ERGO Hestia uprzejmie prosi o rozważne, przemyślane i odpowiedzialne publikowanie wpisów dotyczących działalności Firmy jako pracodawcy i ubezpieczyciela.
Szanujemy w pełni wolność słowa i opinii – w tym wyrażanych anonimowo – i nie oczekujemy wyłącznie afirmacji, jednakże każdy wpis powinna cechować rzetelna i poparta faktami ocena.
Osoby, które zamierzają zamieszczać wpisy zniesławiające Firmę oraz jej pracowników i przedstawicieli lub naruszające prawnie chronione dobra osobiste ERGO Hestii, powinny pamiętać o tym, że wpisy na forach internetowych nie pozostają anonimowe. Osoba winna zniesławienia, zniewagi lub naruszenia dobra osobistego może być (po ustaleniu i ujawnieniu jej danych osobowych w ramach, przysługujących pokrzywdzonemu, środków prawnych) pociągnięta do odpowiedzialności karnej i cywilnej.
O ile posiadają Państwo informacje, które w Waszej ocenie wymagają wyjaśnienia, zweryfikowania czy podjęcia określonych środków zaradczych – uprzejmie prosimy o ich przesyłanie na adres: whistleblowing@ergohestia.pl
Co rok podnoszą opłaty nie ma ulgi dla wieloletnich klientów mam dwa auta u nich i kroją mnie jak można - tej firmie już dziękuję niech sobie zarabiają gdzie indziej !!! Za proponowane mi przez Ergo 747 zł zmieniłem i zrezygnowałem z OC ,bo zaoszczędziłem 200 zł na polisie oc nw i assistance !!!!!
Pracuję w Hestii ponad 6 lat. W Centrali. Atmosfera jest ok, ludzie na poziomie, da się pogadać, dużo się od nich nauczysz. Są tygodnie, że siedzisz nad czymś w domu, ale ogólnie da się wyrobić bez nadgodzin. Kasa chyba rynkowa – podwyżkę miałam 2 razy, ale była ok – nie jakieś tam 200 zł brutto ochłapu. Jestem z rekrutacji z „zewnątrz”, ale ludzie, którzy ze mną pracują zaczynali od „słuchawki”, ale potem się zrekrutowali do innego biura i sobie radzą. Nie musisz siedzieć i całe życie likwidować szkody, z resztą tam podobno ostatnio też stawki podnieśli. Ciężko faktycznie o awans znaczący, struktura raczej jest płaska. No i wszystko opiera się na relacjach – to zależy czy ktoś się dobrze czuje w takiej strukturze, czy woli tak na służbowo wszystko załatwiać.
Witam Pracowałem w tej firmie 16 lat i nie moge powiedzieć złego słowa to naprawdę dobry a w zasadzie najlepszy Pracodawca z jakim miałem możliwość współpracy . Wypłata zawsze na czas , umowa o prace , żadnego płacenia (usunięte przez administratora) , bezpłatny dentysta ,spotkania roczne (świetna impreza) ,karnety na siłownię itp ale przede wszystkim godziwe wynagrodzenie za pracę której nie było mało . Świetna kadra zarządzająca kierownik, dyrektor ludzie którzy zawsze pomagali gdy sytuacja tego wymagała z chęcią bym wrócił do tej Firmy (choć mówi sie że nie wchodzi się dwa razy do tej samej rzeki) zawsze będę mila wspominał STU Ergo Hestia dla mnie pracodawca Nie tylko roku ale wielu wielu lat pozdrawiam wszystkich współpracowników
U mnie nie było tylko kolorowo, ale gdzie jest? Nigdzie! Nie ma firm idealnych jak z filmów...sorry. Tu przynajmniej bylo można dobrze zarobić i stabilną pracę utrzymać.
Czytam te opinie i naprawdę aż trudno mi wierzyć w te brednie... Miałam przyjemność pracować w tej firmie, a dokładnie w Biurze Windykacji i nie mogę powiedzieć złego słowa.Dyrektor podchodził do nas jak do człowieka, a nie jak do nie znaczącego nic korpo-ludka, zawsze była możliwość dogadania się jeżeli przychodziło się bez kręcenia i stawiało sprawę jasno. Wszyscy słuchali się nawzajem.Mój kierownik zawsze dawał możliwość rozwoju, z tego co wiem w innych działach było tak samo.Do tego przy każdej okazji całym działem były organizowane wspólne wyjścia, impreza, oglądanie meczów. Firma stawiała na relację jakie były w zespołach. Naprawdę nigdy nie spotkałam się tam z brakiem uprzejmości, a ta firma nauczyła mnie bardzo wielu rzeczy (gdzie wcześniej pracowałam w Krakowie i Warszawie więc mam porównanie ). Przy rekrutacji do innych działów zawsze można było się kontaktować się z HR dopytać jeśli coś było nie jasne. Oczywiście zgadzam się że pewne osoby nie powinny być tam kierownikami i to w dużej mierze odpowiada za to że ktoś odchodzi, lub że są złe sytuacje w zespole, aczkolwiek są to bardzo sporadyczne przypadki. Czytając te opinie na temat nie przedłużonych umów no cóż.. myślę że piszą to osoby które w żaden sposób nie wykazały się na okresie próbnym, nie pokazały że im zależy, przychodzili tylko aby 'odbębnić' swoją robote (lub przez większość czasu przesiedziały na fałszywym L4).Obsługa Klienta jest to ciężka wymagająca dużej cierpliwości i nauki praca, fakt. Ponad to NIE MA CZEGOŚ TAKIEGO JAK BEZPŁATNE NADGODZINY W ŻADNYM DZIALE, nie wiem kto wymyśla takie rzeczy ... Jeżeli ktoś ma możliwość aplikowania do EH, jak najbardziej powinien chociaż spróbować.
Masz rację w 100% - wew. ta firma to poprzednia epoka. Wszystko na pokaz dla gości, a w środku jak za komuny. Mój kierownik kiedyś dawno temu walczył o ekspres do kawy, ciągle odbijał się od ściany i naprawili stary złom. Poddał się. Kuchnie pracownicze jak w obrazach PRL, małą zmianę odtrąbiają jakby zakupili coś niezwykłego. Nie myślą, jak rozsądnie wydać pieniądze, aby pracownik zobaczył zmiany na lepsze. Po co. Wiedzą lepiej.
Czy musimy pracować 15 minut dłużej jeśli nie chcemy korzystać z dłuższej przerwy ?
Tak, nie można z tego zrezygnować. Przerwę można wykorzystać tylko w godzinach 12-14. A dodatkowe 15 minut i tak trzeba siedzieć. Paranoja. W rezultacie w trakcie tej przerwy i tak się pracuje…
A czy to nie jest niezgodne z kodeksem pracy? Jeśli nie chce to chyba nie muszę korzystać z tej przerwy a tym samym nie mogę pracować dłużej niż 8h.
Taka polityka firmy, pracownicy się na to godzą. Ale jeśli jest to zawarte w regulaminie pracy to ciężko to obejść. Każdy siedzi i odbębnia te „bonusowe” 15 minut.
Tak, zgadza się. Jest to okropne bo te 15 min daje dużą różnicę przy korkach. Niestety nikt w większości z tego nie korzysta a było to ustalone pod centrale by zdążyli dojść do mariny na obiad. Paranoja bo jak już chcą to mogli zrobić to dla chętnych. Nikomu się to nie podoba, było zgłaszane nikt oczywiście z tym nic nie zrobił.
Moja przygoda u tego pracodawcy to jedna wielka pomyłka. Jedynym niewątpliwym plusem, są współpracownicy. Ci, z którymi miałem przyjemność pracować, byli świetni i bardzo pomocni, to niewątpliwy plus, ale jest to żadna zasługa pracodawcy. Cechą charakterystyczną Ergo Hestii jest systemowy wręcz brak szacunku do pracownika - począwszy od wynagrodzenia, które jest niższe (dosłownie!) niż na kasie w popularnym dyskoncie - podstawa nawet poniżej 4 koła brutto. Oczywiście Pan z HR podczas rozmowy, w której informuje was o tym, że wygraliście rekrutację naopowiada wam kłamstw o tym, jakie rzekomo da się wyrobić premie, co nie ma absolutnie czegokolwiek wspólnego z rzeczywistością. Ponadto praktycznie wszystkie "benefity" to ściema. Prezenty świąteczne to słynne już dziadki do orzechów (XD) i karta na 100 zł do empiku - można się cofnąć w czasie o 15 lat; dofinansowanie do wypoczynku, to nie bynajmniej popularne wczasy pod gruszą, a zniżka do jednego, konkretnego pensjonatu w Zakopanem, do którego szansę na się dobić jedynie garstka; pakiet zdrowotny - marna oferta za stosunkowo dużą kwotę; nie ma nawet oferty Multisport, która jest już absolutnym standardem. Zamiast godnej pensji i realnych benefitów możecie liczyć na: wyżej wspomine dziadki do orzechów (serio XD), zajęcia z nordic walking i morsowania, masę bzdurnych szkoleń z kompetencji miękkich (z empatii, dobrych relacji, zarządzania sobą w czasie XD) czy różnego rodzaju akcje wymyślane przez geniuszy z HR - np. rozdawanie po pokojach sadzonek drzewek mandarbkowych (nazywanych przez nich drzewkami empatii XD), żeby hestianki i hestianie razem je zasadzili w pokoju i uczyli się empatii - sceny rodem jak z serialu The Office, z tą różnicą, że to się dzieje naprawdę, i przez to jest to bardziej załamujące niż zabawne. Nie liczcie również na premie inflacyjne, czy w jakikolwiek sposób nią motywowane - co też jest w obecnych czasach standardem u pracodawców, którzy wymagają od pracowników jakichkolwiek kwalifikacji i mają do nich jakikolwiek szacunek - tu inflacja nie dotarła, a przynajmniej nie do szarych pracowników, stąd, jak wspomniałem, pensje niższe niż na kasie w sklepie. Podsumowując, jeżeli stać was i nie będzie wam wstyd pracować za mniej niż 4 koła brutto, nie będzie wam wstyd opowiadać znajomym o dziadkach do orzechów na święta, gdy oni będą opowiadać ile ich pracodawcy dają im premii świątecznej, a lubicie szkolenia z empatii i "siły wspólnoty" (hasło roku w Ergo Hestii), to jest to miejsce dla was. Zdecydowana większość ludzi, przynajmniej w pewnych działach, rezygnuje jednak po kilku miesiącach znajdując coś lepszego, bo o to nie trudno.
A jak wyglądają premie kwartalne? Słyszałem że są to kwoty 1tys.plus. Co potrzeba zrobić żeby dostać taka premie? Są jakieś wytyczne? Ciężko zdobyć coś takiego czy po prostu trzeba wyrobić plan?
Nieprawda pracownicy na forum piszą, że są premie: Dziadek Do Orzechów plus 100zł. Niewiele to, ale zawsze coś. Jaka wyniki takie premie.
Są kwartalne, są roczne, są miesięczne, są za nadgodziny. Przeczytaj regulaminy - to zależy od działu w którym pracujesz....
Raczej nikt w to nie uwierzy. Tam nie ma płatnych nadgodzin. Pracownicy są robieni w balona… Legenda głosi, że jest gdzieś w odległej galaktyce, która otrzymała coś za płatne nadgodziny ha ha
Na płatne nadgodziny trzeba mieć zgodę ZARZĄDU, przy takiej dużej firmie, to jest absurd, po prostu pilnują, żeby złotówki więcej przypadkowo nie zapłacić. Inaczej pilnują, żebyś poszedł do domu i w ten sposób odebrał nadgodziny i nie miał podstaw do innych roszczeń
Zaprzeczam, nie ma platnych. Regulamin jest jeden dla wszystkich pracowników, bez podziału na obszary i biura. Wymagana zgoda Zarządu. Inna kwestia, ze praca musi byc zrobiona. W jakim czasie? To już nikogo nie interesuje. Kazdy ma jej za duzo.Generalnie 1 etat to za mało.
Nie zgadzam się - znajomy chwalił tą firmę. Wiele się tam nauczył z zakresu pozorowania pracy - kiedy iść na urlop, aby nie wziąć udziału w centralnej aktywności grożącej zdemaskowaniem niekompetencji, koło kogo siadać na egzaminach, kiedy podczas robienia zdjęć ustawić się w pierwszym rzędzie, kiedy wychodzić do toalety lub pozorować rozmowę telefoniczną aby nie dać się wciągnąć w jakąś sprawę niedoświadczonemu pracownikowi, jak prywatną rozmową zajmować telefon aby sprawiać wrażenie bardzo zapracowanej, itp. To jakby wyższa szkoła, doktorancka, w tym zakresie. Chciałabym, ale nie dzwonicie do mnie - dlaczego?
Firma chwili się jak bardzo dają możliwości rozwoju i zachęcają do brania udziału w rekrutacjach wewnętrznych - szkoda tylko że mimo że wysyłam już CV od 2 lat nikt nie raczył mnie zaprosić na rozmowę rekrutacyjna żeby mnie chociaż poznać czy dać mi szansę. Nikt nawet nie wyjaśni jaki jest tego powod. Biorę udział w różnych rekrutacjach bo jestem otwarta na nowe rzeczy i mam chec się nauczy ale mimo to po 2 h dostaje wiadomość że wybrali innych kandydatów XD obecnie to na pracy zależy mi bardziej niż pracodawcy na mnie, więc jak ta " planowana" podzywka w lipcu nie będzie miała sensownej kwoty to połowa pracowników się zwolni. Pozdrawiam
A na jakie widełki można trafić w EH? Jakie wynagrodzenia są najczęściej spotykane? 5-6brutto? 6-8 brutto?
Nie jest. Żeby wziąć udział w rekrutacji to musisz rok przepracowac by dali ci umowę dalej. Potem żeby zyskać awans to następny rok albo przy zmianie kolejnej umowy, ale tylko wtedy gdy zostanie na to budżet. Jak się robi błędy to obcinają premie.
Zastanawiam się nad aplikacją do działu IT. Czy firma prócz standardowego wynagrodzenia wypłaca również premie? Może @Pracodawca skomentuje?
Co powinni poprawić w firmie: (usunięte przez administratora) - kierownictwo powinno być dobrze przygotowane do wykonywania swojej pracy - przestać wysługiwać się pracownikami i naginać ich obowiązki względem pracy (prowadzenie szkoleń gdy nie jest się na tym stanowisku, robienie raportów za kierowników) (usunięte przez administratora) - muszą ułożyć tak pracę, by nie trzeba było siedzieć(usunięte przez administratora) nadgodziny za które nie płacą - brak wewnętrznego regulaminu dotyczącego premii (bawią się w premię uznaniową) - brak multisportu (przed pandemia była mikro siłownia, teraz ją zamknęli) - zachęcają by przyjeżdżać na rowerze do pracy, ale nie udostępniają pryszniców, które zamknęli podczas pandemii - pełno bezsensownych szkoleń, które opóźniają pracę, która należy wykonać (przez to trzeba odrobić szkolenie i robić nadgodziny) (usunięte przez administratora)
Pytanie czy po odejsciu z pracy wypłacane są premie uznaniowe?
Wypłacają za ostatni miesiąc, ale obniżone, bo wysyłają na odbiór zaległego urlopu i mówią, że przy niższej frekwencji - z uwagi na urlop, premia jest niższa. Warto jednak odejść, tak czy inaczej ????
Wiele zależy od tego czego się szuka. Jeśli stabilizacji i średnich pieniędzy to właściwie można tam dożyć emerytury. Jeśli chcesz zarabiać dobre pieniądze, rozwijać się to RUN! Wynagrodzenie na start na likwidatora jest miedzy 3200-3800 brutto więc w obecnych czasach mało. Jest do tego premia 500 brutto przez 6m-cy ( do póki nie zacznie się wyrabiać premii z likwidacji szkód). Żeby zacząć robić swoją premie trzeba pierw uzbierać szkody do zamknięcia co trochę trwa (usunięte przez administratora) te szkody zaczniesz zamykać najszybciej po miesiącu, dlaczego ? Bo nie masz wcześniej wszystkich dokumentów od klientów . (usunięte przez administratora)żeby dostać jakąś sensowną premie trzeba zamykać na poziomie 150-200 szkód miesięcznie. Na to jest szansa po 4-5 miesiącach o ile będziesz ogarniać wszystko na bieżąco. (usunięte przez administratora) Jest też premia kwartalna 1500 brutto (tam wszystko jest kurde brutto) (usunięte przez administratora) Są benefity ale mało kto ma na nie czas, obecnie siłownia jest zamknięta, zajęcia z jogi odwołane. 700 zł na rok na dentystę w Sopocie to tak naprawdę 1 max 2 wizyty o ile nie robisz nic poważnego. 600 zł na rok na badania jest bardzo spoko opcją (wizyty kosztują 80-120zł), tak samo jak obiady po 6-8 zł (drugie danie) +4 zł zupa. Jest jeszcze przedszkole za około 450 zł (nie pamiętam) - nabór w wakacje. NAJLEPSZE w tej firmie to LUDZIE! Jest spokój miedzy ludźmi (chyba ze jest zapierdziel to każdy jest nerwowy), ludzie są pomocni, mili i lojalni czego Hestia finansowo nie docenia. Dla przykładu ktoś po 10 latach zarabia 500-700 brutto więcej niż swieżak. Podsumowując jeśli kogoś stać żeby zarabiać koło 3000 netto przez dobre kilka miesięcy niech idzie. Jeśli chcesz zarabiać więcej to szukaj dalej.
Szacunek i dziękuję za wyczerpujący opis - ciekawe tylko z którego roku są te cyfry. Jeśli to były pracownik to mogę być nawet z 1990r. - możesz doprecyzować? Swoją drodą gratuluję odwagi - ja bym się bał napisać na forum tej firmy taki tekst. Jeśli hestia nie pozwie cię za ujawnianie tajemnic firmy i informacji wewnętrznych - to będzie jakaś parodia. Jeżeli text nie zostanie usunięty to już będzie komendia. Może ktoś z firmy skomentować co się dzieje w ostatnim okresie na tym forum które, czy to foru jest wasza właśnością?
Skoro to prawda to dlaczego firma nie umieszcza informacji o wynagrodzeniu w ogłoszeniach o pracę? Przecież to nie jest jakiś wielki wysiłek napisać "Zatrudnię osobę do likwidacji szkód. Wymagana umiejętność czytania i pisania, a także dotarcia na czas do pracy. Wynagrodzenie brutto przez 6 pierwszych sześć miesięcy 3 700zł, a następnie 4 400zł miesięcznie." ...Można? To wcale nie było takie trudne...
Wg mnie to dziwne że firma dopuszcza cenzurowanie nawet przychylnych, żeby nie użyć słowa "sponsorowanych" opinii. wasz profesjonalizm zwala z nóg. Wstrzymuje wysłanie mojej aplikacji.
dane są z tego roku .. to wygląda jeszcze gorzej nić Kamyk pisze. Jest taka presja czasu, trzeba siedzieć po godzinach aby te premie zrobić. Generalnie wszyscy którzy się zatrudniają rezygnują po kilku miesiącach.
To prawda, coraz szybciej odchodzą pracownicy i jest większa rotacja. Nie podają widełek bo to wstyd na tle innych firm takie wynagrodzenie. Pozdrawiam
(usunięte przez administratora) Pracownik z wieloletnim stażem nie ma mieć nawet swojego stanowiska - ma dzielić wszystko z innymi, bez zachowania zasad higieny. Ma wozić ze sobą sprzęt do firmy... pracownik biurowy... także ten z niepełnosprawnością, a jest tam kilka takich osób. (usunięte przez administratora)
Przecież od dawna w tej branży jest kiepsko. Przyszedł ktoś, kto ma poprawić wyniki finansowe. (usunięte przez administratora)Chwalić się będą przy okazji jak to o pracownika dbają (cienkie obiadki, udogodnienia), a nawet biurka i klawiatury nie zapewnią. Masz pracować na tym samym sprzęcie w biurze i w domu - na zmianę, zdalnie i lokalnie. (usunięte przez administratora)
Jest możliwość pracy zdalnej w pełnym wymiarze, czy zawsze tylko hybrydowo? Pytam, bo przy zdalnej chociaż koszty dojazdu odpadają. No i niepokojąco trochę tu piszą z tym, że nie ma podwyżek. Może chociaż o awans łatwiej, jak pracownik się stara i przykłada?
Też chętnie dowiem się jak wyglądają podwyżki i awanse w EH. Podobno z nowym prezesem łatwiej o pracę w pełni zdalną, jak to wygląda? Znacie ludzi którzy pracują w pełni zdalnie w EH? Jak wygląda sprawa awansu?
Z pracy w 100% robią ogromne problemy, raczej nie masz co liczyć na przychylność ze strony przełożonych w tej kwestii. Znałam tylko nieliczne przypadki takich osób, które i tak musiały przyjeżdżać do biura na wezwanie szefa
Podwyżki wyglądają tak, że ich nie ma, tak samo nie ma na nie perspektyw. Podczas gdy wszyscy normalni pracodawcy, z uwagi na inflację, dają podwyżki pracownikom, od których wymaga się jakichś kwalifikacji, to ergo hestia, pomimo finansowych możliwości, wyznaje zasadę, że na podwyżkę trzeba sobie zapracować - stąd wynagrodzenia niższe niż obecnie oferowane w dyskontach na kasie.
Generalnie tak jest w każdej firmie że na podwyżki trzeba sobie zapracować ale każda duża firma /korpo ma jakieś cele dla pracownika, jakieś ścieżki kariery, zawsze można iść i pogadać z przełożonym co powinno się zrobić żeby mieć więcej,samo nie przyjdzie. A od czegoś zależy to czy możesz pracować w pełni zdalnie czy nie? Czy jakiś dział ma więcej takich osób? Czyli teraz wiekszosc pracuje z biura tak?
Ergo Hestia ma jedynie cel zapłacić jak najmniej, o czym świadczy to, że w niektórych działach średnio przez rok zmienia się połowa składu (lepiej płacą na kasie w Biedronce - poważnie. Generalnie strata czasu. Ta firma nie zachowuje się jak duże korpo, bo duże korpo płaci godnie i ma realne benefity, tu płacą blisko minimalnej, a benefit "prezenty świąteczne" to dziadki do orzechów XD
Niestety wynagrodzenia mniejsze niż w dyskoncie za bardzo odpowiedzialna pracę. O podwyżkę nie można się doprosić. Premie znikome - przykre. Duża firma ale nie ma pieniędzy dla pracowników :(
Czy można pracować zdalnie?
Jakie są zarobki na stanowisku analityk danych?
Wysłałam do was moje cv, ale proszę o jego odrzucenie i nie kontaktowanie się ze mną. Nazwa mnie zmyliła i dopiero teraz zrobiłam krótkie rozpoznanie, a to wyniki: firmowa strona internetowa bardzo stara, profil na Gowork, zdjęcia też. Pracownicy "zaangażowani" z "radością" pracującą (usunięte przez administratora) Roczna nagroda dla pracowników przy okazji świąt Bożonarodzeniowych w postaci Dziadka Do Orzechów. (usunięte przez administratora)Mogę sobie wyobrazić jaka tam panuje atmosfera i jakie "wsparcie" oferują "doświadczeni" pracownicy młodym. (usunięte przez administratora)
Miałam niestety możliwość uczestniczenia w rozmowie rekrutacyjnej na stanowisko jako opiekun klienta od likwidacji szkód komunikacyjnych… była to dla mnie strata czasu skoro firma na poważnej rozmowie rekrutacyjnej nie jest w stanie poinformować o wysokości wynagrodzenia, a rekruterka zamiast przedstawić podstawowe informacje na temat firmy woli przeprowadzić egzamin ustny na temat pracy licencjackiej i wybranego kierunku studiów…
Cześć. Ktoś się orientuje jakie zarobki w dziale korpo underwriter?
Nie podadzą, bo nie ma się czym chwalić
Jestem wieloletnim klientem. Ergo hestia to w mojej ocenie ubezpieczyciel godny polecenia.
Podpisuję się pod tą opinią. Samochody ubezpieczam u nich od lat. W razie czego kontakt szybki i spoko obsługa klienta.
Czy wiadomo ile zarabia underwriter?
Firma pod względem ogólnego podejścia do pracownika wypada dobrze. Solidne, merytoryczne i ciekawe w odbiorze szkolenia, wsparcie w pierwszych miesiącach, okres ochrony. Benefity też są całkiem w porządku, wprawdzie z dentysty skorzystamy raczej z dwa razy w ciągu roku z podstawowych badań, ale pozostały pakiet medyczny jest już naprawdę sensowny. Oprócz tego ErgoHestii udało się w jakiś sposób stworzyć kulturę pracy na naprawdę wysokim poziomie. Mam tutaj na myśli współpracowników, którzy raczej są względem siebie pomocni i wyrozumiali, niż rzucający sobie kłody pod nogi. To samo tyczy się głównych specjalistów czy osób odpowiedzialnych za szkolenia wprowadzające i rozszerzające. Z kierownictwem bywa trochę gorzej, ale wynika to raczej z tego, że kierowników jest sporo i to, na jakiego się trafi to loteria, można trafić lepiej lub gorzej. Jest to o tyle istotne, że to kierownik jest pierwszą osobą, która przy naszej inicjatywie w jakiś sposób może nas "popchnąć dalej", bez jego wsparcia raczej ciężko o awans. Od niego zależy również wypłacanie premii, a zasady premiowania pracowników nie są ujednolicone. Ogólnie o awans ciężko. Firma rekrutuje wewnętrznie, można wtedy z centrali przenieść się gdzieś indziej lub na odwrót, natomiast w pierwszym roku pracy nie ma raczej co liczyć na wygranie rekrutacji wewnętrznej. Rozwój jest możliwy, ale raczej w ramach obszaru, w którym już się znajdujemy. Nie wiąże się to z podwyżką pensji, ewentualnie z podwyższeniem premii. Jeżeli chodzi o samą pensję, tutaj robi się naprawdę smutno. Pomijając już brak premii świątecznych, bo opodatkowanego dziadka do orzechów i bon do empiku uważam raczej za policzek w twarz pracownika, niż premię. Na rynku trójmiejskim, pod względem zarobków w branży, EH wypada najsłabiej. To, że na kasie w dyskoncie zarobi się więcej, to nie żart, a fakt. Przy obsłudze klienta czy na back office, inne firmy proponują zdecydowanie wyższe pensje, mimo że to EH w porównaniu do nich wymaga naprawdę sporej wiedzy merytorycznej procesowej, ustawowej, likwidacyjnej. W minionym roku, przed inflacją pensja nie powalała z nóg, ale była nieco sensowniejsza. Aktualnie inflacja cały czas rośnie, a pensja stoi w miejscu. Jeżeli akurat trafi nam się gorszy miesiąc i nie zamkniemy tylu szkód, ile trzeba, to bez premii może być ciężko z przeżyciem kolejnego. Od pracownika wymaga się sporo, zdecydowanie więcej niż mu się płaci. Kwestia wynagrodzenia trochę kontrastuje z podejściem EH do pracownika. Uważam, że to głównie pensja powinna być największym benefitem pracy w danym miejscu, a tę aktualną, jak i premię świąteczną, uważam za brak szacunku. Jakie ma znaczenie dobra kultura pracy i miła atmosfera, kiedy pensja nieustannie tylko maleje? Jeżeli natomiast wynagrodzenie nie jest dla Ciebie najważniejsza, to ErgoHestia jest godnym uwagi pracodawcą. Z pewnością nawiążesz tam ciekawe znajomości i nabierzesz sporo doświadczenia.
Było ok do czasu. Bezpośredni przełożony stosował delikatny (usunięte przez administratora). Udzielał sprzecznych informacji rożnym osobom na ten sam temat, sugerował jak powinno wyglądać nasze zachowanie względem innych. Pochwalał bezpłatną pracę po godzinach. Pracownicy nie byli równo traktowani w sprawie możliwości pracy z domu. Dyrektorzy chyba nie mają pojęcia co się dzieje.
Miałam okazję parę lat temu pracować w tej korporacji i wszystko zależy na jaki dział i kierownika się trafi. Jednak najbardziej żałosne było robienie z siebie " pajaca" przez zarządem , aby dostać umowę na czas nieokreślony... Te pieniądze napewno nie były tego warte . No i trzeba uważać z negatywnymi opiniami na temat firmy bo później nękają Cię telefonami babki z HR-ów pomimo , że nie jesteś już pracownikiem . A negatywna opinia znikała w ciągu kilku sek bo grunt to stwarzać dobre pozory , fajnego pracodawcy . Ciekawe czy przez te kilka lat coś się zmieniło ...? Ja zmieniłam pracodawcę i wyszło mi to tylko na lepsze , za Hestia nie tęsknie ????
Justyna, nie znam osoby, która zalowalaby odejścia z tej firmy. Osobiście taka decyzja też została podjęta i przeze mnie. Dookoła jest wiele bardzo dobrych firm, które stawiają na człowieka. Tak, na człowieka, a nie jak jakiegoś pionkq, którego traktuje się bardzo przedmiotowo. Myślę, że BDiRK maja dużo jeszcze do zrobienia i po powołaniu nowego Zarządu powinien zostać wykonany przegląd wszystkich dyrektorów i kierowników, bo cześć z nich to totalnie nie daje się do pełnienia pewnych funkcji. Może jakies ponowne rozmowy kwalifikacyjne, testy wiedzy, znajomość języków itp. Może czas ich przemaglowac, ale tak solidnie. Bo sporo z nich myśli, że są nie do ruszenia.
Zgadzam się w 100% nie znam osoby, która by nie była zadowolona z odejścia z tej firmy. A robienie z siebie pajaca i proszenie o łaskę/błogosławieństwo zarządu, aby dostać umowę na stałe jest wręcz śmieszne. Ale są ludzie, co się na to godzą i nie widzą w tym niczego nadzwyczajnego. Nie słyszałam nigdzie o takich praktykach
(usunięte przez administratora). Pracownik z wieloletnim stażem nie ma mieć nawet swojego stanowiska - ma dzielić wszystko z innymi, bez zachowania zasad higieny. Ma wozić ze sobą sprzęt do firmy... pracownik biurowy... także ten z niepełnosprawnością, a jest tam kilka takich osób. (usunięte przez administratora)
Przecież od dawna w tej branży jest kiepsko. (usunięte przez administratora)Chwalić się będą przy okazji jak to o pracownika dbają (cienkie obiadki, udogodnienia), a nawet biurka i klawiatury nie zapewnią. Masz pracować na tym samym sprzęcie w biurze i w domu - na zmianę, zdalnie i lokalnie. (usunięte przez administratora)
Kupiłem samochód z ubezpieczeniem w Ergo Hestia ważnym i opłaconym jeszcze na 3 miesiące. Jako kierowca z maksymalnymi zniżkami ubezpieczeniowymi nie obawiałem się niczego i pozostałem przy tym ubezpieczeniu,miałem zamiar korzystać z niego do końca jego trwania. Tymczasem po 3 tygodniach od zakupu otrzymałem pismo z Hestii, w którym jestem zobligowany do zapłacenia różnicy po przeliczeniu nowego ubezpieczenia - uwaga- ponad 1200 zł. za 3 miesiące "ochrony". To pismo przyszło zwykłym listem , ciekawi mnie co by było ,gdyby np.zagineło?Komornik po kilku latach i dług 20 tysięcy??? To świadczy o tej firmie ,jak wyłudza pieniądze od nieświadomych niczego ludzi,którzy zaufali w uczciwość Hestii. Zdecydowanie odradzam korzystanie z usług Hestii, jest wiele firm z uczciwym podejściem do klienta. Zresztą gdy czytam teraz opinie o Hestii,to widzę, że to ich stała praktyka takie naciąganie nieświadomych nabywców aut z ubezpieczeniem OC
Ja kupiłem auto z ważnym ubezpieczeniem. Kiedy przepisali na mnie wyliczyli mi że mam zapłacić 3 tysiące za ubezpieczenie Opla Astry g???????? świry. Kiedy wypowiedziałem to kazali zapłacić prawie 1500 zł jaja jakieś. Banda złodziei. (usunięte przez administratora)
Jak się pracuje w STU ERGO Hestia S.A.?
Zobacz opinie na temat firmy STU ERGO Hestia S.A. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 113.
Jakie są opinie pracowników o pracy w STU ERGO Hestia S.A.?
Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 68, z czego 18 to opinie pozytywne, 34 to opinie negatywne, a 16 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!
Jak wygląda rekrutacja do firmy STU ERGO Hestia S.A.?
Kandydaci do pracy w STU ERGO Hestia S.A. napisali 4 opinii na temat procesu rekrutacyjnego. Zobacz szczegóły tutaj.