Abra Meble (Abra)

Katowice - ABRA S.A.
Kielce - ABRA
Kluczbork - Abra Meble
Konin - Abra Meble
Koszalin-kołobrzeg-białogard-świdwin- łobez-drawsko-połczyn-szczecinek-polanów-sławno - Abra Meble
Kraków - ABRA
Krosno - Abra

3. Opinie o pracodawcach Kraków
  5. Opinie o Abra Meble (Abra S.A.)

Opinie o Abra Meble (Abra) Kraków

Nie przegap nowości o Abra S.A.!

dbf

19.06.2011 19:25

poprzednie komentarze poczytaj, płaca groteskowa -ok 2,5 na reke jak nie wyrabiasz zadania - czyli prawie cały czas. GPS w autach, kontrola i rotacja koszmarna, atmosfera do d....., wszystkiemu winny leń regionalny, zero wsparcia,szacunku. plany pracy zawsze zle, nie takie, bez pomyslunku, widac żeś głąb, nie to co prezes, wszystkie rozumy pozjadał a wygląda jak corky :D co nie zrobisz to nie tak i najlepiej cie zwolnic i dalej szukać, ruch w interesie jest

19.06.2011 14:41

Nie ma co nowego pisać.Wcześniej wypowiadali się byli regionalni i jest tak jak napisali.

19.06.2011 14:40

Pytanie owszem głupie ale odpowiedź trafna!!!

19.06.2011 11:24

ok głupie pytanie - głupia odpowiedź, ale niestety w dzisiejszym świecie jest to dla wielu ważne kryterium wyboru na drodze kariery zawodowej, a później dopiero cała otoczka społeczno-ekonomiczna itp. polska mentalność w pełnej okazałości i tyle. Ja również zapytam o stanowisko Regionala , jednakże odmiennie interesują mnie struktury zarządzania , kompetencje, charakterystyka codziennej pracy ( rozumiem , iż to co mnie w retailu dobija ,czyli planowanie czasu pracy, planowanie-realizowanie-rozliczanie planów naprawczych są na porządku dziennym , jakby każdy pracownik był domniemanym półgłówkiem i bez permanentnej inwigilacji ani rusz??). Jeśli możecie coś napisać to byłbym wdzięczny, bo nie wiem czy jest sens ponad 200 km jechać na rozmowę z Panem Personalnym. Żeby nie było, to oczywiście przeczytałem poprzednie komentarze, znam analogiczne sytuacje z innych firm i pewnie spora doza prawdy tu się uwidacznia. Do strachliwych ludzi nie należę, jednakże pragmatyzm jest przydatny aby wersja demo na rozmowie nie okazała się kompletną fikcją. Dlatego jeśli możecie się uzewnętrznić, to z góry dzięki - najwyżej oszczędzę na paliwie i nigdy się nie poznamy.
    miki

19.06.2011 01:07

Ja (usunięte przez administratora) ale mamy kandydatów na regionalnych:-) Najważniejsza rzecz-"Jakimi samochodami jeżdżą regionalni"? A na wrotkach kałmuku.Nie,no osłabiło mnie to pytanie.......

18.06.2011 02:43

Ferrari Testarossa; Tak warto ale później: wrzody, nerwica i niska samoocena, a w końcu zawał.
    max2000

17.06.2011 21:17

Mam pytanie.jakimi samochodami jeżdżą w ABRZE regionalni? I powiedzcie warto pracować w tej firmie na takim stanowisku?

16.06.2011 23:10

Tak,racja.Mamy ten dział marketingu który powinien być dla nas podporą.Więcej gazetek,nagłośnienia,żeby potencjalni klienci wiedzieli o naszych sklepach i naszej ofercie.A w naszej firmie niestety reklama kuleje.Ludzie chcą chcą zarabiać,chcą sprzedawać tylko niestety często nie ma komu.
    śmiech na sali

16.06.2011 22:32

Zgadzam się z przedmówcą, chyba się nie widziałeś w lustrze, firma ma nas głęboko w tyłach. Firma nie walczy o klienta, niedługo zapomną, że istniejemy, jeszcze drobna uwaga do sklepiku internetowego Z INTERNETU KORZYSTAJĄ MŁODZI WIĘC NIE BĘDĄ KUPOWAĆ FILIŻANEK DLA STARSZYCH BABĆ!!! to tak trudno zrozumieć? Gdzie są materiały reklamowe? Nikt w tej firmie nie słyszał hasła REKLAMA DŹWIGNIĄ HANDLU, DLACZEGO NIE MA REKLAM NA POLSACIE? też nie trzeba być geniuszem żeby to pojąć. Skąd ci biedni ludzie mają wiedzieć co to jest ABRA? W takich warunkach trudno konkurować z innymi sieciówkami reklama pewnej firmy z północy tak często jest puszczana, że nawet ja już wiem, że w 1998 weszli na rynek Chiński.
    abra poznań

15.06.2011 12:52

ja nie rozumiem nie czytałaś mojego opisu firmy? jakie zakasać rękawy przy pustym sklepie do cholery!!! co miesiąc przez 1.5 roku wyrabiałam swój plany!! i uwielbiałam to ale nic nie poradziłam na pusty sklep!
    xxxxx

13.06.2011 23:42

Rafał wcale nie jest taki zły.Nie rozumiem tej prowokacji.Że mu zależy,że stara się,że lubi swoją pracę i jest zaangażowany-to jest takie złe i w oczy kole?Może wszyscy byśmy zakasali rękawy zamiast narzekać.Firmę tworzą ludzie.Wszyscy zacznijmy się bardziej starać to może będzie lepiej.
    Wituś Sprytuś

09.06.2011 14:26

A Buby nie chcą na regionalnego?
    znamIch

08.06.2011 23:11

Przeczytaj raz jeszcze komentarze i sam się zastanów. Byli regionalni wypowiadają się delikatnie mówiąc nie pochlebnie. Ze swojej strony dodam, że znam przypadek choroby psychicznej pracownika tej firmy (nie łącze tylko dywaguje). Czy jest sens? a może to praca dla Ciebie ale ja bym nie próbował. Sam pracuje w tej firmie i moja praca nie jest doceniana twoja pewnie też nie będzie.
    paulus2000

07.06.2011 22:45

Zaproszono mnie na rozmowę na Regionalnego. Mam pytanie czy jest w ogóle sens iść na tą rozmowę i kolejne pytanie: ile można zarobić na tym stanowisku? dzięi
    kolega_szwagra_wuja_prezesa

07.06.2011 19:33

Ja strachu nie odczuwam ale gołym okiem widać, że to co się dzieje w tej firmie nie jest normalne. Mam pytanie czy nie macie wrażenia, że komuś zależy na zwinięciu interesu? (taka wolna myśl)
    x-men

07.06.2011 18:53

tutaj sa chore relacje wytrzymałem chwile na stanowisku regionalnego. Za mały pieniądz chca zebyś życie oddal abrze - wyniki 24 h na dobe, w weekendy, analizy, nie masz prawa do oddechu, kontroluja jak małolata, plany pracy, plany poprawy, wiecej planowania niz działania, przerost formy nad trescią. Atmosfera cięzka, presja, stres, strach przed zwolnieniem. nic pozytywnego mi to nie dało
    strada

05.06.2011 22:16

Witaj to smutne, że są tak chore relacje można być dobrym a wylądować w tyłku. Ja jeszcze pracuje i nie powiem nic poza tym, że się z Tobą zgadzam.
    ABRA POZNAń

04.06.2011 12:08

hej wszystkim! chciała bym podzielić się z wami opiniami na tema pracy w abrze w której pracowałam 1.5 roku.Moja załoga była naprawdę super zżyłyśmy się ze sobą bardzo kierowniczkę miałam naprawde najlepszą dopóki nie poszła na urlop macierzyński:( dostaliśmy kier.której nigdzie indziej nie mogli ulokować tz miała brać nas sklep albo papa, nie było źle częsciej jej nie było niż była i nagle zwolniła moją ukochaną koleżankę a na jej miejsce jej niby wielki frend z innego sklepu wy rekrutował drętwa i całkowice suchą Pania (usunięte przez administratora).bardzo sobie z kierowniczką przypadły do gustu. coz na końcu mi nie przedłużyła umowy zbyt byłam impulsywna a że dobra w sprzedaż to nie ważne. PRACĘ TĄ UWIELBIAŁAM BARDZO JAK BYŁA STARA KIEROWNICZKA I STARA EKIPA NAWET JAK DOSTAWAŁYŚMY PO 1 TYS choc to częst nie było. Kto zna mniej więcej sklepy będzie wiedział o jakim piszę że nie jestem kimś z biura tylko byłym praconikiem. Jedyne co jest chore to współodp i tajny klient. A co do samych mebli mam FOXA i kupuję PEReza nie skarżę się :) Pozdrawiam mój sklep moje dziewczęta i kasjerki :) Dzięki za fajną współpracę nie zapomnę o was!

27.05.2011 08:40

To źle że pracownik Abry zadaje takie pytanie na forum. A od czego kierownik w sklepie.
    Kazik

27.05.2011 00:05

Czy ktoś wie na czym polegaja zmiany odnosnie nowych zasad ktore niby maja wejsc-chodzi o nasze pensje po przejeciu nas przez niemcow?Podobno ma pulapy maja byc mniejsze,40 tysi wydawki czy cos takiego.Wszyscy o tym mowia ale nikt konkretow nie zna.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Abra Meble (Abra)?

Kontakt - Abra S.A.

Łagiewnicka 33A 30-417 Kraków

REGON:351200371

Branże: Wyposażenie i dekoracje wnętrz

eureka

20.05.2011 14:17

ale zauważcie,że od kiedy sie pojawił, zaczęło sie więcej "pozytywnych" wpisów - oczywiście bez przesady pozytywnych bo to by było nie do przejścia :)
    Leni+n

20.05.2011 12:08

Coś w tym może być, bo kiedy zestawimy Leni + n wychodzi Lenin a faktycznie tak z fryzury to może nawet Pan dr podobny do Lenina :-)

15.05.2011 09:00

jasne,ze zalezy od podejścia....dla jednego 1300 ok dla innego 1500....
    Leni

14.05.2011 00:21

Powiem krótko.Nie jest lekko ale zarobić można-zależy od podejścia.
    hihi

15.04.2011 06:58

jak już jest regionalny w tej firmie to czasem tez sprząta :) rekrutuje też, bo często nie ma kierownika . Rekrutacje to cel istnienia abry :) Góra próbuje znaleźć regionalnych, którzy jeszcze nie słyszeli o abrze, resztki regionalnych próbują znaleźć kierowników, którzy nie czytali forum, a kierownik próbuje omamić kogokolwiek byle tylko zgodził się pracować

14.04.2011 22:17

i tu się mylisz regionalni prowadzą rozmowy rekrutacyjne również na inne stanowiska nie tylko kierownicze
    Kart

14.04.2011 19:00

To była na bank prowokacja. Regionalna nie rekrutuje na sprzedawcę ani kasjera-robi to kierownik. Regionalna rekrutuje na kierownika.Po sposobie napisania tego postu widać iż na pewno nie jest to kandydat na kierownika tylko pracownik naszej firmy niższego szczebla:-)

13.04.2011 23:48

Witaj i jak rozmowa z regionalnym?

12.04.2011 19:51

Przyjdź zasilisz nasze szeregi i też posmakujesz co znaczy -,,prawie" idealna praca- przy czym prawie robi wielką różnicę:-)
    ZAPYTANIE

12.04.2011 17:28

WITAM MAM JUTRO SPOTKANIE Z REGIONALNYM ABRY W SPRAWIE PRACY CZY ISC NA NIE BO CZYTAM TU WIELE NEGATYW OPINI CHODZI MI O ZACHODNIOPOMORSKIE

07.04.2011 21:41

Pracowałem w tej firmie i tu nie jest dobrze. Pracowałem na stanowisku sprzedawcy w jednym ze sklepów. Kierownik próbował mnie [usunięte przez admina] ale powiedziałem tylko, że kiedyś się może jeszcze spotkamy i odszedłem z tej firmy. Prawie rok wytrzymałem i miałem nie najgorsze wyniki sprzedaży. Nie polecam pracy w Abrze to tylko dla odpornych i wyjątkowo spokojnych osób.

06.04.2011 19:31

Święte słowa. Tu wcale nie jest tak źle ... raz lepiej raz gorzej jak to w życiu.

06.04.2011 18:51

Z tym się zgadzam. No i przecież nikt na siłę nikogo nie trzyma. Każdy sam dokonuje wyborów. Jest też takie powiedzenie \" Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma\"
    Rami

06.04.2011 13:40

A w której firmie jest super dobrze i różowo?Poczytajcie sobie opinie o innych firmach-tak dla przykładu i wtedy zobaczycie że ta nasza nie jest jeszcze taka zła.

23.03.2011 22:26

Jetem w szoku od niedawna czytam to forum i mam nadzieję że Ja takiego g.... nie będę musiał pisać. Też pracuje w Abrze. Jaka ona jest??????? Koszmarem sennym. Ale takie jest samo życie.

19.03.2011 09:35

Kenny - 2011-03-15 22:08:18 Witam, mam zamiar rozpocząć pracę w tej firmie mam pytanie jak wyglądają warunki płacowe jako sprzedawca np. w Łodzi ? 900 i długo długo NIC!!!!!!
    Kenny

15.03.2011 22:08

jak15

12.03.2011 14:43

Witam szkolenie wstępne odbywa się podczas 1 umowy, która z zasady dotyczy okresu próbnego. Co jeśli nie przedłużą umowy? Pracownik wg KP jest zwolniony z opłacenie takiego szkolenia. Jeśli te szkolenie jest takie kosztowne to gdzie tu logika.
    m....

11.03.2011 23:38

pokrywasz koszty szkolenia wstępnego, no chyba że byłeś szkolony na własnej jednostce-to nie płacisz.

19.02.2011 23:17

Ja lubię swoją pracę.Trochę już pracuję w tej firmie ale czasami szlak mnie trafia.Od kierowników wymaga się sprzedaży,pracy ze sprzedawcami-ok,nie ma sprawy.Ale szlak mnie trafia gdy jestem zasypywany różnego rodzaju tabelkami do wypełniania przez które tracę sprzedaż a zrobić to muszę.Czasami przychodzę do pracy,otwieram skrzynkę i 8 godzin spędzam nad tymi pierdołami.

Zostaw merytoryczną opinię o Abra S.A.