4.2/5

• Batowice
  • Bosutów
  • Dziekanowice
  • Boleń

3. Opinie o pracodawcach Kraków
  5. Opinie o ATERIMA MED

Opinie o ATERIMA MED Kraków Puszkarska 7M

WebsiteIconATERIMA Europe Sp. z .o.o. Sp. k.

Nie przegap nowości o ATERIMA MED!

Zofia

01.03.2022 09:37

Firma jakich wiele. Płaci na czas, więc to najważniejsze.

02.03.2022 09:01

Dokładnie. W końcu po to się wyjeżdża. By zarobić.
Monika

28.02.2022 08:17

Jeżdżę na zlecenia już jakiś czas i jest ok. Bez rewelacji, ale wszystko jest w porządku. Koordynatorki bardzo kontaktowe, a to zawsze ułatwia.
Irena

28.02.2022 13:29

To prawda. Koordynatorki się interesują. To na plus.
Irena

28.02.2022 13:28

Podobało mi się, że na zleceniu koordynatorka dopytywała się czy wszystko u mnie ok. Czułam, że firma o mnie pamięta. Stawka ani niska ani bardzo wysoka - taka standardowa.
K.

28.02.2022 08:20

Ostatni senior, u którego byłam był bardzo roszczeniowy, ale na to nie mają wpływu. Samo zlecenie zgadzało się z opisem w ofercie, więc nie mam do nich pretensji. Firma w porządku.
Lidia

24.02.2022 10:09

Wszystkie firmy w sumie są podobne. Ja się kieruję zawsze premią i jadę tam gdzie dają więcej. Ostatnio byłam z Aterimą, a w przyszłości zobaczy się kto da więcej. Nie oszukujmy się - w końcu w pracy chodzi o kasę. Z samego wyjazdu byłam zadowolona.
Hanna

25.02.2022 13:12

Premia sensowna?
Lidia

25.02.2022 13:16

Uważam, że tak. Ja niedawno wróciłam ze zlecenia, ale widziałam ostatnio, że już się pojawiły komunikaty o bonusach za marzec. Warto rozważyć.
Hanna

25.02.2022 13:11

Trochę musiałam poczekać na ofertę dla mnie, ale ostatecznie doczekałam się. Trafiłam na dobre zlecenie, więc chyba je sprawdzają. Firma ok.
Anita R.

23.02.2022 16:55

Firma jak firma, ale trzymam się ich, bo wiem, że wszystko będzie w porządku. Zlecenia widać że sprawdzone, bo jeszcze się nigdy na nic nie nacięłam, więc jest ok.
Elwira

24.02.2022 09:31

Długo już Pani z nimi jeździ?
Elwira

24.02.2022 09:30

Agencja jakich wiele. Ani zła, ani rewelacyjna. Kasa jest na czas.
Krystyna

23.02.2022 16:53

Dla mnie istotne jest to, że pracodawca jest uczciwy w tym co robi. Tutaj pieniądze się zgadzają, co jakiś czas robią coś dla nas Opiekunek a to szkolenie przez internet, a to spotkanie w firmie. Widać że im zależy na ludziach. Ja polecam.
Marysia

23.02.2022 14:21

Cenię Aterimę za webinary, które często organizuje. :) Byłam już na kilku i wyniosłam z nich ogrom wiedzy. W czwartek będą na kolejnym. :)
Patryk

12.01.2022 18:42

A czy mają oferty dla par? Jak to wygląda w praktyce?

09.02.2022 10:20

Nie wiem jak teraz, bo już jakiś czas nie byłam na zleceniu, ale kiedyś pojechaliśmy z mężem i byliśmy finansowo bardzo zadowoleni. W domu się tego nie wysiedzi, wiadomo. Warto się skontaktować i zapytać jakie zlecenia teraz mają. Na stronie jest sporo różnych do wyboru z tego co sobie zerknęłam.
Ewka

23.02.2022 13:05

My z mężem pojechaliśmy na dwie sztele blisko siebie. Wtedy lepsze wynagrodzenie - bo dwie rodziny. A czas wolny spędzaliśmy razem.
Anka

18.02.2022 12:54

Mają lekcje niemieckiego na stronie za darmo, i ofert sporo. Nawet szkolenia online organizują. Doceniam, że firma się realnie stara i wychodzi z inicjatywą, by przygotować coś pomocnego w pracy. Uczciwie więc polecam.
Malwina

18.02.2022 12:51

Nie jest to moja pierwsza firma, z którą wyjeżdżałam na zlecenie, ale po raz pierwszy mam poczucie, że pracodawcy realnie zależy. Jest normalny kontakt z koordynatorką i mogę też być spokojna o podróż. Ogólnie polecam Wam dziewczyny, a wypróbowałam już wcześniej innych pracodawców. Spokój najważniejszy.
Ewa4j

16.02.2022 09:49

A na jakie zarobki można liczyć w tej firmie na początek?

16.02.2022 10:24

Pani Ewo, posiadamy wiele ofert dobieranych indywidualnie do kandydata. Wynagrodzenie zależy między innymi od umiejętności, doświadczenia i znajomości języka. Zachęcamy do odwiedzenia strony: www.aterima-med.pl/oferty-pracy i kontaktu z nami.
Beata

20.01.2022 20:21

Firma jak każda inna. Trochę ofert do wyboru, wynagrodzenie zbliżone jak w każdej. Premie są. Dają ubezpieczenie i mają zespół pielęgniarek z którymi zdarzyło mi się raz kontaktować w sprawie pomocy.
Beata

04.02.2022 19:50

Pracowałam na poczatku bezpośrednio u rodzin - załatwiłam sobie wyjazd przez znajomą. Ale to nie było do końca dobre, był problem z powrotami, bo rodziny wporst mówiły że jak zjedziesz to możesz nie wracać. Ewentualnie szukanie na zastęstwo a własną rękę, ale z tym też różnie wyhodziło. Przez firmę dużo lepiej, konkretne pewne terminy, transport. Zmieniałam kilka razy firmy bo oferty wyglądały na atrakcyjne ale ostatecznie cały czas wracałam do aterimy. Albo problem z pieniędzmi, albo z koordynatorami, albo rodziny nie do końca sprawdzone.
Gośka

09.02.2022 10:15

Dokładnie tak! Mamią bóg wie czym, a potem i tak się okazuje, że to co już sprawdzone, to najpewniejsze. Też wróciłam do Aterimy z innej firmy, bo sobie porównałam gdzie lepiej.
Iga

01.02.2022 11:01

Jak wygląda kwestia zdobycia doświadczenia w opiece? Ja pracuję długo. Zaczynałam od opieki w swojej rodzinie i wtedy nauczyłam się dużo. Później po znajomych opiekowałam się. Ale myślałam, aby wyjechac za granice. podstawy języka znam. kwestia czy potrzebne są jakieś szkolenia?

01.02.2022 11:12

Znajomość języka to duży atut. Szkolenia są mile widziane. Zachęcamy do doszkalania się np. korzystając z naszych webinarów. By wziąć w nich udział bezpłatnie wystarczy dołączyć do grupy Między nami opiekunami: https://www.facebook.com/groups/miedzynamiopiekunami Zachęcamy także do odwiedzenia strony: https://www.aterima-med.pl i uzupełnienia formularza kontaktowego. Odezwiemy się do Pani w temacie konkretnych, sprawdzonych ofert.
Lidka

04.02.2022 19:47

Ja zaczęłam wyjeżdżać po doświadczeniach rodzinnych. opiekowalam sie swoją mamą a później teściem. Obie osoby borykały się z całkiem innymi problemami. Dlatego sporo się nauczyłam. Znałam podstawy języka, ale już po kilku wyjazdach było zncznie lepiej. Jak zaczynasz pracować u ludzi z którymi musisz rozmawiać po niemiecku to dość szybko zaczynasz więcej rozumieć a później samodzielnie mówić..
Aneta

20.01.2022 20:22

A czy oferty mają do Niemiec czy tez do innych krajów?
Agata

02.02.2022 11:17

Dziekuje pani Kasiu . Widzę, że ta firma posiada cudownych oraz ciepłych pracowników, jesteście wspaniałe! Może o czymś pomyślę... Szanujecie swoją firmę, ponieważ ona szanuje was , tak to odbieram ;) Życzę wam dużo zdrowia i trzymam za was kciuki aniołki:) Pozdrawiam Agata z katowic .

02.02.2022 12:05

Dziękuję Pani Agato (w imieniu swoim i innych opiekunek). Myślę, że nie tylko dla mnie, ale i pozostałych nas takie słowa wiele znaczą. Pozdrawiam z Bydgoszczy. Proszę się nie bać wyjazdu, wszystko będzie dobrze. Miłego dnia.
Magda S.

31.01.2022 09:12

Trzeba przyznać, że mają dużo ofert więc to jest super, bo wiem, że jak się skontaktuję, to zawsze mi coś zaproponują.
Magda.

01.02.2022 09:11

Dokładnie tak. Jeszcze nigdy po kontakcie nie zostałam z niczym. Sporo ofert i można wybierać.
Krystyna Z.

24.01.2022 13:24

Cenię za bezproblemowy kontakt z koordynatorką. W poprzedniej firmie tak nie było, więc naprawdę widzę różnicę.
Paulina

31.01.2022 09:08

Kontaktowa koordynatorka to podstawa w kwestii wyjazdów na zlecenie! W końcu wszystko się z nią załatwia. Przyznaję, że tutaj to bardzo sprawnie zawsze przebiega.
Gosia

24.01.2022 13:22

Dla mnie najważniejsze, że widać, że sensownie sprawdzają miejsca pracy. Nic mnie nigdy złego na zleceniu nie spotkało.
Wiesia

31.01.2022 00:22

Mają dużo ofert i można coś dla siebie wybrać.
Karolina

31.01.2022 09:04

Bardzo się z tym zgadzam. Mówią, że mają sprawdzone oferty i trzeba przyznać, że faktycznie tak jest.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w ATERIMA MED?

Kontakt - ATERIMA MED

Puszkarska 7M 30-644 Kraków

ATERIMA Europe Sp. z .o.o. Sp. k.

kaśka

11.12.2021 00:21

W tym roku świetne premie za święta. Warto z nimi było wyjechać. Jak tak utrzymają wynagrodzenie to na pewno dalej będę jeździć.
Elka

31.01.2022 00:26

Zmienili umowy i spoko. Po zmianach jakie są teraz na pewno się przyda więcej gotówki
Magda

31.01.2022 09:02

Zrobili co musieli. Nie oglądacie telewizji? To nie wina firm, że zmieniają umowy, tylko Nowego Ładu. Dla mnie ważne, że dali tą podwyżkę, bo wszystko coraz droższe...
Marlena

27.01.2022 15:46

Dobre zlecenia, pieniądze na czas. Polecam.

27.01.2022 15:44

Bardzo jestem zadowolona. Zlecenia zgodne z opisem, a to dla mnie najważniejsze.
Wanda

24.01.2022 08:54

Wyjeżdżam z nimi kilka lat, dla mnie są w porządku. Dobra współpraca z moją koordynator, bardzo miła Pani.
Zofia

22.01.2022 12:45

Wyjechałam z nimi kilka razy. Można u nich trafić na naprawdę dobre oferty. Kasa tak jak wszędzie.
Anna

31.12.2021 10:58

Mają dobre warunki finansowe. Można załapać się na premie. Jak ktoś nie chciał świąt spędzać za granicą to są premie np. za wyjazd w styczniu. Więc warto skorzystać z takich ofert.
Miki

20.01.2022 20:19

W stosunku do innych mają finansowa dobrą ofertę. Podają też prawdziwego stawki. Pod kątem ofert to co wszędzie. Jest wybór ale czasami warto poczekać na lepszą niż brać pierwszą.
Natalia

21.01.2022 16:58

Tak masz rację. To bardzo ważne. Są też osoby wyjeżdżające na własną rękę. Te to już w ogóle nic nie mają z pracy. Ja właśnie dlatego wyjeżdżam legalnie, z umową, transportem, bezpiecznie z firmą.
Teresa

21.01.2022 16:44

Dla mnie ważny jest kontakt z koordynatorem. I w tej firmie akurat miałam cały czas bardzo dobry. Można na nich liczyć w każdej nawet dziwnej sytuacji.
Zyta

21.01.2022 16:25

Rekrutacja w sumie jak wszędzie. Panie miłe, zadają trochę pytań, starają się dopasować ofertę. Borą pod uwagę oczekiwania, choć nie zawsze znajdą ofertę dokładnie taką. Kasa ok. Podają jasno ile za ile czasu.

22.09.2021 11:06

Kasia S.

19.01.2022 08:59

Tak, do mnie i mojej koleżanki oddzwonili bardzo szybko. Sama rozmowa też bardzo przyjemna. Profesjonalne podejście do tematu.
Mada

21.01.2022 10:36

Zgłosiłam przez stronę rano i jeszcze tego samego dnia dzwonili. Aż była zaskoczona że tak szybko.
Kasia R.

14.01.2022 09:12

Muszę pochwalić rekruterki. Dawno nie spotkałam się z tak miłą atmosferą. Miałam poczucie, że realnie im zależy by mnie zatrudnić.
Henryka

29.12.2021 11:59

Szukając pracy w opiece zależało mi żeby zlecenie było jak najbliżej miejsca zamieszkania mojej rodziny w Niemczech. I Aterimie udało się takie znaleźć, więc jestem bardzo zadowolona z pracy.
Olga

12.01.2022 21:49

I jak pracowałaś to miałaś możliwość zjeżdżania faktycznie do rodziny? Jak to w praktyce wygląda? Czy jednak się siedzi u podopiecznego non stop?
Jarek

14.01.2022 00:44

MI niestety nie udało się znaleźć w miejscu gdzie chciałem. Udało się w odległości koło 70 km. Nie było źle, ale szkoda że nie na miejscu.
Kandydatka

13.01.2022 11:42

Witam wszystkich. Chcialabym się dowiedzieć kiedy otrzymujecie wynagrodzenie i czy się zgadza z umówioną stawka . Dzięki...
Magdalena K.

13.01.2022 09:19

Na razie wyjechałam z nimi raz, ale wszystko było bez zarzutu, więc na pewno jeszcze się zdecyduję. Wcześniej czytałam opinie na różnych grupach na Facebooku i Aterima ma naprawdę dobrą opinię. Potwierdzam, wszystko było tak jak zostało ustalone.
Bogusia

04.01.2022 12:35

Myślałam, że po świętach trudno będzie mi znaleźć zlecenie, ale Aterima się postarała i zaraz wyjeżdżam. Kolejny raz firma mnie nie zawiodła.

08.08.2021 11:26

Zosia

19.11.2021 10:51

Długa podroz
Ela

04.01.2022 10:59

Tak busami można jeździć. Może długa podróż, ale to jest wygodne rozwiązanie. Spod drzwi do drzwi. Nie musisz się niczym martwić.
Opiekunka

13.12.2021 13:32

Z ogromną uwagą przeczytałam plusy i minusy współpracy z tą firmą. Drodzy Państwo, jestem opiekunką od 8 lat , mam spore doświadczenie w branży i mogę wszystkich zapewnić, że często bywa tak, że to partner ze strony niemieckiej ukrywa i nie przedstawia oferty ktora jest zgodna ze stanem faktycznym pacjentów. Natomiast , jeśli opiekunka zgłasza , że miejsce pracy bardzo odbiega od przedstawionej nam oferty zadaniem koordynatora jest zanotowanie tego w systemie i przedstawienie oferty według tego jaka ona faktycznie jest . Nie jestem za obwinianiem zawsze podmiotu z którym się zaczęło współpracę, ale za dopilnowaniem partnerów którzy w dużej mierze są często przyczyną problemów jakie się pojawiają po dotarciu na miejsce . Praca w opiece ,to zadanie nie dla każdego, ponieważ stykamy się z osobami które nie są z nami związane ani spokrewnione . Wymaga się od opiekunów empatii i zrozumienia ale często jest tak ,że tej empatii nie otrzyma ze strony rodziny i samego podopiecznego ... No cóż, możemy pisać o perypetiach które nas dopadły nie raz na miejscu , ale nadal jestem daleka od obwiniania swoich koordynatorów którzy zazwyczaj nie mają doświadczenia w branży a jedynie rekrutacji ,a to duża różnica, więc można by żec, głodny nie zrozumie sytego . Jestem zdania ,że zawsze należy mierzyć siły na zamiary nie wolno kierować się tylko wysoką stawka za dane zlecenie ale najpierw trzeba ocenić nasze możliwości i stopień przygotowania pod każdym tego słowa znaczeniem . Pozdrawiam wszystkich opiekunów i kto wie ... Może sama spróbuje swoich sił w tej firmie .
Artur

04.01.2022 10:57

"Praca w opiece ,to zadanie nie dla każdego, ponieważ stykamy się z osobami które nie są z nami związane ani spokrewnione . Wymaga się od opiekunów empatii i zrozumienia ale często jest tak ,że tej empatii nie otrzyma ze strony rodziny i samego podopiecznego ..." tutaj zgadzam się w pełni. Sam od lat pracuję jako opiekun. Z różnymi osobami się spotkałem: z większymi problemami zdrowotnymi i mniejszymi. Czasami lepiej wziąć zlecenie za trochę mniejsze wynagrodzenie. ale z "łatwiejszym" seniorem. Nie zamęczysz się, a nawet możesz mieć dużo przyjemności. Dlatego w tej branży nie liczą się tylko pieniądze. Ważne są inne aspekty: umowa, składki - ta firma ma wszystko poukładane. I do tego maja dużo ofert więc dość łatwo dobrać coś dla siebie: dobry region, atrakcyjne dodatki jak np. własne piętro etc.
agata

16.07.2021 13:14

Pracuje w firmie ATERIMA poltora roku jestem zadowolona ze wspolpracy Panie sa kompetentne i mile .Szczegolnie cieszy mnie wspolpraca z Zespolem Pielegniarskim ,Panie nie tylko sluza odpowiednim ,profesjonalnym wsparciem ,ale takze organizuja super szkolenia .Osobiscie jestem bardzo z tego zadowolona jest to bardzo pomocne w wykonywanym przez nas zawodzie ,a zdobyta wiedza ulatwia nam prace i daje poczucie bezpieczenstwa.Wiadomo bowiem jest ,ze boimy sie tego co nowe i nieznane .polecam i zachecam wszystkie opiekunki .moje jedyne zastrzezenie dostaje za krotkie zlecenia .Firma takze dba o nasze bezpieczenstwo i zdrowie w czasie podrozy do pracy i z pracy testy i

09.11.2021 10:39

Pani Agato, Bardzo dziękujemy za miła opinię. W kwestii zastrzeżenia dotyczącego zbyt krótkich zleceń, chętnie zajmiemy się tą spraw i poszukamy dłuższych zleceń dla Pani. Jeśli będzie Pani zainteresowana takim zleceniem zachęcamy do kontaktu z działem rekrutacji pod numerem: +48 12 341 15 15 bądź kontakt z koordynatorem. :) Pozdrawiamy
Agata

03.01.2022 23:34

Dziękuję.
Małgorzata

03.01.2022 11:20

Zgłosiłam się do firmy, bo słyszałam dużo dobrego. Opinie czytam w sieci różne, ale chcę przekonać się sama. Na razie przeszłam rozmowę. Pani rekruterka miła, pozadawałą pytania dotyczące doświadczenia i znajomości języka. Od razu otrzymałam propozycję ciekawej oferty: dobre warunki finansowe, ale też dużo dodatkowych wygód w ofercie. Czekam na dalsze formalności.
Maria

11.12.2021 00:24

Bardzo dobra firma. W stosunku do konkurencji jasne warunki współpracy. I wysokie premie.
Halina

10.12.2021 09:21

Długo szukałam szteli gdzie nie wymagają szczepienia. Dopiero Aterima znalazła taką dla mnie. Do tego płacą na czas więc nic tylko chcieć pracować. Polecam tę firmę, jest bardzo pomocna.

Zostaw merytoryczną opinię o ATERIMA MED