SGP - Sorting Group Poland

• Sobuczyna
  • Korwinów
  • Huta Stara A
Bielsko-Biała - SGP - SORTING GROUP POLAND
Bydgoszcz - SGP Sorting Group Poland Sp. z o.o.
Dzierżoniów - SGP - Sorting Group Poland
Gliwice - SGP Sorting Group Poland Sp. z o.o.
Jelcz-Laskowice - SGP – Sorting Group Poland Sp. z o.o.
Oława - SGP-Sortig Group Poland Sp. z o.o.
Opole - SGP - Sorting Group Poland Sp.z o.o.
Słupsk - SGP Sorting Group Poland Sp. z o.o.
Sosnowiec - Firma SGP - Sorting Group Poland Sp. z o.o.
Wrocław - SGP

3. Opinie o pracodawcach Częstochowa
  5. Opinie o SGP - Sorting Group Poland Sp. z o.o.

Opinie o SGP - Sorting Group Poland Częstochowa

Nie przegap nowości o SGP - Sorting Group Poland Sp. z o.o.!

10.09.2016 17:46

Kolo

11.09.2016 03:16

W SGP dostaniesz sie nawet z A1
    Magdalena

10.09.2016 17:41

Nigdy nikomu nie polecę firmy SGP. Marne stawki z obcinaniem pensji za ciężką pracę, umowy, z których składki odprowadzane są w najniższych kwotach, brak płatnych urlopów oraz okresów choroby, duża rotacja pracowników - nie ten to następny, obietnice na początku niespełniane później, nieuprzejmość pracowników - przykład: Pani w rekrutacji w Czewie siedzi jak buldog, gdy tylko zadasz niewygodne pytanie, powiesz że się zastanowisz , jak zadzwonisz z problemem rzuca słuchawką lub młodzi koordynatorzy krzyczący na starsze osoby od siebie. W Częstochowie jest wiele innych konkurencyjnych firm w których interesują się człowiekiem bardziej.
    Marcin.NO

12.09.2016 14:52

Ja pracuje w SGP w Częstochowie i nie zdarzyły mi się sytuacje o których piszesz.. dlatego sam się zastanawiam czy to pisze były wkurzony pracownik czy konkurencja? Ja jestem zadowolony, praca jest łatwa i można po sprawdzeniu dostać umowę o pracę. Polecam!
    ogonekPogoń

08.09.2016 11:18

to jest forum pracodawcy a nie konkretnego zakładu.... SGP akurat główną siedzibe mają w Częstochowie W Magneti Sosnowiec nie wybaczalny brak szafek rozwala wszystko nie ma gdzie co zostawić dodatkowo dochodzi przez to do kradzieży
    Patryk.O

08.09.2016 08:56

Z tego co się orientuje, pracuje tam od kilku miesięcy to nie zdarzyło im się mieć opóźnienia.!
    Golec.U

08.09.2016 08:50

X-kom jest dla mnie najlepszym zakładem. Można iść na serwis albo składać sprzęt więc praca nie jest ciężka a raczej przyjemna. Plusem jest to że można szybko dostać umowę o pracę! Mój znajomy tam pracuje i poleca dlatego sam myślę żeby tam iść. Póki co polecam!
    Jolka

08.09.2016 08:43

A na jakiej podstawie piszesz takie rzeczy? Ja tam pracuję i jestem zadowolona. I z tego co zauważyłam dużo jest pozytywnych komentarzy!
    bae

11.09.2016 23:00

Z tego co zauważyłam to wszędzie jest jednak więcej negatywów niż pozytywów. Pozytywne komentarze pojawiają się dziwnie jeden po drugim - czyżby ktoś płacił Ci za pisanie samej ze sobą? miłej pracy haha
    Karoll

08.09.2016 08:41

Np w X-komie w Częstochowie po 3 miesiącach jeśli ktoś się sprawidzi to można uzyskać umowę o pracę więc myślę że to nie jest aż tak źle? :) Pozdrawiam
    Adik16

07.09.2016 21:21

Co do pracy na ALP w Sosnowcu , to jak się pracuje i nie oszukuje w raportach to praca jest ok. KOORDYNATORKĄ WYSTARCZY POWIEDZIEĆ TAK JAK JEST , A NIE ŚCIEMNIAĆ TO ZAWSZE NAS WYBRONIĄ .Jak to ostatnio powiedziała mi p. Iza - każdemu się może zdarzyć jesteśmy tylko ludżmi . Wreszcie ktoś zaczął bronić nas i rządac szacunku dla nas . Jeżeli komuś się nie podoba raportowanie prawdy to potem wypisuje takie bzdury nie myśląc o tym, że wszyscy to czytają . A niestety złodziei , pijaków oraz oszustów nikt nie usprawiedliwi. Dobrze, że teraz są tu Iza i Wiola - ktoś się interesuje tym co się tu dzieje, a było beznadziejnie.
    Karola

07.09.2016 14:03

To fakt, Pani Iza interesuje się w AL jedynie palarnią, powinna tam sobie biurko postawić i dalej robic swoje zakupy na Allegro.
    Karola

07.09.2016 22:46

Nie to nie sa bzdury, a jak sama wstawiasz tu komentarze to podziękujemy.
    Karolajna991

08.09.2016 09:32

tia nie tylko SGP tam zahacza o barierki ale nie dziwię się bo są w takim miejscu że źle się jeździ

07.09.2016 11:04

TOBI

07.09.2016 14:15

Na każdym zakładzie jest inaczej. Stawki też mogą się różnić. Jeśli chodzi o Cz -we to fajnie jest na x-komie. Fajni koordynatorzy. Umieją załatwić to co im się powie. Jasne i przejrzyste zasady . Z tego co wiem narzekają na Cooperze ale tam zmienili się koordynatorzy. Wcześniej było ok bo tam pracowałem chwilę.
    TOBI

07.09.2016 14:15

kora

07.09.2016 10:00

co wy ludzie piszecie ta firma to jeden wielki bałagan i syf
    Krystian.L

07.09.2016 09:53

SGP jest porządną firmą. Pracuje już w niej kilka lat. Fakt na początku miałem umowę o zlecenie ale później udało mi się zdobyć umowę o pracę. Więc ludzie nie ma co narzekać tylko trzeba się brać do pracy! Powodzenia!
    Dora

06.09.2016 15:20

Pracowałam przez SGP przez okres wakacji na Cooperze. Praca obleci bo wszędzie trzeba pracować ale zarządzanie w tej firmie to porażka. Koordynatorki chciałyby żeby wszystko było dobrze i zarzucają winę za wszystko na pracownika. Kiedy są potrzebne to ich nie ma. Pani Ola ma się za wielce ważna i myśli że każdy jej się boi ale jest po prostu żałosna bo każdy wie ze nie wie czasami o czym mówi. proponuję im weryfikować czas pracy i spojrzeć dlaczego w godzinach pracy siedzą np w McDonald'sie albo są na zakupach. Pomijam fakt że pracowałam bez linijki całe wakacje a gdyby przyszła reklamacja to kasę zabraliby mnie a przecież nie dostanę sprzętu jak pracuje tylko 2 miesiące. Przepływ informacji jest zerowy. Brawa dla tych pań bo jak dalej będą tak robić to mam nadzieję że wyjdą same na kontrolę. Ogólnie nie polecam pracy w Csf przez SGP choć weekendy były dobrze płatne. Czasami lepiej było przyjść na weekend niż chodzić cały tydzień ze względu na wyższą stawkę.
    GALLANONIM

07.09.2016 18:48

Zgadzam się w 100% jak dla mnie Pani Ola i Martyna to są pomyłki. Nie nadają się na koordynatorki. Czy ktoś może wypowiedzieć się na temat pracy w x-komie przez SGP w Cz-wie . Co tam dokładnie się robi ? I jak z dyspozycyjnością czy jest możliwość ustalenia elastycznego grafiku pracy?
    Monia..

12.09.2016 15:05

Nie wiem, jak można pisać takie bzdury! Uważam, że koordynatorzy powinni mieć twardy charakter bo inaczej ludzie weszli by im na głowę.. więc nie przesadzajcie.. Jak to mówią dasz palec będą chcieli całą rękę.. więc trzeba krótko i tyle w temacie :)

Oferty pracy - SGP - Sorting Group Poland Sp. z o.o.

Kontroler Jakości (K/M)

Kostrzyn nad Odrą

36 - 36 PLN / m

Wsparcie produkcji - dział szlifierni (k/m)

Zawiercie

Bytom

45 - 45 PLN / h

Karolek.LO

06.09.2016 15:06

Witam, ja pracuje w SGP (X-Kom) w Częstochowie. Jak dla mnie super. Firma szkoli swoich pracowników bo zależy im poźniej żeby ludzie mieli umowę o pracę.

06.09.2016 14:37

ZOSIA.L

06.09.2016 14:44

To wszystko zależy, nie da się podać jednej kwoty. Z resztą tak jest chyba w każdej firmie że premie zależą od miesiąca i od starań pracownika.

06.09.2016 10:38

ZOSIA.L

06.09.2016 14:30

Jetem kobietą, pracuje w SGP w Częstochowie. Na prawdę nie mogę napisać złego słowa o tej firmie.. Jeśli człowiek się stara i ciężko pracuje to go doceniają. PREMIE również są!! Jak dla mnie SUPER, Polecam!!

04.09.2016 20:20

Mara

05.09.2016 08:24

Niektórzy musza...
    Mara

04.09.2016 20:19

Mysle, ze nikt kto naprawdę pracuje w ALP nie powie ze wynagrodzenie jest odpowiednie i ogólna sytuacja :) pozdro
    buffik73

02.09.2016 23:41

Koordynatroki na automitive to bardzo konkretne osoby, bardzo miłe z wszystkim można się dogadać. Nie traktuja ludzi z gory. Wszystkie wyplaty sie zgadzaja gdy wystepuje problem sluza pomoca. Zawsze sa dostepne dla pracownikow, wysluchaja i rozwiaza problem. Kto nie potrafi sie dostosowac to pisze tutaj bzdury by je oczerniac. Te opinie mijaja sie z prawda. Jezeli ktos nie umie przyjsc codziennie do pracy to o czym tu mowic. ....
    GALLANONIM

02.09.2016 10:52

SGP na Legionów w Cooper Standard nie polecam ! Po 1 Koordynatorki są beznadziejne jedna gorsza od drugiej, Pani A.G. nie zna się kompletnie na niczym za to wie jak odbierać ludziom kasę za byle (usunięte przez administratora) przykład: brak okularów 25zł blain testy 100zł reklamacja 100zł teraz wprowadziła, że za brudne stanowisko będzie odbierać 25zł. Zarobki liche patrzą jeszcze jak nas oskubać z pieniędzy. Wypłaty w cały świat mają być wypłacane od 15-20 każdego dnia miesiąca są spokojnie dużo pare dni po terminie z czego pieniądze się nie zgadzają. Stawki za weekendy są śmieszna 12/13zł/h. Ogólnie jeden wielki SYF ! Młode gówniary, która nie potrafią spełniać kompetentnie swoich obowiązków, potrafią tylko drzeć japy za nic. Za panowania Tomka i Magdy było zdecydowanie lepiej. Ludzie już się wkurzają i zaczynają powoli odchodzić z pracy, a wtedy szanowne koordynatorki niech same przychodzą w weekendy (usunięte przez administratora) SGP na Leginów jedno wielkie (usunięte przez administratora) Lepiej tam nie będzie jeśli będą te same koordynatorki. Stawka dzienna śmieszna 8zł/h

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w SGP - Sorting Group Poland?

Mekson

31.08.2016 10:21

Bardzo rzetelna firma i dobre zarobki. kropka.
    Kalafior

31.08.2016 10:17

Pracuję na Hucie poprzez SGP na terenie Częstochowy. Firma przestrzega wszystkich standardów i przepisów. Wynagrodzenie otrzymuję na czas, po okresie próbnym są szanse na umowę o pracę. Można też awansować w strukturach firmy. Polecam pracę w SGP group

02.11.2016 13:43

Tą opinię to napisał któryś z kierowników/koordynatorów lub naganiaczki z biura, które zajmują się "niby" rekrutacją. Firma to ogólne dno. Ostrzegam przed ewentualną chęcią podjęcia tam zatrudnienia. Wszystkie negatywy dotyczące Częstochowy są jak najbardziej prawdziwe.
    Bogdan

31.08.2016 10:15

Pracuję od kilku tygodni w Sosnowcu w Megnetti i jestem bardzo mile zaskoczony. Pieniądze są zawsze na czas, stawka jest odpowiednia jak na wykonywaną pracę. POLECAM
    Przemo

01.09.2016 06:34

Od kilku tygodni pracujesz, to ile juz tych wypłat na czas dostałeś ? Hahahaha widać skąd biorą sie tu pozytywne opinie tylko od kierownictwa
    Gośka

31.08.2016 10:09

Jestem zaskoczona Twoją opinią pracuję w SGP na Bitronie w Sosnowcu. Warunki są klarowne, praca nie należy do ciężkich. Wcale nie ma małych zarobków, aczkolwiek to kwestia indywidualna. Ja firmę oceniam pod względem dbania o pracowników bardzo dobrze.
    Thhf

30.08.2016 18:18

13 brutto jako operator wózka w magneti na umowie zlecenie to za mało ...
    Bafferowy

28.08.2016 16:30

Podobno pracownicy w AL szykują grupowe zwolnienie to prawda ?

28.08.2016 18:36

Co za głupoty ? Nie zwolnienie, tylko inna firma ma ich przejąć

Kontakt - SGP - Sorting Group Poland Sp. z o.o.

Legionów 92 42-202 Częstochowa

NIP:9492069403

Branża główna: Badania rynku i analizy

Endrju

28.08.2016 14:50

Mówimy o doświadczeniu osoby zarządzającej, A Pani Iza to sie nadaje do tarcia chrzanu.
    karoooolaeeek69

02.09.2016 23:54

ty to sie nawet nie nadajesz jako wycieraczka do butow... widac post desperata...
    transporcik23

02.09.2016 23:58

Ja pracowałem na Magnetti za poprzedniej koordynatorki i się zwolniłem , teraz pracuje od trzech tygodni i wróciłem właśnie z tego powodu , że jest tam pani Iza. Ze mną wróciło jeszcze kilka osób i również są zadowoleni. My sami sobie robimy bałagan i złą opinię . Osoby kierujące z zakładu nam nie zwrócą uwagi tylko wszystkie skargi zgłaszają do Izy i Wioli . One również mogą mieć dość .
    Omg

28.08.2016 14:20

Najgorszato jest IZA SGP w magneti twierdzi że każdy ma być elastyczny na 5 stanowisk tylko że jak coś jest do wszystkiego to do niczego. Góra 2 stanowiska a nie 5 lepiej konkretnie się zabrać za 1 2 i je opanować do perfekcji niż co dziennie robić coś innego ale gorzej. Ta IZA to się nie nadaje na szefostwo wogole Viola ogarnia sama lepiej. Niech IZA sama ogarnia kilka stanowisk zapraszam na wózek a potem na sortowanie a na koniec na astre
    AUDI1994

02.09.2016 23:41

Sama widziałam jak Pani Iza ostatnio układała pojemniki na strefie czyszczenia , bo ktoś zostawi (usunięte przez administratora) i nawet do nikogo nie miała o to pretensji, na baferze była ta sama sytuacja. Jak miała się zatrzymywać linia astry to osobiście mi przynosiła detale z marketu aby nie było kolejnego postoju z naszej winy. Ja jak mam jakiś problem to zadzwonię do koordynatorek i zawsze mi pomogą. A co do tego , że są pretensje od koordynatorek to się im wcale nie dziwię jak co chwilę ktoś przychodzi pijany albo kradnie rzeczy z zakładu.
    czyścioszek42

03.09.2016 10:00

Moim zdaniem tak nie jest . Znać stanowiska a pracować na nich to duża różnica. Ja pracuje tam od pół roku głównie jestem na czyszczeiu , ale jak potrzeba to i na inne stanowiska chętnie idę. Ja pracę polecam. Koordynatorki robią co mogą żeby było dobrze , a jak czegoś nie wiecie to zadzwońcie do nich to wam odpowiedzą , a nie piszecie takie bzdury, że nie ogarniają czy się nie znają. Niestety pijaków i złodziei nawet one nie wybronią , a alkomaty i kamery nie kłamią.
    operatorwózkaod15lat

28.08.2016 11:29

o czym ty gadasz ty chyba realiów nie znasz... jak sie chcę zdobyć doświadczenie na magazynie to nie idzie się na staż tylko do normalnej pracy i to ich obowiązkiem jest przeszkolenie cie gdyż każdy magazyn ma swój inny system po co komuś staż za 1000zl skoro dostanie prace za 1700 i będzie robił to samo mowa jest o tym że to słaba firma co słabo szkoli ludzi tacy ludzie jak ty przyczyniają się że młodzi nie chcą pracować bo ich na staże byście wysyłali gdzie będą im kręgosłupy pękać za 1000 zł szkoda mi cie warto pierw poznać realia firmy lub miejsca zanim się coś napisze
    Obiektywna91

27.08.2016 23:44

Młodzi gdzieś to doświadczenie muszą nabrać to nie ich wina.ze trafiają na gownofirmy które za każdy błąd karaja

27.08.2016 18:13

Esku

27.08.2016 18:25

Dramat na tym lightingu.......

27.08.2016 17:56

Współpraca z grubasem Izą na AL to katastrofa, calkowity brak pojęcia o wykonywanej robocie. Nie polecam !!
    damianooodrive

03.09.2016 00:06

ty za to grzeszysz chudoscia . moja rada wez lustro spojrz w nie i zobacz czy nie pęknie. najlepiej to wypij kawe w swoich nowych filizankach nabytych na automotiv....
    Ona91

24.08.2016 21:54

Jak chcesz. Byc poniżana przez ludzi bezpośrednio spod zakładu ,automotiv lighting, zapraszam umowa zlecenie tylko radzę dokładnie warunki przeczytać
    Obiektywna91

24.08.2016 18:29

SGP na magneti na magneti Sosnowiec jest pomiatane i gnebione dziewczyny na skamerach jak i wozkowi pomiatane przez automotiv zero pomocy i zrozumienia dla nowych a nikt nie pamięta jak sam zaczynał. Odnoszę wrażenie że ci z pod automotiv za bardzo sobie na wszystko pozwalają a wystarczy tylko przekazać dyrektorowi kto kogo gnębi i będzie dyscyplinarna. Koordynatorka powinni lepiej dbać o pracownikow każdy chce normalnie pracować jeden robi lepiej jeden gorzej
    Pegi

24.08.2016 15:47

Koordynatorka w sumie to jest beznadziejna oszukuje z pieniędzmi i twierdzi że np ZUS odciaga pieniądze najlepsze jest to iż za studentów nie ma prawa co pokazuje nie kompetencje koordynatora ogólnie to jest zbyt tepa na jakie kolwiek stanowisko... brak wiedzy o maszynach czy też pracy w firmie. A najważniejsze że wysluguje się pracownikami w prywatnych jej sprawach lub zakresie jej spraw w firmie. spisujcie sobie nadgodziny bo oszukuje na pieniądze. Pozdrawiam serdecznie środkowym palcem
    buffik73

02.09.2016 23:48

ty masz chyba siano zamiast mozgu. przeczytaj sobie przepisy jakie sa odnosne umowy zlecenie i zus a potem sie wypowidaj.... widac widac totalny brak inteligencji... żal mi ciebie.... sama sie osmieszasz na forum wsrod internautow... Wiedzy zero..
    Baferek89

19.08.2016 23:33

Powiem tak. Praca w SGP, a dokładnie w zakładzie Automotive Lighting(Sosnowiec-Zagórze) jest spoko tylko koordynatorka Iza chyba nie Viola (Viola jest spoko) tylko ta 2 jest bardzo nerwowa i upierdliwa... to że jakiś pracownik przyjdzie pijany itd to nie powód do obwiniania całej załogi SGP... trochę uśmiechu? nie można też wszystkiego wymagać od pracownika który wcale nie ma super stawki a roboty i tak jest za dużo jak na taką ilość ludzi. Praca jest ok ale potrzeba więcej ludzi bo jesteśmy firmą zewnętrzną która powinna pomagać a nie przejmować wiekszość obowiązków automotivu.... poza tym brak szafek? Radze przeczytac co się nalezy pracownikowi
    sss

18.08.2016 15:20

Moja opinia na temat SGP oddział Łódź jest negatywna, firma ma gdzieś ludzi, brak koordynatora na miejscu, a dodzwonić się do nich nie można szczególnie w ważnej sprawie. Umowy niby na miesiąc zlecenie ale z łaski dają te umowy w połowie miesiąca i do tego podwójną jedną z SGP a drugą z Human&Hunter , czasem trzeba grozić Inspekcją Pracy by coś zrobili od razu. A pensja przedłużają jak mogą często się zdarza że przed 20-stym tej wypłaty nie ma. Agencji czy jak to można nazwać nie polecam odradzam. Nie mówię już o rozmowie kwalifikacyjnej bo one są tylko tak dla picu bo przyjmują każdego obiecując złote góry.
    Janek.M

06.09.2016 10:37

Pracuję w SGP już od 2 lat i jestem zadowolony. Firma się rozrasta, jest przyjmowanych coraz więcej nowych ludzi i widać w niej potencjał. Trzeba czasem zrozumieć ludzi którzy tam pracują, jest dużo pracy i czasem można o czymś zapomnieć.. Nie mogę wystawić negatywnej opinii!
    Krissko

12.08.2016 12:06

Mam pytanie czy wie ktos o pracy w Lindau Niemcy ktora proponuje ww firma
    Major

08.08.2016 21:07

Tak dla wyjaśnienia to pracowałem tam ponad rok temu. Być może teraz jest lepiej.

03.08.2016 14:35

Major

08.08.2016 21:05

ok 6 - 7zł godzina jak ja pracowałem, zależało od zakładuna którym lądowałem (magazyn, x-kom, gomma, copper itp.) ale słyszałem że na Hucie Szkła w Częstochowie jeszcze mniej ale sam tam nie pracowałem więc potwierdzić nie mogę. Ja dostawałem 6zł za godzinę chyba że była robota pilna lub więcej godzin albo w delegacji to dostawaliśmy więcej (koło złotówki) z czego nie zawsza ta praca była, były przestoje z pracą nawet kilka tygodni. Być może w innych miastach płacą lepiej ale Cz-wa zdecydowanie nie polecam jak ktoś potrzebuje więcej niż na piwo. Mówię oczywiście o robocie fizycznej - kontroler jakści. W twoim przypadku nie jestem w stanie stwierdzić jak sytuacja wygląda od strony finansowej.

Zostaw merytoryczną opinię o SGP - Sorting Group Poland Sp. z o.o.