press-glas

Tychy

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 70 ocen.

Opinie o press-glas

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie press-glas

anonymous

Pracuje od 15 lat na hali , zarabiam ok 5000 brutto , jeśli ktoś ma mózg i potrafi go używać to są stanowiska wymagające myślenia

Edy

Praca ciezka ale placa ok. Mam ponad 5000 PLN netto miesiecznie. Pracuje juz 10 lat w tej firmie.Podobami sie

nowy

Cześć Zastanawiam się nad podjęciem pracy w Radomsku, prosiłbym tylko o opinie pracowników dotyczącą warunków pracy, zarobków itp. na maila: 26kajka@wp.pl Z góry dzięks.

Szkoda lata

Pres bierze teraz wszystkich. Mają zbyt, sytuacja na rynku pracy jest bdb dla pracowników. Jak się koniunktura zmieni na jesień bedą pewnie zwalniać.

tomsu

Jak się sprawy mają na dzień dzisiejszy w Tychach? Jest oferta na produkcję. Zmieniło się coś na lepsze?

Tryt
@tomsu 05.06.2017 12:43
Jak się sprawy mają na dzień dzisiejszy w Tychach? Jest oferta na produkcję. Zmieniło się coś na lepsze?...

Niestety, tu sie nic juz nie zmieni na lepsze....

Nick

robilem tu 2 lata - niech pres sie cieszy ze im sprawy niezalozylem..zero bhp zatajanie wypadkow..wstyd mi za Polske za pl pracodowcow ze na to pozwalaja...mobbing pelna geba..praca dla kryminalow i downow po podstawowce, nie zartuje. sam robilem na lini z typem , ktory siedzial za zabojstwo...patola

pracownik

praca cały czas w hałasie i to dużym na biegu wszystko szybko szybko żeby jak najwięcej wyprodukować ogolnie atmosfera nerwowa każdy uważa się za najmądrzejszego a jest tylko zwykłym robolem szczerze nie polecam tej firmy trzeba tu bardzo dużo nerwów stracić pracując tutaj ta praca nie jest warta tych pieniędzy jakie tu płacą szczerze nie polecam tej firmy nikomu sam mysle stad czmychnąć

aa

troche sie z tym nie zgodze raczej ze przyjmuja kazdego jak piszesz, bo poszukuj ludzi ktorzy juz mieli doswiadczenie,

Pracownik 2

Pracowników administracyjnych Press-Glassu można podzielić z grubsza na cztery zasadnicze grupy, przy czym grupa druga i trzecia są wyraźnie dominujące i decydują o złej kulturze organizacyjnej firmy. Press-Glass i każda inna firma, jest takim pracodawcą, jak ludzie którzy nią kierują. 1. KOMPETENCJA + AROGANCJA - pracownik niebezpieczny, może być lepszy od właściciela, bo pierwsza cecha na wyższym poziomie, do szybkiego pozbycia się; nikt nie może być lepszy od pana boga. 2. NIEKOMPETENCJA + AROGANCJA - gwarantowany awans łącznie ze stanowiskiem wiceprezesa, idealny kandydat na mobbera, budzi pełny zachwyt i podziw działu kadr, zarządu i właściciela, toczy nieustanne gierki o władzę i knuje intrygi, na co w sposób niezauważalny poświęca siedemdziesiąt procent swego zaangażowania kosztem nienależytego wykonywania swoich podstawowych zadań. Osoba o bardzo niskim poziomie refleksji moralnej. Buduje dwór wokół właściciela i dostarcza mu tylko takich informacji, które on uwielbia, nawet jeśli nie odpowiadają rzeczywistości i szkodzą firmie. Niestety jeszcze żaden władca nie obronił się przed perfidnymi pochlebcami na swoim dworze. Ma zaciągnięty kredyt w banku. 3. NIEKOMPETENCJA + KULTURA OBYCIA - stanowisko specjalisty dotowane kwotą 4-5 tys netto, pod warunkiem, że osoba ta nie ma charakteru i jest niewolniczo i niemądrze posłuszna. Nie może być jednakże zbyt głupia, lecz tak po prostu najnormalniej głupia, i w żadnym wypadku nie wolno jej przejawiać jakichkolwiek przebłysków mądrości, których nie dałoby się od razu przypisać bezpośredniemu wpływowi przełożonego. Ma zaciągnięty kredyt w banku. 4. KOMPETENCJA + KULTURA OBYCIA - tolerowany tylko do czasu ze względu na kompetencję, traktowany jako zagrożenia dla aroganckich i niekompetentnych, wszyscy ambitni nieudacznicy będą go podgryzać przy pełnej aprobacie powinowatej mentalnie góry. Jaki jest sposób, żeby obronić się przed taką polityką personalną Press-Glassu? Odpowiedź: Po prostu odejść. Inne sposoby zmiany tego stanu nie były, nie są i nie będą nigdy w tej firmie możliwe. Nigdy zły człowiek nie stworzy dobrej organizacji, ani też żaden dobry człowiek nie stworzy organizacji, która jest z gruntu zła. Przy czym zło należy tu rozumieć w kategoriach etycznych, a nie w sensie efektywności biznesowej. Myślę, że szkoda po powyższym cokolwiek dalej rozwijać i tłumaczyć. Szkoda na tę firmę czasu.

jjj

przyjmują każdego bo nie ma kto robic teraz

nieznajomy

Jak może wprowadzić politykę antymobbingową firma, która ma mobbing wpisany w swoje DNA i w cały swój metabolizm brutalnie produkujący pieniądze a nie wartości??? Jak można wyprodukować jakikolwiek dokument o antymobbingu, jeśli się przez całą swoją historię tolerowało się mobbing i pokazywało na każdym kroku, że karierowiczostwo niszczące innych jest najpewniejszą metodą awansu? Jedyną akceptowalną i wiarygodną polityką antymobbingową jest natychmiastowe zwalnianie osób podejrzewanych o mobbing, a tego nie widać i nie będzie nigdy w tej firmie nawet do pomyślenia. W Press-Glassie wilki zadeklarowały, ze nie będą jeść mięsa. Brzmi to rzeczywiście przekonująco i na pewno zostanie zrealizowane ..... A tak w ogóle, jeśli nie pracowałaś w tej firmie, to lepiej się nie wypowiadaj, tylko jak najprędzej się tam zatrudnij. Będziesz realizować politykę antymobbingową, do czasu aż cię szybko nie zwolnią ze względu na twoją groźną i niebezpieczną dla firmy politykę.

Pracownik
@nieznajomy 12.08.2016 13:14
Jak może wprowadzić politykę antymobbingową firma, która ma mobbing wpisany w swoje DNA i w cały swój metabolizm brutalnie prod...

Nieznajomy ma racje w 100% kadra kierownicza jest tak przesiąknięta tym dziadostwem, że nie ma szans na zmianę no, bo jak, gdy cały czas rządzą ci sami pracownicy (prezesi, dyrektorzy, kierownicy), którzy pracują tu kilkanaście lat i tak naprawdę nie mają pojęcia jak wygląda praca w nowoczesnych firmach. Firma rozwijała się, rozrastała się ale ludzie, którzy tu pracują(niestety i rządzą) zatrzymali się w latach 90tych. Znajomy piszesz, że firma nie może pozwolić sobie na duże zmiany, moim zdaniem musi aby ogarnąć cały ten chaos i bałagan, który panuje w firmie i jeśli dalej chce się rozwijać, bo już teraz jest problem z pracownikami nowymi a nie wiem czy ktoś sobie zdaje sprawę, że też trzeba dbać o obecnych pracowników aby nie odeszli z tego syfu.

znajomy

Nie pracuję w PressGlass, ale mam znajomą, która jest tam zatrudniona w pionie administracyjnym i trochę mi o firmie opowiada. Z tego co wiem, są tam ludzie, którzy zdają sobie sprawę z problemów, dużo się tam teraz zmienia, wprowadzili niedawno politykę antymobbingową, elastyczny czas pracy. Może nie tak elastyczny, jak by sobie niektórzy życzyli, ale tak jak napisał wcześniej John Doe – na wszystko potrzeba czasu, a duże zmiany zaczynają się od małych kroków. PressGlass to duża firma, zatrudnia setki pracowników, ma kontrahentów na całym świecie, nie może sobie pozwolić na nagłą rewolucję, trudną do przewidzenia w skutkach. Ale pozytywne zmiany podobno coraz bardziej widać…

Szkiełko 2mm

Nie umiem zabardzo wyłamać marginesu technicznego,kurcze no

Kolobolo

W takiej firmie jak press brak socjalu i stawki żenada

Kolobolo

Press to porażka zmuszanie ludzi do pracy w dni wolne i śmieszne umowy zlecenie aby się pip nie dowalił a po drugie czeba się prosić o urlop a szczególnie Pana.M.

John Doe

Masz rację, mena. Chociaż z tym zwalnianiem nie przesadzałbym. Pracując przez wiele lat w korpo, zajmując się min. HR-em, mogę stwierdzić, że aby firma funkcjonowała prawidłowo, należy stosować controlling i coaching. Bez tego nie będziemy wiedzieć, czy pracownik już jest "wypalony", czy jeszcze nie. I jaki system motywacyjny względem niego zastosować. Czasem pracownik/specjalista/menager potrzebuje jakiegoś bodźca. Nie możemy od razu skreślać kogoś. Ale musimy mieć wiedzę, co się dzieje na każdym szczeblu zakładu pracy, żeby dostosować odpowiednie narzędzia. Wiem skądinąd (nie jestem pracownikiem tej firmy), że w Press Glass takie narzędzia mają. Trzeba tylko pamiętać, że do perfekcji dochodzi się latami, a Press Glass to stosunkowo młoda firma i nadal się rozwija.

Amanda
@John Doe 06.07.2016 09:12
Masz rację, mena. Chociaż z tym zwalnianiem nie przesadzałbym. Pracując przez wiele lat w korpo, zajmując się min. HR-em, mogę...

PressGlass się "rozwija", tak wybudował dwa zakłady Radomsko i Chorwacja. Do tej pory jest tam burdel na kółkach i nie funkcjonuje to jak trzeba, kupił zakład w Anglii, na razie nic tam nie zmieniamy ale gdy zaczniemy tam coś zmieniać nasi mądrzy kierownicy i dyrektorzy to się Anglia posypie to samo się tyczy USA. Firma nie jest w żaden sposób przygotowana na takie wielkie zmiany, tu trzeba fachowców a my ich nie posiadamy . To co mieliśmy wystarczyło aby wybudować zakłady w Polsce ale nie wiecej, do tego dochodzi brak chętnych do pracy w firmie, brak szkoleń dla pracowników. Niech mi ktoś wytłumaczy jak ktoś kto pracuje tu 15 lat nie jest w żaden sposób szkolony i zostaje dyrektorem czy kierownikiem. Jak taki pracownik ma sobie poradzić z funkcjonowanie zakładu w różnych krajach??? On nie ma pojęcia jak to powinno być zrobione poprawnie, to już nie przelewki to naprawde musi być być wszystko perfekcyjne zarządzane i zorganizowane aby się nie posypało. Firma chce podbić świat ale jej się to nie uda dlatego że pracownicy są nie wyszkoleni, niechcą przychodzić nowi pracować dotego morale w firmie są a bardzo niskim poziomie. Ostanio wprowadzono elsatyczne godziny pracy od 8 do 8:30 (śmiech na sali) gdzie w firmach normalnych jest to miedzy 7-9 -10. Poza tym odrabianie 30 min jeśli wyjdziesz np po 7 godzinach i 59 minutach jest nie zgodne z kodeksem pracy.

John Doe
@Amanda 06.07.2016 22:09
PressGlass się "rozwija", tak wybudował dwa zakłady Radomsko i Chorwacja. Do tej pory jest tam burdel na kółkach i ni...

To firma ustala formy realizacji czasu pracy. Jeśli wprowadza flextime i ja akceptuję takie reguły, to nie powinienem narzekać. Tym bardziej jest to cenne dla rodziców odprowadzających dzieci do przedszkola, czy szkoły. Przecież klikanie kartą przed czytnikiem przy wejściu i wyjściu wydaje się uczciwym rozwiązaniem. Nikt nie narzeka, kiedy chce wyjść 15 minut wcześniej, ale wyjście 15 minut później już się nikomu nie podoba. To jest oczywiste. Kliknę kartą i nikt nie zarzuci mi, że wyszedłem za wcześnie. To jest przede wszystkim narzędzie, które ma chronić mnie – pracownika. I tak do tego podchodzę. Będę się upierał, że na wszystko potrzeba czasu. Na wind of change również. Trzeba najpierw wypracować pewne standardy, a potem tylko je stosować.

mena

Drużyna jest zwycięska, póki nie pojawi się inna lepsza drużyna. To nie jest argument dla właściciela przedsiębiorstwa. Jeśli w Press-Glassie specjaliści po 10 latach zarabiają nawet do ponad 5000 zł netto z regularną premią na stanowiskach, gdzie wykonuje się pracę odtwórczą i powtarzalną, to jest to szkodliwe i niebezpieczne dla ponad tysiąca zatrudnionych,dla samego właściciela i przede wszystkim dla klientów. Menedżerów, którzy do tego doprowadzają, powinno się od razu zwolnić, bo płacą za coś, za co żaden klient nie byłby gotowy zapłacić. Trzy lata temu na egzaminie dyplomowym z ekonomii uczono mnie, że nie wolno płacić w firmie za coś, za co klient nie byłby nigdy gotowy zapłacić. Bo nie tworzy to żadnej wartości dla klienta. Jeśli płaci się specjaliście 5000 PLN netto za to, żeby kłaniał się nisko przełożonemu i patrzył w niego jak w obraz, to jest to jedynie wygodne dla przełożonych, bo za niesłusznie wypłacane pieniądze mają święty spokój i łatwe zarządzanie bez potrzeby motywowania pozapłacowego. Taki chory system płac działa jednakże bardzo negatywnie na ścieżki awansu, ponieważ nie opłaca się awansować na kierownika, żeby dostać dwa tysiące więcej, wziąć na siebie dużą odpowiedzialność, podejmować codziennie trudne decyzje, wymyślać nowe rzeczy i wylecieć za trzy lata jak coś nie wyjdzie nie z naszej winy. Dlatego w PG wielu siedzi spokojnie na przepłacanych stanowiskach specjalistów i nie kwapi się do awansu- nie chce nawet o tym słyszeć. Są zbyt inteligentni, umieją czytać chory system i przechytrzyć firmę. Jednakże klienta nie da się przechytrzyć i kiedyś trzeba mu to oddać, co wydajemy niepotrzebnie.

zorientowany

Nie ma to jak plotki. cyt. " w branży mówi się..." Przecież w każdej firmie jest szef, który zarabia więcej, bo ciąży na nim większa odpowiedzialność (i zadania, o których inni pracownicy nie muszą mieć wiedzy) i podwładni, którzy zarabiają mniej (często świeżo zatrudnieni, często na okresie próbnym), którzy dopiero zdobywają kompetencje. Postawcie się w roli właściciela firmy. Firma ma się rozwijać, ma przynosić dochód. Wygranego składu się nie zmienia.

brawo ja

A ja nie narzekam na pracę w tej firmie. To ja zdecydowałem się zacząć tam pracę, to ja podpisałem umowę, to ja zgodziłem się na takie warunki finansowe. Jeśli nie będzie mi się podobać - to ja odejdę. Nikt mnie do niczego nie zmusza. Pracowałem w kilku innych firmach i wiem, co to jest redukcja zatrudnienia, co to jest praca w nadgodzinach, co to jest brak premii. Przecież premia jest uznaniowa. To tylko praca. Ale na pewno nie będę się żalił. Tym bardziej w necie.

esta

Amanda ma rację. W branży mówi się, że Press-Glass to sekta. Osoby młode z zewnątrz nie mają tan szans, rządzi dwór wokół właściciela, ten zaś daje się przez niego manipulować. Na dworze panują ludzie, którzy nie pracowali nigdzie indziej poza Press-Glassem. Ich główna kompetencja to lojalność za pieniądze przy braku kompetencji zawodowych i personalnych. Płace stoją na głowie w skali krajowej, w księgowości czy kontrolingu pracują stare roczniki bez kompetencji i kasują po 4-5 tys miesięcznie netto za czynności powtarzalne, które nic nie wnoszą co rozwoju firmy. To jest skandal i zniechęca do pracy innych wartościowych pracowników. Na ich miejsce można by zatrudnić młodych ludzi z dwoma językami za połowę tej stawki a może za jedną trzecią, którzy zrobiliby to też z pocałowaniem w rękę i dając przy tym dodatkowo nowe pomysły i impulsy do rozwoju. Ale stawialiby przełożonym nowe wyzwania i to jest niemile widziane, wolą starych, którzy kasują potrójne pensje, siedzą cicho i nie zgłaszają pomysłów, nad którymi trzeba by pracować. Póki są zyski, to nic się nie zmieni i stara hipsterka będzie miała finansowe używanie.Dopiero jak firma dojdzie do ściany, to wymiotą połowę, ale będzie już za późno.

Amanda

Jeśli zależy ci na rozwoju, chcesz się czegoś nowego nauczyć, nie przychodź do PressGlassu, jeśli zaczynasz karierę i jesteś zaraz po studiach i chcesz się czegoś nauczyć, nie przychodź do pracy, jeśli jesteś z dziury Częstochowa i nie chcesz wyjechać do innego miasta zastanów się przynajmniej 5x zanim przyjdziesz do PressGlass. Firma w żaden sposób nie inwestuje w pracownikó, szkolenia ? w przeciągu kilku lat byłem na 1 szkoleniu. PG nie daje żadnych bonusów oprócz opieki medycznej za którą i tak musisz płacić, brak kart mulitsport, pakietów socjalnych czy systemu zniżek czy elastycznych godzin pracy, herbatę czy kawę czy wodę też musisz sobie kupić. W PressGlassie nie istnieje nić takiego jak ścieżka rozwoju, praca w ogromnym chaosie w stresie, frustrująca no i kierownictwo które nie posiada kwalifikacji na swoje stanowiska, którzy pracują od samego początku i nie mają pojęcia jak wygląda praca w innych firmach. Ogólnie nie polecam.

asal

Press-Glass jest od spełniania marzeń właściciela tej firmy, a nie od spełniania oczekiwań pracowników. Oczekiwania pracowników mają taki priorytet w kapitalistycznej firmie jak wymiana ścierki w łazience.

yogi
@asal 29.04.2016 21:03
Press-Glass jest od spełniania marzeń właściciela tej firmy, a nie od spełniania oczekiwań pracowników. Oczekiwania pracowników...

świeta prawda kolego pracownik nie ma nic do powiedzenia

Arkadiusz

Wiem, że nie ma idealnego pracodawcy, ale to kolejna firma w ŁSSE Radomsko, która ma bałagan - pisząc łagodnie. Pracownik to dla nich nikt. Firma zarabia miliony, a dla pracowników jak zwykle ochłapy. Liczy się kasa, a zwyczajnemu pracownikowi ochłapy. Rozbijesz szybę na okresie próbnym to masz przerąbane. Możesz dostać wypowiedzenie. Ludzie nie składajcie tam CV. Szkoda czasu dla tej firmy.

papa

na kontrole musisz znac angielski komunikatywnie będzie to sprawdzane poprzez rozmowe z toba i mieć studia

Marcin

Hej znalazłem ofertę pracy w oddziale w Radomsku na kontrolera jakości. Możecie mi podać mniej więcej jakie ma obowiązki bo powiem szczerze, że ogłoszenie jest napisane tak, że każdy może podjąc tam prace, oczywiście troche bardziej kumaty. A i jeszcze jak ewentualnie wygląda rozmowa kwalifikacyjna w radomsku, czy tylko rozmowa czy jakieś testy też sa :)?? Bedę wdzięczny za każda informacje. Pozdrawiam

piotrekw0

To ile tam można zarobić miesięcznie na rękę??? Słyszałem, że nie jest tak źle. Chodzi mi o zakład w Radomsku.

daro

slyszalem ze w takim zakładzie o nazwie recan zgniatają tam puszki w radomsku sa lepsze zarobki niż w press glasie albo w ball packing europe tez z puszkami co sądzicie?gdzie najlepiej płacą z tych trzech zakładów? proszę o waszą opinię

koko

pracuje w pres glasie 3 tys się zarobi w sezonie od czerwca do grudnia a tak to ponad 2 tys szału nie ma zima ludzi zwalniają i mało pracy jest jak piszecie za kierowcę trzeba isc i się więcej zarobi i to dużo więcej 5,6 tys

rambo

Elo, ponad 3 tys 3200 się zarobi ZE WSZYSTKIMI SOBOTAMI praca ciezka pracuje tu 8 miesięcy i chyba porobię jeszcze trochę i za kierowcę c+e tirami pojde tam jest kasa dużo lepsza i praca lzejsza 5000 czy 6000 się zarobi jak kolega pisze, bo tu nozki i rączki bolą po 8 godzinach.

pracownik

Jak kolega u góry pisze ponad 3 tys można zarobić w sezonie ogolnie trzeba się wykazac praca nie jest lekka zależy gdzie trafisz nie ma sciemy pracuje tam rok i nie jest zle i nie ma stąd za bardzo gdzie uciekać chyba ze za kierowcę i 5 lub 6 tys by zarybił

filemon

Witam Firma rekrutuje ostatnio do działu kontroli jakości (radomsko) stąd moje pytania - jak wygląda tam praca (dział, zakład) czy to jest zwykła liniowa robota na produkcji, jakie zarobki i atmosfera; czego wymagają i o co rekruterzy mogą pytać na rozmowie kwalifikacyjnej?

Marcin
@filemon 28.10.2015 22:39
Witam Firma rekrutuje ostatnio do działu kontroli jakości (radomsko) stąd moje pytania - jak wygląda tam praca (dział, zakła...

Hej no i byłes może na romowie w radomsku na kontrolera jakości ??

Nowy Pracwnik

Ogólnie zakład duży spory rozwój ale pracownika nowego traktuje się jak ktoś wyżej powiedział 5 koło u wozu, nikt nie chce nic pokazać wytłumaczyć. Czy takie sytuacje w tej firmie są nagminne? Jak jest traktowany nowy pracownik? Czy jest jeszcze ktoś świeży, jakie ma odczucia?

nie polecam press glass

(usunięte przez administratora) Kliknij link a wszystkiego sie dowiesz o tej beznadziejnej firmie szkoda waszego życia na to gównopress nic nie oferuje A ta strona z linkiem ma ponad 700000 wejc duzo nie brakuje wszystkiego sie dowiecie o tym szambie

press gowno

Tu sie pisze o press glass prawie milion wejsc to swiadczy o czyms dla zainteresowanych wyzyskiem

alejondro

A najlepsza jest reklama Press Glass najlepszym pracodawca dekady. Panie Mus ile pan zaplacil za defakto takie informacje. Press Glass powinien sie oglaszac jako najbardziej stresuja a praca i wie kazdy ze masz to w d...e co kto pisze bo latasz swoim prywatnym chelikopterkiem i co moze sie przelecisz zobaczyc co tak na prawde dzieje sie w Tczewie. Kierownik po zawodowce traktuja ludzi jak szmaty tylko je..c je..c i je..c czy my mieszkamy w afryce. A wy panicze wigilijki sobie robicie za nasza ciezka prace. Najlepszy pracodawco.

alejondro

A najlepsza jest reklama Press Glass najlepszym pracodawca dekady. Panie Mus ile pan zaplacil za defakto takie informacje. Press Glass powinien sie oglaszac jako najbardziej stresuja a praca i wie kazdy ze masz to w d...e co kto pisze bo latasz swoim prywatnym chelikopterkiem i co moze sie przelecisz zobaczyc co tak na prawde dzieje sie w Tczewie. Kierownik po zawodowce traktuja ludzi jak szmaty tylko je..c je..c i je..c czy my mieszkamy w afryce. A wy panicze wigilijki sobie robicie za nasza ciezka prace. Najlepszy pracodawco.

luiza15

Chyba najgorsza firma jaka może być.(Tczew) i brak szacunku dla pracownika a wszystkim wydaje się ze są najmądrzejsi Stanowczo odradzam i omijajcie ta firmę z daleka.A tak na marginesie to bardzo nieprzyjemne prowadzące:Katarzyna Bera,Natalia Staśkowiak.

inka58

Chyba najgorsza firma jaka może być. i brak szacunku dla pracownika a wszystkim wydaje się ze są najmądrzejsi Stanowczo odradzam i omijajcie ta firmę z daleka.A tak na marginesie to bardzo nieprzyjemne prowadzące:Katarzyna B,oraz Natalia S.

benbenek

Pewnie praktyki są płatne. Ale kariera - hmm, jak zrobić karierę jak wiele osób pracuje tam po naście lat i zajmuje stołki, a pogarda to ich główne nastawienie do młodych, bo przecież młody może cię prześcignąć...

benbenek

Marketing nie ma nic wspólnego z załatwianiem bardzo dobrych umów podwykonawczych, z których tak naprawdę się utrzymują. :)

masa błędów

A marketing jest śmiechu warty!

razor

Spółka kasuje ogromnie pieniądze z zysku. Część z nich spokojnie i bez wielkich łez mogłaby przeznaczyć na podwyżki lub premie. 1000 pracowników może dostać po 10 tys zł brutto rocznie więcej niż dotychczas i naprawdę nie będzie to spółkę kosztowało. To tylko 10 baniek, a jaki wpływ na konsumpcję na wsiach.

arkadiusz

Firma miała ponad 500 milionów obrotów, a 80 mln zysków. To o czymś świadczy w temacie wartościowania roli pracownika w tej spółce.

Specjalista

Chyba najgorsza firma jaka moze byc. (usunięte przez administratora) i brak szacunku dla pracownika a wszystkim wydaje sie ze sa najmadrzejsi Stanowczo odradzam i omijajcie ta firme z daleka

nie polecam

praca w Press Glass była najgorszą pracą w moim życiu. Odradzam pracę tam. Rozmowa kwalifikacyjna była miła, miało się wrażenie, że złapało się Pana Boga za nogi...ale już pierwszego dnia przy podpisywaniu umowy okazało się, że coś jest nie tak, bo na umowach (usunięte przez administratora)Wychodzenie na przerwę bardzo niemile widziane, panuje dziwna atmosfera jakby na świecie nie istniało i nie liczyło się nic poza Press Glassem.(usunięte przez administratora). Co niektórzy nie szczędzą złośliwych uwag, przewracanie oczami, głośne wzdychanie to normalka wobec nowych osób. Ale co się im dziwić, mam wrażenie, że wszyscy w tej firmie są strasznie sfrustrowani. Wiele osób nagminnie chodzi do pracy chorując, no bo nikt nie chce tracić pieniędzy(usunięte przez administratora). itd itd Cieszę się, że mnie już tam nie ma.

lady

Brak słów.To co dzieje się w tym zakładzie przechodzi ludzkie pojęcie. Pracowników maja za nic,ciągle tylko [usunięte przez moderatora] zabraniem premii,zimą zwolnienia,cięcia zarobków i umowy na stałe,które jak się podpisuje to odrazu do nich trzeba podpisać wypowiedzenie.Śmieszne i żałosne

7 lat stazu

faktycznie jest zle...w tym momencie dochodzą cięcią zarobków połączone z redukcją etatów czyli praca za dwóch za 50% zarobków. ogólnie nie polecam

666

33 - 2010-01-10 17:27:35 Bardzo stresująca praca. Nigdy nic nie wiadomo. BRAK FUNDUSZU SOCJALNEGO bony BRAK wczasy pod gruszą BRAK urlop na telefon ODEBRANIE PREMII UZNANIOWEJ PREMIA UZNANIOWA TO 800zł BĘDZIESZ SZANTAŻOWANY JEJ ODEBRANIEM PRZY BYLE OKAZJI. Na zimę zwalnia się 30% pracowników, bo to martwy sezon a najlepsze że dowiesz się 23grudnia. polecam Fundusz socjalny jest ale chyba nie na nasze potrzeby, sprawdź na kwitku od wypłaty-FP co miesiąc pobierane a co z tymi pieniędzmi się dzieje... nie wiadomo?A cała reszta to prawda!

33

Bardzo stresująca praca. Nigdy nic nie wiadomo. BRAK FUNDUSZU SOCJALNEGO bony BRAK wczasy pod gruszą BRAK urlop na telefon ODEBRANIE PREMII UZNANIOWEJ PREMIA UZNANIOWA TO 800zł BĘDZIESZ [usunięte przez moderatora] JEJ ODEBRANIEM PRZY BYLE OKAZJI. Na zimę zwalnia się 30% pracowników, bo to martwy sezon a najlepsze że dowiesz się 23grudnia. polecam

Diego
@33 10.01.2010 17:27
Bardzo stresująca praca. Nigdy nic nie wiadomo. BRAK FUNDUSZU SOCJALNEGO bony BRAK wczasy pod gruszą BRAK urlop na telefon...

Dołączam się do tej opinii.

Pressglasowiec

Press Glas to jedna z najgorszych firm jakie istnieją zmuszanie do nadgodzin, zbyt wysoka cyfra jeżeli chodzi o produkcję, wstrzymanie urlopów (to firma decyduje kiedy pracownik idzie na urlop, jeżeli chodzi o samą osobę zainteresowaną dowiaduje się o swoim urlopie trzy dni przed ) oraz nerwowa atmosfera. Jedynie zarobki są w miarę przyzwoite. Jeżeli jesteś osobą z nerwami ze stali i nie przeszkadza ci [usunięte przez moderatora] to jest to robota w sam raz dla ciebie... .

Zostaw opinię o press-glas - Tychy

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie press-glas