4.2/5

• Batowice
  • Bosutów
  • Dziekanowice
  • Boleń

3. Opinie o pracodawcach Kraków
  5. Opinie o ATERIMA MED

Opinie o ATERIMA MED Kraków Puszkarska 7M

WebsiteIconATERIMA Europe Sp. z .o.o. Sp. k.

Nie przegap nowości o ATERIMA MED!

25.10.2022 12:08

Artemida czy Promedica24 ( osoby,które dobrze znają jęz.niemiecki) która firma lepsze ma wynagrodzenie?
A

09.12.2022 21:16

Promedica24, to (usunięte przez administratora) i naciągacze. Odradzam
JOANNA

18.12.2022 09:39

Aterima. Promedica24 zasłyneła z niskich zarobków dla opiekunów i wysokich cen dla klientów. Mają spore koszty własne.
Becia

17.12.2022 19:44

Wybieram się właśnie 1 raz przyznam się ze trochę ogarnia mnie strach wyjazd późno w nocy Nie wiem czy dobrze robię. Chociaż widzę dużo pochlebnych opinii
Maria

13.12.2022 15:52

Polecam Aterimę Med. Niedawno wróciłam z mojego 5 wyjazdu i jestem zadowolona. Trafiłam na fajną rodzinę i podopieczną. Dobrze mi sie z nimi współpracuje. A aterima pilnuje, żeby wszystko było tak jak ma być. Dzwonią i pytają, jak wygląda sytuacja na miejscu. Pomagają jak mam pytanie albo jakiś problem. Teraz w końcu mają podwyzki, więc wyjeżdżając regularnie można więcej zarobić.
Iwona

12.12.2022 12:58

Jestem po pierwszym wyjeździe i jestem bardzo zadowolona. Czułam sie zaopiekowana podczas pobytu w Niemcach. Rodzina przyjazna a stan podopiecznego zgodny z tym co było w ofercie. Polecam
Barbara

29.11.2022 12:14

Bylam na dobrym zleceniu, wszystko sie zgadzalo. Pani kordynatorka dzwonila i pilnowala czy wszystko dobrze. Polecam
Lonia

23.10.2022 20:31

Składki do ZUS emerytalno-rentowe w jakiej wysokości co miesiąc są odprowadzane?
CV

28.11.2022 15:20

Za przepracowany miesiąc od ok.1000 zł ,tak to wyglada u mnie .
Stefania

21.11.2022 14:32

bardzo polecam . dobre oferty i miła koordynatorka. podwożą na miejsce i wypłącaja pieniadze na czas.
Jadzia

16.11.2022 10:28

Dobre wypłaty i kontakt z koordynatorką. Wyjeżdżam regularnie i polecam

17.10.2022 21:20

Czy ktoś tutaj z obecnych dostał premie za letni pobyt ?
K.

28.10.2022 13:34

Zawsze wypłacają także bez obaw. Na ich stronie internetowej jest dokładnie opisane jakie są warunki bonusów.
Małgorzata

15.11.2022 10:17

Potwierdzam, ja tez dostałam za wyjazd latem. Teraz się zastanawiam nad wyjazdem na święta, bo też dają premie.
Syla

14.11.2022 19:03

Ja dziś także rozmawiałam z panią i mówiła mi że co miesiąc składki ZUS 1000 zł
Asia

08.11.2022 14:13

Fajna firma, uczciwie podchodzą do opiekunek i płacą ok
Małgorzata

08.11.2022 13:40

Dzień dobry, chciałam powiedzieć, że bardzo dobrze mi się współpracuje z tą firmą. Szybko dostałam odpowiadającą mi ofertę i jestem zadowolona z wyjazdu. Cały czas byłam w kontakcie z miłą panią koordynatorka. Chwalę sobie możliwość nauki języka, którą mi zaproponowano. Fajna i przyjemna sprawa. Polecam, Małgorzata
€€€

10.09.2022 11:41

Nieuczciwie traktuja opiekunow. Za prace na tym samym zleceniu zarobki pracownikow nie sa takie same, ( roznica w wynagrodzeniu to kilkanascie procent) mimo ze kazdy spelnia warunki okreslone przez firme .

18.10.2022 09:51

Dzień dobry. Dziękujemy za komentarz. Zgadza się, język jest pomocny w codziennych sytuacjach, a szczególnie w przypadku problemów zdrowotnych, które wymagają wezwania pomocy. Warto dodać, że na naszej stronie internetowej znaleźć można bezpłatne lekcje językowe zarówno dla osób początkujących, jak i zaawansowanych. Zachęcamy wszystkich Opiekunów do korzystania z tych materiałów i darmowego podnoszenia kwalifikacji.
Bolek

18.10.2022 14:59

A Ty na jakim poziomie znasz język ? Przy każdej ofercie jest informacja jakiego poziomu języka oczekuje podopieczny i tylko z takim jest wysyłany opiekun . Jesli wystarcza podstawy albo nawet brak znajomosci to jedzie tam osoba z takimi umiejętnościami bądź lepszymi i tyle .A karetkę można wezwać bez problemu dzwoniąc na tel alarmowy Aterima i zrobią to za ciebie …proste
Marta Gorzów

17.10.2022 14:30

Witam ile placa miesiecznie?

17.10.2022 15:22

Dzień dobry. Dziękujemy za komentarz. Z naszymi ofertami zawierającymi informację o wynagrodzeniu można zapoznać się na stronie: www.aterima-med.pl/oferty-pracy. Zachęcamy do wyboru jednego ze zleceń i kontaktu z nami. Chętnie omówimy wszelkie szczegóły, także te dotyczące tematu premii. Kontakt telefoniczny możliwy jest pod numerem: +48 12 341 15 15

12.09.2022 13:51

Po 5 latach pracy, /bardzo mnie chwalono/ zrobili mnie w konia. Wysłali na minę nie do opisania. Wypadek losowy, muszę wrócić do domu, oni czekają że niemiecki koordynator oddzwoni z informacją czy rodzina się zgadza. Słyszałam rozmowę telefoniczną rodziny z niemieckim koordynatorem. Rodzina zgodziła się na mój wyjazd. Mimo to koordynatorka nie oddzwania, bo niby czeka na informację. Kłamstwo, kłamstwo i jeszcze raz kłamstwo. Chcą przeczekać, abym została chociaż jeden dzień dłużej to coś moim kosztem skubną. (usunięte przez administratora) !!!!
Gosc

16.10.2022 01:59

Hmmm... A co to znaczy ;) " Rodzina się zgodzi ?" Nie rozumiem ... Zgłasza Pani , że musi natychmiast wyjechać i koniec . Podopieczny ma rodzinę;) przecież... Niech oni zajmą się swoim rodzicem na czas oczekiwania aż ktoś przyjedzie . Ja bym tak zrobiła gdyby chodziło o któreś z moich rodziców.

17.10.2022 13:07

Jak zostało już wskazane w jednym z powyższych komentarzy, nagłe zdarzenia zawsze zalecamy zgłosić koordynatorowi, który po przeanalizowaniu sytuacji podejmuje właściwe kroki celem udzielenia wsparcia.
Ewa

05.10.2022 10:53

W której agencji trzeba miesiąc czekać na wypłatę.

05.10.2022 14:38

Pani Ewo, wynagrodzenie płatne jest w okresie rozliczeniowym ustalonym w umowie zawartej z Opiekunem. Dokładamy wszelkich starań, aby zlecenia przebiegały w atmosferze wzajemnej satysfakcji i poszanowania zarówno Opiekunów, jak i Podopiecznych. Warto podkreślić, że naszym celem jest niesienie pomocy potrzebującym seniorom z jednoczesną dbałością o Opiekunów. W razie pytań pozostajemy do dyspozycji.
Krysia.

28.06.2022 15:31

Zawsze idę tam gdzie lepiej płacą i innym też tak radzę, bo nie ma co się przywiązywać do firm, wiadomo że nie jeździmy na wolontariat. Teraz jeżdżę z Aterimą bo się opłaca.
Ankaa

19.09.2022 08:45

I to jest dobra metoda. Trzeba pracować tam gdzie płacom. O Aterimie mam dobre zdanie, bo nigdy nie (usunięte przez administratora) na kasie i zawsze miałam na koncie na czas. Uczciwie podchodzą do tego i tak ma być.
Marta

03.10.2022 09:54

Widzę, że nie tylko ja mam takie podejście. Po pierwsze kasa, bo co prawda pracujemy w opiece, ale to nie wolontariat. Aterima płaci dobrze. Nie jest to jedyna firma, z którą jeździłam i wiem co mówię.
!!!

26.08.2022 13:31

Zwracajcie uwage na to co mowi rekruterka podczas przedstawiania zlecenia, stanu zdrowia,zakresu obowiazkow ,ale tez ewentualnych dodatkow za dodatkowe umiejetnosci wymagane na zleceniu ,poniewaz moze sie okazac ze dodatku nie otrzymacie,a upominanie sie to konczy sie fiaskiem.
!!!

07.09.2022 21:06

Kontakt byl i zakonczyl sie tak jak napisane powyzej

08.09.2022 08:37

Warto podkreślić, że naszym celem jest niesienie pomocy potrzebującym seniorom z jednoczesną dbałością o Opiekunów. Dokładamy starań, by Opiekunowie także czuli się zaopiekowani, także w kontekście zdrowotnym. Ponadto zapewniamy sprawdzone zlecenia, opiekę koordynatorów, dojazd do miejsca realizacji zlecenia oraz powrót, materiały edukacyjne, a także bezpłatne konsultacje prawne.
Wyjazdy na 3 tygodnie?

05.09.2022 03:11

Witam. Czy istnieje szansa żeby wyjeżdżać na 3 tygodnie? Jeżeli tak to czy wtedy trzeba ponosić koszty dojazdu? W jakiej ewentualnie kwocie?

05.09.2022 08:15

Posiadamy bardzo zróżnicowane oferty, także pod kątem czasu ich trwania. Zachęcamy do odwiedzenia naszej strony i wyboru jednej z nich: www.aterima-med.pl/oferty-pracy Możliwy jest także kontakt telefoniczny pod numerem: +48 12 341 15 15, gdzie udzielimy szczegółowych informacji. ATERIMA MED kompleksowo organizuje podróż Opiekuna - zarówno dojazd do Niemiec, jak i z powrotem do Polski.
Gośka

04.08.2022 11:37

Byłam na wyjeździe póki co raz, ale myślę, żeby znowu jechać, bo człowiek się bał jadąc bo nie wiadomo jak będzie, a okazało się, że nie potrzebnie, bo wszystko było w porządku. Dziewczyny, jeśli myślicie żeby jechać, to się zdecydujcie, bo opieka nad staruszką w Niemczech niczym się praktycznie nie różniła od tego jak na co dzień zajmowałam się niedołężną ciocią. Tylko z językiem musiałam się przełamać żeby zacząć coś tam mówić.
x

10.08.2022 11:25

W zależności na ile się zgodzisz. Ja ostatnio jechałam na ponad 40 dni by zgarnąć dodatkową premię. Warto sprawdzać ich Facebooka, bo tam wszystko ogłaszają.
tttt

29.08.2022 22:54

Mi zdarzyło się wyjehać zarówno na 3 tygodnie jak i 3 miesiące. więc wiele zależy od zlecenia i tego ile chcesz zarobić i ile czasu możesz być poza domem.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w ATERIMA MED?

Kontakt - ATERIMA MED

Puszkarska 7M 30-644 Kraków

ATERIMA Europe Sp. z .o.o. Sp. k.

Grażyna

15.07.2022 09:11

Niestety zależy im na podpisaniu umowy, a potem radź sobie sam. Nie mówią wszystkiego o podopiecznym, kryją wady w zleceniu. Stawki słabe. Wchodzą w 4 litery rodzinom, a opiekun ma być sługą. Nie polecam.
Jj

19.08.2022 15:46

Pięknie napisane. Dobrze gdyby agencje w końcu zaczęły przyjmować do wiadomości, że opiekunka to też człowiek i musi sie wyspać nie tylko w swoim własnym domu. Zlecenia typu 6-22 i nocne wstawanie wgl nie powinny być oferowane opiekunom.

28.08.2022 23:21

Prawda,stawki slabiutkie,chyba najgorsze
Baśka

17.08.2022 10:33

Ludzie się po takich firmach spodziewajom niewiadomo czego. Ja jeżdżę z tymi póki płacą nieźle i w terminie.
Amanda

11.08.2022 11:07

Firma może nie jakaś rewelacyjna, ale uczciwa, bo nic mnie złego do tej pory nie spotkało a jechałam już z nimi nie raz.
Gośka

02.08.2022 11:21

Nie mogę powiedzieć, czy to najlepsza firma, bo tego nie wiem i od dawna nie porównywałam, ale jeżdżę z nimi już od dawna i na pewno mogę powiedzieć, że są uczciwi i nie (usunięte przez administratora) na zleceniach.
Ben

23.07.2022 10:51

Witam chciałabym się zapytać o dodatek wakacyjny, wszędzie o nim piszą, a mi podczas rozmowy nic o nim nie wspomnieliście. Czy każdy dostaje ten dodatek?

27.07.2022 14:13

Dziękujemy za komentarz. Bonus sierpniowy przyznawany jest za wyjazdy na minimum 42 dni do Niemiec - wszystkich szczegółowych informacji udzieli Pani rekruterka pod numerem telefonu 12 341 15 15. Zachęcam do kontaktu.
Kamil

30.06.2022 09:15

Dużo pań zostawia opinię, to wspomnę, że mężczyźni też jeżdżą na zlecenia. Pieniądze na czas, miejsca sprawdzone, więc jestem zawsze zadowolony.
Mareczek

05.07.2022 13:44

Tak, tak, warto mówić, że to praca dobra też dla facetów. W końcu często jest też fizyczna. Ja czasem podnoszę podopiecznego i na pewno jest mi łatwiej, niż kobietom. Firma spoko. Kasa na czas, koordynatorki ogarnięte.
Olka

25.07.2022 13:22

Jestem bardzo zadowolona. Będę z nimi jeździć bo wszystko ok
Ta

20.07.2022 07:19

Te wszystkie dobre opinie pisze sama Aterima med a tak to krętacze manipulacja,kłamstwo uważajcie na tą pseudo agencja
woytek

20.07.2022 11:01

jakoś nie jestem pracxopwnikiem agencji, ale opinie pisze pozytywne.

22.07.2022 11:40

Dziękujemy za pozytywną opinię. Dokładamy starań, by Opiekunowie zadowoleni byli ze współpracy z ATERIMA MED.
Baśka

14.07.2022 10:15

Mi wystarczy że płacą na czas i uczciwie podchodzą do ciężkiej pracy opiekunek. Do tej pory byłam na wyjeździe dwa razy i uważam że to w porządku agencja.
anna

14.07.2022 07:58

ok
D.G. Warszawa

07.07.2022 15:19

Rzetelna, zaangażowana, sprawna. Polecam
Kasix

13.07.2022 09:30

Dokładnie tak! Już jechałam cztery razy i za każdym razem wszystko OK
xx

12.07.2022 17:27

firma ok. pieniędzy to zawsze więcej by się przygarnęło. ale nie jest najgorzej
Kamila

12.07.2022 09:54

Jeżdżę już od trzech lat i nie można im nic zarzucić, bo zawsze wracam do kraju zadowolona, że wszystko było w porządku. Jak dla mnie super firma.
I. Z.

11.07.2022 16:40

polecam. dobra firma
Mirek

11.07.2022 10:55

Wszystko w porządku.
Gabryśka

11.07.2022 09:45

Złego słowa nie powiem, bo widać, że jako jedni z nielicznych się naprawdę starają. Biorę udział w szkoleniach przez internet i korzystałam z lekcji na stronie. Gdyby inne firmy też starały się tyle robić, to ta branża wyglądałaby inaczej.
Magdalena

11.07.2022 09:43

Jeżdżę już ładnych parę lat, gdybym nie była zadowolona to bym nie jeździła. Uczciwa firma.
Zadowolona

08.07.2022 12:33

Spróbowałam raz i jest róznica w stosunku d poprzedniej firmy /9nie bede wymieniac). To co powiedzieli to tak było. Oferta fajna za dobre pieniądze. Bardzo miła pani i rodzina świetna, moż abyło się porozumieć w nimi o wszystko. Pani koordynator rewelacja - miód malina. interesowała się, dzwoniła, wszystko zorganizowała i dopięła na ostatni guzik. Za miesiąc mam kolejny wyjazd. CZekam już na niego.
Olha

07.07.2022 09:39

jezdziłam kiedyś z inną firma. raz z nimi spróbowałam na zastępstwo i tak już zostałam . oferty zgodne z rzeczywistoscią. dobre stawki za dobre zlecenia.
Kristina

06.07.2022 17:20

Фірма як багато інших. Платить на час, папери в порядку і то найважливіше.
Edyta K.

05.07.2022 16:04

Profesjonalna,rzetelna współpraca.Pomoc na każdej płaszczyźnie.Wynagrodzenie na czas.Pomoc prawna,psychologiczna,medyczna.Serdecznie polecam firmę Aterima Med

Zostaw merytoryczną opinię o ATERIMA MED