Tesco Dystrybucja
2 134 6 1

Opinie o Tesco Dystrybucja

Karolina

@Xxxx, @Konar, dziękuję za bardzo obszerne opinie. Niemniej jednak proszę o nieużywanie wyrażeń mających znamiona pomówień. Długo już pracujecie w Tesco Dystrybucja w Gliwicach? Jakie zmiany według Was powinny zajść w firmie, aby ten pracodawca był bardziej atrakcyjny dla obecnych, ale i przyszłych pracowników? Czy ktoś z Was jeszcze chciałby coś dodać na temat pracy w Tesco Dystrybucja w Gliwicach?

Konar
@Karolina 16.04.2018 12:21

Jakie zmiany hmm, bardziej bym zastosował terapię szokową - był taki program "kryptonim szef" i z miłą chęcią zaprosiłbym Dave Lewis'a do takiej nie zapowiedzianej kontroli jako magazynier lub / i operator wózka wysokiego składowania, żeby sam się przekonał co tam się dzieje - tak żeby nikt się nie zorientował, że On to On. Przechadzając się miedzy alejkami usłyszałby nie cenzuralne słowa w jego stronę i że każdego norma goni a On przeszkadza. Ciekawi mnie też czy po miesiącu zdoła wykonać normę, tak jak reszta pracowników. Dozna nie jako upodlenia pytać się kierowników o zaczerpnięcie wody z dystrybutora, jak nie to zostanie ukarany "czerwonym światłem" z BHP (tak są tacy kierownicy, nie wszyscy). Po pewnym czasie się zorientuje, że coś jest nie tak z systemem oceniania pracy i dostanie odprawiony w kwitkiem "bo coś wymyśla, przecież się to wyrówna" po czym stwierdzi, że słowa które usłyszał są po to, żeby kierownik się go pozbył. W pocie czoła przerzucałby towar i zobaczy jak kierownicy (nie wszyscy) sobie rozmawiają, śmieją się lub zajmują się swoimi zachciankami (oglądają (usunięte przez administratora) grają na telefonach itp.)? W styczniu musiałby rozplanować cały należny mu urlop, jak nie to zrobią to za niego. Można by było pisać... Wystarczy przewinąć stronę w dół i czytać nasze komentarze. Jestem pracownikiem od początku istnienia tego magazynu i niestety widać stopniową samo destrukcję. Chciałbym nadal pracować, ale musiałoby się zmienić tak naprawdę 70% magazynu. Chciałbym zobaczyć jak każdy inny pracownik niż magazynier czy operator wózka wysokiego składowania po 3 miesiącach pracuje na równi z pracownikami z długoletnim stażem (wg. Pani kierownik działu personalnego jest to możliwe). To, że ktoś wspiął się na drabince rozwojowej wyżej to nie znaczy, że może traktować osobę niżej jak zło konieczne, śmiecia. Rok temu była ankieta wewnętrzna z której wynikło, że kierownicy są dla pracowników nie mili, nie wspierają pracowników fizycznych. Oczywiście kierownikom i górze to nie pasowało. I tak najśmieszniejsze było to, że my magazynierzy i operatorzy wózków wysokiego składowania mieliśmy napisać "Co możemy zrobić, żeby to naprawić". Co należałoby zmienić: - komunikacja - niestety nie są przekazywane istotne dla pracownika fizycznego informacje na danym odcinku tylko to co usłyszysz (nowości, zmiany) - powaga - unikanie, zbywanie, robienie z pracownika głupka to najgorsze co może być - kolesiostwo - każdy pracownik danego szczebla powinien być traktowany identycznie - rotacja - zmiana odcinków pracy, nie według dobrych relacji tylko według sprawiedliwego podziału - elastyczna norma - to byłoby trudne do zrobienia, ale jest to realne, chodzi mi tutaj, żeby norma była regulowana do ilości pracy, przy czym wytyczając maksimum wydolnościowe np. przy nawale pracy norma nie przekroczyła 1250pkt (więcej pracy niż pracowników) - równo uprawnienie do benefitów - rozumiem pracowników z dziećmi, więc nie pracują na zmianę nocną, ale dlaczego ja jako singiel nie mam wczasów pod gruszą, mam mniejsze bony świąteczne, do urlopu w okresie letnim Oni mają pierwszeństwo? Przecież pracujemy na równi? Czy mam jak niektórzy oszukiwać, że mieszkam z X ludźmi, żeby obniżyć przychód na osobę w gospodarstwie domowym? - kierownik ma być kierownikiem - tutaj proponowałbym zrobić test IQ obecnym kierownikom, a osoby nie zależne sprawdziły czy umieją zarządzać zasobem ludzkim jak i ciągłością pracy magazynu. Naprawdę da się odczuć, że przychodzą do pracy utrzymywać relacje towrzyskie. - szanowanie pracowników z długim stażem - po 5 latach pracy dzień urlopu jako podarunek dla pracownika? Nie jest to coś co pozwala mi się czuć docenionym pracownikiem. Ale płaca wg. stażu byłaby tym czymś. Wystarczy spojrzeć na innych pracodawców np. Lidl, Biedronka - czynnik ludzki - pamiętaj, że jesteśmy tylko ludźmi - Tobie się rozsypie paleta lub Roll Cage to ucieszy Cie fakt, że pomoże ktoś Ci ją pozbierać i na odwrót - komuś się rozsypie podjedziesz pomóc pozbierać. Nie każdy jest wysoki, więc wypada pomóc drobnej niskiej kobiecie wrzucić na górę np. zgrzewki wody mineralnej. Niestety kierownicy staną i się gapią na takie sytuacje lub głupkowato komentują i się podśmiewają. Można by było przytoczyć ostatni wypadek w pracy naszej koleżanki, której przy zabezpieczaniu Roll Cage pękł pasek i uderzyła głową w posadzkę - nie byłem świadkiem rozmów z udziałem karetki pogotowia, więc nie chcę pisać co usłyszałem, ale jeżeli to prawda PIP miałby co robić. - rozwój osobisty, awanse - nie powinny być zależne od pozytywnych relacji między kierownikiem, a pracownikiem tylko od wyników pracy i tego co ma się w głowie.

Młody
@Karolina 16.04.2018 12:21

Wystarczy do PIP i BHP zgłosić zachowanie naszych kochanych przełożonych . Do dzieła kochani !!! Co wy na to ??

Konar
@Młody 20.04.2018 23:14

Niestety nic z tym nie zrobisz, każda kontrola jest zapowiadana. Mam nadzieje, że w końcu to co piszemy dotrze do Dave Lewis'a i zrobi z nimi porządek.

Anonim
@Konar 16.04.2018 22:46

Sama prawda. Zasada jest jedną-kierownik może być największym debilem, ale ma ślepo wykonywać polecenia góry i im gorszy dla ludzi, tym lepiej ocenia go góra. Opcje? PIĆ NA WODĘ patrząc kto Przez nie przechodzi! Nie wiem, czy zwrociliscie uwagę, ale przy ostatnich redukcjach polecili wszyscy kierownicy normalnie odnoszący się do pracowników!! Pozostali mierni ale wierni. Na temat kierowniczki K. szkoda nawet pisać dno dna!! Podsumowując trzeba mieć w tej firmie stalowe nerwy i du. e ze stali żeby wytrzymywac ta atmosferę i niektórych ludzi!!!

JT one hundred %

Czy jest taki drugi zakład pracy w Polsce w którym pracodawca tak bardzo chce się pozbyć swoich pracowników a jednocześnie żąda zysku?..Dramat..tutaj można by książkę napisać o (usunięte przez administratora)przełożonych w stosunku do pracowników, chamstwie i nieustannym szukaniu "haka" na pracownika żeby tylko nadawał się do zwolnienia albo co najlepsze, żeby sam się zwolnił..o przekrętach na paletach, ustawionych rekrutacjach na stanowiska itp., kolejny tom encyklopedii mógłby powstać..tak naprawdę nie ważne co się tu napisze i kogo z imienia czy nazwiska "wyróżni" W CD Tesco Gliwice będzie tylko gorzej , aż do ostatecznego zamknięcia..PS Panowie i Panie w zielonych i żółtych kamizelkach, jest takie staropolskie przysłowie " Im kto mniej wart, tym wyżej głowę nosi", pamiętajcie bądźcie uprzejmi i życzliwi dla ludzi w swojej drodze na tescowy szczyt, bo możecie ich spotkać gdy będziecie z niego spadać..pozdrawiam

Ktoś
@JT one hundred % 12.12.2018 15:46

Szczerze napisane pozdrawiam

Sprzątaczka

Panie Mirku K. Jeszcze raz zobaczymy w szatni obierki z pomarańczy na ziemi albo folie na magazynie rzuconą na środku alejki to porozmawiamy przy zmianowym i udokumentujemy to zapisem z monitoringu lub zdjęciami. Ostatni raz Ostrzegamy !!! Mamy dość tak bezczelnych zachowań w stosunku do nas .. Nie wspominając o agresywnej kulturze jazdy podczas wykonywanej pracy ale to już inny temat

Taki ktoś
@Sprzątaczka 09.12.2018 18:34

Jemu tesco zycie uratowało

Szukasz pracy?

what the ...

ktoś tu napisał że jest bogaty fundusz socjalny i konkursy - ok spoko ale zauważcie że te konkursy nie są dla pracowników (w przypadku takich w których biorą udział dzieci a wiemy że to rodzice robią te prace) one są dla kierowników. dziwnym trafem co roku wygrywają dzieci kierasów a te głosowanie to też fikcja... biorą po dwoje ludzi z magazynu i udają że nie wiedzą czyje są kartki kierowników. praca w tesco podoba się (usunięte przez administratora) którzy chodzą (usunięte przez administratora) a wigilia też bardzo fałszywa - fakt jedzenie spoko ale w innych firmach nie cisną ci jedzenia jedno po drugim żeby się udusić i broń boże żebyś nie siedział dłużej jak pół godziny.... widać że firma pada, trudno szkoda tylko ludzi i przyjaźni. dojdzie do tego że trzeba będzie kierownikowi zgłaszać siku i kupę albo czy laska poszła zmienić podpaskę a on pójdzie z tobą potrzymać drzwi z zegarkiem w ręku. a sami chodzą na górę do jadalni na przerwy na kawki i gadu gadu. i te chodzenie po magazynie i śmichy i opowiadanie głupot albo oglądanie filmów na YT . tego nikt nie widzi? oni mogą wszystko bo mają kamizelki? a i sprawa telefonów , pracownik nie może go posiadać a kierownik może i chodzić i pokazywać prywatne zdjęcia ? czy też kobitka jeżdżąca na myjce i plotkująca z psiapsiółką...to nie przedszkole moi drodzy. a karać za siedzenie dłużej na kawie powinni osoby które się tego dopuszczają i to nie -300 czy -600.... sami do tego dopuścili. a no i dziękujemy za szkolenie UDT w sierpniu b.r. o którym było tak głośno. i czekamy na te nowe inwestycje na 2019 rok panie menager...

Taki ktoś
@what the ... 06.12.2018 15:43

Drogi kolego, nikt nie może Ci zabronić posiadania telefonów nawet w pracy!!gwarantuje ci to konstytucja, art49 mówiący o wolnej komunikacji, pamiętam że jakiś retrakarz na groserce o tym mówił, ale on już chyba nie pracuje

FreschLady

Zastanawiam się skąd tak złe opinie. Pracuje w gliwickiej dystrybucji już 3 lata. Owszem normy mamy większe i pewnie bedą jeszcze większe, ale jeśli większość ma zielone światła to chyba nie jest tak źle? Żadna z moich poprzednich firm nie dawała paczek na święta i bonów jednocześnie, nie organizowała tyle konkursów od tych plastycznych po loterie paragonowe czy loterie wspierające obecność w pracy. Przecież mamy forum pracownicze wiec czemu żale nie są wylewne tam zamiast tu w internatach ? Jedyne co mi przeszkadza to odzież robocza gorszej jakości i brak kawy/cherbaty na FF .

Kumpel
@FreschLady 06.12.2018 00:15

Spróbuj odezwać sie na forum pracowniczym a długo popamietasz cichą zemstę kierowników. Każdy wniosek pracowników jest odkładany na później albo olewany. To tylko czcza gadanina. A to co sie dzieje na GR to istne szaleństwo ostatnio.

Taki ktoś
@FreschLady 06.12.2018 00:15

Właśnie, takie masz zdanie bo za krótko pracujesz, każda normalna firma płaci premie za frekwencję a nie jak tesco losuje 3 osoby z pośród 480!!!, premie jak dasz rade to zrobisz ale zobaczysz z czasem jak łatwo ci ją utną, co do paczek to się zgadzam nie każdy daje paczki i Bony bo z reguły firmy dają kasę przelewem nie.... BONY HAH LOL!!! Przekonasz się jeszcze jak tam jest ale prawda będzie bolesna

Ktoś

Tyle złych słów wstyd każdy powinien się cieszyć że ma pracę i szanować ją bo niewiadomo co go może czekać w innym miejscu pracy moje zdanie jest takie pracuję na siebie i jestem bardzo zadowolona z tej pracy a naprawdę nie warto wymawiać złych słów bo karma zła wraca a potem dopiero się niektórym gwiazdom oczy otworzą ale wtedy może być za późno

Taki ktoś
@Ktoś 03.12.2018 19:36

Od razu widać że nie pracujesz tam fizycznie, pewnie albo jesteś kierasem albo grzejesz zad na krześle w personalnym

Groser Man
@Ktoś 03.12.2018 19:36

"każdy powinien się cieszyć że ma pracę" to nie komuna Dziś należy szanować pracownika, rynek pracy jest ogromny a coraz wiecej pracodawców ma problemy z zatrudnieniem. Negatywne opinie na pewno temu nie pomogą, a niemal 100% opinii tutaj pokrywa sie z prawdą. Kolega ma rację, albo grzejesz stołek, albo pracujesz od niedawna. Jeśli tak to przejrzysz na oczy w swoim czasie :)

Ktoś
@Ktoś 03.12.2018 19:36

Tu się mylisz pracuję fizycznie i firmie jestem bardzo długo

Ktoś
@Taki ktoś 04.12.2018 09:04

Nie jestem Ani kierasem ani personalnym pracuję fizycznie i szanuję tą pracę a ten ktoś to również osoba tak jak i ty tylko że ja nie mam zamiaru krytykować nikogo bo to niegrzeczne a widzę że jesteś osobą z którą niewarto rozmawiać bo i tak skrytykujesz moją odpowiedz po swojemu pozdrawiam serdecznie no i powodzenia życzę

Taki ktoś
@Ktoś 04.12.2018 17:38

Czyli w takim razie poprostu cię pogrzało skoro bronisz firmy która nie szanuje również ciebie, nie chrzań pracowałem tam 7 lat, a jak jesteś taki(a) cwany(a) podaj tu nazwisko, widać że tesco ma swoich ekstremistow tak samo jak islam, haha haha, a wysadzisz się w powietrze krzycząc "resco akbar"!!!!!??

Taki ktoś
@Taki ktoś 05.12.2018 21:27

Tesco (usunięte przez administratora)

Ktoś
@Taki ktoś 05.12.2018 21:27

Dzięki tej firmie mam na chleb i rachunki a ty ty co krytykuje zamknij jape w końcu zamilcz bo (usunięte przez administratora) farmaZony

Taki ktoś
@Ktoś 05.12.2018 22:04

Haha haha, umarłam że strachu

leszek

Jak wam sie niepodoba praca to droga wolna poszukajcie sobie nowej firmy a nie tylko wiecznie tylko nazekacie

anonim

(usunięte przez administratora)

Kumpel

To prawda że paru osobom już nieźle odwala. Zielone kamizelki wcale nie lepsze. Judasz szaleje, Pepa wcale nie lepiej a o Tekli nie wspominam. Irek zaciera tylko ręce jak tu wlepić jakiejś przyjęciówce minis 300 za jakiś drobiazg. A teraz jeszcze czepiają się tych przerw w pikingu. System kar i obowiązków pracowników sięga stanu krytycznego. Zwykłe wyjście do toalety to już przekroczenie czasu nieproduktywnego. Jeszcze chwila i za toaletę dostaniemy minis 300. Ale to wszystko ma tylko jeden cel. Ludzie muszą mieć coraz więcej czerwonych świateł by można ich zwalniać. Jeśli plotki są prawdziwe to za kilka miesięcy Tesco się w Polsce akończy. A odprawy dla tylu ludzi to kolosalne pieniądze

Bardzo zdziwiony

Jeżeli źle się wam tam pracuje,polecam zmianę pracy bo szkoda nerwów. W Gliwicach jest masa pracy również za te same pieniądze co ma Rt . Wiem bo sam tak zrobiłem . No ale nie którzy liczą na odprawę. ...żal...

Semyaza

Brak logiki, brak szacunku, brak kompetentnych przełożonych. W której firmie musisz latać za przełożonym kilka dni by zmienił 'Twoja ocenę' za dany dzień ? Absurd. Zastanawiam sie od pewnego czasu, która firma nie posiada naczep by móc zaladowac towar i wyslac go na sklep ? Który baran odpowiada za to wszystko ? Pracy nie ma, ocena produktywnosci jest. Mam sobie wyczarować tą robote, czy zrobić norme na plecach kolegów i być znienawidzony ? Tesco dystrybucja wydajcie książkę pt. ' jak zostać Januszem biznesu ' Później wydajcie drugą część tytuł proponuję ' jak obudzić się z ręką w (usunięte przez administratora) '

Boyka
@Semyaza 04.11.2018 03:01

Prawda,jak można oceniać kogoś jak nie ma pracy aby wykonać normę??? Później przez to wszystko przez te nerwy ludzie kłócą się między sobą o karton czy o paletę ... Zaniedlugo normalnie będzie MMA bo ludzie na parkingu potrafią powiedzieć sobie część przed pracą a w pracy na magazynie patrzą na siebie jak by mieli stoczyć ze sobą pojedynek . Szkoda słów , a to wszystko przez panów zarządzających.

Pacyficjusz

Słyszałem że niektórzy idą do stokrotki na kasę podobno lepiej płacą.

Marzena

Czy to prawda, że w III kwartale 2019 roku Tesco ma się wycofać z Polski? Doszły mnie słuchy, że do tego czasu chcą zmusić pracowników do rezygnacji z pracy, aby jak najmniej wypłacić odpraw. Czy ktoś może to potwierdzić?

Bezdomny
@Marzena 02.11.2018 01:25

Oczywiscie ze tak , kierownicy w Gliwicach stali sie wredni nawet ci co wydawali sie spoko co do pracowników. Ale malo tego , kiedy nie ma pracy naprawde nie ma co robic , kierownicy i tak oceniaja cie po cyfrach na komputerze. Dla nich to co pokazuje system , to świętość i nie ma gadki.

Bardzo zdziwiony

Widzę że nowy manager w okularach nawet tu zabronił wam się wypowiadać

Kumpel
@Bardzo zdziwiony 30.10.2018 23:20

A jego dziewczyna szaleje i straszy ludzi zwolnieniem z pracy jeśli nie będą grzeczni. Już poleciała dziewczyna po 15 latach roboty w tej firmie. Żenada. Tak się tutaj traktuje doświadczonych ludzi. Ta firma to przedszkole. Wizerunek jest ważniejszy od bhp albo zdrowia ludzi.

kolega zmianowego

a panowie na trzecich grupach kradną orzeszki

Zdziwiony
@kolega zmianowego 22.09.2018 23:40

A panie na pierwszych zmianach wcinają kanapki. Bardzo "ładny i miły" komentarz Kolego zmianowego

Xxxx
@Zdziwiony 24.09.2018 13:35

Pan kolega zmianowego pewnie jeździ do pracy na białym góralu okrągły rok,pracuje tam dwa lata a wie wszystko najlepiej , wiadomo kto, przecież wszyscy się tam znamy:)

Babajaga

Chciałbym podziękować kierownictwu w żółtych kamizelkach za bardzo nieuczciwe podejście do sprawy z grupami na zmianach . Życzę wam z całego serca aby was kiedyś usunięto że stanowiska lub zmieniono wam godziny pracy(zmiany) i wtedy zrozumiecie jak bardzo nieszanujecie ludzi. Szczerze to z tego co widzę to firma zaczyna powoli wycofywać się z Polski przez to już nikt nikogo nie szanuje, liczy się tylko procedura i znalezienie nowego stołka.

Zdziwiony
@Babajaga 12.09.2018 19:13

To problem który dotknął wielu z nas. Ludzie którzy razem docierali do pracy z innych miast zostali rozdzieleni. Są osoby które poświęcą od przyszłego miesiąca dwie godziny na dojazd do pracy w jedną stronę. NIE WIEM PO CO BYŁA PRZYGOTOWANA LISTA NA KTÓRĄ WSZYSCY SIĘ WPISALI. I BYŁO DOBRZE. Ale żółte kamizelki postanowiły namieszać. Oni zmuszają ludzi by się chyba sami zaczeli zwalniać. ALE PUPILE NADAL MAJĄ GRAFIKI I ZMIANY TAK JAK IM PASUJE. Innych ludzi odsyła się z kwitkiem.

RT

Pracuję tam od początku i niestety muszę stwierdzić ,że coraz gorzej się tam robi.Kierownicy to jest jakaś pomyłka,ostatnio liczyliśmy tych,co się nadaja (mowa o grocerce) i naliczyliśmy aż 2 którzy mają pojęcie o pracy,reszta to jakieś barachło.O zmianowych nawet nie warto się wypowiadać.

NieTakaNowa
@RT 20.01.2018 09:38

Zmiany, zmianami - dziać się coś musi. By ludzie gadali. Kierownicy, kierownikami - od początku nie pracuję, ale z tego co wiem, to niektórzy kiedyś zaczynali od magazyniera - czyli awans jest możliwy. (więc może zamiast narzekać niektórzy powinni spróbować na opcjach) . "Stosunki" na linii magazynier - kierownik określam, jako każdy kierownik ma swoje stadko pupili i przydupasów. Niestety pielgrzymki na papierosa i częste przerwy dostrzegamy wszyscy. Praca ok, wypłata średnia (chyba, że masz nadgodziny), socjal ok.

Konar
@NieTakaNowa 29.03.2018 22:09

Tylko dlaczego niektórzy awansują na stanowisko np. "Pani kierownik zmiany" poprzez intymne kontakty i plecy? Bo wiedzy niestety nie ma i z każdą pierdołą odsyła do "zmianowych z jajami". Czas zmienić pracę! Pozdrawia GR Gliwice!

Retrakarz
@Konar 07.04.2018 23:32

Zgadzam się, pracuję tam prawie od początku, za kilka dni idę na rozmowę o pracę, czas zmienić pracę, Tesco jest dobre tylko na chwilę ale i tak widzę tam same" negatywy ", Tesco to parodia zakładu pracy, pracują tam dwa rodzaje ludzi, jedni to ludzie którzy dostali się akurat tu do pracy i narazie pracują drudzy to ludzie którym "Tesco uratowało życie" dając pracę :))) " całe życie wydobycie "jak mawia Mirek. K. od kiedy pracuje w Tesco obserwuje zmiany tylko na gorsze.... Niestety

Retrakarz
@NieTakaNowa 29.03.2018 22:09

Właśnie widać że nie pracujesz za długo... Social ok??? Śmiechu warte!!! Ciekawe gdzie ty widzisz ten socjal!!? Bony na świeta: co roku podwyżki a progi zarobkowe do obliczenia bonów cały czas te same, czyli po obecnej podwyżce jeśli jesteś sam i jeździsz na Rt to dostaniesz 150zł do wykorzystania tylko w Tesco, a w Tesco jest drogo. (oczywiście Bony tylko na Boże Narodzenie) bo teskowa religia nie uznaje Wielkanocy! Karta multisport? Oczywiście że jest i Tesco dopłaci ci tylko 20zł do 120zł śmiech na Hali!!! Prywatna opieka medyczna?? Jest... Jak się domyślaćie, trzeba za nią samemu zapłacić!!! Śmiech na hali!!! WCZASY POD GRUSZĄ:) 200 do 400zł co 2 lata!!! I to pod warunkiem że zakładowa komisja ci je przyzna, jak się domyślaćie mało kto dostaje, To jest dopiero śmiech na hali!!!! Paczki na świeta? Są :D i co z tego skoro w nich dostaniesz połowę Ch.... Ych rzeczy jak r Np rodzynki!!! Więc ja się pytam gdzie ty widzisz ten socjal??? Chyba że w poprzednich firmach nie miałeś żadnego bo w Tesco to jest pakiet ale Ściemy!!! Pracowałem tam ponad 6 lat i z doświadczenia wiem że jeśli uważasz drogi kolego że tam jest nawet ok to znaczy że jesteś jednym z tych ludzi którym Tesco uratowało życie!! Albo jak to kiedyś określił jeden z retrakarzy jak zatrudnił się w Tesco że "złapał Pana Boga za nogi"!!!.... Tyle tylko że Boga nie ma... A już na pewno nie na bojkowskiej 85!!!

AntyRemigiusz
@Retrakarz 08.09.2018 00:58

Odezwał się Pan Remigiusz najlepszy i super wszystko wiedzący hahaha

Retrakarz
@AntyRemigiusz 08.09.2018 08:10

Zgaduj dalej

Dobry Pasterz

Pracuje tam od początku i kiedyś ta firma żyła lecz w tym momencie ona umiera ... ale nie przez brak pracy lecz przez ludzi jacy tam pracują. Kierownicy maja gdzieś problemy zwykłych pracowników , jedyne ich zajęcie to siedzenie z nóżkami w górze (w tej firmie policzyłbym na palcach jednej ręki kierowników z powołania a nie łowców zielonej kamizelki) aktualnie trwają rekrutacje na nowych kierowników i kto chce zostać kierownikiem? 90% ludzi po 20 lat co ledwo przestali sutka ssać lub ameby umysłowe (prymusi kierowników którzy tylko donoszą) Tak... takie jest piękne życie w pracy . Masz jakiś problem w pracy? nic nie szkodzi i tak nikt ci nie pomoże a jeszcze wyśmieje i obmówi . Firma posiada stołówkę w której zjesz odgrzane jedzenie .. o przepraszam świeże zjesz tylko ok 12 do 14 każdego dnia b wtedy je elita kierowników a ty jako zwykły pracownik masz do wyboru mielonego z wczoraj .Wózki oj tak nasze maszyny.. czyli dzienne bitwy o swój szczęśliwy numerek bo innym cyfry przecież nie wykręci. Na sam koniec powiem tylko tyle że w tej firmie szanuje sie ludzi którzy wbijają nóż innym w plecy (taka metafora) , jeżeli pracujesz uczciwie i tak zawsze będziesz upodlony.

Fryzjer
@Dobry Pasterz 24.08.2018 19:51

Na tych drugich zmianach to wtrasznie się dzieje , nikt nikogo nie szanuje i obgaduje . To na porządku dziennym . praca była by lepsza bez takich insektów lecz jest ich zbyt dużo

dasza

Witam prosilbym o zmiane chasel w komputerach do sprawdzania norm gdyz sa takie osoby z Groccery z grup 2 ze sprawdzaja sobie normy a potem nic nie robia.Siedza w alejkach i bawia sie komorkami ,notorycznie sa to te same osoby.Podjezdzaja pod komputery Na rampach Przyjeciowych i sprawdzaja Normy.

2 grupy
@dasza 14.08.2018 11:08

Naucz się pisać

1 grupa
@dasza 14.08.2018 11:08

Dasza wróć do szkoły i naucz się ortografii. Oraz zajmij się swoimi sprawami a nie patrz co robią inni. Jeśli ci żal że inni gadają to też tak rób. Rany ta firma to istne przedszkole.

Konar
@dasza 14.08.2018 11:08

Na jadalni jest tzw. skrzynka pomysłów, więc po przeczytaniu Twoich uwag dniem jutrzejszym zaproponuję, że podczas rekrutacji, prócz testu matematycznego, niech wprowadzą również test ortograficzny. Co do haseł krótka piłka - zrobić dostęp dla każdego pracownika weryfikację normy w każdej chwili, kiedyś był taki zamysł ale jednak umarło śmiercią naturalną.

Dlaczegoja

Najgorszy sklep w jakim kolwiek byłem to Tesco na sosnicy ul.wielicka niektóre ekspedientki bo nie pisze że wszystkie są tam tak nie miłe wredne i wscibskie ryje że aż nie chce się wracać do tego super marketu wiecznie mają ryje niezadowoline z życia o cokolwiek zapytasz lub żeby łaskawie (usunięte przez administratora) ruszyła potwierdzic na kasach samoobsługowych to na mordzie wypisane że co ja chcę jakim prawem się odzywam i jakim prawem przerywam jej pogawędke i plotunie z psiapsi tescowej totalne dno pozdrawiam ruda wredna gwiazde śmierci brawo za obrabianie (usunięte przez administratora) klienta totalne dno mam nadzieję że zlikwidują ten sklep a was na zbita morde (usunięte przez administratora)

Zdziwiony
@Dlaczegoja 17.08.2018 23:48

Czemu piszesz na forum Tesco dystrybucja o markecie na wielickiej. TO DWA INNE MIEJSCA !

Dlaczegoja
@Zdziwiony 18.08.2018 22:30

Będę sobie pisać gdzie mi sie podoba!!!!

Konar
@Dlaczegoja 17.08.2018 23:48

Po pierwsze... Może daj księdzu na tacę i podczas kazania niech to wygłosi. Serwis GoWork.pl służy do komentowania pracodawcy pod względem warunków pracy, atmosfery jak i udogodnień lub utrudnień dla pracownika. Tesco - sklepy, a Tesco - magazyny to dwie różne bajki. A to, że matka, żona lub kochanka (chyba, że jesteś homoseksualistą - nie wnikam) raz na rok każą iść Ci do sklepu i kupić produkt to nie wyżywaj się na stronie która nie dotyczy Twojego problemu. Masz jakiś problem to pisz tutaj: https://tesco.pl/opinie/

rolsrojs

Super sprawa te disco polo na nocnych zmianach, naprawde

Konar
@rolsrojs 21.08.2018 19:54

Jak dla mnie nie jest to super, parę kawałków no ok, a potem głowa pęka... Wolałbym coś bardziej zróżnicowanego. Różne gatunki muzyczne byłyby najlepszym rozwiązaniem.

Łukasz

Raz zeby zarobić musisz coś od siebie dać, nie jest to lajtowa czy spoko praca. Nie ważne gdzie już po półtorejnh jest się spoconym jak świnia. Najlepiej to się mają operatorzy wysokiego składu. Prawie nic nie robia a kasę mają lepszą niż picker tzn jak się piker postara to może mieć wiecej lecz nie widziałem tam takiego Polaka bardziej widoczna jest Ukraina bo to wkoncu siły do pracy. Ogólnie kiepska praca, kasa i klimat. W tej firmie nie nauczał mnie Polak tylko Ukrainiec którego wogule nie rozumiałem , (usunięte przez administratora) bez sensu i śmiał się do swojego drugiego kolegi co chwile.. jak ktoś lubi (usunięte przez administratora) i zapierdol to polecam z 3tys może zarobicie :D

anonymous

Widzę że tak tyracie murzunki że nawet nie laska odpowiedzieć...jesteście zwykłymi czarnuchami dymqnymi w (usunięte przez administratora) jak leci

Elizabeth

Prawda Pani Krystyna. K chyba myśli że jest ksiezniczką na magazynie i wszystko jej wolno... Co do tej osoby mogę rzec że jest to pani z bardzo przerośniętym ego i ewidętnie pyskatej naturze przez co lepiej jej unikać i najlepiej do niej nie podchodzić bo i tak powtórzy wszystkie twoje słowa po całym magazynie. Magazyn magazyn magazyn.... Picking ... Misje na Alkoholach powinny być puszczane po jednej etykiecie bo kobietom jest ciężko w pickingu a chłopacy pracują na słoiczkach lub przyprawach.... To jest nienormalne

Konar
@Elizabeth 01.08.2018 21:03

Powiedzmy sobie szczerze, mamy równouprawnienie. Zarobki mężczyzn i kobiet są identyczne, więc etykiety powinny być równoważnie wydawane, a nie przez osobę na wyspie lub w zależności od płci. Jak dla mnie powinna być zablokowana weryfikacja takich etykiet przed wydrukiem, tylko wygenerowana przez system i do druku - brak możliwości podglądu. Druga opcja dostać na skaner z automatu ścieżkę do kompletacji zamówienia, a dopiero po zakończeniu wydruk etykiety. Co do jednej etykiety zgadzam się, ale patrząc od strony pracodawcy tracisz czas na przemieszczanie się po etykietę. Zapewne niektóre Baleriny nie pachną już tymi ekskluzywnymi perfumami tylko potem to chciałbym poinformować że po pracy macie do dyspozycji darmowy prysznic (nie jest to wanna z olejkami eterycznymi, ale jest możliwość odświeżenia się). Co do Pani Krystyny zgadza się. Można przypomnieć sobie jak tuliła się do jednego kierownika (już nie pracuje). Warto również dodać, że ludzie na tym magazynie nie umieją oddzielić życia prywatnego od pracy.

Karol

Może wiecie coś o ofercie pracy w firmie? Jakieś wskazówki o zarobkach czy dodatkach do pensji?

Konar
@Karol 31.07.2018 19:23

Zależy wszystko od stanowiska i dostępności wakatów https://tesco.rekrutacja.net na obecną chwilę brak ofert do gliwickiego magazynu. Jak masz nerwy ze stali, nie przeszkadzają Ci chore jazdy i lubisz zasuwać to praca dla Ciebie. Większość uciekło z powodu atmosfery i wolą zarabiać mniej niż się kłócić co chwilę o swoje.

anonymous

Cześć wszystkim. mam pytanie odnośnie rekrutacji na jedno stanowisko...jak można się dostać do dbzis tam zdajsie jest ekspert. Jakieś konkretne wymagania sa?

Konar

Uff jak gorąco, uff jak gorąco, cały czas pracuję na kompletacji (PBS) i powiem Wam szczerze schudłem 5 kg od czerwca i polepszyła mi się kondycja (mogę zaliczyć do plusów). 26 °C ciężka praca przy kompletacji alkoholi i nie potrzebna dieta cud. Hmm 26 °C, a wodę dopiero wydają przy 28 °C, no nic trudno. Zastanawia mnie jedno... termometry są na wysokości ~2 metrów i pokazują 24~26°C, a wiemy, że ciepło unosi się, a zimno opada. Popatrzyłem w górę na 3~4 piętro, a tam mleko UHT, ogórki konserwowe, niżej czekolada. Nic w tym nie byłoby dziwnego gdyby nie informacja na każdym produkcie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Według informacji z: https://develey.pl/porady-eksperta/przechowywanie-produktow-spozywczych/ "Zalecenie „przechowywać w suchym, chłodnym miejscu, z dala od światła” nie oznacza lodówki. Istnieje grupa produktów, jak m.in. mleko UHT, które możemy przechowywać w temperaturze pokojowej (...)". Temperatura pokojowa według informacji z: https://pl.wikipedia.org/wiki/Temperatura_pokojowa oznacza temperaturę z zakresu od 15 do 25 °C. Szkolenia HACPP były no ale mogę się mylić nie jestem uczonym magistrem inżynierem tylko zwykłym magazynierem - operatorem wózka widłowego wysokiego składu. W lato ze słodkości polecam tylko lody, bo czekoladę wolę w kostkach niż w "glucie". No ale Mirek pełen szacun zamiast raz na kwartał to teraz raz w tygodniu zasuwa w PBS... żarty, żartami tak naprawdę bez szacunku dla niego też chciałbym dostawać z wyspy etykiety z dużą ilością punktów do zgarnięcia na jednym nośniku. A Pani Asia pracująca na wyspie zaśmiała się, jak zwrócono jej uwagę, więc pozdrawiam. Temperamentna Kryśka bardzo rozmowna z kierownikami, w całej alejce słychać jej śmiech z żartów i wyśmiewania się z innych, a po za tym codziennie ma wykonaną normę, chyba, że podciągnięta przez współrozmówcę kierownika? Jak to było... w tesco pracownicy są równo traktowani? Może doczekam się ulotek: Wanted Konar reward 10 000 pkt.

Leszek

Wydaje mi się, że jak stok dobrze pracuje to jest doceniany!!!

Konar

Tesco się tak zarzeka, że istnieje rotacja (zmiana odcinków pracy) tak aby było sprawiedliwie. Niestety kto ma plecy albo jakieś haki ma lepiej? Przykład: Mirek K. ta osoba ma specjalne względy u kierowników i każdego wyżej. Zasuwa no cieszę się, ja też zasuwam (jesteśmy zatrudnieni na tym samym stanowisku), ba też mogę więcej punktów za dzień zrobić na RT od Mirka. Tylko dlaczego 99,8% czasu Mirek jeździ na Reach Truck (prostsza robota, dla dociekliwych 0,2% to jest parę minut w PBS i ściągają go na RT), a ja muszę się bujać po innych odcinkach PBS / PBL? A na końcu miesiąca dumny chodzi, że wykonał najwięcej i ma największą premię. Tylko hmm dlaczego jak nie ma roboty to nasz kolega ma prawie 2000 pkt? (norma 1250pkt), no chyba, że za gadanie głupot i pomawianie ludzi też jest dodatkowo punktowane?

RT
@Konar 05.07.2018 16:16

Zgadzam się całkowicie,Mirek to chyba jedyna osoba która najmniej chodzi na pbs lub pbl,a jak już to za chwilę jest ściągana na rt. obgadywanie i podśmiewanie się z ludzi to dla niego standard i wiecznie narzeka ze potrzebuje pieniędzy,ale tak to jest jak zona wydziela kieszonkowe.Taki typ człowieka (usunięte przez administratora) i chytrość na każdym kroku.

Jacek

Jesteście pewni, że nic pozytywnego nie można napisać?

Administrator

Proszę o merytoryczne wypowiedzi na forum Tesco Dystrybucja. Wtedy takie wypowiedzi są w stanie pomóc innym użytkownikom forum.

Men
@Administrator 18.06.2018 09:29

Ja pomogę jak mogę. W Tesco jest coraz gorzej, korupcja goni korupcję, żadnej sprawiedliwości. A zaczęło się wszystko od pana w okularach, on wymyślił kary. Jak są kary to powinny też być nagrody, ale tego nie ma. Czyli przychodzisz do pracy źle się odbijesz - kara, źle zaladujesz towar - kara, źle się odezwiesz - kara, pomyślisz się - kara dotyczy wszystkich, agencji też. Najgorsze jest to że atmosfera się zepsuła jak zgniłe jajko, a obawiam się że zaczęło się psuć jak pewien kierownik zmiany przyszedł z fresha, to moje zdanie, pozamiatał parę osób i te kary przyszły razem z nim. Mam nadzieję że w firmie się zmieni, bo jak nie to sami z biura będziecie robić. Człowieku jak chcesz być gnębiony, gnojony i karany to zapraszam do Tesco.

Zostaw opinię o Tesco Dystrybucja - Gliwice

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Tesco Dystrybucja