PGS Software S.A.

Rzeszów

Ocena pracodawcy 4/6

na podstawie 42 ocen.

Opinie o PGS Software S.A.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PGS Software S.A.

Agata

@Testerka rozumiem, że przełożony nie był zadowolony z Twojego odejścia i masz zastrzeżenia co do jego reakcji. Czy jest to coś co często ma miejsce w przypadku pracowników, którzy odchodzą? Piszesz też o starych technologiach i nieciekawej architekturze. Czego Ci w pracy w PGS Software S.A. zabrakło?

Testerka

Sama praca nie była zła - fajna atmosfera, było się od kogoś uczyć. Projekt troche nudny, stare technologie, nieciekawa architektura. Ale z chęciami dużo można wyciągnąć. Niektórzy wyżej postawieni (który siedzą w PGS kilka lat) niestety bardzo wysoko noszą głową i myślą, że mogą wszystko. Pożegnanie niestety na wielki minus - obraza majestatu u szefa i nieprzyjemne komentarze rzucane w moją stronę. To bardzo źle świadczy o firmie.

Agata

Na stronie internetowej firmy oraz Facebooku można znaleźć informację o tym, że już niebawem nastąpią przenosiny do nowego biura. Mieliście już okazję je zobaczyć? Jak poprawią się dotychczasowe warunki pracy?

Dedede

A taki test komentarza

Regal

To niespotykane miejsce gdzie profesjonalizm, jakość , wyniki i atmosfera pracy idą w parze. Pomocni ludzie. Ponad 5 lat i stałe coś nowego, cloudy to ostatnio konik ale pojawiają się tez inne tematy. Szkoda ze tylko pojedyncze wakaty poda IT

aldi
@Regal 15.09.2017 20:15
To niespotykane miejsce gdzie profesjonalizm, jakość , wyniki i atmosfera pracy idą w parze. Pomocni ludzie. Ponad 5 lat i stał...

i zarobki dobre senior spokojnie 12- 13k brutto/ m-sc

D79KRK

Obeserwowlem pgs przez kilka lat i z mojego doswiadczenia w Rzeszowie ale i nie tylko, zaznalem tez Krakowa moge powiedziec ze bardzo profesjonalne podejscei do robienia projektów, zespolow jak i mozliwosci rozwoju trudne do uzyskania w innych softwarehouseach. pracuje tu juz ponad 2lata cenie sobie wlasnie ten ped do stawania sie coraz lepszym w wybranej specjalizzacji, stabilnie i tresciwie

Alara

Ostatnio mocne nastawienie by robić certyfikat za certyfikatem. Szkolenia jakieś są, w większości dla wybranych i po cichu. Tak się nie powinno robić... Od ludzi wymaga się żeby umieli wszystko co jest na rynku... Coraz gorzej zaczyna być. Ostatnio morale w firmie spadły i to bardzo. Szkoda, że nikt tego nie zauważa.

Froncik

Bardzo sympatyczna praca fajni ludzie, jest z kim pogadać i dogadać, bez korporacyjnych dewiacji ale jednocześnie stabilnie i z rozwojem. Tak trzymać.

maniak

Programuje obecnie w dotNet przyjście tu było z perspektywy czasu dobrym zwrotem w mojej karierze. Wady a kto jest bez wad ;) nie, no trudno się doszukać poważnie polecam

4rtafirma

Pracuje w .net tu już 3y i muszę przyznać ze jest cool. Kto chce zaznać normalności, satysfakcji i dobrego klimatu polecam.

Mamut

Prawie 3 latka i nie rezygnuje bo trudno się przyczepić

AyD^^_

@Czarek. Bufonów brak? :D Ciekawe. Mam kompletnie inne doświadczenia w tej kwestii. Otoczka fajna ale niestety HR'y ściemniają. Do PGS aplikowałem (i dostałem się) na stanowisko w technologii X. Po przyjściu do firmy miałem miłe spotkanie podczas którego delikatnie "wymuszono" na mnie przejście na technologię "Y". I wcale nie jest to tegoroczna nowinka - raczej gniot, którym ktoś musi się zająć. Niestety złapałem się na świetny marketing i PR - teraz żałuję.

Czarek
@AyD^^_ 26.07.2017 21:36
@Czarek. Bufonów brak? :D Ciekawe. Mam kompletnie inne doświadczenia w tej kwestii. Otoczka fajna ale niestety HR'y ściemn...

jak dla mnie temat rozmowy z TL - ogarnie. Nie bedziesz musiał w necie odreagowywac. naprawde dla mnie z lepszych firm z mozliwosciaim a troche juz ich widzialem w zyciu

Agata

@Czarekpiszesz, że w PGS Software S.A. można liczyć na rozwój. Mógłbyś powiedzieć o tym coś więcej? Czy pracodawca zapewnia dodatkowe kursy , czy też szkolenia podnoszące kwalifikacje? Na co w tej kwestii mogą liczyć osoby dołączające do firmy?

Czarek
@Agata 26.07.2017 08:41
@Czarekpiszesz, że w PGS Software S.A. można liczyć na rozwój. Mógłbyś powiedzieć o tym coś więcej? Czy pracodawca zapewnia dod...

propagowane standardy technologiczne (radar techniczny), lightning talks, worshop'y, podnoszenie w ramach upskills frontend i inne w drodze, clouds - certyfikacja AWS rusza Azure, sa osoby organizujace BigData/spark itp., wyjazdy na konf. tematyczne, 1o1 - fajne, jest budzet na wyjscia zespolowe i pewnie inne o ktorych nie wiem.

Czarek

Jestem zadowolony, pracuje przeszło 2 lata i gorąco polecam. No tak dostaje premie za polecenia a zaproszeni czasem pakiet relokacyjny. Fajna atmosfera, bufonów brak, rozwój i parcie ku nowosciom

zetor

Rekrutacja fajna, troche sie przystresowałem, ale naprawde emocje wyciszyły sie w koncu, przyjemnie. Fajni ludzie i z HR i techniczni, szalenie dobrzy ale jednoczesnie bez zadartego nosa, wszystko po ludzku. Moge byc nie obiektywny bo prace dostałem ;)

Wkurzony

Ładne panie męczą przez linkedin. I tyle dobrego. Zmarnowali też mój czas. Wyciągają, zapraszają po czym na samej rozmowie nagle ja "stałem" się petentem. Zawracają gitarę. Skoro podałem informację o żądanym wynagrodzeniu i zaprosili to nie powinno to podlegać negocjacjom. To nie ja szukam pracy tylko oni pracownika.

Miron
@Wkurzony 16.05.2017 16:51
Ładne panie męczą przez linkedin. I tyle dobrego. Zmarnowali też mój czas. Wyciągają, zapraszają po czym na samej rozmowie nagl...

Oj coś czuje że Ci nie poszło, wrzuc luz ;) Może oczekiwania rozminęły się tym jak wypadles, to sie zdarza. Ja zaczynam prace < 2 miesiecy i jak najbardziej rozmowa na wielki PLUS, pelna profeska, WOW, polecam. Praca czas pokaze

JamCi

Nuda. Projekty dwu-trzy osobowe dla turków zlokalizowanych w Niemczech itp.

NY

Ja jestem zadowolony. Doświadczenia w Androidzie komercyjnego nie miałem a dostałem na start prawie 60 zł/h na B2B :D Widocznie taka potrzeba była. Natomiast atmosfera raczej jest bufioniasta.

QAper

Dobre miejsce dla tych co chcą sie rozwijać. Sa tu zapaleńcy, aktywisci jest sie od kogo uczyć i 'normalni'. Tech. I organizacyjnie poziom światowy. Dbałosc o atmosferę pracy. Duzo wizyt obcokrajowcow klientiw. Polecal

ławeczka

@Mobitel - oj tak. Bardzo ciekawe projekty. O ile są. Dla pechowców czeka słynna ławeczka - stąd taka rotacja.

Mobitel
@ławeczka 09.03.2017 12:09
@Mobitel - oj tak. Bardzo ciekawe projekty. O ile są. Dla pechowców czeka słynna ławeczka - stąd taka rotacja....

Pitolenie w tym czasie robi sie certy Tj. Aws, oracle czy inne R&D. Ławeczka ogarnij sie to świetny czas... ja polecam.

Nick
@Mobitel 10.03.2017 22:36
Pitolenie w tym czasie robi sie certy Tj. Aws, oracle czy inne R&amp;D. Ławeczka ogarnij sie to świetny czas... ja polecam....

Taaak?. Posiedź sobie przez rok bez zajęcia to zobaczysz jak morale "skaczą". Jakieś małe zmiany czasem na produkcję trzeba wrzucić i tyle.

Mobitel

Dobra firma dla ludzi z doświadczeniem powyżej 3-5 lat no i dla technicznych wymiataczy. Przeważnie Ciekawe projekty tylko zagraniczne.

4jav
@Mobitel 08.03.2017 17:42
Dobra firma dla ludzi z doświadczeniem powyżej 3-5 lat no i dla technicznych wymiataczy. Przeważnie Ciekawe projekty tylko zagr...

Potwierdzam. Ostatnio trafiam do fajnych projektow. Chyba jest klucz w umiejętnościach i dosw, warto wytrzymać. Atmosfera świetna, projekty różne, lider ciągnie za uszy ;) fajny PM i techlead.

Stefan

polecam, wszystko jak należy. Nie znam miejsca gdzie można nauczyć sie wiecej.

SĘP

Muszą zatrudniać bo połowa firmy uciekła im do G2A :D

Melon
@SĘP 27.02.2017 22:03
Muszą zatrudniać bo połowa firmy uciekła im do G2A :D

g2a to napewno po za moim zainteresowaniem, wszyscy juz mówią ze 'specyficzni', klimaty spod ciemnej gwiazdy, net az huczy. Wujek dobra rada? ;)

Melon

Na mieście dobre opinie, jeszcze nie spotkałem ich pracownika co by narzekał (conajmniej kilkunastu) Mówią ze .net ostatnio zatrudniają. Zaryzykuje.

HH.cx.32.h

Ludzkie traktowanie do momentu pożegnania. Wtedy nagle można się dowiedzieć wiele o sobie. Ludzie są ok. Ale pokażcie mi teraz szanującą się firmę IT, która nie dba o pracownika? Projekty - takie sobie. Atmosfera trochę spięta i szczególnie dla mniej doświadczonych może wydawać isię nadufana. Bożyszcza chodzą z lewa i z prawa o przeświadczeniu swojej nieomylnosci. Strach się o coś zapytać żeby Cię nie wyśmali. Dla mnie zbyt zadufane towarzystwo wzajemnej adoracji. Pracowałem wcześniej w o wiele normalniejszej firmie ale wyciągnęły mnie panie z HR i dałem się skusić. Po ponad dwóch latach mogę tylko stwierdzić, że żałuję i cieszę jednocześnie, że już koniec :)

Rysio
@HH.cx.32.h 24.02.2017 23:00
Ludzkie traktowanie do momentu pożegnania. Wtedy nagle można się dowiedzieć wiele o sobie. Ludzie są ok. Ale pokażcie mi teraz...

Zaskakujesz, ja przy pożegnaniu naprawdę się wzruszylem. Pełna klasa, nadal milo wspominam swoje dni tam

Rebus

Sympatyczni ludzie przynajmniej ci z organizowanych spotkań. Drzwi otwarte - Tak trzymac!

Michal

Ludzkie traktowanie a atmosfera ze świecą szukać lepszej. Projekty fajne i z biegiem czasu coraz lepsze, przynajmniej tak czuję w JAVA. Zwięźle i na temat, polecam co tu wiele mówić.

Rafał

Przyzwoita firma pod kazdym względem po co szukać dziury na sile.

Ciało

I harówy ruszyły kampanię. Ile tu wpisów nagle się pojawiło :) Jestem jednym z frustratów i potwierdzam ich opinię. Jest słabo. Zmieniłem pracę i może bez fajerwerków ale wyciągam przyzwoity pieniądz.

Mikka

Prawie roczek a mi podoba coraz bardziej. Ciekawie, bez nacisków, presji, brak wariatów. :) Zmiany na plus; widac ze dba sie o ludzi i dobór. Kantyna robi robotę. Ogólnie polecam na luzaku.

MarcinS

Serdecznie polecam! Pracowałem w PGS kilka lat. Ciekawa robota, dużo się nauczyłem, fajni ludzie, a z lokalnym szefem zawsze można było się dogadać co do wynagrodzenia. Klienci jak klienci-raz kapryśni raz normalni, ale zawsze byli. Bardzo się cieszę, że przepracowałam tam kilka lat i gdyby nie przeprowadzka z rodziną pracowałbym tam do dziś.

Weteran?

Jak zobaczylem opinie frustratów tj Frontowiec to padłem. Nie byłeś dobry najwyraźniej to odpadłes ot co. Ja mam tu juz 7 lat non stop nowe projekty i inne zadania. Świetni ludzie tu pracują, fantastyczni Nie zamierzam zmieniac chociaż ofert duzo z szefem o tym rozmawiam otwarcie i latka i skile dokładam. Pozdrawiam i powodzenia życzę.

Michał
@Weteran? 14.02.2017 19:31
Jak zobaczylem opinie frustratów tj Frontowiec to padłem. Nie byłeś dobry najwyraźniej to odpadłes ot co. Ja mam tu juz 7 lat n...

Nie potrafisz przyjąć konstruktywnej krytyki, popartej faktami? Masz chyba jakiś problem ze sobą. Najlepiej kogoś nazwać frustratem tylko dlatego że nie ma takiego stażu jak Ty. "Frontowiec" wyraźnie napisał jak jego sytuacja wyglądała w tej firmie. Opisał to bardzo dokładnie, z nieba raczej mu to nie spadło... Pracuje jako programista i wymagania na junior front-end developera to napewno nie bardzo dobra znajomość 3 różnych (trudnych) frameworków (angular 1,2, react). Może pochwal się tym jak Ty się tam dostałeś? Czy byłeś już wyjadaczem z 7 letnim doświadczeniem na starcie? Pozdrawiam

Weteran?
@Michał 16.02.2017 23:35
Nie potrafisz przyjąć konstruktywnej krytyki, popartej faktami? Masz chyba jakiś problem ze sobą. Najlepiej kogoś nazwać frustr...

Konstruktywna Krytyka? 1. Czy jesli nie zaproponuje sie komus pracy to nalezy podnosic larum? 2. Od kiedy firma ma obowiazek zatrudnienia kazdego kto uznaje ze powinien zostac przyjety? w szczegolnosci po praktykach? 3. Od kiedy subiektywna ocena wlasnych umiejetnosci uznaje sie za obiektywną? 4. Skad przeswiadczenie ze ktos komus jest cokolwiek winien i ze komus cos sie należy? 5. Insynuacje 10x sa miejscu? Watpie by ktokolwiek placil za jego prace. 6. Korporacja ? - to juz nadużycie Sadze ze powinien sie cieszyc ze wiele, jak sam powiedzial, sie nauczył i isc dalej. Generalnie od nauki sa studia, ksiazki, internet itp W mojej opinii bylo to zupelnie niekompetentne, mnostwo insynuacji i tez nie popartych rzeczywistoscia. Wiem jak prowadzone sa praktyki, naprawde sa na wysokim poziomie, a nalepsi zaopiekowani i maja wielkie szanse na rozwój. Dowodów na to jest conajmniej kilkadziesiąt! Tu naprawde ludzie robią karierę, przyjezdzaja z Wawy i Krakowa i innych miejsc.. Ja dostałem sie przez regularną rekrutacje po doswiadczeniach z dwoch firm, pracuje w PGS do dzis. PGS byl krokiem milowym na przód. A i jeszcze nie mam problemu z sobą - ale dziekuje za troskę :)

Skwarek

A ja polecam gorąco. Blisko 5 lat, jasne kryteria, wynagrodzenie to obgadania, normalni liderzy i szef. Kultura rozwoju, poczucie wpływu na sytuacje. W Rzeszowie trudno o lepsze miejsce. Tak trzymać.

L.P.

Jeśli kogoś kręci męczenie sie z klientem to polecam. Dużo calli itp. Sprzęt taki sobie. Jak utylizacja na papierku się zgadza to nie czepiaja sie. Można fejabukować do woli. Dobre na początek bo ładnie w papierkach wygląda. Poza tym słabo. Szczególnie poźegnanie jest duźym rozczarowaniem i pokazuje brak klasy xo poniektorych.

Świerszczyk
@zilies 31.01.2017 19:28
z 12k brutto dla seniora Java z 14 letni doświadczeniem jest osiągalne ???

hueheuhuehue..... no nie tu ;)

Java
@Świerszczyk 10.02.2017 16:10
hueheuhuehue..... no nie tu ;)

czy aby kolega dobrze poinformowany?

Fonik

Cały zespół mobilny im się rozleciał. Na koniec usłyszałem ze jestem pazerny.

betti

Byłam testerką w PGS. Na szczęście nie za długo. Projekty nudne. Mobilne technologie (akurat to mnie kręci) na bardzo mizernym poziomie. Dużo szumu. Dużo megalomanii ale za marny grosz. Nie polecam.

Romek

Na początku praktyk mydlą oczy że mają wielkie zapotrzebowanie i wezmą każdego kto będzie ogarniał. Po miesiącu argumentem na wywalenie osoby ogarniającej jest "nie mamy teraz odpowiednich projektów, żebyś mógł zostać".... Ręcę opadają, to po co bierzecie na praktyki i robicie nadzieje?.... Polecam iść tam, zdobyć wiedzę od nich, a potem wywiać gdzieś do krk/wawki. Gdzieś gdzie chociaż za taką samą męczarnie dostaniecie coś $$$. No chyba że będziecie mieli farta i znajdziecie się w odpowiednim czasie u nich, to może coś ruszy do przodu...

Łukasz
@Romek 22.12.2016 15:35
Na początku praktyk mydlą oczy że mają wielkie zapotrzebowanie i wezmą każdego kto będzie ogarniał. Po miesiącu argumentem na w...

Czytając opinie Romka myśle ze ten człowiek nigdy tu nie pracował. Też zaczynałem od praktyk, pracowałem 3 lata z wszelkimi przywilejami rozmawiania o wynagrodzeniu - zawsze z szacunkiem i merytorycznie. Wyjechałem do UK i jak wrócę (a wrócę ) do Rzeszowa to na bank bede aplikował do PGS. Pozdrowienia dla chłopaków.

Frontowiec

Niestety nie polecam, potrzebują ludzi z umiejętnościami Seniora za wynagrodzenie Juniora. Po miesiącu praktyk nauczyłem się na poziomie dobrym AngularJS v1, testów jednostkowych, Webpacka. Sam przyszedłem z bardzo dobrą wiedzą SASS, HTML/CSS, Responsive Web Design, jQuery. Javascript znałem na poziomie dostatecznym. Jako jeden z niewielu znałem Flexa, nawet wielu pracowników nie orientowało się o co w nim chodzi.... Do tego bardzo dobre umiejętności graficzne (widziałem co tam inni graficy za pensje projektują i się za głowę łapałem...). Byłem na 2 roku studiów dziennych na informatyce - polibuda (więc z choinki się nie urwałem). Niestety nie pozwolili mi nawet zostać miesiąc dłużej, nie wspominając już o żadnych pieniądzach. Powód - nie umiem Angular 2 i React + nie jestem bardzo dobry w angielskim (podczas gdy 60% pracowników w tej firmie mówi bardzo dostatecznie po angielsku, słyszałem na własne uszy podczas wielu daily). Fajna firma, żeby się czegoś nauczyć, ale jeżeli chodzi o szacunek do osoby starającej się to bardzo słabo... Ja tu nie mówię o tym żeby zarabiać 10tys zł za ledwo co znajomość podstaw, ale o tym że nie mówią konkretnie czego danej osobie brakuje w danej technologii i nie dają szansy osobie która ma duży potencjał i w ciągu miesiąca nauczyła się bardzo dużo (nie wspomne o tym że dają szanse osobom słabszym.. chyba tylko po to żeby klepali projekty wewnętrzne aż się ich też pozbędą). To jest IT, a nie praca w McDonaldzie. Początki są trudne, ale na firme obracającą milionami, danie szansy i konkretnych wymagań oraz śmiesznej pensji 1500zł/msc chyba nie jest wyzwaniem... Podczas gdy ma się z niej już jakiś zysk i jest to kwestia czasu kiedy będzie wam dawać przychody 10x większe od jej pensji. Najśmieszniejsze jest to że w wymaganiach na front-end developera piszą jedno, a jak idziesz do nich to oczekują wiedzy jak doświadczony programista z 5 letnim doświadczeniem, mgr inż informatyki za 1500 na rękę... Ludzie ogarnijcie się, bo ja nie jestem pewnie jedyny. Po 2 dniach od odejścia z praktyk dostałem prace zdalną za dużo większe pieniądze niż te o których tutaj piszę. Nie musiałem znać 3 trudnych frameworków JS żeby zarobić podstawową pensje i mieć możliwość rozwoju. Z jednej strony żałuje że nie udało mi się związać z tą firmą bo mógłbym się wiele nauczyć, ale z drugiej strony trzeba szukać ludzi którzy docenią pracownika, a nie pod przykrywką korporacyjnych uśmieszków będą z Ciebie robili jelenia za 1500, a na boku brali za Twoją robotę 10x tyle... Pozdro!

Misio

No jest coraz lepiej i coraz weselej, przynajmniej mi się tak wydaje, więc generalnie nie jest źle tutaj

Zostaw opinię o PGS Software S.A. - Rzeszów

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PGS Software S.A.