4.2/5

• Batowice
  • Bosutów
  • Dziekanowice
  • Boleń

3. Opinie o pracodawcach Kraków
  5. Opinie o ATERIMA MED

Opinie o ATERIMA MED Kraków Puszkarska 7M

WebsiteIconATERIMA Europe Sp. z .o.o. Sp. k.

Nie przegap nowości o ATERIMA MED!

Lucyna

04.04.2022 12:53

Jeździłam prywatnie, ale raz miałam problem z odzyskaniem zarobionych pieniędzy, więc teraz wolę przez agencję. Nie jest idealnie, ale nie ma chyba idealnego rozwiązania. Ważne że płacą.
    Stanisława

12.04.2022 12:27

Prywatnie jeździć to bym się nawet trochę bała. Niemało historii słyszałam, że potem nawet zapłacić nie chcą. Dlatego ja wolę legalnie, z umową. Pieniądze nie jakieś rewelacyjne, ale przynajmniej pewne.
    pani

19.04.2022 11:08

Chyba tylko bardzo nieodpowiedzialne osoby jeżdżą na czarno...
    Ada

29.03.2022 09:41

Aterima dała mi szanse, gdy znam język w stopniu komunikatywnym. Wyjechałam i poduczyłam się języka bardziej. Potem dostałam lepszą stawkę. Ja tam polecam firmę.
    Xzx

08.04.2022 13:20

Jak bym czytała o sobie! Chyba po prostu bałam się mówić, a jak się człowiek przełamie to się dogada. Spoko, że biorą też bez jakiejś rewelacyjnej znajomości niemieckiego.
    Renia

13.04.2022 15:52

Też jechałam myśląc, że mówię tak sobie, a okazało się, że nieźle sobie poradziła i z każdym kolejnym razem było lepiej. Najważniejsze żeby się odważyć pierwszy raz wyjechać i przekonać, czy to praca, którą chce się wykonywać.
    CC

11.04.2022 08:45

Uznałam, że wyjadę na święta, bo rodzina daleko i w tym roku i tak byśmy się nie zobaczyli, a zawsze to się człowiek czymś zajmie zamiast siedzieć samemu. Raz już pojechałam i było w porządku, teraz jestem ciekawa jak będzie w takim okresie.
    Halinka

12.04.2022 12:25

Ja dokładnie tak samo. W domu siedziałabym sama, bo dzieci mieszkają daleko a już jestem wdową. Wolę z Aterimą pojechać w tym czasie to jeszcze bonus świąteczny dostanę.
    Patrycja

05.04.2022 11:19

Wiadomo, że nikt nie jeździ, bo mu się w domu nudzi. Firma bez rewelacji, ale póki pieniądze wypłacają uczciwie, to będę z nimi jeździć.
    Regina

08.04.2022 13:14

Też tak na to patrzę. Wiadomo, że w domu najlepiej i fajnie byłoby nigdzie nie jeździć, ale w czasach gdy wszystko takie drogie wolę raz na jakiś czas pozajmować się staruszką i mieć z tego pieniądze, niż tylko narzekać. Firma faktycznie może nie jakaś super, ale wcześniej byłam raz z inną i naprawdę może być dużo gorzej. Wolę tą.

11.04.2022 08:53

Może i bez rewelacji, ale można też gorzej trafić. Nie będę podawała konkretnych nazw, ale jeśli któraś z dziewczyn jest opiekunką już jakiś czas, to dobrze wiadomo z kim się już nie jeździ, bo (usunięte przez administratora) Aterima mogłaby trochę płacić więcej, ale wypłacają uczciwie w terminie.
    Celina

07.04.2022 15:51

Kasa mogłaby być wyższa, ale za to oferty są konkretne i nie (usunięte przez administratora) W każdej jest wyraźnie napisane w jakim stanie jest podopieczny. Jak w złym, to mówią o tym uczciwie, także każdy wie gdzie jedzie i na co się pisze.

31.03.2022 08:41

Jadę za namową koleżanki. Mam nadzieję, że się nie zawiodę. Póki co wszystko wygląda ok, szybko mi dobrali ofertę. Zobaczymy jak będzie na miejscu.
    Celina

05.04.2022 11:16

Mnie też kiedyś sąsiadka namówiła, bo była już parę razy w Niemczech i dobrze, że jej posłuchałam, bo teraz jeździmy na zakładkę i jest fajnie.

07.04.2022 15:49

Z polecenia zawsze najlepiej, bo wiadomo że koleżanka na minę nie wpakuje. Byłam z Aterimą już dwa razy i w miarę bez zastrzeżeń.

23.03.2022 09:26

Wyjechałam z Aterimą już dwa razy i cenię tę firmę za poczucie bezpieczeństwa na zleceniu.
    P.

01.04.2022 08:52

Faktycznie ja też jeżdżę spokojna. Dla mnie ważne, że oni załatwiają transport w obie strony, bo dawniej jeździłam prywatnie i tego się najbardziej bałam, że nie będzie czym dojechać albo wrócić.
    Olka

05.04.2022 11:14

Tak, trzeba przyznać, że jest bezpiecznie. Zawiozą na zlecenie i gdy się kończy pracę też zapewniają transport.
    Kama

30.03.2022 10:12

Podopieczne mogłyby być milsze, bo im się wydaje, że jak płacą, to mogą bóg wie czego wymagać, ale to w sumie nie wina firmy. Same zlecenia widać, że sprawdzone. Nie nacięłam się nigdy.
    Patrycja

04.04.2022 12:51

Podopieczne schorowane to i siłą rzeczy narzekające, choć wiadomo, że czasem człowiek sobie myśli o nich swoje... Trzeba przyznać, że firma zlecenia faktycznie sprawdza bo jeszcze mi się nie zdarzyło żeby się oferta bardzo różniła od tego co zastałam.
    Bożena

04.04.2022 12:17

Jeżdżę raz na jakiś czas jak potrzebuję większego zastrzyku gotówki Nie jakoś bardzo regularnie wyjeżdżam, ale zawsze jest w miarę ok.
    Renata

01.04.2022 08:52

Firma jak firma, póki płacą na czas i pieniądze się zgadzają to jeżdżę.
    Kornelia

04.04.2022 12:09

Mam to samo podejście. Pracuje się z nimi w porządku, więc póki co nie mam po co zmieniać.
    Sabina

28.03.2022 11:14

Nie widzę żadnej różnicy między nimi a innymi firmami. Jeżdżę z nimi z przyzwyczajenia.
    Ada

29.03.2022 09:42

Różnic jest sporo, na plus. :)
    Paula

01.04.2022 08:49

Zgadzam się. Firma jak firma. Póki nie wpakowują człowieka na minę i oferty są ok to jeżdżę.
    Krysia

30.03.2022 10:14

Ja nie jeżdżę często, ale jak chcę dorobić to tak. Teraz pojadę na święta bo planuję remont łazienki. Myślę, że jako takie wyjazdy raz na jakiś czas to fajna opcja zarobku. Stale jeździć bym chyba nie dała rady.

01.04.2022 08:48

Ja też wyjechałam pierwszy raz bo remont, tylko w moim przypadku chodziło o kuchnię, a potem to już tak poszło z górki i teraz jeżdżę regularnie, bo pieniądze się zawsze przydadzą: a to synowi na studia, a to samochód by zmienić na lepszy. Ważne że firma uczciwa i się człowiek nie boi jeździć.
    Stanisława

31.03.2022 08:39

Zastanawiałam się czy znowu jechać, bo człowiek coraz starszy i mógłby w końcu odpocząć, ale jednak szkoda pieniędzy, skoro można bonus świąteczny dostać.

31.03.2022 09:23

Póki są chęci i siły, to warto Pani Stasiu. Ja też nie najmłodsza a jeżdżę z Aterimą regularnie. :)
    Maciek

08.03.2022 15:16

Póki co wyjechałem raz za namową żony. Było całkiem nieźle. Na pewno lepiej niż się spodziewałem.

16.03.2022 09:04

Wysokość wynagrodzenia zależny od kilku czynników. Między innymi okresu, w którym realizowany jest wyjazd, dodatków w postaci premii oraz znajomości języka. Czynnikiem zwiększającym wynagrodzenie jest także doświadczenie w opiece. Zlecenia dobierane są indywidualnie dla każdego kandydata i poziom ich trudności zależny jest od predyspozycji, a nie płci.

29.03.2022 09:07

Też pojechaliśmy kiedyś z mężem na takie zlecenie, że byliśmy w jednej miejscowości, ale u dwójki seniorów. Chętnie bym tak jeszcze pojechała, mąż też był zadowolony. Widzę, że jest więcej par, które tak wyjeżdżało z firmą. Fajne rozwiązanie.

14.03.2022 13:57

Widzę, że o różnych rzeczach była tu mowa, to ja ze swojej strony dodam, że u mnie firma ma dużego plusa za dobry kontakt z koordynatorką. To bardzo ważne moim zdaniem.
    Oliwia

25.03.2022 14:17

Popieram, koordynatorki są super i nie zbywają człowieka, gdy się kontaktuje w jakiejś ważnej sprawie.

28.03.2022 08:37

Każda z osób wyjeżdżających na zlecenie pozostaje pod opieką przydzielonego koordynatora, którego rolą jest czuwanie nad tym, by pobyt przebiegał we właściwy sposób. Koordynatorzy ATERIMA MED przed wyjazdem, w trakcie i po jego zakończeniu są z Opiekunami w stałym kontakcie. Nasi Koordynatorzy realizują prośby, ale także odpowiadają na pytania, służą poradą i wsparciem. Reagują na bieżąco na pojawiające się podczas zlecenia wyzwania.
    Klamka

24.03.2022 14:28

Mają bardzo niskie stawki i odliczają sobie od wypłaty jakieś nie stworzone rzeczy

24.03.2022 17:11

Dziękujemy za opinię. Wysokość wynagrodzenia w kontekście proponowanych stawek zależny od kilku czynników. Między innymi okresu, w którym realizowany jest wyjazd, dodatków w postaci premii okazjonalnych oraz znajomości języka. Czynnikiem zwiększającym wynagrodzenie jest także doświadczenie, które dana osoba posiada w opiece nad seniorami.

26.03.2022 06:43

To prawda! ich umowa, to nie jest zlecenie lecz umowa firmowa na czas NIEOKRESLONY jest strasznie pogmatwana, naszpikowana karami, ustnie ustalonej zaplaty na pismie brak jest za to cena BRUTTO tzn.za wszystko KTOS zabiera ta roznice i w sumie zarobek porownywalny jak w promedice :):):) w razie problemów na miejscu pracy brak pomocy 24 h pracownika firmy
    Ala

18.03.2022 14:24

Moja kolejna Wielkanoc na wyjeździe z Aterimą już niebawem. :) Mam nadzieję, że kolejny udany.

24.03.2022 11:35

Ja też i tak bym jechała za jakiś czas, a jeśli w święta można zgarnąć dodatkową kasę, to w sumie fajna okazja.
    Kinga

24.03.2022 17:20

Jestem zdania, że lepiej wyjechać i zarobić, niż siedzieć w domu i zastanawiać się skąd wziąć pieniądze. Też jadę w święta, zresztą nie pierwszy raz.
    Marianna

17.03.2022 09:40

Mile wspominam wyjazd na zlecenie z Aterimą. Zwłaszcza, że zadbali o środki ostrożności podczas pandemii (bo wtedy jechałam). Maseczki, środki do dezynfekcji w busie. Wszystko było.

23.03.2022 09:25

To prawda. Firma pamięta, że zagrożenie nadal jest i nie lekceważy go.

24.03.2022 17:15

Dziękujemy za opinię. Ważne dla nas jest bezpieczeństwo opiekunów. Dlatego dokładamy starań, by czuli się Państwo zaopiekowani w każdym aspekcie dotyczącym zlecenia.

18.03.2022 11:33

Pracuję już na zleceniach od dawna, co samo w sobie potwierdza, że mi się podoba, bo w przeciwnym razie bym nie jeździła. Dla mnie są jak najbardziej ok.
    Sabina.

22.03.2022 09:53

Dokładnie! Gdyby było źle, tobyśmy nie jeździły. Ja nie narzekam, bo nie ma nawet za bardzo na co. Pozdrawiam koleżanki opiekunki! :-)
    Ola

01.03.2022 09:23

Nie wydaje mi się, żeby te wszystkie firmy się czymś bardzo różniły, ale ta pomaga z formalnościami przed wyjazdem i ogarniają transport więc to jest sporym ułatwieniem.

21.03.2022 14:02

Kasa zależy od znajomości języka, doświadczenia. Ja nie narzekam z moim dobrym językiem. :) Za transport nigdy nie musiałam płacić ani mi nie potrącali z wypłaty.
    R.

22.03.2022 09:50

A moim zdaniem te firmy różnią się znacząco - uczciwością. Przeszłam do Aterimy bo w innej firmie zrobili mnie w konia na pieniądzach. Tutaj póki co jestem zadowolona. Wypłata jest taka jak było ustalone.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w ATERIMA MED?

Kontakt - ATERIMA MED

Puszkarska 7M 30-644 Kraków

ATERIMA Europe Sp. z .o.o. Sp. k.

Rysia

08.03.2022 08:02

Nie byłam do końca przekonana do wyjazdu, jako opiekunka, ale koordynatorka rozwiała moje wątpliwości i nie żałuję, że pojechałam.
    Anna

15.03.2022 12:50

Koordynatorki są bardzo pomocne. :) To dzięki nim wracam do Aterimy.
    Krzysiek

04.03.2022 08:39

A ja chciałem powiedzieć, że bycie opiekunem to też dobra praca dla mężczyzny, zwłaszcza, że trzeba siły gdy się podnosi podopiecznego. Sama firma bez zarzutu. Pojechałem na próbę i jestem zadowolony, że się zdecydowałem. Żona jeździła już od kilku lat i mnie namówiła.
    Mirek

14.03.2022 22:23

Chciałem się podzielić opinią na temat firmy. Generalnie różnie się mówi o mężczyznach opiekunach. Według mnie mężczyźni opiekunowie mają łatwiej. Mają więcej siły, więc łatwiej im przyjąć oferty z dodatkami. Więc mają w pewnym sensie łatwiej o wyższe wynagrodzenie. Ja jeżdżę od lat. Jeździłem z różnymi firmami. Ta faktycznie wywarła na mnie wrażenie pod względem obsługi. Bardzo dobry kontakt z koordynatorem. Wynagrodzenie przyzwoite, mogłoby być trochę wyższe. Ale za to transport od drzwi do drzwi i możliwość skorzystania z wiedzy pielęgniarek - a to czasami się przydaje.

15.03.2022 12:38

Dziękujemy za opinię. Zapewniamy stałe wsparcie i możliwość konsultacji z wykwalifikowanym Zespołem Pielęgniarskim. Cieszymy się, że fakt ten jest doceniany przez Opiekunów.
    Gosia

10.03.2022 14:20

Lubię jeździć z Aterimą w okolicach świąt, bo fajne bonusy wpadają. :) W tegoroczną Wielkanoc też jadę. :)
    Ola

11.03.2022 11:00

Też się wybieram. :)
    O.R.

11.03.2022 13:12

Też zawsze poluję na bonusy świąteczne, bo męża już pochowałam, a przynajmniej na wyjeździe święta spędzam z kimś.
    Edyta

08.03.2022 21:22

A jak jest gdy osoba jak ja jest nie zaszczepiona.?

09.03.2022 14:18

Dzień dobry. W Niemczech co najmniej 75,6 procent ludności otrzymało pierwszą dawkę, a 73,7 procent pełną ochronę. Większości rodzinom w Niemczech zależy, aby opiekunowie byli zaszczepieni i wiele ofert faktycznie posiada to wyszczególnione w oczekiwaniach. Oczywiście jeśli pojawiają się oferty dla osób niezaszczepionych, to jak najbardziej takie także proponujemy osobom zainteresowanym. Dokładamy starań, by znaleźć ofertę dla każdego.
    P.

02.03.2022 09:06

Wole jeździć do Niemiec i zarabiać pieniądze realnie komuś pomagając, niż tak jak wcześniej siedzieć na kasie w markecie i użerać się z ludźmi. Seniorka przynajmniej doceni, że jestem przy niej.
    Kaśka

08.03.2022 08:08

Nie można było tego trafniej ująć, zgadzam się! Też mam za sobą doświadczenie pracy na kasie i sto razy bardziej wolę wyjechać i sensownie zarobić niż w Polsce być kasjerką.
    Weronika

08.03.2022 22:05

Ja pracuję na co dzień na kasie, a do opieki wyjeżdżam podczas urlopu. Łączę te prace. Kasa nie jest taka zła, pozwala być na miejscu z rodziną. A dodatkowo 2 wyjazdy w roku pozwalają dorobić na dobre wakacje.
    Kinga

03.03.2022 08:35

Trzeba podkreślić, że opis oferty zawsze zgadza mi się z tym co zastaję na miejscu. Wyjeżdżałam też z innymi firmami i nie zawsze tak było, więc tym była w Aterimie miło zaskoczona. Sprawdzają co proponują, a wiadomo, że to ważne dla nas, by potem się nie zaskakiwać niemile.
    Rysia

08.03.2022 08:03

To prawda. Moja oferta też była sprawdzona.
    Weronika

03.03.2022 09:01

Pierwszy raz w życiu wyjeżdżałam na zlecenie właśnie z Aterimą i bałam się bardzo, ale ostatecznie wszystko było ok. Bardzo przydatne było wsparcie zespołu pielęgniarskiego.

03.03.2022 08:37

Wszystkie te firmy są przecież takie same. Nie ma się nad czym rozwodzić. Piszę jednak ten komentarz, żeby dać znać, że ci przynajmniej płacą w terminie, bo już mi się zdarzało gdzie indziej upominać o własne pieniądze, a wiadomo, że nie ma nic gorszego od nieuczciwego pracodawcy. Ci są w porządku. A sama praca taka sama jak wszędzie indziej.
    Olek

22.01.2022 12:51

Wiem, że mężczyzn opiekunów nie ma wiele, ale ja mogę z czystym sumieniem polecić taką pracę. Wyjechałem już trzy razy i na pewno będę dalej jeździł.
    Hm

31.01.2022 00:37

Ciekawe... niski poziom tu niektórych
    Kiki

02.03.2022 20:51

Żadna praca nie hańbi, ale każda męczy.
    M.

01.03.2022 09:32

Trafiłam na bardzo zrzędliwą seniorkę, ale okolica była piękna i miałam dostęp do internetu więc sobie na spokojnie gadałam z domownikami przez komputer więc sam wyjazd nie był zły. Koordynatorka była bardzo w porządku, a z tym czasem w przeszłości miewałam różnie gdzie indziej także ogólnie w porządku.

02.03.2022 09:10

Też tak miałam, że moja podopieczna raczej z tych narzekających, ale ogólnie potem się "dotarłyśmy" i super się dogadywałyśmy. Jak zaczynała narzekać, ja zaczynałam żartować i się rozluźniała atmosfera :) Firma o tyle dobra, że oferty widać, że faktycznie sprawdzone.

02.03.2022 09:01

Wyjechałam z Aterimą i było w porządku, ale ostatecznie zostaję przy pracy w Polsce. Przy rodzinie najlepiej.

24.02.2022 10:07

Jeżdżę z nimi już jakiś czas więc uznałam że się wypowiem. Nic złego mnie na żadnym zleceniu nie spotkało, a to duży plus bo wcześniej jeździłam prywatnie i bywało różnie, a to kasa nie wypłacona, a to stan seniorki zupełnie inny od tego co miałam mówione. Tutaj wszystko jest zgodne z ustaleniami i to trzeba chwalić bo przynajmniej człowiek jedzie spokojny o to co zastanie na miejscu.
    Zofia

01.03.2022 09:37

To prawda, najgorzej trafić na niesprawdzoną sztelę...
    Zofia

01.03.2022 09:37

Firma jakich wiele. Płaci na czas, więc to najważniejsze.

02.03.2022 09:01

Dokładnie. W końcu po to się wyjeżdża. By zarobić.
    Monika

28.02.2022 08:17

Jeżdżę na zlecenia już jakiś czas i jest ok. Bez rewelacji, ale wszystko jest w porządku. Koordynatorki bardzo kontaktowe, a to zawsze ułatwia.
    Irena

28.02.2022 13:29

To prawda. Koordynatorki się interesują. To na plus.
    Irena

28.02.2022 13:28

Podobało mi się, że na zleceniu koordynatorka dopytywała się czy wszystko u mnie ok. Czułam, że firma o mnie pamięta. Stawka ani niska ani bardzo wysoka - taka standardowa.

28.02.2022 08:20

Ostatni senior, u którego byłam był bardzo roszczeniowy, ale na to nie mają wpływu. Samo zlecenie zgadzało się z opisem w ofercie, więc nie mam do nich pretensji. Firma w porządku.
    Lidia

24.02.2022 10:09

Wszystkie firmy w sumie są podobne. Ja się kieruję zawsze premią i jadę tam gdzie dają więcej. Ostatnio byłam z Aterimą, a w przyszłości zobaczy się kto da więcej. Nie oszukujmy się - w końcu w pracy chodzi o kasę. Z samego wyjazdu byłam zadowolona.

25.02.2022 13:12

Premia sensowna?
    Lidia

25.02.2022 13:16

Uważam, że tak. Ja niedawno wróciłam ze zlecenia, ale widziałam ostatnio, że już się pojawiły komunikaty o bonusach za marzec. Warto rozważyć.

25.02.2022 13:11

Trochę musiałam poczekać na ofertę dla mnie, ale ostatecznie doczekałam się. Trafiłam na dobre zlecenie, więc chyba je sprawdzają. Firma ok.
    Anita R.

23.02.2022 16:55

Firma jak firma, ale trzymam się ich, bo wiem, że wszystko będzie w porządku. Zlecenia widać że sprawdzone, bo jeszcze się nigdy na nic nie nacięłam, więc jest ok.
    Elwira

24.02.2022 09:31

Długo już Pani z nimi jeździ?
    Elwira

24.02.2022 09:30

Agencja jakich wiele. Ani zła, ani rewelacyjna. Kasa jest na czas.

Zostaw merytoryczną opinię o ATERIMA MED