Exact Forestall

• Sobuczyna
  • Korwinów
  • Łojki
Bielsko-Biała - Lenko S.A. Exact Systems SGP
Częstochowa - ExactSystems Sp. z o.o.

3. Opinie o pracodawcach Częstochowa
  5. Opinie o Exact Forestall S.A.

Opinie o Exact Forestall Częstochowa

Nie przegap nowości o Exact Forestall S.A.!

12.03.2016 18:58

Tak to zgpdne z prawem bo beduini robia po polskiej stronie na podstawie polskich przepisow.

11.03.2016 17:27

(usunięte przez administratora) Kontrola jakosci tylko wizualna w bardzo glosnej fabryce. Jak sie COS nie podoba Tod natychmiastowy zjazd do polski na wlasny koszt. (usunięte przez administratora) To zwykla praca przy tasmie. Musisz cos po niemiecku umiec mowic bo stale masz z niemcsmi kontakt. Nie wymahaja niby niemieckiego a to bujda. Szczerze nie polecam, jedz na wlasne ryzyko co bedzie nie tak dowiesz sie na miejscu. Mozliwe ze bedzie to praca na nocke swiatek piatek i niedziela bo dostajesz jedna stawke na miesiac niezaleznie od ilosci godzin w miesiacu.
    mario

11.03.2016 11:06

Cześć, Pracuję ktoś obecnie w Niemczech jako kontroler jakości? Potrzebuję zarobić pilnie. Warto jechać? Jakie są warunki w pracy i w miejscu zamieszkania? Ile się zarabia netto? Dzięki za odpowiedź.

10.03.2016 01:15

Praca jako kontroler jakosci przez wielu wymarzona.. Polega na sprawdzaniu 100% sztuk produktu schodzacego z tasmy produkcyjnej. To jest zwykla fabryka i praca przy tasmie. Kontrola tylko wizualna. W poszukiwaniu malego szczegolu czesto mniejszego niz lepek od szpilki. Zadne miarki czy przyrzady sa niepotrzebne! Nie polecam! Niska stawka jak na prace przy tasmie gdzie masz moze 3 sek na spradzenie szczegolu. Niemiecki niby nie wymagany, a jednak w pracy musisz stale o cos niemcow pytac. Ciezko jest! A i Ogromny halas, stopery do uszu troche pomagaja, ale bez nich gluchota po 2 dniach gwarantowana
    pity

05.03.2016 20:32

Pracowałem pit przyszedł wczoraj.
    Hmm

28.02.2016 18:12

PITu ani widu ani słychu.
    Emma

27.02.2016 08:46

Jako że stary rok już się skończył bardzo dawno temu czy dostaliście może już PIT za 2015 rok?
    Bbb

22.02.2016 16:39

Sytuacja się zmieniła, jest nowa koordynatorka, ogarnięta i normalna. Dba o ludzi i o interesy firmy. Polecam.
    Sara

09.02.2016 14:37

Cześć, czy ktoś może napisać jak praca wygląda w Łodzi ?
    ciekawy

31.01.2016 21:16

JAKIEŚ OPINIE O BIELSKU?????????????????????

29.12.2015 23:58

gliwice

05.01.2016 10:50

A na jakim zakładzie ?
    gliwice

29.12.2015 17:14

Masakra przebieranie w kiblu zero szkolenia przychodzisz i robisz mają cię w (usunięte przez administratora) A zarobki masakra. Weźmiesz wolne to ci kare wpiepszą. Jak nie przerobisz ilość godzin to płacisz za ciuchy. Czysty wyzysk.
    Pyrka

20.12.2015 14:09

Może jakieś opinie o pracy w Poznaniu ??
    exact systems tychy lear

12.12.2015 01:07

Przyjołem się jako student zaoczny.Po niezbyt udanej rozmowie kwalifikacyjnej dostałem prace od razu.Praca fizyczna lekko-średnia (zależy hdzie trafisz).Njgorsze jest że nie masz swojej szafki (przebierasz się w kiblu gdzie na kafelkach pełno uryny i blokujesz pracowników chcących skorzystać z WC.)Stanowiska pracy różne zależy gdzie cię przydzieli liderka, ale na ogół bardzo proste czynności do wykonywania.Zarobki nie najgorsze na tygodniu nie brałem wogole wolnego (ponoć była za to premia) cały miesiąc + 2-4 dni w weekendy (reszta to studnia lub mi się nie chciało) to wychodziło ok +-2tys.Słabo płatne nadgodziny i weekendy czasami trafiają się premie za dodatkową robote.Co do samego zakładu lear to według mnie czysty wyzysk produkacja norma i produkcja no i... norma próbowałem się przyjąć na wózek ale z samym kursem bez dośwaidcznie nie chcieli ale z tego co mi wiadomo to ok 1550-1600 netto na umowe o prace na początek a zapierniczać trzeba co do exactu do wprawienia by wyrobić zakładową norme myśle że ok 2 tygodnie i dajesz rade.Sam pracowałem 3 miesiące na duży + to to że w CV po takiej pracy możesz napisać że praca w branży automotive a duży minus za brak szatni przepustki...(Prawie że po sąsiedzku jest magazyn żabki gdzie obecnie pracuje przyjmują i potrzebuja uprawnienia na wózki i ks.sanepidowską praca dużo lepsza niż w exact ale w exact nie było tragedii)
    Kontroler

03.12.2015 18:22

Żadnych opinii z Bydgoszczy ? jutro idę na rozmowę kwalifikacyjną-kontroler jakości...zobaczymy,jak to będzie.
    ja

26.11.2015 15:56

Ktoś kto ma troche oleju w głowie i czyta o tak duzym naborze domysla sie co jest nie tak rotacja jest ogromna, kiwaja ludzi na wypłatach i na godzinach karza chodzic do roboty w weekendy na normalna stawke 8 zł smiech na sali! a jak juz przyjedziesz poswiecisz swój czas i dojazd jaki jest do bani w weeekendy to Ci powiedza ze mozesz jechac do domu i hu..! taki jest Exact i uwazajcie na natalie kordynatora z tychów na zakładzie Lear złodziejka Oszustka paskudna okłamuje dyma wykorzystuje ludzi!! Wszystkie pracownice Exactu liza sobie dupska i jedna drugiej broni! Jedna Wielka Lipa Ten pośredniak Jesli ktos szuka pracy niech sie zgłosi do Joba albo Worka tam masz normalne pieniadze umowe o pracy i pełen socjal a Exact huj.. Ci da i jeszcze oszuka na Kasie bo ruda Piz... Cie wydyma!!!ZŁODZIEJE!!!!!!!!
    Ann

16.11.2015 22:21

Czy ktoś może w końcu powiedzieć na jakie wynagrodzenie można liczyć pracując w tej firmie w Polsce??
    ziutek

16.11.2015 13:52

Witam Pracuję w exact już chwilę i krzywda mi się nie dzieje: mieszkanie względne, koordynatorzy przemilczę a praca? Hm zeleży kto co lubi. Jestem daleeeeko w Niemczech, przerzucam części samochodowe które sporo ważą. Na jednej zmianie zdarza mi się przerzucić bagatela 13 ton, tak tak trzynaście ton części samochodowych. Jeśli tak sobie wyobrażasz kontrolę jakości, jeśli to Cię nie przeraża to zapraszamy do Exact, przyjmą bez większego problemu.
    UWAGA

08.09.2015 22:22

CO to jest za praca zgadzam się a alan Z dala od tej firmy a koordynatorki debilki i obciagary.

19.07.2015 21:51

pracowniczk

05.08.2015 18:59

Wszystko zależy od tego pod jakim koordynatorem pracujesz i na jakim zakładzie. U nas jest ok. Gdzie indziej może być gorzej (normy są realne do wypracowania). Wypłaty się zgadzają.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Exact Forestall?

Kontakt - Exact Forestall S.A.

Aleja Najświętszej Maryi Panny 49 lok. 12 42-217 Częstochowa

Branża główna: Badania rynku i analizy

michalswierzak

22.06.2015 21:43

Jakieś opinie na temat Gdańska?
    misia

22.06.2015 21:22

Nowy Ko w ŁDZ Boskie zesłanie Jak będzie się okaże....
    były pracownik

01.06.2015 15:17

Praca jest w porządku, nawet na zarobki nie można narzekać. Oprócz podstawy z wypracowanych godzin, za niektóre dodatkowe dni można zgarnąć jeszcze premie. U nas na brygadzie była zgoda, wszyscy trzymaliśmy się razem, ale współpraca z koordynatorem i pupilkami liderami, którzy wyłonieni z nas zmieniają się o 180stopni i zamiast współpracować udupiają człowieka to masakra - człowiek po czasie tego psychicznie nie wytrzymuje. Praca okej, ale koordynatorzy regionalni powinni bardziej skupić się i kontrolować koordynatorów firmowych, bo to istna samowolka i niekiedy mobbing.

21.05.2015 12:39

Osobiscie nie polecam nikomu tej pracy płacą jak im sie podoba zabieraja pieniądze wysyłaja po 600zl na miesiąc to wszystko w miescie Gliwice exact system ... NIE POLECAM TEGO GóWN-A
    tragediad

13.05.2015 20:45

Stanowczo nie polecam pracy w Exact Systems w LODZI. Obecna koordynatorka nie liczy sie z pracownikami, nie odbiera telefonow, zatrudnia nowe osoby pomimo braku na nie zaotrzebowania i nie dostaja oni zlecen. Z pracy w Exact w Lodzi nie da sie utrzymac. Obieca prace, a ustawi najczesciej maksymalnie trzy razy w tygodniu. Exact kiedys mial dziewiec zakladow, a teraz dwa... szkoda gadac, dno.
    Robak

11.05.2015 20:31

Wytrwałem ponad rok czasu, obecna Pani KO z Łodzi nie nadaje się na to stanowisko pod żadnym względem , jak już wspomniano nie odbiera telefonów ba , częściej wyłączony niż włączony , raporty cały czas giną przez co wypłata mniejsza, grafik na poniedziałek jest ustalany w niedziele około 18. pogratulować. Zakłamana i nie zorganizowana Pani Koordynator , nic dodać nic ująć :) Wiecznie wykręca się rozliczaniem miesiąca ale coś jej nie idzie skoro wypłaty się nie zgadzają . Co tu dużo mówić zdecydowanie ODRADZAM prace w tej firmie bo podupada jak już nie upadła ;-) DNO TOTALNE , NIE polecam !!!!!
    starkiller

30.04.2015 16:49

Wrocław. Odradzam, praca nie jest ciężka, ale z obecnym koordynatorem nie da się pracować. Zaniedbuje podstawowe obowiązki (dostarczenie rękawic czy czystych raportów to ponad jego siły), pracowałem niejako bez umowy (fałszował za mnie podpis), notoryczne braki przy wypłatach, obiecywał wyrównanie, za miesiąc ta sama śpiewka. Nie intersuje się tym, co dzieje się na zakładach będących pod jego opieką, nie potrafi współpracować. Dla jego ziomków zawsze zlecenie się znajdzie, reszta musi liczyć na "łaskę pana", jeden zarobi 2 tysiące a drugi 600zł. Po kilku miesiącach zrezygnowałem, z kolesiostwem nie wygrasz. Jak Częstochowa nie dobierze mu się do d... to Exact wkrótce zniknie z mapy Wrocławia na rzecz AAS czy innych firm z branży.
    KtośTam

20.04.2015 13:27

Nie rozumiem co to za jakieś bezsensowne opinie na temat ExS... Ja pracuje już parę lat w exact (niemcy )pieniądze są zawsze na czas, przełożeni jak najbardziej w porządku świetne warunki, ja osobiście jak najbardziej polecam prace w tej firmie. Pozdrawiam
    lolek

08.04.2015 14:04

ludzie, pracowalem tam rok pod szyldem Exactu, firma tragedia. nigdy nie wstawi sie za pracownikiem, przerwe normowo musimy nadrabiac a jak zglosilismy to wyzej, ze chcemy norme na 7 i pol godziny zeby nie musiec odrabiac tych 30 minut i zapieprzac jak idioci to "kierowniczka" exactu powiedziala "bedizecie miec placone za 7,5h" smieciowa umowa, wyplata mi sie nigdy nie zgadzala a jak slysze cos o premiach? no sorry smiechu warte, jakie premie? 100% obecnosci w miesiacu musisz miec zeby dostac doplate uwaga, za to ze przyjdziesz w jakas sobote!! kpina, trzymajcie sie tego z daleka
    Kontroler jakości

02.04.2015 15:06

mathew

Przebieg rekrutacji Trwająca 10 minut, 2-3 testy typu znajdź różnice. I jeszcze tego samego dnia podpisałem umowę, wyjazd za 2-3 dni. Pytania

Poziom rozmowy:

Rezultat:

Dostałem pracę

#RozmowaKwalifikacyjna
    #KontrolerJakosci
    mathew

02.04.2015 15:03

Szczerze i obiektywnie - exact zagranicą : Robiłem w exact 2x i tylko na wyjazdach za granicę w czasie wakacji na zlecenie umowe trwającą po 1-2 miesiące. I powiem tak, za drugim razem wyjechałem tylko dlatego ze nie znalazłem nic innego, 2x byłem na wyjazdach z innych firm też wcale nie lepsze warunki a wręcz gorsze (ogolenie znaleźć dobrą firmę organizującą wjazdy zagranicę nie jest łatwo). Kilku moich znajomych też robiło w exact nikt więcej jak 2-3 miesiące (z malym wyjątkiem jeden załapał się koordynatora i na razie siedzi w firmie pół roku) bo nie jest to robota na dłuższą metę, brak płatnego urlopu, brak możliwością ustatkowania się w związku z umową zlecenie itd... Z doświadczenia powiem tak : Zanim zatrudnisz sie w exact poszukaj przez 2 tyg jakiejś innej lepszej roboty jeżeli nic nie znajdziesz wyślij maila do exact a robotę dostaniesz w 2 dni bo potrzebują ludzi na wjazd zagranicę, zaciśnij zęby pogódź się z licznymi frustracjami związanymi z brakiem szacunku do ciebie przez firmę, zamieszaniem związanym z mieszkaniem, tym ze zamiast robić 8 godzin będziesz robił przez kilka dni po 6-7 , moze sie zdarzyć ze w ogle 1-2 dni nie pojdziesz do pracy bo nie bedzie roboty na zakladzie u Niemca itd... Wypłatę dostaniesz, ja sie jeszcze nie spotkałem zeby komuś się hajs nie zgadzał na koncie(ewentualnie mozna to wyjaśnić , jezeli zapisujesz liczbę przepracowanych godz.) . Zarobki jak na zagranicę to takie sobie około 3800-4000 zł. Co do exactu w Polsce nie robiłem , ale z tego co się orientuję to na jaki zakład trafisz.

26.03.2015 02:29

lider :p

28.03.2015 16:47

Tak można. Jak się sprawdzisz i masz czas nawet nieźle idzie zarobić. Rybka co do cieżkości zależy na co trafisz, u nas jest ciężko bardzo, ale za to jest lepszy kesz :p.
    uczniak

22.03.2015 12:48

Są dobre strony jak i złe pracowania w exact . Tak czy siak osoba ucząca się może znaleźć pracę , co prawda nie dającą dużych kokosów i trzeba być dyspozycyjnym no ale i tak młody może zarobić. Jest to pierwsza firma w której pracuję, nie powiem czasem wkurzam się na swoją koordynatorkę , czasem jednak mogę na nią liczyć. Tak czy siak , na pewno się nie wywyższa , można z nią porozmawiać jak z koleżanką z pracy. Koordynatorzy też bajki nie mają moja dla przykładu co chwila w trasie wysyłana od firmy do firmy, mieszkająca we Wrocławiu a jednak jeżdżącą nawet do Poznania. A tak swoją drogą ile taki koordynator zarabia?
    iiii

16.03.2015 16:46

A czy jest to praca wyłącznie dla studentów? Człowiek, który jest już po studiach nie zostanie przyjęty?
    iiii

21.03.2015 13:29

ja tylko pytam jakie mają kryteria przyjęć! Chcąc zdobyć doświadczenie mogę nawet i za tyle pracować przez jakiś czas. A po studiach jest ogrom ludzi.... i co z tego.
    Rob

05.09.2015 18:30

Ostrzeżenie! Pracując w Exact w Tychach musisz przebierać się w ubikacji lub na korytarzu na oczach pracownic administracji. Ubranie trzymasz w szafie z narzędziami. Szafki nie dostaniesz. Przestrzegam przed poczynaniami koordynatorki.

06.03.2015 00:05

Łódź- mam nadzieję że niedługo Ktoś weźmie się za to co tu się dzieje! ! I co wyprawia koordynator .! jeżeli nie to niech Ktoś powie do kogo Najlepiej zgłosić skargę? Jakiś namiar?.?? Żeby poskutkowalo
    pracowniczk

11.03.2015 07:39

Piszesz do regionalnego lub do centrali.
    lolek

02.03.2015 23:01

A jakieś opinie o siedzibie w częstochowie?
    sgp

17.02.2015 13:57

Dla wszystkich pracowników, którzy są straszeni zakazem konkurencji po ustaniu umowy zlecenie : Przepisy Kodeksu cywilnego normujące umowę zlecenia nie stanowią nic na temat działalności konkurencyjnej przyjmującego zlecenie, w związku z czym na zasadzie swobody umów wprowadzenie tego rodzaju klauzuli do omawianego kontraktu jest w pełni dopuszczalne i także praktykowane. W zasadzie nie ma również przeszkód, aby zakazem konkurencji objąć zleceniobiorcę w pewnym okresie czasu także po ustaniu umowy, z tym że w zamian za ograniczenie działalności konkurencyjnej obowiązujące po ustaniu umowy zlecenia, zleceniobiorcy należy zapewnić odszkodowanie. W przeciwnym razie nie wywoła on żadnych skutków prawnych - tak uznał Sąd Najwyższy w wyroku z dnia 11 września 2003 r., sygn. akt III CKN 579/01. W ocenie SN zastrzeżenie zakazu konkurencji po ustaniu umowy zlecenia bez przyznania zleceniobiorcy ekwiwalentu finansowego jest sprzeczne z zasadami współżycia społecznego i z tego względu nieważne.

16.02.2015 15:48

koordynator z łodzi chyba w swoim imieniu dodaje opinie ! zgadzam się z opinią poprzednika,jeżeli koordynator ma sprawę to zadzwoni w innej sytuacji totalna olewka pracownika. nie polecam !!!

15.02.2015 20:47

Exact systems ŁÓDŹ. 1. nie polecam. 2. koordynatorka nie odbiera telefonów-zadzwoni tylko wtedy, kiedy ma jakas sprawe 3. traktuje ludzi przedmiotowo. 4. NIKOGO NIE SZKOLI, robia to zwykli pracownicy. 5. jezeli pracownik jej czegokolwiek odmowi - w najlepszym przypadku nie zostanie ustawiony do pracy lub ZOSTAJE ZWOLNIONY 6. wymagaja statusu ucznia ale oczekuja dyspozycyjnosci w kazdy dzien tygodnia. 7. WIECZNIE NIE ZGADZAJACE SIE WYPŁATY, jak rowniez nie sa wyplacane w terminie podanym na umowie.
    ds

11.02.2015 23:10

Pracuję w Bielsku od prawie 4 lat przez całe studia, kiedyś bardziej weekendowo teraz 5 razy w tygodniu. Jak czytam to co piszecie to mam wrażenie że żyję w innym kraju, mimo tego iż Bielsko i okolice to jeden z najbardziej rozwiniętych regionów w Polsce. Wszystko zależy od zakładu pracy na którym się znajdziecie, u mnie jest w porządku, co nie co można sobie załatwić np. stawka 12 zł/h, nie ma problemu z wolnym np w związku ze sprawami na uczelni. Pracownicy to sami młodzi ludzie w większości studenci, czasem zdarzają się "nieogarnięci", ale przynajmniej jest się z kogo/czego pośmiać. Koordynatorzy mili ludzie, pomocni, oferują transport w różnych sytuacjach, nie wywyższają się i mają pozytywny kontakt z pracownikami, załatwiają selekcję w biurze, normy bardzo przystępne (chyba że selekcja na dostawcę to wtedy bywa różnie).Dbają o standardowe rzeczy takie jak raportowanie, dostawy rękawiczek i innych bajerów. Pracownicy zleceniodawcy/klienta - zakładu pracy to osoby kompetentne, rozumiejące nas w wielu sytuacjach i niewtrącające się w naszą firmę,robotę. Wiem że na wielu zakładach jest zupełnie inaczej. Istniej również możliwość elastycznych godzin pracy. WSZYSTKO ZALEŻY OD ZAKŁADU PRACY!!!
    lider :p

15.02.2015 23:26

"Wszystko zależy od zakładu pracy" powiedziałbym raczej sporo, ale nie wszystko. Dużo zależy od ludzi z którymi się pracuje. Życzę wszystkim by trafili pod tego koordynatora co ja. Tak naprawdę większość opinii jest negatywna i patrzę nie wierzę u nas spoko.
    Wazny

21.05.2015 12:37

Ogólnie jest tragedia pracowałem tam dwa miesiace poczym musiałem się zwolnic i drugą wypłatę za cały miesiac dostałem 600zl nie polecam

Zostaw merytoryczną opinię o Exact Forestall S.A.