• Usługi

• Łojki
Częstochowa - Hegelmann
Gdańsk - Hegelmann
Katowice - Hegelmann
Poznań - Hegelmann Transporte Poznań Sp. z o.o.
Wrocław - Hegelmann

3. Opinie o pracodawcach Częstochowa
  5. Opinie o Hegelmann Poland

Opinie o Hegelmann Poland Częstochowa

Nie przegap nowości o Hegelmann Poland!

17.04.2022 17:44

26.05.2022 14:21

Dzień dobry. W tej chwili prowadzona jest rekrutacja. zapraszamy do zapoznania się z ofertą https://kariera.hegelmann.pl/?s=kierowca&search=
    Bambo

29.06.2022 12:49

A wystarczy jedna karta kierowcy czy muszą być minimum trzy
    Tomek

02.12.2021 10:22

Rekrutacja w tej firmie to jest pomyłka. Wymiana informacji w tej firmie również nie istnieje. Nie polecam. Kłamią na potęgę.
    Vlados

27.01.2022 18:54

Czesc. Mam pytanie na kont zarobkow na stanowisku despozytor transportu samochodowego. Ile wynosi placa na pelny etat?
    Qweyuo

14.01.2022 11:50

Uwaga wszystkie czaty(teams) i poczta jest czytana przez pracodawców. Oraz są kamery w kuchni „.
    Kasia

31.12.2021 17:40

Jak wygląda praca w księgowości w biurze w Katowicach? Czy warto złożyć cv? Jaka panuje atmosfera? Czy szanuje się pracowników czy traktuje jak (usunięte przez administratora)

11.01.2022 15:27

Dział księgowości w HTPL jest jednym z najważniejszych działów w spółce. Pracują tam osoby wykwalifikowane, wykonują swoją pracę z należytą starannością, przy tym zawsze służą swoją pomocą. Cele oraz działania są odpowiednio podzielone na zespół, dzięki temu nie ma żadnych niejasności, a praca przebiega w sposób jasny oraz zrozumiały dla pracowników. Atmosfera jaka panuje w całym biurze jak i w dziale księgowości jest koleżeńska oraz miła. Pracownicy odnoszą się do siebie z szacunkiem. Dyrektor Generalny podchodzi do każdego pracownika w sposób indywidualny, zawsze stara się pomóc oraz odpowiedzieć na każde pytania. Pracownik jest szanowany oraz doceniany. Spółka zapewnia pakiet benefitów, wypłata jest zawsze na czas. Złożenie CV do HTPL będzie dobrą decyzją. Zapraszamy
    Magda

31.12.2021 15:14

jak wygląda praca w księgowości w Katowicach? Czy warto złożyć cv? Słyszałam, że jest bardzo duża rotacja, ciekawe dlaczego? Czy szanuje się pracowników, czy nimi pomiata, tak jak w niektórych firmach?

30.11.2021 10:00

Jak wygląda każdy z etapów rekrutacji w Hegelmann Poland?
    Michał

02.12.2021 10:32

zgadza sie

06.12.2021 13:56

Dzień dobry. Jeśli są jakiekolwiek zastrzeżenia co do konkretnego procesu, proszę o kontakt pod adresem [email protected]. Wskazywanie, że kłamiemy na potęgę dotyka nas bardzo i nie chcemy pozostawiać takich oskarżeń, bez odpowiedzi. Prosimy o kontakt, chcielibyśmy wyjaśnić sprawę. Nie mając informacji o którym przypadku i procesie rekrutacji mówimy, nie jesteśmy w stanie reagować. Natomiast jesteśmy świadomi, że zdarza nam się nagromadzenie rekrutacji w jednym czasie oraz to że rekrutrzy nie są decyzyjni i muszą poczekać na akceptację managerów. Nie wszystko zawsze udaje się nam załatwić sprawnie i szybko, ale naprawdę nasz dział HR pracuje ciężko, by jak najlepiej komunikować się z naszymi potencjalnymi /przyszłymi pracownikami. Pozdrawiamy
    Zenek

02.12.2021 10:40

Jak jest teraz w firmie, jaka kasa ? Coś podnieśli ?
    Krzyś

21.10.2021 20:58

Jak wyglada praca biurowa w Częstochowie ?

28.10.2021 20:20

Dobrze, jak wwszędzie, płacą dobrze, w terminie , zalezy tylko z kim siedzisz w pomieszczeniu bo ludzie różni. Dużo zależy od tego kim chcesz tam być i jakie masz podejście do pracy i życia.
    Czesław

03.07.2018 14:46

@polka Bardzo serdecznie dziękuję Ci za tę wyczerpującą i merytorycznie napisaną relację z rozmowy rekrutacyjnej w firmie Hegelmann Transporte. Szanuję Twój punkt widzenia, ale myślę, że na podstawie samej rozmowy kwalifikacyjnej raczej nie powinno oceniać się na wylot danego pracodawcy. Co sądzisz? Czy jest tu osoba, która pracuje w Hegelmann Transporte i chciałaby coś nam na ten temat powiedzieć? Bardzo Was do tego zachęcam.
    Slowo PRAWDY

13.10.2021 19:11

ATMOSFERA JEST DOBRA ??? TO CZEMU W CZESTCHOWIE ZATRUDNIA SIE PRACOWNIKOW I PUSZCZA NA GLEBOKA WODE BEZ SZKOLENIA I PRZYGOTOWANIA, BEZ POKAZANIA FIRMY, ROZOWJ OSOBISTY OWSZEM OPLACONY NADGODZINAMI W BIURZE I SZUKANIEM ROZWIAZAN BO LENIWE KIERWNIXCTWO WOLI BEZROSKO SMIAC SIE PO KORYTARZACH CHODZIC SOBIE SWOBODNIE A KAZDY KTO PRZYJDZIE Z PROBLEMEM TO JEST DO ZWOLNIENIA POTEM
    abc

22.10.2021 22:10

Tak "rozmawiacie" z klientami, że dewiza waszych pracowników to skopiuj ładunek z TIMOCOM i wklej do TRANS. Nic nie wiecie o samochodach, nic nie wiecie o ładunkach, dużo Wam brakuje do profesjonalizmu. Np nie macie pojęcia o tym, że opony luzem nie wozi się na plandekach. "oferujecie" ładunki nie patrząc, gdzie jest auto. Przykładowo miałem auto w Katowicach wy oferujecie ładunki z Czech około -300 km od Katowic, czy ze Słowacji - 400 km od Katowic. Musicie się nauczyć wielu rzeczy.
    Arkadiusz

23.09.2021 22:01

Hejo. Po powrocie z Holandii szukam nowych wyzwań zawodowych, więc obserwuję osądy pracowników. Wydaje mi się, że znajdę wiarygodne informacje o firmach z okolic Częstochowy. Proszę, napiszcie jak się Wam pracuje w firmie Hegelmann? Czy mają wysokie stawki? Czy jest jadłodajnia z obiadami dofinansowanymi przez pracodawcę? Nie mam dzieci więc nie gotuje w domu. Arkadiusz
    Krewki Minotaur z Ciasta

15.10.2021 16:18

Doradca z ciebie słaby, co na amazonie przerwe masz?
    ZENEK

21.10.2021 17:48

bardzo teloerancyjnie jest :) , wpadaj do nas chętnie się umówie na kawkę z tobą :)

23.09.2019 12:38

Widziałam, że szukają pracownika ds księgowości w Częstochowie. Jak wyglądają tam aktualnie warunki pracy i płacy? Jak atmosfera?
    Asiuuula

20.10.2021 16:54

Potwierdzam wcześniejszą opinie. Dział księgowości, na ulicy Jagielonskiej, w którym pracują Polki - OMIJAJ SZEROKIM ŁUKIEM!!! Jest bardzo zła atmosfera pracy. Dziewczyny się obgadują. Donoszą na siebie. Nie współpracują ze sobą. Praca gorsza niż w korpo, bo w korpo poświęcasz się za konkretne pieniądze. (usunięte przez administratora)
    CZESTER

21.10.2021 17:37

ja to hciałęm na biórowego tam do was udeżyć, przyjehałem z UK i niewiem co z sobom zrobić trohe nie mam pomysłu, w tek ksiengowości to da rade jakoś robić ? co tam z tymi ksiąrzkami tszeba robić ?? to jest coś jak w bibliotece ??? Uderzam jusz jutro do was mam mature chyba starczy co ???

10.05.2021 10:32

Czy pracownicy w Hegelmann Poland dogadują się między sobą?
    MisiaPysia

13.10.2021 11:35

raczej obgaduja sie miedzy soba i donosza do prezesa :) az ktos wyleci to taka lokalna rozyrwka : )
    UWAGA

13.10.2021 19:14

nie lubisz pracowac w HG ??? jest proste roziwazanie, to nie jedyna spolka (usunięte przez administratora)

Oferty pracy - Hegelmann Poland

Dyspozytor Międzynarodowy z językiem rosyjskim lub ukraińskim

Częstochowa

WalletIcon

5050 - 7060 PLN / m

21.08.2021 10:58

Jakie są warunki zatrudnienia w Hegelmann Poland?
    Mala MI

13.10.2021 11:25

niestety okropne, (usunięte przez administratora) nie udolne kierownictwo, ktore nie umie pomagac ,zatrudniaja ludzi i rzucaja samych sobie od 1 dnia nikt ci nie pomaga jak trafisz na jagielonke w czest, to licz sie ze tylko mozesz jescze spotkac sie z niechecia i agresja wspolpracownikow .. raczej nie polecam tej firmy no i zarobki na okresie prbonym okolo 2500 a potem 3000 o ile dostaniesz, bo mozesz zostac z tym jak obiecaja ze beda podnosic pensje za jakis czas w pewnych okresach jest to firma ktora nalezy omijac szerokim lukiem !!!!!!!! OSTRZEZCIE INNYCH

07.04.2021 13:26

Jakieś opinie o pracy w księgowości? Czy ta przerwa godzinna w trakcie pracy jest obowiązkowa? Nie ukrywam, że jest to bardzo duży minus i firma powinna pomyśleć o zmianie tych godzin..
    Wiktor

12.10.2021 21:23

a nie przypadkiem firma z ukrainy udajaca spolke niby z litwy itd ??? caly menagment jest ukrainski prezesy dyrektory itd to towrzystwo przywiezoone z teczki ukrainskiej, ciekawe skad ta tendencja : )
    Ewka

12.10.2021 21:27

moj drogi ale na produkcji, nie tzreba cos umiec, a my jestesmy kwalifikowanymi specjalistkami i nie zycze sobie takich porównań, zresztą robotnik fizyczny a pracownik umyslowy to dwie rożne sprawy, nas się nie szanuje , koleżanki z innych oddziałów mają dość....
    Хейтем

13.09.2021 21:34

Фирма которая имеет четкую стратегию развития ,плюс стремление стать лучше ,есть свои и минусы ,но в этой фирме готовы посвятить время на обучение работника ,с зарплатой 10 числа каждого месяца ,есть люди которые работают и не нашли себя в сфере логистики,не готовы до конца брать ответственность за свои поступки ,и при лишних расходах да хегельманн заплатит . Есть люди которым не подходит работа со стороны водителя дальнобойщика и они озлобленные на себя в первую очередь , угнетенные ,но терпят , поскольку жена дома , кредит ипотека, иногда делают саботажи ,но не понимают что бы сберечь лицо нужно во время уйти и не мучить людей ,не дарить им озлобу ,в данной фирме встречал людей которым работа в кайф как в офисе так и на работе и я уверен что данные люди имеют хорошую мотивацию в данной фирме ,и на хорошем счету,а по поводу меня ,остался в большинстве доволен работой в хегельманн она дала мне хороший опыт в жизни ,находить подход к разным людям и специфику работы в логистике ,и дала понять что лучше попробовать себя в другой сфере ,в данной фирме если человеку по кайфу искать решение задач , общаться с совершенно разными по характеру людьми ,данная работа подойдёт вам.

29.12.2020 09:35

Czym Hegelmann Poland zachęcają? Jakie mają dodatki?
    Mag

29.12.2020 22:37

Nie ma żadnych dodatków, ani socjalu.Praca ok., zależy od działu, gdzie się trafi....

23.06.2021 14:59

A właśnie tutaj mogę powiedzieć, że się zmieniło, bo firma wypłaca dodatki za dojazd do pracy i to nawet dla wszystkich (nie jest ważne czy autem czy rowerem czy na piechotę ktoś do pracy idzie), dodatki na urodziny, rocznicy pracy, śluby i urodziny dzieci są, pomagają tez pracownikom w żałobie (co jest bardzo rzadkie wśród pracodawców). Są bezpłatne kursy językowe angielski i rosyjski (i chętnie korzystam). Widać, że firma się rozwija i super, że chcą też poszerzać benefity dla pracowników. Dodam również, że pracuję w zespole bardzo zgranym zespole. Ktoś tu pisze o plotkach i złej atmosferze, ale to przecież nie od pracodawcy, a od samych pracowników zależy - jak ktoś sam obgaduje innych i tak niemiło odzywa się o kolegach, to nie ma co się dziwić, że to samo dostaje. P.s. pracuję w HTWR - Hegelmann Wrocław

09.06.2021 17:41

Czy macie tam ubezpieczenie grupowe dla pracowników? Jakieś dodatkowe benefity?

10.06.2021 15:46

Dzień dobry, tak nasi Pracownicy mają możliwość dołączenia się do ubezpieczenia grupowego, które płatne jest przez Pracownika. Jeżeli chodzi o benefity to oczywiście posiadamy pakiet benefitów pozapłacowych dla pracownika. Pozdrawiam

10.06.2021 16:28

A jakie to benefity?

09.06.2021 17:27

Czy macie ubezpieczenie grupowe na życie? Kto je finansuje?

10.06.2021 15:44

Dzień dobry, tak nasi Pracownicy mają możliwość dołączenia się do ubezpieczenia grupowego, które płatne jest przez Pracownika. Pozdrawiam

03.11.2020 18:28

Jeżeli Pani robiła manikiur na Ukrainie to Pani od jutra zaczyna prace w dziale faktur. Jeżeli Pani pracowała nauczycielką języka angielskiego przez 10 lat ( na chwilkę start „kariery” zaczął się od 17 lat...) a w rzeczywistości nie mogę jedno zdanie wymówić prawidłowo to niech Pani od dziś idzie na stanowisko przyłożonego prezesa. Jeżeli wchodzisz w dziesiątkę osób na całej firmie wśród obcokrajowców którzy dobrze mówią i piszą po polsku to musisz biegać i prosić o rozwój zawodowy w innym oddziale a w końcu dostaniesz kopa i powiedzą: „Od soboty musisz iść na swoje mieszkanie, ale bez zmiany minimalnej stawki” a dziś jest czwartek i jesteś nie w Wawie gdzie możesz załatwić sobie pokój za 20 min. Za badania lekarskie jest prawda co pisali niżej. Potraktowany jest każdy jak bydło i Polak i Ukrainiec. Za dispo ja już w ogóle milczę tylko szkoda chłopaków, którzy siedzą w biurze od 6 do 23, a praca w niedziele jest nieopłacalna. Kierowcy to samo. No cóż.. było fajnie z wami i dziękuje za doświadczenia wraz z kolejnym przekonaniem, że najgorzej co może być to pracować z rodakami w cudzym kraju.
    byly pracownik Hegelmann WR

27.05.2021 14:32

all correct )) its worst days if my life in Hegelmann Wroclaw) I was on dispo , after this they decided to move me to invoices no medical care, no multisport nothing to do there

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Hegelmann Poland?

Były Pracownik

24.11.2020 13:47

Pracowałem jakiś czas w biurze we Wrocławiu (z powodu pewnych okoliczności). Jak masz głowę na karku - to nie masz co robić w tym cyrku Szapito. Po zwolnieniu nie wypłacają ekwiwalentu za niewykorzystany urlop wypoczynkowy. Jak znasz że “London is the capital of Great Britain” - u Ciebie Mega poziom znajomości angielskiego - możesz iść na kierownika działu. Teraz, wstydzę komuś powiedzieć że miałem tutaj doświadczenie.

24.11.2020 14:58

Witam, Zatrudniamy pracowników na podstawie umowy o pracę, w świadectwie pracy dostał Pan liczbę wykorzystanych dni urlopowych , jesli informacja się nie zgadza, proszę o kontakt z działem kadr albo na maila [email protected] , zweryfikujemy sytuację. Natomiast jeśli chodzi o znajomość jezyków obcych w firmie funkcjonują bezpłatne kursy języka angielskiego, ciągle pracujemy nad rozwojem językowym. Pozdrawiam
    buly pracownik Hegelmann WR

27.05.2021 14:28

Tak, tez pracowalam w HG WR . Nie polecam (((
    Mark

22.05.2021 13:08

Witam czy pracują tam Polscy kierowcy czy tylko UA
    Terenia

09.04.2021 19:08

Dlaczego na ulicy Jagiellońskiej, w dziale księgowości na parterze - nie ma pomieszczenia socjalnego w którym można swobodnie zjeść posiłek podczas tej nieszczęsnej przerwy? Jedzenie w samochodzie na parkingu jest mało wygodne..często sie zalewam!
    JacekWalczak

07.04.2021 01:09

Witam serdecznie. Czy obecnie są przyjęcia kierowców CE? Jeśli tak to jakie są wymagania od kandydatów i czy rekrutacja odbywa się przez internet czy osobiście należy składać cv? Jakie są systemy pracy i zarobki?

07.04.2021 08:36

Dzień dobry. Obecnie prowadzimy rekrutację na stanowisko Kierowca kat. C+E. Szczegóły oferty można znaleźć na naszej firmowej stronie www.driver.hegelmann.pl lub w ofertach pracy GoWork. Pierwszy etap rekrutacji czyli składanie aplikacji, odbywa się online. Proszę o przesłanie swojego CV na adres: [email protected]. Pozostałe warunki zatrudnienia omawiane są podczas rozmowy kwalifikacyjnej. Pozdrawiamy
    Nikola

28.03.2021 19:24

W firmie jest wszystko okej zgodnie z przepisami i normami
    Anna

17.03.2021 10:52

Dzień dobry. Chciała bym pracować w Hegelmanie ale mam problem z językiem angielskim. Czy sa jakieś oferty gzie język angielski nie potrzebny?

25.03.2021 10:32

Dzień dobry, zgodnie z przepisami do 600 zatrudnionych pracowników w dalej firmie należy zatrudnić 1 Pracownika BHP na pełny etat. W naszych firmach zatrudniamy obecnie od 1 do 2 osób na tym stanowisku. Odpowiadając ponownie na wcześniejszej zadane pytanie, sposób przeprowadzania szkoleń BHP w naszej firmie jest zgodny z obowiązującymi przepisami, które konkretnie je określają i regulują. Jeśli chodzi o przestrzeganie zasad dotyczących obostrzeń to zapewniamy Pracownikom wszystkie możliwe środki ochrony (płyny dezynfekujące, maseczki, rękawiczki oraz kilkukrotny pomiar temperatury). W celu zmniejszenia ilość osób przebywających w danych biurach wprowadziliśmy również pracę zdalną. Pozdrawiamy P.S. Chętnie odpowiadamy na każde pytanie, ale emocje, zwłaszcza te negatywne, nie pomagają.
    Szok o niedowierzanie

25.03.2021 12:56

Piszesz nieprawdę, ale pewnie masz takie polecenie.. Ze mną nikt NIE PRZEPROWADZIŁ wstępnego szkolenia BHP, NIE PRZEPROWADZIŁ instruktażu ogólnego, NIE PRZEPROWADZIŁ instruktażu stanowiskowego, NIE OTRZYMAŁAM SKIEROWANIA NA BADANIE WSTĘPNE! Sprawa dla PIP, niech sprawdzi czy w moich aktach osobowych są LEWE badania.

Kontakt - Hegelmann Poland

Konwaliowa 144 42-280 Częstochowa

Branża główna: Transport i spedycja

Mic

12.03.2021 17:49

Imigranci Ukrainscy w Polsce istnieje taki organ który się nazywa inspekcja pracy można tam zadzwonić i popytać co i jak i poprosić aby sprawdzili tą firmę, Jeśli wykonujesz załadunek, Rozładunek na TZW.MLOTKACH to pracodawca ma obowiązek te nadgodziny wam zapłacić.Bo macie to na karcie tachografu zapisane .Nie dawajcie się ludzie oszukiwać nie pracujcie za miskę ryżu..W Polsce najnizsza krajowa wynosi 2800 brutto ,miesięcznie czyli 160godz miesięcznie, za 4tyg.czyli to jest 40godz.tygodniowo reszta to sa wasze nadgodziny .
    Monika K.

21.03.2021 17:59

My Polacy dobrze o tym wiemy, ale Ukraińcy nie są tego świadomi wiec najlepiej im o tym nie mówić. Więcej będzie dla Nas - POLAKÓW. POLACY GÓRĄ! NIE DAMY SIĘ UKRAIŃSKIEJ FIRMIE!

22.03.2021 09:42

Dzień dobry, nasi Pracownicy mają świadomość na jakich zasadach są zatrudniani, a dokumentacja kadrowa zawsze jest przygotowana i podpisywana w dwujęzycznych wersjach. Jeżeli są jakiekolwiek niejasności, każdy Pracownik może zgłosić się o pomoc i wsparcie do Działu Kadr/HR, który udzieli potrzebnych informacji. Pozdrawiamy
    Weronika

18.03.2021 19:08

Ja niżej czytałam że w Hegelmanie sa kursy języka angielskiego. Czy to jest prawda?

19.03.2021 16:54

Dzień dobry, niestety w związku z pandemią w chwili obecnej kurs języka angielskiego został zawieszony. Pozdrawiamy

21.02.2021 11:14

Cześć :) słuchajcie orientujecie się może czy firma zapewnia każdemu umowę o prace ?

22.02.2021 08:13

Dzień dobry. Każde zatrudnienie w naszej firmie jest na podstawie umowy o pracę. Pozdrawiam
    krystynaa

02.11.2020 17:48

banda ukraincow mysli ze zarabia najnizsza krajowa to sa milionerami. hehhe same przekrzykujace sie ludzie za darmo soe pracuje. szef ukrainiec zalozyl (usunięte przez administratora)
    Jola

01.11.2020 08:36

Lukas

06.01.2020 08:13

Nie jest to firma dla polakow! Jestesmy we wlasnym kraju gorzej traktowani niz ukraincy ktorzy tam pracuja

30.01.2020 19:00

Pracuje tam juz sporo czasu. Bo około 4 lat. I nikt przez ten czas nie zmusil mnie bym zostala w pracy. Jak sie nie wyrabiasz w swojej pracy to zostajesz. Bo niestety pracy jest dużo i dużo papierów. Ja mowie na swoim przykładzie. Wiem ze nie każdy ma dobre "wspomnienia"po tej firmie ale prawda jest taka ze polacy Polaków tez nie szanuja i to wszystko zależy od pracodawcy.
    Wiki

01.11.2020 08:35

Sprawa dla PIP! Nie dostajemy skierowań na badania lekarskie -wstępne przed przystąpieniem do pracy. O badaniach okresowych można pomarzyć. W związku z powyższym nie jesteśmy informowani o czynnikach, zagrożenia, ryzyku występującym na danym stanowisku pracy. Nie jesteśmy uświadamiani ile czasu /kodeksowo/ winniśmy spędzać przed monitorem, ile przerw nam przysługuje. Lekarz z doskoku pojawia się w siedzibie firmie. Niektórym uda się załapać na badania, które trwają max. 2 minuty. Osoba zostaje zaproszona do pokoju bez skierowania. Na tzw. telefon. Jakość badań pozostawia wiele do życzenia. Lekarz jakby wróżył z ręki tudzież czytał z oczu. Kopii badania wstępnego również nie dostajemy do ręki! Komedia!
    Marina

02.10.2020 15:01

Witam, Obecnie pracuje w firmie Hegelmann Wrcoław. Miła atmosfera. Jest możliwość rozwoju. Wypłata na czas i nie najniższa krajowa (wszystko zależy od Twoich umiejętności). Polecam.

18.09.2020 11:31

Czy Hegelmann Transporte Sp. z o.o. organizuje staże dla studentów?
    Nieważny

24.09.2020 13:42

Hegelmann Transporte Sp. z o.o. przyjmuje studentów i absolwentów uczelni wyższych na praktyki i staże. Najlepiej kontaktować się z działem HR.
    Nieważny

11.08.2020 11:43

Jak czytam opinie co niektórych to zastanawiam się czy nie zaszła jakaś pomyłka z inną firmą, bo opinie nie pokrywają się z rzeczywistością. Jestem Polką i w żaden sposób nie odczułam, żeby Polacy nie chcieli tu pracować, a z resztą jakie to ma znaczenie jakiego pochodzenia czy narodowości jesteśmy, każdy z nas ma takie same prawa jak i obowiązki. Branża transportowa jest specyficzna, dynamika pracy w tej branży to normalność a jak ktoś oczekuje spokoju i ciszy to powinien zatrudnić się w bibliotece, ale za nim to zrobi niech sprawdzi czy nie ma alergii na kurz bo za chwilę i to mu będzie przeszkadzać. Na rozmowie rekrutacyjnej zostaje powiedziane wszystko, zawsze można dopytać o szczegóły. Nikt nie każe podpisywać umowy dożywotniej, po to są umowy 3 miesięczne, żeby się sprawdzić wzajemnie, tym bardziej jeśli nie ma się doświadczenia w branży a dostało się szansę (co jest rzadkością u pracodawców). Nie pasuje praca to szukam innej z tym, że trzeba zawsze sobie zadać pytanie czy aby mam jakikolwiek gwarancję że będzie lepsza. Biura są czyste, schludne, kuchnia wyposażona, niczego nie brakuje - a jak w toalecie skończy się papier wystarczy zgłosić Pani sprzątającej i zaraz doniesie. Każdy z nas ma inny punkt widzenia w zależności od punktu siedzenia, a najważniejsze jest to aby szanować się nawzajem i to się ma.
    Zawodowowiec

10.08.2020 23:35

Hegelmann Transporte wydaje się być przy liczności swojej własnej floty strategicznym liderem transportowym w Europie. Ma młode i sprawne trucki, co jest istotnym aspektem tej branży. Wiele opinii zamieszczonych tutaj jest negatywnych, wręcz przerażających! Złe podejście kierownictwa, współpracowników wobec siebie, czy jeszcze coś innego ? A może rozżalone pokrzywdzone jednostki? Dlaczego nie chcą lub nie pracują tu Polacy? Co możnaby zmienić, aby nastąpiła radykalna i natychmiastowa poprawa? Warunki płacowe są ok, czy jeszcze coś jest potrzebne? Może ktoś zdradzi rąbka tajemnicy ?
    Pracownik oddział Poznań

25.07.2020 20:21

Podejście do pracowników niedzisiejsze, pracownik jest pozostawiany samemu sobie, przełożony - pani (usunięte przez administratora)- nie potrafi przedstawić nowego pracownika, wdrożyć w zasady firmy, filozofię itd. Kuchnia dla pracowników rodem z lat 70-tych. Można spędzić godzinna przerwę patrząc w ścianę przy blacie o takiej wysokości, ze nawet usiąść się porządnie nie da. Toalety bez desek klozetowych, brudne,(usunięte przez administratora)
    HR Wrocław

17.07.2020 13:34

Witam, Obecnie warunki zatrudnienia we Wrocławiu wyglądają nastepująco: Dla osób bez doswiadczenia w branży transportowej na początek proponujemy 2 tygodnie nieodpłatnej praktyki absolwenckiej. Po pozytywnym ukończeniu praktyki zatrudniamy na umowę o pracę na okres próbny, po 3 mieisącach na czas określony na 2 lata, później na czas nieokreślony. Stawka na start dla osób bez doświadczenia w transporcie to 3500 brutto. Kandydaci są informawani o warunkach na rozmowach rekrutacyjnych i samodzielnie decyduja się na podjęcie pracy u nas. Zdajemy sobię sprawę, że praca w transporcie jest obarczona stresem i wymaga dużo determinacji. Zaangażowanie naszych pracowników w czasie panującej kwarantanny pozwoliło nam na utrzymanie poziomu zatrudnienia w stanie prawie nienaruszonym. Od maja 2020 aktywnie prowadzimy rekrutacje i powiekszamy swój zespół. Pozdrawiamy zespół HR Wrocław

16.10.2018 19:10

Bog logistyki.

29.05.2020 14:10

Szanowny, na poczatek proponowalbym zapoznac sie z zasadami zatrudniania osob. Wiem ze macie z tym olbrzymi problem i luke w postaci nieznajomosci prawa. A ze na pewno nie zamierzasz tego sie dowiadywac to ci powiem gdzie szukac- KODEKS PRACY.
    driver

14.07.2020 19:00

Jeżeli firma ma pracowników którzy nawet nie potrafią pisać poprawnie po polsku to co dopiero sądzić o jakości pracy w takiej firmie. Swoją drogą widzę co odstawiają na parkingach kierowcy tej firmy nie mówiąc o stylu jazdy. Może lepiej się połączyć z girteką bo tam podobne sytuacje.
    Damian

07.07.2020 00:40

Taka prawda ze nie wszyscy Polacy chcą pracować (nie tylko z Ukraińcami), ale ogólnie, dlatego takie odpowiedzi..

Zostaw merytoryczną opinię o Hegelmann Poland