Sprint Sp. z o.o

Olsztyn

Ocena pracodawcy 1/6

na podstawie 565 ocen.

Opinie o Sprint Sp. z o.o

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Sprint Sp. z o.o

Weronika

@Nick nie możesz obrażać nikogo na forum. Polecam Ci zapoznać się z regulaminem, który znajdziesz na stronie http://www.gowork.pl/regulamin Czy ktoś z was pozostawi swoją opinię na temat pracy w Sprint Sp. z o.o? Proszę o merytoryczne wypowiedzi.

Nick
@Weronika 04.10.2017 13:30
@Nick nie możesz obrażać nikogo na forum. Polecam Ci zapoznać się z regulaminem, który znajdziesz na stronie http://www.gowork....

Co ty mi tu z regulaminem wyjeżdżasz obraziłem kogoś? Wyraziłem swoją opinie podobnie jak inni krótko i na temat tyle NARA!

Weronika

@Nie polecam pracy w tych firemkach czy mógłbyś powiedzieć dlaczego tak uważasz? Jakie masz złe doświadczenia związane z pracą w Sprint Sp. z o.o? Co najbardziej nie podoba Ci się w pracy? Są to ważne informacje dla tych którzy chcą podjąć pracę w tej firmie.

Nick
@Weronika 28.09.2017 18:40
@Nie polecam pracy w tych firemkach czy mógłbyś powiedzieć dlaczego tak uważasz? Jakie masz złe doświadczenia związane z pracą...

Jak już pisałem nie tylko Sprint sp z.o.o ale wszystkie te firmy "córki" to jedna wielka Padaka pod każdym względem organizacyjna finansowa socjalnym itp itd O czym zresztą piszą ludzie powyżej Może i to forum dotyczy firmy Sprint Ale daj spokój kobieto kogo ty próbujesz nabrać??!!

Nie polecam pracy w tych firemkach

Napiszę krótko Sprint S.A i jej spółki córki typu Telekom Usługi S.A i Internet Service Z.O.O to jedna wielka PADAKA!!

Weronika

@Zibi jeśli chodzi o Telekom to jest to zupełnie osobny wątek. Tutaj pozostawia się opinie dotyczące firmy Sprint Sp. z o.o Czy ktoś aktualnie pracuje i mógłby podzielić się informacjami na temat pracodawcy? Będzie to pomocą dla osób aplikujących do firmy. Obecnie poszukują Projektanta sieci telekomunikacyjnych. Z oferty pracy wynika, że zapewniają możliwość rozwoju zawodowego i zdobywania doświadczenia w pracy z wysokiej klasy specjalistami w branży, dużą samodzielność w działaniu, miłą i przyjazną atmosferę pracy. Ktoś zainteresowany jest takim stanowiskiem?

Weronika

@Lola cenna uwaga. Telekom posiada swój oddzielny wątek.

Były twojej starej
@Weronika 06.03.2017 13:06
@Lola cenna uwaga. Telekom posiada swój oddzielny wątek.

Bo niedaleko pada jabłko od jabłoni...

Zibi
@Były twojej starej 21.04.2017 01:37
Bo niedaleko pada jabłko od jabłoni...

Coś chłopaki z Telekomu cisza czyżby została garstka niedobitków? :-) Napiszcie jak tam na froncie po ostatnich nawałnicach, pewnie kolejki pełne uszkodzeń :-) W Wałczu jeszcze ktoś został oprócz radnego?

Lola

Hej, a dlaczego piszecie opinie o Telekomie w wątku Sprintu? Ciężko wyłapać cos poza uwagami pracowników Telekomu, a to ze Sprintem ma niewiele wspólnego już teraz.

Weronika

Więcej ogłoszeń możecie znaleźć na portalu GoWork.pl - http://www.gowork.pl/praca/sprint-sp.-z-o.o;pr :)

Gfdsa

Coraz częściej widzę firmę Eltel na terenie zachpom,to już koniec Telekomu?

Weronika

Widzieliście nowe ogłoszenie? Firma oferuje prace w Warszawie na stanowisku Java 8 Developer! Zgłaszacie się?

anonim

(usunięte przez administratora)

@ruska świnia
@asdf 02.12.2016 10:26
u nas był taki kierownik [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] kapo który ludzi miał za śmieci, okradał nas z kasy za ins...

Masz racje i w pełni cię popieramy ,a co ta firma sprint powiedziała by na ogólny protest (tak zwany bunt pracowników )na pewno piała by cienko ,ale ci kretyni kierownice straszyli by nas tym że na nasze miejsce przyjmą ludzi z ulicy,NO WŁAŚNIE Z ULICY.Poziom kierowniczy Sprintu jest zerowy,a szczególnie w Elblągu ,pan kierownik z swoim zastępcą Wojtusiem siedzą na przeciwko siebie i uśmiechają się do siebie ,ale to ich problem.Proponował bym odmówić wykonywania instalacji po godzinach pracy bo i tak nie wiemy czy za wykonane instalacje płacą bo dla nich pracownicy to debile,może to i prawda bo pracownicy są zarażeni debilizmem od kadry kierowniczej.

asdf
@@ruska świnia 02.12.2016 18:28
Masz racje i w pełni cię popieramy ,a co ta firma sprint powiedziała by na ogólny protest (tak zwany bunt pracowników )na pewno...

kilka lat temu jak podpisywaliśmy umowy z Telekom kończąc ze Sprintem to piesek prezesa p. Ryszard F. miał w drugiej teczce podanie z rozwiązaniem umowy dla osób które nie zaakceptowały nowych warunków, nie liczyło się dla nich ani wykształcenie, ani doświadczenie a tym bardziej człowiek, nie pasuje do widzenia przyjdzie nowy a, że nie kumaty w ogóle to nic przecież Telekom ma gdzieś poziom obsługi abonentów Orange, duża w tym winna samego Orange która w ogóle nie interesuje się firmami zewnętrznymi, ciągle kary procedury dla idiotów i uważają że to wystarczy, doskonale znają naszą sytuację wystarczy porozmawiać z pracownikami Orange, tylko nam współczują, najbardziej poniżający jest kontrast jak przyjeżdżają np na kontrole albo na wspólne zlecenia my brudni spoceni ubrani jak chłopi z PGR-ów a oni wyperfumowani schludni czyści nowe ładne auta a do tego przepaść w zarobkach, brak słów

asdfg

idiotyczny strój pracownika komunalki (wymysł "projektantów mody" Orange, dziwne, że nie dotyczy to pracowników Orange), wymagana wiedza informatyczna (w praktyce różnie to bywa),umiejętność posługiwania się szpadlem,wiedza kablarza,serwisanta RTV-SAT,umiejętność instalatora (wieszanie kabli, dokopanie itp),dyspozycyjność ze względu na umowę z Orange od 8 do 20, a pensja sprzedawcy osiedlowego sklepiku, powszechna możliwość dorobienia to instalacje (większą część zabiera Telekom Usługi S.A. a ile to tabu),paliwo i kable Orange.

koralowy

Zlecili mi usługę, którą wykonałem zrezygnowali na 18 godzin przed spotkaniem co do zapłaty wynagrodzenia.Tak się zarabia pieniądze!jakieś straszne dziadostwo.idę do sadu po 250 zł netto!

anonim

(usunięte przez administratora)

dsa

nie są płatne, chyba że była awaria kabla, kradzieże kabli, ale ogólnie kombinują żeby nie płacić, najlepiej rządać oddanie wolnego

anonim

(usunięte przez administratora)

dsa

kiepska, kary, coraz mniej instalacji, praca w weekendy, święta, połączenia przez Tęcze ogólnie masakra z procedurami Orange i dziadowaniem Sprintu

fdsa

bo w Sprincie zostali ściemniacze i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na pewno nie fachowcy, taka jest prawda

anonim

(usunięte przez administratora)

Lordis

@dariusz. Jesli idziesz do pracy to chyba po to zeby godnie zarabiac, a nie krecic dodatkowo lody byc moze kosztem swojego wolnego czasu. Kiedys pracowalem w tej firmie i tylko w okresie kiedy szukalem sobie innej, lepiej platnej pracy. Teraz pracuje poza granicami naszego kraju i musze powiedziec, ze zarabiajac prawie cztery razy tyle co w Sprincie zastanawiam sie co tam jeszcze robia niektorzy ktorzy maja poukladane w glowach i stac ich na duzo lepsze pensje i warunki pracy... Pozdrawiam

szczęśliwy

Nie pracuje już w Telekom Usługi (Sprint) i każdego dnia wstaje szczęśliwy, że już mnie nie ma w tym kołchozie !!! Nie mogę zrozumieć jak tyle lat tkwiłem w tym marazmie. Polityka Telekomu i Orange doprowadza do psychicznego wykończenia.Za takie niskie pensje można wszędzie znaleźć pracę. NIGDY WIĘCEJ!

dred

prywaciarz, rewelacji nie ma jak u każdego polskiego prywaciarza, kasa marna wymagania duże,no chyba że jesteś pazerny i kombinujesz nie zawsze fair

aaaa

jak tam po burzach i nawałnicach wygląda praca w Sprincie :) pamiętajcie nie można zakładać ztr-ów otn-ów. DO ROBOTY 24h :) CZASY !!!!

adam

praca dla niewymagających i bez dużych oczekiwań, jako praca tymczasowa na pewno nie na dłuższy okres

Aaa

Umowa zlecenie,prawie codziennie po 12h,pod presją czasu,nie polecam naprawdę nie warto, obecni pracownicy szukają innej pracy.

cxz

przecież to jest folwark prywatny zasady tylko obrane przez szefa więc tylko słuszne wg niego,nie regulują firmy żadne przepisy chyba że wewnętrzny regulamin którego pracownik na oczy nie zobaczy,jeszcze nikt nie dorobił się u polskiego prywaciarza,tak jest w tym przypadku

cxz

słyszałem, że mamy się lepiej dzielić z szefami kasą za instalacje bo słabe są wyniki,niedługo wakacje szef musi mieć na wycieczkę do Hiszpanii

yyy

ludzie robią wszystko - pracują jako śmieciarz, pracownik fizyczny i są pracownikami Telekomu,do każdej znajdzie się chętny niekoniecznie szczęśliwy z wykonywanej pracy lub płacy.

eska

niech przyjdzie lato to zacznie się piekło - burze+skwar z nieba+auto bez klimy,wysyp uszkodzeń po 10 dziennie,do tego umówione instalacje z dnia na dzień,praca 12h,praca tylko dla wariatów :)

łysy.

A co robi Malina ! Gdzie teraz mieszka ,proszę podać adres , Lubię tę puszystą grubaskę chociaż jest wredna.

none

jak chcesz być chłopcem posyłki to dawaj do Sprint Telekom,średnio po 100km dziennie na usuwanie uszkodzeń i aktywacje za 1850 brutto umowa zlecenie + weekendy przynajmniej raz w miesiącu,można dorobić na paliwie + złom z infrastruktury Orange

darko461

Poszukuję Adama Sz. pracował w sprincie straciłem z nim kontakt jak czyta niech się odezwie do Darka kiedyś pracującego w KSP

wwww

są oferty np na OLX ale to śmieciówki - umowa zlecenie,to jaki desperat przyjdzie bez prawa do urlopu itp.

wwww

ludzie odchodzą a ci co zostali rypią za dwóch albo za trzech za tą samą kasę tacy kozacy,TU takich jeleni potrzebuje :)

wwww

@aaaa zostali tylko tacy którzy nie chcą pracować w Telekom ale nie szukają pracy bo nic innego nie potrafią robić,zawsze byli na posyłki,drabina,szpadel i na sieć a do tego nie trzeba za dużo ruszać głową dodatkowo brak wykształcenia zmusza ich do pozostania w firmie,jęczą biadolą żyją nadzieją od ponad 10 lat że będzie lepiej i jak się uda chłopcy na posyłki do głodowej emerytury,tylko jak ludzie się wykruszają bo ambitni odchodzą to niedługo zostaną same dziadki bez sił do pracy

łysy

Pozdrowienia dla Maliny. Zawsze powtarzam ze Emigrantki ze Wsi zawsze głowy i nosy mają zadarte.

sss

temat zszedł na Telekom Usługi SA,powinniśmy założyć nowy wątek,bo w tym pisze się o Sprincie SA

aaaa

siedzą cicho bo obciach mówić co dostali hehe ale twardzi nadal będą tyrali dla prezesiny z Gdańska który nie ma szacunku do nikogo :) Nowy 2016 pod hasłem dalszego zaciskania pasa,jak może czyta to prezes to podpowiem, że idealnym posunięciem będzie dorzucenie instalacji do obowiązków w ramach pensji, kilka tysięcy do przodu w skali miesiąca.I tak przy obecnych pensjach wraz z dodatkami nie da się nic odłożyć,starcza ledwo od wypłaty do wypłaty,więc można zapomnieć o większym remoncie domu czy zmianie samochodu,bo i kredytu nikt nie da bo umowy na czas określony i niskie zarobki.Pozdrawiam Zagubionych którzy nadal tkwią w tym marazmie!

gougo

Zostaną chyba tylko życzenia

ddd

dadzą coś na święta oprócz jałowych życzeń Zbyszka Menago?

anonim

(usunięte przez administratora)

ON44

Zarobki są wystarczające, żeby utrzymać siebie i tylko siebie, rodziny już nie, no chyba, że nie ma się opłat i mieszka gdzieś za darmo. O charakterze tej pracy nie będę się wypowiadał, jak chcesz to tam się zatrudnij. Pozdrawiam

ddddd

w Sprincie pracują ludzie bez wiedzy techniczno-informatycznej,odwalają fuszerkę,wszędzie prowizorka,instalacje łatane zamiast wymieniane albo rozciągane krosówki,puszki wyłamane,pajęczyna na PG,ogólnie robienie abonentów w konia itp. jednym słowem brak wykwalifikowanych specjalistów są tylko z nazwy ale wiedzy i chęci do pracy mniej niż zero!

Aaaa

Zostali sami desperaci których bieda zmusiła do kradzieży paliwa i kabli na złom,po niektórych nie spodziewałem się ale to do czasu...

adi

jaki socjal hehe, max 200zł brutto z tego jeszcze sam płacisz podatek wiec ze 170zł na rękę i to jest prezent na święta w podzięce za tyranie w upale,mrozie,deszczu,śniegu i wichurach!ch.. wie co z taką kasą robić,może na lokatę,niech rosną procenty!hehehe dziady wstydu nie mają,żenujące!

ON44

Hej :-) Praca w Telekom Usługi jest bardzo fajna;-), gwarantuje 1400 zł na rękę co miesiąc plus dodatkowo za instalacje. Ostatnio mają problemy finansowe i jest problem z płaceniem za instalacje i inne prace dodatkowe. Można też poznać procedury OPL przy instalacjach i naprawach uszkodzeń, które zajmują więcej czasu niż właściwa praca, a jest ich na prawdę sporo. Często trzeba zostawać po godzinach, które są oczywiście bezpłatne. Ktoś pisze o pakiecie socjalnym, nigdy o takim nie słyszałem, może chodzi o inną firmę? Bardzo ciekawe doświadczenie pracy pod tzw. presją;-)

Luzak
@ON44 22.11.2015 08:40
Hej :-) Praca w Telekom Usługi jest bardzo fajna;-), gwarantuje 1400 zł na rękę co miesiąc plus dodatkowo za instalacje. Ostat...

Kolego. Nie wiem co braleś ale poproszę pół. Może też się zarażę huraoptymizmem...

ON44
@Luzak 10.12.2015 18:41
Kolego. Nie wiem co braleś ale poproszę pół. Może też się zarażę huraoptymizmem...

To oczywiście miał być żart, inaczej musiałbym używać bardzo wulgarnych słów publicznie. Nie zrozumiałeś, ale to nic. Wiadomo, że tylko kawaler mieszkający z mamusią lub stary człowiek, którego już nigdzie nie przyjmą może pracować za taką kasę, albo właśnie desperaci lub przeczekujący trudny okres...

ddd

taki plus że jesteś frajerem dla nich,co to za nadgodziny 15zł za godzinę gdzie już jesteś zrypany po całym dniu pracy,a często później kombinowanie z wypłatą tych nadgodzin,ciągłe skomlenie że nie ma kasy ile razy można tego słuchać!najbardziej wku..a to jak idziesz do domu a tu telefon np o 18:00 od marudzącego dyspozytora że wpadło uszkodzenie 6h i masz załatwione popołudnie,zamiast zatrudnić ludzi żeby były 2 zmiany to wolą zajeździć monterów za żenująco niskie stawki nadliczbowe!!!tak jak napisał @TP jak się zużyjecie to wymienią na nowy model.to jest firma bez zasad,jedyna zasada jest taka żeby prezesowi zgadzała się kasa w portfelu

anonim

(usunięte przez administratora)

szczecim

Jak widze napis Sprint to nie bardzo dziekuje zakończyłem współpracę z firmą nie była zła tylko Opl i procedury mnie wykończyły ,a za małe mam dzieci abym musiał leczyć się u psychologa itd pozdrawiam wytrwałych .

ddd

@igor,firmy pracujące dla Orange płacą słabo jak każdy prywaciarz nie sa filantropami, jeśli mówimy o zasadniczej to jest rzędu 1900-2200 brutto tyle co na umowie wiec 1500 netto masz na koncie gwarantowane,a poza tym można dorobić aktywacjami,ssi itp tylko są miesiace lepsze ale i takie gdzie dorobisz ze 100zl,wszystko zależy od ilosci zleceń z Orange no i najwazniejsze ile po drodze Sprint okroi albo nie zaplaci w ogole tak jest czesto z SSI,tylko oprocz kasy jest jeszcze sprawa organizacji pracy w ktorej panuje bałagan, nie ma jak w normalnych firmach podzial obowiazkow specjalizacji,masz byc fizolem (nie obrazajac nikogo) do kopania,do biegania z drabina w pojedynke narazajac zdrowie i zycie,czasami zaliczajac z 10 słupów bo linie sa w opłakanym stanie nie konserwowane od ponad 10 lat,praca w stresie pod presją czasu,a do tego masz byc informatykiem który poradzi sobie z zaawansowanymi zagadnieniami informatycznymi,do tego praca w sobote,niedziele i święta tylko w ramach dnia wolnego,zlecenia czesto umawiane po 16 wiec jestes 10-12 h w pracy,wiec czy warto nawet za 2000 netto?!chyba ze chcesz nabawic sie nerwicy i rwy kulszowej i nadal biedny bo trzeba wydać na lekarstwa. ..

TP
@ddd 23.10.2015 20:44
@igor,firmy pracujące dla Orange płacą słabo jak każdy prywaciarz nie sa filantropami, jeśli mówimy o zasadniczej to jest rzędu...

TO AŻ DZIWNE ŻE LUDZIE JESZCZE PRACUJĄ W TYM SPRINCIE , 2200 ZŁ TO JA MIAŁEM W TPSA W 2000 ROKU CZYLI JAKIEŚ 15 LAT TEMU , DZISIAJ TRZEBA ZARABIAĆ PO 5-6 TYS, ŻEBY JAKOŚ W MIARĘ NORMALNIE ŻYĆ , A PRACA W POJEDYNKĘ I BEZ PODZIAŁU PRACY I POD PRESJĄ CZASU TO WYMYSŁ TYCH PSEUDO-FIRM, MUSICIE WIEDZIEĆ ŻE DLA TYCH FIRM JESTEŚCIE TYLKO ZASOBAMI LUDZKIMI , A JAK SIĘ ZUŻYJECIE TO WYMIENIĄ WAS NA INNY MODEL

ddd

co do cholery z tymi podwyżkami,znowu będą skomleć że jest bieda?albo po prostu cisza jak obecnie,tematu nie było

on4

Gdańsk robi w konia od kiedy dopadli się do władzy,to są starzy wyzyskiwacze,nikomu nie dać zarobić tylko wszystko grabią do siebie,przecież ta firma to farsa,prezes codziennie daje nam przykład jak mamy oszukiwać,kłamać,kręcić a jak już wpadniesz to niestety to już twoja wina że jest kara z Orange,a to że nie ma ludzi,sprzętu i czasu to prezes ma to głęboko gdzieś ... i vice versa!

on3

Niektorzy kiero są ok ale jak Gdansk ich robi w balona a pozniej caly sklad odchodzi to ktos jest winny.....Szczecin pada na pysk....

ON2

ON - masz racje powinno się wyrzucić więcej super kierowników, "nietykalnych" z tej strefy, najgorszej w Polsce !!!, a pozostali pracownicy cierpią z powodu braku kasy, podali kary , które płaci Telekom za "dobrą pracę " na tej strefie. Już dawno powinno się wyrzucić kilku nierobów i zrobić porządek,

ON

Trzej Panowie ( bez pomysłu na ratowanie strefy ) jak zwykle wykazali się błyskotliwością i usunęli ze stanowiska kierownika - BRAWO !!!!. Nad wyraz inteligentne posunięcie. Ciekawe, czy ktoś zauważył tę prawidłowość.

ddd

jak tam podwyżki hehehe

Zostaw opinię o Sprint Sp. z o.o - Olsztyn

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Sprint Sp. z o.o