Poczta Polska
2 81 6 1

Opinie o Poczta Polska

Tłiti

Hey Dziś byłem na poczcie zapytałem się o swoją paczkę okazuje się że był u mnie Listonosz-kurier i nie zastał mnie w domu a zostawił awizo. Wróciłem do domu spr.skrzynkę na listy i nic tam nie ma.Udałem się na pocztę i co paczka jeszcze nie zdana awiza brak listonosza-kuriera brak i jeszcze zszarpane nerwy i brak kontaktu z dostarczycielem i kłótnia na poczcie że nic nie poradzą.Poczta to dno i tam osoby pracujące nie liczą się z ludźmi.

Marta

Widzę że wszystkie ostatnie opinie na tym wątku pochodzą od klientów Poczty Polskiej. A czy mógłby się wypowiedzieć jakiś pracownik? Jak wyglądają oferowane warunki pracy? Warto aplikować? Polecilibyście komuś znajomemu tę pracę?

karol.1
@Marta 29.06.2018 15:26

2 zł od doręczonej przesyłki oczywiście jeśli się wyrobi miesięczną normę i procenty . z tym że trzeba robić od rana do 21 na jakieś 3 tyś uzależnione od ilości paczek i doręczeń . nogi w d ...włażą

malaki
@Marta 29.06.2018 15:26

Zależy na jakie stanowisko chcesz aplikować nie poleciłabym pracy komuś znajomemu.Jest ciężko ale ja lubię moja pracę,ekipę mamy zgraną a jak jest miła atmosfera to się pracuje lepiej.Każdy chciałby więcej zarabiać to normalne ale jest jak jest.

Joanna
@malaki 27.08.2018 15:39

A jak wygląda sprawa z paczka krajowa która leży w Wer już 4 dni ?

Paula

Masakra... wzielam opcje pocztex 48 a czekam juz tydzien I nic lezy caly czas WER Warszawa... wszystko by bylo spoko gdyby nie to ze to sa rzeczy na slub ktory lada dzien bedzie a jeszcze sie okaze ze nie dojdzie do tego dnia. Ta poczta to jedna wielka porazka

ann
@Paula 08.10.2018 22:10

Mam tak samo, kupiłam prezent i od tygodnia paczka stoi w WER Warszawa... Jutro idę pustymi rękami... Masakra! Powinni coś z tym zrobić, bo płaci się grube pieniądze, a usługa nie jest wykonana jak należy. Ja składam reklamację, nie można tego tak zostawić.

Gość

List polecony priorytet za granicę, który powinien dotrzeć nastepnego dnia od daty nadania. W rzeczywistości list polecony idzie tydzień lub dłużej. Drugi przykład paczka z żywnością poslana za granicę i ona idzie ponad 5 dni i jeszcze nie dotarła do adresata.. W WER-ZE w Zabrzu i Wer WARSZAWie chyba brakuje ludzi do pracy , albo się obijają.

Norbi

Niestety narzekanie to mamy już chyba w genach. Zastanawiam sie czy ktoś chciałby prowadzić taki biznes?

Emeryt

Jak to jest, że w tzw terenie placówki pocztowe działają sprawnie, a w sortowni w Warszawie mimo, że sortowanie jest zmechanizowane jest bajzel. Kiedyś gdy nie było jeszcze komputerów i maszyn do sortowania listy i paczki sortowano w wagonach pocztowych / główny ówczesny transport poczty/ i listy przychodziły w czasie. Kto tym teraz kieruje, bo nigdzie tego nie pokazują, może osoby bez doświadzcenia z tzw. awansu społecznego. A co na to Minister od Poczty?

Niszczyć mentalną komunę

Podwyżki? Przecież to siedlisko komunistycznej patologii trzeba zburzyć i zaorać! Co tam się musi wyprawiać skoro ''opóźnienia'' w dostawie poleconych, paczek i w ogóle wszystkiego, sięgają MIESIĘCY!! Nie kilka dni, co i tak jest karygodne, KILKA MIESIĘCY!! Podwyżki? Nadajecie się do zaorania!

Emeryt
@Niszczyć mentalną komunę 29.01.2018 22:15

Dziwne! Pamiętam, że za komuny poczta działała sprawnie

Anita

Idealnie to nie jest nigdzie. Wiem tylko, że wszędzie jest dobrze gdzie nas nie ma!!

sojer

chu....j z tą pocztą przesyłka jest tam 14 h juz

Wiktor

Myślę, że niektórzy nie potrafią żyć bez narzekania.

Misio

Moja przeslka stoi od 18 06 2018r i nawet nie drgnie na pytanie w placówce poczty usłyszałem że nie mają możliwości dodzwonić się do sortowni w Warszawie co to za (usunięte przez administratora) paczka 48 h i g... się ma minelo już ponad 160 godzin i nie ma (usunięte przez administratora)

nieznany

Ile mozna czekac na przesylke? Naprawde myslalam ze dojdzie w miare szybko, 3 dzien nie doszla. Ciekawe ile jeszcze bedzie trzeba czekac. Od przedwczoraj przesylka nawet nie ruszyla sie z miejsca i nadal jest w WER Warszawa. Klient ponad wszystko ^^ ;/

Klient
@nieznany 20.06.2018 15:09

Nie wiem czemu ale jest sledzenie a 3 dzien przesylka w transporcie z innej poczty wysłana 2h pozniej juz dotarla

Czarek

Można sobie samemu pojechać po przesyłkę , będzie szybciej!!

Marta

@Iza w jakiej sprawie uzyskałaś nieprawdziwe informacje od pracowników Poczty Polskiej? I skąd wiesz, że te informacje były nieprawdziwe? Pamiętaj również, że forum dotyczy głównie opinii pracowników o pracodawcy, jakim jest poczta i takie sprawy najlepiej rozwiązywać z przełożonymi tych pracowników.

Iza

Pracownicy infolini poczty Polskiej udzielają nieprawidłowych informacji, wprowadzają w błąd, więc nie wiem po co ta infolinia, za co im płacą. Nie mają zupełnie pojęcia o przepisach.

anonymous

Czy ktoś orientuje się w sytuacji na UP Ruda Śląska 1? Jak kierownictwo , funkcjonowanie urzędu itp?

Nienawidzepoczty

Zaden nr nie dziala!!!!!!!! Najgorsza instytucja w kraju i na swiecie!!!!!! Nienawidze poczty

Pocztowiec

Podwyżki będą po 100 brutto na kwartał jak nie ściemniają. Premii nie ma, posiłek regeneracyjny 7 zł, zabrano kilka dodadtków. Ratują się pracą więźniów m.in z ZK w Sieradzu. Sytuacja w PP S.A. na bieżąco z całej Polski: https://web.facebook.com/WZZ-Walka-Poczta-Polska-146028796118506/

Marta

@Piotr i nie ma żadnej szansy na podwyżkę? Jak wygląda sytuacja z premiami? Teraz Poczta Polska szuka sporo pracowników, więc każda dodatkowa informacja dla chętnych jest ważna: http://www.gowork.pl/praca/poczta-polska;pr

Piotr

Kierowca Warszawa do do 3,5t 2300 brutto CYRK :-)

Marta

@EWA Widzę, że nie byłaś zadowolona z usług Poczty Polskiej, jednak tutaj powinniśmy skupić się na ocenie firmy jako pracodawcy. Jeśli byłaś niezadowolona z usług to zawsze można to zgłosić na stronie, tutaj masz link https://www.poczta-polska.pl/reklamacje/ @Dannyboy Rozumiesz, że jesteś pracownikiem Poczty Polskiej, czy możesz powiedzieć nam coś więcej o pracy tam?

EWA

Czekam na przesyłkę, wzięłam wolne w pracy a kurier pocztexu pisze że awizowane 10 minut temu sprawdzam w systemie na bieżąco . A ja jestem w domu. Nikt tu nie był nie zostawił awiza tylko sobie informację wysłał do serwisu że awizowane. Na Narbutta w Warszawie godz 17.55 można to sprawdzić i wyciągnąć konsekwencje.Dziś 2017.05.30 kto jest kurierem niesumiennym. Zawiedziona klientka.

aaagnes001

Witam , pracuje ktoś na poczcie polskiej jako sortownik listów ? Dostałam się do pracy na tym stanowisku na okres 2 miesięcy chciałam wiedzieć czego można się spodziewać oraz czy to trudna praca ? Proszę o info jeśli ktoś coś wie na ten temat

derep

TraGEDIa NIE POLECAM PRACA ZA GROSZE A CO BY NIE BYło TO LISTONOSZA WINA

bolikop

tragedia niby państwowa praca a tragedia kiedyś były paczki dla dzieci,a teraz za fakture zwrócą ale to najwyzej do 100 zł bruttą czyli ile zostaje ?????????smiech pracuje juz 8 lat

krzysss

Nie polecam tej firmy. Pracowałem jako listonosz aż do dzisiaj-zwolniłem się bo nie będę pracował po 10 godzin za tą pensję. Za pracę którą wykonywałem powinno się zarobić 2500 a nie jakieś grosze. Wiedziałem ile płacą na poczcie listonoszom ale myślałem że jest luzik a tu nie ma kiedy zjeść śniadania praca od 7.30 do 17 w najlepszym wypadku.

poloiuy
@krzysss 16.12.2016 22:03

tak to jest bo ludzie nia mają pojecia o tej pracy,mówią co to za praca samochodem jezdzisz zyć nie umierać ,a ak ktoś chce do roboty to płacz bo nie tak sobie wyobrazał prace

wolf

Dwa razy miałem przygodę z pocztą. Kilka lat temu jako listonosz, w W-wa 1, masakra, praca ponad siły, po 12 godzin dziennie. Niedawno odpowiedziałem na ogłoszenie poczty i zatrudniłem się do roznoszenia listów nierejestrowanych, wszystko byłoby ok gdyby nie dorzucili ulotek (gigantycznych ilości ulotek), ok 10 tys, 7 różnych rodzajów (w tym jakieś magnesy na lodówkę, strasznie ciężkie, ledwo dotargałem worek do samochodu), wyliczyli to na pracę na jeden dzień, co jest po prostu nierealne, no może Robocop z Terminatorem dali by radę we dwóch. Po trzech dniach po zdźwiganiu się jak koń i przejechaniu samochodem 570 kilometrów odpuściłem. Jak ktoś ma 20 lat i niespożyte siły to może próbować szczęścia, ale za te pieniądze to lepiej iść do ochrony, siedzieć przed monitorem i czuwać, a nie biegać jak zwierzę z wywieszonym ozorem.

Tablo

Gdzie jest listonosz i nasze przesyłki polecone , zwykłe, paczki?!, Mija 14 dzień roboczy, a w skrzynce ani jednego listu, pytam Pania Naczelnik,w odpowiedzi słyszę "Niewiem "!, Smiechu warte, nikt nic nie wie! Urząd Pocztowy w Tarnowie Podgórnym ul. Rokietnicka 2 to jakas tragedia!, nikt nic nie wie, a gdzie nasze listy, z danymi osobowymi, faktury za prąd, telefon , ciekawe kto zapłaci odsetki za nasze nie dostarczone i zapłacone faktury za media....? Pani naczelnik!?. Mieszkańcy ul. Jasnej, Rokietnickiej, 23 Października w Tarnowie Podgórnym

senior k

freasgave jak nigdzie nie widzę konkretnie ogłoszenia takiego na tę lokalizację, ale jednak musisz przyzna że masowo się pojawiają teraz rekrutacje na listonoszy w wielu lokalizacjach. czyżby poczta polska się podnosiła z lokal i zaczynała ostro walczyć o rynek?

Bezimienny

Pracowałem w tym kołchozie przez 10 lat na stanowisku kierowcy.Przedstawię to z mojej perspektywy.Za czasów planisty Andrzeja P. praca wyglądała zupełnie inaczej.Planował tak by było jak najmniej niepodstawień.Fakt o urlop było ciężko ale przynajmniej ludzie jako tako byli.Nikt mu się w robotę nie wtrącał.Teraz jest tak.Był sobie kiedyś konwojent Mirosław L. Ps.Grzywka który mając chore ambicje na dyrektora przy braku jakiegokolwiek wykształcenia właził wszystkim w dupe został kierownikiem zmiany konwojentòw.Wtedy miał złote życie.Konwojenci go ubierali karmili poprostu było przygarnij Grzywkę.Mieli za to leciutkie tabelki.Podobnie było z kierowcami.Ogòlnie była zasada chcesz mieć dobrze żyj dobrze z Grzywką.Pościągał on swoich kolegów ze swojej wioski do pracy którzy momentalnie stali się planistami dyspozytorami.Teraz jest tak Grzywka mówi planistom kto ma na której tabelce jeździć oni go słuchają.Jeśli coś nawali dostają ochrzan planiści.Grzywka jest czysty bo on jest tylko dyspozytorem zadaniowym. Jeśli chodzi o pieniądze to fakt nie są to kokosy.Jako pracownik z 10 letnim stażem stawki złej nie miałem.Sa kierowcy z paczek którzy jeżdżą na tabelach za 2350 ale też jest konwojent który teraz jeździ jako kierowca a ma teraz po dwóch podwyżkach 3000 brutto.Wszystko dzięki negocjacjom.Ogolnie wszyscy starsi kierowcy tak mają. Teraz aby coś w tej firmie uzyskać trzeba mieć albo dobre znajomości albo dużo krzyczeć walcząc o swoje albo poprostu przygarnąć Grzywkę

Zostaw opinię o Poczta Polska - Warszawa

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Poczta Polska