ATERIMA MED

• Batowice
  • Bosutów
  • Dziekanowice
  • Boleń

3. Opinie o pracodawcach Kraków
  5. Opinie o ATERIMA MED

Opinie o ATERIMA MED Kraków Puszkarska 7M

WebsiteIconATERIMA Europe Sp. z .o.o. Sp. k.

Nie przegap nowości o ATERIMA MED!

Niezatapialna

30.11.2015 20:36

Ile dają premii na święta?
    Agatek

27.11.2015 11:46

Aniutka mo maz mowi ze ode mnie odpoczywa jak wyjezdzam :-) ale tak na powaznie to wiem ze teskni i wie ze musze wyjezdzac. Ostatnio sie odgrazal ze sie nauczy jezyka i bedzie jezdzil ze mna, ale ta nauka idzie mu jak po grudzie. Dal slowo ze na Marzec jak mu sie skonczy zlecenie (zajmuje sie wykonczeniowka) to zglasza sie jako chetny do opieki i jak uda mu sie zdac jezyk, to jedzie. Jakos slabo to widze, ale moze go nie doceniam. Teraz tez sie zbieram, bo wyjezdzam 5 grudnia. Znowu marudzil ale daja teraz qysoka premie swiateczna wiec latwiej mu to przelknac.

25.11.2015 16:58

Dziekuje ci Beatko chodziło mi o uciązliwość tych rozstań ,ale poniewaz mam kuzynke ktora tak jak my jezdzi na opieke i ma takie problemy z mezem ktory kompletni sobie nie radzi dokladnie tak jak ta kolerzanka o ktorej pisalaś .Bardzo dziekuje i pozdrawiam.

25.11.2015 11:43

Ha! Jakiż to może być podtekst tego pytania, tak się zastanawiam :-) Dokładnie takie pytanie zadała mi inna opiekunka w trakcie ostatniego powrotu do domu. No i szczęka mi opadła, i nie wiedziałam, co na to odpowiedzieć. Nie zrozumiałam kontekstu ;-) Dopiero mąż mi podpowiedział, co ta pani mogła mieć na myśli. Bo ja pomyślałam o uciążliwości rozstań, a on mnie naprowadził na inny trop: że niektórzy mężowie mogą mieć obiekcje co do dotykania podopiecznego (jeśli jest nim mężczyzna). Albo co do tego, że w ogóle kobieta wyjeżdza i go zostawia samego (sic!). Ja wszystko rozumiem, ale to to już absurd jakiś! Kobieta wyjeżdża do pracy, zarabia uczciwie kasę, a on miałby mieć jakieś obiekcje? Rozumiem, że żony lekarzy albo mężowie pielegniarek itd. też powinni mieć zastrzeżenia (bo dotyka)? Ktoś zadaje pytanie pielęgniarce: co na twój mąż? ;-) Siostra męża ma znajomą, która wyjechała do pracy do Niemiec, a jej mąż, bezrobotny, siedział na tyłku w domu i tylko wydzwaniał do niej i ją wkurzał, bo szantażował, że jak ona nie wróci, to on albo się upije, albo jakąś głupotę zrobi. Był zazdrosny nie wiadomo o co i niesamodzielny kompletnie. No cóż... Piękne wsparcie dostała kobieta! Jeśli mój wykazywałby takie zidiocenie, to już dawno nie byłby moim mężem. Pozdrawiam.

30.11.2015 13:14

Aniutka 41: Napisałam o dwóch znanych mi przyczynach. Trochę złośliwie, wiem ;-) Agatek: Mój mąż też jeździ. Tylko, że on akurat zna bardzo dobrze niemiecki - ja znam dużo słabiej (powiedzmy komunikatywnie). Zleceń dla facetów nie brakuje, wbrew pozorom. I nie zawsze chodzi o transfer. Mąż wraca właśnie do podopiecznego, którego w ogóle nie transferował, pan całe popołudnia drzemał i wcześnie chodził spać, a jego rodzina była bardzo sympatyczna i taktowna (i mieszkała osobno). Za to poprzednie zlecenie miał dość ciężkie. Nie zniechęcaj męża - niech próbuje! Pozdrawiam.

22.11.2015 10:02

Ja z nietypowym pytaniem ,co wasi męzowie na to ze wyjerzdzacie do opieki .Jeśli chcecie to napiszcie jeśli nie to nie .Dziękujei pozdrawiam.
    Justa

13.11.2015 22:41

Ja na Twoim miejscu poinformowałabym firmę. Opiekujesz się dziadkiem, a nie babcią, ale jakby jej się coś stało, to w razie czego będziesz czysta.

13.11.2015 18:35

Witam was ,moze ktoras doradzi mi co moge zrobic .Opiekuje sie dziadkiem ale w domu jest takze zona z bardzo postepujaca demencja ,ostatnio zaczela sama wychodzic z domu chociaz drzwi wejsciowe sa caly czas zamkniete ,ale ma jeszcze wyjscie od tarasu .Informowalam corke kilkakrotnie ,boje sie jak kiedys cos jej sie stanie zebym nie miala jakis nie przyjemnosci z tego powodu.Nie wiem czy mam o tym poinformowac firme doradzcie jak mozecie .Dziekuje

08.11.2015 08:34

Witam was.czy dostałyscie juz sms o treści premi swiatecznej.

08.11.2015 14:18

Tak ja dostalam nawet 350euro pisza ale ja zostaje w Polsce na swieta pozdrawiam

06.11.2015 11:11

Tak są wyplacalni na czas sa pieniążki a z koordynatorkami to różnie bywa ja osobiście polecam Panią Ewę Jaje wspaniala kobieta,ciepła umie doradzić i co ważne nie powie prosze dogadac sie z rodziną.Mam kpntakt z dziewczynami które pracują w Niemczech .Jeśli maja problem to kazano im rozmawiac z pośrednikiem,ale na ogól to są Niemcy nie znaja polskiego wiec jak mają sobie poradzic dziewczyny.Absurd.Pozdrawiam Was dziewczyny
    siliana

03.11.2015 19:27

Witam.Proszę o rzetelną opinie o ATERIMA MED jadę pierwszy raz .Czyb są wypłacalni jaki jest kontak z koordynatorkami.Mam stracha.

04.11.2015 08:02

Są wypłacalni a jeśli chodzi o koordynatorki - sama zobaczysz. To duża firma więc są różne koordynatorki, ja akurat trafiłam na super babkę.

06.11.2015 17:42

A moze kolezanka przyjeżdża na moje miejsce kiedy wyjezdzasz do Niemiec.Ma mnie zmienic Pani która pierwszy raz wyjezdza.Pozdrawiam

02.11.2015 12:47

Pytałam o to ostatnio. Na razie nic nie wiadomo, ale od nowego roku mają być nowe umowy, które nam zapewne przyślą przed końcem roku żeby była ciągłość.

03.11.2015 15:40

Ciekawe czy beda korzystniejsze

31.10.2015 10:39

Witam was pracowite kobitki, czy słyszałyście coś o nowych umowach od Aterimy bo mi się kończy i nie wiem co dalej .

29.10.2015 07:51

Gos – 60 euro na tydzień może wystarczyć, ale nie w każdym domu i nie w każdym miejscu. Masz rację, niepotrzebnie napisałam że przesadzasz – to było tak bardziej pytająco. Wszystkie jedziemy na tym samym wózku – ja się zawsze staram solidaryzować z innymi opiekunkami. Z mojej strony Ci mogę powiedzieć, żebyś napisała maila do biura jeśli źle trafiłaś. Mi pomogli, Ciebie pewnie też nie zostawią na lodzie. Trzymam kciuki za Ciebie w każdym razie!

29.10.2015 13:38

No właśnie Aldonko jedziemy na tym samym wózku wiec nie warto sie sprzeczać ale warto sobie porozmawiać w ten sposób wymienic sie wrazeniami spostrezeniami jedna drugiej cos podpowie musimy sie wspierac i solidaryzowac.Czyż nie prawda dziewczynki? Jestem obecnie w Niemczech u rodziny na wsi gdzie nie widac żywej duszy.Dlatego nardzo chetnie bym popisala z kimś.Szukalam dziewczyn na facebooku ale nikt sie nie odezwał.Tak nasza praca nie jest lekka .Panie z firmy odpękaja swoje osiem godzin i ida do domu,a my niestety musimy byc dyspozycyjne 24h na dobe.Czy to jest aż taki duży zarobek skoro przeliczymy to na godziny.Będąc w Polsce nie mamy płacone więc rozłóżmy ye pieniażki na ye dwa miesiace które pozostajemy w domu i co mamy?No za moment usłyszę to mozesz pozostac w Niemczech dłużej tak moge ,ale to też trzeba miec charakter a ja za bardzo tęsknię.Nie oszukujmy sie kolezanki 50% z nas dlaczego tu pracuje? Gdzies tam w zyciu cos sie wydarzylo i powstaly jakies male dlugi.Trzeba to wszystko wyprostowac i xtąd jestesmy tu.Pozdrawiam Was pracowite Polki

30.10.2015 07:47

Gos koniecznie napisz do firmy, a jeszcze lepiej zadzwoń. Długi, długami - wiadomo że każdy wie o tym że trzeba je spłacic (oprócz polityków). Ale nie musisz przecież tyraż w złych warunków skoro możesz otrzymać pomoc od firmy. Trzymaj się!

27.10.2015 15:32

Uważam ze firma powinna bardziej interesowac sie opiekunkami a nie tylko po przyjezdzie do Niemiec raz zadzwonia i koniec siedzimy przeciez dwa miesiace albo dluzej a co moge powiedziec po jednym dniu pobytu jext taka prawda wazni sa Niemcy bo oni sa klientami chciałabym duzo powiedziec ale koordynator nie rozumie polskiego a ja nie wszystko potrafie powiedziec a jesli juz sie dogafam to wszystko sie na mnie odbije a jext wiele niejasnosci i niedomowień

28.10.2015 09:27

Gos – nie przesadzaj. Ja już jeżdżę z tą firmą trochę czasu i zawsze po przyjeździe mam telefony od firmy. Po miesiącu pobytu mam kolejny telefon dotyczący planu dnia itp. Zawsze dzwonią około 2 tyg. przed planowanym zjazdem. Nie ma tez problemu żeby dodzwonić się do nich w razie problemów na miejscu. Korzystałam dwa razy i nie zostałam olana przez firmę. Raz miałam problem z byłym podopiecznym, którego stan się pogorszył. Przestał być mobilny, leczył się neurologicznie, chociaż umysłowo z początku był całkiem sprawny. Po zmianie leków zaczął się dziwnie zachowywać. Myślałam że to skutki uboczne nowych lekarstw i powiedziałam o tym rodzinie, żeby go wzięli jeszcze do lekarza na jakieś konsultacje. Niestety problemy z pamięcią i porozumiewaniem się zaczęły szybko postępować i nie była to kwestia leków, ale alzheimer, który postępował bardzo szybko. Rodzina ignorowała moje sygnały że z dziadkiem jest coraz gorzej. Skontaktowałam się z firmą i powiedziałam jak wygląda sytuacja. Skontaktowali się z rodziną pdp. Efekt był taki że mnie do zjazdu został miesiąc (łącznie siedziałam tam 5 miesięcy) i za ostatni miesiąc podnieśli mi wynagrodzenie. Stety-niestety na to miejsce już nie wróciłam ,bo dziadek wylądował w domu opieki – wymagał opieki całodobowej z obecnością lekarzy. Drugi przypadek miałam z podopieczną – byłam pierwszą opiekunką na stelli. Otrzymywałam bardzo mało pieniędzy na utrzymanie – zkaupy jedzenia i środków czystości. Wieczorem siedziałam zaryczana i smarowałam maila do firmy. Nie wyobrażałam sobie dalszej pracy w takim miejscu. Niby wszystko pięknie-ładnie, ale weź wyżyj z pdp. Za 50 euro tygodniowo. Opisałam w mailu jak wygląda sytuacja i na drugi dzień miałam telefon że się tym zajmą. Rzeczywiście się zajęli, bo rodzina zaczęła dawać na zakupy 120 euro tygodniowo. Dla porównania w poprzedniej firmie w której pracowałam było przekichane - telefonów zero, na maile odpisywali niechętnie. Nie można było liczyć na żadną pomoc.

28.10.2015 22:37

Wiesz ja nie przesadzam pisze to co ja czuje każdy z nas ma inne odczucia ja np.mialam na tydzień 60 euro i to mi starczylo niewiem co takiego kupowalas za tyle pieniedzy
    przyszła

27.10.2015 13:37

witam, czytam opinie o firmie Aterima, bo choć teraz mam prace w Polsce to wiem, że kiedyś wyjade jako opiekunka do Niemiec. Boje się tego wyjazdu, bo nie wiem czy dam rade i na kogo trafie. Szkoda, że opiekunki nie są zatrudniane w Niemczech, na tamtejszych umowach. Ponoć emerytura po 5 latach pracy sie już należy.

27.10.2015 21:34

Tak należy sie po pieciu latach to prawda to jest wielka loteria bo nigdy nie wiesz na kogo trafisz ja o dziwo jeżdżę pięc lat nie mialam żadnego trudnego przypadku za to tetaz trafiłam ze ho ho

27.10.2015 08:46

Premie zawsze i wszędzie dostają nowi – tak jak przy umowach na telefon. Ale każdy jest kiedyś nowy. Kiedyś byłam nowa i premię dostałam. A teraz znów będę nowa, bo w międzyczasie pracowałam gdzie indziej.

27.10.2015 08:32

LadySzpilka

23.10.2015 20:33

Czy zauważyliście,że Aterima w swoich nowych ofertach ma dużo niższe zarobki niż inne firmy?Ciekawe też czy swoim stałym pracownikom(opiekunom) dadzą premię świąteczną?Wie ktoś?

24.10.2015 12:37

Na ich stronie są jakieś informacje o premiach. Ja wczoraj dostałam sms że można nawet 300 euro wyciągnąć. Kasa jeśli chodzi o zarobki jest taka sama jak wszędzie.
    Mary

26.10.2015 15:21

Stali pracownicy nie są wcale lepiej traktowani od nowych, wręcz przeciwnie,choćby ostatnio wyjazdy latem.Nowa osoba dostawała premię za wyjazd latem,a starzy jakby musiało być.Premie świąteczne są dla wszystkich.Jesli 300 euro, to brutto.Aterima płaci za święta i wigilię,plus nowy rok,więc uzbiera się tego ponad 200 euro.

22.10.2015 07:48

23.10.2015 12:50

alka z tego co wiek, to każdej firmie zależy na tym żeby opiekunki siedziały tam jak najdłużej. Może w ofercie było tylko napisane kilka tygodni. Jak się zahaczysz i chcesz jechać na dłuższy wyjazd, to pewnie Ci coś innego znajda.
    KingaK

19.10.2015 17:25

Dla Aterimy pracuję wprawdzie od niedawna,ale jak do tej pory jestem bardzo zadowolona.Koordynatorka dzwoni zaraz po przybyciu do podopiecznej.Aterima ma również z tego co słyszę dobrą opinie wśród niemców.Mówią,że to profesjonalna firma.Ja sie do tej opini dołączam i polecam

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w ATERIMA MED?

Kontakt - ATERIMA MED

Puszkarska 7M 30-644 Kraków

ATERIMA Europe Sp. z .o.o. Sp. k.

kkk

19.10.2015 16:05

zgłosiłam to dzisiaj rano w firmie i pani kordynatorka kazała mi iść i prosić rodzinę o pokój i łóżko .....jestem w szoku..... masakra

20.10.2015 14:12

Ja kiedyś też miałam pokoik na dole. Ale zaznaczam że to był pokoik, z oknem, suchutki i czyściutki, z osobną łazienką, stolikiem, biurkiem i szafami. Zaadaptowali jedno z pomieszczeń piwnicznych na pomieszczenie mieszkalne. Przed zatrudnieniem mnie (byłam pierwszą opiekunka), mieszkał tam wujek mojego podopiecznego (jego wuj miał 93 lata jak zmarł, ale ja go na oczy nie widziałam, bo przyjechałam na miejsce, jak już nie żył). Więc wszystko było cacy jak dla mnie z zamieszkaniem. KKK jak u Ciebie wygląda ta piwnica? Koordynator nie widział?

20.10.2015 14:37

A co przed wyjazdem miałaś mówione? Jakie warunki rodzina miała zapewnić? Chyba pokój (najczęściej z łazienką i netem/TV) to standard. Masz to gdzieś na piśmie? Co to znaczy, że Ty masz prosić? A koordynatorka od czego jest? O matko... A z netu gdzie korzystasz - w piwnicy? Napisz nieco więcej.

19.10.2015 12:57

Cześć Wam ponownie. Co prawda ja z Aterimą jeszcze nie wyjeżdżałam do pracy, ale mam pytanie niedotyczące konkretnej firmy, a sytuacji, która zawsze się pojawia - na każdym wyjeździe. Napiszcie proszę, jakie macie doświadczenia z cotygodniową (najczęściej) pulą pieniędzy. Ja dotąd (a wyjeżdżałam trzy razy, teraz jest czwarty raz) dostawał 100 euro na dwie osoby, pod koniec ostatniego wyjazdu 120, bo podopieczny codziennie brudził pościel i było więcej prania itd. Teraz żadnej puli nie ma, starsza pani trzyma kasę, w sklepie wybiera produkty które wyłącznie jej pasują (a lubi Fertigprodukte, innymi słowy sztuczne żarcie, kupuje mnóstwo paczkowanych wędlin i snacków dla psa). Ja uprzedzałam, że też muszę coś jeść i niekoniecznie dokładnie to, co ona. Dla mnie (ponieważ preferuję warzywa) wzięła jedną puszkę krojonej fasolki, sałatę lodową (dwóch sztuk nie chciała wziąć, choć ja prosiłam o dwie), buraczki gotowane oraz dla nas obu banany, jabłka i ziemniaki. Koszt "mojego" jedzenia to (podliczyłam dokładnie) 6,80 euro. Piszę tak szczegółowo, bo to wszystko miało starczyć na tydzień! W domu jedynie kawałek cukinii z ogródka i resztka brukselki. Mięsa ani słodyczy nie jem - no toż czysty zysk kobita ma ;-) Ale, do cholerki, nieco więcej warzyw mogłaby kupić. Za drugim razem było to samo. Nie rozumiem, dlaczego nie mogłabym mieć swojej, nawet niewielkiej, sumki do zagospodarowania. Nie byłoby żenujących sytuacji w sklepie, kiedy to proszę o zakup Eissalate za 70 eurocentów (była promocja). Na zakupy jeździmy tylko raz w tygodniu (sklep jest daleko). Komunikowałam się w tej sprawie z firmą i się poprawiło (nieco). Ale, moje Drogie, interesują mnie Wasze doświadczenia. Miałyście może podobną sytuację?
    kkk

18.10.2015 16:34

dziewczyny pomocy....wylądowałam w sobotę na nowej stheli i śpię w piwnicy na materacu co robic

19.10.2015 08:28

Weź materac i idź spać na piętro.
    Maria

19.10.2015 11:48

Natychmiast zgłoś to w Aterimie z prośbą o interwencję.Jeśli to nic nie da,więc w trybie natychmiastowym poproś o wyjazd.To jest normalne w takich sytuacjach.Ewentualnie poproś o przejazd w nowe miejsce,bezposrednio w Niemczech.
    beata

17.10.2015 11:02

Panie ktore pracuja w aterimie prosze powiedzcie mi co jest ztymi sprawozdaniami ktore musza byc robione co miesiac gdy jestesmy w Polsce

17.10.2015 18:43

Beatka ja piszę gdzie i komu wręczyłam ulotkę i tyle. Ostatnio ZUS się zaczął czepiać i poinformowano mnie, żebym to w miarę dokładnie opisała. Lepiej zadzwoń do nich i zapytaj, bo urzędnicy w naszym kraju co chwilę coś nowego wymyślają i patrzą tylko żeby się do czegoś przyczepić, a przepisy się też co chwilę zmieniają.

16.10.2015 18:27

tak wszystkie badania robiłam prywatnie
    Maldona

08.10.2015 11:34

Zgadzam się z Tobą Morenika, istna sielanka, ale dla pań siedzących za biurkiem w Aterima. Pozdrawiam

08.10.2015 08:39

Ona no dobrze ale jak je zrobiłaś? Nie na ekuz, tylko na prywatne ubezpieczenie?

07.10.2015 20:33

tak oczywiście ze juz wiem wystarczy wykonać badanie dopplera
    Maria

06.10.2015 12:25

WCZORAJ DOSTAŁAŚ I JUŻ DZIŚ O TYM WIESZ? DIAGNOZA Z DNIA NA DZIEŃ?? SZYBCIUTKO:-)...
    Morenika

05.10.2015 11:02

anonimie toz to istna sielanka :)

03.10.2015 12:57

Jak to wczoraj dostałaś zakrzepicy żylnej? Przecież to nie jest choroba, na którą się zapada z dnia na dzień. Jak ją zdiagnozowałaś skoro nie byłaś u lekarza? Przecież Aterima daje jeszcze ubezpieczenie prywatne? Nie rozumiem – poszłaś z ubezpieczenia prywatnego do lekarza – on Ci zdiagnozował zakrzepicę i co?

03.10.2015 09:49

Witam! Pracuje z Aterima od kilku lat. Obecnie jestem w Hesji i wymieniam sie regularnie z inna pania, ktora trafila do Aterimy poltora roku temu. Obie jestesmy zadowolone. Moja zmienniczka pracowala wczesniej z innymi firmami (ma w sumie 10-letnie doswiadczenie) ale nie byla zadowolona co od miejsc, do ktorych trafiala. Aterima ma dobre zlecenia, to mozemy obie przyznac z reka na sercu. Rowniez kontakt z koordynatorem jest staly i mozna zglaszac ewentualne problemy. Wyplata wplywa regularnie na konto, z tym nie ma zadnych problemow. W porownaniu z innymi agencjami, o ktorych wiele czytalam, wspolpraca z Aterima wydaje sie byc dobrym wyborem. Polecam wszystkim osobom, ktore mysla o wyjezdzaniu (jednorazowym lub regularnym) do Niemiec w charakterze opiekunki osoby starszej w jej domu. Aterima oferuje umowe zlecenie i trzeba byc na wstepie tego swiadomym. Nie jest to umowa o prace z wszystkimi przyslugujacymi jej przywilejami pracowniczymi (np platnym urlopem). Osobom, ktore pragna jedynie dorobic do stalego dochodu polecam goraco. W kazdym innym przypadku warto rowniez, ale w pelni swiadomie, co do charakteru umowy i wlasnych oczekiwan. Obecnie Aterima oferuje rowniez kursy jezykowe dla swoich opiekunek. To fajna sprawa. Same wyjazdy i pobyty u rodzin niemieckich sa tez doskonala okazja do doskonalenia jezyka. Dla mnie to bardzo wazne, bo traktuje te wyjazdy nie tylko jako zrodlo dochodu. Pracuje, ucze sie jezyka, poznaje nowych ludzi i nowe ciekawe miejsca, zwiedzam i nawiazuje przyjaznie, moze nawet na cale zycie. Wszystko zalezy od wlasnego pozytywnego nastawienia i serca, ktore koniecznie trzeba zabrac ze soba. Takie juz jest zycie. Tyle dostajesz, ile dajesz od siebie. Zycze dobrych, przemyslanych i owocnych wyborow zyciowych. Pozdrawiam Elvira

02.10.2015 09:24

witam drogie kobietki teraz ja wam opiszę swoje perypetie z firmą aterima med jestem na kontrakcie z tą firmą w de niestety od pół roku nie mogę się doprosić o europejską kartę ubezpieczenia zdrowotnego wczoraj dostałam zakrzepicę żylną choroba która bardzo mocno zagraża życiu nie dostałam żadnej pomocy z firmy po prostu się wypieli na mnie......przykre to jest i dlatego odchodzę z tej firmy...
    Boguśka

24.09.2015 10:08

Obsługa obsługą, ja uważqam że najlepiej to z żadnej obsługi nie korzystac i każdemu życze stelli gdzie nie trzeba dzwonić do koordynatorów. Miałam kiedyś okazję być na dwumiesięcznym kontrakcie i tutaj była (usunięte przez administratora) zbita. Dom zapuszczony, naprawdę to nie były niemcy, tylko NRD i to w tym najbardziej honeckerowskim wydaniu. Problem polegał na tym że miałam dwie osoby – małżeństwo. Oboje lubili zaglądac do kieliszka, mimo zakazu od lekarzy. Dziadek się leczył na prostatę, serce i nerki. Babcia była demencyjna, miała kilka pomniejszych chorób i problemy z biodrem. Chodziła o własnych siłach, ale bywały dni, ze wolała żeby ją na wózku wozić. Oboje jak wypili, nawet nie wielką ilośc alkoholu, to był istny sajgon. Z dziadkiem – jak pił sam, to jeszcze pół biedy, bo on potrafił wypić naprawdę dużo i gustował w piwsku. Za to jak napili się razem, to od razu kłótnie, wyzwiska, rzucanie przedmiotami. Oczywiście i mnie się obrywało. Pracowałam wtedy przez firmę ze Śląska, której nazwy nie wymienie. Na moją prosbę do koordynatorki – zero reakcji. Do Aterimy poszłam głównie przez obsługę, bo znajome twierdziły że nie wysyłają ludzi na niesprawdzone miejsca, a w razie czego interweniują, a nie zostawiają nas samym sobie na pastwę rodzin i pdpów. Póki co jeszcze nie miałam okazji powiadamiać o jakimkolwiek zdarzeniu koordynatorów, ale telefony od agencji się zdarzają. Więc przynajmniej tyle że jest jakieś zainteresowanie z ich strony.
    Rozdarta

24.09.2015 07:23

Nie ważna jest strona internetowa. Umowy – fakt – zagmatwane, ale nie porównujmy do Promedicy, bo ja akurat stamtad trafiłam do Aterimy i jest mi teraz dużo lepiej. Większe pieniądze zarabiam i obsluga też jest o niebo lepsza.
    wiolka

23.09.2015 19:31

Aterima tylko strone ma ladna a reszta gorsza niz w Promedice.Dwie umowy,skladki od najmniejszej i roznych kruczkow prawnych ,ze bez beczli soli nie rozgryziesz wiec czytajcie te umowy przed podpisaniem ja zrezygnowalam po dokladnym przeanalizowaniu tego tekstu jest bardzo nie przyjazny dla opiekunki kara goni kare .Szukam dalej.Jakies przymusowe oplaty za kurs i inne pierdoly wiadomo,ze opiekunka uczy sie na wyjezdzie a nie na ich platformie a jak ktoras nie ma dostepu do internetu????aby oskubac .
    Gniecha

08.09.2015 10:31

Ela wypłata jest zawsze przed 15tym każdego miesiąca. Jak pracowałaś do tego czasu tylko pół miesiąca, to dostałaś za ta połówkę kasę. Kursy wyliczają zawsze wg kursu Brebanku – nawet w umowie o tym jest z tego co pamiętam. Składka jest niska od tej drugiej umowy, ale to już chyba ktoś wcześniej pisał że dwie umowy są po to żeby zmieścić się w normach prawnych Mindestlohn. Też mnie wkurzyło to że są dwie umowy, ale na tle innych firm, to i tak jest lepsza opcja, przynajmniej dla mnie. Nie wiesz kiedy będą te nowe umowy? Też coś słyszałam ale dobrze by było wiedzieć kiedy się tego można spodziewać. Jak ktoś ma jakieś informacje na ten temat, to dajcie znać.
    Ela

07.09.2015 17:07

Trudno mi wyrazić opinię o Aterimie.wyjechałam 1 raz na miesiąc.Na razie miałam zapłacone za pół miesiąca,dzwoniłam o wyjaśnienie.Myślałam,ze wypłata będzie liczona wg kursu Euro w. NBP a tu okazało się,że wg.kursu banku w którym ma się konto no i wyszło trochę mniej.Dokładnie nie wiem jak jest ze składkami emerytalnymi ,wiem że jest to niewielka kwota ok.50 zł.Ponoć będą nowe umowy i ta sprawa ma być rozwiązana.Trochę kręcą a co będzie dalej nie wiem.Mam zamiar wyjechać jeszcze z tą firmą na następne zlecenie.Pozdrawiam wszystkich.
    ewa

06.09.2015 20:21

Witam wszystkich pracujących w ATERIMA , ja współpracuję z firmą od lipca i zaliczyłam jeden wyjazd - było średnio ale wytrzymałam 6 tyg.(do końca umowy) Wiele rzeczy , które usłyszałam przez telefon o podopiecznej się nie zgadzało.Właśnie nie podoba mi się to , że nie ma opisu stanu pacjenta na papierze tylko telef. i wiele rzeczy sie nie zapamięta .Moja zmienniczka chciała zjechać i jej nie zmieniono - mówiąc,że ma się dogadać bo poprzedniczka wytrzymała.Jak podpisywałam umowę to Panie były bardzo miłe i mówiono, że jak taka sytuacja zaistnieje to jest możliwość podmiany.Pracowałam w innej firmie,i ja nie musiałam zjeżdżać ale moje znajome miały takie podmiany i nikt im nie robił trudności. Mój język jest słaby , więc cieszę się , że firma mnie zatrudniła , ale pewne rzeczy należałoby zmienić, w końcu to my wykonujemy najcięższą pracę .

22.08.2015 23:28

maldona

25.08.2015 11:09

majka, a Ty co, z Aterima jesteś,że tak ich bronisz? Zarabiają i to nie małe pieniądze i codziennie w domu są i na pewno składki emerytalne mają większe, a nie marne 20 z, pracujemy za euro i euro nam się należy, jak psu miska

Zostaw merytoryczną opinię o ATERIMA MED