IKEA Retail

• Batowice
  • Bosutów
  • Dziekanowice
  • Boleń

3. Opinie o pracodawcach Kraków
  5. Opinie o IKEA Retail

Opinie o IKEA Retail Kraków Josepha Conrada 66

WebsiteIconIKEA Retail

Nie przegap nowości o IKEA Retail!

29.01.2020 19:29

Szkoda czasu...

18.01.2020 11:58

Jakie narzędzia pracy zapewnia IKEA Retail? Można liczyć na służbowe auto? Czy można z niego korzystać również poza godzinami pracy?

18.01.2020 15:44

Przecież to zależy od stanowiska. Kierownik sklepu ma auto służbowe i korzysta do woli, kasjer dostaje odzież roboczą ;).
    Jacek

13.01.2020 19:36

Zawsze można rozmawiać z szefostwem o trudnych sprawach zamiast tu narzekać. Firma w sumie jest ok
    UD

14.01.2020 17:28

Co jest ok? Praca za 20 zł brutto podczas gdy najniższa krajowa to 17 zł? A może wspaniały social, bo masz dofinansowanie do zupy i 75 punktów w programie benefit? :-P
    Kibic

06.01.2020 22:40

Omijajcie pracę jako Operator Wózka Widłowego Wysokiego Składowania... 22 zł na godzinę brutto, umowa o pracę ale rozliczana godzinowo... Tyranie non stop, ciężkie meble, blaty, lodówki, pralki... W dodatku kierownik ma problemy z emocjami...
    WG

17.12.2019 00:26

Nie polecam pracy na magazynie. Kierownik powinien wylecieć za mobbing... Ciężka praca nieadekwatna do pieniędzy.
    Mad Max

20.12.2019 08:29

Masz racje,co do wspaniałego kierownika PS,,JUNIOR".Dzieki Bogu że już tam nie pracuje,ale ma kontakt z chłopakami.Myślę że ktoś wreszcie zajmie się tym małym tyranem.Nigdy więcej takiego kierownika.Chłopaki trzymajcie się,warto zmienić pracy dla normalnego przełożonego.
    KS

04.01.2020 01:45

Ten gość ma kompleksy, które z pewnością wynikają z tego, że sięga głową niewiele ponad stół... Powinien polecieć za mobbing ale z tego co mówią koordynatorzy to ma dobre koleżanki w biurze, które zawsze kryją jego cztery litery... Piszcie zażalenia do Warszawy.
    Taka sobie

28.12.2019 20:31

Pracodawcy nie znam. Jeśli jest jak piszecie to bardzo szkoda ludzi. Firma to ludzie. Nie roboty. A ludzie chcą żyć i godnie zarabiać. IKEO OBUDŹ SIĘ. PRACOWNICY TO PRZYSZŁOŚĆ. FIRMA TO PRACA A NIE WYCHOWAWCA. IKEO NIE NARZUCAJ POGLĄDÓW. WYRAZAJ JE POZA TERENEM PRACY. I WY WSZYSCY PRACOWNICY TEZ. FIRMA TO PRACA. A NIE RANKING GEJÓW CZY KATOLIKÓW. wyciągnijcie wnioski. Inaczej będzie padają totalna.
    asdf

28.12.2019 01:05

Dodaję swoją opinię w oparciu o liczne rozczarowania, jakie mnie spotkały w tej firmie od czasu zatrudnienia. Praca z początku była super, każda godzina była miłym zaskoczeniem, bo przecież pracuje w IKEA, jestem częścią tej niesamowitości. Ale.. Dość szybko czar prysł. Dla studenta 20 zł/h brutto jest ok, ale dla osoby, która chce się nieco ustatkować, to jest głodowa kwota. Rynek się zmienia, a IKEA tak jakby zatrzymała się w 2016 r. Ceny rosną, ceny mieszkań rosną, zyski IKEA rosną, ale płace pracowników stoją jak angielski żołnierz — na baczność. Nie polecam tej firmy, bo rozwój tu zależy od tego, jak mocno poliżesz, oraz jak tanio się sprzedasz. Jak jesteś singielką uwielbiającą wino zamiast dzieci, to jesteś idealną kandydatką do szybkiej kariery, która pozwoli zarobić Ci kokosy takie, że aż smutno. Jak jesteś homoseksualistą, to masz otwarte drzwi do kariery. Natomiast gdy jesteś normalsem, to niestety (usunięte przez administratora) możesz. Naprawdę nie polecam. Warto dłużej poszukać by ominąć to miejsce. Proszę nie idźcie tu.
    Niebieski

23.12.2019 01:26

Ta firm od paru lat zmaga się z dużymi problemami, kiedyś to było fajne miejsce pracy teraz to nikomu nie można ufać większość kierowników powinna być zwolniona jeden za mobbing, drugi za robienie" NIC" inny za kolesiostwo na dziale Oni dobrze wiedzą o kim piszę. Mam nadzieję że i na Was przyjdzie pora! Kiedyś diler moim kumplem był ale później zaczął parzyć kawę innym....

17.12.2019 00:30

INSIDER

17.12.2019 09:52

szkoda, że post z października 2018 ;)
    Hej

27.11.2019 17:18

Dobry pracodawca, atmosfera też niezła. Nie jest idealnie ale jak na branżę retail bardzo ok.
    Lepi

10.12.2019 23:08

Tak... lepiej od biedronki haha zwłaszcza jak sprzedaż leci na paleciakach pod wieczór, to nikt się nie pyta czy Ci ciężko, a miejsce trzeba zrobić... nasze ukochane prenoty... super się pracuje między klientami z paleciakiem, nie ma co, pełna profesjonalna obsługa klienta ... żal pl upoconym ale z podniesionym czołem i z uśmiechem na ustach obsługiwać klientów! Bo przecież tajemniczy klient musi wyjść dobrze ...
    Krk

13.12.2019 16:56

Zawsze możesz przenieść się do Biedronki, skoro tak Ci ciężko ;)
    Wio

19.10.2019 10:51

Jakie zarobki oferuje w tym momencie firma na start w dziale kas? Czy jest to rzeczywiście jedynie 20 zł/h czy coś więcej?
    Dxx

19.11.2019 10:56

Poza tym nie można przecież miara zmęczenia fizycznego oceniać wartosci pracy. Mój brat zarabia netto 8500zł., a pracuje w ładnym, klimatyzowanym biurze, jeździ dobrym, firmowym samochodem, 8 godzin dziennie, bez weekendów, ani świąt... Mogliśmy iśc na dobre studia, inwestowac w siebie i się uczyć, aby podnosić swoją wartość.... a nie podnosić paczki w magazynie, czy gary w kuchni :)

19.11.2019 13:10

Tak wiem. Bardziej mi chodziło o to, żeby uświadomić, że w tym sklepie praca w logistyce to nie samo jeżdżenie wózkiem i wiatr we włosach. Już parę osób ze względów zdrowotnych musiało odejść i do końca życia ma zakaz dźwignia ciężkich rzeczy. Wiesz, studia inżynierakie mam. Ale co z tego, jak w tej branży w Krakowie i okolicach nic nie ma. Pozostało brać co jest. I w między czasie rozglądać się za czymś lepszym. Bo zawsze można było trafić gorzej
    Hfb

11.11.2019 14:08

Każdy kto ma odrobinę godności w sobie niech się tam nie zatrudnia. Jeżeli dla podwyżki jesteś w stanie podlizywać się i podpieprzać swoich współpracowników u miernych kierowników, którzy właśnie dlatego awansowali, jest to odpowiednie miejsce. PS Nawet dealer tam zrobił karierę :)
    Zzz

10.11.2019 01:55

Pracuje ponad 5 lat. W tym roku dostałam podwyżki całe 60 gr. I nawet nie wiem dlaczego, ponieważ nie miałam szansy mieć rozmowy oceniającej, bo zaszłam w ciążę na miesiąc przed nią. Ciekawa jestem, czy gdyby to się stało miesiąc później, lub nie poszłabym na l4 (na dziale gdzie pracuje dźwiga się bez przerwy ciężary i nie było szans na pozostanie w pracy, ponadto ciąża od początku problematyczna), to czy dostała bym więcej. Bo nie uważam, żeby cała moja zeszłoroczny praca była warta 60 gr. Czuję się oszukana, bo przecież podwyżkę dostajemy za rok poprzedni, a nie na poczet kolejnego. A cała praca, jaką włożyłam przez zeszły rok w tą firmę została wyceniono na ustaowoe minimum. Strzał w pysk. To mnie tylko utwierdza w przekonaniu, że po macierzyńskim na pewno już tu nie wrócę.

26.10.2019 09:22

Ja tam jestem zadowolona ze wszystkiego oczywiście są pewne kwestie które sa źle rozegrane ale gdzie nie są? W każdej tak dużej firmie są takie problemy.
    Ziomal

30.10.2019 18:21

Jak bym miał kontrakt też bym bym zadowolony.

10.11.2019 01:45

Na kontraktach też(usunięte przez administratora) ludzi w tej formie. I to mocno
    Mary

07.11.2019 22:27

Pracuje w firmie od nastu lat, lecz takiej rozmowy oceniającej nie miałam nigdy ... argumenty wyssane z palca, na odległość widać, ze ktoś kiedyś założył ze ta rozmowa ma być „negatywna”. Rozumiem ze nie ma kasy na podwyżki ... (a może nie rozumiem przy wielo milionowych obrotach ...) ale żeby specjalnie zaniżać oceny ?? Żeby tylko na końcu wyszło ze to Twoja wina ze nie masz podwyżki ... generalnie powinnam powiedzieć to wprost swojemu kierownictwu, lecz ... zaufanie mam do 3 osób, a pracuje 500... samo o sobie świadczy Smutne, ze w czasach kiedy o rzetelnych ludzi ciężko, nie chce się powiedzieć miłego słowa osobie, która tej firmie oddała kawał swojego życia, serca, i zaangażowania ...
    V VENDETA

08.11.2019 08:18

A może czas żeby pożegnać Ikea,nieraz warto zrobić ten krok.Trzymaj się,i do zobaczenia po drugiej stronie.
    Chappi

06.11.2019 07:27

Ciekawe ile kasy ikea zapłaciła waszemu koledze za wyciszenie sprawy z cytowanie biblii i dyskryminacją Tak szybko to wszystko ucichło
    Lewy

06.11.2019 07:30

Kasa czyni cuda
    Kamila

12.10.2019 09:57

Transport zakupionych produktów z dostawą do domu miał być dostosowany do potrzeb klienta, tymczasem dostawca nie pojawił się w umowionym terminie bo jak sam stwierdził byłby o 23. Dostawa w proponowanym PRZEZ NIEGO terminie nie została zrealizowana. Po kontakcie z infolinia Pani nie była w stanie wytłumaczyć dlaczego nie zrealizowano dostawy i zaproponowala dostawę na kolejny dzień. Jest to brak szacunku dla Kienta. Nie rozumiem w jakim celu IKEA oferuje możliwość dostawy do domu w dogodnym terminie dla Klienta skoro Klient i tak nie ma możliwości otrzymania zakupionych produktów w wyznaczonym czasie. Brak telefonu do dostawcy to kolejna niedogodność, skoro i tak dostawcy dostarczają zamówienie w godzinach jakie Im pasują, telefon 30 minut wcześniej raczej jest jednym wielkim żartem. Nie polecam i nie będę korzystać więcej z usług IKEA.

26.10.2019 09:15

Kobieto! Pisz takie opinie na stronie Ikea tu się opisuje pracodawce!
    Znudzony

31.10.2019 06:48

Kobieto! Po co tyle agresji ? Zluzuj trochę, przecież nie takie wartości chcesz sobą reprezentować :]
    Zfrustrowany

05.10.2019 08:47

No to nadszedł ten moment... Na stronie wewnętrznej wielki artykuł o dwucyfrowym wzroście jeśli chodzi o obrót w Ikea Polska... Wczoraj rozmowa oceniająca i podwyżka... Ocena roczna 3 - spełnia wszystkie oczekiwania (skala jest 1-4)... Podwyżka za wyniki w pracy to 50 groszy brutto na godzinę..m do tego stała podwyżka dla wszystkich 60 groszy... Czyli zostałem wyceniony na 1.10 zł brutto/h... 80 groszy na rękę... Masakra... A w dalszym ciągu jak chcesz awansować musisz odwiedzać biurko pani dyrektor naprzeciw działu HR
    ja

21.10.2019 21:42

W BDG podwyżki na sprzedaży to samo 60 gwarantowane plus 50 za ocenę 3:)
    ziomal

26.10.2019 10:55

Czytałam ten artykuł o dwucyfrowym wzroście sprzedaży, na rozmowie oceniającej pochwalili, ze super pracuję ale podwyżka 1,10 (brutto) tj 0,77 na rekę bo IKEA nie ma pieniędzy. Paracuję 15 lat i od świeżo zatrudnionego pracownika rożni mnie 4,5 zł.
    Szafy

09.09.2019 16:01

Witam nie polecam w Ikei brać montażu i transportu wzięłam na 2 szafy i dwa razy mieli przywieźć nie przywieźli ba nawet nie zadzwonili ze ich nie będzie a ja czekałam biorąc wolne z pracy . Gdybym sama nie zadzwoniła na infolinie to nic bym się pewnie nie dowiedziała aczkolwiek na infolini zapewniali ze transport i montaż będą w terminie do 17 dopiero o 16 po moim telefonie kolejnym nagle przyznali ze jednak przepraszają ale dzisiaj nie dowiozą szaf

26.10.2019 09:20

Co to ma wspólnego z pracodawcą? Chyba strony pomyliłaś
    Zfrustrowany

11.10.2019 21:16

Jutro impreza firmowa... Wydamy kilkadziesiąt tysięcy złotych na pseudo miłą zabawę a podwyżki 80 groszy na rękę... A jak zrobimy dzienny obrót dzienny 2.5 mln to nawet "dziękuję" nie padnie z ust Urszuli W.

26.10.2019 09:18

Budżet który idzie na imprezę i tak by nie mógł być rozliczony w formie podwyżek chyba krotko pracujesz w firmie ????

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w IKEA Retail?

Kontakt - IKEA Retail

Josepha Conrada 66 31-357 Kraków

IKEA Retail

07.10.2019 11:35

Czy dyżury międzyświąteczne w IKEA Retail sp z o.o. obstawiają najmłodszymi stażem?
    INSIDER

07.10.2019 18:24

Święta to okres dużej sprzedaży, więc jest mniejsza szansa na wolne, ale jest to do ustalenia, jeśli ktoś mieszka np w Krakowie i ma tu rodzinę, bierze np Wigilię, żeby ktos inny mogł jechać do rodzinny. Do dogadania.
    Skywater

09.10.2019 20:34

Nie ma czegoś takiego jak najmłodszy stażem bo jest to niezgodnie z wartościami Ikea i równością. Grafik jest ustalany wspólnie i najczęściej mój kierownik pyta kto chciałby pracować w dany dzień i jedni mają trochę więcej wolnego przed świętami a inni po świętach. Normalne zasady

30.06.2019 20:14

EKONOMISTA Ciag dalszy

19.07.2019 07:59

Ciag dalszy: Większe firmy płacą pracownikom przeciętnie już 6,15 tys. zł - wynika z najnowszych danych GUS. W porównaniu z czerwcem 2018 roku zarobki w średnich i dużych firmach są wyższe o 5,3 proc., co jest dużym rozczarowaniem, bo jeszcze w maju rosły w tempie 7,7 proc. rok do roku. Analitycy rynku prognozowali dużo wyższe wzrosty, rzędu 7 proc
    EKONOMISTA

06.09.2019 07:59

Rząd rozważa podniesienie płacy minimalnej do 2500 zł w 2020 roku. - Nie wykluczam dalszej korekty w górę – przyznał w rozmowie z money.pl premier Morawiecki.
    Deryk

16.08.2019 14:39

Kiedyś sprawdzilem pochodzenie par produktow kupionych w Ikei i co sie okazało. Ano okazalo sie ze produkty sa wytwazane w pakistanie. Pakistan slynie z tego ze wykozystuje dzieci do pracy. Gdy wykonalem telefon na infolinię pan powiedzial mi oczuwiscie nieoficjalnie ze jest tak i powiedzal tez ze sa kraje w ktorych praca dzieci zarobkowa jast wpisana w kulturę. Popieraja kulture LGBT bedac w kraju w ktorym to nie przejdzie a na dodatek zwalniaja osobe z pracy ktora ma inne poglady. Czy to sie nazywa rownosc i tolerancja jakimi sie okrzykuja???

11.08.2019 21:37

W ikea Kraków nawet klienci nie potrafią szanować pracownika. Już nie zliczę, ile razy przechodząc przez magazyn samoobsługowy słyszałem za sobą: "Ej, gdzie to znajdę?" Żadnego dzień dobry, przepraszam, czy dziękuję. Samo EJ. Po 2,czy 3 razach na to nawet nie reaguję, tylko idę dalej. Jak kierownictwo chce włazić w (usunięte przez administratora) tym bucowatym klientom, bez podstawowej kultury, to niech się najpierw nauczą, że o pracownika też należy dbać. Po 6 latach pracy w logistyce, z uprawnieniami na wózki widłowe, bardzo dużą wiedzą zarabiam tylko 50 gr więcej od osoby, która pracuje 3 miesiące.... Taka sprawiedliwość.
    Matt

26.07.2019 08:03

Zauważyliście, że odkąd zwolnili tego niesubordynowanego, to mniej przychodzi do nas kibolskiej patologii, Sebixow w koszulkach "pamiętamy" i z tatuażami w patriotyczne treści? Cieszę się że matki z bąbelkami wydają swoje 500+ za Dżesike i Bratanka gdzie indziej :)
    PińcetMinus

26.07.2019 19:08

Cieszę się że Ci śmierdzi 25 miliardów. Mnie nie śmierdzi. W naszym sklepie każdy może kupić co chce i nie będzie atakowany ani ideologią eLdżibiti ani żadną inną. W moim sklepie meblowym handluje się meblami a nie zagląda ludziom do majtek. Narka
    ZeroKasyDlaPolak_uff

17.07.2019 07:09

Skopiowane z Innego komentarza. 1./Jakie zyski uzyskuje IKEA w Krakowie-a ile w POLSCE? Spółka Ikea Retail w roku finansowym 2017/2018, czyli od września 2017 roku do końca sierpnia br., zanotowała w Polsce sprzedaż wynoszącą 4,03 mld zł. To o 11 proc. więcej niż rok wcześniej. Firma nie podała, ile wynosił jej zysk. 2/ Jak mocno wykorzystuje(dyskryminuje) pracowników w POLSCE finansowo-zblizając sie do minimum płacowego? Przykładowo sprzedawcy Ikei w Hesji zarabiają zależnie od doświadczenia zawodowego, jak i powierzonych im zadań przy zatrudnieniu na pełen etat między 1.808 a 2.860 euro miesięcznie. Logistycy zaś, którzy pracują między innymi na magazynie, mogą liczyć na 2.278 - 2.616 euro miesięcznie. Ikea poinformowała także, że zatrudnieni otrzymują dodatek urlopowy oraz bonus, którego wysokość zależna jest od obrotów przedsiębiorstwa w danym roku.
    Wojs

09.07.2019 10:38

Czy to prawda że w ankiecie Voice było lub jest pytanie o to czy czujesz się mężczyzną czy kobietą ?! Czy aby zadawanie takich pytań pracownikom nie wykracza poza kodeks pracy ?! Proszę o info !
    anonimka

10.07.2019 11:51

w ankiecie voice było do wybrania kobieta-mężczyzna-inna płeć
    były co worker

11.07.2019 17:40

Nie pracuję już tam 2 lata. Pytanie brzmiało tak: Jak siebie określasz? 1) Kobieta 2) Mężczyzna 3) Inaczej......
    WorldPress

11.07.2019 06:45

Tymczasem światowe ZACHODNIE media piszą że Ikea w Polsce wywaliła z pracy katolika bo nie chciał brać udziału w Ikeowskim korporacyjnym gej-pride-day. Światowe media piszą też że Polski oddział IKEA mający w Polsce dziesiątki fabryk produkujących ponad cztery tysiące różnych produktów w tym mebli na cały świat stoi w obliczu bojkotu swoich sklepów w Polsce. Mam takie pytanie w związku z lekturą artykułów ze światowej prasy na ten temat do działu HR. Kiedy IKEA rozpocznie podobną akcję emocjonalnego wspierania srodowisk LGBT w Arabii Saudyjskiej !? Czy w Polsce zatrudniając się w Ikea można liczyć na szacunek do swojej kultury i poglądów ?! Dlaczego Ikea płaci pracownikom w Polsce zdecydowanie niższe pensje niż w innych krajach EU ?! Czy nie jest to aby podyktowane dyskryminacją ze względu na narodowość ?! Czy mogę w Ikea w Polsce jako biały hetero liczyć na poszanowanie moich praw kultury i seksualności i nie bać się że mogę zostać wkręcony w pracy w promowanie jakichś zachowań seksualnych?! Pytam bo się chcę przyjąć do roboty w tym zakładzie pracy którym jest sklep z pilśniowymi i plastikowymi meblami IKEA. Proszę dział HR o zwięzłą odpowiedź. Dziękuję i pozdrawiam.
    PozewZbiorowy

10.07.2019 15:34

Czy byłyby gotowe zgłosić się jakieś osoby gotowe wystąpić z pozwem zbiorowym przeciwko IKEA w kwestii (usunięte przez administratora) ?!?!?! Ja znam co najmniej kilka osób gotowych od razu na pniu zeznawać i domagać się wysokiego odszkodowania za (usunięte przez administratora) Jeśli znasz takie osoby pisz do GoWork i daj znać tu na forum. Nie musisz się przedstawiać.
    StaŚPytaLski

09.07.2019 16:27

Czy w Ikea Kraków miało miejsce jakieś ustawione zwolnienie kogoś z pracy na podstawie rzekomych skarg klientów nie potwierdzonych pisemnie tylko ustnie ? Czy miało miejsce zwolnienie kogoś albo udzielenie nagany w taki sposób że zmieniono komuś grafik żeby przyszedł teoretycznie za późno do pracy po to żeby go w białych rękawiczkach wyrąbać z roboty. Jeśli macie jakieś info to piszcie. Nie dajcie się zwariować arcymistrzom od psychomanipulacji. Komukolwiek by nie byli.

01.07.2019 09:13

Mf

03.07.2019 22:45

Taa, jasne.
    pracownik2323

08.07.2019 18:11

Też robie kawalerke pod wynajem i miałem kupić meble w IKEA - jako, że zwolniony jest moim kolegą - bliskim znajomym, a w IKEA Kraków jest monitoring - nie śmiałbym przekroczyć progu tego sklepu , ponieważ byłaby to zdrada.

01.07.2019 11:56

Czy to prawda, że osoby ktore polubily komentarz zwolnionego pracownika mialy rozmowna korygujace z dzialem kadr?
    V VENDETA

01.07.2019 13:04

Tak miały taka rozmowę. To jest demokracja w Ikea.
    pracownik2323

08.07.2019 18:09

Skoro mieli rozmowę korygującą z HR-em to zapewnie będą przesuchiwani w charakterze świadka w postępowaniu przed sądem - i jesli toczy się śledztwo w Prokuraturze - tak samo. Czy do (usunięte przez administratora) też zaglądają?

06.07.2019 09:24

07.07.2019 00:54

Janek a gdybyś ze Stefkiem adoptował dziecko to byłbyś traktowany poważnie?
    Antylewak

02.07.2019 14:46

https://www.maszwplyw.pl/za-tomaszem-,96,k.html Petycja w obronie zwolnionego Pana Tomasza.
    Antylewak

02.07.2019 14:36

Precz z tęczową zarazą!!!
    Tomek Dublin

01.07.2019 23:14

Od kilku lat robie zakupy w Ikea Ireland na Ballymun i w Polsce rozpocząłem budowe domu. Byliscie moim ulubionym sklepem meblowym, jednakze przez promowanie srodowisk lgbt NIC WIECEJ U WAS NIE KUPIE!!! Zaopatrzę sie w Agata meble. Kilkadziesiąt tysiecy złotych tylko ode mnie wam NIE WPŁYNIE. Dziekuje.
    Roko

30.06.2019 23:29

W sumie mieliśmy z żoną zrobić zakupy w ikea do naszego mieszkania ale zrezygnowaliśmy i bardzo dobrze. (usunięte przez administratora)
    weron

30.06.2019 16:59

Kalifat Swedystanu w którym rządzą muslimy i tęczowi. Wybuchowa mieszanka, całe szczęście tu jest Polska.

29.06.2019 13:31

Ikea to ludzie

29.06.2019 21:33

Szwecja już się boi na ulicę wychodzić Praktycznie ten kraj już nie istnieje
    Robson

29.06.2019 21:33

Dom rozpusty na cztery litery.... Ikea

Zostaw merytoryczną opinię o IKEA Retail