Kimberly-Clark Sp. z o.o.

Warszawa

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 153 ocen.

Kimberly-Clark Sp. z o.o.
3 153

Opinie o Kimberly-Clark Sp. z o.o.

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Kimberly-Clark Sp. z o.o.

Feliks

To raczej normalne , że ludzie przechodzą na emerytury a przychodzą nowi!

Pracownik

Myślę, że konkurencja bardzo aktywna na tym forum. !!

Adam
@Pracownik 09.01.2018 20:28

Jasne,jak już negatywy lecą od pracowników to mówicie,że to konkurencja-żenada

Julita

@Adam Może warto zadzwonić i zapytać bezpośrednio w firmie Kimberly-Clark? Złożyć CV zawsze warto, rozmowa kwalifikacyjna, to doskonały moment do zadania wszystkich pytań. Proces rekrutacyjny jest bardzo istotny dla firmy także wizerunkowo, to pierwsze miejsce bliższego spotkania kandydata z pracodawcą. Może już jesteś po rozmowie kwalifikacyjnej?

Adam

Witam. Słyszałem, że w Velvecie uruchomili jakaś nową maszynę papierniczą, w związku z tym mam pytanie jak wygląda sytuacja z pracą na tej nowej maszynie (hali)? Są przyjęcia i jak z kasą sprawa wygląda ? Jaka ewentualnie atmosfera bo zastanawiam się czy nie złożyć tam CV. Proszę o jakaś opinie.

PRACOWNIK

ehhhh nowy kierownik miało być lepiej,miały być premie a tu dalej lipa kasy jak nie było tak nie ma wypłaty coraz gorsze stara kadra sie wykrusza i kto nas bedzie uczył???Na wypłaty trzeba czekac bo albo są po 10 albo pozno wieczorem bo panie sie z niczym nie wyrabiaja.

Młody wilk
@PRACOWNIK 13.01.2018 12:34

Co ty gadasz. Wykruszają się w większość starszej kadry ale mniej robotne to są ludzie. A stara kadra broni swoich stołków i nie da pokazać się młodym wilkom ha ha. Także po takich piecuchach nie wszystkie bedziem płakać

Kkk

Napisze ktos jakie zarobki na magazynie? Stanowisko 'magazynier produktów gotowych' z gory dzieki za info

olx
@Kkk 15.01.2018 14:50

Zapomnij o tej pracy. (usunięte przez administratora) Ludzie sie zwalniaja. Szukaja Ukraincow. Babiuch przyjal juz 10.

Administrator

Możecie opisać świeżą sytuację Kimberly-Clark Sp. z o.o.? Przyda się to wielu użytkownikom zainteresowanym pracą tam.

stary pracownik

przecież mówilem ze to najgorsza firma w Polsce południowej. wszędzie starają sie przelewać kasę ok 5 max 6 każdego miesiąca,w KBR była 2-3

zeta
@Zenon 05.01.2018 16:05

ZENON nie potrzebnie się ekscytujesz bo VELVET nie płaci ani 5-tego, ani 6-tego ''FIZYCZNYM''a już na pewno nie 1-wszego ,dzisiaj jest 9-01-2018r. i kasy NIE MA ,może jutro zdążą zrobić gwiazdy velvetu które najwyrażniej się nie wyrabiają w pracy,pytanie Co one tam jeszcze robią ? szkoda że banki nie pracują 24/h może kasa byłaby wcześniej ze 2 dni , proponuję uzbroić się w cierpliwość a co do wypłat to czyste kpiny co miesiąc regularnie są mniejsze wypłaty , premi tyle co z przepracowanych godz. i dziekuje mimo rekordowej sprzedaży niema co liczyć na większą premię więc wielki szacun dla kierowników którzy '' doceniają '' pracę swoich pracowników nawet z bardzo długim stażem pracy bo tak naprawdę to dzięki NIM ta produkcja powstała mowa tj. o Przetwórstwie i Utrzymanie Ruchu a dopiero POTEM SPRZEDAŻ. Wstyd się przyznać że zapiepszam w Velvecie !!!!!!!!!!!

zainteresowany

mam pytanie jaka jest stawka na przetworstwo teraz?

Hyhyy
@zainteresowany 07.08.2017 08:53

12,90 na stanowisku pomocnik pracowniczy, umowa o prace przez agencje.. Żenada jak cholera. Pracuje tam ponad rok a dopiero w grudniu dali umowy dziewczyną z przepakowki

Młody

Witam. Chce zapytać o dział UR. Jak z zarobkami i kontaktami z kierownictwem bo słyszałem że średnio. Są tam fachowcy od których można się czegoś nauczyć? Jaka średnia wieku pracowników?

ur
@Młody 09.12.2017 11:40

kontakt z kierownictwem tragiczny,(usunięte przez administratora),większość fachowców się zwolniła

ggg

mało komentarzy bo się każdy już pogodził z losem

Asior

Kolejny miesiąc 10 dzis a kasy brak i jak tu ufać takim?

Asior
@pracownik 10.10.2017 16:12

Tłumaczenie jak ostatnio ze banku wina... Dzwoniłem to o 15 żadnej łaskawej Pani z HR już nie ma a ma portierni twierdzą że do 16 pracują... Śmiech na sali trzy razy przełączanie pod trzy różne numery żadna Pani nie była już w stanie odebrać... Porażka i kpiny z pracowników... Ostatnio wypadł weekend itp. no to jeszcze można zrozumieć a teraz środek tygodnia i to samo!!

Julek

możemy doradzić żeby nie aplikowali

pracownik

niestety musze przyznac ze @asior pisala prawde z ta wyplata.byla dopiero 11 po poludniu a powinna byc juz 8.powinni placic odsetki za to opoznienie ale kto by im kazal

zbychu

Panowie mam pytanie, co sądzicie o pracy w velvet przy maszynie jako rozwłókniacz ? Na czym to polega i jakie są wasze opinie na ten temat ?

Rtc
@Asior 11.09.2017 09:36

Co ty gadasz ja dostałem 10 a tobie za leżenie to widocznie nie płacą

anonim

(usunięte przez administratora)

Dr Łotson

Nie pracuje bezpośrednio na produkcji tylko w biurze przy produkcji Stanowisko specjalisty. Umowa na stałe. Z tego co wiem to na produkcji mamy 3 zmiany. Jest sporo osób nowych bo firma w ciągu ostatnich 2 lat postawiła kilka zupełnie nowych linii produkcyjnych - w sumiem dwa razy więcej było za amerykańskiego Kimberly. Od kilku mięsiecy jest nowy szef produkcji i słyszałem, że jest lepiej z robotą i wynikami. Aha i słyszałem, że warto pójść na produkcje na maszynę papierniczą ale tam raczej biorą z doświadczeniem. A już w ogóle na tą najnowszą maszynę co ma stanąć w przyszłym roku - podobno jakaś kosmiczna technologia qufa! Podjedź do zakładu i przez płot zajrzyj jak to wygląda - jeden wielki plac budowy. Aha - jedno miejsce się być może zwolni bo "Stary" z tego forum pisał że się zwija .... Nie jest łatwo ale gdzie jest łatwo - ja polecam przynajmniej sprawdzić.

edward

jak zakład był w innych rękach to nie było takiej komedii jak teraz.

stary

Kierownictwo beznadziejne po rodzinie to sobie sami odpowiedzcie jaka atmosfera

Dr Łotson
@stary 23.08.2017 20:59

No to dobrze - powodzenia. Jak nie pasuje to po co się męczyć. Przyjdzie nowy co będzie zadowolony i git. Ale uważaj na siebie i obyś nie skonczył jak kilkunastu velvetovców. Odeszli bo im nie paaowalo poszli w świat i się szybko okazało że wcale tak żle nie było. Był taki mistrzu co poszedł do konkurenta do firmy koło Bełchatowa haha na kierownika i po pół roku garb już mu wyrósł - dobry był miedziak z niego

???

witam, też jestem ciekaw o atmosferę w pracy, bo to czasem ważniejsze niż parę złotych w tą , czy w tamtą. Tak mam obecnie , a mam propozycję pracy tutaj?

nowy

16,5

zainteresowany
@nowy 07.08.2017 12:48

dzieki

C

jak byłem w lipcu , to testy były, a starych, ślepych, i kulawych nie widziałem :)

B

eldorado nie wiem co bierzesz ale bierz najwyżej połowę zakład sie faktycznie rozwija tylko nie chce płacic ludziom,byc może tak przeinwestował że niedługo upadnie. nie ma juz testów bo nie ma wogóle chetnych,przyjmuja ślepych,kulawych i starych a i tak nie ma chetnych. najlepsi pracownicy odeszli bo wszędzie płacą lepiej

Z.
@B 04.08.2017 22:07

A gdzie Twoim zdaniem lepiej pójść ? Jakie są ewentualnie stawki w innych zakładach ? Bo człowiek różne opinie słyszy i wszędzie źle. Poza tym jaka jest atmosfera pracy ? Bo zastanawiam się czy iść tam do pracy czy nie. O stawce już wspomnieliście, a jaka jak atmosfera w firmie i czy praca ciężka ? bo ktoś już wyżej pisał o gamoniach, którym się nie chce :D Pozdr

zbychu

Siema. Panowie zastanawiam się nad praca w Velvet w Kluczach i udziału w rekrutacji. Powiedzcie proszę, czy dużo ludzi odpada w tym procesie rekrutacyjnym, bo słyszałem, że są tam jakieś zadania i testy ? Ogólnie trudno o prace w Velvet w Kluczach ?

Rty
@eldorado 04.08.2017 13:47

Dokładnie tak, i mają alergię jak muszą kogoś uczyc

K.K

Najpierw przeczytałem opinie ,potem się zatrudnieni i mogę stwierdzić jedno na razie jestem zadowolony z pracy. Poza tym co najważniejsze to wszystko zależy gdzie kto trafi chodzi mi mianowicie o dział. Nigdy nie należy sugerować się w 100% opiniami można się nimi posiłkować.

całkiemna psy

słyszałem że nawet pies z kulawą nogą nie chce przyjść robić do zakładu :)

Julita

@Dr zero - a czy możesz napisać nieco więcej o warunkach zatrudnienia w Kimberly-Clark Sp. z o.o.? Czy wiesz coś może o aktualnych ofertach pracy? Forumowicze będą wdzięczni za merytoryczne wsparcie :)

lolkol

witam jakie sa zarobki na magazynie od brygadzisty do kierownika

Branco

A jak warunki pracy na Magazynie ? Tzn. czy jest ciezko i na jaka stawke mozna liczyc na poczatku ? Widzialem kilka ogloszen i prawdopodobnie bede aplikowal :)

BACZNY OBSERWATOR

DOBRZE ŻE KTOŚ ZAINWESTOWAŁ WE FABRYKE ,BO PATRZĄC NA OSTATNIE 30 LAT TO POŁOWA PAPIERNI ZNIKNĘŁA .

stary pracownik

absolutnie nie warto,beznadziejna firma skąd mają kasę?,z pożyczek których nie mogą spłacić a także z tego co zabrali pracownikom KBR

Pracownik Prawie Nowy
@stary pracownik 26.05.2017 11:32

Głupiego gadanie bo mam znajomą w ksiegach i mówiła, że velvet jest w pełni wypłacalny i własnie dlatego dostał kredyt. Jakby nie płacił to bank by już dawno zwinoł firmę albo przysłał komornika. Stary Pracownik jak firma beznadziejna to się zwolnij bo po co się męczysz bo przecież blisko są super okazje na super prace - powodzenia. Ale mnie wnerwiają wieczne marudy - narzeka ale siedzi i w miejscu - i znowu narzeka. Nie pasje - jest demokracja i fora ze dwora. Jedz pracować do królowej za funty !!

Zostaw opinię o Kimberly-Clark Sp. z o.o. - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Kimberly-Clark Sp. z o.o.