Bracia Bertrand

Luzino

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 113 ocen.

Opinie o Bracia Bertrand

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Bracia Bertrand

dyzio

Czy ktoś z pracowników fizycznych zarabia w tej firmie 4 tys jest ktoś taki ?

anonymous

Jakiś czas temu miałemnieprzyjemność pracować dla owej firmy. Umowa o prace hmmm mimo,iż było mówione na rozmowie że dostane ,nie dostałem/nie dostałam. Pierwsza umowa zawierana jest umową śmieciową czyli tzw zlecenie na czas (tutaj mnie zaskoczyło) 3 miesiące. Stawka to najniższa krajowa reszta pod stołem.Oprogramowania na których pracują/pracowali pracownicy są bardzo przestarzałe i niestety spowalnia to efekt pracy niektórych działów. Parking pracowniczy pozostawia wiele do życzenia, wielkie dziury i kałuże, Na szczęście pracuje w bardziej prestiżowej firmie gdzie szanuje się pracownika. Czas który poświeciłem jest dla mnie czasem straconym. Osobiście odradzam współpracy.

Marta

@Edek Ten wątek służy głównie pracownikom i osobom zainteresowanym pracą w firmie. Jeśli zależy Ci na przekazaniu wiadomości właścicielowi Bracia Bertrand, to warto skontaktować się bezpośrednio z firmą. Kontakt znajdziesz na jej stronie internetowej: https://www.bertrand.pl/index.php/pl/contact-pl/kontakt

Edek

Witam Panie Bertrandt. Chcialbym poinformowac ze Pana kierowca ktory jechal w dniu 03.10.2017 ok godz 18 przez Koleczkowo, Bieszkowice jechal z nadmierna predkoscia, nie zwazajac na znaki, wyprzedzajac na podwojnej ciaglej oraz na zakretach. O maly wlos nie doszloby do tragedii a pomijajac fakt skasowanie panskiego auta. BIALY MERCEDES SPRINTER O NUMERACH REJESTRACYJNYCH : GA 6*9*W

Marta

@Czesiuwspominasz o długich godzinach pracy. Czy dotyczy to całej firmy, czy może któregoś z jej działów szczególnie? Jak często zdarzają się okresy takiej wzmożonej pracy?

Czesiu
@Marta 05.10.2017 11:33
@Czesiuwspominasz o długich godzinach pracy. Czy dotyczy to całej firmy, czy może któregoś z jej działów szczególnie? Jak częst...

Całej firmy praca na produkcji 10 godzin

Czesiu

Najnizsza krajowa reszta w kopercie lista plac podpisywana po 8 godz a pracujemy po 10 g

Lejla

Ludzie pracujący w kadrach niesolidni.Po co firma dodaje na internet filmik,że potrzebują pracowników.A potem nie oddzwaniają na wysłane CV.Uważam że lepsza odpowiedź negatywna niż żadna.

Rych
@Lejla 27.09.2017 23:55
Ludzie pracujący w kadrach niesolidni.Po co firma dodaje na internet filmik,że potrzebują pracowników.A potem nie oddzwaniają n...

W sumie Ty też możesz zadzwonić. Może rekrutacja jeszcze trwa?

K

Właśnie, jak wygląda zmianowość przy pracy na produkcji? Jakie godziny pracy?

Bartosz
@K 19.09.2017 12:28
Właśnie, jak wygląda zmianowość przy pracy na produkcji? Jakie godziny pracy?

10 godzin najniższa krajowa reszta do ręki

Lejla

Witam.Od niedawna mieszkam w okolicach Wejherowa.Noszę się z zamiarem wysłania CV do tej firmy.Mam pytanie czy w tej firmie pracują też panie.Jaka umowa i jakie stawki.Jaka atmosfera jest w pracy.I czy jest to praca zmianowa,po ile godzin pracują kobiety.Z góry dziękuję.

MAKLER

@Zzzzzz 100% racji, absolutnie się z tym zgadzam i dlatego już tam nie pracuję. Mam tam kilku znajomych i próbuję ich przekonać dokładnie do tego co napisałeś. Sam może za długo się na coś takiego godziłem ale jednak się obudziłem i jakoś to poszło dalej. Ludzie muszą pojąć, że to nie jest nic normalnego i takie zjawisko jest marginalne. Znajomi którym opowiadam jak to wyglądało nie chcą mi uwierzyć. Wystarczy trochę jedności wśród ludzi i wszystko można zmienić ale jak tego nie ma to niestety jest jak jest. Jednostka jest gówna warta, ale jakby się wszyscy postawili to jest inna rozmowa. Zawsze jest jakaś obawa przed zmianą pracy, bo daleko, bo nikogo się tam nie zna, niewiadomo czy Ciebie nie zwolnią itd. ale decyzja o takiej zmianie była najlepszą decyzją w moim życiu zawodowym i szczerze życzę moim znajomym żeby spróbowali zrobić to samo.

MAKLER

@Marta cały zarząd:) Należałoby zacząć od kopertówek bo jest to wręcz żenujące, gdy słyszało się "te emerytury to bzdura i tak ich nikt nie zobaczy". Oczywiście, że w dużej części zgadzam się z tym poglądem ale dlaczego w takim razie kasę z tego ma wziąć pracodawca? Bo zarobki są w dolnej granicy drabinek płacowych dla poszczególnych stanowisk. Proszenie o normalny sprzęt do pracy także było jakąś abstrakcją ponieważ pracodawca chyba uważa, że świat się zatrzymał i stoi w miejscu od 15 lat. Wymagają od ciebie żeby korzystać z programów na przykład AutoCAD, żeby podejrzeć jakieś zlecenie podesłane przez klienta czy też po prostu opracować i wysłać złożenie profili okiennych do klienta. Wszystko fajnie tylko jak to zrobić na sprzęcie, który pamięta czasy gierka. Nie ma żadnego systemu bonusów za wkład dodatkowy w rozwój firmy. Niektórzy chyba uważają, że jest to obowiązkiem każdego pracownika i należy wieczorem przed snem usiąść na godzinę i myśleć jakby tu zrobić żeby firma zarobiła jeszcze więcej. Racjonalne argumenty są mało znaczące, podwyżke możesz dostać jedynie jak złożysz wypowiedzenie i do rozmowy dochodzi najczęściej w ostatnich dniach wypowiedzenia... Nie dba się kompletnie o pracowników, którym zależy i tacy pracownicy po prostu pomału z biegiem czasu się wypalają, gdy nie widać żadnego sensu w ich zaangażowaniu. Jest kilka osób, którzy są opłacani ok tylko kompletnie nie idzie to w parze z ich umiejętnościami, mają za to bajere i biegają pochwalić się zarządowi z każdej pierdoły. Nie tak moim zdaniem powinno to wyglądać. Powinna być osoba, która śledzi rozwój pracowników, ich zaangażowanie w pracę i po prostu o nich w takim momencie dba. Tak to funkcjonuje w każdej wysoko rozwiniętej organizacji. Nie trzeba dawać żadnych wypowiedzeń, żeby świat sobie o tobie przypomniał. Nie mówię tu o niewiadomo jakich profitach tylko dlatego bo coś się wymyśliło, podpowiedziało itd. Ale przykładowo słyszałem iż powstał dział innowacji, gdzie wymagano od ludzi żeby rzucali pomysłami jak to zarobić kolejny milion dla zarządu:) Tylko choćby padł pomysł na taki zarobek to osoba od tego pomysłu jedyne co by dostała to podziękowanie.. Cieżko pisać co należałoby zmienić bo ciężko napisać co jest ok i w tym problem. Z tego co wiem trochę się tam zmieniło pod kątem zatrudniania nowych pracowników na kluczowe stanowiska w firmie ale jak w takim razie odnieść to do tych pracowników co już tam pracują x lat? Przychodzi nowy i dostaję na dzień dobry lepsze warunki niż ktoś kto tam pracuje x lat i tak na prawdę będzie jeszcze go musiał tego uczyć. Chyba to nie do końca normalna sytuacja. Trzeba zrozumieć jedną prostą rzecz, firmę tworzą ludzie i to że ktoś odchodzi i nic wielkiego się nie staje dla firmy nie będzie trwało wiecznie. W końcu dojdzie do takiego momentu, że zabraknie tam kilku kluczowych osób i dopiero wtedy to wszystko się posypie. W mojej opinii tego się nie da zmienić to jest coś co funkcjonowało od lat tak jak funkcjonuje i nie ma szans na zmianę. Trochę się rozpisałem:) To tyle, pozdrawiam.

Zzzzzz
@MAKLER 26.08.2017 01:11
@Marta cały zarząd:) Należałoby zacząć od kopertówek bo jest to wręcz żenujące, gdy słyszało się "te emerytury to bzdura i...

To że zgodziliscie się na takie warunki pracy to Wasz problem. Tak jak zostało wspomniane to nie są czasy gierka,Pana i podwładnego. Jest rok 2017 . Czas ruszyć do przodu Umowa o pracę to nie jakiś luksus to obowiązek pracodawcy. W dzisiejszych czasach nikt nie dostaje pensji pod stołem na pewno nie na kluczowych stanowiskach. Szanujcie siebie i swoją prqce. Kapitałem zakładu zawsze są ludzie i to bez Was firma by nie istniała. Dziś rynek pracy jest rynkiem pracownika a nie pracodawcy!

Marta

@MAKLERrozumiem, że Tobie nie do końca odpowiadała praca w firmie. Możesz powiedzieć jeszcze jakie zastrzeżenia do tego pracodawcy? Co według Ciebie należałoby zmienić, tak byś mógł polecić pracę w Bracia Bertrand innym?

makler

Trzy języki bez polskiego rozumiem?:)

MAKLER

@sas: O jakim stanowisku mówisz? Jeśli na produkcji to możesz tylko pomażyć, a nawet licząc jak się zbliżysz do tej granicy pamiętaj, że to jest.... kopertówa. @ass: Jaka firma jest ok to można wywnioskować po podwyżkach, które są tylko dawane wtedy jeśli ktoś rzuci wypowiedzeniem, tylko że w końcu mogą się zdziwić z tym czekaniem do ostatniej chwili na rozmowę. Na pewno parking pracowniczy jest na plus, jeśli lubisz sporty wodne to miejsce pracy idealne dla Ciebie. Nie ma mnie już tam i mam jedno przesłanie bez złośliwości do pracowników: TO NIE JEST JEDYNA FIRMA NA ŚWIECIE!! TROCHĘ GODNOŚCI!!

Marta

@ass piszesz, że jest ok. Możesz powiedzieć co sprawia, że tak uważasz? Takie konkretne informacje będą bardzo pomocne. Co jeszcze możesz doradzić osobom, które zastanawiają się nad aplikacją do firmy Bracia Bertrand.

Dima

Przepraszam za mój polski! Jestem ukraińcem. Dziś zakończył współpracę z Bertrand jako podwykonawca. Pracowałem z nimi przez ponad rok Jedynym plusem jest to, że pieniądze wciąż płaci. Protokół w sprawie gotowej pracy po trzech tygodniach i pieniędzy w dwa tygodniach… 16 zł za metr bieżący. Wszystkie piana, kołki na własny koszt. Obliczono nawet kotfy .... Na budowach brak współpracy z Bertrandem. Wszystko musisz zrobić sam. Co do okien ... To nie jest możliwe zamontowanie jednej osoboj. Ktoś musi nieustannie pociągnąć do poziomu ramy. Wynik nie zawsze…. Wszystko jest krzywe na ramie 2200 mm do 10 mm banan w różnych kierunkach. Szyby myślę, że najtańsze nie można kupić. Ale to jest ... Nie radzę do współpracy! A z tego co wiem, nie radzę iść do Bertrandow pracować. Na oknach pewnie.

Samson

Kierowca międzynarodowy zarabia słabo ale szefostwo ci powie że podwyżki prond czy wody was nie dotyczą tak jak ich przecież każdy chce żyć a nie wypłatę gonić urlopem!!!

Pracownik

Praca montarzysty okien- umowa o pracę to fakt, ale na czas określony i na minimalna krajowa, reszta pod stołem. Praca po 12godzin w dni powszednie i wszystkie soboty praca 8 godzin. Nadgodziny i stawka sobotnia oczywiście nie jest płatna zgodnie z kodeksem pracy. Urlop wypoczynkowy niby jest, ale nie podoba im się jak chcesz na niego iść. Najlepiej wypłacają za niego kasę (ale już w przeliczeniu na 8godzina dniowke). Żadne ubrania robocze nie przesługuja więc cała brygada wygląda jak obdartusy. Socjal- jedna biedna paczka słodyczy na Boże Narodzenie, która podpisujesz in blanco, a później ktoś odpowiedni uzupełnia jej wartość, tak żeby w księgowości się zgadzało. Parking dla pracowników to jedno wielkie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] więc żeby tam parkować trzeba mieć dobrą terenowke i wysokie kalosze, co też świadczy o tym jaki mają stosunek do zatrudnianych przez siebie ludzi. Co im trzeba przyznać że kasa zawsze jest w terminie, więcej plusów nie ma.

Młody Marketingowiec

Witam czy sukają w firmie bertrand kogoś do marketingu jestem młodym zdolnym studentem mam różne szkolenia nam try języki. Mam własne nowoczesne pomysły na reklamę firmy. Czytałem o firmie i wiem wszystko o nowościach jakie mają w firmie .

nick
@Młody Marketingowiec 24.11.2016 15:18
Witam czy sukają w firmie bertrand kogoś do marketingu jestem młodym zdolnym studentem mam różne szkolenia nam try języki. Mam...

łoł

kotka

no właśnie kolego ja gdzioeś widziałam od nich ofertę pracy na lakierników wyrobów drzewnych ale niestety nie spojrzałam na datę i nie wiem czy to jest nadal aktualne, prosze nadajcie info jak z tematem

Mike

Widziałem ogłoszenia i szukają na hale produkcyjne - stolarzy, lakierników, osób na produkcję. Na ich www są numery tel. www.bertrand.pl

anonim

(usunięte przez administratora)

Tomi

Być może wystarczy pójść i zapytać :)

Jolo

Widać chyba poprawiła się sytuacja bo brakuje aktualnie negatywnych wpisów :) Prawda jest tak, że w żadnej pracy nie jest tak jak by się chciało w 100%. Nie ma dzisiaj takich firm. Wszędzie trzeba cisnąć aby coś zarobić. Bo dzisiaj to każdy by chciał zarobić 3000zł na netto nie wiele się przy tym pracując.

anonim

(usunięte przez administratora)

Tero

W każdej chwili, pewnie wystarczy zadzwonić.

anonim

(usunięte przez administratora)

Tero

Na produkcję oraz lakierników i stolarzy na pewno. Podobno także do działów handlowych.

mtr

ogólnie nie polecam firmy, dwa lata pracy stracone, były szkolenia swojego czasu to na plus, tak poza tym nic więcej, jak nie jesteś z Kaszub, nawet CV nie składaj.

marketing

Witam ja pracuje u Pana Bertrand w marketingu i powiem tak co się uda zabrać do domu to się uda czasem pod pretekstem rodziny pożyczę sobie samochód pod Pan pozwoli i korzystam z ich paliwa gdzie popad nie jedyne co musiałem zrobic to kazali mi się doszkolić z języka obcego gdzie musiałem po pracy wziąść kursy doszkalające, żeby zatrzymac się nadal w tej firmie choć nie jestem stary tylko jeszcze młody to się nauczę i na pewno mnie nie wyrzuca i nie przyjmnąjakiegoś młodego pracownika. i powiem tak da się Pana Bertranda oszukiwać n ie tylko on nas oszukuje ale ja jako pracownik tez bo już załatwiam sobie prace w innej firmie na stanowisku w marketingu także także Pana Bertrand nie długo poczuje co to znaczy być nie utciwym i choć mam dwójkę dzieci to sobie poradzę i dobrze bez niego a ci co się dają u niego kopać to powodzenia . Na przyszłoś nie Pan pilnuje bardziej swoich wszystkich pracowników a nie tylko niektórych.

Tero
@marketing 23.11.2015 11:45
Witam ja pracuje u Pana Bertrand w marketingu i powiem tak co się uda zabrać do domu to się uda czasem pod pretekstem rodziny p...

Z takim językiem, pisownią ... pracownik marketingu? Chyba Pan żartuje.

marketing
@Tero 08.12.2015 11:12
Z takim językiem, pisownią ... pracownik marketingu? Chyba Pan żartuje.

Pisałem na szybko. A Ja znalazłem się w tej firmie przez znajomości wcześniej pracowałem, gdzie indziej dzięki koledze się tutaj dostałem do Pana Bertranda,a że tak z Panem Bertrandem się zaprzyjaźniłem ro czasem coś tam na lewo dostane ale cicho bo skarbówka się jeszcze dobierze do firmy Pana Bertranda, a a w tedy jak ja wyżywię moją rodzinę

Czechu

Tak wszystko pod stołem ale chlopaki z stolarni zglosili sprawę tak wiec niedlugo kontrola i jak dobrze pójdzie to i telewizja ttm bedzie

misia
@Czechu 15.06.2015 20:56
Tak wszystko pod stołem ale chlopaki z stolarni zglosili sprawę tak wiec niedlugo kontrola i jak dobrze pójdzie to i telewizj...

Spokojnie nie tylko chłopaki ale wszystkie sprawy zostały umorzone wiec im to nic nie da Pan Bertrand nie zle musi płacić nie pracownikom tylko innym organa ze nikt się tym nie zainteresował

Mietek

Andrzej to ty mało w życiu widziałeś. W tej firmie informatyków się ... w 4 litery. Zresztą wszystkich pracowników. A to czy to handlowiec technolog czy informatyk nie ma znaczenia. Najniższa krajowa reszta pod stołem jak to napisałeś. Twoi znajomi z IT mają dobrą wiedze na temat zatrudnienia w braciachbertrand. Sprzedawałem u nich kiedyś okna i wiem jakie śmieszne stawki maj tam informatycy i handlowcy.

Andrzej

Witam. Zauważyłem na olx oferte pracy dla Specjalisty IT. Był bym zainteresowany ale wśród znajmych z branży IT słyszałem że w tej firmie się płaci pod stołem a umowa jest tylko na najniższą krajową. Może się ktoś wypowie w tej sprawie. W opieniach nie mogę nic znaleść konkretnego ( pewnie wolność słowa tutaj obowiązuje czytaj "redagowanie niepochlebnych wpisów") A tak na poważnie to nie chce mi się wierzyć że się praktykuje takie przekręty z umowami wśród pracowników na tak ważnych strategicznie dla firmy stanowiskach. Więc jeśli się myle poproszę o informacja jak to wygląda.

kotka
@Andrzej 27.02.2015 09:02
Witam. Zauważyłem na olx oferte pracy dla Specjalisty IT. Był bym zainteresowany ale wśród znajmych z branży IT słyszałem że w...

Ludzie mówią prawdę tak ta firma robi płaci pod stołem nawet panem Bertrandem zajęła się policja bo nawet zawyżone zarobki wystawiają nie reglanie jak i płaca pod stołem.

edgar

Magazyn to już prosta droga do góry na stanowisko dyrektora albo i nawet logistyka:)

remi

A jak wyglada praca na magazynie w tej firmie bo widziałem ogłoszenie?

emil

Witam ,dzisiaj ukazała sie oferta pracy na stanowisko kierowca kat.c+e 'oczywiscie bardzo atrakcyjne zarobki 1750zl.Postanowilem zadzwonic i zapytac jak w temacie ??odebrala bardzo sympatyczna pani jak zaczelem dopytywac oszczegoly praca poza granicami (wiadomo w polsce już sie poznali na braciszkach).jak zapytalem o stawke czy sa dodatki. odp:......lepiej miec 1750zl niz siedziec w domu.pozdrawiam wszystkich:-)

czechu

witam ziemianin powiem ci tak dostaniesz 10zl to jest najwyzsza stawka a co do socjala to niema w tej chwili dostajesz na swieta smieszna paczke warta z 70 zl

Tajemnica
@czechu 04.01.2015 14:06
witam ziemianin powiem ci tak dostaniesz 10zl to jest najwyzsza stawka a co do socjala to niema w tej chwili dostajesz na swi...

Wiesz powiem ci tak ta firma co jest słychać w Luzinie ma problemy z Policją i nie tylko wiec więcej i tak nie dostaniecie i wiecie dlaczego po drugie Pan Bertrand i jego ludzi jak pracownik im nie podoba się to świnie podkładają i zwalniają z 2 tygodniowym urlopem bez płatnym. Wiec większej stawki i tak nie będzie bo jak Skarbówka się dowie to będzie kolejne przesłuchania wiec nie warto.

czechu

powiem tak pracuje w firmie i za dwie sklejki i taczke smieci ludzie placa taka kase ze glowa boli smiechu warte

ROZCZAROWANA

Kupiłam okna Bertrand drewniane i bardzo drogie. Zaufałam firmie i BARDZO SIĘ ROZCZAROWAŁAM. Teraz w ogrodzie zimowym leje mi się na głowę i cieknie po ścianach. Nie można usiąsc w pobliżu okien bo WIEJE jak w PRL-owskim bloku.Kasę brali za wszystko, drewno, szyby, dodatkowe taśmy montażowe- niestety efekt mierny. Przy reklamacjach przysyłają serwisanta z tubką silikonu, pokręci się i dalej jest tak jak było. Przestrzegam przed płaceniem całości- biorą pieniądze, przywożą jedno okno a potem przeciągają miesiącami. Zdecydowanie NIE POLECAM.

anonim

(usunięte przez administratora)

kropka155

Wiesz nie zawsze okna tańsze są gorsze od tych droższych. Bo ja twierdzę okna jak okna taki tam nikt nie patrzy czy filmowe czy zwykłe nie sety nie mają podpisu na szybie ze Bracia Bertrand lub inne filmy wiec radzę też kupić tańsze

sąsiad

heniek. za płotem masz równie dobre okna i wiele tańsze :)

ph

Witam, uważam ,że firma jest nierzetelna i nieprofesjonalna. Umawia się z rekrutami-mówi, że odezwie się czy jest zainteresowana czy nie. Czekasz na telefon-a tu nic. Nawet jeśli firma nie była zainteresowaną dalej mą osobą-powinna zadzwonić i poinformować -tak jak umawialiśmy się podczas spotkania. Tak więc jeśli spotkacie się na rozmowie z Panią M.....możecie liczyć na miłą rozmowę i stratę waszego cennego czasu.

kropka
@ph 28.09.2014 10:12
Witam, uważam ,że firma jest nierzetelna i nieprofesjonalna. Umawia się z rekrutami-mówi, że odezwie się czy jest zainteresowan...

Witaj wiesz jak mają problemy to oczywiste ze nikogo nie przyj mną a może od tych problemów wyłączyli im telefony ze nie mogli się dodzwonić. A po drugie i tak zmieniają pracowników jak rękawiczki wiec 2 miesiące i byś nie pracował wiec na prawdę poszukaj lepszej pracy i lepiej płatnej.

kotka

Owies jakie mają problemy bo co wiem stoją bardzo dobrze na polskim rynku. Jedynie mogą mieć problemy finansowe jak każdy człowiek.

anonim

(usunięte przez administratora)

sąsiadka :)

A jakie oni mogą mieć problemy wiecie Bracia Bertrand mają na pewno dużo kasy dlatego bo okna u nich do tanich nie należą co najmniej bym powiedziała do bardzo drogich inne filmy znane mają taniej niż oni a jednak ludzie kupują.

Lechu

Nic odkrywczego nie piszecie. 95% firm płaci w kopertach. A pozostałe 5% nie musi bo nie płaci nic poza najniższą krajową. Wypłaty są na czas. Co to da że się wypłaczecie na firmę Bertrand jak to nic nie zmieni. Jak ktoś ma ciśnienie na kasę to jedzie za granice robić i zarobić. I tak to wygląda. Wszystkie te wpisy negatywne są prawdziwe, ale to tak na prawdę wzbudza tylko śmiech szefów z Bertrandowa. (usunięte przez administratora)

prezes strzebielino

Praca Bertrand Strzebielino BRAK umow o prace brak organizcji pracy kadra nie wdraza zandnych inowacji produkcyjnich mie kontroluje przebiegu produkcjki niedba o zakup podstawowych narzedzi produkcyjnych powod slinienie sie przed luzinem zato wykzuja sie oczarnianiem bylych i bierzacych przownikow to wychodzi im super wykoncza najlepszego zato wspieraja mistrzow pozoracji prezesa (usunięte przez administratora)rusz sie pan do pracy bo pan (usunięte przez administratora)jedzie z wizytacją

Andys

Zarobki takie jak wszędzie lub nawet lepsze, szansa na awans jest. Dużo zależy od stanowiska i kierownika, to wiadomo,jak robotnik ma awansować jak potrafi jedną jedyną rzecz, którą będzie robił całe życie? Kwestia pracowników fizycznych jest prosta: żeby awansować trzeba tez ewoluować,ale ludzie, nawet w czasach kiedy nie ma pracy, chcą dostać więcej kasy bo... firmę w ich odczuciu na to stać. Żałosne.

Były Pracownik

Dokładnie, przeważnie pierwsza sobota po 10-tym wielka kolejka do Pana (usunięte przez administratora)do niego w sumie osobiście nie mam zastrzeżeń, co prawda goni ludzi za nic nie robienie, ale chyba nikt nie chciał by płacić za obijanie się. Jak dla mnie jedyny minus pracy w BB to kierownik produkcji PVC, człowiek potrafi zdemotywować człowieka do pracy już od rana, najlepiej robić swoje unikać z nim kontaktu i problem z głowy. Co do pieniędzy, nie wiem jak teraz, w 2010 roku 8 zł dostawało się na dzień dobry, po miesiącu już 8.50. Najwięcej bez ani jednej przepracowanej soboty, co prawda z premią udało się wyciągnąć 1800 zł. Wypłaty zawsze na czas, i tyle ile powinno być.

Starsza Pani

(usunięte przez administratora)Nie wiem gdzie ci ludzie sumienie mają! Bo nawet problem z umową jest na najniższą krajową. Bezczelne kłamstwa że pieniędzy nie mają a okna mają najdroższe na pomorzu. I cały czas produkujemy więc schodzą. Ja nie jestem pazerna na pieniądze! Ale żeby przy tych stawkach co płacą nam pracownikom, jeszcze oszukiwać ZUS i urząd skarbowy! Bertrandzi gdzie wasze sumienie!

andy

Tidi czy jak ci tam zadnych pomowien nie ma taka jest prawda o tej firmie brak poszanowania i wyzysk pracowniczy dwie listy plac itd jesli twierdzisz ze to pomówienia to możesz odrazy moje IP dać bez problemu :]

Przemek R.

Witaj "handlowo", w odpowiedzi na Twojego posta informuję wszystkich forumowiczów, iż firma Bracia Bertrand jeszcze w lipcu b.r. zerwała współpracę z ww. salonem sprzedaży okien w Gdyni. Powodem zerwania umowy było m.in. to, że obsługa Klientów nie odbywała się wg wysokich standardów przyjętych przez markę BERTRAND. Tym samym nie znajdziecie Państwo odnośnika do tej firmy na naszych stronach: www.bertrand.pl, a jedynie do naszych firmowych salonów sprzedaży. Zachęcam Państwa do kontaktu bezpośrednio z naszymi przedstawicielami w centrali firmy, w Luzinie lub w Rumii. Dla osób z Gdańska i okolic zachęcam do odwiedzenia, JUŻ WKRÓTCE nowego Salonu Firmowego w Gdańsku, ul. Przywidzka 7, jestem pewien, że w wyżej wymienionych salonach obsługa Państwa będzie na najwyższym poziomie, zgodnie z Państwa oczekiwaniami a zakupione produkty (okna, drzwi, bramy garażowe... cokolwiek Państwo sobie wymarzycie) spełnią Państwa wszystkie wymagania.

Tidi

Zgadzam się w 100%. Jak się komuś nie chce pracować i nic nie potrafi, to potem próbuje się realizować na różnego typu forach, oczywiście anonimowo, bo wówczas czuje się jak bohater. Na szczęście ostatnio zmieniły się przepisy i dzisiaj nikt już nie jest anonimowy:)))) Bez trudu można się dowiedzieć kto obraża lub pomawia!

xyz

Drodzy krytycy, jeśli jest tak źle to wystarczy złożyć wymówienie. Czasy poddaństwa mamy dawno za sobą. Irytująca jest frustracja i zawiść , że ktoś osiągnął sukces. Tak w gruncie rzeczy to kreatywność przedsiębiorców daje zatrudnienie wielu ludziom , a w zamian dostają obelgi i pomówienia. Na miejscu tych BB przeniósł bym firmę w inne miejsce a wam Luzinianie pozostałoby zacytować (usunięte przez administratora) Pracodawca

Zostaw opinię o Bracia Bertrand - Luzino

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Bracia Bertrand