ATERIMA WORK

• Batowice
  • Bosutów
  • Dziekanowice
  • Boleń

3. Opinie o pracodawcach Kraków
  5. Opinie o ATERIMA WORK

Opinie o ATERIMA WORK Kraków Puszkarska 7M

WebsiteIconATERIMA Europe Sp. z .o.o. Sp. k.

Nie przegap nowości o ATERIMA WORK!

zawiedziony

23.09.2014 11:45

pisze jak było u mnie
    Donia

23.09.2014 09:25

Nie zgodzę się z powyższym. Ja pracuję jako opiekunka w niemczech. Miałam kiedyś problem z rodziną podopiecznego. Dziadek zapadał na zdrowiu coraz bardziej, a ja nie mogłam nic wskórać z jego rodziną żeby zabrali go do lekarza i ustalili nowe leki. Dziadek stawał sie coraz bardziej nie do zniesienia (demencja). Zgłosiłam do firmy, że stan podopienczego się pogorszył i przestał być zgodny co do stanu na jaki zgodziłam się wyjechać. Panie z biura od razu interweniowały u rodziny. W innych firmach raczej koordynatorki nie kwapią się do takiej pomocy. O mnie walczyły jak lwice i jestem za to wdzięczna.
    zawiedziomy

19.09.2014 12:56

rozumiem ze zarabiajom na pracownikach,ale niech się interesują pracownikiem i walczom o ich interesy bo majom z tego kase,zawiedli moje zaufanie,będe szukał innych morzliwosci
    zawiedziony

18.09.2014 20:03

aterima wysyła za granice ale nie walczy o prawa pracowników tam wysyłanych,wysłać jest łatwo człowieka a dalej co? jak powstaną jakies problem to oni umywają ręce,nie interesuje ich ze człowiek ponosi ogromne koszty wyjazdu,a po tygodniu musi zjechac bo sie frankowi odwidziało
    Klara

11.09.2014 15:18

Wezcie pod uwage, ze nie ma na tym portalu, zadnej weryfikacji jesli chodzi o autentycznosc wpisow, wiec podchodzcie do wszystkich "ach i och" z rezerwą. Najwazniejszą rzeczą, ktora powinna was zaniepokoic w tej firmie to kwestia wyplacania zarobkow w zł, z czego to wynika? Otoz oni handluja walutą, waszymi zarobkami w euro, dzieki czemu moga na tym zarobic dodatkowe, bardzo duze pieniadze (przewalutowywanie duzych sum to bardzo oplacalny biznes) wiec miejcie na uwadze to, ze oni was oszukują, a twierdzenie, ze nie moga inaczej wyplacac pieniedzy(tj w euro, tak jak sie powinno) jest zwyklym klamstwem z ich strony. Wiec jesli nie przeszkadza wam to, ze ktos zeruje na waszej pracy, to ok, ale powinna wam sie w tym miejscu zapalic czerwona lampka. Druga kwestia, jesli zarobicie u nich 4800zl to wiedzcie, ze tak naprawde macie robote, w ktorej zarobilibyscie 8tys gdybyscie pracowali tam bezposrednio, bez ich posrednictwa.

28.08.2014 18:46

mam jeszcze jedno pytanie czy do pakowania kosmetyków skoro musi byc status ucznia licze sie szkola policealna??

28.08.2014 18:41

czy moze ktos napisac cos o pracy w kosmetykach a ne tylko za granica. pracuje ktos na produkcji kosmetykow w podgorzu lub grzegorzkach???

12.08.2014 16:27

Janka 71

18.08.2014 10:04

A po co Ci umowa o dzieło skoro masz działalność?
    Jestem sobą

03.08.2014 12:33

Do (usunięte przez administratora)Warto wykupić to prywatne ubezpieczenie. Kosztuje koło 50 zł a jest dużo lepsze niż EKUZ. Prywatne zapewnia Ci darmowe leki na receptę do kwoty 30 albo 40 tys zł. Tak samo z transportem sanitarnym. Jak masz prywatne, to pokrywa ubezpieczyciel.
    Grażyna Pychowska

31.07.2014 10:18

Do opiekunek: Warto jest wykupić prywatne ubezpieczenie zdrowotne, które oferują? Korzystała któraś z Was z tego? Czy lepiej EKZU, albo obydwa naraz? Z góry dziękuję za wszelkie informację.
    Foczka

12.08.2014 12:07

Warto! Bez ubezpieczenia dodatkowego, na samym EKUZie lepiej nie ryzykowac. EKUZ nie zapewnia tak naprawdę wiele. Na prywatnym ubezpieczeniu jest wiele świadczeń, włącznie z lekami. Transport sanitarny do Polski - przy EKUZie jest odpłatny, a to może kosztować nawet kilkanaście tysięcy złotych. Na prywatnym transport sanitarny do kraju jest za darmo.

24.07.2014 13:15

Rufus

29.07.2014 12:45

Chyba najlepiej jak zapytasz w firmie. To oni znają szczegóły oferty.

28.08.2014 18:44

ile?? ha ha podbijałam ostatnio ksiazeczke sanepidu za 50 zl. jak mi mowili ze 150 i skierowanie to ich wysmialam.
    Kacha78

24.07.2014 10:06

Ano nie mogłam pracowac inaczej i wolałam w taki sposób. Co to znaczy "dobra umowa"?
    Kacha78

22.07.2014 09:05

Wyjeżdżałam tylko prywatnie. Mój podopieczny wczoraj wylądował w szpitalu i już raczej z niego nie wyjdzie. Jest w ciężkim stanie, dostał wylewu, ma 92 lata. Siedzę tutaj w jego mieszkaniu i czekam na informację ze szpitala. Nie mam innych zleceń. Opłaca się jechać z Aterimą?
    Gudzia

23.07.2014 09:37

Ja nie rozumiem jak Ty mogłas pracowac na czarno? Oczywiście że się opłaca. Aterima ma przyzwoite stawki i dobrą umowe.
    zofia50

07.01.2015 14:44

Nie przesadzajmy z tymi dobrymi stawkami w Aterimie. Firma jak każda inna ,ja trafiłam na kiepskie warunki w rodzinie niemieckiej ,a z firmy kazali mi tam siedzieć.Oczywiście ,"oni sobie mogą kazać"

15.07.2014 12:29

=xx=

17.07.2014 09:59

Może do nich zgłoś się to Ci powiedzą. Skoro potrzebują do swojego biura, a tutaj same opiekunki piszą na forum chyba.

10.07.2014 10:06

No i rodzinka mnie zaakceptowała. Jadę w poniedziałek do Dusseldorfu. Jest tam ktoś żeby się spotkać w razie czego?
    Lisica

14.07.2014 12:27

Zależy jaki jest stopień tej demencji. Jak jest lekka, a podopieczna spokojna, to będziesz mieć jak u pana boga za piecem. Gorzej jak to jest jakaś ostra demencja i babcia Cię będzie zapominac co chwilę.
    Jestem sobą

15.07.2014 08:11

Cześć! To może i ja się wypowiem odnośnie tych pacjentów z demencją. Porad jest tyle ile osób zajmujących się dementywnymi pacjentami. Z pewnością też nabierzesz jakichś własnych doświadczeń. Ale jest jeden wspólny mianownik - trzeba się wykazać świętą cierpliwościa, bez tego ani rusz.

08.07.2014 15:00

Passi

09.07.2014 09:01

A jak Ci weryfikowali znajomość języka chińskiego? Mają kogoś w biurze kto zna ten język?

08.07.2014 11:16

Jestem po, podpisałam umowę. Czekam na decyzję rodzinki. Sinolog - jakiej oferty żesmy miały nie widzieć? Do pracy do Chin?

07.07.2014 13:18

Rozmowa była, język ocenili dobrze. Jutro spotkanie w biurze w Krakowie, zobaczymy co z tego wyniknie.
    Ewex

03.07.2014 10:56

Witajcie . Mam pytanie do opiekunek, przeczytałam na stronie aterimy że mają konkurs fotograficzny (jestem fotografem amatorem :) ). Jezdziłam z nimi ale dostałam pracę w Polsce i teraz ją straciłam i znowu musze wyjechac. Jam miałam z nimi umowe to moge znowu wyjechać, czy musze znowu przechodzic cały proces rekrutacji?

01.07.2014 17:03

04.07.2014 08:32

Chyba tak jak w każdej firmie - im lepszy język, tym większa kasa. Ja do nich wysłałam papiery wczoraj po południu - czekam na telefon, mam nadzieję że dzisiaj zadzwonią.
    Mysza

07.07.2014 08:04

I jakie wieści? Dostałaś telefon? Była rozmowa? Zatrudnili Cię?

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w ATERIMA WORK?

Kontakt - ATERIMA WORK

Puszkarska 7M 30-644 Kraków

ATERIMA Europe Sp. z .o.o. Sp. k.

24.06.2014 16:36

Kofisz

01.07.2014 08:38

No tak, ale co kalkulatora nie umieją używać?
    Kofisz

18.06.2014 11:56

No ja tego też nie rozumiem. Czytam na op24 że jakaś opiekunka poleca swoją agencję, bo wypłata w euro... A co za różnica w czym? Skoro w złotówkach się bardziej opłaca, to co tu zachwalać, że ktoś inny płaci w euro?
    lechu

07.06.2014 00:15

moge powiedzieć tyle ze dobra firma jestem znimi 3 tyg w bordo francja i na razie lepiej niż myślałem. szkoda tylko ze aterima za autobus nie płaci. pozdrowienia z bordo

05.06.2014 19:11

Gośka

16.06.2014 10:10

Mnie niedawno przyjęli do opieki. Stosunek euro do złotówki ostatnio jest wyjątkowo dobry, dla kogoś, kto otrzymuje wypłatę w złotówkach. W poprzedniej firmie dostawałam w euro i wychodziło tego mniej.
    Oferty Pracy

08.05.2014 20:26

Drukarz Cyfrowy 2014-05-07 ATERIMA jest działającą na rynku europejskim licencjonowaną agencją zatrudnienia, wpisaną do Krajowego Rejestru Agencji Zatrudnienia pod nr 7085. Dla naszego Klienta poszukujemy osób zainteresowanych pracą na stanowisku: Drukarz Cyfrowy Miejsce pracy: DębicaNr referencyjny: DC/DEB/05/2014 Wymagania: min. 1 rok samodzielnej pracy na maszynach drukujących – maszyny cyfrowe arkuszowe wykształcenie techniczne/informatyczne - mile widziane umiejętn
    madzik

08.05.2014 20:26

Zgadzam się w pełni. Pracuje w Aterima i wszystko byłoby ok,jakby płacili w euro. Dzwoniłam do nich w tej sprawie, ale mi powiedzieli że oni inaczej nie mogą. BZDURA. Szukam innej firmy i się zwolnię, a szkoda by było, ponieważ naprawdę jestem zadowolona, ale nie mogę przetrawić, że pracuję za euro, a dostaję złotówki. pierwszy raz się z taką sprawą spotkałam, dlatego tylko i wyłącznie z tego powodu oceniam firmę-niedostateczny
    Agatek

05.06.2014 12:55

Bardziej się opłaca w złotówkach otrzymywać wypłatę, więc nie wiem w czym widzisz problem. Jakby złotówka osłabła a euro się umocniło, to bym sobie najwyżej wymieniła.
    nina

07.05.2014 17:11

mam pytanie ? Mój maż chce wyjechać z Aterimy do Fr jako cieśla okolice Bardeaux czy jakies wieksze szczegóły moze ktoś napisac jakie warunki mieszkaniowe itp ile wychodzi na czysto na godz.
    wera

03.04.2014 21:53

Jeżeli podpiszę umowę z Aterimą i pojadę na stelle i jak wrócę i np. będę chciała w Polsce pracowac to trzeba z nimi rozwiązac umowe, tak słyszałam, czy to prawda, wiecie coś.
    Teresa

01.05.2014 09:12

A jaki to problem rozwiązać umowę jak przestaniesz z nimi pracować?
    zg

30.03.2014 14:30

Ma ktoś informacje o pracy we Francji jako mechanik Maszyn Rolniczych Pireneje Atlantyckie
    Dorota

21.03.2014 15:21

Nie odpisują na email oraz ciężko nawiązać kontakt, dziwni ludzie tam pracują raczej nie polecam...szukam lepszej agencji...
    leon

20.03.2014 11:28

Agencja ta lekceważy osoby, które starają się o pracę u nich - nie odpisują na maile a Panie które tam pracują są niemiłe i opryskliwe i dziwi mnie że tacy ludzie mogą tam pracować szczególnie dział Francuski razem z kierownictwem z tego działu, są lepsze agencje i ludzie bardziej skłonni do rozmów na temat pracy jak dla mnie agencja niegodna polecenia...
    Szyszka

10.03.2014 13:54

Jago mam pytanie do Ciebie, a może i innych Pań z Aterimy. Siedzę w tej chwili w niemczech, ale z inną firmą. Czy jeśli firma, z która obecnie pracuję (mam umowę do końca roku) nie da mi zlecenia, to mogę przejść do Aterimy i mnie przyjmą?
    Tessa

03.04.2014 08:24

Jeśli nie podpisałaś z tą swoją firmą jakiejś lojalki to możesz. W aterimie mam tak, że jakby nie mieli dla mnie zleceń na dany okres, to nie musze rozwiązywac z nimi kontraktu, a mogę wyjechać z inną firmą. Ale nie wszystkie firmy niestety dają tyle swobody.
    Jaga

07.03.2014 09:46

Ja umowę podpisałam i miałam ją w ręce od razu . Podobnie moje dwie koleżanki które z nimi pracują . Więc nie wiem skąd Twoje rewelacje , że Aterima wysyła umowe jak się jest dopiero w niemczech. Przecież to nielogiczne co piszesz . Umowe z nimi mozna podpisac na czas ieokreslony , jak skonczy ci sie stella to sobie mozesz wyjechac z inną firmą bez rozwiązaywania umowy z aterimą . Moim zdaniem dobrze pomyslane , bo inne firmy zachowują się jak pies ogrodnika i chca mieć pracownika na stałe uwiązanego tylko dla siebie .
    wirklich????

12.04.2014 00:08

Większych bzdur w życiu nie czytałam. Zał. kary umowne...w wysokości dziesięciokrotności miesięcznego wynagrodzenia, ostatnio wypłacanego za każdorazowe naruszenie umowy o zakazie konkurencji...Nie można zawrzeć umowy o prace a co dopiero wyjechać z inną agencją. Skąd Pani takie rewelacje ma. Składki od 100 zł faktycznie wyróżniają Aterime na tle innych agencji. Za miesiąc niepełny składki na fundusz pracy oczywiście nieodprowadzone. Poza tym daja potwierdzenie zawarcia umowy a potem dosyłają na miejsce(opiekunkom) więc jeśli dana osoba nie dostała umowy to widocznie tak było i owszem potwierdzam. Zabezpieczają się w ten sposób. Przelicznik euro na złotówki wyjątkowo niekorzystny. Żerują na kursach walutowych dodatkowo. Nie polecam. Jakby tacy świetni byli to by przeliczali po kursie NBP albo w euro płacili. Niewiele różnią się od Promedic. Może to jedna z tych firm co mają zakaz prowadzenia działalności na terenie Niemiec i zmieniły nazwę bo tak się zabezpieczają że aż dziwne. Nie sa najgorsi ale podobnie działających firm na rynku bez liku. Niczym szczególnym się nie wyróżniają. Są lepsze np. Work Ekspres.
    Raszka

23.04.2014 10:12

Pracowałam w woirk express i zdecydowanie nie polecam tej firmy. Widze że jakiś pracownik tej firmy chyba lata po forach żeby polecać ją tam gdzie tylko się da. (usunięte przez administratora)
    karoll

26.11.2013 00:44

agencja jakich mało, od 3 miesięcy pracuję w metz we francj i żadnych opuźnień w wypłacie i gdy są problemy to agencja pomaga wiem to po sobie.
    opiekunka

24.11.2013 11:45

dlaczego aterima nie informuje że delegować pracownika za granicę na (usunięte przez administratora) można tylko 2 lata a potem przerwa 2 miesiące to jest przepis unijny i tak jestwe wszystkich firmach wysyłających opiekunki info w Zus-ie
    natalia

13.11.2013 18:11

Witam, ja pracowałam dla Aterimy ponad pół roku (byłam w 2 rodzinach po 2 m-ce u każdej). Pierwsza rodzina ok,ale bez rewelacji-aterima stanela na wysokości zadania, rozwiązała nieporozumienia-w prawdzie koordynatorka trochę flegmatyczna,ale każdy jest inny. Najważniejsze, że mi pomagała jak jej potrzebowałam. Druga rodzina-babcia super! Koordynatorka też fantastyczna! Po rozwiązaniu kontraktu/umowy zlecenie=bo tak się to nazywa, miałam jeszcze tel, czy jestem zadowolona ze współpracy i zachęcają, że jakby kiedyś coś to żebym się do nich zgłosiła. ZUS opłacany, nawet jak siedzisz w polsce. Podpisują kontrakt na czas nieokreślony i jak jest na wyjeździe to płacą ZUS od najniższej krajowej, a jak w Polsce masz "przerwe" to opłacają od 100zł,żeby była ciągłość ubezpieczenia. Są pomocni przy załatwianiu przejazdu i przy każdym problemie. Byłam wcześniej w innej firmie, gdzie jak zgłosiłam problem z babcią to koordynator najpierw mnie objechał, a później nie odbierał telefonów. Co do zarobków to Aterima jest pośrodku...są firmy które płacą 800 euro, a są też takie co płacą 1200 euro. Aterima przynajmnie mi, i babeczką, które poznałam, daje stawkę 1000 euro. Nie miałam ciężkiej pracy, więc uważam, że zarobki były adekwatne. W 100% polecam, firma sprawdzona, zaufana, pomocna. A od siebie mogę jeszcze dodać, że jak ktoś ma jakieś nieporozumienia z podopiecznym to nie warto się męczyć tylko po prostu zgłosić to a znajdą inną rodzinę. Pozdrawiam
    Kasiuś

29.10.2013 10:21

Chciałabym wyjechać na święta do niemiec.Jeszcze nigdy nie pracowałam jako opiekunka w niemczech.Język znam średnio,ale opiekowałam się chorym tatą przez siedem lat (stwardnienie rozsiane).Jestem gotowa jechać na zastępstwo za kogoś na święta np. na miesioąc - dwa.Powiedzcie czy mam szanse w tej agencji?
    iwon1112

25.11.2013 22:03

Na bank dostaniesz prace,wogole na swieta bardzo duzo osob potrzebują,powodzenia Kasiu
    iwon1112

25.10.2013 12:01

Jezdziłam juz z wielu firm,niektóre oszukiwały inne były niekompetentne innym zależało na pieniądzach a nie na moim doświadczeniu po waszych wpisach mniemam ze firma ATRRIMA jest wpożądku więc pokusze sie o współprace z nimi,pozdrawiam wszystkie ciężko pracujące opiekunki
    onaa

24.10.2013 20:08

ja też do nich wysyłałam cv i nie znam francuskiego ale sama babka z aterimy powiedziała ze nieraz wymagany jest tylko angielski, więc może szansa jest...
    bogna

08.11.2013 22:32

ona, raczej bez francuskiego nie mają teraz ofert, sama wysyłałam 3 razy CV i obecnie szukają tylko z francuskim. Bardzo chciałabym z nimi wyjechać jako pokojówka, jako że słyszałam o nich dobre opinie od znajomej ze studiów ale chyba nie mam szans bez francuskiego :(
    milena

18.10.2013 22:43

aterima szuka kelnerek i pokojówek, nie znam francuskiego ale mam doświadczenie w hotelarstwie, czy warto tam wysyłać CV i liczyć na pracę?
    Tali

26.07.2013 12:57

pracus - 2013-07-23 12:12:23 anonim - 2013-06-26 11:16:23 anonim - 2013-06-24 18:35:23 @Grzesiek, a mógłbyś opisać na jakie wynagrodzenie można liczyć w tej firmie i jaką umowę się podpisuje? Czesc wszystkim.Ja wlasnie wróciłem z pierwszego wyjazdu w Montpelier.Potwierdzam ze warunki są ok,nie wiem czy moge pisac o zarobkach,ale wczesniej bylem z jobs plus i aterima placi lepiej.Umowa - kontrakt - podpisalem w biurze w opolu bo mam najblizej.Kontrakt czyli co zlecenie, czy dzialalność czy umowa o pracę? 10 euro netto wyciągniesz po opłaceniu mieszkania i ile godzin w tygodniu?Kontrakt. Jestem opiekunką i zakwaterowanie mam w domu podopiecznego, więc mieszkania nie płacę.

Zostaw merytoryczną opinię o ATERIMA WORK