Poczta Polska
2 84 6 1

Opinie o Poczta Polska

ewa

Na paczke czekam od 6.12.2018. kurier rzekomo był już u mnie 3x w godz. 00.22, 23.23 i 19.23 i nikogo nie zastał. Na infolinii nic nie wiedza , brak odpowiedzi na reklamacje, interwencje do sortowni wysłane już z 5x zero odpowiedzi. Telefonów ( 2 numery ) które dostałam do kuriera nie nikt nie odbiera. Jedna wielka porażka

jebac poczte

kradną kradną pracownicy i ludzie z zakładu karnego Moje sugestie dla Poczta Polska: (usunięte przez administratora) Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: zmienić kierowcnictwo

Matek
@jebac poczte 02.11.2018 12:07

Pamiętasz może jak nazywały sie kierowniczki?

Matek

Wie ktoś może jak nazywają się kierowniczki na zmianie na dziale ore?kiedyś na nocki były

JotDe

Przesyłka ekspresowa 24 prawidłowo zaadresowana potrafi iść z Gdańska 5 dni. Składałem reklamację, przeprosin się nie doczekałem. Przesyłka wysłana Bolesławca zaginęła... List może iść z Wrocławia dwa dni, albo dwa tygodnie. CZY KTOŚ TYM KIERUJE?

Ola

To co czytam, jestem w szoku. (usunięte przez administratora) To dlaczego (usunięte przez administratora) robią monitoringi na pocztach ? Może by (usunięte przez administratora) pomyśleli o zainteresowaniu monitoringowe w WER - Warszawa. Gdyby takie monitoringi były w WER i obserwowały (usunięte przez administratora) Jestem pewna że nie byłoby możliwości kradzież.

Marius

Poczta polska to jakaś jedna wielka porażka kurier 48 w sumie to 4dni i 8 godzin . Przy każdej paczce jest jakiś problem jak nie zgubią to utknie gdzieś w miejscu i można sobie czekać , teraz np czekam już szósty dzień. Na paczkę i widzę ze od pięciu dni stoi w centrali i chyba nie wiedza co z nią zrobić .

Tłiti

Hey Dziś byłem na poczcie zapytałem się o swoją paczkę okazuje się że był u mnie Listonosz-kurier i nie zastał mnie w domu a zostawił awizo. Wróciłem do domu spr.skrzynkę na listy i nic tam nie ma.Udałem się na pocztę i co paczka jeszcze nie zdana awiza brak listonosza-kuriera brak i jeszcze zszarpane nerwy i brak kontaktu z dostarczycielem i kłótnia na poczcie że nic nie poradzą.Poczta to dno i tam osoby pracujące nie liczą się z ludźmi.

Marta

Widzę że wszystkie ostatnie opinie na tym wątku pochodzą od klientów Poczty Polskiej. A czy mógłby się wypowiedzieć jakiś pracownik? Jak wyglądają oferowane warunki pracy? Warto aplikować? Polecilibyście komuś znajomemu tę pracę?

karol.1
@Marta 29.06.2018 15:26

2 zł od doręczonej przesyłki oczywiście jeśli się wyrobi miesięczną normę i procenty . z tym że trzeba robić od rana do 21 na jakieś 3 tyś uzależnione od ilości paczek i doręczeń . nogi w d ...włażą

malaki
@Marta 29.06.2018 15:26

Zależy na jakie stanowisko chcesz aplikować nie poleciłabym pracy komuś znajomemu.Jest ciężko ale ja lubię moja pracę,ekipę mamy zgraną a jak jest miła atmosfera to się pracuje lepiej.Każdy chciałby więcej zarabiać to normalne ale jest jak jest.

Joanna
@malaki 27.08.2018 15:39

A jak wygląda sprawa z paczka krajowa która leży w Wer już 4 dni ?

Paula

Masakra... wzielam opcje pocztex 48 a czekam juz tydzien I nic lezy caly czas WER Warszawa... wszystko by bylo spoko gdyby nie to ze to sa rzeczy na slub ktory lada dzien bedzie a jeszcze sie okaze ze nie dojdzie do tego dnia. Ta poczta to jedna wielka porazka

ann
@Paula 08.10.2018 22:10

Mam tak samo, kupiłam prezent i od tygodnia paczka stoi w WER Warszawa... Jutro idę pustymi rękami... Masakra! Powinni coś z tym zrobić, bo płaci się grube pieniądze, a usługa nie jest wykonana jak należy. Ja składam reklamację, nie można tego tak zostawić.

Grazka
@Paula 08.10.2018 22:10

Wysłałam list priorytet, tez bardzo mi zależało na czasie i co, 6 dni i jeszcze nie ma. nerw rusza bo jeszcze nie doszedł w Warszawie lezal 3 dni MASAKRA! Gdybym wiedzial to bym kurierem wyslala. Nie polecam wysyłanie priorytetow za granice .

Gość

List polecony priorytet za granicę, który powinien dotrzeć nastepnego dnia od daty nadania. W rzeczywistości list polecony idzie tydzień lub dłużej. Drugi przykład paczka z żywnością poslana za granicę i ona idzie ponad 5 dni i jeszcze nie dotarła do adresata.. W WER-ZE w Zabrzu i Wer WARSZAWie chyba brakuje ludzi do pracy , albo się obijają.

Norbi

Niestety narzekanie to mamy już chyba w genach. Zastanawiam sie czy ktoś chciałby prowadzić taki biznes?

Emeryt

Jak to jest, że w tzw terenie placówki pocztowe działają sprawnie, a w sortowni w Warszawie mimo, że sortowanie jest zmechanizowane jest bajzel. Kiedyś gdy nie było jeszcze komputerów i maszyn do sortowania listy i paczki sortowano w wagonach pocztowych / główny ówczesny transport poczty/ i listy przychodziły w czasie. Kto tym teraz kieruje, bo nigdzie tego nie pokazują, może osoby bez doświadzcenia z tzw. awansu społecznego. A co na to Minister od Poczty?

Niszczyć mentalną komunę

Podwyżki? Przecież to siedlisko komunistycznej patologii trzeba zburzyć i zaorać! Co tam się musi wyprawiać skoro ''opóźnienia'' w dostawie poleconych, paczek i w ogóle wszystkiego, sięgają MIESIĘCY!! Nie kilka dni, co i tak jest karygodne, KILKA MIESIĘCY!! Podwyżki? Nadajecie się do zaorania!

Emeryt
@Niszczyć mentalną komunę 29.01.2018 22:15

Dziwne! Pamiętam, że za komuny poczta działała sprawnie

Anita

Idealnie to nie jest nigdzie. Wiem tylko, że wszędzie jest dobrze gdzie nas nie ma!!

sojer

chu....j z tą pocztą przesyłka jest tam 14 h juz

Wiktor

Myślę, że niektórzy nie potrafią żyć bez narzekania.

Misio

Moja przeslka stoi od 18 06 2018r i nawet nie drgnie na pytanie w placówce poczty usłyszałem że nie mają możliwości dodzwonić się do sortowni w Warszawie co to za (usunięte przez administratora) paczka 48 h i g... się ma minelo już ponad 160 godzin i nie ma (usunięte przez administratora)

nieznany

Ile mozna czekac na przesylke? Naprawde myslalam ze dojdzie w miare szybko, 3 dzien nie doszla. Ciekawe ile jeszcze bedzie trzeba czekac. Od przedwczoraj przesylka nawet nie ruszyla sie z miejsca i nadal jest w WER Warszawa. Klient ponad wszystko ^^ ;/

Klient
@nieznany 20.06.2018 15:09

Nie wiem czemu ale jest sledzenie a 3 dzien przesylka w transporcie z innej poczty wysłana 2h pozniej juz dotarla

Czarek

Można sobie samemu pojechać po przesyłkę , będzie szybciej!!

Marta

@Iza w jakiej sprawie uzyskałaś nieprawdziwe informacje od pracowników Poczty Polskiej? I skąd wiesz, że te informacje były nieprawdziwe? Pamiętaj również, że forum dotyczy głównie opinii pracowników o pracodawcy, jakim jest poczta i takie sprawy najlepiej rozwiązywać z przełożonymi tych pracowników.

Iza

Pracownicy infolini poczty Polskiej udzielają nieprawidłowych informacji, wprowadzają w błąd, więc nie wiem po co ta infolinia, za co im płacą. Nie mają zupełnie pojęcia o przepisach.

anonymous

Czy ktoś orientuje się w sytuacji na UP Ruda Śląska 1? Jak kierownictwo , funkcjonowanie urzędu itp?

Nienawidzepoczty

Zaden nr nie dziala!!!!!!!! Najgorsza instytucja w kraju i na swiecie!!!!!! Nienawidze poczty

Pocztowiec

Podwyżki będą po 100 brutto na kwartał jak nie ściemniają. Premii nie ma, posiłek regeneracyjny 7 zł, zabrano kilka dodadtków. Ratują się pracą więźniów m.in z ZK w Sieradzu. Sytuacja w PP S.A. na bieżąco z całej Polski: https://web.facebook.com/WZZ-Walka-Poczta-Polska-146028796118506/

Marta

@Piotr i nie ma żadnej szansy na podwyżkę? Jak wygląda sytuacja z premiami? Teraz Poczta Polska szuka sporo pracowników, więc każda dodatkowa informacja dla chętnych jest ważna: http://www.gowork.pl/praca/poczta-polska;pr

Piotr

Kierowca Warszawa do do 3,5t 2300 brutto CYRK :-)

Marta

@EWA Widzę, że nie byłaś zadowolona z usług Poczty Polskiej, jednak tutaj powinniśmy skupić się na ocenie firmy jako pracodawcy. Jeśli byłaś niezadowolona z usług to zawsze można to zgłosić na stronie, tutaj masz link https://www.poczta-polska.pl/reklamacje/ @Dannyboy Rozumiesz, że jesteś pracownikiem Poczty Polskiej, czy możesz powiedzieć nam coś więcej o pracy tam?

EWA

Czekam na przesyłkę, wzięłam wolne w pracy a kurier pocztexu pisze że awizowane 10 minut temu sprawdzam w systemie na bieżąco . A ja jestem w domu. Nikt tu nie był nie zostawił awiza tylko sobie informację wysłał do serwisu że awizowane. Na Narbutta w Warszawie godz 17.55 można to sprawdzić i wyciągnąć konsekwencje.Dziś 2017.05.30 kto jest kurierem niesumiennym. Zawiedziona klientka.

aaagnes001

Witam , pracuje ktoś na poczcie polskiej jako sortownik listów ? Dostałam się do pracy na tym stanowisku na okres 2 miesięcy chciałam wiedzieć czego można się spodziewać oraz czy to trudna praca ? Proszę o info jeśli ktoś coś wie na ten temat

derep

TraGEDIa NIE POLECAM PRACA ZA GROSZE A CO BY NIE BYło TO LISTONOSZA WINA

Zostaw opinię o Poczta Polska - Warszawa

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Poczta Polska