STU ERGO Hestia

• Galeria
  • Benefity
  • Zrównoważony Rozwój
  • Jak wygląda rekrutacja
  • Oferta dla studentów i absolwentów

Kim jesteśmy?

Oferty pracy

Galeria

Benefity

Zrównoważony Rozwój

Jak wygląda rekrutacja

Oferta dla studentów i absolwentów

• Gdańsk
  • Barniewice
  • Bysewo
  • Rębiechowo

3. Opinie o pracodawcach Sopot
  5. Opinie o STU ERGO Hestia S.A.

Opinie o STU ERGO Hestia Sopot

Nie przegap nowości o STU ERGO Hestia S.A.!

Xyz

28.02.2023 17:01

Miałam niestety możliwość uczestniczenia w rozmowie rekrutacyjnej na stanowisko jako opiekun klienta od likwidacji szkód komunikacyjnych… była to dla mnie strata czasu skoro firma na poważnej rozmowie rekrutacyjnej nie jest w stanie poinformować o wysokości wynagrodzenia, a rekruterka zamiast przedstawić podstawowe informacje na temat firmy woli przeprowadzić egzamin ustny na temat pracy licencjackiej i wybranego kierunku studiów…
    Janekk

11.02.2023 09:16

Cześć. Ktoś się orientuje jakie zarobki w dziale korpo underwriter?
    Michał

23.02.2023 08:34

Nie podadzą, bo nie ma się czym chwalić
    Ocn

27.02.2023 18:29

Poniżej wszystko opisane dokładnie

15.02.2023 17:04

Jestem wieloletnim klientem. Ergo hestia to w mojej ocenie ubezpieczyciel godny polecenia.
    Bernard

23.02.2023 13:03

Podpisuję się pod tą opinią. Samochody ubezpieczam u nich od lat. W razie czego kontakt szybki i spoko obsługa klienta.
    Ciekawy

10.02.2023 14:08

Czy wiadomo ile zarabia underwriter?
    Mario

09.02.2023 13:46

Firma pod względem ogólnego podejścia do pracownika wypada dobrze. Solidne, merytoryczne i ciekawe w odbiorze szkolenia, wsparcie w pierwszych miesiącach, okres ochrony. Benefity też są całkiem w porządku, wprawdzie z dentysty skorzystamy raczej z dwa razy w ciągu roku z podstawowych badań, ale pozostały pakiet medyczny jest już naprawdę sensowny. Oprócz tego ErgoHestii udało się w jakiś sposób stworzyć kulturę pracy na naprawdę wysokim poziomie. Mam tutaj na myśli współpracowników, którzy raczej są względem siebie pomocni i wyrozumiali, niż rzucający sobie kłody pod nogi. To samo tyczy się głównych specjalistów czy osób odpowiedzialnych za szkolenia wprowadzające i rozszerzające. Z kierownictwem bywa trochę gorzej, ale wynika to raczej z tego, że kierowników jest sporo i to, na jakiego się trafi to loteria, można trafić lepiej lub gorzej. Jest to o tyle istotne, że to kierownik jest pierwszą osobą, która przy naszej inicjatywie w jakiś sposób może nas "popchnąć dalej", bez jego wsparcia raczej ciężko o awans. Od niego zależy również wypłacanie premii, a zasady premiowania pracowników nie są ujednolicone. Ogólnie o awans ciężko. Firma rekrutuje wewnętrznie, można wtedy z centrali przenieść się gdzieś indziej lub na odwrót, natomiast w pierwszym roku pracy nie ma raczej co liczyć na wygranie rekrutacji wewnętrznej. Rozwój jest możliwy, ale raczej w ramach obszaru, w którym już się znajdujemy. Nie wiąże się to z podwyżką pensji, ewentualnie z podwyższeniem premii. Jeżeli chodzi o samą pensję, tutaj robi się naprawdę smutno. Pomijając już brak premii świątecznych, bo opodatkowanego dziadka do orzechów i bon do empiku uważam raczej za policzek w twarz pracownika, niż premię. Na rynku trójmiejskim, pod względem zarobków w branży, EH wypada najsłabiej. To, że na kasie w dyskoncie zarobi się więcej, to nie żart, a fakt. Przy obsłudze klienta czy na back office, inne firmy proponują zdecydowanie wyższe pensje, mimo że to EH w porównaniu do nich wymaga naprawdę sporej wiedzy merytorycznej procesowej, ustawowej, likwidacyjnej. W minionym roku, przed inflacją pensja nie powalała z nóg, ale była nieco sensowniejsza. Aktualnie inflacja cały czas rośnie, a pensja stoi w miejscu. Jeżeli akurat trafi nam się gorszy miesiąc i nie zamkniemy tylu szkód, ile trzeba, to bez premii może być ciężko z przeżyciem kolejnego. Od pracownika wymaga się sporo, zdecydowanie więcej niż mu się płaci. Kwestia wynagrodzenia trochę kontrastuje z podejściem EH do pracownika. Uważam, że to głównie pensja powinna być największym benefitem pracy w danym miejscu, a tę aktualną, jak i premię świąteczną, uważam za brak szacunku. Jakie ma znaczenie dobra kultura pracy i miła atmosfera, kiedy pensja nieustannie tylko maleje? Jeżeli natomiast wynagrodzenie nie jest dla Ciebie najważniejsza, to ErgoHestia jest godnym uwagi pracodawcą. Z pewnością nawiążesz tam ciekawe znajomości i nabierzesz sporo doświadczenia.
    Dział Szkód Zagranicznych

09.02.2023 12:12

Było ok do czasu. Bezpośredni przełożony stosował delikatny (usunięte przez administratora). Udzielał sprzecznych informacji rożnym osobom na ten sam temat, sugerował jak powinno wyglądać nasze zachowanie względem innych. Pochwalał bezpłatną pracę po godzinach. Pracownicy nie byli równo traktowani w sprawie możliwości pracy z domu. Dyrektorzy chyba nie mają pojęcia co się dzieje.
    Justyna

30.01.2023 18:16

Miałam okazję parę lat temu pracować w tej korporacji i wszystko zależy na jaki dział i kierownika się trafi. Jednak najbardziej żałosne było robienie z siebie " pajaca" przez zarządem , aby dostać umowę na czas nieokreślony... Te pieniądze napewno nie były tego warte . No i trzeba uważać z negatywnymi opiniami na temat firmy bo później nękają Cię telefonami babki z HR-ów pomimo , że nie jesteś już pracownikiem . A negatywna opinia znikała w ciągu kilku sek bo grunt to stwarzać dobre pozory , fajnego pracodawcy . Ciekawe czy przez te kilka lat coś się zmieniło ...? Ja zmieniłam pracodawcę i wyszło mi to tylko na lepsze , za Hestia nie tęsknie ????

01.02.2023 20:22

Justyna, nie znam osoby, która zalowalaby odejścia z tej firmy. Osobiście taka decyzja też została podjęta i przeze mnie. Dookoła jest wiele bardzo dobrych firm, które stawiają na człowieka. Tak, na człowieka, a nie jak jakiegoś pionkq, którego traktuje się bardzo przedmiotowo. Myślę, że BDiRK maja dużo jeszcze do zrobienia i po powołaniu nowego Zarządu powinien zostać wykonany przegląd wszystkich dyrektorów i kierowników, bo cześć z nich to totalnie nie daje się do pełnienia pewnych funkcji. Może jakies ponowne rozmowy kwalifikacyjne, testy wiedzy, znajomość języków itp. Może czas ich przemaglowac, ale tak solidnie. Bo sporo z nich myśli, że są nie do ruszenia.

08.02.2023 13:54

Zgadzam się w 100% nie znam osoby, która by nie była zadowolona z odejścia z tej firmy. A robienie z siebie pajaca i proszenie o łaskę/błogosławieństwo zarządu, aby dostać umowę na stałe jest wręcz śmieszne. Ale są ludzie, co się na to godzą i nie widzą w tym niczego nadzwyczajnego. Nie słyszałam nigdzie o takich praktykach
    Mariola S.

02.02.2023 18:21

(usunięte przez administratora). Pracownik z wieloletnim stażem nie ma mieć nawet swojego stanowiska - ma dzielić wszystko z innymi, bez zachowania zasad higieny. Ma wozić ze sobą sprzęt do firmy... pracownik biurowy... także ten z niepełnosprawnością, a jest tam kilka takich osób. (usunięte przez administratora)
    Tomek

03.02.2023 08:09

Przecież od dawna w tej branży jest kiepsko. (usunięte przez administratora)Chwalić się będą przy okazji jak to o pracownika dbają (cienkie obiadki, udogodnienia), a nawet biurka i klawiatury nie zapewnią. Masz pracować na tym samym sprzęcie w biurze i w domu - na zmianę, zdalnie i lokalnie. (usunięte przez administratora)
    MarekP.

26.01.2023 14:59

Kupiłem samochód z ubezpieczeniem w Ergo Hestia ważnym i opłaconym jeszcze na 3 miesiące. Jako kierowca z maksymalnymi zniżkami ubezpieczeniowymi nie obawiałem się niczego i pozostałem przy tym ubezpieczeniu,miałem zamiar korzystać z niego do końca jego trwania. Tymczasem po 3 tygodniach od zakupu otrzymałem pismo z Hestii, w którym jestem zobligowany do zapłacenia różnicy po przeliczeniu nowego ubezpieczenia - uwaga- ponad 1200 zł. za 3 miesiące "ochrony". To pismo przyszło zwykłym listem , ciekawi mnie co by było ,gdyby np.zagineło?Komornik po kilku latach i dług 20 tysięcy??? To świadczy o tej firmie ,jak wyłudza pieniądze od nieświadomych niczego ludzi,którzy zaufali w uczciwość Hestii. Zdecydowanie odradzam korzystanie z usług Hestii, jest wiele firm z uczciwym podejściem do klienta. Zresztą gdy czytam teraz opinie o Hestii,to widzę, że to ich stała praktyka takie naciąganie nieświadomych nabywców aut z ubezpieczeniem OC
    Krzysiek1989szczecin

28.01.2023 19:29

Ja kupiłem auto z ważnym ubezpieczeniem. Kiedy przepisali na mnie wyliczyli mi że mam zapłacić 3 tysiące za ubezpieczenie Opla Astry g???????? świry. Kiedy wypowiedziałem to kazali zapłacić prawie 1500 zł jaja jakieś. Banda złodziei. (usunięte przez administratora)
    Jan Ł.

13.12.2022 18:30

Prezenty dla pracowników na święta to 100zł do empiku i dziadki do orzechów XD

12.01.2023 17:02

Nieprawda, w tym roku nie było nawet czekoladek.

24.01.2023 16:39

Poniżej 4 brutto, o podwyżkach nie ma mowy, tu inflacja nie dotarła, przynajmniej nie do szarych pracowników
    Katarzyna

19.01.2023 21:30

Wszystko fajnie przy zakupie polisy i jak nic się nie dzieje. A jak już dojdzie do szkody umywają ręce. Bardzo nie ładnie okradać klientów. Pieniądze chcecie za każdą polisę zacieracie rączki do prowizji z kolejnych umów. Ale dlaczego nie dbacie o klienta kiedy on was potrzebuje. Przecież zapłacił Nie polecam. Nie warto. Nie uznają szkód. Miałam wykupione ubezpieczenie pasażera i kierowcy jak również zwykle OC. Kiedy doszło do wypadku nie z mojej winy zaczęły się schody. Doznałam obrażeń i samochód był potłuczony. Ocenili szkody samochodu niskie baaaardzo i wypłacili ochłapy. Jednak za moje uszczerbki na zdrowiu już nie chcieli wpłacić. Umyli rączki. Oczywiście zgłosiłam się do adwokata i do sądu i wygraliśmy ale trwało to przez pandemie prawie 3 lata. Człowiek płaci i jeszcze łaskę robią. Przypuszczam że to spowodowane tym że Sprawca zdarzenia miał także w Ergo Hestia swoje ubezpieczenie.
    Ronnie

10.01.2023 09:44

Po ostatnich komentarzach można powiedzieć że firma dała się we znaki nie tylko klientom firmy jak i pracownikom. Jak wyglądaja w firmie szkolenia dla pracowników chcących awansować? Jak wyglądają pensje 2022 vs 2023? Czy były podwyżki inflacyjne w działach?

12.01.2023 17:01

Jakie podwyżki XD Podwyżki to są, za przeproszeniem, na kasie w Lidlu, gdzie bez cienia przesady, od tego roku zarabia się więcej niż tutaj. Proponowane szkolenia to wszelkie bzdurne szkolenia z "kompetencji miękkich", niepowodujące bynajmniej awansu, a jedynie zabierające czas.
    Kamil B.

08.01.2023 16:01

Oto fakty: zgłosiłem do Ergo Hestia dwa nieznaczne uszkodzenia tzw. "parkingowe". Firma odzywała się nieomal codziennie z ofertą polecanych przez nich warsztatów. Kiedy wybrałem warsztat dilera, od którego miałem auto, firma Ergo Hestia zamilkła i... rozliczyła z warsztatem tylko jedną szkodę. Wskutek niekorzystnej umowy zapłaciłem 100% VAT. Próbowałem skontaktować się z "opiekunem" mojej szkody - telefonicznie - ale nie odbierał. Napisałem maila - nie odpowiedział. Wysłałem więc w przepisowym terminie pocztą rezygnację z przedłużenia ubezpieczenia. Dostałem od poczty potwierdzenie z pieczątką Ergo Hestia. Wkrótce potem firma zaczęła przysyłać SMS-y z wezwaniami do zapłaty OC grożąc windykacją. Napisałem reklamację z informacją, że wysłałem rezygnację z potwierdzeniem odbioru. Ergo Hestia odpowiedziała, że rezygnacji nie dostała i zażądała zapłaty części OC. Zderzyłem się ze ścianą. Dopiero po powtórnym piśmie z powołaniem się na otrzymane potwierdzenie odbioru Ergo Hestia doszła do wniosku, że jednak rezygnacja dotarła - przyznała to i przeprosiła. Reasumując: wiem dlaczego przestałem być klientem firmy Ergo Hestia.
    Kamil

05.01.2023 09:30

Polecam ich!
    Kamila

31.12.2022 10:09

Nie zasługują nawet na 1 gwiazdkę. Ostatni raz ubezpieczyłam tu samochód. Mam wykupiony Assistance Premium. Podczas przykrego zdarzenia, gdy samochod zepsuł mi się na autostradzie 1400km od domu. GODZINE czekania na infolinii zanim ktoś przyjmie zgłoszenie!?!? A gdy jakis Pan w końcu zaproponował ofertę przewozu mojego auta 900km (ponieważ pierwsze 500 za darmo) powiedział 6300zl 7zl za kilometr to po prostu opadłam z nóg.. Kpina! Tego samego wieczoru znalazłam lawetę 3200zl za 1400km!!! (dodając że ubezpieczenie kosztuje więcej, straciłabym z nimi 3100+500 dodadkowy assistance = 3600zł) Ludzie nie dawajcie się (usunięte przez administratora) Oni nie pomagają.. Wręcz przeciwnie szkodzą i wyłudzają pieniędze!! I to jeszcze w momencie kiedy My jesteśmy w najtrudniejszych sytuacjach życiowych..
    Ja son

22.11.2022 09:35

Tyle marudzicie, tyle krzyku ale tak naprawdę nie ma konkretów. Ktoś pisze ze dobrze zarabia w EH to już śmiech ze to niemożliwe, to jak to z tymi zarobkami jest? Ile można zarobić bez tych strasznych nadgodzin? Siedzicie tam dwa lata i co? Na umowie 7 brutto jest? Jest tu ktoś taki co tyle ma?
    P.

25.12.2022 09:58

Wydaje mi się, że w np. W biurze likwidacji szkód kierownik może mieć tyle lub 7+. Z tego co slyszalam to główny specjalista z kilkuletnim stażem ma ok 5 tys brutto. Pewnie są i tacy, którzy mają więcej... w EH płacą płacy nierówna.
    Orzechy

16.12.2022 12:28

Premia świąteczna - śmiech na sali. 100 zł na karcie podarunkowej, kalendarze i dziadek do orzechów (POZŁACANY!) +garść orzechów. Jest za co wyprawić święta. Kogoś ewidentnie poniosło..
    Bulbulator

06.12.2022 19:39

Jeżeli zakupiłeś pojazd z ubezpieczeniem w tej firmie od razu złóż wypowiedzenie. I zakup nowa polisę. Po zakupie auta Hestia odezwała się przed końcem ubezpieczenia po pół roku. Przysyłając do zapłaty 5200zł. Za użytkowanie auta z ich polisa. Za pół roku. Gdzie zawsze płace ok 800zł za roczna polisę. Na pytanie skąd tak duża kwota nie są wstanie odpowiedzieć. Zasłaniając się Algorytmem na dzień zakupu. Hestia zrobiła sobie ze mnie dłużnika na nie mała kwotę oddając sprawę do Firmy windykacyjnej. Wypowiadajcie polisy nawet w dniu zakupu. Osobiście firma dla mnie jest skreślona i nawet jak by kiedyś wyszła u nich najtańsza oferta to i tak nie skorzystam.
    MK

20.10.2022 19:11

Biuro Finansów - ludzie w porządku, luźna atmosfera, zarobki też mogą być ok - zależy od punktu widzenia kandydata. Jest to idealny pracodawca, żeby mieć stabilną pracę na długie lata, bez stresu. Jeśli chodzi o awansowanie i podwyżki - dynamika tutaj raczej będzie wolniejsza niż w innych firmach ze względu na strukturę. Nie robi się darmowych nadgodzin, nie było też problemów z wcześniejszym wyjściem lub w trakcie pracy. Praca będzie świetna dla ludzi preferujących taką stabilizację i rutynę.
    Realista

18.11.2022 16:51

Takich bajek to nawet bracia Grim nie pisali :D
    Gonzo

06.12.2022 12:43

Smutne jest to, że prawie każda pozytywna opinia na temat tej firmy, natychmiast jest korygowana przez aktualnego lub byłego pracownika. Uważam, że wasz marketing powinien zmienić strategię i zacząć promować dział nieistniejący. W ten sposób żaden pracownik nie zakwestionuje zalet pracy w takim dziale z prostej przyczyny - takich pracowników nie ma! Np.: "W Dziale Biletowania wszyscy pracownicy otrzymują wynagrodzenie minimalne w wysokości trzech średnich krajowych, a za pracę w nadgodzinach otrzymują pięciokrotność stawki podstawowej. Dzięki bardzo dobrej atmosferze w ciągu 8 -lat żaden pracownik nie odszedł z tego działu, itd." Można?
    Anita

10.11.2022 18:43

Widziałam ogłoszenie o naborze do działu przeciwdziałania nadużyciom. Czy kto się orientuje, może podzielić opinią o pracy w tym dziale? Poza tym pytanie - jak wyglądają godziny pracy w firmie (centrala w Sopocie)?
    Me

01.12.2022 20:39

Godziny są elastyczne można zacząć prace między 7 a 9.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w STU ERGO Hestia?

Kontakt - STU ERGO Hestia S.A.

Hestii 1 81-731 Sopot

Branża główna: Ubezpieczenia

Bar

30.11.2022 22:44

Witam. Bede Panstwu wdzięczny za udzielenie szczerych odpowiedzi na kilka waznych pytań dotyczących przebiegu procesu likwidacji szkody na osobie z OC sprawcy pojazdu. Konkretnie jaka osoba i czy posiada ona wyksztalcenie prawnicze żeby samodzielnie dokonywac prawidlowej oceny rozmiaru szkody jaka poniósł poszczególny człowiek rodziny z uwagi na smierc osoby bliskiej w wypadku. Chodzi mi w tym miejscu o ocenę w % która można bez porblemy dostrzec na pierwszej decyzji gdzie znajdziemy wysokosc kwoty bezspornej ktora przyznaje towarzystwo jak również wyskosci kwoty ewentualnej ugody. (usunięte przez administratora)
    CYPIS

30.07.2022 15:05

Bardzo korzystna oferta ubezpieczeniowa na zycie.
    teri

11.11.2022 20:44

zgadzam się!
    Żanek

24.10.2022 18:18

Cześć. Jak wygląda w EH praca zdalna oraz na jakie zarobki może realnie liczyć likwidator szkód? Są jakies widełki płacowe ile zarabia junior a ile senior? Jak to sie ma do obowiązków,jest ich duzo,mało? Często trzeba robic nadgodziny czy pracuje sie tak jak sie chce?
    Klient

03.10.2022 13:10

Banda złodziei i (usunięte przez administratora) ! Uwaga na te ich dodatkowe ubezpieczenia AGD RTV których oni sami nie realizują w razie awari.
    Hanna

10.10.2022 20:17

Ostatnio komputer oddałam na gwarancji od EH. Wrócił naprawiony po kilku dniach. U mnie ta usługa jak widać się sprawdziła.
    luna

18.10.2022 21:19

mialam taka sytuacje z pralka. tez szybko ogarniete
    Szukam

23.09.2022 11:27

Wychwalacie, że firma przy plaży, że czyste powietrze, a tu kolejna osoba z kierownictwa odchodzi z rzekomo powodów zdrowotnych! Czy znany jest wam czynnik wywołujący te choroby? Czy pracownicy niższego szczebla tak samo często chorują?
    Qwe

11.10.2022 21:45

A z jakiego obszaru?
    Szczęśliwy

13.10.2022 09:41

@Lidia: tu pani popłynęła. Ja mam stres kiedy maszyna do ciepłych napojów strajkuje, ale z tego powodu jeszcze nikt nie odszedł ani nie został zwolniony. Z tego co czytam zarobki pracowników macie na granicy przeżycia i to może być źródłem stresu. Ja w tym roku dostałem znaczną podwyżkę a za dwa lata kolejną i znam jej minimalną wysokość. Już nie mogę się doczekać. W nadgodzinach u nas pracują tylko chętni i mają za to spore wynagrodzenie, dzięki temu efektywność takiego teamu jest spora i zdaje egzamin. Wiem jaki bonus finansowy dostanę na święta, nie wiem tylko jaki prezent w pracy dostanę. Tak się pracuje w korporacji. To gdzie wy jesteście (pracujecie) to jakiś (usunięte przez administratora) relikt szczęśliwie minionej epoki. Nie chciałbym do was trafić, byłaby to kara dla mnie.
    Wyzwolony

03.10.2022 22:02

Zdecydowanie nie polecam pracy w EH!!!! Opisuję pracę w przedstawicielstwie, nie wiem jak jest w centrali (podobno rewelacyjnie) Minusy: -nadmiar obowiązków, jest zbyt mało osób na ilość pracy (braki kadrowe) -wynagrodzenie nieadekwatne do stanowiska i warunków pracy (usunięte przez administratora) -brak wsparcia ze strony przełożonych, (usunięte przez administratora) -brak bogatej formy benefitów (m.in. karty multisport, która jest teraz postawą) -brak jasnej ścieżki rozwoju, średnie szanse na awans -można poczuć szybkie wypalenie, monotonność wykonywanych zadań (usunięte przez administratora) -brak dobrego przeszkolenia dla nowych pracowników -kierat korporacyjny Plusy: -możliwość pracy hybrydowej (tydzień w biurze, tydzień w domu) -możliwość rozpoczęcia pracy pomiędzy 7-9 -brak restrykcyjnego ubioru Podsumowując NIE POLECAM, ewentualnie na chwilę, aby się zaczepić i szukać w międzyczasie czegoś innego. Praca dobra na złapanie doświadczenia i żeby ładnie wyglądało w CV. Niczego więcej od tej firmy nie można oczekiwać... Plusy w zasadzie takie same jak w innych firmach. EH nie wyróżnia nic, co by zachęciło do podjęcia z nimi współpracy. (usunięte przez administratora)
    były pracownik

06.10.2022 23:11

ILE?! 3500 brutto :)
    Dawny pracownik

07.10.2022 11:52

Tam nie ma płatnych nadgodzin! (usunięte przez administratora)
    ela

30.08.2022 19:59

Przepracowałam w Ergo Hestia prawie 5 lat i bardzo dobrze wspominam to doświadczenie. To była pierwsza firma w jakiej pracowałam i wiele się tam nauczyłam.
    benek

31.08.2022 18:33

Ja nadal tu pracuję od ponad 3 lat i mogę polecić.
    Fredka

30.09.2022 21:43

Na jakim stanowisku pracowałaś? Dużo było roboty? ;)
    Bartek

14.09.2022 21:23

Klient ,myślałem że jestem ,nie zostałem potraktowany jak potencjalny baran do dojenia -nie ,nie firemkę poniosło prawo jest prawie dla wszystkich ! omijamy tą firmę !!
    Roman

23.09.2022 19:35

Też jestem klientem, od lat, i ani trochę nie czuję się traktowany jak baran. Obsługa z którą miałem do czynienia zawsze cierpliwa i kompetentna. Ja mogę polecić.
    .-?

08.08.2022 16:12

Cześć, czy ktoś mógłby się podzielić informacją, jak wyglada rozmowa rekrutacyjna w centrali? Czego się mniej więcej spodziewac? W którymś z komentarzy wyczytałem, że to godzinna rozmowa, ale są jakies może testy/zadania? Pozdrawiam
    asdf

31.08.2022 09:43

Racja, rozmowa trwa około godziny, dokładnie jest przedstawiane stanowisko i jak się pracuje w firmie, masz szansę powiedzieć coś o sobie. W moim przypadku nie sprawdzali ani poziomu angielskiego, ani jakiejś wiedzy branżowej. Ogólnie bardzo fajna rozmowa z miłymi ludźmi na poziomie.
    Rekrut

06.08.2022 17:03

Hej. Czy ktoś mógłby udzielić informacje na jakie zarobki można liczyć netto jako likwidator szkód w Hestii? Jak wygląda praca zdalna i czy faktycznie wciąż można pracować zdalnie?

26.08.2022 00:12

W EH nadgodziny to norma... (usunięte przez administratora) Notorycznie pracownicy są "mobilizowani" a wiadomo jak to się później odbija na jakości pracy (usunięte przez administratora)Rozliczani są za to kierownicy, następnie dyrektorzy... także wiadomo, że ci muszą świecić oczami przed zarządem, (usunięte przez administratora). Dlatego też ci na dobrym stanie zdrowia, idź pracować gdzieś indziej :) (usunięte przez administratora)

27.08.2022 22:00

Chyba nie zrozumiałeś mojej wypowiedzi... W większości działów nie dasz rady poradzić sobie bez nadgodzin, to one utrzymują cię przy pracy, bo nie wyrobisz się przy 8h z natłokiem obowiązków. (usunięte przez administratora) Oczywiście, są działy z zakresu obsługi telefonicznej klienta, w których kończysz pracę i idąc do domu masz wolne, ale tam minusem są inne rzeczy.
    Straszyn

01.08.2022 10:30

Mam ubezpieczenie także i w innej firmie, dzięki czemu mam dostęp do fachowych porad w interesujących mnie dziedzinach, przydatnych aplikacji, itp. Od Hestii mam tylko windykację i to przed terminem płatności - masa maili i smsów, które informują mnie o nadchodzących terminach! Z góry zakładają, że jestem osobą nieodpowiedzialną i zapomnę im zapłacić! A tu dowiaduję się, że z traktowaniem pracownika też jest wesoło. Widzę, że ta firma na nowo definiuje termin (usunięte przez administratora) i to w wielu wymiarach.
    Cola

02.08.2022 12:03

Hm kurcze ja jestem z nimi od 3 lat i nigdy nie miałam problemu z jakimiś nadmiernymi mailami i info ;/
    moniek

03.08.2022 18:50

Ja też jakiegoś nadprogramowego spamu nie odnotowałem. Tylko jakieś oferty czy inne raz na kilka tygodni.
    Michał

29.06.2022 19:51

Dzięki tej niszowej ubezpieczalni jestem 3200zł w plecy gdyż odesłali mi uszkodzony telewizor poczym wypieli sie z pomcą
    Susel

07.07.2022 19:43

No tak, z Hestia tylko w ten sposob mozna cos zalatwic.
    laroo

30.07.2022 15:06

Nie mialem z nimi zadnych problemow z obsługą nigdy...
    Plusy i minusy

11.04.2022 19:47

+ władze korporacji starają się reagować (oczywiście z opóźnieniem) na zgłaszane przez pracowników problemy, sugestie, tzn. da się zaobserwować stopniowe polepszanie warunków pracy, np. darmowe obiady za dojeżdżanie do pracy rowerem + atmosfera - nie mam nic do zarzucenia żadnej konkretnej osobie - każda, z jaką miałem do czynienia, była życzliwa i pomocna + korporacyjne benefity, inicjatywy okolicznościowe, integracyjne, czasem wpadły jakieś bilety do filharmonii + możliwość udziału w szkoleniach np. z Excela – nadgodziny - nie byłyby tak gorszące gdyby nie fakt, że oficjalną polityką firmy jest BRAK nadgodzin. W praktyce wygląda to tak, że faktycznie brak jest nadgodzin, ale wyłącznie tych płatnych, (usunięte przez administratora) – praca wymaga pewnego stopnia "znieczulicy" -(usunięte przez administratora) – 45-minutowa przerwa, przez którą wraca się z pracy po 8h 15min - jeśli chcecie dać dłuższą przerwę, by pracownik mógł się lepiej zregenerować, tj. by zwiększyć jego produktywność i zyski firmy, to nie kosztem naszego czasu wolnego - przynajmniej dajcie wybór – wynagrodzenie i system premiowy (usunięte przez administratora)
    edziu

30.04.2022 08:59

Cześć jakie zarobki na początek oferują , dla Likwidatora, Opiekuna Klienta?
    Ocn

29.07.2022 15:19

3500 zł brutto. Podwyżek inflacyjnych nie ma.

29.07.2022 12:19

Atmosfera w zespole jest świetna(dużo zależy od tego gdzie sie trafi), ale pensje są śmieszne i wątpie, że w przyszłości to sie zmieni. Polecam posiedzieć z rok-półtorej, żeby poczuć korpo klimat i zobaczyć czy nam to odpowiada, a następnie szukać lepiej płatnej pracy.

30.06.2022 10:11

Co jaki czas w STU ERGO Hestia S.A. można ubiegać się o podwyżkę?
    odpowiedź

30.06.2022 23:41

cooo? :D 3500 brutto na początek i po roku lizania dupy i przebywania wśród tych debili i patusów dostaniesz maksymalnie 500 brutto xD Weź w ogóle odpuść sobie tą śmieszną firmę, bo serio... cofniesz się w rozwoju. (usunięte przez administratora) Nie śmieje się w cyrku ten, kto pracował w EH... :) Nie słyszałeś jeszcze tego powiedzenia?! (usunięte przez administratora)
    Strucla

26.07.2022 10:05

Mam poczucie że firma w ten sposób promuje trójkąty. Jedna pensja na samochód, druga na mieszkanie, trzecia na jedzenie i ubrania. Dla tych co od rzycia chcą więcej!
    Krystian

14.07.2022 04:02

Hej, Za niedługo zacznę prace w tej firmie i zastanawiam się czy ktoś jest w stanie opowiedzieć mi jaki obowiązuje tam dress code?
    Quanfo

14.07.2022 10:40

Na golasa od pasa w dół
    ktos

14.07.2022 14:56

Niby smart casual ale każdy ma z tego raczej bekę, siedzieć prawie pod krawatem na infolinii to jest jakaś żenada. Ja pracowałem w dresach i bluzie, za minimalną stawkę ergo hestia może pocałować mnie w pompkę
    porto

03.07.2022 07:49

Najlepsze ubezpieczenia i tyle w temacie
    Ewka

04.07.2022 12:20

Nie tylko ubezpieczenie, wszystko najlepsze, praca, pracodawca, wynagrodzenie, atmosfera, wsparcie, zdolność kredytowa, zaspokajanie pragnień, ścieżka kariery, droga do pracy, obiady, opinie na gowork, przedszkola, imprezy, szkolenia, awanse, dojazd, powietrze, widok na plażę, HR, departament szkoleń. Wszystko najlepsze. Kto się nie zgadza niech poda swoje imię nazwisko i adres.
    pola

03.07.2022 07:59

szybko wypłacone odszkodowanie 5/5
    K-C

01.04.2022 16:20

Jak wygląda system pracy hybrydowej obecnie? Czy jest możliwość pracy całościowo zdalnej? W jakich godzinach pracujecie?

29.06.2022 09:50

Wszystko wskazuje na to że system pracy wyłącznie hybrydowej nie wejdzie

29.06.2022 09:51

Sorry miało być zdalnej

11.06.2022 18:49

Bardzo fajnie odnajdą się tutaj osoby, które potrafią być miłe dla współpracowników (usunięte przez administratora) ale uwaga tylko po to żeby zdobyć ich przychylność, po wyjściu kierownika z pokoju rzuca tekstem a po co ona (kierowniczka) tu przyszła, po wcześniejszej miłej rozmowie i wychwalaniu kierownika. Świetnie odnajdowały się w tym szczególnie dwie koleżanki, które później udawały że kierownik to ich best friend...
    Pani

19.06.2022 19:07

Weź, Dejw ????????????

29.06.2022 09:47

Da się ale mniej zarobisz, bo nie dostaniesz dodatkowych projektów, czy innych. Chyba że super wykonujesz swój przydział ale to musisz tyrać ponad siły i się do tego przykładać a nie robić na odwal jak to niektórzy.

Zostaw merytoryczną opinię o STU ERGO Hestia S.A.