Tesco Dystrybucja

Gliwice

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 125 ocen.

Tesco Dystrybucja
2 125

Opinie o Tesco Dystrybucja

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Tesco Dystrybucja

Administrator

Proszę o merytoryczne wypowiedzi na forum Tesco Dystrybucja. Wtedy takie wypowiedzi są w stanie pomóc innym użytkownikom forum.

   
tescowy

Ja niewierze w to co tu czytam..... kobiety w tej firmie zarabiajom przeciez tyle samo co faceci i bez znaczenia kto jaka misje robi to jest praca. No ale wiecznie krzykacze dostajom to co chca a ty rob jak wol jak chcesz jakas premie zrobic bo nie krzyczysz. W koncu ktos sie kazal zabrac do roboty i afera.... I bardzo dobrze bo czlowiek sie poci zeby cos zarobic wiecej a nie ktorzy stojom w regalach i czekajom az szychta minie i wyplata 10 na konto. To szlak czlowieka trafia!!!! U nas na zmianie jakos nikt nie ma z ta dziewczyna problemu kazemu wszystko sprawdzi i wytlumaczy. A te drabinki to jest jakas kpina!!!! Jak sie zmienily normy dzwigania to niech zmienia nam norme pbs a nie jakies drabinki ktorych i tak nikt nie uzywa. Zrobili to co prawo kaze ale nic zeby czlowiekowi bylo lzej. Do tego tu jest problem z rotacja czasem sie smiejemy ze rozpiske to robiom tak na kopiuj wklej bo tydzien na rt a tydzien w pbs. Zapraszamy naszych kierownikow na tydzien w pbs szczegolnie tych co tylko siedzom na swoich telefonach w pracy i niech zobaczom jak milo po tym tygodniu spedzom czas z rodzina!!!!!

   
1250ptk
@tescowy 17.05.2018 23:05

Może jeszcze nie miałeś doczynienia z tą kobietą, ale na każdego przyjdzie pora. Nie chodzi o to czy dziewczyny zarabiają tyle samo co faceci, każdy szarpie tak samo. Bardziej chodziło o fakt czemu nie gonią agencji i nie wyciągają od nich takich samych konsekwencji tylko od teskowych. Punkty minusowe dostalal każdy niezależnie od płci, a z tego co wiem agencje nic. Mam nadzieję że przeczytają te wszystkie komentarze które się tu pojawiają od dłuższego czasu ludzie z góry, nie trzeba byłoby robić spotkań poankietowych bo wszystko jest tu czarno na białym. Pozdrawiam

   
DQ

Witam serdecznie ! Co na minus 1) Kierownictwo - zaznaczę, że na freshu są (może) trzy na prawdę w porządku osoby, które są w pełni kompetentne. 2) Wielokrotnie miałem problem z zamianą grafiku pod szkołę a w szczególności jedna osoba sprawiała mi takie przeszkody ; "ludzi brakuje", "mamy duży wolumen" itd (a przecież mieli mój plan zajęć co semestr, dopiero po dobrych 5 minutach tłumaczeń z łaską mi go zamieniali!). 3) Grafik cd. - "osoba za osobę" albo "masz tu listę i znajdź sobie kogoś na zamianę" 4) Urlop na żądanie - ja osobiście tylko raz dostałem odmowę. Ale wiem jak często odmawiane są uż-y, tłumaczą się brakiem ludzi jak zawsze... 5) Planowanie urlopu w styczniu to nic, że nie było Cię w pracy z Twoją grupą - zmianowi zaplanują urlop za Ciebie. A potem pisz prośby o przeniesienie urlopu - opiekun grupy: "napiszesz prośbę i nie będzie problemu". A potem "odmowa prośby". :) 6) Norma - żadnego zebrania jak jest rozliczana praca, kiedy podchodzisz kierownika żeby zapytać jak to wygląda to nowe rozliczanie produktywności - on też nie wie. Ludzie to kto ma wiedzieć? A najlepsze to ciągłe ganianie za kierownikami żeby coś zmienić, jak komuś zależało na tych śmiesznych punktach to hoho jeden wysyłał do kolejnego i tak w kółko. A złapać kierownika na swojej zmianie, który tamtego dnia odpowiadał za odcinek, na którym pracowałeś bywało ciężki. Punkty ujemne - kawa bez zgłoszenia -600 pkt haha rozbawił mnie pewnego razu pewien pan w okularkach :) Obecnie słyszałem, że nawet za "bałagan" na strefie odejmują punkty. Źle coś załadowałeś, czy to wysłałeś systemowo czy coś rozwaliłeś - punkty ujemne. Ktoś się stara i (usunięte przez administratora) cały miesiąc i nagle za głupoty dostaje ujemne? 7) Wracając do załatwiania jakichkolwiek spraw czy to nadgodziny lub cokolwiek od Ciebie potrzebują to są mili wołają "cześć" z kilometra. A jeśli Ty coś potrzebujesz to traktują Cię jak śmiecia. To moje odczucie ;) 8) Niżej widziałem opinie o tej nowej "peppy?" na GR haha no śmieszne - na freshu też tak jest - a najlepszy przykład to pan kierownik z biura PT, który jakiś czas temu skończył opcje. Wiecznie mu cos nie pasowało o wszystko się czepiał, sprawdzał co chwilkę co i jak robimy na zał, po*******lał do zmianowych tylko jak zobaczył, że ktoś na kawie albo gada z kimś... Świetny poganiacz! :D Co na plus 1) Ludzie ale niektórzy - bo reszta Cię przejedzie tym wózkiem bo premia ucieka.. 2) Jakieś tam dodatki - paczka na święta i bony. Co do zarobków 3100 brutto - ok 2200 na rękę, nadgodziny w miarę płatne za 4h 100 zł (jeśli mówimy o 100%). Ja odszedłem z firmy bo już mnie ta praca męczyła przez takie traktowanie, przez warunki pracy. Praca na freshu ciężka jeśli ktoś nie lubi zimna. Ogólnie nie żałuję tego 1,5 w firmie bo wiele się nauczyłem! Przede wszystkim, że trzeba uważać na ludzi ;) Pewni ominąłem mnóstwo rzeczy mówią o Tesco, jeśli ktoś miałby jakieś pytania z chęcią odpowiem.

   
RT

Nasza nowa pani kierownik na opcjach (peppa )zaczyna nieżle obrastać w piórka,na nocce większość pracowników z odcinka PBS dostała - 300 punktów za to,ze nikt nie pobrał palety do skończenia na początku zmiany,to że wszyscy Ukraincy byli pochowani po regałach,to już nie zauwazyła.Widac nie pamięta,jak była magazynierem i robiła tak samo.Nie ma to jak się przypodobać psudozmianowym i pokazać co to się nie jest.Nie pamięta wół jak cielęciem był.

   
SamWieszKto
@1250ptk 16.05.2018 07:30

Pięknie napisane "upodlic człowieka". Cały czas wbijają nam do głowy że wszyscy jesteśmy równi, wszyscy się szanują, bla bla bla, a ja odnoszę wrażenie że to jakiś zakład pracy chronionej dla Ukraińców. Wcale nie czuje że jestem traktowany z szacunkiem, kierownictwo w większości nie ma pojęcia jak to jest pracować w PBS. Niewiele brakuje do kamieniołomu. Skoro potrafią sprawdzić o której został rozpoczęty picking, (usunięte przez administratora) za to punkty, to może niech na tej kartce na koniec zmiany niech będzie przeliczony ciężar jaki się własnymi rękami dzwigalo. Oczywiście co do kierownictwa to nie pisze o wszystkich bo są nieliczni naorawde w porządku i nie mierzmy wszystkich jedna miara, ale co do peppy to przykre że sama w pebsie robila a teraz zgrywa wielka panią kierownik. Ciekawe czy będzie wakat jak się skończą opcję. Karma wraca.

   
Karolina

@Ktosszukajacypracy, rozumiem, że jesteś zainteresowany pracą w Tesco Dystrybucja w Gliwicach. Jakie stanowisko Cię interesuje? @Konar, dziękuję Ci za Twoją obszerną odpowiedź. Przykro mi, ale mylisz się co do mojej roli tutaj. Jestem moderatorem forum GoWork.pl i dbam o to, aby pojawiały się tu rzetelne opinie dotyczące pracodawców - dopytuję o szczegóły i zachęcam do dodawania swoich opinii na temat pracodawców. Co w tym złego? @Młody, rozumiem, że pracujesz w Tesco Dystrybucja. Jakie masz zdanie na temat tego pracodawcy?

   
Ktosszukajacypracy

Czy Tesco ma też magazyny w Gliwicach na strefie czy tylko bojkowska?

   
Konar
@Ktosszukajacypracy 30.04.2018 12:37

W całej Polsce są 3 magazyny Tesco znajdujące się w: - Teresin Gaj 11, 96-515 Teresin - Bojkowska 85, 44-141 Gliwice - Krzysztofa Kolumba 25, 62-052 Komorniki

   
Konar

Trochę to śmieszne ale... Już mnie szukają między regałami na mojej zmianie - za dużo się udzielam na GoWork.pl. Tak bardzo Wam nie pasuje jakimi jesteście dla nas na co dzień? A jak przyjeżdża audyt nagle jesteście przez chwilę ludźmi? Niestety, ale do póki nie zmienicie swojego dwulicowego postępowania jak i postrzegania nas jako zło konieczne to komentarze nadal będą się pojawiać. Mam tylko nadzieję, że ostatni będzie tym pozytywnym. Nie jestem pewien, ale Karolina jest z działu personalnego CDT Gliwice.

   
Karolina

@Xxxx, @Konar, dziękuję za bardzo obszerne opinie. Niemniej jednak proszę o nieużywanie wyrażeń mających znamiona pomówień. Długo już pracujecie w Tesco Dystrybucja w Gliwicach? Jakie zmiany według Was powinny zajść w firmie, aby ten pracodawca był bardziej atrakcyjny dla obecnych, ale i przyszłych pracowników? Czy ktoś z Was jeszcze chciałby coś dodać na temat pracy w Tesco Dystrybucja w Gliwicach?

   
Konar
@Młody 20.04.2018 23:14

Niestety nic z tym nie zrobisz, każda kontrola jest zapowiadana. Mam nadzieje, że w końcu to co piszemy dotrze do Dave Lewis'a i zrobi z nimi porządek.

   
Xxxx

Kilka punktów dla których warto poszukać innej pracy niż w tesco dystrybucja Gliwice. 1. Kierownicy zmiany nie respektuja prawa o urlopie na żądanie...może Ci coś wypaść,zadzwonisz po urlop na telefon a kierownik zmiany Ci odmowi i dostaniesz niesprawiedliwiona nieobecność. 2. Mozesz w ramach, grafiku pracować 3soboty w miesiacu za normalne pieniądze.Dostaniesz wolne w piatek albo środę. 3. Możesz pracować 5lat i nie dostaniesz żadnego dodatku finansowego do wakacji bo wedlug firmy, za duzo zarabiasz. 4.Twoimi kierownikami beda ludzie ktorzy nie maja pojęcia o twojej pracy. 5.Moze dojsc doo sytuacji ze ktos za Ciebie zaplanuje Twoj wlasny urlop wypoczynkowy. Znalazlo by sie jeszcze wiele innych punktów...ogólnie odradzam bo za te siano mozna robote przy lopacie znalezc lepsza....Pozdrawiam

   
Konar
@Xxxx 20.02.2018 15:58

1. Oni rozwiązują to tak, że mają prawo (zagraża to ciągłości pracy firmy). A faktycznie wygląda to tak, że nie wiedzą sami co się tam dzieje, zero przekazu informacji i zachowują się jakby mieli nagle cały towar z Chin dystrybuować. 2. Taki urok pracy z spożywką. Ale można się doczepić do stronności "kolesia" który tworzy te grafiki, że jedne grupy mają ładny grafik dużo wolnych weekendów a jak nie to w tygodniu 2 dni wolnego pod rząd. 3. Zacytuję Panią kierownik działu personalnego: "Osoba pracująca 3 miesiące umie tyle samo co pracownik z kilkuletnim stażem". Dlatego jak dają mi kogoś do szkolenia to odmawiam kierownikowi, niech go sam szkoli mnie norma goni. 4. Twoimi kierownikami są ludzie, którzy nie mają pojęcia ale mają plecy i co poniektórzy kontakty intymne z osobami wyżej (Pani kierownik zmiany GR). Opcje wyglądają tak, że nie liczy się to co umiesz tylko jak dobre masz stosunki z osobami wyżej. 5. Według polityki Tesco cały urlop musisz zaplanować do końca stycznia i owszem były takie sytuacje, że kierownicy grup dali kartę planowania w ostatnie dni, a jak Cie nie było bo np. miałeś L4 lub byłeś na urlopie z poprzedniego roku (każą wykorzystać w styczniu ten odmówiony na żądanie), przychodzisz i niespodzianka 2 tyg w październiku lub kwietniu a reszta po jednym dniu w różnych tygodniach perfidnie na złość. A załapać się w lato ciężko... W grupach jest 7~10 ludzi pierwszeństwo mają pracownicy z dziećmi (czuję się dyskryminowany, przecież nie pracują na nocne zmiany!), 4 takich i w lipcu, sierpniu się nie załapiesz, reszta kto pierwszy ten lepszy - tylko jeden pracownik w danym terminie z grupy może wziąć długi urlop wypoczynkowy. BONUS z życia kierowników zmiany: Tobie każą chodzić w soboty i niedziele (nie dostaniesz urlopu, no chyba, że zatańczysz krakowiaczka jak błazen), a Oni sobie w dni powszednie po 12h pracują i długi weekendzik grill, rybki itd. Tylko po co 2 kierowników zmiany (w porywach 3) na jednej zmianie...

   
Karolina

@Xxxx, czy w sprawie urlopów na żądanie podejmowane były jakieś rozmowy z kimś postawionym wyżej niż kierownicy zmiany? @GoHa, rozumiem, jeśli masz niemiłe doświadczenia związane z pracą w Tesco Dystrybucja, ale proszę o merytoryczną opinię, a przede wszystkim przestrzeganie regulaminu: https://www.gowork.pl/regulamin

   
Konar
@Karolina 09.03.2018 21:57

Urlop na żądanie jest odmawiany, ponieważ: "Pracodawca ma prawo odmówić udzielenia urlopu na żądanie w przypadku wcześniej nieprzewidzianej, ważnej sytuacji lub gdy zagrożone jest dobro bądź mienie zakładu pracy. Mogą być to na przykład duże braki kadrowe w sezonie chorobowym lub urlopowym, kiedy nieobecność kolejnego pracownika zagroziłaby ciągłości pracy w firmie." Źródło: http://kadry.infor.pl Zazwyczaj wygląda to tak, że się dzwoni do kierownika zmiany zgłosić urlop na żądanie, a Oni odmawiają z powodu: - "Mamy duży wolumen (zamówienie) nie da rady" - zazwyczaj przychodzisz i nie ma co robić, a normy nie ma z czego wykonać. - "Potrzebujemy operatorów reach truck, nie da rady" - przychodzisz i zasuwasz w pikingu, a tak potrzebowali operatorów RT. - jesteś nie przygotowany do pracy, coś Ci zaszkodziło, nieprzespana noc (sąsiad robił imprezę w piątek, a w sobotę na rano) "Potrzebujemy ludzi, damy Ci coś lżejszego do roboty" - zazwyczaj "lekka praca" zasuwać w pikingu. Nawet jak się zaplanuje tydzień wcześniej taki urlop to jak pupilek przyjdzie dzień wcześniej to wiadomo kto ma wolne. Mam bić wyżej? Nie da się - taka polityka Tesco. Zadzwonisz na "błękitną linię" to po głosie lub numerze Cie znajdą i będą gnębić. Taki bonusik rodem z ust kierowników zmiany: - Dzwonię o urlop na żądanie albo chcę zaplanować urlop 1~4 dni wcześniej - "Nie da rady ogromne wolumeny dużo pracy". - Idę i pytam się czy będą dzisiaj albo w najbliższym czasie nadgodziny - "Nie wiemy pytaj w trakcie zmiany bo nie wiadomo jakie są wolumeny".

   
RT

Pracuję tam od początku i niestety muszę stwierdzić ,że coraz gorzej się tam robi.Kierownicy to jest jakaś pomyłka,ostatnio liczyliśmy tych,co się nadaja (mowa o grocerce) i naliczyliśmy aż 2 którzy mają pojęcie o pracy,reszta to jakieś barachło.O zmianowych nawet nie warto się wypowiadać.

   
Konar
@NieTakaNowa 29.03.2018 22:09

Tylko dlaczego niektórzy awansują na stanowisko np. "Pani kierownik zmiany" poprzez intymne kontakty i plecy? Bo wiedzy niestety nie ma i z każdą pierdołą odsyła do "zmianowych z jajami". Czas zmienić pracę! Pozdrawia GR Gliwice!

   
GoHa

Poczytajcie kolegę "gdy KONAR nie płonie" ( huehue ) bo dobrze prawi. Tak od siebie, chcesz iść do Tesco licz się z tym że będziesz musiał (usunięte przez administratora) jak samochodzik żeby mieć ocenke "zgodnie z oczekiwaniami" tak zwane stare zielone światło, kierownicy ( w zielonych kamizelkach, są jeszcze w żółtych, tak wiem, jest ich naprawdę wielu ) gonią się w drodze na papierosa, przekrzykują na gniazdach w opowieściach, chodzą po magazynie między alejami patrząc czy ktoś nie stoi i nie rozmawia, jak jakieś (usunięte przez administratora) zupełny idiotyzm bo przecież to Ty pracujesz na swoją normę a nie oni no ale.. Coś muszą robić ? Jedyna sensowna odpowiedź. Normy podniesione w styczniu to już nie są żarty, w pickingu kilka set kartonów dziennie, na pewno kilka ton dziennie przerzucisz ( spokojnie ) na RT, jazda na pewno nijak sie mająca do przepisów BHP, także jeżeli jesteś kimś kto podnosi palety dopiero po ustawieniu pod oczko, heh, cóż, odpuść sobie. Firma przypomina ładne jajko z zewnątrz, zepsute w środku, zbuk :-) Plakaty typu "oszczędzaj swój kręgosłup, jest Ci potrzebny nie tylko w pracy", chmurki z myślami pracowników co im nie pasuje, jakie są ich oczekiwania, bilard na stołówce, stół do ping ponga, darmowe posiłki dla działu fresh ( z tego zimna mają twarze czerwone jak te pomidory które dźwigają ), szkolenia! Możliwość rozwoju! Powiem tak, kasa nie jest zła, 2700 na rękę na wysoki skład na początek dostaniesz ( bez uprawnień odradzam ) ale wszystko inne to kompletne dno, pomontowali teraz czujniki zderzeniowe, rozliczasz się z każdej minuty Twojej pracy, masz milion kart którymi się odbijasz, widzisz zielonych którzy na wyspach wesoło rozmawiają w kilkuosobowej grupie, Ty już masz dosyć bo kolejny raz dostałeś misje w alkoholach albo chemii, masz przed sobą jeszcze kilka ładnych ton, człowieka poprostu szlag trafia a na koniec jakiś zielony edał Cię zjebie bo staniesz żeby odpocząć loool?!? Ale kim on jest ? nie ma wyższego wykształcenia, nie ma większych ambicji niż Ty ani nie jest mądrzejszy, inteligentniejszy, ale Cię zjebie bo on jest zielony poza tym jak już wyżej wspominałem, coś robić trzeba. Panowie i Panie którzy na opcjach są ( takie szkolenie roczne na kierownika ) po roku jeżeli nie dostają etatu na Tesco się zwalniają, a dlaczego ? Bo zostaje im zaproponowany dawny przydział, czyli magazynier - operator, a jak mają wrócić na zwykłego magazyniera jak przez rok udawali kierowników. No ale, nie mój cyrk, nie moje małpy. Przeżyje jeszcze trochę i uciekam, ale pracuje już na "poniżej przeciętnej" bo poprostu jestem wypalony. Maly rebus, Tesco - co + tanic, mała podpowiedź, coś co kiedyś utonęło :D W Polsce ta firma już widzi na horyzoncie swoją górę lodową

   
anonymous
@GoHa 06.02.2018 19:32

nic ująć nic dodać tak naprawdę jest

   
Konar

Zestawienie płac w zależności od magazynu Magazynier: Gliwice - 3100zł (marzec 2017r.) Komorniki - 3110zł, po 6 miesiącach 3450zł (ogłoszenie o pracę - źródło: http://tesco.rekrutacja.net) Teresin - 3500zł (użytkownik "Żabka ropuszka" źródło: gowork.pl Tesco Teresin) Magazynier operator wózka widłowego wysokiego składowania: Gliwice - 3600zł (marzec 2017r.) Komorniki - 3500zł, po 6 miesiącach 3750zł (ogłoszenie o pracę - źródło: http://tesco.rekrutacja.net) Teresin - 3800zł (użytkownik "Żabka ropuszka" źródło: gowork.pl Tesco Teresin) Podane kwoty są kwotami brutto. Pracuję nadal w tym bagnie (Tesco Dystrybucja Gliwice) i na dzień dzisiejszy nie ma co robić! Styczeń zakończył się dla 90% magazynierów negatywną oceną miesięczną "Czerwonym światłem", pozostałe 10% miało szczęście być na odcinku niemierzalnym lub była po prostu praca na danym odcinku. Z Tesco Dystrybucji Gliwice odejdzie prawie 20 sklepów, które zostaną zamknięte lub przejęte przez magazyn w Komornikach.

   
MP

Teraz parę słów o moim liderze panie Dawidzie. Na prawdę nie wiem czy jest osoba na tej hali która go chociaż troszkę lubi. Osoba ta dawno nie powinna tam pracować bo działa tylko na niekorzyść swojej agencji jak i na niekorzyśc całej hali. Kiedyś pracowała tam jego dziewczyna i dziwiło mnie dlaczego ona ma najlepsze normy. Odpowiedź poznałem parę tygodni później. Podczas gdy ty dźwigałeś ciężkie kilogramy na alkoholach czy ciężkiej chemii ona robiła sobie lekkie przyprawy czy chemie. Ja nie mam nic przeciwko, mogę sobie dźwigać coś ciężkiego ale gdy widziałem jak dziewczyny męczyły się z ciężkimi kilogramy podczas gdy księżniczka pana Dawida robiła sobie lekkie rzeczy. Oczywiście zdarzało się iż miała ona alkohole lub chemię ale wtedy dziwnym przypadkiem zawsze pomogał jej nikt inny jak nasz lider... Pewnego dnia pracownik tescowy zauważył iż nasz lider dał jej swoje misje. Ta sytuacja powtarzała się kilkakrotnie. W końcu osoby sprawdziły jej misje i co się okazało. W całym tygodniu gdzie robisz minimum około 50 palet ona misji które sama wydrukowała miała zaledwie... sześć a resztę dostawała od swojego chłopaka-lidera. Ten człowiek taką praktykę stosował również później, po zwolnieniu swojej dziewczyny, na innych pracownikach, na swoim kuzynie lub swoich osobistych kierowców. Nie mam pojęcia co się musi wydarzyć aby ta osoba wyleciała z tej agencji. Czy w siedzibie agencji nie widzą co się dzieje? Dlaczego każda osoba rezygnuje z tej pracy? Tak jak wspomniałem jeżeli Ty chcesz wolne w danym dniu to masz marne szanse a jak wygląda sytuacja z panem Dawidem? Otóż wolne bierze sobie kiedy chcę. Na zmianie popołudniowej w sobotę nie widziałem go ani razu! Ma urodziny bierze wolne, chcę sobie zrobić długi weekend to nikt nie może mu tego zabronić. Dlatego nie ma się czemu dziwić że potem pracownicy są oburzeni i w takiej atmosferze pracuje się fatalnie. Moim zdaniem ma on jakąś rodzinę wśród kierowników tescowych bo innego rozsądnego wytłumaczenia nie widzę. Podsumowując ogólnie przyszły pracowniku tej agencji. Jeżeli nie masz rodziny, swoich zainteresowań oraz całymi dniami nie masz co robić to jest to praca dla Ciebie. Jeżeli szukasz normalnej pracy, gdzie Twoi pracodawcy są chodź troszkę wyrozumiali i portafią pojąć że masz swoją rodzine to omijajcie tą agencję szerokim łukiem.

   
savio
@MP 08.02.2016 14:03

Przykład mobbingu

   
Fresh Rules

Teszco na Bojkowskiej hmm... pracowalem tam niedawno coz mozna powiedziec szkoda tylko magazynierow... Kierownictwo?aaaa szkoda pisac Ci co byli wporzadku dla ludzi to zostali zwolnieni a Ci co byli ogarnieci to sie juz zwolnili a ta co zostala holota to (usunięte przez administratora) mendzera.

   
Obserwator

Zobaczcie co robią kierownicy, narzekają na pracowników a sami nic nie robią. To niech sami pokażą jak się pracuje chętnie zobaczę. Zwolnić to cholerstwo, zatrudnić nowych i spokój, a nie najgorszych zostawić na stołkach, niech się reszta z nimi męczy. Jeden kierownik na halę a reszta do Żabki.

   
Daniel

Jak się komuś nie chce pracować to każdy powód jest dobry żeby ponarzekać!!!

   
Mm
@Konar 18.01.2018 23:19

Kur....dobrze że stamtąd uciekłam i większość mądrych ludzi też tak zrobiło.

   
Szkoda

Jak zatrudniasz się na wysokim składzie to uważaj, będziesz pickowal towar tak czy inaczej więc nastaw się psychicznie na to. I to głównie pickowal. Kilka ton normy dziennej o ile nie kilkanaście. Nie mówię tego żeby hejtowac bo praca jest znośna na wózku, normy nie są jakieś tragiczne ale chodzi tutaj o faktyczny czas jaki spędzisz na wysokim składzie i o to że nie wszyscy są w stanie dźwigać jak muł. Wszyscy porobili papiery na retrak i obecnie jest za duża kolejka na to żeby sobie posiedzieć i odpocząć od pickingu. Pożegnałem Tesco chociaż nie było tak tragicznie.

   
Kaloryfer RT

Aktualne standardy Tesco na Bojkowskiej dla bezpośrednio zatrudnionych: - 2955 zł brutto po 6 miesiącach pracy jako magazynier ( obojętnie czy za spacer z pieskiem czy rodeo na wysokim składzie), temperatura trzy strefowa. - zniżka 10% po przepracowaniu 6 miesięcy (trzeba się upominać i podania o nią składać żeby otrzymać ją terminowo) - w bistro na sklepie (nie stołówce magazynu) 20% zniżki, też po pół roku pracy - bony na świnta 700PLNów wyłącznie do wydania w sklepach Tesco Polsko (oczywiście podatek dochodowy pobrany odpowiednio wcześniej z wypłaty).

   
Ernest
@Kaloryfer RT 13.09.2017 15:36

Podajesz kwotę która jest dla magazyniera (aktualnie 5zł brutto większa) a nie dla operatora wysokiego składu która jest 500zł brutto wyższa.

   
katarzyna

Trzeba być świrem żeby zatrudnić się przez pulire.

   
Ernest
@katarzyna 22.11.2017 09:30

Tylko szkoda że operator wysokiego składu zarabia mniej od agencji tak samo zasuwając.

   
Sjshsbsb

Kierownicy wgl nie ogarnieci zmianowi tak jak i zespołu wzięci z lapanki zero doświadczenia i nadgorliwość gorsza od faszyzmu . Ukraińcy z agencji są nie ogarnieci i nie przeszkoleni natomiast $$ nie jest źle od kad pracuje w Tesco nie dostałem mniejszej wypłaty niz 2400 netto jednak praca w takiej atmosferze gdzie ludzie chodzą i smeca bo nie ma pracy a wpychani są na siłę w soboty i święta jest dla mnie śmieszne

   
anonymous
@NICK 30.11.2017 13:33

Popieram w całości zresztą normalni ludzie też już dawno stamtąd uciekli

   
Hades hjhj

Czy ktoś wie kiedy jest rekrutacja w Tesco ???? Chodzi mi pod Tesco nie pod firme z góry dziękuje :3

   
Darek
@Hades hjhj 02.11.2017 20:43

Daj sobie spokój, szkoda zdrowia psychicznego

   
Łuki

Pracuje tu 3 miechy i dziewie sie tym co pracują tu dłużej. Ktoś wie kiedy startuje Zabka w Szałszy?

   
pulire

a co do agencji pulire, to proponuje iść coś tam u nich załatwić to już załatwiliście. Niekompetencja tych koordynatorek jest wyższa niż one same :):):) jak one się tam dostały?????:) ale siedzieć na stołówce to sa pierwsze, tego już nikt nie widzi im uwagi nikt nie śmie zwrócić, ale jak zwykły robol usiądzie 5 min dłużej to jest afera na cały magazyn

   
T2

Hej jestem z magazynu Tesco Teresin u nas jest gorzej co nie którzy pracują na magazynach Piotra i Pawła w Teresinie ,a tak po za tym sama Ukraina .

   
karol

Piszcie krótko bo nikomu się nie chce tyle czytać.

   
Ktosik
@karol 26.02.2017 12:53

Gon sie leniu, zajebiscie sie czyta!

   
Jeremi

A widzieliście te natryski jakie są w Tesco??? syf brud smród, aż strach wchodzi do tych łazienek żeby się nie zarazić, te brudne kafelki, te zasyfione i nie domyte prysznice żal patrzeć na to. Ja pamiętam jeszcze czasy pracy końca lat 80-tych i niby były gorsze te czasy ale każdy pracownik miał podwójną szafkę, oddzielną na odzież czystą - ręcznik, mydło i oddzielną na odzież roboczą, Tesco czegoś takiego nie uznaje, jest jedna wąska szafka na czystą i roboczą, gdzie ta czysta odzież przechodzi smrodem, potem z odzieży roboczej, nie mówiąc że nie ma już miejsca na ręcznik, kosmetyczkę a rzeczy zimowe i tak trudno zmieścić, ale Tesco ma takie procedury i zasady, że nie liczy się pracownik tylko targety i wykonanie normy, taki pracownik się nie umyje bo syf i brud w łazienkach, przyborów nie ma gdzie zmieścić a Lider odpowiedział że " przecież możesz przychodzić do pracy w roboczych ubraniach i tak samo jeździć po pracy do domu, nie biorąc tego pod uwagę że człowiek po pracy może jechać coś po prostu załatwić na miasto do urzędu i co ma w tych śmierdzących ubraniach iść? Przemawia przez tych Liderów BURACTWO i CHAMSTWO, zastanawiam się w jaki sposób oni się dostali na te stanowiska???? . Nie mówiąc o panującym smrodzie w Szatni i unoszącym się fetorze na korytarzach śmiechu warte, w latach Komuny na którą tak wszyscy narzekali te warunki były o dożo lepsze, szatnie, szafki, łazienki, szafki śniadaniowe co Tesco nie wie o co chodzi z tymi szafkami a w zakładach na Strefie każda firma stosuje takie szafki . Ciekawe jak by coś takiego zgłosił do Sanepidu I POINFORMOWAŁ Inspekcję Pracy???

   
tewr
@wózkowy 08.05.2017 20:31

Widocznie kobitkom potrzeba jeszcze męskiego ogona, popatrz na was a w domu kij od szczotki i jazda.

   
iza

Sprzedam ajfoby do wózków widłowych ,wyczyszczone więcej info na maila [email protected]

   
Iza

Sprzedam ajfoby do wózków widłowych na Tesco ajfoby wyczyszczone pracowałem tam 4 lata temu i mi zostały więcej info [email protected] Pozdrawiam

   
ziom

witam serdecznie Mi zaproponowali prace na Stanowisku magazyniera - wysoki skład poczatkowa płaca 3450 złotych proszę o wiecej info ..

   

Zostaw opinię o Tesco Dystrybucja - Gliwice

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Tesco Dystrybucja