4.2/5

• Batowice
  • Bosutów
  • Dziekanowice
  • Boleń

3. Opinie o pracodawcach Kraków
  5. Opinie o ATERIMA MED

Opinie o ATERIMA MED Kraków Puszkarska 7M

WebsiteIconATERIMA Europe Sp. z .o.o. Sp. k.

Nie przegap nowości o ATERIMA MED!

Irena

01.07.2022 15:48

Bardzo dobra firma. robię świetne, pozytywne i zarazem profesjonalne szkolenia???? polecam!Dziękuję za informacje i przekazaną wiedzę

01.07.2022 15:45

firma ok.
    Daryna

01.07.2022 09:06

Що рік я виїжджаю до Німеччини з Атерімою в літній час, щоб трохи підзаробити. Гарний підзаробіток, коли це необхідно.
    Elżbieta

01.07.2022 02:40

Niedawno wróciłam z pierwszego zlecenia, wypłata była na czas, warunki na zleceniu zgodne z ofertą na stronie. Planuję kolejny wyjazd w sierpniu z Aterima
    Yulia

30.06.2022 13:03

Виїхала з Атерімою перший раз і було в порядку. Спокійна робота, гроші на час. Фірма коректна.
    Barbara S.

30.06.2022 12:58

Wspolpracuje z wami już ponad 5 lat i nigdy się nie zawiodlam. Na koordynatorach i calym zespole pan pielęgniarek zawsze można polegac:)
    Ewa G.

30.06.2022 12:41

jest rok 2022 a ja nie zmieniłam zdania na temat pracy w Aterima Med.Jestem nieustajaco zachwycona tym,że mogę w tak dobrej firmie pracować.Doszło parę powodów -jeden związany z moim parodniowym pobytem w szpitalu w Niemczech -codziennie dzwoniły do mnie panie z Działu Pielegniarskiego i koordynatorki,pytając mnie o stan zdrowia,podpowiadając co powinnam zrobić itd.,z wielka empatią wysłuchiwały moich zwierzeń,dzieliły sie ze mna swoimi doświadczeniami.Były ze mna cały ten bolesny czas/bolesny bo miałam lumbago ,kto przeżył ten wie/A jeszcze dodam,że nie musialam dokładac z własnej kieszeni,wszystkie koszta pokryło ubezpieczenie,którym objete sa opiekunki . Zawsze po rozpoczęciu nowego zlecenia dzwoni koordynatorka pytając czy wszystko zgadza się ,czy mam problemy itp.Naprawdę mozna czuc się zaopiekowanym..A druga sprawa - Aterima uruchomiła cotygodniowe szkolenia związane z opieką nad seniorami,.Webinary prowadzone są przez panie mające długa praktykę w opiece,przekazują nam swoją wiedzę praktyczną i teoretyczną,można zadawać pytania na szkoleniach ,dzwoniąc ,mejlując bezposrednio do pielęgniarek.To jest nie do przecenienia ,opiekunka dostając zlecenie wie czego się spodziewac ,na co zwrócić uwagę,co zrobic w konkretnych przypadkach. Opiekunki ,które straciłyby finansowo przez wprowadzenie Nowego Ładu ,dostały wyrównanie finansowe. Mogę tylko powtórzyć i zachęcić panie, które szukają pracy w opiece -Warto pracować w Aterima Med.To naprawdę najlepsza firma,dba bardzo o prawa opiekunek i zapewnia im bezpieczeństwo,pozdrawiam ekipę Aterimy i dziekuję
    Ірина

30.06.2022 12:40

Їду від фірми "ATERIMA MED" вперше! Але переглянувши регістрацвйні документи в Інеті, широкий спектр діяльності на території Польщі і не тільки, зрозуміла, що це надійний, сталий роботодавець! Спілкуючись з працівниками-консультантами, керівниками відділів - панянками Ілоною, Ольгою, Русланою переконуюся, що вони уважні та добропорядні до кожного! Врахують всі наші, Опікунок, побажання та життєві обставини, зроблять все якнайкраще для робітників і, звичайно, клієнтів, про яких розповідають з великою повагою і любов'ю! Рекомендую і впевнена у плідній співпраці!
    Anka

29.06.2022 19:03

Dla mnie najlepsza z firm w opiece. Dobre pieniądze dobry kontakt, organizują webinary, w których można się wielu rzeczy douczyć, organizują również lekcje niemieckiego. Polecam
    xxx

30.06.2022 01:18

zgadza się!
    Walentyn M.

30.06.2022 01:14

Polecam współpracę z Aterimamed!!!
    Wojciech C.

30.06.2022 01:14

superowa firma polecam jest godna zaufania ,pomocna i bardzo odpowiedzialna
    Elżbieta N.

30.06.2022 01:14

Polecam ATERIMA MED -pracuję od lat z tą firmą ,mam możliwość podnoszenia kwalifikacji poprzez webinary w zakresie opieki nad osobami starszymi,także w zakresie nauki j.niemieckiego przez kontakt z lektorem,szybka reakcja ze strony koordynatora i zespołu Aterima Med.,dobra organizacja i kontakt.POLECAM!!!
    Beata K.

30.06.2022 01:12

Wir arbeiten schon lange mit ATERIMA zusammen und sind zufrieden. Die Firma ist sehr gut, sie arbeiten ehrlich. Ich empfehle sie gerne weiter.
    wera

29.06.2022 19:10

Bardzo dobra firma do wyjazdów do niemiec.
    Wiesiek

29.06.2022 19:04

dobra firma, pojawiają się u nich oferty dla mężczyzn, dlatego korzystam i jeżdżę z nimi.
    Roksana

28.06.2022 15:33

Oferty mają sprawdzone i dlatego z nimi jeżdżę, bo nie trafiłam na minę, a z innymi firmami to różnie bywało. Od lat tak zarabiam i niejedno widziałam. Ci piszą w ogłoszeniach jak jest.
    Monika

31.05.2022 22:15

Dzień dobry Chciałabym zapytać o rozmowę kwalifikujaca do pracy dla opiekunek, jak to wygląda i czy trudno ja przejść? Jaki realny poziom jest wymagany do tej pracy? Oraz jakie fotele są w busach czy wygodne i mozna się rozłożyć? O której godzinie są wyjazdy z Polski i ile średnio taka podróż trwa, czy są postoje itp? Będę jechała pierwszy raz ale nie wiem czy poradzę sobie bo mój niemiecki jest bardzo początkujący. Z góry dziękuję za pomoc :)
    Renata

20.06.2022 09:17

Tak. W sensie to nie było tak, że wcześniej nie wiedziałam nic, ale na pewno nie mówiłam płynnie. Najwięcej człowiek uczy się języka w praktyce, bo jak musi mówić, to się z czasem przestaje bać odzywać. No i stale poznaje się nowe słowa. Moim zdaniem wyjazd to najlepsza forma nauki.
    Monia

24.06.2022 10:10

Też jechałam mocno tak sobie znając język, a po trzech wyjazdach już mam poczucie, że mówię nieźle. Najważniejsze, że podopieczna rozumie o co mi chodzi. Warto jechać i się sprawdzić.
    Karo.Lina

22.06.2022 20:13

Ja uznałam, że wyjadę na próbę i tak jeżdżę już trzy lata. Łatwo przywyknąć. Firma całkiem w porządku.
    Anka

27.05.2022 13:18

Dobra firma do współpracy. Interesją się opiekunem w trakcie zlecenia, wynagrdzenie w porządku. Mogę polecić
    Monia

20.06.2022 09:20

Potwierdzam! Bardzo na plus to, że koordynatorki starają się omawiane z nimi kwestie doprowadzić do końca i nie olewają sprawy.

10.05.2022 19:42

Magda

17.06.2022 17:52

Prawda

20.06.2022 09:06

Dzięki funkcji "Zamów bezpłatne połączenie", którą odnajdzie Pani na naszej stronie, możemy skontaktować się w dogodnym dla Pani terminie.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w ATERIMA MED?

Kontakt - ATERIMA MED

Puszkarska 7M 30-644 Kraków

ATERIMA Europe Sp. z .o.o. Sp. k.

10.06.2022 16:37

Ludzie tu wypisują cuda, a przecież te wszystkie firmy są jednakowe. Korzystam zawsze z tej która daje wysoką premię w danym momemcie, bo wiadomo że chodzi o pieniądze. Jeżdżę z nimi bo płacą.
    Pracownik z długim stażem

17.06.2022 08:08

Mika zgadza się żenująca niska stawka podatkowa
    Halina

18.06.2022 12:59

Moje wynagrodzenie z premia bylo nizsze od wynagrodzenia bez premii. Wiec tak wyglada placenie premii. Pozdrawiam.
    Julita

10.06.2022 16:34

Nie znałam niemieckiego nie wiadomo jak dobrze i jadąc po raz pierwszy bardzo się stresowałam, ale super że firma uznała, że jednak da mi szansę, bo najwięcej języka człowiek uczy się już tam na miejscu. Nie ma co się bać na zapas.
    Maria Andriuk

01.06.2022 21:50

Polecam wszystkim pracy w Niemczech od Aterima Med!!! Miałam kilka wyjazdów od firmy i byłam bardzo zadowolona z organizacje wyjazdu ta wypłaty wynagrodzenia. Webinary szkoleniowe są bardzo pomocne plus Opiekunie w dodatek otrzymują sertyfikaty w polskim ta niemeckem języku. Nie wszystko było idealnie ale jak mówisz o tym to otrzymujesz szybko w odpowiedź maksymalną zmianę... Aterima Med - firma która zawsze slysze i myśli o tym co można zmienić w sytuacjach nie komfortnyh dla opiekunów.
    Olaa

02.06.2022 08:58

Pełna zgoda, że starają się bardzo dbać o opiekunki. Koordynatorki zawsze się realnie przejmują, by wszystko było ok.
    Kryśa

06.06.2022 09:57

Też się pod tym podpisuję. Wcześniej jeździłam przez lata z dwiema innymi firmami i o nic się doprosić nie można było, a tu można nawet powiedzieć, że jest troskliwość o człowieka. Dobrze, że dalej szukałam. Do trzech razy sztuka i w końcu jestem zadowolona.
    Kaśka

19.05.2022 11:26

Niedawno wróciłam z wyjazdu ale chyba więcej nie pojadę. Niby wszystko w porządku, firma się wywiązała, ale to nie dla mnie.
    Kaśka

27.05.2022 09:13

Jeśli chodzi o pracę, to wszystko było w porządku, bo faktycznie tak jak opisali w ofercie, tak było na zleceniu i o firmie nie mogę powiedzieć złego słowa. Chodziło raczej o moje podejście. Za bardzo tęskniłam za domem i dziećmi. Wolę poszukać czegoś u siebie w miejscowości i nie jeździć. Ale cieszę się że się odważyłam i spróbowałam.
    Miki

27.05.2022 13:20

Można pogodzić wyjazdy z dziećmi. Po prostu jak się jest na wyjeździe to 100% praca, a później nie trzeba pracować 8h i na zmiany, więć całość czasu poświęca się rodzinie i sobie.
    Bożenka

23.05.2022 18:11

Zmieniałam firmę już dwa razy i teraz chyba już będzie w końcu ok. Jestem po pierwszym wyjeździe i nie mam zastrzeżeń. Nie chcę zapeszyć ale następnym razem też pojadę z nimi.
    Halina

27.05.2022 09:18

Nieraz jak na grupach opiekunkowych dziewczyny piszą że są niezdowolone to zawsze im piszę w komentarzach by zmieniały firmę do skutku bo jest ich na tyle i nie ma się co męczyć. Ja zmieniałam trzy razy wychodząc z tego założenia, że pracę zawsze się przecież znajdzie bo co chwile sie ogłaszają. Od dwuch lat jeżdżę z Aterima i jestem narazie zadowolona.
    Gośka

23.05.2022 18:12

Pieniądze się zgadzają a niczego więcej nie oczekuję. Byłam u seniora z cukrzycą, ale wyjeżdżając wiedziałam, nic nie zataili. Na plus że nie koloryzują w ofertach.
    Monika

25.05.2022 16:59

Ja też pojechałam do cukrzyka, ale wcześniej miałam powiedziane co i jak. I na stronie był artykuł o cukrzycy. Fajnie, że Aterima wrzuca takie rzeczy do internetu. Przydatne.
    Renia

19.05.2022 11:25

Pojechałam już trzy razy i teraz na wakacjach pojadę znowu. Zadowolona jestem, bo przynajmniej nie siedzę w domu i pieniądze jakieś przywieźć mogę. Na dobre rodziny trafiałam to i mi trochę Niemiec pokazali więc przyjemnie z pożytecznym.
    O.

16.05.2022 10:39

Dla mnie na plus to, że jasno określają co człowiek ma robić i jakie obowiązki do niego należą. Wcześniej jeździłam z inną firmą, ale już się wykurzałam, że człowiek był tam od wszystkiego, a potem pretensje, że mogłam jeszcze coś robić dodatkowo. Tutaj dogadałam się przed wyjazdem i wszystko miałam czarno na białym. Póki co będę jeździć z nimi.
    Celinka

19.05.2022 11:23

Bardzo dobrze powiedziane, mam podobne doświadczenia. Dobrze, że z nimi zawsze wiem co do mnie należy, a jeszcze można się skontaktować z koordynatorką w razie gdyby pojawiły się pytania.
    Gość 16

20.03.2020 21:45

Czy w obecnej sytuacji jaka panuje w Niemczech -pandemia wirusa - Aterima-med przewiduje jakiekolwiek premie dla tych opiekunek które pozostały przy swoich podopiecznych w Niemczech? Mając nadzieję na zdrowe podejście firmy do sytuacji i na fakt jak wiele przynoszą zysku w firmie osoby które pracują dla niemieckich rodzin myślę że jest to jedyne słuszne rozwiązanie by przynajmniej jednorazowo wypłacić solidne premię za narażenie życia i zdrowia. Pensje opiekunek stoją w miejscu już o dluzszego czasu firma niestety nie robi za wiele w tym kierunku. A to też powinna być okazja do tego żeby Chociażby przez podwyżki pensji zatrzymać te opiekunki które solidnie wywiązują się ze swoich obowiązków i mimo pandemi nie zwiały z Niemiec do Polski .Warto może też nadmienić że jeżeli opiekunki uciekną to razem z nimi rodziny które przynoszą w firmie zyski.

06.05.2022 14:29

Dziękujemy za opinię. Każdorazowo staramy się przekazywać wszelkie dostępne informacje dotyczące zlecenia. Opisy konkretnych zleceń zawierają dane zgodne ze stanem faktycznym podopiecznych. Można się z nimi zapoznać na naszej stronie: www.aterima-med.pl/oferty-pracy Pozdrawiamy.
    Ania

11.05.2022 18:36

Słodko że aż myląco który pracownik to pisal
    Andrzej

28.04.2022 00:51

Mało ofert dla mężczyzn. Ale można się załapać w okresie wakacji lub świąt. Ja wyjeżdżam 2 razy w roku. właśnie w tych okresach. Jeździłbym częściej gdyby było więcej ofert. Plusem wyjazdów w trudniejszych okresach są bonusy - można zarobić dużo więcej za ten sam czas pracy. I to się opłaca.

28.04.2022 13:21

Dziękujemy za opinię. Z naszymi ofertami zapoznać można się bezpośrednio na stronie: www.aterima-med.pl/oferty-pracy lub uzyskując informację telefonicznie: 12 341 15 15 Warto na bieżąco śledzić pojawiające się zlecenia, gdyż publikujemy także oferty dla mężczyzn, które cieszą się sporym powodzeniem, dlatego szybko znikają ze strony. Zachęcamy do kontaktu. Pozdrawiamy serdecznie.
    Krystyna

28.04.2022 12:05

Wymieniamy się z mężem i raz ja wyjeżdżam na zlecenie a raz on. I tak już dwa lata z Aterimą jeździmy. Póki co wszystko jest ok, więc nie narzekamy.
    Basia i Artur

27.04.2022 00:09

Polecamy aterimę - dobre oferty, przyzwoite stawki. Wyjeżdżamy od kilku lat razem. Zawsze trafialiśmy na dobre rodziny i miłych podopiecznych. Nigdy nie mieliśmy żadnych problemów. Firma oferuje wsparcie merytoryczne. Każdy opiekun ma koordynatora, który jest w ciągłym kontakcie na zleceniu. Transport z domu pod dom. My jeździmy i jesteśmy zadowoleni.
    Kaja

28.04.2022 09:05

Też mam takie doświadczenia. Z mężem byłam dwa razy i dwa razy sama bo mąż znalazł potem pracę u nas w miejscowości. Ja jestem zawsze zadowolona, że firma organizuje ten transport na miejsce zlecenia, bo tym bym się chyba najbardziej stresowała, a tak to firma faktycznie zawozi na miejsce i jak się kończy zlecenie to też odwożą.
    Marzenka

27.04.2022 23:41

Na razie wyjechałam z firmą jeden raz. Zlecenie było w porządku. Podopieczna bardzo miła. Firma określiła jasno obowiązki i te konkretnie obowiązki miałam do wykonania. Stawka przyzwoita, przelew zrealizowany na czas. W polsce nie zarobiłabym tyle, więc warto wyjechać aby podreperować budżet. Wstępnei planuję wyjechać drugi raz.
    Renia

27.04.2022 00:11

jeżdże z atrimą już od kilku lat. Wszystko zawsze w porządku. Stawki w porządku, rodziny w porządku. Poleciłam też pracę mojej szwagierce. Była już 2 razy i też jest zadowolona.

25.04.2022 11:14

Jak kto chce jechać do pracy w opiece i nie pracować a zarobić, to niech lepiej siedzi w domu. Opieka nad osobą starszą, to niełatwa praca, ale potrzebna i szlachetna. Z Aterimą jeżdżę drugi rok i czuję się zaopiekowana przez moją koordynatorkę. A jak są niejasności to trzeba je od razu omawiać. W końcu jesteśmy tylko ludźmi.

22.04.2022 11:17

Podejrzewam że opinie są wymyślone przez firmę wracam ze zlecenia na którym miałem być 6 tyg. Wróciłem po 2 dniach firma (usunięte przez administratora) za równo pracownika jak i rodziny do których trafiają podrobione karty pracownika . Jadąc do jednej osoby na miejscu zastaje się 3 niepełnosprawne którymi trzeba się zająć do tego sprzątanie wielkiego domu koło domu i nie wiadomo co jeszcze . Zostałem (usunięte przez administratora) tak samo jak i tamta niemiecka rodzina . Nigdy nikomu nie polecę tej pseudo firmy i życzę im jak najmniej zleceń a koordynatorzy to totalne dno

22.04.2022 14:05

Dziękujemy za opinię. Przed wyjazdem podczas ustaleń dotyczących zlecenia przekazaliśmy informacje dotyczące zlecenia. Dodatkowo po zgłoszeniu przez Pana niezgodności, Koordynator podjął natychmiastowe działania, w sprawie wyjaśnienia zaistniałej sytuacji oraz optymalizacji miejsca pracy. Bardzo nam przykro, że nie chciał Pan dokończyć zlecenia mimo naszej reakcji. W przypadku pytań czy wątpliwości zapraszamy do kontaktu bezpośrednio z nami
    Anastazja

21.04.2022 11:09

Mogę polecić Aterimę do wyjazdów do opieki do niemiec. Wyjezdzam z nimi regularnie 4 razy w roku od kilku lat. Korzystam z okresów świątecznych, dzięki temu otrzymuję wyższe kwoty za zlecenie - dodatkowe bonusy. W tym roku podniesione są też stawki za wynagrodzenie co mnie cieszy. Mam miłą koordynatorkę, z która mam stały kontakt podczas wyjzdu. To czasami się przydaje.
    Irenka

22.04.2022 12:10

Ja też polecam Aterimę do wyjazdu do niemiec. Jeżdże dwa razy w roku, traktuję te wyjazdy dodatkowo - w polsce pracuję, ale dorobienie w niemczech pozwala mi na lepsze wakacje z rodziną. Wyjeżdżam w okolicy wakacji i po nowym roku. Dwa razy byłam też na święta i nowy rok. Dobrze to wspominam, dużo wyższe pieniądze za to były, a czas pracy taki sam. Poza tym rodzina się zjechałą na święta więc wręz nawet łatwiej było, mniej pracy więć pomocy z ich strony przy podopiecznym.
    Dorota

21.04.2022 12:46

Aterima to rzetelna firma. Wypłaca na czas, oferuje dodatki do zleceń trudniejszych. Koordynatorzy interesują sie nami - opiekunami. Można się poczuć docenionym współpracują z nimi. Oferty są dobre i sprawdzone. Wyjeżdżam z nimi od kilku lat i nigdy nie trafiłam na agresywnych podopiecznych czy ich rodziny. Oczywiście rodziny wymagają dostępności i zaangażowania, ale tak to działa w opiece i za granica. Nie płacą za nic. Ja wyjeżdża, 3 razy w roku. zarobki pozwalają mi na dobre wakacje i jakiś remont w domu. Ja polecam jeśli ktoś szuka dodatkowego źródła dochodu, które podreperuje budżet domowy.

18.04.2022 10:05

Jak wygląda podstawa wynagrodzenia w ATERIMA MED?

21.04.2022 11:38

Wysokość wynagrodzenia zależna jest od kilku czynników. Wyszczególnić można między innymi okres, w którym realizowany jest wyjazd, dodatki w postaci premii oraz znajomość języka konkretnego kandydata. Czynnikiem zwiększającym wynagrodzenie jest także doświadczenie w opiece, które posiada osoba zainteresowana ofertą. Zlecenia dobierane są indywidualnie dla każdego kandydata, dlatego celem ustalenia wysokości wynagrodzenia, które jesteśmy w stanie zaoferować, zachęcamy do kontaktu. Warto zapoznać się z ofertami dostępnymi na stronie www.aterima-med.pl/oferty-pracy lub skontaktować się telefonicznie: 12 341 15 15
    pani

19.04.2022 11:08

Lubię Aterimę nie tylko za pracę, ale też webinary. Wiedza Pani Iwonki jest nieoceniona.
    Ola

20.04.2022 09:16

Zgadza się. Mnóstwo cennej wiedzy.
    Cecylia

21.04.2022 11:21

Popieram! Zlecenia jak zlecenia, wszystkie firmy mają podobne warunki, ale ze szkoleniami przez internet spotkałam się tylko tutaj i zapisuję się zawsze chętnie na każde.

Zostaw merytoryczną opinię o ATERIMA MED