ATERIMA MED

• Batowice
  • Bosutów
  • Dziekanowice
  • Boleń

3. Opinie o pracodawcach Kraków
  5. Opinie o ATERIMA MED

Opinie o ATERIMA MED Kraków Puszkarska 7M

WebsiteIconATERIMA Europe Sp. z .o.o. Sp. k.

Nie przegap nowości o ATERIMA MED!

miki

12.03.2016 12:24

Aterima po zmianie umów musi zarobić, dlatego okres rozliczeniowy zrobili od 25 do 26. Pracuje od połowy lutego, w marcu dostanę grosze, a za cały miesiąc przepracowany dopiero w kwietniu, a dlaczego? Dzień wypłaty sie nie zmienił, czyli 15 ale za to mają dodatkowe dni na obracanie naszymi pieniędzmi. Zdziwiona, potrafimy obliczyć, ale to nie na tym polega. Powinna być jedna umowa, przejrzysta i klarowna, a coś czuję że Ty ZDZIWIONA nie jesteś jedną z nas.
Reniax

12.03.2016 12:01

Składki w 2015 były niskie, ale wszędzie tak było. Mi na składkach nie zależy, bo mam emeryturę. Netto w aterimie było wyższe niż w dwóch innych firmach gdzie zaaplikowałam. Obsługa dobra, kontakt z firmą niezły. Obecnie pracuję na wymianie dwa na dwa miesiące. Miejsce fajne, nie narzekam.
zawiedzona .

13.03.2016 10:39

Jeśli jesteś na emeryturze to się nie wypowiadaj pracuj sobie do woli nie każdy jest takim szczęśliwcem jak ty .Jak dla mnie składki to emerytura i w tym tkwi cały problem. Powodzenia i zdrowia na tej emeryturze.
pani.

11.03.2016 20:32

Czyżby Nic. Ruz to Aterima wnioski nasuwają się same reszta bez.kom.

11.03.2016 11:49

Kolezanko chyba zartujesz? Przeciez po napisaniu opinii jest kokunikat ze opinia zostanie dodana po zaakceptowaniu przez moderatora. Jesli chodzi o wyplaty to uwazam ze jest w porzadku. Wszystko terminowo i zgodnie z umowa. Pozdrawiam!
Zdziwiona

11.03.2016 11:34

Nie wiem, doprawdy, jak niektore kobitki przeszły przez życie, jak liczyły swój budzet domowy i dotychczasowe wynagrodzenia, skoro wypłata w ratach jest dla nich trudnością nie do przezwyciężenia! ;-) Gdyby to jeszcze było skontruowane na wzór kredytu, gdzie są dodatkowe koszta, jakieś odsetki za zwłokę itd. Ale przecież tak nie jest. Przepraszam, ale przeczytanie umowy (najlepiej ze zrozumieniem) i dodanie raty do raty to raczej podstawowe czynności i najnormalniejsze w świecie dla współczesnego (pracującego) człowieka. PS Rozliczacie PIT-y, a nie potraficie podliczyć dwóch rat?!
Zawiedziona ale pracująca.

11.03.2016 19:26

Problem jest niestety bo za rok 2015 nie były odprowadzane składki na ubezpieczenia społeczne PIT 11 o tym mówi jasno i wyraźnie do emerytury zero naliczeń i w tym problem pieniądze masz ale jakim kosztem ,druga umowa to kropla w morzu składka minimum nie napiszę ile bo wiadome ile każda ma. Uważam że Aterima pracuje na własny zysk a nie pracownika .Jestem rozczarowana nie jest tak pięknie jak to mówią a szkoda a będzie gorzej. Obawiam się że administrator usunie opinię ale to jego problem ale to prawda.
nowa

11.03.2016 09:05

Ewel z tego co się orientuję to 1/3 wynagrodzenia można dostać w euro.poza tym trochę racji w tym jest żę te nowe rozliczenia trudno ogarnąć.Część pieniędzy za przepracowany styczeń dostanę dopiero ok 15 marca.
Ewel

10.03.2016 21:03

Laura przecież od nowego roku mamy płacone od dwóch umów i to nie jest wymysł firmy, ale wymóg nowych przepisów zusowskich. Jak masz mieć przelane dwie wypłaty za jednym zamachem skoro są różne okresy rozliczeniowe? Przynajmniej pracujemy zgodnie z prawem. Moja koleżanka, która od listopada pracuje w jednej firmie z Wrocławia ma teraz problem z ZUSem (chociaż to jej firma powinna mieć problem, nie ona). Jechałam w połowie stycznia na miesięczny wyjazd do Bremy i jak zaczęłam w busiku rozmawiać z dziewczynami, to ich agencje nadal wysyłają na starych zasadach. Zgadałam się z jedną z nich i wymieniłyśmy się numerami telefonów. Jak była na miejscu, to zadzwoniła do mnie i spanikowana pyta co ma teraz zrobić, bo zaraz po przyjeździe skontaktowała się ze swoją firmą z pytaniami dlaczego nadal ma niski ZUS, a tam paniusia nemo - nic nie wiedziała o nowych przepisach. Aha - jak masz konto walutowe, to połowę wypłaty możesz mieć teraz w euro, jak Ci się kalkuluje.

09.03.2016 09:15

Mój wpis nie był wulgarny,tylko opisałam sytuację nie zbyt sympatyczną z pobytu w pracy, i niestety to się nie ukazało.
Wrzos

07.03.2016 17:40

Z tego co widzę to administratorzy usuwają wpisy wulgarne albo jakieś niezgodne z regulaminem. Ja sporo przesiaduję na forum akwarystycznym, bo to moje hobby i tam też usuwają.

05.03.2016 13:54

Witaj. Na 100% nie jeatem z firmy. A to co piszesz, że firma usówa nie zbyt pomyslne komentarze na swój temat to chyba prawda.

05.03.2016 08:50

To dlaczego nie ma mojego wpisu w ogóle,bo nie był pozytywny?

04.03.2016 15:22

Chyba zle mnie zrozumialas. Wypalte mozesz miec albo w zl, albo w drugiej opcji, ze czesc w zl, a czesc w euro. Ogolnie to lepiej sie na tym wychodzi, szkoda tylko ze ten ZUS jest teraz wysoki :-( aha - do Majka. Przelewy przychodza teraz inaczej niz w zeszlym roku, bo za jedna i druga umowe dostajesz osobno.
miki

05.03.2016 11:58

To się ciesz, że ZUS jest większy, pracuje to na Twoją emeryturę, bo za te 20 zł co wcześniej odprowadzali na ZUS to by Ci nie starczyło na papier do pupy
ela

04.03.2016 08:35

To jak to jest z wypłatą odnośnie euro,jak rozmawiałam z firmą to powiedziała mi ,że tylko część wypłaty wypłacana jest w euro,a część jest w złotówkach wypłacana. Bo jak pisze Ruzz to powinna być cała pensja w euro czy tak?

04.03.2016 08:29

Ale xyz okroił mój ostatni wpis,jest to z dnia 26 luty,czyli te wpisy są kontrolowane przez firmę i jak są nie korzystne dla nich no to wiadomo....

04.03.2016 14:51

Witaj. Nie okroiłem Twojego wpisu. Poprostu napisałem co mysłę o firmie i jej rzetelności.

01.03.2016 11:24

Majka z tego co wiem, to powinnas miec takie informqcje napisane na dokumentach przyznajacych Twoje swiadczenia. Jak nie mass tych dokumentow, to ja Ci moge polecic jako pewne zrodlo informacji ZUS. Rodzajow emerytury jest wiele, a przepisy sa skomplikowane. Sama to przerabialam i jedynie w ZUSie mi pomogli i potrafili wyjasnic.
MAJKA

29.02.2016 20:11

Cześć dziewczyny - ja mam pytanie do Was i pomóżcie mi rozwiązać moje wątpliwości. Otóż jestem na emeryturze i pracuje w Aterima med jako opiekunka w Niemczech. Teraz wysyłają PIT-y i obawiam się że przekrocze limit czy wiecie ile mogę zarobić rocznie brutto aby nie zawiesili mi emerytury i abym nie musiała zwracać pieniędzy
Wrzos

26.02.2016 12:27

Ja na kontakt nie narzekam. Jak zadaję szczegółowe pytania, to mówią rzeczowo. Raz jechałam na zlecenie do Bonn do dwóch osób, to pytań miałam wiele, bo byłam tam pierwszą opiekunką i nie byłam pewna co mnie spotka. Zrobiłam listę pytań, na niektóre pani nie znała odpoweidzi. Powiedziała że się dopyta i dowie. Na drugi dzień wszystko mi wytłumaczyła co chciałam wiedzieć. Stelle uważam za udaną, w błąd nie zostałam wprowadzona.

23.02.2016 20:03

Wiesz ja u nich cenie ze przekazuja rzetelnie informacje - jakie by nie byly. W niektorych agencjach klamia zeby tylko cie zatrzymac, a tutaj kawe nq lawe. Cenie szczerosc dlatego wole ich poki co.

26.02.2016 00:39

Witaj. Z rzetelnoscią jest u nich bardzo róznie.

22.02.2016 17:53

Cześć Ruzz,Dzięki właśnie tego chciałam się dowiedzieć, pytam tutaj bo do tej firmy nie mam zaufania,załatwili mnie na "dzień dobry", pozdrawiam

19.02.2016 09:34

Czesc Ala! Nowy system rozliczen jest od niedawna, bo wprowadzili go od nowego roku. Powiem Ci ze jak masz jakies pytania to lepiej ederzaj mailowo do nich, bo ja sama niektorych rzeczy jeszcze nie ogarniam i co chile do nich pisze z pytaniami. Dzieki Bogu odpisuja i tlumacza co i jak.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w ATERIMA MED?

Kontakt - ATERIMA MED

Puszkarska 7M 30-644 Kraków

ATERIMA Europe Sp. z .o.o. Sp. k.

Agnes

19.02.2016 07:08

Nie jest źle w tej firmie jeśli mogę wyjechać tylko na miesiąc to takiej oferty szukają pensja na czas teraz też część w euro praca jak wszędzie lekko nie jest ale cóż.pozdrawiam wszystkie opiekunki

18.02.2016 15:46

Dzięki Ruzz,od dawna jest wysoki kurs euro a mi coś mało wychodzi jak liczę,a chciałabym się jeszcze raz dopytać od kiedy firma zaczęła wypłacać w euro ponoć wcześniej tylko w złotówkach płacili.

17.02.2016 20:52

Ala firma placi w euro czesc pieniedzy jesli opiekunka sobie tego zazyczy. Chodzi o nowy system rozliczen. Jak chcesz to beda placic w zlotowkach. Kurs jest zawsze aktualny z brebanku.
Jurzysta

17.02.2016 12:46

Marednon wydaje mi się że największy problem w nowych rozliczeniach jest taki, że mylą się kwoty netto i brutto. Jak się zagłębisz w nowe przepisy, to jest więcej pytań niż odpowiedzi. Efekt jest taki że potem zawsze trzeba dzwonić albo pisać do firmy żeby wyjaśnili. Miałam kiedyś podobną sytuację w innej firmie w ubiegłym roku. Jak wprowadzono mindestlohn to firma wprowadziła nowe umowy. Teraz wiem że jest inny okres rozliczeniowy i inaczej są rozliczane te umowy. W efekcie ja narzekać nie mogę, bo mam więcej niż rok temu. Wkurzające jest tylko to, że po każdej zmianie przepisów wszystkie firmy zmieniają umowy żeby się dostosować do nowych norm prawnych. A my musimy to wszystko przetrawć co nas kosztuje sporo nerwów.

16.02.2016 20:35

No właśnie jak oni wypłaty rozliczają,euro teraz jest dość wysokie, a w grudniu ponoć euro kosztowało tylko 4,13zł,czy wam też tak rozliczano,i jeszcze jedno od kiedy firma zaczęła płacić w euro.

16.02.2016 20:29

16.02.2016 19:48

Mary i Dagmara napiszcie do ich kadr maila, niech Wam wyjasnia. teraz jest pokomplikowane z tymi rozliczeniami przez te nowe przepisy, umowy i cala ta biurokracje. Tutaj chociaz lepiej placa, ale w innej firmie kolezanka byla w plecy na ostatniej wyplacie. Ja sie troche tez wkurzalam jak zobaczylam swoja wyplate w At, ale teraz sa inne terminy rozliczen wiec wszystko sie wyjasnilo jak przyszla druga transza.
Dagmara1

15.02.2016 23:09

Witam opiekunki i opiekunow Czy zrozumieliscie rozliczenie naszych wyplat w zlotowkach i w euro,za m-c styczen. Ja nic za bardzo nie rozumiem. wydaje mi sie za malo, poza tym,jaki byl przelicznik euro. Cos mi nie pasuje...
mary

16.02.2016 10:36

To prawda.Mi równiez wypłata nie pasuje.Liczę z każdej strony i ponad 100 zł mam za mało,lub licząc inaczej około 30 euro za mało.
Do betrojerin

15.02.2016 20:45

Przecież zawsze się składa deklaracje do kwietnia. W czym problem, że wysyłają pod koniec lutego? Co do koordynatorek, to ja się nie skarżę póki co, ale chwalić też nie będę, bo nie chcę potem odszczekiwać. Ja problemu z dodzwonieniem się nie miałam nigdy.
Kaśka

14.02.2016 00:28

Przecież zawsze się wysyła z końcem lutego. Zdążysz się rozliczyć na pewno. Polecam rozliczenie przez internet. Nie ma sensu stać w kolejkach w urzędach.
Betrojerin

12.02.2016 17:53

Nie wiem , co powinnam powiedzieć o Pani koordynatorce, która obiecała odzwonić póżniej ... i zapomniała. . Dzwoniłam po raz drugi ...odebrała inna Pani i zapewniła , że odzwonią. Biuro zamknęli , bo jest czynne do 17 . Sprawy na której mi zależało nie załatwiłam. Inna zupełnie sprawa - chcę rozliczyć deklarację podatkową za 2015 rok ... i nie mogę ...bo z Aterimy nie mam rozliczenia za 2015 r. Jedna z Pań odpowiedziała, że otrzymam do końca lutego... DLACZEGO TAK DŁUGO ??? Dlaczego moją deklarację mam składać tak póżno ???
Betrojerin

12.02.2016 17:51

ciekawa

07.02.2016 10:08

Witam. Ile godzin dziennie pracuje opiekunka w niemczech?
Libasek

04.02.2016 19:46

Zaskoczona - mnie tez to zdziwilo, ale sie dopytalam i juz wiem o co chodzi. Okresy rozliczeniowe sa dwa, bo zmienily sie przepisy, a co za tym idzie - rowniez umowy od nowego roku. Dlatego kase dostajesz dwa razy, zeby obydwie umowy byly rozliczone. Zadzwon sobie do biura bo oni tam maja teraz taka infolinie, to powinni Ci wszystko dokladnie powiedziec.
Libasek

03.02.2016 18:12

Jurek postojowe dostajesz jak jestes w Polsce. Od Ciebie zalezy czy chcesz jechac od razu, czy czekasz na swoja zmiane. Jak nie chcesz siedziec w pl to mozesz od razu pytac o inna oferte.
zaskoczona

03.02.2016 15:23

Drogie Opiekunki!Na pewno zauważyłyście,że Aterima zaczyna płacić na raty pod pretekstem okresu rozliczeniowego od 26 dzień m-ca do 25 następnego m-ca,porównując nas do telefonów komórkowych,że takie okresy obowiązującą w sieciach telekomunikacyjnych Śmieszne!Za abonament telefoniczny płaci się z góry,czyli jeden okres rozliczeniowy "do przodu".Uważajcie,bo to jest początek problemów finansowych.Zastanówcie się nad tym dlaczego wypłatę za koniec stycznia dostaniecie w marcu.
laura

10.03.2016 14:45

odpowiedz do zaskoczonej. Aterima placi od nowego roku na RATY, TO JEST SKANDAL ... obracaja naszymi peniedzmi kilka tygodni a potem wynagrodzenie placa na RATY... NIE MAM DOBREGO ZDANIA O ATERIMIE I MIEC JUZ NIE BEDE . NIKOMU NIE POLECAM TEJ AGENCJI...TO BANDA KOMBINATOWROW...UDAJA ZATROSKANYCH A TAK NAPRAWDE MAJA NAS GDZIES ...
Ohma

27.01.2016 10:28

Ala na pewno umowy ci nie rozwiążą. Jak zjeżdżasz ze stelli to przechodzisz na postojowe. Agentury same nie rozwiązują umów.

26.01.2016 09:35

Czy firma może zerwać umowę,tylko dlatego ,ze przyjeżdża ich zaprzyjaźniona opiekunka a mnie po prostu wyrzucono,czy firma może tak postąpić,nie ponosząc przy tym żadnej odpowiedzialności?

26.01.2016 09:32

Gosiaczek

10.01.2016 20:19

Widzę, że wszystkie osoby komentujące, jeżdżą jako opiekunki a czy ktoś może wie jak jest na pieczarkach we Francji? Właśnie znalazłam takie ogłoszenie z firmy ATERIMA i bardzo dobre warunki, gdyby ktoś, coś wiedział na ten temat, byłabym wdzięczna

Zostaw merytoryczną opinię o ATERIMA MED