Hegelmann Poland

• Łojki
Częstochowa - Hegelmann
Gdańsk - Hegelmann
Katowice - Hegelmann
Poznań - Hegelmann Transporte Poznań Sp. z o.o.
Wrocław - Hegelmann

3. Opinie o pracodawcach Częstochowa
  5. Opinie o Hegelmann Poland

Opinie o Hegelmann Poland Częstochowa

Nie przegap nowości o Hegelmann Poland!

04.07.2020 01:04

PD

04.07.2020 01:06

Opinia dotyczy pracy we Wrocławskim oddziale.
    OLA

03.10.2019 12:24

Jak dobrze rozumiem, to firma zajmuje się przepisywaniem z giełdy na giełdę? Czy obsługuje się tam również klientów bezpośrednich? Własną flota pojazdów czy wyłącznie giełda?
    Asha

31.05.2020 18:30

Własnych czy w leasingu bo to różnica, i później wynajętych dla ukraińskich pośredników, którzy płacą za umowę najmu ciut więcej od raty leasingu?

12.06.2020 10:41

Witam, Nie zgadzam się z daną opinią, posiadamy własny tabor ciężarówek i stałych podwykonawców. Przepisywanie z giełdy u nas nie wchodzi w grę. Pozdrawiam, Hegelmann Transporte, odział Wrocław

20.11.2019 09:15

Czy w Hegelmann Transporte Sp. z o.o. jest skuteczna reakcja na zgłaszane przez pracowników problemy?
    Yhym

06.03.2020 14:48

Większość mówi po angielsku? Skąd ta pewność? Jest to ukraińska firma z ukraińskim prezesem, większość pracowników pochodzi z Ukrainy, ni w ząb nie mówią po polsku ani angielski mimo, że zostają tutaj na stałe.
    WUC

19.05.2020 14:02

może dlatego nie dostaje sie zadnej odpowiedziz firmy na maile, gdyz nie rozumieja PL
    Anastazja P.

25.12.2019 21:00

@Marcin Popieram wszystkie negatywne opinie wyżej, (usunięte przez administratora) Dział spedycji (Wrocław) :żadnego szkolenia wdrożeniowego, obiecują na rozmowie jedne zarobki, a dostajesz na umowie zupełnie co innego, szef jest bardzo chamski, nie raz byłam świadkiem,że krzyczał na pracowników i olewał wulgaryzmami w twarz, rzuca się jak pies na pracowników, generalnie szef tylko krzyczy, z nim pogadać normalnie niemożliwie, w firmie panuje wielki mobbing i zastraszanie każdego dnia, że będziesz zwolniona za błędy. (usunięte przez administratora)Jak oni popełniają błędy to nic, im to schodzi z rak, a jak ktoś zatrudniony zewnątrz to nagle zwalniają. Pracują po godzinach pracy, kierowniki spedycji nagrzewają młodszych na ładunkach, moja koleżanka pracowała tam od początku w księgowości dość długo,(usunięte przez administratora) Firma naprawdę mega nieprofesjonalna, jak znasz języki to omijaj to miejsce szeroka droga.

16.10.2018 19:15

hegelmannWroclaw

30.10.2018 09:04

Witam Serdecznie Na wstepie mojego krotkiego wywodu chcialbym sie ustosunkowac i podziekowac za slowa krytyki ktore zostaly skierowane pod adresem Spolki Hegelmann u siedziba we Wroclawiu. Kazda Krytyka, oczywiscie ta konstruktywna, powinna byc poparta faktami, ktorych tu oczewiscie zabraklo, a ktore postaram sie przedstawic. Praca w naszej Spolce nie nalezy do latwych o spokojnych, ale daje ogromne mozliwosci samodzielnej i kreatywnej pracy. Kazdy ma mozlywosc wykazywania sie i pokazania z jak najlepszej strony, ale jak kazda praca wymaga indywidualnego zaangazowania. Pracodawca daje mozlywosc kozdaj osobie, nawet bez stazu pokazac co potrafi - jesli chce. Dlatego tez dajemy czas 2 tygodni na upewnienie sie czy praca nam odpowiada, a pracodawcy na ocene przyszlego pracownika. Na poczatek firma oferuje 600€ na reke. Jesli potrafimy sie pokazac i rozmowa z klientami nie sprawia nam klopotu, to mozna liczyc na indywidualne premie, a w przyszlosci na zwiekszenie zarobkow. Spolka Hegelmann jest preznie rozwijajaca sie firma i stawia na ludzi ambitnych i nastawionych na cel. Jak w kazdej firmie przechodzimy krotki staz i realizujemy nalozone zadania. w Spolce Pracuje zarowno Ukraincy jak i Polacy. Atmosfera jest dobra i sprzyja rozwojowi indywidualnemu. Ci ktorzy pracuja rzetelnie z pewnoscia nie pisza, rzecy ktore mijaja sie prawda. Kazdemu dajemy szanse i mozlywosc pracy w Spolce poprzez wyslanie CV i krotka rozmowe kwalifikacyjna. Jestesmy firma otwarta na kazdego, kto chce pracowac a nie narzekac. Roman, siedziba Wroclaw.

19.11.2019 13:50

Jest dokładnie tak źle jak wszyscy piszą. Ta firma jest dobra dla Ukraińców, którzy przyjeżdżają do Polski nie znając języka i nie posiadając szerszych perspektyw. Dla każdego, kto ma jakiekolwiek doświadczenie w transporcie to praca najgorsza z możliwych. Zarobki beznadziejne, praca po godzinach, szefostwo chamskie i bez jakiekolwiek kultury. Nie polecam.

03.07.2019 16:22

06.07.2019 06:30

dodatki socjalne))) nawet herbaty nie ma dla pracowników...
    polka

14.06.2018 09:17

Nie polecam, byłam w kwietniu na dniu próbnym. Praca w tej "spedycji" polega na przechwytywaniu ładunków z jednego portalu i przerzucaniu ich na drugi, np. oferujesz komuś, że przewieziesz jego transport za 1000 eur., potem znajdujesz kierowcę, który zrobi to za 800, 200 jest dla firmy. Pracownik przez cały miesiąc "zbiera" sobie kwoty tych ładunków, a potem, w zależności od kwoty końcowej, dostaje premię/prowizję. Oprócz tego jest niewielka podstawa, coś koło 1800. Niestety, nie udało mi się dowiedzieć niczego dokładnie, bo człowiek, który niby miał mnie przyjąć do tej pracy, strasznie kluczył. Na pytanie o zarobki odpowiedzi unikał kilka razy, w końcu zapytany wprost powiedział, że jest podstawa i prowizja, zależna od wypracowanych kwot. Na kilkukrotne pytanie, czy kwota podstawy jest brutto, czy netto, nie odpowiedział - jakby w ogóle nie zrozumiał pytania... Kiedy zapytałam, jaki procent od wypracowanej kwoty stanowi prowizja również nie odpowiedział wprost, tylko zaczął mi, już poirytowany, pokazywać jakieś tabelki z klasycznym argumentem: jak się jest w tym dobrym to można zarobić nawet i 5-6 tys. - jasne... Jednym słowem, zdecydowanie odradzam tym, którzy szukają poważnej pracy. Przedmówcy mają rację - cała firma to Ukraińcy, raptem kilku Polaków. I nie byłoby w tym nic złego gdyby nie fakt, że większość z nich raczej b. słabo zna polski, co sprawia problemy np. przy dokładnym wyjaśnieniu obowiązków i działania programów. Poza tym, nie jestem przeczulona na tym punkcie, ale odniosłam wrażenie, że wszyscy tam patrzyli na mnie spode łba. Bardzo nieprzyjemna atmosfera, nie chciałabym tam za nic pracować. Jeden wielki wałek i ściema.
    hegelmannWroclaw

30.10.2018 09:06

Mini

10.05.2018 07:07

Dzień dobry,proszę o opinię i informacje jak wygląda praca w biurze/w księgowości w firmie.

Kontakt - Hegelmann Poland

Konwaliowa 144 42-280 Częstochowa

Branża główna: Transport i spedycja

Mini

10.05.2018 07:06

Dzień dobry. Proszę o informację opinię jak wygląda praca w dziale księgowym/w biurze w firmie?
    prawdemówię

05.07.2017 23:34

Większość Polaków w tej firmie traktowanych jest jak śmieci przez ukraińskie kierownictwo. Nie polecam chyba że ktoś lubi być ośmieszany codziennie przed całym zespołem- za nic.
    anonymous

25.04.2018 12:47

Potwierdzam opinię przedmówcy , tak niestety jest .Nie ma możliwości upomnieć si eo swoje ,o podwyżkę itp.Jesteś nikim .

25.02.2018 11:02

Możecie opisać aktualną sytuację HEGELMANN TRANSPORTE SP. Z O.O.? Przyda się to wielu osobom zainteresowanym pracą tam.
    anonymous

25.04.2018 12:45

Firma Hegellman wymaga od spedytorów Polskich wyrobienia tzw delty .Niestety realia są takie ze na ten moment nie ma możliwosci wyrobienia DELTY (2500e) . Jezleli nie zrobisz delty zostaje Ci sama podstawa 1650zł
    ftl trasnport spedycja czestochowa

30.05.2017 12:50

Firma FTL Transport Spedycja Czestochowa została założona w 1998 roku. W ciągu 19 lat istnienia na rynku,firma stała się firmą transportowo-spedycyjną posiadającą nowoczesny tabor, obsługujący klientów z całej Unii Europejskiej. Naszą specjalizacją stały się: transport ekspresowy po całej Europie oraz transport całopojazdowy.Znajdziesz nas pod tym linkiem: http://ftl-transport.com/
    Spedytor

15.09.2016 19:20

Praca w dziale spedycji w tej firmie polega na przerzucaniu ładunków z Timo na Transa i rżnięciu głupa przed przewoźnikami.
    admin

04.08.2015 21:33

Jak długo pracowałeś w firmie HEGELMANN TRANSPORTE SP. Z O.O.? Czy dobrze wspominasz ten czas? Zachęcamy do komentowania na naszym forum.

Zostaw merytoryczną opinię o Hegelmann Poland

Oferty pracy - Hegelmann Poland

Dyspozytor Międzynarodowy z językiem rosyjskim lub ukraińskim

Hegelmann Poland

Częstochowa