„Medicare”

Mysłowice

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 154 ocen.

„Medicare”
2 154

Opinie o „Medicare”

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie „Medicare”

Patrycja

@pracownik myślę, że Twoja opinia zawiera wiele faktów, które będą służyły pomocą innym osobom szukającym zatrudnienia w „Medicare”. Wiemy już jak obecnie kształtuje się sytuacja w pracy na magazynie. Ciekawi, jak to jest w innych działach. Ktoś z przeglądających forum użytkowników może coś w tym temacie napisać?

   
Patrycja

@Pracownik czy możesz przybliżyć pracę w swoim dziale? Jakie wymagania zostały Ci postawione przez „Medicare”? Piszesz o podstawie - możesz określić czy Twoje wynagrodzenie składa się z pensji podstawowej i dodatków premiowych czy jesteście rozliczani w inny sposób? Jaki? Czy „Medicare” proponuje umowę o pracę czy zlecenie? Jak oceniasz atmosferę wśród pracowników swojego działu?

   
pracownik
@Patrycja 11.06.2018 08:43

Nowy pracownik jest przyjmowany na umowę zlecenie i ma płacone za godzinę. Żeby dostać umowę o pracę jego zadaniem jest wypracować min 90 pozycji /godz.- 7godz/dzień z małą ilością błędów. Czym szybciej tego dokona tym dla niego lepiej – jeśli na „umowie o pracę” mu zależy. Podstawą wynagrodzenia na umowie o pracę jest 2.500zł brutto + premie. Nasz system pracy to natomiast akord – możemy być wynagrodzeni za ilość skompletowanych pozycji (ilość pozycji x 0,14gr brutto). Przy skompletowaniu 115 pozycji/godz - 7godz/dzień - dostajemy od firmy premię 400zł. Jeśli chodzi o nasze wpadające nam błędy to jest tak, że czym jest ich mniej tym lepiej. Pomylić się może każdy i firma do tego również daje limit – 1 błąd na 1500 skompletowanych pozycji jest anulowany. Jeśli mamy błędów więcej potrącają nam za nie – kara taka wynosi od 5zł – 10zł za błąd. Np. jeśli mamy wypracowane w miesiącu 15.000 pozycji, a błędów 10 to nie płacimy nic – jeśli błędów już jest 11 to firma potrąca za każdy błąd 5zł ( 11x5=55zł). Karę za błędy firma może potrącić tylko i wyłącznie z wypracowanej premii, a nie z podstawy. Jak już chyba wszyscy wiedzą Medicare to hurtownia farmaceutyczna zajmująca się kompletowaniem zamówień do aptek. Każdego dnia zamówień takich jest „niewiadoma” liczba, dlatego też codziennie jesteśmy w pracy „niewiadomą” liczbę godzin. W okresie jesienno-zimowym godzin jest więcej. Jest to okres dla nas najtrudniejszy. Pracodawca stara się tak rekrutować, byśmy w pracy byli „po Bożemu” – 8 godz., ale tak w 100% nie da się tego zrobić. Za każdą nadgodzinę pracy oczywiście mamy wypłacone w formie premii ze skompletowanych pozycji w tych godzinach, także sprawa jest zrozumiała – jeśli pracownik solidnie pracuje to ma zapłacone, jeśli woli gadać, narzekać, wisieć na telefonie i chodzić co chwilę na papierosa no to „sorry” – trudno, żeby pracodawca płacił ludziom za takie „wyczyny”. W okresie letnim pracy jest dużo mniej i prawie każdy miesiąc kończy się z niedogodzinami i brakiem możliwości wypracowania pozycji na podstawę, a podstawa i tak wypłacona musi być. Szału jakiegoś w pensjach naszych nie ma, ale firma daje możliwość zarobienia na siebie więcej niż daje nam nasz kraj w pensji najniższej. Poza tym jak się czyta te niektóre „szantażyskie ludzkie brednie” poniżej, to momentami kraje się serce… próbuję postawić się w tym momencie na miejscu właścicieli firmy i jestem przekonan , że „takim” pracownikom nie byłoby ochoty dać „więcej”. Pytasz o atmosferę na magazynie. Chciałoby się odpowiedzieć na to pytanie – że JEST FAJNIE I OK., że ludzie się lubią wzajemnie. Ale niestety wg mnie atmosfera jest … śmiechu warta. Ludzie są solidarni wobec siebie tylko w narzekaniu na pracodawcę i niestety, ale często się zdarza, że pracują nie myśląc o tym, że jeden drugiemu rzuca kłody pod nogi – np. nie sprzątając każdy za sobą i nie dostosowując się do prostych zasad i obowiązków w pracy lub gadając zbyt dużo w sektorach i doprowadzając tym samym do nadgodzin. Zdarzają się też kłótnie. Dlatego też uważam, że najlepiej byłoby, żeby każdy pracował „solidnie” na siebie i patrzył tylko pod swoje nogi, a innym tylko pomagał w potrzebie – dopiero wtedy na magazynie będzie IDEALNIE. W każdym bądź razie moje „chłopskie myślenie” tak to wszystko odbiera.

   
Administrator

Czy ktoś może opisać, jak w tym momencie] prezentuje się pracodawca na tle innych - zarówno w tym obszarze jak i lokalizacji? To bardzo cenna pomoc dla osób mieszkających w Mysłowice.

   
pracownik
@Administrator 27.05.2018 09:05

Jak prezentuje się ten pracodawca na tle innych to ciężko stwierdzić, jeśli nie miało się styczności z innymi pracodawcami. A z moich kilkuletnich obserwacji wnioskuję, że ten pracodawca nigdy nie był zły. A to, że został tutaj przedstawiony w takim, a nie innym świetle, to wina pracowników, którzy mają takie ot "[email protected]" podejście do chęci zarabiania grubszych tysięcy. A tak na marginesie to miesiąc maj przeszedł z licznymi niedogodzinami , i przypuszczalnie może być podobny cały okres letni. Jak dla nas RAJ - jestes w pracy 6-7 godzin, a firma podstawę musi wypłacić - o tym to szanowne koleżanki hejterki już nie chcą napisać - ech...

   
Disco

https://i1.kwejk.pl/k/obrazki/2018/04/b9Ycwx8XO1HY8Nbe.jpg Nic dodać, nic ująć

   
dorti
@Disco 26.04.2018 11:21

Jeśli tak uważasz to dlaczego się nie zwolnisz? Przecież na Medicare świat się nie kończy!

   
Ona29

Jutro zaczynam prace w medicare...Wiadomo jak to w nowej pracy lekki stres. Opini malo czytam bo wiadomo ze te zle zawsze sa ???? ale ogolnie praca jest ok? I ludzie pracujacy tam??

   
winetu
@Ona29 15.04.2018 09:07

Jak już do nas będziesz się wybierać to na stresik polecam łyknąć magnezik najlepiej z witaminką B6, potem zagryźć kostką ulubionej czekolady i pobić dobrze zaparzoną meliską. Jaka jest u nas praca? Pracę trzeba polubić, ale też i praca musi polubić Ciebie. Jeśli nie będzie wzajemnego polubienia -nic z tego nie będzie, i wtedy najlepiej szukać pracy gdzie indziej. A jeśli chodzi o ludzi i jacy oni są, jak wysokim poziomem inteligencji świecą i na jakie "pochwały" zasługują to najlepiej dowiesz się pracując m. in. w sektorach X i Z - radzę nie brać przykładów.

   
Janusz

A jakie są stawki ? Moge liczyć na umowę ? Jakieś premie ?

   
.
@Basia 08.04.2018 15:48

Brutto

   
zuzula

żenada,w poprzedniej firmie pracodawca posprawdzał sobie nr ip i wiedział kto pisze,odpowiednio wydrukować imieniem i nazwiskiem i wpis,informatyk do tego dojdzie,i na drzwiach wywiesić kto sieje zgnite żniwo a kto koloruje,może wszyscy przejrzą wtedy na oczy...............

   
adi
@ADWOKAT 21.03.2018 14:15

Przeczytaj jeszcze raz co napisała zuzula i moją odpowiedź. Jeszcze raz, ale powoli i ze zrozumieniem.

   
Anonim

W medicare jest fajnie :)

   
Patrycja

@......OJJJJ .... , @BINGO przez to, że Wasze opinie się kłócą ze sobą to ciężko stwierdzić jak tak naprawdę jest w firmie „Medicare”. Musicie pomyśleć o tych osobach, które faktycznie wchodzą tutaj, bo szukają pracy i takie różne wypowiedzi ich dezorientują.

   
Patrycja

@...ECH... czyli myślisz, że ludzie piszą te komentarze, żeby zniechęcić do aplikowania nowych pracowników? Czy myślisz, że faktycznie grozi im zwolnienie, że aż do takich kroków muszą się posuwać, żeby pisać takie rzeczy w internecie na temat firmy „Medicare”?

   
no paczcie, paczcie
@......OJJJJ .... 14.02.2018 13:55

Ktoś tu Amerykę odkrył :) A, że niby te komentarze wypisywane przez m.in. Mania, anon, Haha, Haha2hahaha, dkjdkwd, ona, seb, Pipi, i innych łosi to mają być te zachęcające do przychodzenia do nas nowych pracowników? hehe :) Niezły cyrk! Czujecie się obrażone? Coś podobnego! A WY obrażać na forum swoich pracodawców to możecie? Nie mówiąc już o "negatywnym" traktowaniu tych, którzy mają odmienne zdanie na temat pracy. I nie ważne, czy te hejty przeciwko firmie pisze jedna osoba czy kilka, uważam, że powinni oni pójść po rozum do głowy i z honorem rozwieść się z Medicare.

   
...ECH...

@Patrycja Ciężka sprawa z tym rozumowaniem u większości pracowników. Ta większość pracowników POWINNA SIĘ WSTYDZIĆ, że tu w necie, na forum trzeba przywracać ich do normalizacji. Nie wiem nawet czy uda się tutaj tego dokonać, skoro na samym magazynie do ludzi nie docierają prośby kierowników, koordynatorów i ludzi z kontroli o dostosowanie się do przedszkolno - prostych zasad pracy panujących na magazynie. Mowa tu oczywiście o pracownikach pracujących od lat, od których nowi pracownicy NIESTETY biorą przykłady, co dąży jedynie do "kręcenia kabaretu", z którego nie wiadomo czy się śmiać czy płakać. Póki co, z tej grupy ludzi pracowników ze "zdrowym" podejściem do pracy można policzyć na palcach jednej ręki, a z całej reszty jedynym pożytkiem są wyrobione przez nich normy pozycjowe, co nakręca ich myślenie w kierunku: "wyrabiam normę to jestem nietykalna", "jeszcze jak hejtnę coś w internecie to nowych, chętnych do pracy ludzi nie będą mieć, to mnie nie zwolnią", jeszcze "jak się trochę pouśmiecham do osób siedzących przy biurkach jak przysłowiowy "głupi do sera" to też będzie fajnie". Takie podejście to zwykła ŻENADA! Nie mówiąc już o obgadywaniu i interesowaniu się cudzym życiem nie patrząc pod swoje "kulejące" w tym temacie nogi. Można by tak pisać i pisać... poematy...niektórzy ludzie to tylko umieją "żebrać" o "paczki" na święta nie zastanowiwszy się czy na tą "paczkę" zasłużyli. Czy ci "nieudani" pracownicy zrozumieją swoje "błędne" myślenie? Nie wiem. Jak to się mówi "NADZIEJA UMIERA OSTATNIA"

   
Patrycja

@O! O! O! może w przypadku, kiedy by nie byli to trzeba byłoby im to uświadomić. Dlatego też dobrze, że rozmawiamy o tym tutaj na forum, bo wtedy ktoś to może sobie wziąć do serca. Myślisz, że pracownicy „Medicare” w końcu to zrozumieją?

   
Patrycja

@I love You makówki myślę, że każda firma chce, żeby jej pracownicy skupiali się głównie na pracy w pracy, bo po to do niej chodzimy. Czyli Twoje spostrzeżenia z pracy w „Medicare” są takie, że pracodawca chce dla swoich pracowników jak najlepiej, ale jednak oni muszą się koncentrować na swoich obowiązkach?

   
O! O! O!
@Patrycja 31.01.2018 11:56

...i o to właśnie chodzi :) Taki powinien być cel :) Ale ciekawe czy pracownicy "Medicare" są na tyle dojrzali żeby to zrozumieć?

   
I love You makówki

Medicare potrzebuje pracowników twardo stąpających po ziemi, a nie po obłokach. Takich, którzy rozumieją życie i nie czekają, aż "manna" sama z nieba poleci. Takich, którzy w pracy wolą pracować, a na plotki wolą umówić się w fajnej knajpie przy dobrym piwie.... .... a Ci wszyscy hejtujący tutaj i nie tylko tutaj łosie, kręcący jednocześnie baty na wszystkich pracowników magazynu to chyba zapomnieli, że żyją w XXI wieku, obozy pracy już dawno nie istnieją, a każdą umowę można bezproblemowo rozwiązać. Jeśli praca lub pracodawca komuś się nie podoba to niech szuka szczęścia gdzie indziej. Lekko w Medicare nie jest, to praca dla ludzi lubiących być w ciągłym ruchu. Czasem trzeba dłużej przysiedzieć, ale widać, że kierownictwo staje na głowie, by nadgodzin było jak najmniej, co czasem doprowadza nawet do nie wypracowania godzin w miesiącu - tylko idioci tego nie dostrzegają i myślą, że hejtując w internecie pracodawca pogłaszcze nas wszystkich po głowie, a wśród sektorów czerwony dywan jeszcze rozłoży. ... a BENG to chyba jest człowiekiem, który cieszy się z tego co ma.

   
Patrycja

@Mania czyli firma „Medicare” nie potrzebuje pracowników skoro takie sytuacje się odbywają? @BENG jesteś pracownikiem firmy „Medicare”? Byłeś zadowolony z prezentu z okazji świąt? Czy uważasz, że mogłoby się bez niego obejść?

   
BENG

Panie Prezesie, może by tak w grudniu pomyśleć o tym, by pieniądze, które będą miały być wydane na podarki świąteczne dla pracowników przekazać na głodne dzieci Afryki? Przynajmniej każdy magazynier w tej firmie będzie miał spełniony dobry uczynek zanim pójdzie w Święta na Pasterkę, bo z tego co widać, niektórzy pracownicy mają wszystkiego w tyłkach za dużo. A tacy ludzie jak np @Haha2hahaha i @dkjdkwd to chyba nie będą zadowoleni nawet ze złota, kadzidła ani mirry

   
Mania

Widzę że w tej firmie mimo upływu lat się nic nie zmienia a jest wręcz jeszcze gorzej. Pracowałam tam na samym początku powstania firmy w Mysłowicach i był jeden wielki mobbing przez kierownictwo magazynu. To praca dla ludzi o mocnych nerwach. Właściciel o wszystkim wiedział a nic z tym nie robił. Praca na zapieprz. Najlepsze względu wybierane przez stare pracownice. I do tego fałszowanie wztki by się kogoś pozbyć to narobić mu dużo błędów. (usunięte przez administratora) był i widac jest dalej.

   
Patrycja

@Nsmana nie rozumiem czemu się śmiejesz. Zawsze warto próbować coś zmienić, ulepszyć zamiast narzekać. Próbowaliście to zmienić? @Haha2hahaha @dkjdkwd a czy rok temu były inne prezenty na święta od firmy „Medicare”? Co dostaliście wtedy? Czy w Rzeszowie były inne paczki?

   
anon

Koleżanki i Koledzy z Mysłowic, szanowny Prezesie. Niech ktoś w końcu sprawdzi co dzieje się na magazynie w Rzeszowie! Pan kierownik robi z pracownikami co chce, jeden wielki hejt i obmowa. Pracownicy magazynu pomimo chęci nie mogą przyjść w niedzielę do pracy, bo wszystko jest obstawiane przez Obsługę. Najdłuższe WZ-ki są wybierane i pakowane przez Kierownictwo i Obsługę Komputera. Często Kierownictwo potrafi przyjść kilka godzin przed Magazynierami i wyrobić co lepsze zlecenia. Dla Magazynierów pozostają same ochłapy. Proszę zwrócić szczególną uwagę na ilość linijek zrobionych przez Kierownictwo i Obsługę (wszystko robione oczywiście dodatkowo) i porówna z linijkami Magazynierów, którzy wykonują to w ciągu swojego etatu. Kompletny brak sprawiedliwości i poszanowania Pracowników!

   
dkjdkwd
@Ania 17.12.2017 01:26

stary piernik i kwaśne winko :)

   
Patrycja

@Ona ale jest możliwość wybrania sobie pracy na zmianę poranną? Jeżeli druga zmiana może nawet trwać 14h to trochę niesprawiedliwy jest ten podział. Czy nie ma możliwości zrobienia zmian w „Medicare” po połowie, żeby każda była taka sama?

   
Nsmana
@Patrycja 14.12.2017 13:20

Są przyjęcia, polecam wysłać CV i spróbować zmienić ten system pracy, powodzenia hahaha

   
Patrycja

@ona w „Medicare” są tylko przewidziane zmiany po 12h? Nie można pracować krócej? Firma nie przewiduje elastycznego grafiku? Czy nie można też liczyć na premię? Myślę, że odpowiedź na te pytania może pomóc nie jednej osobie.

   
Ona
@Patrycja 02.10.2017 10:26

Na 'rano' zmiana od 10 do 18, na noc od 18 do końca zamówień, czyli nawet do 8 rano :D czyli jakby nie było, masz swój elastyczny grafik :D oczywiście, jak biegasz to wyrobisz sobie premię. O innych aspektach nie warto pisać.............

   
Patrycja

@dwdfwf właśnie widzę, że nie ma ofert pracy. A gdyby się pojawiła to warto się zgłaszać? Jak wygląda praca? Można liczyć na dodatkowe benefity?

   
ona
@Patrycja 11.09.2017 11:17

No ogólnie to jeśli chcesz dymać po 12 godzin dziennie to polecam, nogi wchodzą do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] po paru dniach, kasa marna, nie polecam

   
anonim

(usunięte przez administratora)

   
dwdfwf

Pracujesz kilka miesięcy na zleceniu, pod agencją, lub firmą. Po tym czasie dostajesz umowę o pracę na czas określony. Póki co, nie ma przyjęć, stała ekipa.

   
adam

Praca jak praca, da się przeboleć jak chce się zarobić , tak naprawdę ludzie to kur*y... dwie zmiany zupełnie inne. Pracowałem parę miesięcy i pracownicy najstarsi lub Ci którzy są najdłużej traktują nowych pracowników jak śmieci którymi mogą pomiatać, czują się lepsi i traktują tą prace jak osiągnięcie najskrytszych marzeń, bo wiedzą że na nic innego nie mogą sobie pozwolić.

   
bubu
@adam 06.12.2016 15:57

W każdej a bynajmniej w większości prac tak jest. Pracowałam na magazynie tuż obok Medicare, nie będę wymieniać w tym miejscu o jaki magazyn chodzi, w każdym razie w sąsiedztwie. Tam było tak jak mówisz, Ci starsi pracownicy wykorzystywali świeżaków, brygadziści przeważnie na popołudniówce lub na nocce darli ryja o byle gó*no, był błąd na magazynie lub w komputerze, czyli wina brygadzisty a na szaraczka zwalali winę. Nie wspomnę już o obrabianiu czterech liter. Kierownicy gadali że nikogo nie zwolnią, że chcą od nowego roku wszystkich pod firmę przyjąć i dać im umowę o pracę oraz chcą zrezygnować z agencji, a dwa dni przed świętami wszystkich zatrudnionych przez agencję wyj*ali. Na koniec powiedzieli że zadzwonią pod koniec stycznia lub na początku lutego bo obecnie nie ma roboty a w styczniu będzie wznowa. Jak się okazało dyro olał pracowników spod agencji i nie chce tych co wcześniej pracowali, sprawdzili się i czegoś nauczyli, bo jak to określił?! woli nowych pracowników bo mniej im da (w sensie wypłaty). Podejrzewam, że w Medicare jest to samo, aczkolwiek nie wiem bo nie pracowałam.

   
Anka

robią tam jeszcze ukraińcy za 2? czy juz się zwolnili i sa miejsca na magazynie?

   
seb

Typowy wyzysk.Agencja pracy.

   
Pipi

Praca w tej firmie to totalne dno ,w biurze panuja dziwne towarzysko- rodzinne relacje,kiepski asortyment leków Rx,generalnie to coś na kształt hurtowni spożywczej:) handluja głownie suplementami I innymi tego typu badziewiami;)

   
denis

a od jakiej skoro nie od najnizszej krajowej? daja wecej czy mniej? czy biora pod uwage negocjajcje? skoro ktos posiada duze dosiwadczenie w sprzedazy tak jak ja i życzyłbym sobie stawki jaką uważam dla mnie wystarczającą to tyle bym dostał? czy to nie ejst dla nich wazne?

   
anonim

(usunięte przez administratora)

   
buntownik

Rozwinąć skrzydła można w każdej pracy, a jeśli chodzi o wynagrodzenie to tutaj na pewno nie zaczniesz od najniższej krajowej.

   
bunina

Cześć , już nie długo mają być rozmowy na temat przyjęcia do pracy na magazyn, mam ochotę przyjść na rozmowę ale jak poczytałam opinie to już mi się odechciało, napiszcie jak jest na serio, czy warto rezygnować z tej pracy którą mam pracuję w KŁOS piekarnia, sama nie wiem?

   
buntownik
@bunina 29.09.2016 16:40

Wszystko zależy od tego jaki masz cel w chęci zmiany pracy. Jeśli szukasz pracy po to, by zarabiać pieniądze to możesz przyjść i pokazać co potrafisz, a jeśli szukasz nowej pracy po to, bo masz ochotę na nowe znajomości to lepiej zostań sobie przy ciepłych bułeczkach.

   

Zostaw opinię o „Medicare” - Mysłowice

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie „Medicare”