„Medicare”

Mysłowice

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 156 ocen.

„Medicare”
2 156 6 1

Opinie o „Medicare”

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Patrycja

@pracownik myślę, że Twoja opinia zawiera wiele faktów, które będą służyły pomocą innym osobom szukającym zatrudnienia w „Medicare”. Wiemy już jak obecnie kształtuje się sytuacja w pracy na magazynie. Ciekawi, jak to jest w innych działach. Ktoś z przeglądających forum użytkowników może coś w tym temacie napisać?

Patrycja

@Pracownik czy możesz przybliżyć pracę w swoim dziale? Jakie wymagania zostały Ci postawione przez „Medicare”? Piszesz o podstawie - możesz określić czy Twoje wynagrodzenie składa się z pensji podstawowej i dodatków premiowych czy jesteście rozliczani w inny sposób? Jaki? Czy „Medicare” proponuje umowę o pracę czy zlecenie? Jak oceniasz atmosferę wśród pracowników swojego działu?

Administrator

Czy ktoś może opisać, jak w tym momencie] prezentuje się pracodawca na tle innych - zarówno w tym obszarze jak i lokalizacji? To bardzo cenna pomoc dla osób mieszkających w Mysłowice.

pracownik
@Administrator 27.05.2018 09:05

Jak prezentuje się ten pracodawca na tle innych to ciężko stwierdzić, jeśli nie miało się styczności z innymi pracodawcami. A z moich kilkuletnich obserwacji wnioskuję, że ten pracodawca nigdy nie był zły. A to, że został tutaj przedstawiony w takim, a nie innym świetle, to wina pracowników, którzy mają takie ot "g@wniane" podejście do chęci zarabiania grubszych tysięcy. A tak na marginesie to miesiąc maj przeszedł z licznymi niedogodzinami , i przypuszczalnie może być podobny cały okres letni. Jak dla nas RAJ - jestes w pracy 6-7 godzin, a firma podstawę musi wypłacić - o tym to szanowne koleżanki hejterki już nie chcą napisać - ech...

Disco

https://i1.kwejk.pl/k/obrazki/2018/04/b9Ycwx8XO1HY8Nbe.jpg Nic dodać, nic ująć

dorti
@Disco 26.04.2018 11:21

Jeśli tak uważasz to dlaczego się nie zwolnisz? Przecież na Medicare świat się nie kończy!

Ona29

Jutro zaczynam prace w medicare...Wiadomo jak to w nowej pracy lekki stres. Opini malo czytam bo wiadomo ze te zle zawsze sa ???? ale ogolnie praca jest ok? I ludzie pracujacy tam??

winetu
@Ona29 15.04.2018 09:07

Jak już do nas będziesz się wybierać to na stresik polecam łyknąć magnezik najlepiej z witaminką B6, potem zagryźć kostką ulubionej czekolady i pobić dobrze zaparzoną meliską. Jaka jest u nas praca? Pracę trzeba polubić, ale też i praca musi polubić Ciebie. Jeśli nie będzie wzajemnego polubienia -nic z tego nie będzie, i wtedy najlepiej szukać pracy gdzie indziej. A jeśli chodzi o ludzi i jacy oni są, jak wysokim poziomem inteligencji świecą i na jakie "pochwały" zasługują to najlepiej dowiesz się pracując m. in. w sektorach X i Z - radzę nie brać przykładów.

Janusz

A jakie są stawki ? Moge liczyć na umowę ? Jakieś premie ?

Grażyna
@Janusz 07.02.2018 18:49

2,5 tyś podstawa + 400 zł premii przy wyrobieniu normy z dopuszczającą ilością błędów. Osoby zatrudnione na umowę o pracę mają szansę dorobić sobie przychodząc do pracy w niedzielę. Za pracę w sobotę póki co dostajemy wolne ale to się zmienia.

huehue
@Grażyna 07.02.2018 20:54

Nasza "koleżanka" chyba "troszeczkę" minęła się z prawdą i zapomniała dodać, że żeby trzeba dostać premię, to trzeba sobie zasłużyć i wybiegać MINIMUM 115 pozycji na godzinę. Umknęło jej także, że od 3 tygodni siedzimy w pracy po (również minimum) 10h i brakuje nam podstawowych narzędzi do pracy, czyli pojemników... Achh, a co do płatnej soboty, to "koleżanka" znów się zapędziła, bo nic się nie zmienia, było można wybrać płatne, ale teraz wróciło do pierwotnej wersji - wybieramy wolne, czyż nie? "NIEZŁY KABARET" co?

SONY
@huehue 10.02.2018 22:42

"Koleżanka" huehue to chyba ma problemy z czytaniem ze zrozumieniem. W tej krótkiej, dwu zdaniowej informacji jest wyraźnie napisane "przy wyrobieniu normy". A poza tym wyrobienie 115 pozycji na godzinę to jakiś problem? Ja uważam, że nie ma żadnego. A ciągnące się od dwóch tygodni (nie 3 jak piszesz) nadgodziny związane są głównie z tym, że był okres ferii zimowych i sporo ludzi chce z nich skorzystać urlopując się. Poza tym mamy zimę i jak co roku w tej porze jest zwiększona chorowalność ludzi. I jeszcze jedno - WSZYSCY narzekają na nadgodziny, ale MAŁO KTO pomyśli, żeby wziąć się do solidnej pracy w te dni, kiedy wiadomo, że jest jej dużo. Niektórzy ludzie nawet w tak "ciężkie" dni potrafią znaleźć czas na np. układanie sobie domków z kartoników i inne wyczyny na poziomie przedszkolnym. Spora część nadgodzin to głównie wina właśnie ludzi. W większości to osoby, które nie mają "do kogo" wracać po pracy, a do pracy przychodzą tylko dla koleżanek. A co do braku pojemników to również w pierwszej kolejności wina stoi po stronie pewnej części pracowników, którzy nie potrafią dostosować się do podpowiedzi wyraźnie napisanych na wz-tkach - do czego leki z wz-tki mogą być spakowane, tylko wszystko pakują w pojemniki. Totalny brak logicznego myślenia! A co do sobót to "koleżanka" chyba sama nie wie co pisze.

kartonik
@SONY 13.02.2018 12:44

chyba koleżanka chodzi tylko na nocki,to nie ma problemu z wyrobieniem normy,heh

LOL
@kartonik 13.02.2018 20:23

G@wn:) prawda! Chodząc na zmiany też można normę wyrobić - WYSTARCZY CHCIEĆ!

Basia
@Grażyna 07.02.2018 20:54

2,5tyś...mówimy o stawce brutto czy netto??

.
@Basia 08.04.2018 15:48

Brutto

zuzula

żenada,w poprzedniej firmie pracodawca posprawdzał sobie nr ip i wiedział kto pisze,odpowiednio wydrukować imieniem i nazwiskiem i wpis,informatyk do tego dojdzie,i na drzwiach wywiesić kto sieje zgnite żniwo a kto koloruje,może wszyscy przejrzą wtedy na oczy...............

BENG
@zuzula 15.02.2018 14:37

Jestem ZA.

adi
@zuzula 15.02.2018 14:37

Bzdury straszne gadasz. Pisząc np. z domu pracodawca nie ma możliwości sprawdzenia moich danych po numerze ip. Dostawca internetu może takie dane udostępnić tylko na wniosek prokuratury. Więc przestań bajki opowiadać.

ADWOKAT
@adi 18.02.2018 12:11

Myślę, że jednak nie masz racji. Jeśli pracodawca straci do MATO§ÓW cierpliwość to może złożyć do sądu wniosek z powództwa cywilnego o naruszenie dóbr osobistych. Jeśli sąd uzna, że komentarze szkodzą właścicielowi firmy w jej rozwoju to zezwala na ujawnienie IP, i wtedy... no cóż... któregoś pięknego dnia możesz przyjść do pracy tylko po to, by z niej za chwilę wyjść z "dyscyplinarką" w kieszeni z dołączonym do niej wyrokiem sądowym. Ciekawe, czy taka sytuacja wyjdzie Ci na zdrowie:)

adi
@ADWOKAT 21.03.2018 14:15

Przeczytaj jeszcze raz co napisała zuzula i moją odpowiedź. Jeszcze raz, ale powoli i ze zrozumieniem.

Anonim

W medicare jest fajnie :)

Patrycja

@......OJJJJ .... , @BINGO przez to, że Wasze opinie się kłócą ze sobą to ciężko stwierdzić jak tak naprawdę jest w firmie „Medicare”. Musicie pomyśleć o tych osobach, które faktycznie wchodzą tutaj, bo szukają pracy i takie różne wypowiedzi ich dezorientują.

Patrycja

@...ECH... czyli myślisz, że ludzie piszą te komentarze, żeby zniechęcić do aplikowania nowych pracowników? Czy myślisz, że faktycznie grozi im zwolnienie, że aż do takich kroków muszą się posuwać, żeby pisać takie rzeczy w internecie na temat firmy „Medicare”?

BINGO
@Patrycja 13.02.2018 14:37

No chyba nie robią tego, żeby podziękować pracodawcy za to, że daje im pracę i możliwość zarobienia pieniędzy na życie? Dlaczego to robią? Jedyny, inny powód jaki nasuwa mi się to chyba dlatego, że są fałszywi i nie uczciwi wobec swojego własnego życia, które w 40% jest spędzone właśnie w pracy. OLEJMY ICH! To wojna z wiatrakami. Niech sobie piszą co chcą! Skoro sprawia im to satysfakcję. Ja mam tylko nadzieję, że są jeszcze w okolicach ludzie szukajacy pracy, którzy mają w sobie inne, bardziej mądrzejsze myślenie, przyjdą do nas i wyzamiatają tych nieuczciwych pracowników za drzwi Medicare.

......OJJJJ ....
@Patrycja 13.02.2018 14:37

Bzdura,co LOL,BINGO,SONY ( To jedna i ta sama osoba) tutaj wypisuje!!!!Wszyscy chcemy pracować po max 8 godzin i wiemy,że potrzeba do tego pracowników,dlatego chyba każdy chce,żeby przyjęło się jak najwięcej osób,którzy potrafią i chcą pracować w Medicare i każdy chętnie pomaga NOWYM,żeby się wdrożyli w pracę i zasady panujące u nas.To jest chore co TA osoba wypisuje tutaj,obraża nas wszystkich i to ONA pisząc takie coś ,skutecznie zniechęca ludzi czytających to forum do przyjścia do nas do pracy !!!!

no paczcie, paczcie
@......OJJJJ .... 14.02.2018 13:55

Ktoś tu Amerykę odkrył :) A, że niby te komentarze wypisywane przez m.in. Mania, anon, Haha, Haha2hahaha, dkjdkwd, ona, seb, Pipi, i innych łosi to mają być te zachęcające do przychodzenia do nas nowych pracowników? hehe :) Niezły cyrk! Czujecie się obrażone? Coś podobnego! A WY obrażać na forum swoich pracodawców to możecie? Nie mówiąc już o "negatywnym" traktowaniu tych, którzy mają odmienne zdanie na temat pracy. I nie ważne, czy te hejty przeciwko firmie pisze jedna osoba czy kilka, uważam, że powinni oni pójść po rozum do głowy i z honorem rozwieść się z Medicare.

...ECH...

@Patrycja Ciężka sprawa z tym rozumowaniem u większości pracowników. Ta większość pracowników POWINNA SIĘ WSTYDZIĆ, że tu w necie, na forum trzeba przywracać ich do normalizacji. Nie wiem nawet czy uda się tutaj tego dokonać, skoro na samym magazynie do ludzi nie docierają prośby kierowników, koordynatorów i ludzi z kontroli o dostosowanie się do przedszkolno - prostych zasad pracy panujących na magazynie. Mowa tu oczywiście o pracownikach pracujących od lat, od których nowi pracownicy NIESTETY biorą przykłady, co dąży jedynie do "kręcenia kabaretu", z którego nie wiadomo czy się śmiać czy płakać. Póki co, z tej grupy ludzi pracowników ze "zdrowym" podejściem do pracy można policzyć na palcach jednej ręki, a z całej reszty jedynym pożytkiem są wyrobione przez nich normy pozycjowe, co nakręca ich myślenie w kierunku: "wyrabiam normę to jestem nietykalna", "jeszcze jak hejtnę coś w internecie to nowych, chętnych do pracy ludzi nie będą mieć, to mnie nie zwolnią", jeszcze "jak się trochę pouśmiecham do osób siedzących przy biurkach jak przysłowiowy "głupi do sera" to też będzie fajnie". Takie podejście to zwykła ŻENADA! Nie mówiąc już o obgadywaniu i interesowaniu się cudzym życiem nie patrząc pod swoje "kulejące" w tym temacie nogi. Można by tak pisać i pisać... poematy...niektórzy ludzie to tylko umieją "żebrać" o "paczki" na święta nie zastanowiwszy się czy na tą "paczkę" zasłużyli. Czy ci "nieudani" pracownicy zrozumieją swoje "błędne" myślenie? Nie wiem. Jak to się mówi "NADZIEJA UMIERA OSTATNIA"

Patrycja

@O! O! O! może w przypadku, kiedy by nie byli to trzeba byłoby im to uświadomić. Dlatego też dobrze, że rozmawiamy o tym tutaj na forum, bo wtedy ktoś to może sobie wziąć do serca. Myślisz, że pracownicy „Medicare” w końcu to zrozumieją?

Patrycja

@I love You makówki myślę, że każda firma chce, żeby jej pracownicy skupiali się głównie na pracy w pracy, bo po to do niej chodzimy. Czyli Twoje spostrzeżenia z pracy w „Medicare” są takie, że pracodawca chce dla swoich pracowników jak najlepiej, ale jednak oni muszą się koncentrować na swoich obowiązkach?

O! O! O!
@Patrycja 31.01.2018 11:56

...i o to właśnie chodzi :) Taki powinien być cel :) Ale ciekawe czy pracownicy "Medicare" są na tyle dojrzali żeby to zrozumieć?

I love You makówki

Medicare potrzebuje pracowników twardo stąpających po ziemi, a nie po obłokach. Takich, którzy rozumieją życie i nie czekają, aż "manna" sama z nieba poleci. Takich, którzy w pracy wolą pracować, a na plotki wolą umówić się w fajnej knajpie przy dobrym piwie.... .... a Ci wszyscy hejtujący tutaj i nie tylko tutaj łosie, kręcący jednocześnie baty na wszystkich pracowników magazynu to chyba zapomnieli, że żyją w XXI wieku, obozy pracy już dawno nie istnieją, a każdą umowę można bezproblemowo rozwiązać. Jeśli praca lub pracodawca komuś się nie podoba to niech szuka szczęścia gdzie indziej. Lekko w Medicare nie jest, to praca dla ludzi lubiących być w ciągłym ruchu. Czasem trzeba dłużej przysiedzieć, ale widać, że kierownictwo staje na głowie, by nadgodzin było jak najmniej, co czasem doprowadza nawet do nie wypracowania godzin w miesiącu - tylko idioci tego nie dostrzegają i myślą, że hejtując w internecie pracodawca pogłaszcze nas wszystkich po głowie, a wśród sektorów czerwony dywan jeszcze rozłoży. ... a BENG to chyba jest człowiekiem, który cieszy się z tego co ma.

Patrycja

@Mania czyli firma „Medicare” nie potrzebuje pracowników skoro takie sytuacje się odbywają? @BENG jesteś pracownikiem firmy „Medicare”? Byłeś zadowolony z prezentu z okazji świąt? Czy uważasz, że mogłoby się bez niego obejść?

BENG

Panie Prezesie, może by tak w grudniu pomyśleć o tym, by pieniądze, które będą miały być wydane na podarki świąteczne dla pracowników przekazać na głodne dzieci Afryki? Przynajmniej każdy magazynier w tej firmie będzie miał spełniony dobry uczynek zanim pójdzie w Święta na Pasterkę, bo z tego co widać, niektórzy pracownicy mają wszystkiego w tyłkach za dużo. A tacy ludzie jak np @Haha2hahaha i @dkjdkwd to chyba nie będą zadowoleni nawet ze złota, kadzidła ani mirry

Mania

Widzę że w tej firmie mimo upływu lat się nic nie zmienia a jest wręcz jeszcze gorzej. Pracowałam tam na samym początku powstania firmy w Mysłowicach i był jeden wielki mobbing przez kierownictwo magazynu. To praca dla ludzi o mocnych nerwach. Właściciel o wszystkim wiedział a nic z tym nie robił. Praca na zapieprz. Najlepsze względu wybierane przez stare pracownice. I do tego fałszowanie wztki by się kogoś pozbyć to narobić mu dużo błędów. (usunięte przez administratora) był i widac jest dalej.

Patrycja

@Nsmana nie rozumiem czemu się śmiejesz. Zawsze warto próbować coś zmienić, ulepszyć zamiast narzekać. Próbowaliście to zmienić? @Haha2hahaha @dkjdkwd a czy rok temu były inne prezenty na święta od firmy „Medicare”? Co dostaliście wtedy? Czy w Rzeszowie były inne paczki?

anon

Koleżanki i Koledzy z Mysłowic, szanowny Prezesie. Niech ktoś w końcu sprawdzi co dzieje się na magazynie w Rzeszowie! Pan kierownik robi z pracownikami co chce, jeden wielki hejt i obmowa. Pracownicy magazynu pomimo chęci nie mogą przyjść w niedzielę do pracy, bo wszystko jest obstawiane przez Obsługę. Najdłuższe WZ-ki są wybierane i pakowane przez Kierownictwo i Obsługę Komputera. Często Kierownictwo potrafi przyjść kilka godzin przed Magazynierami i wyrobić co lepsze zlecenia. Dla Magazynierów pozostają same ochłapy. Proszę zwrócić szczególną uwagę na ilość linijek zrobionych przez Kierownictwo i Obsługę (wszystko robione oczywiście dodatkowo) i porówna z linijkami Magazynierów, którzy wykonują to w ciągu swojego etatu. Kompletny brak sprawiedliwości i poszanowania Pracowników!

Haha
@anon 14.12.2017 13:12

Rzeszów, dostaliście paczki na święta? Czy zostaliście tak samo potraktowani z buta jak Mysłowice?

Haha2hahaha
@anon 14.12.2017 13:12

HALO RZESZÓW,dostaliscie ,,paczki,, na Święta?gdybym mial firme wstyd by mi bylo dac pracownikom takie cos.

Ania
@Haha2hahaha 15.12.2017 20:39

a co dawano w magazynie w Mysłowicach na święta?

dkjdkwd
@Ania 17.12.2017 01:26

stary piernik i kwaśne winko :)

Patrycja

@Ona ale jest możliwość wybrania sobie pracy na zmianę poranną? Jeżeli druga zmiana może nawet trwać 14h to trochę niesprawiedliwy jest ten podział. Czy nie ma możliwości zrobienia zmian w „Medicare” po połowie, żeby każda była taka sama?

Nsmana
@Patrycja 14.12.2017 13:20

Są przyjęcia, polecam wysłać CV i spróbować zmienić ten system pracy, powodzenia hahaha

Patrycja

@ona w „Medicare” są tylko przewidziane zmiany po 12h? Nie można pracować krócej? Firma nie przewiduje elastycznego grafiku? Czy nie można też liczyć na premię? Myślę, że odpowiedź na te pytania może pomóc nie jednej osobie.

Ona
@Patrycja 02.10.2017 10:26

Na 'rano' zmiana od 10 do 18, na noc od 18 do końca zamówień, czyli nawet do 8 rano :D czyli jakby nie było, masz swój elastyczny grafik :D oczywiście, jak biegasz to wyrobisz sobie premię. O innych aspektach nie warto pisać.............

Patrycja

@dwdfwf właśnie widzę, że nie ma ofert pracy. A gdyby się pojawiła to warto się zgłaszać? Jak wygląda praca? Można liczyć na dodatkowe benefity?

ona
@Patrycja 11.09.2017 11:17

No ogólnie to jeśli chcesz dymać po 12 godzin dziennie to polecam, nogi wchodzą do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] po paru dniach, kasa marna, nie polecam

anonim

(usunięte przez administratora)

dwdfwf

Pracujesz kilka miesięcy na zleceniu, pod agencją, lub firmą. Po tym czasie dostajesz umowę o pracę na czas określony. Póki co, nie ma przyjęć, stała ekipa.

adam

Praca jak praca, da się przeboleć jak chce się zarobić , tak naprawdę ludzie to kur*y... dwie zmiany zupełnie inne. Pracowałem parę miesięcy i pracownicy najstarsi lub Ci którzy są najdłużej traktują nowych pracowników jak śmieci którymi mogą pomiatać, czują się lepsi i traktują tą prace jak osiągnięcie najskrytszych marzeń, bo wiedzą że na nic innego nie mogą sobie pozwolić.

bubu
@adam 06.12.2016 15:57

W każdej a bynajmniej w większości prac tak jest. Pracowałam na magazynie tuż obok Medicare, nie będę wymieniać w tym miejscu o jaki magazyn chodzi, w każdym razie w sąsiedztwie. Tam było tak jak mówisz, Ci starsi pracownicy wykorzystywali świeżaków, brygadziści przeważnie na popołudniówce lub na nocce darli ryja o byle gó*no, był błąd na magazynie lub w komputerze, czyli wina brygadzisty a na szaraczka zwalali winę. Nie wspomnę już o obrabianiu czterech liter. Kierownicy gadali że nikogo nie zwolnią, że chcą od nowego roku wszystkich pod firmę przyjąć i dać im umowę o pracę oraz chcą zrezygnować z agencji, a dwa dni przed świętami wszystkich zatrudnionych przez agencję wyj*ali. Na koniec powiedzieli że zadzwonią pod koniec stycznia lub na początku lutego bo obecnie nie ma roboty a w styczniu będzie wznowa. Jak się okazało dyro olał pracowników spod agencji i nie chce tych co wcześniej pracowali, sprawdzili się i czegoś nauczyli, bo jak to określił?! woli nowych pracowników bo mniej im da (w sensie wypłaty). Podejrzewam, że w Medicare jest to samo, aczkolwiek nie wiem bo nie pracowałam.

Anka

robią tam jeszcze ukraińcy za 2? czy juz się zwolnili i sa miejsca na magazynie?

seb

Typowy wyzysk.Agencja pracy.

Pipi

Praca w tej firmie to totalne dno ,w biurze panuja dziwne towarzysko- rodzinne relacje,kiepski asortyment leków Rx,generalnie to coś na kształt hurtowni spożywczej:) handluja głownie suplementami I innymi tego typu badziewiami;)

denis

a od jakiej skoro nie od najnizszej krajowej? daja wecej czy mniej? czy biora pod uwage negocjajcje? skoro ktos posiada duze dosiwadczenie w sprzedazy tak jak ja i życzyłbym sobie stawki jaką uważam dla mnie wystarczającą to tyle bym dostał? czy to nie ejst dla nich wazne?

anonim

(usunięte przez administratora)

buntownik

Rozwinąć skrzydła można w każdej pracy, a jeśli chodzi o wynagrodzenie to tutaj na pewno nie zaczniesz od najniższej krajowej.

bunina

Cześć , już nie długo mają być rozmowy na temat przyjęcia do pracy na magazyn, mam ochotę przyjść na rozmowę ale jak poczytałam opinie to już mi się odechciało, napiszcie jak jest na serio, czy warto rezygnować z tej pracy którą mam pracuję w KŁOS piekarnia, sama nie wiem?

buntownik
@bunina 29.09.2016 16:40

Wszystko zależy od tego jaki masz cel w chęci zmiany pracy. Jeśli szukasz pracy po to, by zarabiać pieniądze to możesz przyjść i pokazać co potrafisz, a jeśli szukasz nowej pracy po to, bo masz ochotę na nowe znajomości to lepiej zostań sobie przy ciepłych bułeczkach.

Zostaw opinię o „Medicare” - Mysłowice

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie „Medicare”