawa z ubezpieczeniem wyjaśniła się liczy się tylko produkcja a pracownika można wymienić jak zepsutą część w maszynie.Kiedy ponownie udałem się do kierownika z wypowiedzeniem był wielce zdziwiony że nie zmieniłem swej decyzji.Pracowałem 16 lat UK na budawach a ostatnie cztery lata jako kirownik budowy tam troska o pracownika jesst na pierwszm miejscu później o firme bo jak braknie lub pracownik nie będzie zadowolony to firma upadnie.Jeśli tego nie zrozumieją pracodawcy to upadną w Press Glass jest min.80 procent załogi nie zadowolona z warunków pracy i nie adekwatnych wynagrodzeń do jej wykonywania.Dziś jest święo państwowe i kościelne 15 sierpień a brygadziści szukali pracowników do pracy w duże święto skandal

Znany i lubiany

Witam drogich czytelników . Pracowałem 2,5 roku i odszedłem bo pracy w kołchozie nie zniosłem. Trzeba bardzo uważać co się komu mówi bo konfidentów jak rosy po deszczu szacuje tak 2 na 5 może 6 donosi brygadziście / mistrzom . Nawet na prywatne rozmowy dotyczące życia po pracy nie można pogadać bo po 2 godzinach wszyscy wiedzą. Kiedyś mój brygadzista zakazał nam rozmawiać tylko pracować(w pracy tez trzeba chociażby o obowiązkach) .Jeśli chodzi o podwyżki największa wartością jest właśnie donoszenie na innych pracowników nawet wyjść na kibel niemożna żęby się przełożeni nie dowiedzieli. Są pracownicy co niechodząca na zwolnienia przychodzą jak jest potrzeba w weekendy do pracy i podwyżek 2 lata nie mają. A są tacy co chodzą , w weekendy jak im pasuje i czy im się chce , kombinują żeby się nie narobić w robocie(bumelują ile się da ) I potrafią nawet do 4 razy w roku podwyżkę dostać. I najlepsze jest to że z tej radości niemnogą się powstrzymać i pochwalić się jaką mają stawkę. Takie downy pracują ale pracują i podwyżki mają, donoszą to mają. Ja rozumiem żeby władza rządziła musi wiedzieć i ze niema zakładów bez konfidentów no ale w presglasie to jest przesada już druga SOLIDARNOŚĆ można zakładać. Związki zawodowe niepotrzebne bo tajniaków co donosić nawet nie potrafią żeby się inni nie dowiedzieli jest jak grzybów po deszczu. Kariere też robi się na donoszeniu zresztą widać to po przełożonych. Praca w sezonie 7 dni w tygodniu (6 dni obowiązkowe). Większość pracy na zakładzie polega na dźwiganiu/ niektórzy pracownicy po 2 latach pracy już po operacjach przepukliny są. Ogólnie jeśli ktoś lubi donosić to sobie znajdzie miejsce w firmie . No chyba że komuś nie zalezy na kontaktach międzyludzkich jak jakieś odludki i potrafią przytakiwać a w myślach myśleć że ja tu tylko 8 godzin i do domu to tez jakoś da rade.

Rafal 777
@Znany i lubiany 07.05.2018 10:17

100 PROCENT RACJA

5698
@Znany i lubiany 07.05.2018 10:17

Szczera prawda

5698
@5698 03.07.2018 20:49

(usunięte przez administratora), a miało być tak pięknie praca lekka i przyjemna jak zapewnia kierownik

rysio pysio
@Znany i lubiany 07.05.2018 10:17

A to jak guardian

Jarosław

@alex dziękuję za informację. Czy możesz jeszcze napisać jakie są relacje między pracownikami, a przełożonymi w biurze? Odpowiada Ci panująca tam atmosfera? Kierownictwo jest otwarte na rozwiązywanie ewentualnych trudnych sytuacji? Te aspekty są bardzo istotne dla potencjalnych pracowników.

Jarosław

@Zmeczony @Prac Press-Glas oferuje umowę o pracę? Czy poza zasadniczym wynagrodzeniem są jeszcze bonusy typu ubezpieczenie medyczne czy dofinansowanie do karty sportowej? Wiele osób szukających pracy podejmuje decyzję o podjęciu zatrudnienia również w oparciu o takie informacje.

alex
@Jarosław 12.07.2018 18:55

Są bonusy, które wymieniłeś. Co do umowy to nie wiem jak na produkcji, ale w biurze jest umowa o pracę.

Prac

Pracuje już prawie trzy lata podwyżki były ale nie widzę różnicy na koncie odlgolnie (usunięte przez administratora) koła i mogiła

P.piotr

Czesc. Prosze o informacje jak wyglada praca kierowcy C+E. Jakie zarobki, godziny pracy i ogolnie cala reszta. Widzialem ogloszenie i nie wiem czy warto. Za wszystkie info z gory dziekuje.

anonymous
@P.piotr 15.06.2018 09:52

Nie warto

admin

Miałeś do czynienia z pracodawcą, byłeś zatrudniony w firmie Press-Glas S.A.? Napisz nam jakie zalety i wady ma firma, pomóż innym podjąć decyzję o zatrudnieniu.

Zmeczony
@admin 19.06.2015 22:43

Nie ma już Glas jest Glass ????

Leon

Powiedzcie szczerze ile się zarabia. Ile podstawy? Ile za nad godziny ? Ile premii?

aaaa
@Leon 17.04.2018 09:10

czerwiec - październik, nie masz życia, rodziny, same nadgodziny w weekendy na początek podejrzewam (ok. 15zl za h i za nadgodziny 37/h), nadgodzin moze z 2/3 x 8 na miesiac. Pozostale miesiace raczej bez nadgodzin. Zalezy gdzie sie trafi. Robota moze byc i ciezka, ale i latwa, wymagajaca myslenia jak i nie posiadania nawet mózgu. W kazdym badz razie wiekszosc stad ucieka jak przychodzi. Sytuacja sie odwrocila w porownianiu z latami ubieglymi. Plotki glosza, ze bylo zebranie brygadzistow, kierownikow w tej sprawie ze ludzie nie chca tu pracowac i tez duzo przebywa na L4 jak i na wypowiedzeniu.

Niepolecamy
@Leon 17.04.2018 09:10

Po 4 latch pracy z premia 3tys jak coś pójdzie nie tak 2700 jak L4 to 2100 zależy ile dni w miesiącu średnio około 21 ogólnie ludzie uciskają z PressGlass

Zmeczony
@Leon 17.04.2018 09:10

Kto troszkę popracuje i zrozumie czego brygadziści od pracownika wymagają szybko dochodzi do wniosku że w cale nie takie wielkie pieniądze w Press i kompletnie nie opłaca się uczyć na prowadzących i operatorów bo do odchodzi mnustwo obowiązków stresu i raptem max 200zl więcej do wypłaty a z czasem zwykły pracownik i tak podgoni operatora w stawkach a ma luzik. Ogólnie press ratuje tylko stawka za soboty i niedziele i kto daje radę i życie spędza najpierw w pracy a potem po lekarzach to może jeszcze dobre 1300zl dorobić. W innych firmach ktoś kto ma taką wiedzę jak tu że obsłuży sam cały proces produkcji np. na CNC, automatyke, komputery, suwnice itp Wypłaty zaczynają się od cyfry 4... I jeszcze te akcje z premia stawka niby w górę ale premia trochę w dół i na jedno wychodzi wypłata z przed 2 lat 2500 po 2 latach i podwyżkach 2600

Avat

Hej. Na jaki okres press daje umowy nowym pracownikom?

Zmeczony
@Avat 17.06.2018 11:33

Ja miałem na 3m-ce kolejna 6m-cy kolejna 6m-cy niektórzy na rok itp.

Jarosław

Pytałem o rekrutacje ale Twoja wypowiedź @znanyilubiany, zwróciła moją uwagę. Co do zmian to wydaje mi się, że jednak w każdej firmie praca jest obowiązkowa przez 6 dni. Widziałem też teraz oferty pracy wstawione na stronie Press-Glass, jak jest z benefitami na produkcji skoro pracujesz, to pewnie będziesz wiedział?

Zmeczony
@Jarosław 22.05.2018 18:50

Obowiązkowa przez 6 dni w tyg.? Hehe. Prawo pracy się kłania...

Jarosław

Aktualnie Press Glas rekrutuje, podsyłam wam link z ofertami https://www.pressglass.com/pl/kariera/kariera-w-polsce/oferty-pracy-w-polsce-2/ Ktoś był ostatnio na rozmowie i podpowie jak przebiegała? Z ilu etapów się składa?

Alufelga

Zarobki spoko ale jeżeli jedziesz weekendy i robisz 16 h atmosfera średnia zależy jeszcze z kim pracujesz ogólnie ludzie bardzo narwani ale nie w każdym przypadku . Premie od jakiegoś czasu zabrane. Zależy jeszcze gdzie się trafi bo na nowej hali (Golgocie) cały czas ogień i poganianie człowieka. W biurach siedzą i się chyba co niektórzy nudzą bo wymyślają tak zwane "Matryce Kompetencji" co jest bzdura tylko po to żeby nie dać człowieku podwyżki bo każdy ma tam jakieś głupoty powypisywane. Również problem z urlopami... Brygadzista nie da ci bo ktoś inny już poszedł albo twierdzą że za dużo roboty (głupie wymówki) lecz co tu się dużo dziwic jak brygadzistami zostają ludzie po podstawówce... Następnie są zastepcy brygadzistów nie daj Boże żebyś rozwalił jakaś szybę bo wtedy jest spina że trzeba ją docinać jak by to było nie wiadomo co.. ponadto to potrafią jeździć po człowieku jak po psie lecz kiedyś trafia na swojego.. Ogl prace polecam każdemu kto chce sobie dorobić i wszystko potrafi olać.

Qwert

(usunięte przez administratora),przychodzi sezon to pracownik nie ma życia prywatnego...tylko robota i nic więcej,jeszcze te nocki masakra.poza tym władzą zabiera pieniądze Bóg wie za co...osobiście szczerze nie polecam

Administrator

Przestaliście być na tym forum aktywni. Od ostatniego Waszego zamieszczonego postu minęło już prawie 2 dni. Może jednak zdecyduje się ktoś na opisanie aktualnej sytuacji przedsiębiorstwa Press-Glas S.A.? Czy coś przez ten długi okres się zmieniło? Poszukiwane są nowe osoby do pracy?

Jak

Jak dostać się tu do pracy, bo już tyle cv wysłałam i cisza.

mm

zgadzam się, naprawdę za taką pensję można już normalnie pracować, bo wiadomo, że gdzie indziej bywa gorzej i dobrze, że doceniacie swoją pracę w tym miejscu kochani :) poza tym z tego co wiem jest system socjalny przy zatrudnieniu na umowę o pracę ;)

Były

Nie polecam. Pracowałem 2 lata Licha firma. Żeby zarobi trzeba pracować w sob i nied.

Ciekawski

Witam wszystkich byłych i aktualnych pracowników firmy Press Glass w Radomsku już jakiś czas działa nowa hala produkcyjna 2015r. ale widzę że bardzo duży przemiał ludzi po tyg. a nieraz 2 dniach ludzie odchodzą wracają co swoich prac i doceniają je w tedy... :) ile jest na tej umowie normalnej brutto niby obiecuje około 1900zł na ręke za pierwszy miesiąc plus 2 umowa o dzieło na nadgodziny i soboty.

Zostaw opinię o Press-Glas S.A. - Radomsko

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Press-Glas S.A.