Kimberly-Clark Sp. z o.o.

Warszawa

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 155 ocen.

Kimberly-Clark Sp. z o.o.
3 155 6 1

Opinie o Kimberly-Clark Sp. z o.o.

Pan Inzynier

Jestem inzynierem, z jezykami i miedzynarodowym doswiadczeniem. Mieli oferte w Krakowie, na podobny profil dla mnie. Podalem wymagania ok leeko powyzej 10k brutto PLN / miesiac. Oczywiscie kandydatura zostala olana :) Nie mam tu czego szukac.

Hmm
@Pan Inzynier 26.08.2018 12:46

W Krakowie nie ma żadnego oddziału!

Pan Inzynier
@Hmm 27.08.2018 18:28

To sprawdz sobie na mapsach: Kimberly-Clark Wielicka 28, 33-332 Kraków

Gosc
@Pan Inzynier 28.08.2018 23:52

Kimberly to nie velvet już 5 lat

4U
@Hmm 27.08.2018 18:28

W Krakowie tworzy się centrum usług wspólnych. Wróbelki ćwierkają że całkiem spore (okolo 500 osób).

anonymous
@Pan Inzynier 26.08.2018 12:46

moze slabe CV

Pan Inzynier
@4U 01.09.2018 17:01

I wlasnie o to mi chodzilo. Tam gdzie nowe biuro / filia, tam zawsze mozliwosc negocjacjli lepszych stawek. Byla oferta na stanowisko inzynierskie, ale poloczne z IT. Jakies 8-10 lat doswiadczenia, wiec niech nikt tu nie smie pisac, ze ok 10k brutto PLN, to jakas mega zawyzona kwota. Jak wspominalem, mam bardzo cenne doswiadczenie w zagranicznej, znanej firmie z systemami klasy, o ktorej pytalo ogloszenie Kimberley'a, wiec uznalem to za normalne tam aplikowac. Lokalizacyjnie mi odpowiadalo.

Stary
@Pan Inzynier 04.09.2018 18:15

Pytanie co ważniejsze - mega kasa teraz czy kasa i łeb jak sklep w przyszłości ? Lepiej z mniej z mondrym mniej zarobić niż dużo z głupim ha ha Jak masz pojść do biura to dobrze bo tam lepiej i łatwiej ale szkoły języki i doświadczenie trza mieć! Ja na pewno bym sprobował a i ponegocjował toże

zainteresowany

mam pytanie jaka jest stawka na przetworstwo teraz?

Hyhyy
@zainteresowany 07.08.2017 08:53

12,90 na stanowisku pomocnik pracowniczy, umowa o prace przez agencje.. Żenada jak cholera. Pracuje tam ponad rok a dopiero w grudniu dali umowy dziewczyną z przepakowki

????????????????????????
@Hyhyy 30.12.2017 20:32

Jak miło że ktoś o nas pamięta stawka jest 12.50 pracownik pomocniczy w umowie z miesięczną umową. Praca na półtora roku pod agencją bo w tym roku weszła ustawa że nie można więcej pracować w agencji także pod koniec roku idziemy na grzybki bo żeby przejść pod Velvet trzeba mieć dobrego bardzo dobrego znajomego co niektórzy tak mają. Wykorzystają nas za marne pieniądze i pójdziemy na bruk. Jeśli ktoś chce pracować w velvecie to musi mieć dobre plecy wtedy będzie mu dobrze????

Antek
@???????????????????????? 21.08.2018 21:01

Velvet to firma rodzinna dziewczyny pracują pod agencją a przychodzą dziewczyny które na start otrzymują od razu umowy z Velvetu

Ada
@Antek 21.08.2018 21:06

To jest niestety prawda

Asior

Kolejny miesiąc 10 dzis a kasy brak i jak tu ufać takim?

pracownik
@Asior 10.10.2017 15:32

no wlasnie mam to samo.godzina po 16 a pieniedzy na koncie nie ma????

Asior
@pracownik 10.10.2017 16:12

Tłumaczenie jak ostatnio ze banku wina... Dzwoniłem to o 15 żadnej łaskawej Pani z HR już nie ma a ma portierni twierdzą że do 16 pracują... Śmiech na sali trzy razy przełączanie pod trzy różne numery żadna Pani nie była już w stanie odebrać... Porażka i kpiny z pracowników... Ostatnio wypadł weekend itp. no to jeszcze można zrozumieć a teraz środek tygodnia i to samo!!

Kierownik bramy
@Asior 10.10.2017 15:32

To sp...ierda.. laj

nikt
@Asior 10.10.2017 15:32

moze masz konto na kajmanach bo ludzie mieli 9

stary pracownik

przecież mówilem ze to najgorsza firma w Polsce południowej. wszędzie starają sie przelewać kasę ok 5 max 6 każdego miesiąca,w KBR była 2-3

Stary ale jary
@stary pracownik 11.10.2017 10:49

Do Stary Pracownik Pracuję tu ponat 10 lat i widziałem tu wiele rzeczy. Znajomy z firmy powiedział mi o tym forum. Widzę, że są na nim zwolennicy i przeciwnicy Velveta. A nie powinno być tak, że przeciwnicy, którzy narzekają i plują na Velveta powinni poprostu się zawinąć i pójść pracować do lepszej firmy za lepsze pieniądze??????!! Skoro piszą że to najgorsza firma to zmiana na lepsze będze tak łatwa jak anonimowe opluwanie Vellveta... w interncie to kazdy jest kozak !! Ja już mam swoje lata ale ojciec mi kiedyś mowił - jak ci nie pasuje to se zmień a nie becz jak sierota ... Może to nie jest najlepsza firma w Małopolsce ale napewno nie jest najgorsza i tyle w temacie

pracownik
@Stary ale jary 11.10.2017 11:35

ale ja nie mowie ze najgorsza tylko ze mogliby miec troche szacunku wiecej dla pracownikow .Ty ciezko pracujesz na te pieniadze i masz prawo zeby byly w jakichs normalnych terminach i godzinach.ty masz pracowac dobrze i nie mozesz sie spozniac .to tak jakbys mial na 14 do pracy ale przyjdziesz sobie na 18 bo tak ci sie zachcialo i co ?napewno by byly tego konsekwencje.ty jak sie nie wyrabiasz to co to cie zwolnia a panie z biura to sobie jaja robia ostatnio z pracownikow.zeby na wlasne pieniadze czekac

Zenon
@Stary ale jary 11.10.2017 11:35

jak velvet płaci 5 czy 6 dnia to jest najgorszą firmą bo KBR płacił 2 lub 3 - tak? a jakby płacił 1 dnia to byłyby najlepszą firmą? Ogarnij się Stary! A obcinają premię jak w u dużych sąsiadów z regionu - co ty wiesz o życiu jak w d można dostać i jak dzisiaj firma może walić w rogi pracowników i klasę robotniczą haha

stary pracownik
@Zenon 05.01.2018 16:05

widzę że albo jesteś z kierownictwa albo tępy niesamowicie bo nie umiesz czytać ze zrozumieniem,własnie takich potrzebuja w Velvecie

zeta
@Zenon 05.01.2018 16:05

ZENON nie potrzebnie się ekscytujesz bo VELVET nie płaci ani 5-tego, ani 6-tego ''FIZYCZNYM''a już na pewno nie 1-wszego ,dzisiaj jest 9-01-2018r. i kasy NIE MA ,może jutro zdążą zrobić gwiazdy velvetu które najwyrażniej się nie wyrabiają w pracy,pytanie Co one tam jeszcze robią ? szkoda że banki nie pracują 24/h może kasa byłaby wcześniej ze 2 dni , proponuję uzbroić się w cierpliwość a co do wypłat to czyste kpiny co miesiąc regularnie są mniejsze wypłaty , premi tyle co z przepracowanych godz. i dziekuje mimo rekordowej sprzedaży niema co liczyć na większą premię więc wielki szacun dla kierowników którzy '' doceniają '' pracę swoich pracowników nawet z bardzo długim stażem pracy bo tak naprawdę to dzięki NIM ta produkcja powstała mowa tj. o Przetwórstwie i Utrzymanie Ruchu a dopiero POTEM SPRZEDAŻ. Wstyd się przyznać że zapiepszam w Velvecie !!!!!!!!!!!

......
@stary pracownik 11.10.2017 10:49

Idiota. ...jak ma być do 10 to zawsze jest....jeszcze nie było inaczej.

Jurna zocha

Firma jak firma.Najgorsze jest to ,że część osób pracujących to patologia!!!! Wyżywają się na młodych i ordynarnie wyzywają. Coś się zepsuje to od razu z morda a potem wychodzi ,że nie słusznie i nawet przepraszam nie powiedzą. Na szczęście przeniosłam się do innej pracy. A jak tak dalej będą postępować to ktoś nie wytrzyma i zgłosi to do sądu pracy.

Feliks

To raczej normalne , że ludzie przechodzą na emerytury a przychodzą nowi!

Pracownik

Myślę, że konkurencja bardzo aktywna na tym forum. !!

Adam
@Pracownik 09.01.2018 20:28

Jasne,jak już negatywy lecą od pracowników to mówicie,że to konkurencja-żenada

Julita

@Adam Może warto zadzwonić i zapytać bezpośrednio w firmie Kimberly-Clark? Złożyć CV zawsze warto, rozmowa kwalifikacyjna, to doskonały moment do zadania wszystkich pytań. Proces rekrutacyjny jest bardzo istotny dla firmy także wizerunkowo, to pierwsze miejsce bliższego spotkania kandydata z pracodawcą. Może już jesteś po rozmowie kwalifikacyjnej?

Adam

Witam. Słyszałem, że w Velvecie uruchomili jakaś nową maszynę papierniczą, w związku z tym mam pytanie jak wygląda sytuacja z pracą na tej nowej maszynie (hali)? Są przyjęcia i jak z kasą sprawa wygląda ? Jaka ewentualnie atmosfera bo zastanawiam się czy nie złożyć tam CV. Proszę o jakaś opinie.

PRACOWNIK

ehhhh nowy kierownik miało być lepiej,miały być premie a tu dalej lipa kasy jak nie było tak nie ma wypłaty coraz gorsze stara kadra sie wykrusza i kto nas bedzie uczył???Na wypłaty trzeba czekac bo albo są po 10 albo pozno wieczorem bo panie sie z niczym nie wyrabiaja.

Radek
@PRACOWNIK 13.01.2018 12:34

Wyplaty sa na czas zawsze od paru lat. Jesli chodzi o magazyn to (usunięte przez administratora). Zatrudniaja juz Ukraincow. To nie wrozy dobrze.

Młody wilk
@PRACOWNIK 13.01.2018 12:34

Co ty gadasz. Wykruszają się w większość starszej kadry ale mniej robotne to są ludzie. A stara kadra broni swoich stołków i nie da pokazać się młodym wilkom ha ha. Także po takich piecuchach nie wszystkie bedziem płakać

Kkk

Napisze ktos jakie zarobki na magazynie? Stanowisko 'magazynier produktów gotowych' z gory dzieki za info

Słomnik
@Kkk 15.01.2018 14:50

Ja też jestem zainteresowany bo chcę (usunięte przez administratora) za Słomników bo tam jest masakra że aż żal d...pę sciska. Robota jak za parobka i pana i zawsze wpier... premie obiecuje a potem wogóle nie wypłaca albo kreci jak dziad skończony !!!!!!!! Dawajta mówta jak w Velvecie jest - przeca to duża firma jest to chyba jest lepiej

on
@Słomnik 17.01.2018 18:33

nie wiem konkretnie jaka stawka bo dawno nie pytalem kolego ale mysle ze nie wiecej niz 2400 na reke.Wkazdym razie nie za duzo skoro bez przerwy sie ktos zwalnia

Słomnik
@on 19.01.2018 15:46

Czyli nie jest tak źle. Tu u wielkiego Wojtka wszystko fruwa w powietrzu. Jak to kiedyś pie.... Dlatego mnie już to męczy i myślałem o atc albo velvecie. Dobra sprobować nie zaszkodzi

mmm
@Słomnik 19.01.2018 21:39

Słomnik jak wysłałeś CV przez stronę velvet czy do pośrednika (ARK JOBS czy jakos tak) ?

olx
@Kkk 15.01.2018 14:50

Zapomnij o tej pracy. (usunięte przez administratora) Ludzie sie zwalniaja. Szukaja Ukraincow. Babiuch przyjal juz 10.

Administrator

Możecie opisać świeżą sytuację Kimberly-Clark Sp. z o.o.? Przyda się to wielu użytkownikom zainteresowanym pracą tam.

Młody

Witam. Chce zapytać o dział UR. Jak z zarobkami i kontaktami z kierownictwem bo słyszałem że średnio. Są tam fachowcy od których można się czegoś nauczyć? Jaka średnia wieku pracowników?

ur
@Młody 09.12.2017 11:40

kontakt z kierownictwem tragiczny,(usunięte przez administratora),większość fachowców się zwolniła

ggg

mało komentarzy bo się każdy już pogodził z losem

Julek

możemy doradzić żeby nie aplikowali

pracownik

niestety musze przyznac ze @asior pisala prawde z ta wyplata.byla dopiero 11 po poludniu a powinna byc juz 8.powinni placic odsetki za to opoznienie ale kto by im kazal

zbychu

Panowie mam pytanie, co sądzicie o pracy w velvet przy maszynie jako rozwłókniacz ? Na czym to polega i jakie są wasze opinie na ten temat ?

Asior
@zbychu 03.09.2017 17:34

Ogólnie tragedia nawet wypłaty do 10 już nie mogą przelać pewnie już nie ma z czego.... Dziś 11 a kasy brak.

Anka
@Asior 11.09.2017 09:36

Asior ty chyba jestes z konkurencji, że takie głupoty piszesz !!! Kasę mam już na koncie. Weź się goń i nie śmieć forum

antyanki
@Anka 11.09.2017 14:43

Anka a ty to z jakiego poplecznictwa jesteś??? sama się goń i nie mydli ludziom oczu tylko trzeba powiedzieć uczciwie ze to najgorszy zakład w Polsce południowej

Anka do Antyanki
@antyanki 11.09.2017 18:43

Gadasz dyrdymały - z jakiej konkutencji jesteś z Moli czy z Almusa? Skoro wszystkie firmy wokół są lepsze to goń do nich i pogadamy za pół roku. Słyszałam to takim kozaku co poszedł do Epicom do Bełchatowa - opuszczał Velveta obrażony na wszyskto i wszystkich a potem tak go nowa firma przeorała, że mu się klepki w głowie poukładały i zmondrzał ale za pózno. Także trochę się ogarnij zanim piszesz głupoty do diaska!

śmiesznyvelvet
@Anka do Antyanki 19.09.2017 11:40

akurat mamy dobry kontakt i to ty nie masz pojecia o niczym i piszesz głupoty bo ten co o nim mówisz zrobił karierę w następnej firmie i jest na wysokim stanowisku kierowniczym a z velvetu miał blagalne propozycje żeby wrócić.

Rtc
@Asior 11.09.2017 09:36

Co ty gadasz ja dostałem 10 a tobie za leżenie to widocznie nie płacą

anonim

(usunięte przez administratora)

Dr Łotson

Nie pracuje bezpośrednio na produkcji tylko w biurze przy produkcji Stanowisko specjalisty. Umowa na stałe. Z tego co wiem to na produkcji mamy 3 zmiany. Jest sporo osób nowych bo firma w ciągu ostatnich 2 lat postawiła kilka zupełnie nowych linii produkcyjnych - w sumiem dwa razy więcej było za amerykańskiego Kimberly. Od kilku mięsiecy jest nowy szef produkcji i słyszałem, że jest lepiej z robotą i wynikami. Aha i słyszałem, że warto pójść na produkcje na maszynę papierniczą ale tam raczej biorą z doświadczeniem. A już w ogóle na tą najnowszą maszynę co ma stanąć w przyszłym roku - podobno jakaś kosmiczna technologia qufa! Podjedź do zakładu i przez płot zajrzyj jak to wygląda - jeden wielki plac budowy. Aha - jedno miejsce się być może zwolni bo "Stary" z tego forum pisał że się zwija .... Nie jest łatwo ale gdzie jest łatwo - ja polecam przynajmniej sprawdzić.

edward

jak zakład był w innych rękach to nie było takiej komedii jak teraz.

stary

Kierownictwo beznadziejne po rodzinie to sobie sami odpowiedzcie jaka atmosfera

Dr Łotson
@stary 16.08.2017 22:31

Wniosek na miarę szerloka holmsa - bo w małej miejscowości w Kluczach i okolicach większość ludzi to 20-30 nazwisk - haha ! W ten sposób wzzystkie firmy w promieniu 30km to rodzinne i do d .... szerlok - ogarnij się !

stary
@Dr Łotson 18.08.2017 19:30

głupi jesteś jak but z lewej nogi i widać że nie masz pojęcia o zakładzie

Dr Łotson
@stary 20.08.2017 18:03

Jak tobie nie pasuje to zbieraj manatki i znajdz lepszą pracę skoro w velvscie jest tak do bani ale mnie wkarwiają takie niemoty gadające z ciellytkiej kanapy przed telewizorem ... mnie tu dobrze jest zostaje i nie godam w powietrze

ALL
@stary 16.08.2017 22:31

Masz racje są osoby przyjęte po znajomości allbo z rodziny . Nikt już tam nie chce przyjść do pracy szukają wszędzie i nic jeszcze mogą wziąć z urzędu pracy jeszcze dostaną dofinansowanie. A są tu dziewczyny z tzw promocji które pracują już po kilka lat i jakoś ich nie chcą przyjąć i czemu -bo nie mają znajomości a te co dostały to i mąż pracuje to ktoś w biurze.

ALL
@stary 16.08.2017 22:31

Masz racje są osoby przyjęte po znajomości allbo z rodziny . Nikt już tam nie chce przyjść do pracy szukają wszędzie i nic jeszcze mogą wziąć z urzędu pracy jeszcze dostaną dofinansowanie. A są tu dziewczyny z tzw promocji które pracują już po kilka lat i jakoś ich nie chcą przyjąć i czemu -bo nie mają znajomości a te co dostały to i mąż pracuje to ktoś w biurze.

stary
@Dr Łotson 21.08.2017 11:32

własnie znalazłem lepszą i wiem że Velvet to wielki szajs

Dr Łotson
@stary 23.08.2017 20:59

No to dobrze - powodzenia. Jak nie pasuje to po co się męczyć. Przyjdzie nowy co będzie zadowolony i git. Ale uważaj na siebie i obyś nie skonczył jak kilkunastu velvetovców. Odeszli bo im nie paaowalo poszli w świat i się szybko okazało że wcale tak żle nie było. Był taki mistrzu co poszedł do konkurenta do firmy koło Bełchatowa haha na kierownika i po pół roku garb już mu wyrósł - dobry był miedziak z niego

???

witam, też jestem ciekaw o atmosferę w pracy, bo to czasem ważniejsze niż parę złotych w tą , czy w tamtą. Tak mam obecnie , a mam propozycję pracy tutaj?

nowy

16,5

zainteresowany
@nowy 07.08.2017 12:48

dzieki

C

jak byłem w lipcu , to testy były, a starych, ślepych, i kulawych nie widziałem :)

B

eldorado nie wiem co bierzesz ale bierz najwyżej połowę zakład sie faktycznie rozwija tylko nie chce płacic ludziom,byc może tak przeinwestował że niedługo upadnie. nie ma juz testów bo nie ma wogóle chetnych,przyjmuja ślepych,kulawych i starych a i tak nie ma chetnych. najlepsi pracownicy odeszli bo wszędzie płacą lepiej

Z.
@B 04.08.2017 22:07

A gdzie Twoim zdaniem lepiej pójść ? Jakie są ewentualnie stawki w innych zakładach ? Bo człowiek różne opinie słyszy i wszędzie źle. Poza tym jaka jest atmosfera pracy ? Bo zastanawiam się czy iść tam do pracy czy nie. O stawce już wspomnieliście, a jaka jak atmosfera w firmie i czy praca ciężka ? bo ktoś już wyżej pisał o gamoniach, którym się nie chce :D Pozdr

zbychu

Siema. Panowie zastanawiam się nad praca w Velvet w Kluczach i udziału w rekrutacji. Powiedzcie proszę, czy dużo ludzi odpada w tym procesie rekrutacyjnym, bo słyszałem, że są tam jakieś zadania i testy ? Ogólnie trudno o prace w Velvet w Kluczach ?

A
@zbychu 02.08.2017 09:53

Żadnych testów tylko chęci do pracy tak brakuje ludzi ze teraz to każdego z ulicy biorą tak upadł juz ten zakład każdy przychodzi i odchodzi i następny i tak cały czas a większość nas starych pracowników się zwalnia tak jak ja.

Nowy prawie
@A 03.08.2017 11:01

Co ty chrzanisz - dużo ludzi nowych na produkcji jest bo jest dwa razy więcej maszyn a i rotacja jest bo jak się gamoń nie nadaje to nie przedłużają umowy i tyle w temacie. Stara kadra to czasami stare cwaniaki i część z nich poporstu nie lubi się przemęczać... pewnie jesteść jednym znich i tak gadasz. Zapraszam do Almusa do Słomnik tam własściciel pokaże Ci eldorado - haha - byś wymiękł po jednym dniu tak przeje ...!

eldorado
@A 03.08.2017 11:01

"Zakłąd upadł" czytaj: wybudował 2h magazynu, postawił 5 linii produkcyjnych i buduje maszynę za 200 milionów. Stare cwaniaki nie mogą się przestawić, że ktoś przychodzi z zewnątrz i robi to samo co oni po 3 miesiącach...

Rty
@eldorado 04.08.2017 13:47

Dokładnie tak, i mają alergię jak muszą kogoś uczyc

K.K

Najpierw przeczytałem opinie ,potem się zatrudnieni i mogę stwierdzić jedno na razie jestem zadowolony z pracy. Poza tym co najważniejsze to wszystko zależy gdzie kto trafi chodzi mi mianowicie o dział. Nigdy nie należy sugerować się w 100% opiniami można się nimi posiłkować.

całkiemna psy

słyszałem że nawet pies z kulawą nogą nie chce przyjść robić do zakładu :)

Julita

@Dr zero - a czy możesz napisać nieco więcej o warunkach zatrudnienia w Kimberly-Clark Sp. z o.o.? Czy wiesz coś może o aktualnych ofertach pracy? Forumowicze będą wdzięczni za merytoryczne wsparcie :)

lolkol

witam jakie sa zarobki na magazynie od brygadzisty do kierownika

Branco

A jak warunki pracy na Magazynie ? Tzn. czy jest ciezko i na jaka stawke mozna liczyc na poczatku ? Widzialem kilka ogloszen i prawdopodobnie bede aplikowal :)

Zostaw opinię o Kimberly-Clark Sp. z o.o. - Warszawa

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Kimberly-Clark Sp. z o.o.