4.2/5

• Batowice
  • Bosutów
  • Dziekanowice
  • Boleń

3. Opinie o pracodawcach Kraków
  5. Opinie o ATERIMA MED

Opinie o ATERIMA MED Kraków Puszkarska 7M

WebsiteIconATERIMA Europe Sp. z .o.o. Sp. k.

Nie przegap nowości o ATERIMA MED!

Antonina

21.03.2023 15:40

Wyjechałam już drugi raz i bez żadnych problemów. Jestem bardzo zadowolona, polecam.
    Marta

17.04.2023 11:51

Też już z nimi jeżdżę jakiś czas i mogę potwierdzić, że są w porządku.
    Moonia

17.05.2023 10:19

Co tu się dużo rozwodzić nad tematem. Dobra, sprawdzona firma. Jeżdżę i mogę polecić.
    KAROLINA

24.03.2023 13:35

Pracowałam w tej firmie ponad 2 lata. Bardzo mili koordynatorzy, którzy opiekują się przez cały okres pobytu w Niemczech. Pracodawca zapewnia możliwość nauki języka niemieckiego, a także oferuje szkolenia. Zarobki satysfakcjonujące - wynagrodzenie zawsze na czas. Polecam !
    Tośka

04.05.2023 14:12

Ja też pracowałam dwa lata.. i zmieniłam. Teraz widzę różnice i zastanawiam się nad powrotem. Znajomym polecam aterimę no bo dbają o tego opiekuna, koordynatorzy to dobrzy ludzie, przejmują się jak są kłopoty. Takie mam wrażenie..
    Dorota

16.05.2023 21:56

Też dobrze oceniam współpracę z aterimą. Teraz już jestem na emeryturze i wyjeżdżam tylko raz w roku. ale wcześniej jeździłam regularnie. Ich oferty są ok, sprawdzone.
    Halina

15.05.2023 08:34

Trzy razy wyjechałam z Aterimą i przestałam bo zdrowie już nie pozwala ale gdybym mogła to dalej bym jeździła. Miałam nieocenioną koordynatorkę która się o mnie troszczyła. Pieniądze zawsze na czas.
    Irenka

04.05.2023 14:26

Wyjechałam pierwszy raz i było w porządku, podopieczna naprawdę sympatyczna i jej rodzina też, bardzo wyrozumiali. Fajna sztela, będę chciała wrócić tam kiedyś. A obsługa firmy moim zdaniem bez zarzutu, wszystko mi powiedzieli, pomocni jak coś się działo..
    Iwona

27.04.2023 13:48

Bardzo sobie chwalę, warunki na zleceniu mam dobre i sprawdzone, wyjeżdżam regularnie. Koordynatorzy bardzo sympatyczni. Pieniądze przeciętne, ale przynajmniej warunki współpracy rzetelne. No i dla zainteresowanych mnóstwo wiedzy do pozyskania, ciągle jakieś webinary i inne rzeczy. Dobra firma.

10.03.2023 09:26

Firma płaci niskie stawki, bardzo często dwie różne osoby za to samo miejsce pracy zarabiają różne pensje, to nie fair

17.04.2023 10:31

Stawki za zlecenie są ustalane indywidualnie, dlatego przy ogłoszeniu nie widnieje konkretna kwota. Wysokość wynagrodzenia jest uzależniona od kilku czynników, m.in. doświadczenie, poziom języka, trudność szteli. W celu bardziej szczegółowych informacji zachęcamy do kontaktu pod numer +48 12 341 15 15.
    Marzka

19.04.2023 16:47

Ważna informacja zawarta w odpowiedzi. Stopień trudności zlecenia. To bardzo ważne w naszej pracy.
    Darek

17.04.2023 11:41

Pierwszy wyjazd z Aterima med zaliczam do udanych, bezproblemowy kontakt z koordynatorem, jasno opisane zlecenie, oby tak dalej
    Ola

17.04.2023 12:38

Na plus jest też kontakt z działem medycznym i paniami pielęgniarkami. Są bardzo pomocne.
    Czesia

31.03.2023 10:13

Pani koordynatorka bardzo pomocna, szybko znaleźli mi zlecenie. Wyjechałam i jestem zadowolona. Fajne webinary robią i ogólnie jakoś tak przyjemnie w tej firmie, zależy im. Polecam
    Maryśka

17.04.2023 11:37

Zgadza się. Panie koordynatorki są super! zawsze pomogą. nawet jak nie ma mojej to w zastępstie ktoś rozwiązuje problemy i nie zostawiły mnie nigdy samej. Jak jestem wniemczech to korzystam z webinarów zawsze można się czegoś nauczyć i dowiedzieć. Jest kilka rad które podsłuchałam i stosuję. Bardzo mi pomagają w pracy. Czasami naprawdę drobiazg moze zmienic wiele.
    Kaśka

17.04.2023 10:41

Agencja, której można zaufać. Nigdy nie wpakowałam się na minę i zawsze wszystko jest zgodne z opisem. Mogę polecić z ręką na sercu.
    Sierra

14.04.2023 16:32

Kilka lat temu pierwszy raz z nimi wyjechałam.Nigdy nie było problemu żeby dodzwonić się do koordynatora. Wynagrodzenie nie było najlepsze ale na czas.Zlecenie zgadzało się z opisem. Kiedy pojawiał się problem z rodziną to firma od razu chciała interweniować. Zdecydowałam jednak że nie wrócę na zlecenie bo rodzina nie interesowała się swoją matką w należyty sposób ..i ze względu na zmienniczke ktora w dniu wymiany( po 2miesiacach mojego pobytu)cały dzień mi towarzyszyła i kontrolowała oraz wtrącała się do mojej wymiany zdań z rodziną) Nie potrafię postawić komuś granicy. Znioslam to w spokoju ale już jej widzieć nie chciałam. Co do samego zlecenia byko dość ciężkie. Akurat co do firmy nie mam zastrzeżeń.Pracowalam tylko dwa miesiące i kiedy tylko potrzebowałam pomocy ..( wiadomo że różne rzeczy mogą się wydarzyć) to od razu byla reakcja z ich strony .
    zmienniczka

17.04.2023 10:25

Od zmienniczki niestety wiele zależy. Niektóre są takie wscibskie że ciezko coś z nimi zrobić, a czasami też nie warto się kłócić. Najlepiej robić swoje. Kiedyś miałam inną sytuację ze zmienniczką gdzie zastałam po niej masakryczny brud.. dla mnie to niewyobrażalne. Ale atrima zareagowała odpowiednio. Więc tu akurat pomogli, koordynatorka przeprowadziła rozmowę z panią i ostatecznie jeszcze przed wyjazdem wszystko po sobie zostawiła w porząkdu. Na tymzleceniu dostałam inną zmienniczkę i teraz wszystko jest dobrze. A jeżdżę już rok.

10.03.2023 09:21

Stawki są niskie. Warunki pracy nie zawsze były dobre. Raz pracowałam w domu, gdzie seniorka nie zdążała do toalety i chodziła na spacery do miasta, a nie nosiła pieluchomajtek. Priorytetem dla firmy jest klient, nie opiekunka

16.04.2023 12:33

Dzień dobry, kontaktowałam się wtedy z Państwem i poinformowałam o tym :( Miałam wrażenie, że nie było odpowiedniej reakcji z Państwa strony. Rodzina powiedziała, że jeżeli seniorka nie chce nosić pampersów na dzień to nie musi, a nie trzymała kału. Dla mnie to była okropna sytuacja :(

17.04.2023 09:47

Dziękujemy za informację. Zawsze staramy się rozwiązać każdy indywidualny problem dotyczący pobytu na zleceniu. Zapewniamy, że w trosce o dobro Opiekunów reagujemy niezwłocznie w takich sytuacjach, jednakże stanowisko rodziny Podopiecznego jest kluczowe w kontekście wytycznych dotyczących opieki nad seniorami. Wszelkie Państwa sugestie przyjmujemy do wiadomości i wnikliwie analizujemy.  Bierzemy pod uwagę każdą, nawet najbardziej krytyczną opinię Opiekunów, aby podnosić jakość naszych usług.
    aniula1968

07.06.2013 10:48

a czy można w aterimie wybrać sobie mniej więcej miejscowość,gdzie chciałoby się pracować,to jest ważne dla mnie,szukam dobrej firmy,jeszcze nigdy nie wyjeżdżałam,to pierwszy raz
    Jasia

16.04.2023 20:09

Bo to prawda,firmy swoje interesy zapewniają,a nie opiekunek????????????????

17.04.2023 09:46

Dziękujemy za podzielenie się opinią. Na początku chcemy zaznaczyć, że od początku naszej działalności Opiekunowie wyjechali z nami już ponad 100 000 razy i wciąż polecają naszą firmę. Świadczy to o tym, że pozytywnie postrzegają naszą firmę i satysfakcjonują ich zapewniane przez nas warunki współpracy. Odnosząc się do Pani uwag co do kar umownych - faktycznie takie są. Dotyczą m.in. spożywania alkoholu na zleceniu, kradzieży czy innych niedozwolonych działań, których nie promujemy i tym samym dbamy o bezpieczeństwo naszych Opiekunów oraz Podopiecznych. W razie pytań zapraszamy do kontaktu pod numer +48 12 341 15 15, nasi Rekruterzy chętnie odpowiedzą na więcej pytań. Pozdrawiamy, ATERIMA MED
    Żuczek

16.04.2023 12:30

Wynagrodzenie oferowane przez firmę jest bardzo niskie. Na jednym zleceniu seniorka jeździła taksówką do lekarza i chodziła na trzy godzinne spacery nad morze, zaś nie trzymała kału, a nie nosiła pampersów :( :( :( Rodzina nie reagowała. To była katastrofa :(

17.04.2023 08:26

Dziękujemy za opinię. Bardzo nam przykro z powodu zaistniałej sytuacji na zleceniu. Przypominamy, że każdorazowo taką sytuację należy zgłosić swojemu Koordynatorowi, aby mógł zareagować i pomóc. Mamy nadzieję, że kolejne zlecenia wspomina Pan/i lepiej. Pozdrawiamy, zespół ATERIMA MED
    Stanisława

17.03.2023 16:40

Polecam. Dobry kontakt z koordynatorem, bardzo pomocne rady. Warunki na zleceniu dobre. Podróż również zorganizowana wzorowo. Jestem zadowolona ze współpracy
    ????

16.03.2023 20:12

Już kilka razy wyjeżdżałam z aterima. Opis zlecenia zawsze zgadzał się ze stanem faktycznym, a jeśli w trakcie pobytu coś się zadziało, to zawsze mogłam liczyć na pomoc koordynatora-zarowno kontakt telefoniczny jak też mailowy. Każda agencja ma swoje plusy i minusy, decydując się na dane zlecenie trzeba kierować się rozsądkiem.
    opiekunka

18.03.2023 23:36

A czemu z nimi dalej nie współpracujesz ? Kiepsko płacą ?
    Stasia

06.03.2023 15:16

Wszystko jak w ofercie, dojazd bez problemu, kontakt bez problemu. Jestem zadowolona i bardzo polecam.
    Wiesia

27.02.2023 10:11

warunki na zleceniu były dobre, bardzo fajna zmienniczka, wszystko przekazała.. koordynatorki też miłe dziewczyny, wszystko w porządku.. jak będzie jakieś fajne zlcenie jeszcze to pewnie wyjade z nimi.. tym bardziej że mają te podwyżki dawać przy regularnych wyjazdach.. to fajna rzecz.. polecam i pozdrawiam

26.02.2023 02:24

27.02.2023 08:07

Dziękujemy za komentarz. Wiele pozytywnych opinii, które otrzymujemy od naszych Opiekunów potwierdzają, że jesteśmy rzetelną firmą, wywiązującą się ze wszelkich zobowiązań. Zawsze jesteśmy gotowi rozwiązać każdą indywidualną sprawę. Warto podkreślić, że naszym celem jest niesienie pomocy potrzebującym seniorom z jednoczesną dbałością o Opiekunów. Dokładamy starań, by Opiekunowie także czuli się zaopiekowani. W celu wyjaśnienia Pańskiej sytuacji, zapraszamy do kontaktu z Koordynatorem bądź pod numer telefonu +48 12 341 15 15.
    Zofia

23.02.2023 09:42

Byłam na moim pierwszym wyjeździe jako opiekunka i bardzo jestem zadowolona z pomocy udzielonej przez pracowników Aterima. Zlecenie nie należało do lekkich, ale podpowiadali w trudnych sytuacjach, kontaktowali się często i sprawdzali czy sobie radzę. Bardzo mnie to zaskoczyło i przekonało do tej firmy. Zobaczymy jak będzie następnym razem. Pozdrawiam.
    Nowa opiekunka tej firmy

15.02.2023 18:57

Beata Pracowałam już w innych firmach i bardzo dobrze oceniam koordynatorów tej firmy.Szybko i fachowo przeprowadzili rekrutację i zorganizowali mój wyjazd do pracy..Polecam tą firmę.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w ATERIMA MED?

Kontakt - ATERIMA MED

Puszkarska 7M 30-644 Kraków

ATERIMA Europe Sp. z .o.o. Sp. k.

Bogumiła

15.02.2023 15:04

Przed wyjazdem mogłam porozmawiać ze zmienniczką, która przekazała mi wszystkie informacje. Sytuacja na ofercie była w porządku, nic mnie nie zaskoczyło. Wspracie koordynatorki było cały czas. Pieniądze dostałam bez opożnienia. Polecam
    Ktoś

14.02.2023 08:26

Porażka totalna wysyłają w Ciemno praktycznie przed wyjazdem brak opisu stanu pacjenta zdrowia kontakt z biurem porażka ..kordynator zero zainteresowania Wielki bałagan w Firmie Odemnie osobiście Nie polecam A co do płatności to za zeszłe zlecenie do dziś kasy nieotrzymałem ale zaczekam nie będzie to niestety załatwię to w swój sposób

14.02.2023 11:55

Dziękujemy za komentarz. Jest nam bardzo przykro z powodu opisywanych doświadczeń, jednak pragniemy zapewnić, że każdorazowo dokładamy wszelkich starań, aby nasi Opiekunowie czuli się komfortowo na zleceniu. Sytuację na ofercie aktualizujemy o informacje podane przez naszych Opiekunów opuszczających dane zlecenie oraz pośredników, z którymi współpracujemy. Niezmiennie zachęcamy do kontaktu z nami w celu wyjaśnienia wszystkich sytuacji. Bardzo zależy nam na wzajemnym zrozumieniu i zadowalających warunkach współpracy. Wynagrodzenie wypłacamy zawsze do 15 dnia miesiąca, więc prosimy o cierpliwość do dnia jutrzejszego.
    Justyna

09.02.2023 15:37

Koleżanka mi poleciła tę firmę. Wyjechałam na zlecenie i jestem zadowolona. Dodatkowo obie dostałyśmy premie za polecenie. Jak na pierwszy raz to oceniam bardzo pozytywnie.
    Michalina

31.01.2023 14:47

Jestem po pierwszym wyjazdzie z Aterimą. Szybko dostałam zlecenie, które było całkiem nieźle dopasowane do tego co chciałam. Pieniadze może nie najlepsze na rynku, ale w normie. Żadnych niespodzianek. Jak odpocznę to będę się kontaktować w sprawie kolejnego wyjazdu.
    Beata

14.10.2022 11:10

Czy w firmie jest możliwość podwyżki stan podopiecznego się zmienił

23.01.2023 17:08

Zgadzam się
    Gosia

26.01.2023 15:11

Wyjeżdżałam wiele razy i ani razu mi się nie zdarzyło żeby sie spóżnili. Od koleżanek też nie słyszałam, żeby sie skarżyli. Żadna firma nie jest idealna ale tutaj akurat z pieniedzmi raczej nie ma problemu
    Janina

23.01.2023 14:38

Szybko dostałam swoje pierwsze zlecenie, wszystko było w porządku, polecam.
    Mirosława

02.01.2023 10:52

Mam pozytywne doświadczenie z firmą Aterima med. Panie które mnie zatrudniały był brdzo miłe, tak samo pani koordynator z mojego zlecenia. Sztela sama w sobie jak wszędzie indziej, ale tutaj czułam sie dobrze zaopiekowana i poinformowana o wszystkim. Pieniądze też dostałam bez pośligu. Polecam koleżankom.
    Jadwiga

17.01.2023 08:15

U mnie również wszystko przebiegło pozytywnie, nie mam się do czego przyczepić. Zero problemów z dogadaniem się, polecam!
    Katarzyna

11.01.2023 15:02

super firma, bardzo dobry kontakt i zlecenia faktycznie dobierane pod kątem preferencji. polecam
    Magda

17.01.2023 08:15

U mnie też zlecenie zostało dobrane dokladnie pod moje warunki :) jestem bardzo zadowolona
    Mewa

23.11.2022 19:07

Chciałbym się dowiedzieć, dlaczego w tej firmie nie ma 8 godzin wolnego lub 2 razy po 4 godziny praktycznie to się nam należy i prawie wszędzie są takie godziny ustawione,a u Was tylko po 2 godziny dziennie!
    Malutka

02.01.2023 20:55

Moim zdaniem nie ma potrzeby więcej wolnych godzin . Przecież jest się czym zajmować w domu podopiecznego ..lekkie zajęcia prasowanie .cokolwiek aby czas mijał isię nie nudzić a drobne zakupy dla siebie to 2 godz wystarcza ..pozdrawiam ..
    Ola

12.01.2023 16:21

Dokładnie
    opiekunka

21.11.2022 17:15

Jestem rozczarowana obiecali dodatki i nic . Gdybym wiedziała wcześniej , że mnie spotka taka sytuacją nie pojechałabym .
    Selene

03.01.2023 00:12

Mnie również to spotkało

03.01.2023 08:28

Bardzo nam przykro z powodu zaistniałej sytuacji. Wierzymy jednak, że można ją wyjaśnić, dlatego zachęcamy do kontaktu. Koordynator będzie w stanie wyjaśnić wszelkie wątpliwości i przedstawić ofertę wyjazdów w sposób bez niedopowiedzeń. Pozdrawiamy.

24.12.2022 09:38

Czy urlop w ATERIMA MED jest płatny 100%?
    AB

30.12.2022 09:38

Czy wypłatą za grudzień jest możliwa przed końcem roku!

30.12.2022 09:47

Wszelkie szczegóły dotyczące warunków na zleceniach Opiekunowie ustalają bezpośrednio ze swoim koordynatorem, który dobrze zna konkretną sytuację. Zachęcamy do kontaktu z Pani koordynatorem celem wyjaśnienia sprawy.
    Krystyna

27.12.2022 23:31

Cześć, czy ktoś wie, czy ta oferta „ Opiekunka osób starszych” praca na terenie Krakowa i okolic jest nadal aktualna oraz czy to jakieś dłuższe zlecenie? Bo wiem, że mają też takie krótkie oferty, 4 tygodniowe itp.

29.12.2022 09:31

Dzień dobry. W kwestii aktualnych zleceń warto zapoznać się z ofertami dostępnymi na stronie www.aterima-med.pl/oferty-pracy lub skontaktować się telefonicznie: 12 341 15 15. Zachęcamy do kontaktu.

25.10.2022 12:08

Artemida czy Promedica24 ( osoby,które dobrze znają jęz.niemiecki) która firma lepsze ma wynagrodzenie?
    A

09.12.2022 21:16

Promedica24, to (usunięte przez administratora) i naciągacze. Odradzam
    JOANNA

18.12.2022 09:39

Aterima. Promedica24 zasłyneła z niskich zarobków dla opiekunów i wysokich cen dla klientów. Mają spore koszty własne.
    Becia

17.12.2022 19:44

Wybieram się właśnie 1 raz przyznam się ze trochę ogarnia mnie strach wyjazd późno w nocy Nie wiem czy dobrze robię. Chociaż widzę dużo pochlebnych opinii
    Maria

13.12.2022 15:52

Polecam Aterimę Med. Niedawno wróciłam z mojego 5 wyjazdu i jestem zadowolona. Trafiłam na fajną rodzinę i podopieczną. Dobrze mi sie z nimi współpracuje. A aterima pilnuje, żeby wszystko było tak jak ma być. Dzwonią i pytają, jak wygląda sytuacja na miejscu. Pomagają jak mam pytanie albo jakiś problem. Teraz w końcu mają podwyzki, więc wyjeżdżając regularnie można więcej zarobić.
    Iwona

12.12.2022 12:58

Jestem po pierwszym wyjeździe i jestem bardzo zadowolona. Czułam sie zaopiekowana podczas pobytu w Niemcach. Rodzina przyjazna a stan podopiecznego zgodny z tym co było w ofercie. Polecam
    Barbara

29.11.2022 12:14

Bylam na dobrym zleceniu, wszystko sie zgadzalo. Pani kordynatorka dzwonila i pilnowala czy wszystko dobrze. Polecam
    Lonia

23.10.2022 20:31

Składki do ZUS emerytalno-rentowe w jakiej wysokości co miesiąc są odprowadzane?
    CV

28.11.2022 15:20

Za przepracowany miesiąc od ok.1000 zł ,tak to wyglada u mnie .
    Stefania

21.11.2022 14:32

bardzo polecam . dobre oferty i miła koordynatorka. podwożą na miejsce i wypłącaja pieniadze na czas.
    Jadzia

16.11.2022 10:28

Dobre wypłaty i kontakt z koordynatorką. Wyjeżdżam regularnie i polecam

Zostaw merytoryczną opinię o ATERIMA MED