STU ERGO Hestia

• Oferty pracy
  • Galeria
  • Zrównoważony Rozwój
  • Jak wygląda rekrutacja
  • Oferta dla studentów i absolwentów

Kim jesteśmy?

Oferty pracy

Galeria

Zrównoważony Rozwój

Jak wygląda rekrutacja

Oferta dla studentów i absolwentów

• Gdańsk
  • Barniewice
  • Bysewo
  • Rębiechowo

3. Opinie o pracodawcach Sopot
  5. Opinie o STU ERGO Hestia S.A.

Opinie o STU ERGO Hestia Sopot

Nie przegap nowości o STU ERGO Hestia S.A.!

27.05.2024 17:46

Witajcie, czy jest ktoś kto pracował jako mobilny likwidator? Wiem jaka jest podstawa, da się zarobić na tych mnożnikach? Jak ogólnie oceniacię pracę jako mobilny w tej firmie.

27.05.2024 12:47

Witajcie, czy ktoś pracował lub pracuje jako mobilny likwidator i napiszę coś o systemie premiowym oprócz podstawy i jak dużo tych zleceń jest w tygodniu i ogólnie jak się pracuję w tej firmie.

27.05.2024 10:25

Witajcie, czy jest ktoś kto pracuje jako mobilny rzeczoznawca. Chciałbym wiedzieć czy tak samo trudno jest wyrobić premię jak opisywali to osoby pracujące w centrali. Wiem, że podstawa dla mobilnego to 5000 brutto i jakieś mnożniki za każdą sprawę. Opiszę ktoś coś więcej i ogólnie jak w Ergo wygląda praca mobilnego w porównaniu do innej firmy w sensie, czy widzi jakieś plusy w tej firmie. Pozdrawiam :)
    Michał

27.02.2024 16:54

Oddalem laptopa do naprawy 28 okolo stycznia pisali ze bedzie za dwa tygodnie przeniesli to do miesiaca czasu Posklejali go tsk zeby bylo ze cos bylo ruszane a mechanicznie teraz jest gratem nie polecam ;)
    Agent

05.02.2024 18:18

Mistrzowie w zarządzaniu: 1) Nie informując sieci sprzedaży, zablokowali sprzedaż wznowień oc/ac w MF dla niektórych PKD, przekierowując sprzedaż do Ergo Biznes, podczas gdy pół Polski szkolenia Ergo Biznes nie ma zrobionego i nie ma dostępu do systemu. Konkurencja zaciera ręce 2) Nie ma to jak szkolić agenta w Ergo Biznes, nie dając mu wcześniej dostęp do systemu.
    X

10.02.2024 10:44

Jedyne chyba towarzystwo ubezpieczeniowe, które regularnie zamyka system sprzedażowy na cały weekend. Żadne inne czegoś takiego nie robi ( co najwyżej incydentalnie), bo w skali roku daje to znaczne straty przypisu. Ale w Hestii jest na bogato. A potem jęki pracowników na forum GoWork, że "jadą" w centrali na pensjach niewiele ponad minimalną krajową.

17.01.2024 08:42

szukając pracy, udało mi się znaleźć ofertę na stanowisko menedżera serwisów ds. zarządzania tożsamością i dostępem. firma oferuje pracę w formie hybrydowej. jak w takim razie wygląda jej obłożenie na pracę z domu a z biura? jeśli chodzi o elastyczne godziny rozpoczęcia pracy, to czy trzeba dzień wcześniej dawać znać, o której się ją rozpocznie? dajcie znać, bo będę tu aplikować.

18.01.2024 07:56

Nie wiem jak wygląda obłożenie na tym stanowisku ale normalnie pracujesz tydzień na tydzień albo 3 dni w biurze a 2 dni w domu. Nie musisz dawać znać logujesz się do godziny 9
    Misiek

13.09.2023 08:16

Szukają specjalisty ds. mobilnej obsługi szkód. Chcialem dopytać czy dają samochód służbowy bo w obowiązkach jest dokonywanie oględzin szkody w miejscu i czasie wyznaczonym przez klienta głównie w terenie. Ktoś wie jak to w rzeczywistości wygląda?
    Na tym stanowisku dostajesz au

17.09.2023 13:33

Laptop, telefon również
    EH Master

20.12.2023 22:50

Pojazd służbowy Toyota Corolla lub Yaris Cross
    Była klientka

18.12.2023 16:08

Składki coraz wyższe a pakiet nader skromny. Zmieniłam ubezpieczyciela.
    Iza

06.12.2023 17:45

Bardzo miłe rozmowy kwalifikacyjne. Rzetelne i profesjonalne podejście do zatrudnienia nowej osoby.
    Ciekawe

27.11.2023 15:51

Nawet nie zadzwonili po rozmowie, że jednak nie zatrudnią. Słabo, mimo wszystko człowiek czeka na jakąkolwiek odpowiedź, ale przynajmniej na starcie widać jakie mają nastawienie do pracowników. Może i dobrze wyszło, że się nie udalo
    ddaarroo19

19.11.2023 14:43

Serdecznie chciałem przestrzec przed ubezpieczaniem laptopów w RTV EURO AGD od Ergo Hestii. Są to zwykli naciągacze i (usunięte przez administratora) Ostatnio mój laptop uległ dosłownie całkowitemu zniszczeniu, zgłosiłem to do ubezpieczyciela, odebrali sprzęt przekazali go na drugi koniec Polski. Pierwsza rzecz to przeciąganie terminu naprawy, zero kontaktu z ich strony. Serwisy i ubezpieczyciele współpracują ze sobą po koleżeńsku i wspólnie dla własnego dorobku zatajają przed ubezpieczającym karty naprawy - gdyż jak podejrzewam używają tanich, chińskich zamienników!! Nawet nie wiem co zostało dokładnie wymienione w moim laptopie oraz jakie części zostały użyte, ponadto nie znam wartości części oraz naprawy. Od momentu odebrania laptopa od kuriera już były nieścisłości - obudowa w laptopie była źle skręcona, odpadła śrubka. Po uruchomieniu laptopa od razu masa błędów, nie dało się go uruchomić. Po kilkunastu próbach jakoś udało się w końcu zalogować do systemu, lecz nie dało się nacieszyć laptopem zbyt długo, gdyż średnio co jakieś 10-15 minut w laptopie wyskakuje niebieski błąd i resetuję się - z tego faktu nie da się sprawnie pracować na laptopie, czasem nawet nie chce się uruchomić. Laptop pracuje dużo głośniej niż przed oddaniem do naprawy (podejrzewam, że układ chłodzenia został zamieniony na tani chiński zamiennik). Wszystko zostało zgloszone w reklamacji do ubezpieczalni i otrzymałem odpowiedź, że w opinii punktu naprawczego naprawa była możliwa i opłacalna i została wykonana zgodnie z obowiązującymi procedurami, a sprzęt został przywrócony do prawidłowego działania. Zlepili od nowa laptopa z tanich chińskich zamienników, co trwało prawie miesiąc czasu (co mnie nie dziwi, w końcu zwykle tyle idą części z chin :)), co chwile przedłużając termin zwrócenia sprzętu do mnie. I na tej podstawie uznali, że naprawa jest możliwa, bo złożyli nowego laptopa na tanich zamiennikach. Uważam, że to jest jakaś kpina i żart z ich strony. Płacisz ponad 30% wartości sprzętu by otrzymać potem chiński (usunięte przez administratora)! W przypadku kupowania drogich laptopów jak moich (6 tys. zł) lepiej sobie odpuścić ubezpieczenie i kupić nowego laptopa za te pieniądze, na pewno lepiej będzie chodził niż taki chiński (usunięte przez administratora) zlepiony od nich!! Świetnie przywrócili sprzęt do prawidłowego działania - jeśli wg. nich problemy z uruchomieniem laptopa, głośno chodzący układ chłodzący i średnio co 10 minut wyskakujacy błąd resetujący całego laptopa to sprawny sprzęt, to niech wezmą go sobie do biura dla Pań do pracy biurowej! Na pewno będą zadowolone, że nie będą w stanie nawet napisać maila. Już nie mówiąc o tym, że jak się odpali trochę bardziej wymagający program, to laptop zaczyna szaleć, robi się czarny ekran, zaczyna głośno chodzić, na programie ledwo da się pracować i zaraz się resetuje z niebieskim błędem. STANOWCZO ODRADZAM UBEZPIECZYCIELA.
    szu

12.11.2023 13:53

Obsluga polisy w rgohestia to po prostu porażka. Towarzystwo robi wszystko, żeby nie mozna sie było z nimi skontaktować - tylko poprzez wypełnienie formularza ze strony - a jak klient jest nieinternetowy to koniec - tu się kończą jego mozliwości. Towarzystwo jest ok jak chce od ciebie kase, a jak ty potrzebujesz pomocy - to amen w pacierzu. Nawet z taką prostą sprawą jak zbycie pojazdu. Trzeba wypelnić formularz na stronie, kto, komu, pesele, adresy (a GIODO?) kopia umowy zakupu i wypowiedzenie polisy - i tu psikus, bo niezależnie od rozmiaru pliku, czy to pdf, jpg czy inny - za każdym razem pojawia sie komunikat ze pliki są nieprawidłowe. Normalna kwadratura koła i "paragraf 22" - tak sie obsluguje klientów w tej firmie. NIGDY WIĘCEJ W ŻYCIU ŻADNYCH UBEZPIECZEŃ Z HESTII NIE KUPIĘ !!!!!!!!!!!!!!
    Jeremi Zimny

05.11.2023 21:49

Dzień dobry, nie polecam firmy Ergo Hestia. Żona miała kolizję z ich klientem. Pracownicy świadczą nieprawdę. Auto w naprawie 2 miesiące zwrot za wynajem tylko 2 tygodni po kilkudziesięciu mialach w sprawie i to po stawce wielokrotnie niższej niż rynkowa przy tym samochodzie. Problemy na każdym kroku. Wcześniej przy naprawie żaglówki świetny kontakt teraz tragiczny.
    KDP

10.10.2023 09:17

(usunięte przez administratora). Ubezpieczając sprzęt AGD w najdroższej opcji "pełne ubezpieczenie" nie spodziewaj się, że otrzymasz pomoc w razie uszkodzenia z przyczyn nieznanych/losowych/zewnętrznych. Nigdy więcej żadnych ubezpieczeń!!
    WWZ

12.08.2023 14:29

Brałam udział w rekrutacji na stanowisko referent ds obsługi klienta.Po kilku dniach odpowiedź negatywna - ku mojemu zdziwieniu w pierwszej chwili.Po wniknięciu głębiej w opinie jednak wiem już chyba dlaczego ???? Widzę, że przy pytaniu o moje oczekiwania finansowe nieco mnie poniooosło ???????????? Teraz rozumiem dlaczego na rozmowie kwalifikacyjnej nie ma żadnej informacji o wysokości wynagrodzenia.Nie ma jej również w ogłoszenia o pracę!!!! Nawet na zasadzie od - do.Za to ochoczo Panie opowiadają o benefitach ???????? Przecież to nic że pensja będzie głodowa - ważne, że obiad będzie można zjeść za dojazd do pracy rowerem w bistro firmowym .
    WoleNie

23.08.2023 19:21

Nie wierzę w te brednie o wysokości wynagrodzenia w Hestii. Moja mama była nauczycielką i ma emeryturę około 3 800zł plus jakieś dodatki. Do tego wiecznie narzeka na brak środków. To niemożliwe aby utrzymac się za mniej! Praca w stresie i bez satysfakcji finasowej - w dwudziestym pierwszym wieku to powinna być kara za najcięższe przestępstwa. Przecież są jakieś komisje od nadgodzin, jakieś kontrole. No, po prostu w głowie mi się nie mieści. CV też nie poślę, za dużo tu niedomówień, szkoda czasu na potencjalnie przykre dowiadczenie.
    ObjectiveP

13.09.2023 08:12

(usunięte przez administratora)o pewnych rzeczach się nie mówi. (usunięte przez administratora)Aczkolwiek to nie wszędzie tak jest - zależy od kierownictwa po prostu i składu zespołu. Byłam w dziale w którym słyszałam od głównego specjalisty jak to mam się cieszyć, że dostaję konkrety do roboty bo jak oni po studiach szli do pracy, to pierwsze miesiące tylko zajmowali się sprzątaniem archiwum. (usunięte przez administratora) Byłam też w takim, w którym duże i odpowiedzialne tematy były dzielone po równo a kierownik był najcieplejszym i jednocześnie bardzo kompetentnym człowiekiem.
    K...a

03.09.2023 10:04

Czy pracuje ktoś jako agent na kontrakcie B2B? Jak wygląda to finansowo? Czy jest jakaś podstawa? I czy otrzymuje się jakąś bazę Klientów? Z góry dzięki za informację ;)
    Annaka

08.09.2023 06:39

Poczytałam sobie opinie, oto moje wnioski: gdyby praca jako agent byłaby w jakikolwiek sposób atrakcyjna - większość pracowników etatowych już dawno by przeszła. Najlepsze i dobre miejsca już rozdane. Praca na etacie to jakaś porażka - to musi być tragedia dla rodziców jeśli dziecko trafi do tej firmy - kiepska płaca, brak perspektyw, brak wyjazdów za granicę, a w pakiecie stres, darmowe nadgodziny, brak związków zawodowych, zawiść ze strony zasiedziałych pracowników, którym nie udaje się znaleźć lepszej pracy, itp, itd. Firma nie reaguje na zapytania zainteresowanych.
    Gall anonim

16.05.2023 20:07

Zastanawiam się nad aplikacją do działu IT. Czy firma prócz standardowego wynagrodzenia wypłaca również premie? Może @Pracodawca skomentuje?
    DziwnaTaFirma

01.09.2023 07:11

Nie znajduję odpowiedzi na zapytania, komentarzy. W aktualnościach wpisy z 2019 roku. Zdjęcie też sprzed kilku lat. Mam poczucie, że firma ignoruje lub lekceważy internautów. W kontekście co niektórych wpisów firma znacznie odstaje.
    Zapytanie do Hestii

01.09.2023 07:06

W część poświęconej aktualnościom - Aktualności - znajduję wpisy z 2019 rok. Mamy teraz 2023 rok. Dlaczego nie aktualizujecie Państwo profilu firmy?
    nowa

31.08.2022 22:19

którego dnia miesiąca wypłacane są wynagrodzenia?

29.06.2023 09:30

Do końca miesiąca. Czasem jest to ostatni dzień a czasem 3 dni przed końcem miesiąca. Zależy jak wyślą.
    Eh

30.08.2023 22:07

3800 brutto +500 zł premi przez pierwsze 6 msc gwarantowana- tak przynajmniej było kilka miesięcy temu
    Kasia

09.08.2023 21:44

Zakupiłam telefon z ubezpieczeniem w ergo Hestia, po nieumyślnym stłuczeniu telefonu zadzwoniłam do ergo Hestia, kurier przyjechał na drugi dzień, niestety tu plusy się kończą. Po naprawie telefonu firma poinformowała mnie że telefon jest naprawiony podając nr do śledzenia przesylki- który jak się okazało po kilku dniach i wielu telefonach do przewoźnika i ergo Hestia jest nieprawidlowy. W koncu otrzymałam poprawny nr przesyłki ale żeby było smieszniej okazało się że firma kurierska zgubiła moja przesyłkę. Oczywiście firma Ergo Hestia nie miała o tym pojecia i dopiero po moim telefonie podjęła 'stosowne' działania. Ergo Hestia po około tygodniu od mojego zgłoszenia poinformowała mnie mailowo, że moja przesyłka została zagubiona, na mojego maila odnośnie telefonu zastępczego nie zareagowała. Do chwili obecnej pozostaje bez telefonu, firma kurierska ma 30 dni na rozpatrzenie reklamacji, ergo Hestia umywa ręce. Zdecydowanie nie polecam tej firmy

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w STU ERGO Hestia?

Kontakt - STU ERGO Hestia S.A.

Hestii 1 81-731 Sopot

Branża główna: Ubezpieczenia

Tomasz Morawski

31.07.2023 11:24

Jednym słowem (usunięte przez administratora) wypłata z AC została zrealizowana bez mojej zgody . Zgłosiłem uszkodzenie zderzaka tylniego wycena samej części w Toyota 4000 plus malowanie robocizna wymiana. Otrzymałem wypłatę za całość szkody 2700 zł przypominam cały czas pisałem że nie zgadzam się na takie warunki. Zgłosiłem sprawę do sądu - polubienie nie da się nic załatwić.
    Andrzej

27.07.2023 09:30

Jak to jest teraz z tymi ubezpieczeniami OC ? im jestem dłużej w Hesti tym więcej płace,nigdy żadnego wypadku,żadnych roszczeń i co roku każą płacić dużo większe składki,obecnie brat wykupił OC pierwszy raz w życiu { jego pierwszy samochód} ma dużo mniejszą składke,oczywiście w innym towarzystwie ubezpieczeniowym.W tym roku już im podziękuje

STU ERGO Hestia S.A.

15.12.2020 14:06

Szanowni Państwo,
    ERGO Hestia uprzejmie prosi o rozważne, przemyślane i odpowiedzialne publikowanie wpisów dotyczących działalności Firmy jako pracodawcy i ubezpieczyciela.
    Szanujemy w pełni wolność słowa i opinii – w tym wyrażanych anonimowo – i nie oczekujemy wyłącznie afirmacji,  jednakże każdy wpis powinna cechować rzetelna i poparta faktami ocena.
    Osoby, które zamierzają zamieszczać wpisy zniesławiające Firmę oraz jej pracowników i przedstawicieli lub naruszające prawnie chronione dobra osobiste ERGO Hestii,  powinny pamiętać o tym, że wpisy na forach internetowych nie pozostają anonimowe. Osoba winna zniesławienia, zniewagi lub naruszenia dobra osobistego może być (po ustaleniu i ujawnieniu jej danych osobowych w ramach, przysługujących pokrzywdzonemu, środków prawnych) pociągnięta do odpowiedzialności karnej i cywilnej.
    O ile posiadają Państwo informacje, które w Waszej ocenie wymagają wyjaśnienia, zweryfikowania czy podjęcia określonych środków zaradczych – uprzejmie prosimy o ich przesyłanie na adres: [email protected]
    a a a

21.01.2022 23:04

Co rok podnoszą opłaty nie ma ulgi dla wieloletnich klientów mam dwa auta u nich i kroją mnie jak można - tej firmie już dziękuję niech sobie zarabiają gdzie indziej !!! Za proponowane mi przez Ergo 747 zł zmieniłem i zrezygnowałem z OC ,bo zaoszczędziłem 200 zł na polisie oc nw i assistance !!!!!
    Andrzej

27.07.2023 09:28

Dominika

21.07.2023 10:38

Zgłosiłam szkodę mailowo, po 2 tygodniach otrzymałam odpowiedź, że zwróciłam się do złej instytucji.. zapytałam zatem gdzie mam skierować szkodę, otrzymałam odpowiedź, że nie wiedzą. Zadzwoniłam pod numer telefonu widoczny na polisie, 3 razy przełączali mnie do innej osoby, a na końcu Pani powiedziała, że nie może mi pomóc i rozłączyła się. Stanowczo odradzam! Wykupiliśmy ubezpieczenie podróżne na 4 osoby za ponad tysiąc złotych, a teraz nawet nie mamy gdzie zgłosić szkody. Zero odzewu. NIE POLECAM!
    Była pracowniczka

15.06.2023 21:35

Niedawno zakończyłam swoją ponad 15 letnią przygodę z EH. Doświadczenie zdobywałam i w EHŻ i EHM...były plusy i minusy, sytuacje mega trudne i wyczerpujące, nierzadko fizycznie i psychicznie, ale też wsparcie, pomocna dłoń i dobre serce. I właśnie to chcę z tych lat pamiętać:).Pozdrawiam byłych i obecnych pracowników.

29.06.2023 09:27

Na pewno nie wynagrodzenie, Hestia jest jedyną duża firma która nie dała podwyżek inflacyjnych pracownikom ( w niektórych dawali już dwie po 1 tys każdemu pracownikowi) a hestjanie muszę wyżyć za jedyne 3 tys.
    Piotr

13.06.2023 09:17

Do 30 kwietnia pracowałem w firmie, która ubezpieczała mnie w EH. Przed końcem ostatniego miesiąca pracy złożyłem wniosek o indywidualną kontynuację polisy. Mój syn urodził się pierwszego maja a moje roszczenie zostało odrzucone ponieważ od 1 maja takowe roszczenie już mi nie przysługuje. W rozmowie telefonicznej bezskutecznie próbowałem wyjaśnić Pani, że KONTYNUOWAĆ można na tych samych warunkach. Kiedy składałem wniosek uśmiechnięty konsultant zapewniał, że już w dniu narodzin dziecka mogę składać wniosek, oczywiście nie powiedział, że wniosek ten zostanie odrzucony ani, że warunki zostają zmienione. Brak słów... Drodzy pracownicy EH, jest wiele firm w których można zarobić godne pieniądze nie krzywdząc ludzi, zachęcam do odświeżenia CV!
    Sztuczny PR Hestii

12.02.2022 23:40

HR Hestii ruszył z płatnymi opiniami o "świetności Hestii". Niezły wysyp. Na GoWork mieli 2 gwiazdki i teraz nagle takie wspaniałe opinie od miesiąca. Hit HR :)

09.06.2023 14:27

4k brutto na start. Premia jest ale uznaniowa, nie więcej niż 500 zł brutto.

09.06.2023 18:02

Koło 4k brutto i to wszystko
    Mick Jagger Mobil

30.01.2022 22:54

Kompetencji i stażu tu się nie docenia (usunięte przez administratora) Podwyżka jest wtedy gdy podnoszą najniższą krajową. Exodus na dziale przybrał rozmiar tsunami ale, on kolejny rok obronił pozycję. (usunięte przez administratora) Nie liczy się tu absolutnie człowiek Liczą że każdego zastąpi nawet małpa byle była tańsza. Stąd poziom długości stażu systematycznie spada. ale spokojnie przyjdą lepsi, młodsi tańsi i baaardziej zaangażowani gwarantując najwyższe standardy ochrony bliskie poziomu gruntu.. OMIJAJCIE Z DALEKA BĘDĄ OBIECYWAC ZŁOTE GÓRY......
    Dorota

05.02.2022 07:49

Oceniam to jako opis systemowych rozwiązań podejścia do kandydatów i mogę spodziewać się, że nie jest to przypadek odosobniony. Czy jest prawdziwy? Biorąc pod uwagę kontekst, prawdopodobieństwo jest wysokie. Trudno zatem będzie zamaskować tę wypowiedź marketingiem - prawda jak g... zawsze wypłynie.
    leon

07.06.2023 17:57

niezdrowa atmosfera, nieustanne ciśnienie, niedouczeni niektórzy pracownicy, omijać szerokim łukiem
    moral

17.04.2022 19:17

Pracuje w ErgoHestii już ponad rok, przed rekrutacja czytałem opinie na tym portalu, szczerze prawie zwątpiłem w to, że może być w tej firmie dobrze. Po tym roku jestem w stanie określić firmę jako dobrą. Pracuje w obszarze likwidacji szkód komunikacyjnych, wiadomo jest natłok pracy oraz wielka rotacja przez która wszyscy cierpią. W tej firmie możesz narzekać na klientów z uwagi na problematyczne sprawy które ci przynoszą. Co do organizacji jest dobrze, obiady w bardzo niskiej cenie, integracja z działem, praca zdalna. Jeśli chodzi o płace mogłaby być większa chociaż tutaj jesteś kowalem swojego losu. Są możliwości wyrobić "fulla" pensji gdy ci sie chce :) Również w tej firmie trzeba pilnować swoich spraw i najlepiej być aktywnym w dyskusjach. Nie jest to praca dla osób które nie chcą pracować godzinkę lub dwie dłużej z własnej inicjatywy (niestety). Widzę, że niektórzy tutaj maja ból za przełożonych, powiedzcie czy sami byście ogarneli pod sobą 40 osób, gdzie to ci z góry (centrali) narzucają co masz mówić i robić :) Kierownik docenia twoją pracę, rozmawia z tobą gdy tylko chcesz. Co do rozwoju super sprawa, dużo stanowisk wolnych, najpierw są rekrutacje wewnętrzne. Jeśli miałbym polecać to osobie młodej która chce nauczyć się prawdziwej ciężkiej biurowej pracy z miła atmosfera to będzie to idealna sprawa tym bardziej, że okres roczny max. dwu trzeba przeboleć i później iść na stanowiska "lżejsze" i interesujące.
    Grażynka

18.04.2022 14:08

Ale pycha superowa firma! Och, och, och. Zachciało mi się porzucić obecne zatrudnienie i dostać się do Was. Co mam zrobić aby zacząć pracę w ERGO Hestii? Już od teraz, już od jutra. Tak, tak!
    Ala

07.06.2023 17:53

ej pisałeś ten komentarz w godzinach pracy w Ergo czy podczas bezpłatnych nadgodzin? kierownik Cię z nich rozlicza?
    Patrycja

07.06.2023 17:20

Niesamowity zamęt wewnątrz firmy, rozmycie odpowiedzialności za zadania, brak spójności w przekazywanych informacjach. Niekompetentny dział HR, który zatrudnia - delikatnie mówiąc - osoby niegrzeszące intelektem. Nie polecam pracy w tej firmie.

20.05.2023 18:55

Czy musimy pracować 15 minut dłużej jeśli nie chcemy korzystać z dłuższej przerwy ?
    Dawny pracownik

24.05.2023 11:53

Taka polityka firmy, pracownicy się na to godzą. Ale jeśli jest to zawarte w regulaminie pracy to ciężko to obejść. Każdy siedzi i odbębnia te „bonusowe” 15 minut.

25.05.2023 13:34

Tak, zgadza się. Jest to okropne bo te 15 min daje dużą różnicę przy korkach. Niestety nikt w większości z tego nie korzysta a było to ustalone pod centrale by zdążyli dojść do mariny na obiad. Paranoja bo jak już chcą to mogli zrobić to dla chętnych. Nikomu się to nie podoba, było zgłaszane nikt oczywiście z tym nic nie zrobił.
    Wojciech Suchodolski

21.02.2023 17:27

Moja przygoda u tego pracodawcy to jedna wielka pomyłka. Jedynym niewątpliwym plusem, są współpracownicy. Ci, z którymi miałem przyjemność pracować, byli świetni i bardzo pomocni, to niewątpliwy plus, ale jest to żadna zasługa pracodawcy. Cechą charakterystyczną Ergo Hestii jest systemowy wręcz brak szacunku do pracownika - począwszy od wynagrodzenia, które jest niższe (dosłownie!) niż na kasie w popularnym dyskoncie - podstawa nawet poniżej 4 koła brutto. Oczywiście Pan z HR podczas rozmowy, w której informuje was o tym, że wygraliście rekrutację naopowiada wam kłamstw o tym, jakie rzekomo da się wyrobić premie, co nie ma absolutnie czegokolwiek wspólnego z rzeczywistością. Ponadto praktycznie wszystkie "benefity" to ściema. Prezenty świąteczne to słynne już dziadki do orzechów (XD) i karta na 100 zł do empiku - można się cofnąć w czasie o 15 lat; dofinansowanie do wypoczynku, to nie bynajmniej popularne wczasy pod gruszą, a zniżka do jednego, konkretnego pensjonatu w Zakopanem, do którego szansę na się dobić jedynie garstka; pakiet zdrowotny - marna oferta za stosunkowo dużą kwotę; nie ma nawet oferty Multisport, która jest już absolutnym standardem. Zamiast godnej pensji i realnych benefitów możecie liczyć na: wyżej wspomine dziadki do orzechów (serio XD), zajęcia z nordic walking i morsowania, masę bzdurnych szkoleń z kompetencji miękkich (z empatii, dobrych relacji, zarządzania sobą w czasie XD) czy różnego rodzaju akcje wymyślane przez geniuszy z HR - np. rozdawanie po pokojach sadzonek drzewek mandarbkowych (nazywanych przez nich drzewkami empatii XD), żeby hestianki i hestianie razem je zasadzili w pokoju i uczyli się empatii - sceny rodem jak z serialu The Office, z tą różnicą, że to się dzieje naprawdę, i przez to jest to bardziej załamujące niż zabawne. Nie liczcie również na premie inflacyjne, czy w jakikolwiek sposób nią motywowane - co też jest w obecnych czasach standardem u pracodawców, którzy wymagają od pracowników jakichkolwiek kwalifikacji i mają do nich jakikolwiek szacunek - tu inflacja nie dotarła, a przynajmniej nie do szarych pracowników, stąd, jak wspomniałem, pensje niższe niż na kasie w sklepie. Podsumowując, jeżeli stać was i nie będzie wam wstyd pracować za mniej niż 4 koła brutto, nie będzie wam wstyd opowiadać znajomym o dziadkach do orzechów na święta, gdy oni będą opowiadać ile ich pracodawcy dają im premii świątecznej, a lubicie szkolenia z empatii i "siły wspólnoty" (hasło roku w Ergo Hestii), to jest to miejsce dla was. Zdecydowana większość ludzi, przynajmniej w pewnych działach, rezygnuje jednak po kilku miesiącach znajdując coś lepszego, bo o to nie trudno.
    Nono

31.03.2023 08:09

Zaprzeczam, nie ma platnych. Regulamin jest jeden dla wszystkich pracowników, bez podziału na obszary i biura. Wymagana zgoda Zarządu. Inna kwestia, ze praca musi byc zrobiona. W jakim czasie? To już nikogo nie interesuje. Kazdy ma jej za duzo.Generalnie 1 etat to za mało.
    Arkusz

21.05.2023 15:26

Nie zgadzam się - znajomy chwalił tą firmę. Wiele się tam nauczył z zakresu pozorowania pracy - kiedy iść na urlop, aby nie wziąć udziału w centralnej aktywności grożącej zdemaskowaniem niekompetencji, koło kogo siadać na egzaminach, kiedy podczas robienia zdjęć ustawić się w pierwszym rzędzie, kiedy wychodzić do toalety lub pozorować rozmowę telefoniczną aby nie dać się wciągnąć w jakąś sprawę niedoświadczonemu pracownikowi, jak prywatną rozmową zajmować telefon aby sprawiać wrażenie bardzo zapracowanej, itp. To jakby wyższa szkoła, doktorancka, w tym zakresie. Chciałabym, ale nie dzwonicie do mnie - dlaczego?

01.05.2023 20:42

Firma chwili się jak bardzo dają możliwości rozwoju i zachęcają do brania udziału w rekrutacjach wewnętrznych - szkoda tylko że mimo że wysyłam już CV od 2 lat nikt nie raczył mnie zaprosić na rozmowę rekrutacyjna żeby mnie chociaż poznać czy dać mi szansę. Nikt nawet nie wyjaśni jaki jest tego powod. Biorę udział w różnych rekrutacjach bo jestem otwarta na nowe rzeczy i mam chec się nauczy ale mimo to po 2 h dostaje wiadomość że wybrali innych kandydatów XD obecnie to na pracy zależy mi bardziej niż pracodawcy na mnie, więc jak ta " planowana" podzywka w lipcu nie będzie miała sensownej kwoty to połowa pracowników się zwolni. Pozdrawiam

05.05.2023 20:44

To już z premia xd
    Dział BOILS

18.05.2023 13:08

Nie jest. Żeby wziąć udział w rekrutacji to musisz rok przepracowac by dali ci umowę dalej. Potem żeby zyskać awans to następny rok albo przy zmianie kolejnej umowy, ale tylko wtedy gdy zostanie na to budżet. Jak się robi błędy to obcinają premie.
    Tomek

26.04.2023 09:26

Co powinni poprawić w firmie: (usunięte przez administratora) - kierownictwo powinno być dobrze przygotowane do wykonywania swojej pracy - przestać wysługiwać się pracownikami i naginać ich obowiązki względem pracy (prowadzenie szkoleń gdy nie jest się na tym stanowisku, robienie raportów za kierowników) (usunięte przez administratora) - muszą ułożyć tak pracę, by nie trzeba było siedzieć(usunięte przez administratora) nadgodziny za które nie płacą - brak wewnętrznego regulaminu dotyczącego premii (bawią się w premię uznaniową) - brak multisportu (przed pandemia była mikro siłownia, teraz ją zamknęli) - zachęcają by przyjeżdżać na rowerze do pracy, ale nie udostępniają pryszniców, które zamknęli podczas pandemii - pełno bezsensownych szkoleń, które opóźniają pracę, która należy wykonać (przez to trzeba odrobić szkolenie i robić nadgodziny) (usunięte przez administratora)
    ld

24.04.2023 13:23

Pytanie czy po odejsciu z pracy wypłacane są premie uznaniowe?
    Michał

24.04.2023 19:58

Wypłacają za ostatni miesiąc, ale obniżone, bo wysyłają na odbiór zaległego urlopu i mówią, że przy niższej frekwencji - z uwagi na urlop, premia jest niższa. Warto jednak odejść, tak czy inaczej ????
    kamyk

17.02.2022 11:07

Wiele zależy od tego czego się szuka. Jeśli stabilizacji i średnich pieniędzy to właściwie można tam dożyć emerytury. Jeśli chcesz zarabiać dobre pieniądze, rozwijać się to RUN! Wynagrodzenie na start na likwidatora jest miedzy 3200-3800 brutto więc w obecnych czasach mało. Jest do tego premia 500 brutto przez 6m-cy ( do póki nie zacznie się wyrabiać premii z likwidacji szkód). Żeby zacząć robić swoją premie trzeba pierw uzbierać szkody do zamknięcia co trochę trwa (usunięte przez administratora) te szkody zaczniesz zamykać najszybciej po miesiącu, dlaczego ? Bo nie masz wcześniej wszystkich dokumentów od klientów . (usunięte przez administratora)żeby dostać jakąś sensowną premie trzeba zamykać na poziomie 150-200 szkód miesięcznie. Na to jest szansa po 4-5 miesiącach o ile będziesz ogarniać wszystko na bieżąco. (usunięte przez administratora) Jest też premia kwartalna 1500 brutto (tam wszystko jest kurde brutto) (usunięte przez administratora) Są benefity ale mało kto ma na nie czas, obecnie siłownia jest zamknięta, zajęcia z jogi odwołane. 700 zł na rok na dentystę w Sopocie to tak naprawdę 1 max 2 wizyty o ile nie robisz nic poważnego. 600 zł na rok na badania jest bardzo spoko opcją (wizyty kosztują 80-120zł), tak samo jak obiady po 6-8 zł (drugie danie) +4 zł zupa. Jest jeszcze przedszkole za około 450 zł (nie pamiętam) - nabór w wakacje. NAJLEPSZE w tej firmie to LUDZIE! Jest spokój miedzy ludźmi (chyba ze jest zapierdziel to każdy jest nerwowy), ludzie są pomocni, mili i lojalni czego Hestia finansowo nie docenia. Dla przykładu ktoś po 10 latach zarabia 500-700 brutto więcej niż swieżak. Podsumowując jeśli kogoś stać żeby zarabiać koło 3000 netto przez dobre kilka miesięcy niech idzie. Jeśli chcesz zarabiać więcej to szukaj dalej.
    Słońce

08.02.2023 20:23

dane są z tego roku .. to wygląda jeszcze gorzej nić Kamyk pisze. Jest taka presja czasu, trzeba siedzieć po godzinach aby te premie zrobić. Generalnie wszyscy którzy się zatrudniają rezygnują po kilku miesiącach.

12.04.2023 12:58

To prawda, coraz szybciej odchodzą pracownicy i jest większa rotacja. Nie podają widełek bo to wstyd na tle innych firm takie wynagrodzenie. Pozdrawiam
    Mariola S.

02.02.2023 18:20

(usunięte przez administratora) Pracownik z wieloletnim stażem nie ma mieć nawet swojego stanowiska - ma dzielić wszystko z innymi, bez zachowania zasad higieny. Ma wozić ze sobą sprzęt do firmy... pracownik biurowy... także ten z niepełnosprawnością, a jest tam kilka takich osób. (usunięte przez administratora)

09.02.2023 16:41

Ergo Hestia ma jedynie cel zapłacić jak najmniej, o czym świadczy to, że w niektórych działach średnio przez rok zmienia się połowa składu (lepiej płacą na kasie w Biedronce - poważnie. Generalnie strata czasu. Ta firma nie zachowuje się jak duże korpo, bo duże korpo płaci godnie i ma realne benefity, tu płacą blisko minimalnej, a benefit "prezenty świąteczne" to dziadki do orzechów XD

28.03.2023 10:22

Niestety wynagrodzenia mniejsze niż w dyskoncie za bardzo odpowiedzialna pracę. O podwyżkę nie można się doprosić. Premie znikome - przykre. Duża firma ale nie ma pieniędzy dla pracowników :(

23.02.2023 19:29

Czy można pracować zdalnie?

28.03.2023 10:20

Hybrydowy, tydzień na tydzień

21.03.2023 14:44

Jakie są zarobki na stanowisku analityk danych?
    Maria Cherek

08.03.2023 10:37

Wysłałam do was moje cv, ale proszę o jego odrzucenie i nie kontaktowanie się ze mną. Nazwa mnie zmyliła i dopiero teraz zrobiłam krótkie rozpoznanie, a to wyniki: firmowa strona internetowa bardzo stara, profil na Gowork, zdjęcia też. Pracownicy "zaangażowani" z "radością" pracującą (usunięte przez administratora) Roczna nagroda dla pracowników przy okazji świąt Bożonarodzeniowych w postaci Dziadka Do Orzechów. (usunięte przez administratora)Mogę sobie wyobrazić jaka tam panuje atmosfera i jakie "wsparcie" oferują "doświadczeni" pracownicy młodym. (usunięte przez administratora)

Zostaw merytoryczną opinię o STU ERGO Hestia S.A.