4.2/5

• Batowice
  • Bosutów
  • Dziekanowice
  • Boleń

3. Opinie o pracodawcach Kraków
  5. Opinie o ATERIMA MED

Opinie o ATERIMA MED Kraków Puszkarska 7M

WebsiteIconATERIMA Europe Sp. z .o.o. Sp. k.

Nie przegap nowości o ATERIMA MED!

17.08.2023 20:30

18.08.2023 11:21

Zachęcamy do kontaktu z Koordynatorem celem wyjaśnienia sprawy.
Zecior

17.08.2023 20:17

Aterima Med to (usunięte przez administratora) i (usunięte przez administratora) policzyli mnie za przejazdy i odciągnęli z wypłaty. Nie polecam tej firmy nikomu i przestrzegam przed nimi to (usunięte przez administratora)

18.08.2023 11:16

Opiekunowie ATERIMA MED mają możliwość bezpłatnej podróży ATERIMA Busem w obie strony. Opiekunowie, którzy zdecydują podróżować we własnym zakresie, mogą ubiegać się o zwrot kosztów podróży do ustalonej kwoty. Naruszenie warunków umowy powoduje, że sytuacja jest indywidualnie i szczegółowo wyjaśniana przez Koordynatora, o czym każdy Opiekun jest na bieżąco informowany.

18.08.2023 11:17

Adek

17.08.2023 12:23

Aterima Med to (usunięte przez administratora) i (usunięte przez administratora) odradzam każdemu współpracę z nimi. Odciągają z wypłaty nawet za przejazdy. Do tego oferują śmieszne stawki przy 2 seniorach (usunięte przez administratora) miesięcznie do tego Klient nakazuje zajmowanie się całym domem. Aterima żałuję nawet zaliczek na poczet wynagrodzenia. Do tego koordynatorzy mało zorganizowani. Przestrzegam przed tą firmą. Odradzam pracę u nich bo oferują grosze nie wypłaty za pracę której trzeba się podjąć. Naszczescie są o wiele lepsze firmy niż Aterima Med

17.08.2023 14:00

Dziękujemy za opinię. Bierzemy pod uwagę każdą, nawet najbardziej krytyczną wypowiedź naszych Opiekunów, aby stale podnosić jakość usług. Sprawa poddana była szczegółowej weryfikacji, w efekcie czego ustalono, że w tym przypadku z Pana strony doszło do naruszenia warunków umowy. Sytuacja została omówiona z Koordynatorem czuwającym nad przebiegiem Pańskiego zlecenia. Jako lider rynku opieki, jesteśmy firmą kierującą się najwyższymi standardami etyki i chcemy wyjaśnić Pana sytuację. W przypadku pytań zapraszamy do indywidualnego kontaktu. Zespół ATERIMA MED
Adek

18.08.2023 07:12

Wypowiedziałem się bo zostałem przez waszą firmę (usunięte przez administratora) Gdzie naruszyłem umowę? Że siedziałem z chorą seniorką z którą nie było już można wytrzymać do tego senior i cały dom na głowie. Wy i liderze chyba od przekrętów ma wypłatach pobieraniu nawet za dojazd. Zostałem przez was (usunięte przez administratora) nie dosyć że odciagnęliście mi za podróż to wypłatę naliczyliscie dzień później niż zaczął pracę..
Ludwika

05.06.2023 15:37

Współpraca przy pierwszym zleceniu praktycznie bez zarzutu. Rekrutacja i dobór oferty sprawny. Przejazd również. Na plus kontakt ze zmienniczką. Mam nadzieję tylko, że dzięki temu programowi podwyżek następna wypłata będzie lepsza.
Krysia

20.06.2023 11:20

Podnoszą, podnoszą! Potwierdzam. U mnie też tak było
Milena

16.08.2023 12:20

Ja się zdecydowałam na powrót do mojej babci, bo zlecenie mi się spodobało.. po drugim wyjeździe faktycznie doliczyli mi podwyżkę, fajnie..

16.08.2023 11:28

Dostałam bardzo fajne zlecenie, lekkie i przyjemne, babcia bardzo kontaktowa. Jestem zadowolona ze wspolpracy

07.08.2023 15:11

07.08.2023 15:14

Dziękujemy za opinię. Wszelkie sugestie przyjmujemy do wiadomości i wnikliwie analizujemy. Wiele pozytywnych opinii, które otrzymujemy od naszych Opiekunów potwierdzają, że jesteśmy rzetelną firmą, wywiązującą się z wszelkich zobowiązań. Zapraszamy do kontaktu telefonicznego w celu wyjaśnienia sytuacji +48 12 341 16 16. Zespół ATERIMA MED
Anna

07.08.2023 08:43

Po prostu normalna firma. Wypłacalna. Stara się utrzymać na rynku więc dbają o opiekunów. Ja do tej pory nie miałam żadnych problemów, wszystko da sie załatwić.
Krystyna

29.06.2023 14:51

Bardzo pomocne panie pielęgniarki i super webinary wiedzowe. Bardzo sympatyczne! Super sie słucha pań i dużo można się nauczyć. Korzystałam wiele razy z telefonu do biura medycznego i zawsze bardzo mi panie pomogły.
Ludmiłka

07.08.2023 08:39

Ja też lubię oglądać te webinary, bo da się wszystko fajnie zrozumieć. Dobrze, że jest też do nich dostęp później jak ktoś nie może obejrzeć od razu na żywo.. zawsze można wrócić i obejrze w wolnej chiwli :) :) :)
Tereska

01.08.2023 15:44

Nie zamienie na żadną inną firemke!! Sprawdzone zlecenie mam od lat.. panie i panowie w firmie bardzo uprzejmi.. podróż zawsze sprawna bezpieczna dobrze zorganizowana.. panie pielęgniarki cały czas pomagają, robią nagrania.. angażują się.. super!!
Henryka

24.07.2023 14:42

Wybija mi juz 8 rok z aterimą.. wiele przez ten czas się wydarzyło.. wiele miałam podopiecznych i koordynatorów.. zawsze wszyscy byli ciepli i dbali o to, żeby zlecenie przebiegało pomyślnie.. nie martwiłam się ani o wyjazd ani o zjazd ani o zmienniczkę, w umowie nie ma żadnych dziwnych zapisów.. kary umowne za picie? ktoś kto się o to oburza nie powinien być opiekunem... poznałam dużo innych dziewczyn, wszystkie korzystamy z pomocy pielęgniarek.. mimo taiego stażu... zdarzają się sytuacje wciąż nieoczekiwane.. super że jet ktoś kto czuwa i podpowiada... a nie ma cudowniejszej osoby niz pani Iwonka... polecam wszystkim tórzy chcą być opiekunami z serca.. bo w tej firmie dużo serca...
Renata

24.07.2023 14:37

Super, bardzo szybka rekrutacja, zlecenie zaproponowane od razu z uwzględnieniem wszystkich preferencji. Widać że mają duży wybór i potrafią słuchac człowieka. Jestem zadowolona
Urszula

17.07.2023 10:58

Szybki proces rekrutacji, niedużo formalności, zlecenia dostępne od ręki. Super, bo dostałam to, czego potrzebowałam. Trafiłam na sprawdzone zlecenie, gdzie wszystko się zgadzało. Polecam.
Maria

14.07.2023 15:37

Nie zwykłam wystawiać opinii firmom, ale zdecydowałam się napisać i potwierdzić, że otrzymałam podwyżkę, a każde moje zlecenie jest zgodne z opisem. Kontakt nigdy nie jest utrudniony, a jak mój koordynator nie może odebrać, to oddzwania. Słowem: sprawdzona i normalna firma.
Elżbieta76

14.07.2023 15:32

Zaskakująco szybki proces rekrutacji i czekania na zlecenie. Wszystko zostało potwierdzone i załatwione błyskawicznie. Kontakt z rekrutacją i koordynatorem super. Dostałam na start też materiały edukacyjne - super!
Ilona

10.07.2023 15:50

bardzo cenię sobie kontakt z koordynatorami i pielęgniarkami - to zdecydowanie na plus w porównaniu z innymi miejscami, bo sztele jak to sztele - wszędzie podobnie
Krysia 70

15.11.2021 12:38

Najlepsza z firm w jakich pracowałam. Wysokie premie, rzetelne oferty.
Krysia 70

29.06.2023 08:10

Ja przy ostatniej ofercie dostałam 150E dodatku.. Teraz widziałam sms że mają nawet 300 eur.

10.07.2023 10:40

W celu omówienia warunków płacowych zachęcamy do kontaktu z Koordynatorem pod numerem +48 12 341 16 16. Pozdrawiamy, ATERIMA MED
Jolanta

03.07.2023 15:50

Duży wybór ofert. Jeżdżę już trochę i mam sprecyzowane preferencje, a tutaj znaleźli mi fajne zlecenie. Wyjazd szybko, wszystkie formalności załatwione sprawnie. Jestem zadowolona.
Zawiedziona

24.01.2023 12:32

Kiepskie czyli niskie skladki emerytalne a co do bonusów to jedna wielka żenada.
Kacper

29.06.2023 18:31

"Gwarantuje" podwyżkę podstawy wynagrodzenia juz po 1 wyjezdzie? Czyżby? Jestem właśnie na 2 moim wyjezdzie z wami. "Gwarantowanej" podwyżki mi odmówiono. Tyle w temacie. Powstrzymam się od dalszego komentarza

03.07.2023 08:33

Dziękujemy za informację. Podwyżka przysługuje każdemu Opiekunowi ATERIMA MED, który spełnił warunki programu. Uprzejmie prosimy o kontakt z Koordynatorem w celu wyjaśnienia sytuacji. Pozdrawiamy, zespół ATERIMA MED
Kazimiera

29.06.2023 14:41

To już moje kolejne udane zlecenie z aterima. Mam sprawdzoną rodzinę, kontakt z agencją jest dobry. Poleciłam koleżankę i dostałam bonus. Jestem zadowolona
xyz

21.06.2023 15:51

Choć nieduże, to pieniądze zawsze w terminie, a pracownicy uprzejmi i pomocni.
Lilianna

26.06.2023 16:05

Zgadzam się, inni obiecują gruszki na wierzbie, a ostatecznie wychodzi jak wychodzi. Wyjeżdżam z aterimą od roku, już trzecie zlecenie za mną.. chwalę sobie

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w ATERIMA MED?

Kontakt - ATERIMA MED

Puszkarska 7M 30-644 Kraków

ATERIMA Europe Sp. z .o.o. Sp. k.

26.06.2023 11:27

Odeszłam z aterimy bo byłam zła na stawki i myślałam, że gdzie indziej dostanę więcej. Niestety, w innej firmie nie dość że nie wypłacono mi pełnego obiecanego wynagrodzenia to jeszcze zlecenie nie było zgodne z opisem. Po czasie planuję wrócić i uczciwie zapracować na podwyżkę w programie podwyżkowym.. nie ma nic za darmo..
Lidia

26.06.2023 11:22

Zaczęłam pracę jako opiekunka z aterimą. Jestem zadowolona bo dostałam dużo różnych informacji na start, rozmawiałam też z panią pielęgniarką która mi dała dużo ważnych rad. Na wyjeździe dałam sobie radę i jestem zadowolona.
Leszek

21.06.2023 15:42

Zlecenia jak wszędzie, ale koordynatorzy super. Miałem kontakt już z 3 różnymi osobami i wszyscy bardzo uprzejmi i pomocni. Atmsfera jest bardzo dobra
Stanisława

21.06.2023 15:41

Niedawno wróciłam z drugiego zlecenia z aterimą. wszystko przebiegło pomyślne. Bezpieczna podróż tam i z powrotem. Na zleceniu kontaktowałam się z zsympatycznymi paniami pielęgniarkami które bardzo chciały pomóc i były miłe, dzieliły się iwedzą. Za drugi wyjazd dostałam podwyżkę. Teraz czas trochę odpocząć i wrócić niedługo to babci w Niemczech
Marta

20.06.2023 11:18

To ja bym jeszcze wspomniala o pieniądzach bo wcześniej pracowałam gdzie indziej i zawsze był z tym cyrk a w aterimie wszystko w terminie tak jak ma być. Jak ktoś nigdy nie wykłucał się z firmą o pieniądze to nie doceni ale ja uważam że to duży plus.
Jadzia

30.12.2022 08:32

Jestem po pierwszym wyjezdzie i jestem bardzo zadowolona. warunki na miejscu zgodne z zapowiedziami. pani koordynator mila i pomocna. lokalizacja, senior i rodzina jak najabrdziej mi odpowiadali. wyjade znowu i polecam kazdemu sprobowac.
Dorota

19.06.2023 14:44

u mnie niestety pierwsze zlecenie okazało się bardzo ciężkie... koordynaor interweniował i zjechałam bardzo szybko.. już nie współpracują z tą rodziną z tego co słyszałam. Tyle w tym dobrego że reakcja firmy była naprawde super. muszę trochę odpocząć ale jeśli się zdecyduję znowu wyjechać to z nimi, bo przynajmniej wiem że realnie się interesują i pomaaają.
Grażyna

03.04.2023 10:33

Zlecenie zgodne z opisem, pani koordynatorka bardzo miła, przydatne materiały edukacyjne. Organizacja podróży bardzo dobra. Polecam

17.04.2023 11:49

Zgadzam się w 100%! Wszystko zgodnie z opisem oferty i ustaleniami z koordynatorką, polecam
Bożenka

19.06.2023 14:31

atmosfera naprawdę przyjemna.. nie ma strachu zadzwonić i zapytać jak sie czegoś nie wie, sympatyczne dziewczyny w tym biurze siedzą.. jak się nie chce zlecenia to normalnie przyjmują do wiadomości a nie wciskają na isłę
Nowak

03.10.2022 09:55

Płacą na czas i zlecenia są ok. Złego słowa o nich powiedzieć nie mogę. Wszystko ok.
Jadwiga

19.05.2023 08:07

Na atmosfere nie ma co narzekac.. panie koordynatorki są miłe, tak samo panie pielegniarki. Zawsze jak dzwonie to usyszę dobre słowo. Mi atmosfera bardzo odpowiada.. ci ludzie trzymaja mnie przy sobie, bo czuje sie dzieki ich wsparciu bezpieczniej...
Beata

19.06.2023 14:29

Ja mam podobnie jak rozmawiam z kolezankami z innej firmy to nóż sie w keiszenie otwiera... tu jest naprawdę okej,a że praca opiekuna bywa cieżka to fakt

19.06.2023 10:09

Czy firma ATERIMA MED udziela pożyczek pracowniczych? Na jakie dodatkowe wsparcie może liczyć pracownik?
Mirka

19.06.2023 14:05

Firma wspiera w różny fajny sposób. Na stronie mają wyszczególnione tak dokładniej. Ja korzystałam i z nauki języka i z telefonicznego wsparcia też wiele razy. Panie pielęgniarki, które odbierają telefon są cudowne

19.06.2023 14:08

Dokładamy starań, by Opiekunowie także czuli się zaopiekowani. Co oferujemy? - Nowatorski program „Jesteś z nami dłużej, zarabiasz więcej”, który gwarantuje podwyżkę podstawy wynagrodzenia już po 1. wyjeździe. - Telefoniczne konsultacje w zakresie opieki ze specjalistą Biura Medycznego. - Specjalistyczne materiały edukacyjne. - Webinaria on-line "Profesjonalni w opiece". - Kursy językowe i indywidualne konsultacje z lektorem języka niemieckiego. - Indywidualne porady prawne. - Wsparcie psychologiczne dla Opiekunów. - Zapewniamy Opiekunom bezpieczną podróż ATERIMA Busem z adresu pod adres. Wszystkich zainteresowanych wyjazdem do opieki do Niemiec zachęcamy do kontaktu z nami: +48 12 341 15 15. Dobierzemy odpowiednie zlecenie i pomożemy w przygotowaniach. Pozdrawiamy, ATERIMA MED
Ewa

26.11.2022 17:50

Polecam firmę ATERIMA MED, pracuję w niej od 2014 roku. Zawsze zadowolone jestem ze współpracy,Mam zadawalającą i regularnie wypłacaną pensję,bezpieczną bo oferty są sprawdzane.Jestem ubezpieczona przez firmę,korzystałam kilka razy z opieki med w Niemczech łącznie z parodniowym pobytem w szpitalu i nie ponosiłam żadnych kosztów a za wykupione leki ubezpieczyciel zwracał na konto pieniądze.Dojeżdżam bezpiecznie -z domu do domu,kontakt z koordynatorem bez zarzutu.ATERIMA MED prowadzi szkolenia zawodowe,świetnie prowadzone przez osoby z olbrzymim doświadczenie.Po szkoleniach opiekunka ,po weryfikacji wiedzy, na otrzymuje certyfikat w języku polskim i niemieckim.Jest to potwierdzenie umiejętnoścj ,wazne przy staraniach o pracę.ATERIMA MED oferuje też kursy jęz.niemieckiego na róznych poziomach zaawansowania,są bardzo przydatne w kontaktach i pozwalają na uzyskanie lepiej płatnych ofert.Osoby ,które chciałyby więcej dowiedzieć się o ATERIMA MED odsyłam do Facebooka albo do strony ATERIMA MED,jest tam sporo postów od zadowolonych opiekunek.Ja sama jestem bardzo zadowolona ,ATERIMA MED jest firmą w której pracuję od początku podjęcie przeze mnie decyzji o pracy jako opiekunka osób starszych w Niemczech.Polecam bo warto nie błądzić
Ela

19.06.2023 13:39

A ile już pracujesz z aterimą? i to prawa, że są podwyżki podstawy? Wsparcie jeśli jest naprawdę może się przydać na niejednym zleceniu. Nawet na sprawdzonych ofertach może przystrafić się niespodziewana sytuacja.
Ewa

19.06.2023 14:01

Warto jeździć więcej niż raz bo te podwyżki przy kolejnym wyjeździe są. A ze wsparcia bardzo fajnie jest skorzystać. Panie nie oceniają a realnie mówią takie porady które się przydają jak się jest na zleceniu
Ola

13.06.2022 09:38

Lubię jeździć z nimi bo koordynatorki są miłe i realnie skore do pomocy, a nie tak jak w poprzedniej firmie, że się cały dzień stresowałam gdy miałam zadzwonić w jakiejś sprawie.
Kasiaa

24.06.2022 10:24

Też myślę, że dobre koordynatorki to podstawa. Jeździłam wcześniej z inną firmą i widzę różnicę.
Marysia

19.06.2023 13:52

Bez mojej koordynatorki to bym sobie na początku nie poradziła także super że są tacy ludzie którzy wiedzom o co chodzi i potrafiom pomóc. Dobra firma
Jaśka

29.06.2022 19:08

Wszystko ok. Jeżdże z nimi już jaki czas Umowa jest, pensja jest. Oferty mają w porządku.
Mariola

19.06.2023 13:51

Lepiej bym tego nie ujęła. Kasa na czas i oferty takie, że człowiek się nie boiji jechać także wszystko tak jak ma być
Kaśka

08.08.2022 10:25

Przejrzałam oferty różnych firm i w końcu wybrałam Aterimę, bo słyszałam dobre opinie od innych opiekunek, a płacą też nieźle, to jadę z nimi.
Teresa

19.06.2023 13:42

Ja też pierwszy raz pojechałam z nimi bo mi ktoś dobre słowo o nich powiedział i się potwierdziło i jeżdżę.

31.10.2022 14:15

Fajna firma, bo uczciwie płacą na czas

28.11.2022 10:44

Firma spoko. Dobrze płacą, maja sprawdzoen sztele. nie miałam nigdy problemów. Dają mozliwocs konsultacji z pielęganiarkami. Kiedyś nawet z tego skorzystałam bo nie wiedziałam jak sobie poradzić z seniorką.. Po konsultacji postąpiłam zgodnie z e wskazówkami, ułożyłam plan dnia i później zlecenie, któe najpierw wyglądało strasznie było naprawdę lekkie i przyjemne.
Halinka

19.06.2023 13:39

Sztele majom sprawdzone, a to dla mnie ważne jest bym jechała w pewne miejsce. Polecam
Basia

17.04.2023 11:46

Jestem opiekunką od wielu lat, pracowałam w wielu firmach w branży. Dopiero w ATERIMA MED jestem zadowolona z mojej pracy - zlecenia bywają ciężkie ale opiekunka jest dobrze poinformowana przez firmę, wypłaty są zawsze na czas, można liczyć na pomoc w trudnych sytuacjach
Tomasz

04.05.2023 14:08

Również wyjeżdżam od wielu lat i przyznaję, że jestem zadowolony. Sytuacje na zleceniach bywają trudne, ale taka praca. Kwestia tego, jak się nas informuje o warunkach na zleceniu, w jaki sposób się z nami rozmawia i jak szybko reaguje na zgłoszenia to coś zupełnie innego. Tutaj jak dotąd bez rozczarowań.
Martaa

19.06.2023 13:38

Łatwo nie jest na zleceniach ale firma dba o opiekunów, złego słowa powiedzieć nie mogę. W sumie to mogę polecić
Krystyna

10.12.2022 19:24

Cześć, mam do was pytanie w sprawie jednej oferty. Widziałam, że szukają pielęgniarki. Czy ktoś powie, jak płacą na tym stanowisku? Nie tylko podstawa, ale też premie mnie interesują ewentualne.
JOANNA

18.12.2022 09:35

Podoba mi się, że firma odpowiada na pytania.
Anka

19.06.2023 13:37

W aterimie podstawa rosnie z kolejnym wyjazdem. więc warto jeśli planujesz jeździs regularnie. Premie nie załatwią wszystkiego.
Magdalena

06.06.2023 14:46

jestem bardzo zadowolona z organizowanych szkoleń i pomocy pielęgniarskiej. regularnie uczestniczę w szkoleniach, zdarza mi sie kontaktować z paniami pielęgniarkami i naprawdę polecam. dużo wiedzy i bardzo dobre podejście do nas jako opiekunów, super
Kasix

19.06.2023 13:36

Ja zawsze biorę udział w webinarach bo nie dość że za darmo to jeszcze realnie mądre są. To duży plus aterimy że regularnie je organizują
Basia

17.11.2021 15:29

Jestem opiekunką seniorów już od dawna. Wcześniej miała też styczność z innymi firmami, ale odkąd trafiłam na Aterima Med wiem, że już na żadną inną firmę się nie zdecyduję. Tu mogę liczyć na koordynatorkę. Nie mam żadnych zastrzeżeń, wręcz mogę powiedzieć, że czuję się zawodowo zaopiekowania. I pieniądze zawsze wypłacane są w terminie, a u konkurencji bywa z tym co najmniej różnie...

15.05.2023 08:36

Ja tam swoją koordynatorkę bardzo lubiłam super pani :)
Ala

19.06.2023 13:35

Trzeba przyznać, że koordynatorki znają się na swojej robocie. Super mi się z firmą dzięki temu pracuje
Agnieszka

27.04.2023 16:27

Firma, która interesuje się swoim pracownikiem. W razie kłopotów zawsze mogłam liczyć na wsparcie managera. Poza wsparciem managerskim istnieje również wsparcie pielęgniarskie w postaci infolinii. Organizacja podróży bez zarzutu. Wypłata zawsze na czas. Co do samych kontraktów to oczywiście trochę loteria ale taka już jest specyfika tej pracy. Wynagrodzenie zawsze wpływało na czas. Z czystym sercem polecam firmę.
Jadwiga

04.05.2023 14:05

U mnie podobnie, jestem zadowolona. Wielokrotnie rozmawiałam z paniami pielęgniarkami, mnóstwo rzeczy się dowiedziałam, dużo pomogły. Pozdrawiam serdecznie
Irek

19.06.2023 13:35

Potwierdzam.Firma, która interesuje się swoimi ludźmi.
Team 3

15.06.2023 22:01

Pracowałam w Aterimie kilka lat i mogę tylko miło wspominać współpracę. Żadnych nieporozumień ani niedomówień. Pełen profesjonalizm to mało powiedziane. Chętnie bym podjęła ponownie współpracę,gdyby nie mój wiek. Pozdrawiam wszystkich pracowników,bez wyjątku,w tym mój Team 3,jeśli nazewnictwo dalej aktualne. Ja-Nina

Zostaw merytoryczną opinię o ATERIMA MED