PGS Software S.A.

Wrocław

Ocena pracodawcy 4/6

na podstawie 75 ocen.

Opinie o PGS Software S.A.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PGS Software S.A.

Norbi

Czy firma potrzebuje aktualnie pracowników? Nie mogę nic namierzyć a słyszałem, że dobrze sie tu pracuje.

Rekruterka

Cześć, Jestem Rekruterką która chciałaby zmienić prace. Możecie mi coś więcej powiedzieć o warunkach w PGS? Duży mają Zespół Rekrutacji? Jak wyglądają zarobki? (Pewnie jakieś premie za podpisanie umów ). Ostatnio modne w tej branży zrobiły się KPIe tutaj tez jakieś mają? Będę wdzięczna za Wasze podpowiedzi :)

Waldi

PGS Software ma opinię bardzo dobrego pracodawcy. Firmy nie maja obowiązku podawania przyczyn rezygnacji.

szary

Bardzo nieprofesjonalne zachowanie. Mimo, że spełniałem wszystkie wymogi, zostałem odrzucony bez feedbacku dlaczego tak się stało. Panie z HR-ów ingorują moje maile.

Mimi

Skoro rozmowa była bardzo profesjonalna to i firma pewnie też tak funkcjonuje.

Witold

Może mi ktoś wyjaśnić jaki jest powód tak długiej listy z aktualnymi ofertami? PGS ma opinie bardzo dobrego pracodawcy więc sądzę, że to nie rotacja pracowników tylko może jakieś nowe projekty lub rozbudowa?

Arrnold
@Witold 04.09.2017 09:46
Może mi ktoś wyjaśnić jaki jest powód tak długiej listy z aktualnymi ofertami? PGS ma opinie bardzo dobrego pracodawcy więc sąd...

Witoldzie! Najpierw pytasz, a potem ... sam sobie odpowiadasz ?

psk
@Witold 04.09.2017 09:46
Może mi ktoś wyjaśnić jaki jest powód tak długiej listy z aktualnymi ofertami? PGS ma opinie bardzo dobrego pracodawcy więc sąd...

Nowe projekty

Zuzanna

@MataLeo - gratuluję nowego zatrudnienia! A na jakim stanowisku będziesz teraz pracować? Jak wyglądał proces rekrutacyjny na to stanowisko? Jakich pytań można się spodziewać podczas rozmowy kwalifikacyjnej?

MataLeo
@Zuzanna 17.08.2017 12:26
@MataLeo - gratuluję nowego zatrudnienia! A na jakim stanowisku będziesz teraz pracować? Jak wyglądał proces rekrutacyjny na to...

@Zuzanna - analityk biznesowy. 1 rozmowa - takie wstepne interview, bardzo ogólna rozmowa, 2 rozmowa - rozmowa z szefem analitykow z Wrocławia, senior analitykiem z Rzeszowa i pania z HR, tutaj już konkretne pytania o doświadczenie, metodologie pracy, narzedzia itp - ta rozmowa byla decydujaca. 3 rozmowa - juz tylko omowienie warunkow wspolpracy z pania z HR, w sumie wszystko trwało ok 2 tygodni (trwalo by krocej ale czasem nie pasowal termin mnie, czasem osobom z PGS), bardzo dobry kontakt z HR, szybki feedback po rozmowach, podrecznikowo przeprowadzona rekrutacja, do tego stopnia, ze az sie chce zaczac prace, jesli wszystko w PGS tak wyglada :)

Norbert

PGS to firma nowoczesna i fajnie się tu pracuje. Myślę, że każdy kto się dostanie do nich do pracy nie żałuje tego kroku. Zresztą na forum nie ma właściwie złych opinii co też dobrze świadczy. Polecam

MataLeo

Ja zaczynam pracę w PGS w Rzeszowie od listopada (jestem prawie 10 lat w branży), pierwsze wrażanie po rozmowach bardzo pozytywne, podzielę się wrażaniami za kilka miesiący :)

Bonusik

Jaka to przyczyna, że na forum od dawna nikt nie pisze? Czyżby wakacje i dużo osób wyjechało? Przypuszczam, że w firmie jest dobrze i nikomu nie chce się pisać. Szkoda, takie opinie przydają się nowym chętnym.

Zuzanna

@HR czy do tej pory udało Ci się uzyskać informację zwrotną? Piszesz, że odniosłaś wrażenie, że firma jest bardzo profesjonalna. Mogłabyś powiedzieć coś więcej na temat przebiegu samej rozmowy? @A To dobra informacja dla osób, które są zainteresowane praktykami w PGS Software S.A. A mógłbyś powiedzieć coś więcej o ich przebiegu?

Warek

@HR Z tego co ja wiem to firmy zawsze mówią, że oddzwonią do tego kandydata którego poproszą do dalszego etapu. Zależy jeszcze na jakie stanowisko aplikowałeś? Może będą jeszcze przyjmować ponieważ mają spore braki.

HR

Niedawno uczestniczyłam w rekrutacji do Oddziału w Gdańsku. Pierwsze wrażenia - profesjonalna i nowoczesna firma, w której liczy się szacunek i otwarta komunikacja. Niestety, brak jakiejkolwiek informacji zwrotnej z procesu rekrutacji. Szkoda, bo pierwszych wrażeniach można by się spodziewać po takiej firmie bardziej rozbudowanej informacji zwrotnej niż "tak" lub "nie" więc zupełny jej brak jest dla mnie przykrym zaskoczeniem.

Zuzanna

@Czyż a mógłbyś opowiedzieć coś więcej na temat przebiegu samej rozmowy?

Czyż

Niepoważna firma, męczą człowieka przez LinkedIn, pytają o oczekiwania, po podaniu kwoty zapraszają na rozmowę - na rozmowie siada developer z kartką i leci pytania po kolei, a na koniec: "To ile Pan chcę zarabiać?" - podaję tą samą kwotę co podczas wymiany wiadomości - Panie z HR robią wielkie oczy, by na drugi dzień napisać email (nawet nie mają odwagi zadzwonić) twierdząc że wymagają czegoś innego (to po cholerę im CV). Nie polecam, marnują tylko czas szukając jeleni. Byłem na rozmowie w oddziale w Gdańsku.

Zuzanna

Zaglądaliście na stronę firmy? https://kariera.pgs-soft.com/ Jak podoba się Wam biura firmy PGS Software S.A.? Które najbardziej?

Czesław

Ja myślę, że jak się praktykant wykaże dobra sumienną pracą to jeśli zostanie w firmie może liczyć na dobra płacę. Tym bardziej, że firma już ma wyszkolonego pracownika bez dodatkowych kosztów szkolenia. Trzeba się jednak wykazać wcześniej a po zakończonych praktykach negocjować warunki.

qpwoei

Praktyki są darmowe, jeżeli Cię przyjmą potem płaca jest bardzo marna.

A
@qpwoei 21.01.2017 12:08
Praktyki są darmowe, jeżeli Cię przyjmą potem płaca jest bardzo marna.

Praktyki są płatne 1700netto za miesiąc.

Bombel

Witam, słyszałem, że firma przyjmowała w ubiegłym roku we Wrocławiu na praktyki. Czy może ktoś wie o nowym naborze? Jak wygląda organizacja praktyk? Czy i ewentualnie ile płacą. Kążda informacja będzie przydatna.

Pierre

Jak chcesz do Danii to uderzaj przez duńską agencję. Projekty zagraniczne słabo prowadzone. Poza tym nie wiem do konca jak rozliczają klienta za wewnetrzne szkolenia ale to nie mój problem.

Warek

Mam aplikować do tej firmy. Może ktoś mógłby podzielić się wiedzą na temat przyjęć we Wrocławiu. Może coś wiecie o zarobkach i czy są jakieś dodatki?. A może jest teraz możliwość wyjazdu do Dani. Jaka wiekiem załoga jest przyjmowana do prac poza granicami.

Donat

Czysty outsourcing z ładną gębą. Duźo mowią i się lansują na mieście. Obiecują fajne projekty tylko po to aby później wylądować na lawce rezerwowych. Jak kogos kręci nuda to polecam. Sam wytrzymałem rok. Acha! I uwaga dla tych co mają zacząć. Podsuwają papierek z karą umowną na 10 tys gdyby przypadkiem ktoś chciał się rozmyślić. Ps; i duźo bufonów jest ;)

flo
@Donat 29.12.2016 00:35
Czysty outsourcing z ładną gębą. Duźo mowią i się lansują na mieście. Obiecują fajne projekty tylko po to aby później wylądować...

Ta kara to jest w umowie czy chamsko później coś dokładają, kiedy już kandydat jest w garści?

CR MANAGO.

Jak mają projekt to wciągają. Jak się projekt kończy to trafia się na ławeczkę i czeka. Nuda jak diabli. Change request'y pyrkają. Generalnie słabo.

skk

Nic mi na ten temat niestety nie wiadomo ale wiem ze na chwile obecna prowadzą nabór na pracowników do Norwegii Niemiec Danii i Holandii prace raczej fizyczne chyba

Asdfg

Skoro 2000 jest za pełen etat to wychodzi 11,90 netto za godzinę. Pomóż sobie przez ilość godzin jaka będziesz pracował i Ci wyjdzie ile zarobisz. To że godziny są elastyczne oznacza że możesz sobie przychodzić o której chcesz rano, byle na pierwszy meeting zdążyć i przepracować 8h a nie że za 80h w miesiącu dostaniesz więcej niż 1000 zł.

fdsa

Pewnie dlatego że inne firmy dają więcej.

anonim

(usunięte przez administratora)

ziomal

1000 zl za pol etatu? mozliwosc dorobienia? znajomy z podobną wiedzą ma ponad 3k w Credit s.

smoku

2000 zl netto dają studentom na miesiac

Janusz

Wysokie wynagrodzenia w pgsie? Żart. Pgs studentem stoi jak to ktoś kiedyś pięknie określił.

Praktykant2016
@Janusz 04.06.2016 22:00
Wysokie wynagrodzenia w pgsie? Żart. Pgs studentem stoi jak to ktoś kiedyś pięknie określił.

Wybacz, ale gadasz jak potluczony. Sam na wlasne oczy widzialem kilku siwowlosych przyjetych w ciagu moich praktyk. Tak ze 34+ lat, pewnie bardziej siwi niz Ty Janusz...

boobek

Był ktoś w Pgs na praktykach testerskich? jak one wyglądają? jak w ogóle wygląda sam proces dostania się na takie praktyki?

Praktykant

Czy praktyki wakacyjne w PGS są darmowe? Podkreślam praktyki.

Anonim

Zarobki testerów w porównaniu do innych firm z Wrocławia nie wyglądają jakoś fajnie. Nie są najniższe ale do czołówki im daleko. Co do projektów to są dobre projekty ale są też takie od których ma się dość. Czasami można trafić do projektu który nie pozwala na rozwój. Niby możliwie są zmiany ale trwa to stanowczo za długo (parę miesięcy). Dodam tyle że pracowałem w tej firmie i gdyby nie projekt i zarobki pewnie był tam dalej pracował.

Marek

co do pytania Polaka to jak komunikujesz się z klientem drogą pisaną np mail skype czy inny komunikator czy normalnie dzwonisz do klienta i ustnie zbierasz ustalenia ?

Polak

cześć mam pytanie co do języka angielskiego musisz komunikować się bezpośrednio z klientem ta sama sprawa co Rzeszowiak poruszył czy np dzwoni do Ciebie i zagaduje po Angielsku jest wymagana b.dobra znajomość tego języka , sam wszystko załatwiasz z klientem ?

anonim

(usunięte przez administratora)

Rzeszowiak

5000 java w rzeszowie ?

Rzeszowiak

Jak wygląda potrzeba znajomości ang na stanowisku java developer ? Sam z klientem wszystko załatwiasz ?

Pgs

Pracuje w pgs prawie 6 lat,bylam swiadkiem wiekszych i mniejszych zmian,ktore dopowadzily do tego jak firma obecnie dziala, a dziala z kazdym rokiem coraz lepiej.rosniemy w sile i ta liczebna i ta umyslowa,bo tzw geniuszy programownia u nas jest calkiem sporo. bedziemy kiedys potega moze nie na miare IBM ale brzo bardzo blisko.

pracownik

Wszedłem tutaj z czystej ciekawości i te negaty o których piszecie są trochę śmieszne. Sa oczywiscie pewne rzeczy, ktore w firmie nie dokonca mi podchodza ale nie oszukujmy sie w ktorej jest wszystko dobrze. A teraz: - tak są masters of masters, nie ktorzy za takich sie uwazaja bo maja ku temu powody, ale oni zawsze sa chetni do pomocy,cCzyli jest od kogo sie uczyc. Zachaczajac tutaj o pomoc to kazdy kazdemu pomaga mimo ze jestesmy w innych dzialach czy projektach - zarobki sa dopasowywane do umiejetnosci. Ja nie czuje sie poszgotowany z tego tytulu, wiem ze w przyszlosci bede mogl miec jeszcze wiecej - atmosfera jest luzna, sa zarty, dowcipy i itp. ludzie sami organizuja lan party np. granie w cunter strike'a, wyjscia na pilke nozna, czy poprostu wyjscia na miasto - sa osoby ktore po stazu zostaly w PGS'ie nie wiem jaka to jest skala, ale wiem ze sa zadowoleni, albo tylko dobrze udaja ;) - plusem jest struktura w firmie ktora troche sie rozni od innych firm, dzieki temu wiesz zawsze z kim pogadac - jesli chodzi o umowe to jak sie dogadasz tak bedziesz mial

nico.64

Świetna firma, jeżeli chcesz po studiach pracować na śmieciówkę za double-ojro na godzinę. Resztę do średniej krajowej potrącają za naukę.

klawiatura

Byłem na rozmowie kwalifikacyjnej, stanowisko Frontend/Javascript Developer, może nie zabłysnąłem szczególnie, ale odniosłem raczej pozytywne wrażenie, tym bardziej, że jestem osobą młodą, chcącą uczyć się nowych rzeczy i gotową ciężko pracować jeśli trzeba. Niestety po rozmowie zero kontaktu, oczekiwałem chociaż informacji zwrotnej, że nie zostanę przyjęty i z jakiego powodu.

git

Czy staż w PGS jest płatny?

lukrecja

ja jestem aktualnie jeszcze przez moment studentką ale już chciałabym zacząć pracą zawodową na poważnie. słyszałam ciekawe pogłoski że właśnie w PGS sotware są wyjątkowo otwarci na młodych ludzi którzy chcą się uczyć zawodu - czy to prawda? ewentualnie jeśli tak co mogliby mi ciekawego zaproponować zawodowo?

lml
@lukrecja 13.03.2015 12:37
ja jestem aktualnie jeszcze przez moment studentką ale już chciałabym zacząć pracą zawodową na poważnie. słyszałam ciekawe pogł...

tak to prawda ;) przez 3 miesiace stażu nauczyłem się więcej niż przez całe studia. Polecam! Aczkolwiek zarobki na początku dość słabe podobno

pro

Studentów może też biorą pod uwagę przy rekrutacji nowych pracowników albo chociażstażystów? byłoby w porządku jakby ktoś napisał coś o tym, bo wiecie firma wyglaa na bardzo poważną i fajne miesjce na start kariery w tej branży. infromatyka potrzeba mam nadzieje od zaraz, ja spróbuję napisać, oby się udało.

HJozon

PGS zajmuje się konkretnym precyzowaniem oprogramowania do potrzeba każdej z firm. Ciekawym rozwiązaniem jest to, że ludzie w większości swoich decyzji nie są pewni i zdają się na fachowców - to bardzo dobrze całemu rynku idwwrócići yera aakurat powroci do kólek i będzie można spowrotem wsztystko po zzz

marek

no jednak PGS Software S.A. to nie jest byle jaka firma i widać tutaj jasno, ze jednak ma się większe pole do popisu - chodzi mi tutaj głównie o jakąs tam scieżkę kariery większą czy na przykład to, że można awansować jak ktoś się stara, a przede wszytskim jest wiecej możliwości niż w innej firmie z branży.

bum

Cześć, chciałem zapytać na ile może w tej firmie liczyć tester oprogramowania jeśli chodzi o Rzeszów...

KK

Sorry za tak rzeczowe pytanie ale jest zasadnicze: na jakie pieniądze mogę liczyć przy umowie zlecenie/o dzieło mając 2 lata doświadczenia pracy w firmie programistycznej?

Franciszek

Niby tak, masa pracy jest, ale programistów jest wysyp na rynku pracy, także może pgs software jest bardzo wybredne i trudno się załapac.

byly pgs-owiec

Atmosfera może i dobra choć noszą się tam niektórzy jako master of masters. Tworzona jest przez to taka dziwna atmosfera że jak się odezwiesz troche nie tak tego to jestes jakiś ciemniak. Kasa jak zawsze do wynegocjowania ale technika na rozmowie jest taka, że najpierw starają się pokazać że nic nie umiesz (angielski, zadanie znajomość technologii itd.) a potem jest dyskusja o kasie.

anonim

Byłem ostatnio na rozmowie. Testy na codility.com przeszedłem. Rozmowa z HR i programistą wydała mi się bardzo pozytywna, technicznie też wypadłem uważam dobrze, mam 5 letnie doświadczenie, mimo to - odmówili. Dziwna decyzja, chciałem 4000 netto co nie jest zawrotną sumą w tej branży szczególnie jak ma się zagranicznych klientów. Pozdrawiam.

sacher
@anonim 13.11.2013 14:24
Byłem ostatnio na rozmowie. Testy na codility.com przeszedłem. Rozmowa z HR i programistą wydała mi się bardzo pozytywna, techn...

(usunięte przez administratora)was? 1000 ojro to placa w rajchu za udawanie ze sie pracy szuka. I kolega, jako koder z 5 letnim doswiadczeniem takie ma wymagania?!!! Nic dziwnego, ze PL to burundi Europy. Wieksi frajerzy to sa juz tylko w Albanii.

Zostaw opinię o PGS Software S.A. - Wrocław

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PGS Software S.A.