Abra Meble (Abra)

Katowice - ABRA S.A.
Kielce - ABRA
Kluczbork - Abra Meble
Konin - Abra Meble
Koszalin-kołobrzeg-białogard-świdwin- łobez-drawsko-połczyn-szczecinek-polanów-sławno - Abra Meble
Kraków - ABRA
Krosno - Abra

3. Opinie o pracodawcach Kraków
  5. Opinie o Abra Meble (Abra S.A.)

Opinie o Abra Meble (Abra) Kraków

Nie przegap nowości o Abra S.A.!

ODPRAWA ZA ZWOLNIENIE Z PRACY

15.08.2018 13:39

Pytanie do byłych już pracowników Abry. Czy ktoś z Was otrzymał odprawę za rozwiązanie umowy o pracę? Zgodnie z kodeksem pracy jako, że pracodawca zatrudnia powyżej 20 osób każdemu zwolnionemu należy się odprawa pieniężna ( wysokość zależna od stażu pracy ) jak psu miska.
    Amelia

16.09.2018 00:54

Ale BZDURA!!!!! Jaka odprawa dla każdego? Naucz się czytać ze zrozumieniem, odprawa należy się tylko w przypadku likwidacji stanowiska pracy, i to tylko pracownikowi pracującemu na czas nieokreślony, ludzie, nie dajcie się zwariować.
    obserwator

18.09.2018 11:44

Doczytaj kodeks pracy - nie wprowadzaj w błąd! Pokaż mnie artykuł, który mówi, że odprawa należy się tylko osobom pracującym na czas nieokreślony Amelio czy jak Cię tak zwał ;)
    Wkurwiony pracownik

17.09.2018 21:48

Najpierw dali książke wdrożeñ podobno autorstwa samego prezesa i kazali się tego trzymać. Potem przyjezdza MRE czyli kolejny wizjoner idiota,który myśli że przestawienie mebla na inne miejsce coś zmieni i wymyśla sobie zupełnie coś innego. Oczywiście każdy techniczny musi to zrobić zupełnie SAM bez żadnej pomocy.Co z tego że co chwilę jest albo dostawa towaru albo wywóz ,pakowanie czy składanie mebli.Tak wiele za tak niewielką pensje i jeszcze im mało to trzeba mu dowalić niech przestawia z miejsca na miejsce bez żadnego sensu.A kierownicy (usunięte przez administratora) boją się sprzeciwić bo przecież oni nie muszą robić nic. Co to za debilny pomysł że wszędzie ma być ustawione jak na sklepie w Dębicy ??? To po co było tworzyć tą książkę ?? 8

10.09.2018 21:07

Czytając ostatnie komentarze trudno wyrobić sobie zdanie na temat Abra S.A. jako pracodawcy. Dlatego zachęcam osoby, które potrafią w kilku prostych zdaniach napisać jaka jest obecnie kondycja finansowa firmy i jakie perspektywy rozwoju, aby zrobiły to z myślą o tych wszystkich, którzy chcieliby aplikować do tej firmy, ale kompletnie nie znajdują tutaj żadnej wskazówki na temat tego, na ile atrakcyjnym pracodawcą jest firma Abra.
    Dobrze pinformowany

12.09.2018 13:15

Jak na razie to firma zamyka sklepy.
    Fernando

15.09.2018 09:28

(usunięte przez administratora)to chyba nie czytasz uważnie...

04.09.2018 14:54

14.09.2018 19:32

To akurat fakt
    Walczak

11.09.2018 18:52

Hej zaczyna się przestawienie ekspozycji w naszej kochanej abrze. I to jest pomysł na zwiększenie sprzedaży. Nie marketing , reklama od zawsze jest dzwignią handlu. Ale tu jest inny pomysł. Kiedyś ktoś mądrze powiedział, że jak agencja tow.nie przynosi dochodu. To od wymiany firanek w oknach zysk raczej się nie zwiększy.
    Tech

11.09.2018 21:34

Mówisz o tej książce wdrożeñ ?? Ja już praktycznie przestawiłem wszystko ,mimo że to nie ma sensu.No ale co zrobisz ??? trzeba zrobić jak chcą i mieć z głowy. Jak meble się nie sprzedają w ogóle jak np Martigny to nawet jakby postawić przy samych drzwiach to i tak to się nie zmieni.Kiedy wreszcie to usuneli to weszły jeszcze gorsze - Master,których ludzie nawet nie oglądają. Z meblami co roku jest gorzej.Ciągle obniżają poprzeczkę i wprowadzają kolejne atrapy. Były kiedyś bardzo dobre meble Mestre to je usuneli.Sprzedawały się cały czas.Dali za to tañsze Bordo,które dobrze idzie ale to już nie to samo.Gorzej wykonane,gorzej pakowane ,masa reklamacji.
    Joli

12.09.2018 23:11

Będzie ładnie
    abrra

01.09.2018 01:35

Dział ekspansji istnieje ?HAAAA
    listy do m.

07.09.2018 12:25

Może zamiast interesować się naszymi działami zajmi się swoją karierą bezrobotnego w wielkim miescie. Ekonomii nas uczyłeś i popatrz jak wyszło. ty tam a MY tu hahaha
    Dobry Obserwator

31.08.2018 01:17

Witam , jestem tutaj pierwszy raz i nie wiem do końca czy ktoś z firmy Abra czyta te wpisy. Jestem w przeciwieństwie do "Was" osobą z zewnątrz znaczy się klientem. Nie wiem co dzieje się na co dzień w tej firmie , ale czytając te wpisy mam wytłumaczenie , dlaczego sklepy tak działają jak miałem okazję się przekonać na własnej skórze. Jako klient zamówiłem meble , które jak zapewniała Pani Kierownik sklepu miały przyjechać z magazynu w przeciągu tygodnia , tydzień minął a mebli nie otrzymałem. Zero kontaktu ze strony sklepu. Sprzedawcy nie wiedzą kiedy otrzymam swoje meble , jak poprosiłem o rozmowę z kierownikiem sklepu okazało się , ze kierownik jest na urlopie , ale sprzedawca przeprosił za zachowanie kierowniczki ponieważ nie pierwszy raz w ten sposób potraktowała klienta. Mebli nie mam do tej pory , jak twierdzi Pani sprzedawca meble są na magazynie ale nie wie kiedy "uzbiera na dostawę" , mam wrażenie ,że nie ma tam osoby , która by to kontrolowała i odpowiadała za terminy realizacji zamówień. Kiedyś po to tworzyło się stanowisko Kierownik , który odpowiadał za płynność realizacji zamówień , a w tym sklepie to kierownik jest osobą fikcyjną - takie mam wrażenie bo co jestem w tym sklepie to są te same osoby , ale kierownik jest ciągle na urlopie. Kupowałem meble jakieś dwa lata temu i nie było problemu tak jak zostałem informowany w trakcie zamawiania tak było wszystko dograne a teraz jak czytam Wasze komentarze to mogę potwierdzić firma schodzi na psy. Nie wnikam czyja to wina czy jak to nazywacie "góry" czy ktoś inny za tym stoi , ale jako klient dziwi mnie , że nikt w tym wszystkim nie widzi klienta. Nie ma żadnych nadzorowań przełożonych nad pracą wykonywaną w sklepach. Rozumiem , że niskie zarobki itp ale jeśli jest tak źle to ludzie obudźcie się i szukajcie pracy w normalnych warunkach. Zacznijcie się szanować. A rada dla Prezesa jeśli nie panujecie nad tym jak prosperują Wasze sklepy , jacy ludzie Was reprezentują to nie chwalcie się w reklamach ,że macie ponad 100 sklepów tylko zacznijcie powoli zamykać i zostawcie 10 sklepów ale takich nad którymi możecie zapanować .Pozdrawiam zaniepokojony klient z GNIEZNA.
    NWO

04.09.2018 00:13

normalni pracownicy mają wyj...ne do tzw. podejścia właścicielskiego ,co to znaczy Zostało to wymyślone pewnie w USA do kontrolowania takich jak ty.
    2 Pac

04.09.2018 00:58

A jak ktoś tu wspomina o kulturze, to jest jeszcze kultura zarządzania,która jest w Krakowie i wiąże sie stricte z liczba wyjść klienta i wyjść pracownika. Zachęcam do wspomnieć jak to parę lat temu zostało wypłacone pracownikom plus 20% (jeden miesiąc )za braki na magazynie . Daje do myślenia?
    ZZ

17.08.2018 10:44

To co się wyprawia na magazynie 802 można tylko w jeden sposób określić brak kultury profesjonalizmu oraz uszanowanie ludzi na sklepach. Brak towaru który jest na obszarze to normalka i magazyn łaskawie nawet nie poinformuje że tego nie ma A słowo przepraszam dla nich nie istnieje. Taka praca magazynu to skandal.
    st

29.08.2018 13:55

Zapraszamy ZZ do Sosnowca magazyn 802 niech popracuje z nami zobaczy co robimy i jak i w ILU nauczy nas kultury i profesjonalizmu . Od siebie dodam gdyby nie pracownicy którzy pracowali jeszcze w Tarnowskich Górach ten magazyn by dawno padł .
    st

30.08.2018 13:38

sorry techniczny ty sam potrafisz rozładować auto w dwie godziny szacunek MY mamy w 5 czasem 6 załadować 6 takich aut plus przygotować 11 " okolicznych " którzy odbierają sami meble
    Weteran

22.08.2018 20:57

Dlaczego nikt ludzi nie informuje, o zamknięciu kolejnych sklepów. Dowiadują się przez przypadek nie powinno być tak że przyjeżdża pani Dyrektor i dziękuję za współpraca informuje ludzi co następuje to się nazywa zwykłą kulturą bycia. To co się teraz wyprawia zmierza do końca tej firmy. Kilka lat temu otwierali sklepy w każdej pipidówie teraz je zamykają to jest biznes na wysokim poziomie? Kto za to odpowiada ?Żal patrzeć jak można taką marke zniszczyć. Można powiedzieć że jesteśmy na Titanicu po mału toniemy, ale orkiestra gra. Czemu nikt nie powie jaka jest prawda?
    Kadabra

24.08.2018 10:56

O Szczecinie mówiło się od dawna
    ...

25.08.2018 21:50

Jeden Szczecin miał już plany na zamknięcie prawie od początku tego roku.. Pół firmy o tym wiedziało...
    Abra Srabra

23.08.2018 17:50

Pracuję w tej firmie już kilka dobrych lat z roku na rok moja pensja idzie w dół, a obowiązków przybywa. Robi się tu wszystko od sprzątania kibla po księgowość prawie że. Ogólnie mówiąc (usunięte przez administratora) kiła i mogiła brak szacunku do pracowników na sklepie którzy ciągną za ryj to wszystko by Krakowska elita się bawiła a w efekcie zbierają same (usunięte przez administratora) Tu szanuje się tylko dupowłazów którzy chcą zabłysnąć swoimi ambicjami (dość marnymi ), a za wyrażenie swojej opinii jest się zwalnianym albo gnojonym. Brawoo Zmiany należy zacząć od naszego szanownego zarządu który patrzy tylko na swoje du..y
    Jeszcze tu pracuje

24.08.2018 09:06

Podpisuję się obiema rękami! Dobrze napisane brawo!
    Abra Srabra

23.08.2018 19:24

.... i tak apropo beznadziejnej pracy wszystkich sklepów ja serdecznie zapraszam Pana prezesa Panie operacyjne całą logistykę i resztę naszego szlachetnego biura do naszego sklepu nie na godzine na dwie ale na cały miesiąc pracy jako sprzedawca kierownik techniczny itp.. Z miłą chęcią rozliczymy ich po miesiącu za zawalone plany problemy z towarem i wszelakie rzeczy za które my dostajemy wieczne (usunięte przez administratora) .... ZAPRASZAMY DRZWI OTWARTE POKAŻCIE NAM JAK PRACOWAĆ LEPIEJ I WYDAJNIEJ
    Pracownicy

21.08.2018 18:58

Od dziś dobra zmiana. Panie Prezesie dziękujemy.
    anonymous

22.08.2018 22:29

Macie 100% rację ciekawe kto takie pomysły ma nie będę zgadywał jaki magazyn was obsługuje
    ja

23.08.2018 11:02

bardz, bardzo dobra zmiana !! My też dziękujemy ! Aby znalazła się godna osoba (ludzka) na jej miejsce!
    Czy warto......?

21.08.2018 18:35

Wszyscy już wiemy,o tym że Abra złożyła wniosek o upadłość.Wprawdzie to plotka czy prawdziwa? Zobaczymy niebawem.Szlag mnie trafia jak pomyślę sobie jaki mamy zarząd.BRW jakoś funkcjonuje, AGATA też ....a my płyniemy!I tak zastanawiam się kiedy dostanę wypłatę w ratach a może wypowiedzenie?! Kiedy oficjalnie zarząd powie nam faktycznie jak jest? Zarząd traktuje nas jak MOTŁOCH ,a wiadomo motłoch to nie partner do rozmowy.Osczczedzaja jak mogą na pracownikach, już słyszałem że z technicznego zrobili"kasjer-sprzedawca-techniczny".Brawo!!!!! To się musi udać! widać że zarząd firmy na studiach dostawał trójki za samo chodzenie ????.i teraz to widać.Mysle że nie głupim pomysłem jest zrobić zrzutkę na koszulki dla zarządu Abry z napisem ...."Mam wyjebane".....,tak za nasze pieniądze które dostajemy na dzieci,te skromne 70zloty.Mysle że w pełni sobie na nie zasłużyli......
    Kasjer sprzedawca

22.08.2018 22:21

Cóż za infantylna retoryka ..
    były pracownik biura

23.08.2018 10:57

uderz w stół a nożyce się odezwą zabolało smród machloi zawsze będzie śmierdział

23.08.2018 08:25

To zamiast docenić pracowników technicznych i dać im realną podwyżkę zs ciężką pracę,którą wykonują praktycznie SAMI to oni będą ich zwalniać ?? Nie wiem jak te sklepy mają funkcjonować ? Są miesiące gdzie trzeba rozładowywać po 2 tiry w tygodniu a oprócz tego przyjezdza kilka palet forte.Oprócz tego składanie,pakowanie,malowanie czy bezsensowne przestawianianie mebli na inną ścianę.Kto to wszystko będzie robił ??? Taniej już się nie da .
    Tech

07.08.2018 18:17

Jest mi naprawdę wstyd i zwyczajnie przykro kiedy trzeba trochę skłamać kiedy ktoś znajomy zapyta mnie Ile ty zarabiasz w tej Abrze? No bo jak powiedzieć że po 5 latach pracy mam 1650 na ręke to by mnie wyśmisli i dziwili się że robię to wszystko za tak niewiele.
    Bartosz

22.08.2018 22:01

Nie wierzę że w tych czasach nie ma u Ciebie pracy :)..
    Bbg7

22.08.2018 22:16

Polnocny wschod zapraszam a się przekonasz :)
    Ciekawy

22.08.2018 12:30

Dziś sprawdzilem KRS i żaden wniosek o upadłość nie jest złożony, a więc zastanawia mnie skąd masz taką informację, czy tylko śmiejesz niepotrzebnie zamęt
    Oslo

18.08.2018 14:49

3-4 lata temu w moim sklepie pracowało 6 sprzedawców. Taski były ok. 300tys. Dziś pracuje 3 sprzdawców i taski są ok. 3500tys. Połowa mniej ludzi, a Taski większe. Czyli to nie jest tak ,że taski są by pokryć koszty utrzymania sklepu. Bo pracowników coraz mniej- coraz mniejsze koszty a Taski wciąż rosną. My więcej się narobimy a i tak nigdy planu nie zrobimy. Nigdy nie dostałem premii sklepowej. Dlatego to mój ostatni miesiąc w firmie. Oszczędzanie na ludziach droga Abro tak wychodzi..
    Oddany pracownik

09.08.2018 20:22

Niestety w firmie nie dba się o pracownika, tym na górze ciągle wydaje się że na nasze miejsce jest cała kolejka chętnych, ale nieee, to już nie te czasy... Młodym nie chce się pracować, mają wywalone na wszystko, nie wspomnę że szkolenia nowych pracowników to jakiś żart. Obsługujemy kilka programów, asortyment zmienia się tak szybko że nawet kilkuletni pracownicy nie nadążają, standardy, procedury, tabelki, teraz jeszcze zwalniają technicznych.... Pfff wstyd, wstyd, wstyd tak kariery nie zrobimy Wstydzę się przed klientem że jako kobieta muszę szarpać się z szafą na magazynie, albo lepiej.. Patrzeć jak to klient sam się szarpie żeby wydać sobie samemu towar, Jeśli chodzi o samą pracę to nie polecam i nie odradzam, punkt widzenia zależy od punktu siedzenia, zdobyłam duże doświadczenie które na pewno przyda się przy zmianie pracy.... Tyle w temacie Pozdrawiam wszystkich byłych i teraźniejszych pracowników, i oczywiście przyszłych.... Jeśli się jacyś znajdą ????

09.08.2018 22:45

Jestem technicznym w tej"korporacji". Przez cztery lata pracy w Abrze często zadaję sobie pytanie: czy przez ten czas coś zmieniło się na lepsze? Okazuje się być pytaniem retorycznym.Przez ten czas nie dorobiłem się umowy na stałe, podwyżki płacy też nie (nie liczę ustawowej podwyżki najniższej krajowej)Rzetelnie podchodziłem do swoich obowiązków i co ?Tak jak kolega pod nickiemTECH , wstyd mi się odezwać w towarzystwie na temat zarobków,przykre że nic się nie zmieni w Abrze, oprócz cyklicznego przestawiania mebli,nieudanych wizji kierowników regionalnych. Ale niedługo koniec kariery w tej firmie bo już czas aby firma zatrudniła mnie na stałe, ale wszyscy wiemy że Abra nie zatrudnia na stałe i wypad....no chyba że zrobią taki to twór jak sprzedawca techniczny.....Czyli nadchodzi zmierzch technicznych.
    Igor

06.08.2018 09:27

Takie zasady organizacyjne ma firma i wystarczy tylko się do tego dostosować. Dlaczego każdy chce rządzić po swojemu?
    była

06.08.2018 11:24

Przestań bredzić jakbyś popracował tyle co inni to byś wiedział dlaczego ktoś uważa inaczej bo np serce włożyli w budowanie firmy i wiedza jak się to powinno robić a rządzący firma to ludzie bez odpowiedzialności. Skoro nie są właścicielami firmy to idąc twoim tokiem myślenia dlaczego inni maja się zgadzać aby prezes czy dyrektor mógł bezkarnie niszczyć firmę a pracownik ma się do tego dostosowywać i stać z boku. Pomyśl następnym razem zanim coś napiszesz
    Kadabra1

06.08.2018 23:25

Sorry jakie zasady organizacyjne?? Czy ta firma ma wogole jakiekolwiek zasady?? :)
    kierownik

04.08.2018 15:45

Znow apogeum zwolnień kierowników. I będą coraz większe.. Jeżeli kierownicy się zwalniają to tym bardziej sprzedawcy. Jak kierownicy zostają w firmie to motywują sprzedawców. Dajcie podwyżki kierownikom! A oni z zadowolenia zadbają o sprzedawców. Ryba psuje się od głowy. Głową sklepu jest kierownik. Jak on ma motywować ludzi jak za wszystko dostaje OPR i zarabia o 200zł brutto więcej od osoby zajmującej się reklamacjami? Czy OPERACYJNE tego nie widzą,że podywżka kierownicza musi byc?!?!

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Abra Meble (Abra)?

Kontakt - Abra S.A.

Łagiewnicka 33A 30-417 Kraków

REGON:351200371

Branże: Wyposażenie i dekoracje wnętrz

Techniczny

01.08.2018 16:24

Popieram kolege byl w rej sprawie e-mail o wodzie haha a kierownik sklepu skomentował jak bede zamawiac pluaa to zamowie zgrzewke żal pl. Czlowiek po 12 h ktorys. Dzien z rzedu 28 stopni na sklepie leci z niego a tu sam nie kupisz nie masz. A o premi dla technicznych zapomnijcie ja nawieksza dostalem 23 zl na moje latka w abrze pracy a jest troche tego ale vez technicznych nie rusza dalej a wiemy że dużo technicznych odchodzi ale zapewbiam was ze to początek
    Byly pracownik

30.07.2018 17:51

Dziwne sie dzieje byly techniczny jezdzilem w delegacje kirrownictwo pisalo mi delegacje na caly tydzien a pisalo p 11 p8 p7 p6 i oczywiscie. P0 i wyypadalo to w dzien gdzie bylem na delegacji pracowalem i a nie bylo zaznaczone w razie wypadku nic bym nie dostal wiec koledzy pracujac jako techniczni uwazajcie na delegacje co macie wpisane bo ja mialen wypadek na deleacji i nic nie mam bo mi powiedziano ze man delegacje ale nie ma nic wpisane tylko p0 wiec moglem se siedziex w ten dzien w hotelu. Minimalna placa warunki cirzkie dla gory rada wescie swych kierownikow sklepow pod lupe robia co chca zerow waronkow na sklepie nic nie ma nawet niczym nie moglem pracowac poziomicy brak bitow brak wkretarka bula ale bez bitow srubokręt przekrecony i czym tu pracowac bylo trza se kombinowac. Ja juz mam spokoj z abra jedne dno nawwt wody w upaly nie mialem a na sklepie 30 stopni sam se musialem kupowac a. Przepisy mowia ze jak upaly kierownik czy prezes poqiniem zadbac o wode a tu o jak sam se nie kupisz nie masz wiec odradzam wam pracy tam
    uSpowiedzi

27.07.2018 13:41

Moja ulubiona dyferencja w firmie: 'Raz w tygodniu każdy sklep (kierownik) raportuje do swojego bezpośredniego przełożonego realizację wyników i wskaźników. Dzień raportowania ustalacie z bezpośrednim przełożonym. Na podstawie przesłanych danych odbywa się rozmowa podsumowująca tygodniowe wyniki - całego sklepu i indywidualne. Cotygodniowe rozmowy są obowiązkowe. Nie będą one miały charakteru rozliczającego tylko ich zadaniem będzie wypracowanie działań i rozwiązań w celu poprawienia wyników. " Rozliczenia: wyników sprzedażowych, kolportażu, wydawek, dni wolnych, urlopów -wszystkiego co się da. Ale nic w tej firmie nie ma "charakteru rozliczającego". Dlaczego za wszystko trzeba się tłumaczyć? Dlaczego nie mogę mieć wolnego kiedy chcę?

28.06.2018 18:45

@xyz, czy Twoim zdaniem, cele sprzedażowe są głównym powodem, dla którego pracownicy firmy Abra odchodzą? Przecież dla pracowników ważne powinny być też inne aspekty pracy, na przykład dobra atmosfera. Zawsze warto szukać porozumienia. Pracownikom jak i pracodawcy powinno zależeć na dobrej współpracy.
    xyz

06.07.2018 11:23

Dobra atmosfera jest bardzo ważna ale dobrą atmosferą nie utrzymam rodziny. Cel sprzedażowy ma być ambitny ale OSIĄGALNY a nie z kosmosu, bo ktoś sobie coś założył.
    była

25.07.2018 22:12

o jakiej atmosferze mowa?tu nie ma atmosfery do pracy mobimh na każdym kroku,wedle powiedzenia z niewolnika nie zrobisz pracownika

18.07.2018 22:50

Jak myślicie, co musiałoby się stać, żeby osoby pracujące obecnie w Abra nie rozważały możliwości odejścia z tej firmy? Czy chodzi jedynie o aspekt finansowy? A może są jeszcze jakieś inne powody sygnalizowanej przez Was nadmiernej cyrkulacji zatrudnienia?
    ego

24.07.2018 11:32

Podnieście pensje kierownikom. Aby tyle kierownik zarabiał to śmiech. Sprzedawca w Biedronce tyle ma. 4tys na ręke powinno być w takim sklepie minimum!! To kierownik wtedy dba o atmosfere i motywacje ludzi. Skoro kierownik chc odejsc to reszta załogi też
    Wotan

25.07.2018 02:06

Pani Agato!Kwestia najważniejsza to zarobki.Z całą resztą kłopotów da się radę.Zarobki w Abrze przytłaczają,jak można tak zarabiać?to sen z powiek spędza i sprawia że ludzie stają się nerwowi,nie wspominając o wypaleniu.Nie wiem jak , odpowiedzieć na słowa Prezesa,:"....to sprzedawajcie......to będziecie więcej zarabiać".Czyli co? wszyscy leżymy, dłubiemy w nosach? Przecież meble to nie jedzenie że ludzie i tak przyjdą bo jeść muszą.Jak wygląda sprawa właściwego marketingu reklamy wszyscy wiemy.Rotacja w firmie jest wysoka,kto z niższego szczebla zarabia chociaż znośnie? chociażby 2 tys.zl na rękę co miesiąc,czy to dużo? Najgorzej mają techniczni bo oni za 1600zl netto muszę rozładowywać TIRa, zadbać o magazyn, zgodność towaru , dbać o ekspozycję malowanie szpachlowanie ... wymieniać mogę dalej.....i tych chłopaków mi szkoda,bo to naprawdę ciężka robota.Nikt o nich nie pomyśli,oni przecież nie wyrobią premii sprzedażowej i tym samym wypłaty a raczej jałmużnę co miesiąc mają.Szkoda bo oni odchodzą,i nie ma kim ich zastąpić,a na pewno nie dwudziestolatkiem z ulicy.Jestesmy skazani w tej firmie na nowe stanowisko sprzedawca-techniczny.Ale czy to się sprawdzi? myślę że nie i fala odejść będzie trwać.......No cóż.....życie.
    Andrzej

20.07.2018 00:19

Abra to złodziejska firma która kasę wyprowadza na zachód. Firma a raczej ABRA ABRAKADABRA ( Czytaj CZARODZIEJE) To zwykły chłam prywaciarski, ludzie zapierd..za 1500 zł!!!! DRAMAT!!!! przejdźcie sie na tyły Abry w Koszalinie!!! PATOLA , Dramat i Idioci, !!!! Firma na psy zeszła, (usunięte przez administratora) materialiści!!!! (usunięte przez administratora) oszustów!!!!

13.06.2018 10:31

15.07.2018 18:28

Jestem technicznym w tej sieci,i przeraża mnie co się teraz dzieje!Jak ludzie którzy mieli jakiś staż odchodzą,nie miesiaca aby ktoś nie odszedł.U nas nawet nikt już nie przychodzi do sklepu pytać o wakat, widać że wśród potencjalnych pracowników znana jest już "renoma"firmy.Jesli już ktoś przyjdzie to naprawdę słabej jakości i i tak ucieka.Jakie jest marnotrawstwo środków na badania szkolenia bo i tak ta nowa osoba ucieka.Ja jako techniczny też mam już powoli dość, wiem i widzę że firma ma mnie w dupie.Za niedługo kończy mi się umowa o pracę i powinienem dostać na stałe.Firma nie zatrudnia ,nie ufa ludziom.Nastawia się na ciągłą rotację.Super jak tak podchodzi się do podstawy firmy-ludzi ,bo to oni są największym skarbem firmy.Ja sądzę że firma zrobi mi niespodziankę i dorzuci do etatu technicznego-sprzedawce,i umowy automatycznie od nowa, oczywiście za 1600zl netto.Czyli tak firma pozbywa się pracowników którzy jakimś cudem przeżyli w firmie zbyt długo.
    Rozczarowana

15.07.2018 20:27

Niestety taka firma. Prezes nic sobie z tego nie robi, że traci wartościowych pracowników a zatrudnia byle kogo, z ulicy. Przecież ważne są wyniki.. w tej firmie już lepiej nie będzie, wręcz przeciwne.. będzie już coraz gorzej. Grunt że "góra" ma jak pączek w maśle, reszta się nie liczy :)
    Abrowicz-jeszcze

10.07.2018 20:06

Kompletny brak szacunku dla pracowników. Choćbyś człowieku się dwoił i troił to nic nie da :-( Liczą się tylko cyferki i tabelki, które zajmują mnóstwo czasu, który można by poświęcić np. Na sprzedaż!!! Czy Wy tam na górze nie potraficie zrozumieć, że zatrucie życie ludziom? Na zakrętach nie można wyrobić, do WC nie ma czasu pójść, a o przerwie i jedzeniu można zapomnieć, ale oczywiście przy potwierdzeniu czasu pracy przerwę trzeba potwierdzić, bo inaczej się nie da. Nie ma czasu na nic, ale tłumaczenie się, plany naprawcze muszą być. Tylko kiedy to wszystko zrobić?! Zapraszamy"górę" na kilka dni do sklepów, proszę zobaczyć realia, a później gnębić. Bez tego pracowników trudno znaleźć i zatrzymać, a oni jeszcze cisnąć i cisnąć... Oj drogi Panie prezesie, drogie Panie dyrektorki nie długo nie będzie kogo, oj nie będzie. Zostaniecie sami na placu boju że swoimi tabelkami i planami naprawczymi, tyle, że nie będzie już za bardzo co naprawiać...

03.07.2018 10:40

Pracownik techniczny. Siłą firmy są ludzie,to od nich i od zarządu zależy prężność i dalszy rozwój. Abra nie dba o swoich ludzi,mam wrażenie że traktuje przedmiotowo jak koszty które musi ponosić ,stałe oszczędzanie i dawanie minimum z minimum.Jestem pracownikiem technicznym w tej firmie i pracuje już jakiś czas.Za swoją pracę otrzymuję 2200zlotych brutto czyli o 100wiecej od najniższej krajowej.Premia jest w zasadzie teoretyczną bo widziałem ją tylko kilka razy.1600zl netto tyle zarobi techniczny który jest jednocześnie magazynierem, montażystą serwisantem...i wszystkim co w danej chwili potrzeba.Zadam pytanie retoryczne,dla kogo w dzisiejszych czasach jest godna wypłata 1600zlotych?Dla młodych? którzy zaczynają swoją drogę życiową?A może dla ojców którzy mają na utrzymaniu dzieci?Nie zapominamy o dojazdach.Zarzad Abry nie widzi problemu i nie będzie nic robił,bo to normalne że ludzie odchodzą i przychodzą.Pracownik techniczny niema wpływu na wysokość swojego uposażenia,na nie może go nawet docenić kierownik pod którego podlega!Ja już nie m złudzeń że w firmie będzie lepiej,dla nas wszystkich na dole,bo firma jedynie co może to zapewnić to dość częste przestawianie asortymentu z lewą na prawo i odwrotnie ,co wizyta kierowników regionalnych.Nie polecam pracy młodym ludziom w tej firmie na stanowisku Pracownik Techniczny.wysokosc zarobków podła,brak pewności zatrudnienia,firma unika umów na stałe.Wymagania i rzeczywistość stale rosną a płace nie.
    Do liska chytruska

07.07.2018 17:14

Lisek chytrusek ja wzrosla najnizsza krajowa to powiedzial ze szydlo mu kazala dac 100 wiecej oj lisku nieladnie byc chytruskuem ty sobie nie szczedzisz luksusow. Wystarczy popatrzyc na twoje platnosci sluzbowka. Oj lisku jak ci nie wstyd
    andrzej

05.07.2018 02:00

Witajcie, nie polecam pracy w tej durnej firmie!!! zarobki dramat!!! pracuję własnymi narzędziami bo oni nic nie mają!!!! KOSZALIN 1570 ZŁ NA RĘKĘ!!!! D R A M A T !!!!!!

22.06.2018 19:16

@Black, czy cele sprzedażowe są rzeczywiście wysokie? Każda duża firma stara się uwzględniać takie cele. W dużych firmach jest to normalne i służy rozwojowi firmy. Może warto popatrzeć na to z tej perspektywy? Czy te cele sprzedażowe, są głównym powodem Twojego niezadowolenia z pracy w firmie Abra?
    xyz

26.06.2018 20:33

Przestań pisać bzdury dla sklepów C plany są nie do zrealizowania. Gdybym robił codziennie sprzedaż na 10 000 zł dziennie, to planu w lipcu nie wykonam. Kierownik ma 200 zł brutto więcej od pracownika spisującego reklamacje i to jest paranoja. Żeby kierownik nie miał nawet 2000 zł netto podstawy to wstyd dla firmy, więc nie dziwcie się, że ludzie odchodzą.
    Black

03.07.2018 14:17

Nie cele a te głupie tłumaczenie się z wyników!! To,że to tyko i wyłącznie moja wina! Ja chce pracować a jak narazie tylko trzeba się tłumaczyć.. i tabelki tabelki tabelki..
    Byly pracownik1

28.06.2018 20:44

Brak szacunku jakiego kolwiek dla pracowników z długim stażem bo firma dochodzi do wniosku że jeżeli nie ma klienta i pracownik pracuje długo to czas najwyższy go zwolnic bo pewnie sie wypalił bo nie ma wyników, powiedzcie o jakim wyniku rozmawiamy jezeli przyjmujesz dostawe wydajesz towar a masz miedzy czasie 3 tys planu a pod koniec dnia kierownik wrecza ci wypowiedzenie zenadaaa!!!!
    AGATA z Kraków

23.06.2018 01:49

Agata daruj sobie te wycieczki.W poprzednich wpisach pisałaś o merytoryczne wpisy które oczywiście były , wiec pytam po co się wysilasz:) Sklepy Abra nie są traktowane przez centralę w Krakowie jako podmiot i przez to traci klient i pracownik !Jak widać to jest na krótką metę:)
    Ciekawa

22.04.2018 20:52

Jak się pracuje w sklepie? Dużo można zarobić? Czy umowa o pracę jest na cały etat? Chodzą plotki, że teraz w meblach zatrudnia się na 3/4 etatu.

22.06.2018 14:52

pełen etat 2200 brutto plus "premie" które są śmieszne :) praca spoko jak ludzie spoko, zresztą jak wszędzie, ale jak szukasz pieniędzy to nie tutaj
    Black

22.06.2018 17:15

Fajna praca dla ludzi nie ambitnych chcących pracować pod stresem (jak nie robisz wyników musisz się tłumaczyć - a wyniki są nie do przekroczenia). Zobacz jak na terenie całej polski poszukują do Abry bo ludzie notorycznie odchodzą. Ludzie nie chcą tu pracować.

13.05.2018 18:59

Regionalny MM też odchodzi ???
    Smutny

14.05.2018 20:57

A w czym On Ci przeszkadza? Jak dla mnie jedna z najbardziej kompetentnych osób w firmie i wielka szkoda, że odchodzi :-(

22.06.2018 14:45

odszedł

02.06.2018 11:48

@Rozczarowanie, rozumiem, że główną przyczyną Twojego niezadowolenia jest wynagrodzenie. Czy znane Ci były warunki wynagrodzenia podczas rozmowy kwalifikacyjnej? Czy w ostatnim czasie wykazałeś się czymś pozytywnym dla firmy? Jeżeli udowodnisz, że jesteś ważną częścią zespołu i zależy Ci na rozwoju firmy Abra, to łatwiej będzie Ci negocjować podwyżkę. Myślałeś o tym?
    anonymous

02.06.2018 18:57

Cześć Agata kim ty jesteś

22.06.2018 14:34

negocjować z panem L to jak walka z wiatrakami, nie raz słyszałem jego odpowiedzi na temat podwyżek... 0 motywacja do działania, nawet jak ktoś się stara to i tak go nie docenią. a 400k+ wydawki w miesiącu biorąc pod uwagę to co się teraz dzieje, to próg niemożliwy do przejścia. Nie mówiąc już o tym że inne sklepy w danym regionie potrafia mieć 200k a mają takie same utargi...
    Madzioch

07.06.2018 14:12

Tak mało płacą,że mają samych (usunięte przez administratora) w pracy którym trzeba wysyłać filmik jak używa się GILOTYNY. Ich wybór. Tak niski poziom ludzi ,że można się pośmiać. Komu mają dać podwyżki? Jak ludzie gilotyną nie potrafią się posługiwać. Potrzebują instrukcji do tego.
    Stop!

08.06.2018 19:22

To jest szacunek ludzi z centrali firmy do pracowników sklepów! Myślę,że wszystko jest już jasne.
    Abrowik

09.06.2018 17:39

Masz 100% rację. Jak śmiem twierdzić nie chodzi o to, że nie umieją się posługiwać gilotyną, tylko nie mają na to czasu, bo są setki innych spraw i obowiązków, ale choć byś się człowieku dwoił i troił dla dobra firmy, nikt Ci nie podziękuję, nikt Cię nie doceni, bo mają swoich ulubieńców, inni się nie liczą - serce się kroi...
    Abroli

07.06.2018 13:52

Człowiek nie ma czasu iść na przerwę.. ciągłe telefony ciągle uzupełnianie tabeli ,wykresów... Ciągle praca praca praca. Mnóstwo dokumentów i tabelki i pieniążki. Kto ile dziś ma planu, ile brakuje czemu nie sprzedaje kredytów czemu nie ma kart kredytowych czemu domatory na niskim poziomie, NSP nie ma w ogóle.. przecież inne sklepy mają więcej czemu wy nie macie tak jak oni. Czemu, czemu czemu.. TO WASZE PIENIĄDZE! Tylko czemu ich nie widzimy i czemu wina tylko jest po naszej stronie? czy to normalne że człowiek musi się stresować idąc do pracy? Albo sraczka w okolicy jak ma przyjechać MRE

27.05.2018 11:13

@Klx56bg12, czy wynagrodzenie w firmie Abra jest główną przyczyną, przez którą szukasz innej pracy? Może warto jeszcze poczekać z ostateczną decyzją? Czy rozmawiałeś, ze swoim przełożonym lub szefem na temat wynagrodzenia? Może istnieje możliwość wypracowania jakiegoś porozumienia. Doświadczony pracownik na aktualnym rynku pracy staje się coraz bardziej cenny.
    ja

28.05.2018 20:04

skoro doświadczony jest cenny to dlaczego takich nie szanujecie?! Dlaczego nie zaskoczycie wszystkich i sami podwyżki nie dacie przy podpisaniu kolejnej umowy? Czemu tu o wszystko trzeba walczyć?
    kolejny rozczarowany

05.06.2018 00:18

Rozmowy na temat podwyżki czy ogólnie na temat finansów w tej "firmie" w ostatnim czasie kończą się "przecież wiecie że nie mamy pieniędzy , sprzedawajcie więcej to będzie na wszystko" , albo proponuje się Pracownikowi Technicznemu "awans" na stanowisko Pracownik Techniczny-Sprzedawca lecz za te same pieniądze. To o czym my tu mówimy. Jakiś czas temu to bym polecił pracę w tej firmie , ale teraz to wszystkim , którzy się zastanawiają nad zmianą pracy mogę powiedzieć Uciekajcie jak najszybciej.
    Rozczarowanie

31.05.2018 00:48

Podwyżki, jakie podwyżki??? Firma szuka oszczędności. Przykład: nowy regulamin premiowania na magazynach. GWAL dał, a Abra zabiera. Za kwiecień zabrano 5% za każdy dzień nieobecności, w tym urlop wypoczynkowy. Sprzeciw magazynów spowodował, że wycofano się z tego, ale można chorować 2 dni. Nieobecność z powodu choroby powyżej 2 dni całkowicie wyklucza otrzymanie premii frekwencyjnej. Pierwotnie było to powyżej 15 dni, a do 15 dni 5% za każdy dzień nieobecności. Pytanie do góry: w jaki sposób oszczędności ich dotknęły? Szacunek do doświadczonych pracowników? Żadnego. Przykład: zwolnienia w biurze głównym pracowników z wieloletnim doświadczeniem - logistyka; kierownik 802 z kilkunastoletnim doświadczeniem. Zero szacunku do człowieka i gdzie tu etyka biznesu. Niestety firma bez przyszłości.

Zostaw merytoryczną opinię o Abra S.A.